Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017


Εγκύκλιο με τις διατάξεις του Μέρους Β’ του ν.4369/2016 (Α ́ 33) με το οποίο εισάγεται νέο σύστημα αξιολόγησης για τους τακτικούς πολιτικούς υπαλλήλους και τους υπαλλήλους με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου (Ι.Δ.Α.Χ.), που υπάγονται στο πεδίο εφαρμογής του νόμου, όπως αυτό ορίζεται βάσει των διατάξεων του άρθρου 14 αυτού, εξέδωσε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη. 
Mε την εγκύκλιο στην ουσία δίνεται το σήμα για την εκκίνηση της αξιολόγησης στο Δημόσιο καθώς ζητείται άμεσα από τις αρμόδιες διευθύνσεις προσωπικού να προχωρήσουν:
α) στην κοινοποίηση της παρούσας στους υπαλλήλους τους
β) στη χορήγηση των εντύπων εκθέσεων αξιολόγησης
γ) στην ενημέρωση των αξιολογητών για την υποχρέωσή τους να αξιολογήσουν τους υπαλλήλους αρμοδιότητάς τους. Στο σημείο αυτό διευκρινίζεται ότι με μέριμνα του τελικού αξιολογητή οι εκθέσεις αξιολόγησης πρωτοκολλούνται με εμπιστευτικό πρωτόκολλο
δ) στη συγκρότηση της Ειδικής Επιτροπής Αξιολόγησης.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο, με τις προαναφερόμενες διατάξεις του ν. 4369/2016 ρυθμίζονται τα εξής θέματα:
1. ΠΕΔΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ, άρ. 14
Στις διατάξεις του εν λόγω συστήματος αξιολόγησης υπάγονται οι τακτικοί πολιτικοί
υπάλληλοι και οι υπάλληλοι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου (Ι.Δ.Α.Χ.):
α) του Δημοσίου,
β) των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) α ́ και β ́ βαθμού,
γ) των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ.), συμπεριλαμβανομένου του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (Ο.Γ.Α.),
δ) το προσωπικό των Ανεξάρτητων Αρχών, της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και της Επιτροπής Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων,
ε) οι υπάλληλοι των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων (Π.Ε.Δ.), της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε.) και της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝ.Π.Ε.),
στ) οι υπάλληλοι των νομικών προσώπων της Ανατολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας του Χριστού και των λοιπών εκκλησιών, δογμάτων και κατά το άρθρο 13 του Συντάγματος γνωστών θρησκειών, οι οποίοι επιβαρύνουν τον Κρατικό Προϋπολογισμό.
Στις διατάξεις του συστήματος αξιολόγησης του παρόντος δεν υπάγονται:
α) οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης,
β) οι θρησκευτικοί λειτουργοί των νομικών προσώπων της Ανατολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας του Χριστού και των λοιπών εκκλησιών, δογμάτων και κατά το άρθρο
13 του Συντάγματος γνωστών θρησκειών, που επιβαρύνουν τον Κρατικό Προϋπολογισμό,
γ) οι υπάλληλοι και λειτουργοί που υπάγονται στο πεδίο εφαρμογής των διατάξεων του
Μέρους Β ́ του ν. 3205/2003 (Α ́ 297). καθώς και το Ειδικό Τεχνικό Εργαστηριακό Προσωπικό (Ε.Τ.Ε.Π.) των Α.Ε.Ι. ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΕΣ, άρ. 15
Επίσης στην εγκύκλιο αναφέρονται τα ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Τα κριτήρια αξιολόγησης των υπαλλήλων όλων των κατηγοριών κατατάσσονται στις
εξής κατηγορίες:
Α. Γνώση του αντικειμένου, ενδιαφέρον και δημιουργικότητα
Β. Υπηρεσιακές σχέσεις και συμπεριφορά
Γ. Αποτελεσματικότητα
Δείτε την εγκύκλιο αναλυτικά ΕΔΩ
aftodioikisi.gr

Η Gywneth Paltrow ανακοίνωσε ότι εντός του Μαρτίου θα ανοίξει δεύτερο καφέ στη Νέα Υόρκη.

Η Αμερικανίδα ηθοποιός, γκουρού του lifestyle μαζί αναμένεται να δημιουργήσει το δεύτερο καφέ «3 Green Hearts», αυτή τη φορά στο κέντρο του Μανχάταν.

Ήδη, λειτουργεί το πρώτο κατάστημα στη συνοικία Τριμπέκα της Νέας Υόρκης εντός του studio γυμναστικής – ευεξίας, Tracy Anderson Studio, το οποίο είναι μόνο για εγγεγραμμένα μέλη που πληρώνουν 900 δολ. συνδρομή το μήνα.

Το καφέ όμως, είναι ανοιχτό για το κοινό, σύμφωνα με το Fox News.

Στο δεύτερο κατάστημα της ηθοποιού, θα λειτουργεί πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα και θα προσφέρονται φρέσκοι χυμοί φρούτων, smoothies, σαλάτες και υγιεινά γεύματα.

Σχεδιάζεται ακόμη να προσφέρει ειδικά γεύματα με βιολογικά προϊόντα που βοηθούν στην απώλεια βάρους, καθώς και παράδοση των γευμάτων σε όλη την πόλη.

Το νέο καφέ «3 Green Hearts» θα λειτουργήσει στο μεγαλύτερο γυμναστήριο της αλυσίδας Tracy Anderson, στην 59η οδό στο Μανχάταν.

«Είμαστε μητέρες. Ανατρέφουμε παιδιά. Και θέλουμε να έχουμε πρόσβαση σε ένα υγιή, ευτυχισμένο τρόπο ζωής” είχε δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξη στο περιοδικό People, η γυμνάστρια, συνεργάτης της Gywneth Paltrow.

Η Gywneth Paltrow έχει ιδρύσει την εταιρεία Goop που ασχολείται με τη μόδα, τη διατροφή, τη γυμναστική, την ψυχαγωγία και προτάσεις για ταξίδια και τις online αγορές.

Η ηθοποιός έχει γράψει, επίσης, οδηγούς μαγειρικής και υγιεινής διατροφής.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ποιο μετρό; Οι Θεσσαλονικείς ονειρεύονται ιπτάμενα πλοία και WiFi!
Η επίγεια συγκοινωνία να αντικατασταθεί από ιπτάμενα πλοία, τα οποία θα παραλαμβάνουν τους πολίτες από υπερυψωμένες στάσεις. Να υπάρχει συγκοινωνία καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας. Να σχεδιαστούν δρομολόγια εξπρές για ταχεία μετάβαση μετακινούμενων στο κέντρο της πόλης από περιοχές εκτός πόλης. Τα λεωφορεία να διαθέτουν WiFi και να παίζουν τζαζ και κλασική μουσική. Καραβάκια στον Θερμαϊκό Κόλπο να μεταφέρουν τους πολίτες όλη μέρα. Τα μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων του ΟΑΣΘ να ρυθμιστούν, ώστε να δίνουν ρέστα. Εφαρμογή κινητού να δίνει τη δυνατότητα στον επιβάτη να ενημερώνει τον οδηγό του λεωφορείου, ώστε να τον περιμένει κάποια δευτερόλεπτα για να το προφτάσει.

Οι πολίτες της Θεσσαλονίκης αποδεικνύουν πως έχουν φαντασία, όχι μόνο για να αστειεύονται με το μετρό της Θεσσαλονίκης, που για πολλά χρόνια περιμένουν να μπει στις ράγες, αλλά και για να δημιουργήσουν μία ολοκληρωμένη πρόταση για τις αστικές συγκοινωνίες, όπως τις οραματίζονται. Οι παραπάνω ιδέες -άλλες βγαλμένες από ταινία επιστημονικής φαντασίες, άλλες λογικές και άλλες καινοτόμες- κατατέθηκαν από πολίτες στην πλατφόρμα crowdsourcing (http://thess.ciptec.eu), στο πλαίσιο της εκστρατείας «Bus και Thess… να μοιραστείς την ιδέα σου για πιο καινοτόµα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στη Θεσσαλονίκη;».

Η εν λόγω δράση είναι ενταγμένη στο χρηματοδοτούμενο από την ΕΕ ερευνητικό έργο «Συλλογική Καινοτομία για τις Δημόσιες Συγκοινωνίες στις Ευρωπαϊκές Πόλεις (CIPTEC)» και έχει στόχο τη βελτίωση των μετακινήσεων στην πόλη, την αύξηση της ελκυστικότητας των ΜΜΜ και έμμεσα της μείωσης της κυκλοφοριακής συμφόρησης και της δημιουργίας ενός φιλικότερου αστικού περιβάλλοντος για όλους, «με ιδέες που προέρχονται από εμάς για εμάς!». Το έργο CIPTEC αποτελεί μια σύμπραξη 12 φορέων από 7 Ευρωπαϊκές Χώρες.

«Από την έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας πληθοπορισμού που δημιουργήσαμε μέχρι και σήμερα, έχουν εγγραφεί σε αυτήν περισσότεροι από 540 χρήστες και έχουν κατατεθεί 131 ιδέες. Ο συνολικός αριθμός των επισκεπτών της πλατφόρμας ανέρχεται στα 3.500 άτομα, με 924 από τους εγγεγραμμένους χρήστες να έχουν βαθμολογήσει κάποια ιδέα. «Η συμμετοχή κρίνεται ιδιαίτερα ικανοποιητική, όπως διαπιστώθηκε και σε συνάντηση των εταίρων του προγράμματος στις Βρυξέλλες», δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο συντονιστής του έργου CIPTEC, καθηγητής της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, Αριστοτέλης Νανιόπουλος.

«Υπάρχουν πραγματικά ενδιαφέρουσες ιδέες. Προτιμούμε αυτές με σχετικά χαμηλό κόστος και σχετικά εύκολη δυνατότητα εφαρμογής», πρόσθεσε ο καθηγητής, καλώντας τους πολίτες να συνεχίσουν να καταθέτουν τις προτάσεις τους μέχρι το τέλος του Μαρτίου, που θα ολοκληρωθεί η εκστρατεία.

Οι ιδέες θα αξιολογηθούν μία προς μία και οι καλύτερες θα επιβραβευτούν με δώρα (Tablet, κάρτες απεριορίστων διαδρομών του ΟΑΣΘ).
ΠΑΟΚ με καρδιά, πέταξε τον Ολυμπιακό στο καναβάτσο
Ο ΠΑΟΚ ήταν ο νικητής στο μεγάλο ντέρμπι της Τούμπας κόντρα στον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, τον οποίο ανάγκασε στην τρίτη συνεχόμενη ήττα του στη Superleague με σκορ 2-0 και μείωσε στους 8 βαθμούς τη διαφορά που τον χωρίζει από την κορυφή της βαθμολογίας.

Αν και ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυνατά στο ματς, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία στο 7' με τον Ανσαριφάρντ να μην μπορεί να νικήσει τον Γλύκο, οι γηπεδούχοι γρήγορα ισορρόπησαν το παιχνίδι και από το ημίωρο και μετά ήταν ιδιαίτερα κινητικοί, απειλώντας στο 34' με το σουτ του Κάμπος που πέρασε λίγο άουτ, ενώ την ίδια τύχη είχε και η κεφαλιά του Βαρέλα στο 38'. Καλή στιγμή είχε και ο Ενρίκε στο 43', που όμως στο τετ α τετ με τον Λεάλι έκανε κακό σουτ.

Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο δυνατά, και στο 53' έφτασε τελικά στο γκολ, με τον Ουάρντα να εκτελεί το κόρνερ, τον Μαλεζά να πιάνει την κεφαλιά και τον Λεάλι να αποκρούει, αλλά τον Σακχόφ να παίρνει το “ριμπάουντ” και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Πριν προλάβουν οι “ερυθρόλευκοι” να συνέλθουν, ήρθε και το δεύτερο γκολ: στο 60ό λεπτό ο Τσίμιροτ συνεργάστηκε ωραία με τον Ενρίκε, ο οποίος έστρωσε στον Πρίγιοβιτς που δεν αστόχησε, νικώντας τον Λεάλι και γράφοντας το 2-0, ένα σκορ που έμελλε να είναι και το τελικό, αφού οι Πειραιώτες δεν μπορούσαν να φτάσουν με αξιώσεις μπροστά στην εστία του Γλύκου, ενώ ο Δικέφαλος του Βορρά “άγγιξε” και το 3-0 στις καθυστερήσεις, όμως το σουτ του Ουάρντα σταμάτησε στη συμβολή των δοκών του Λεάλι.

Με τη νίκη αυτή ο ΠΑΟΚ έφτασε τους 43 βαθμούς και είναι τρίτος στη βαθμολογία, πίσω από τον Ολυμπιακό (51 βαθμοί) και τον Πανιώνιο (44 βαθμοί με έναν αγώνα λιγότερο) και πάνω από τον τέταρτο Παναθηναϊκό (41 βαθμοί).



- Από το... παράθυρο έθεσαν ξανά θέμα απολύσεων στο Δημόσιο οι δανειστές
- Κίνδυνος για όσους υπηρετούν στο Δημόσιο με σύμβαση
- Με απόλυση απειλούνται και εργαζόμενοι σε ΔΕΚΟ
- Πέφτει ξανά στο τραπέζι θέμα ειδικό μισθολογίων αλλά και πάγωμα των μισθολογικών ωριμάνσεων

Σαν να μην πέρασε μια μέρα από την πρώτη αξιολόγηση με τη συμμετοχή του ΔΝΤ. Το πρόβλημα για τους δανειστές είναι, κυρίως, το Δημόσιο και οι υψηλές του δαπάνες.
Κάπως έτσι μπήκε ξανά στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης, έστω και έμμεσα, το θέμα των απολύσεων στο Δημόσιο και αυτό μέσω των συμβασιούχων. Οι δανειστές τόνισαν ότι όσοι αυτή την ώρα υπηρετούν με συμβάσεις είναι κατά περίπου 5.000 περισσότεροι και τόνισαν ότι αυτό δεν είναι ανεκτό.
Ουσιαστικά αν και οι αμοιβές των περισσοτέρων από τους εργαζόμενους με σύμβαση στο δημόσιο αμείβονται μέσω ΕΣΠΑ και δεν επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό οι δανειστές θέτουν ζήτημα.


Την ίδια ώρα όμως με έμμεσο τρόπο η Τρόικα θέτει και ζήτημα για τους εργαζόμενους στις ΔΕΚΟ. Με την εμμονή των δανειστών για αύξηση του ορίου ομαδικών απολύσεων αυξάνεται και οι κίνδυνος απολύσεις για τους εργαζόμενους σε ΔΕΚΟ οι οποίες μπαίνουν στο υπερταμείο προς πώληση.
Το Δημόσιο, ωστόσο, για τους δανειστές αποτελεί μια “ανοιχτή” πληγή. Διαρκώς επαναφέρουν ζητήματα μισθολογίου και αριθμού των εργαζόμενων. Κάπως έτσι η κυβερνητική πλευρά θεωρεί ότι για ακόμη μια φορά θα τεθεί ζήτημα “παγώματος” στις μισθολογικές ωριμάνσεις, αλλά και ζήτημα ειδικών μισθολογίων.
Οι εκπρόσωποι των Θεσμών θέτουν διαρκώς ζήτημα επιδομάτων και έτσι θα επιχειρηθεί με την ενσωμάτωση των σημαντικότερων από αυτά στους μισθούς να περισωθεί μεγάλος μέρος από τα χρήματα που παίρνουν σήμερα οι εργαζόμενοι. Και αυτό ωστόσο θα πρέπει να συμφωνηθεί με την τρόικα, γεγονός που θεωρείται πολύ δύσκολο και έτσι φαίνεται ότι ανοίγει ο δρόμος για νέες μειώσεις.
newsit.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!