Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Πέντε νεαροί από την Αυστρία έσπασαν το παγκόσμιο ρεκόρ τηλεθέασης, παρακολουθώντας τηλεόραση για 92 ώρες χωρίς διακοπή.

Οι 5 τηλεθεατές ηλικίας 19 έως 24 ετών κατάφεραν να μπουν στο βιβλίο Γκίνες καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ που υπήρχε.

Ένας από τους διοργανωτές του μαραθωνίου παραδέχθηκε, ωστόσο πως «στο τέλος της δοκιμασίας οι νεαροί αντιμετώπισαν μεγάλα προβλήματα».

Οι πέντε συμμετέχοντες είχαν στη διάθεσή τους ένα διάλειμμα 5 λεπτών ανά μία ώρα,ενώ οι οργανωτές τους παρείχαν καφέ και άλλα ενεργειακά ποτά.

Να σημειωθεί πως το προηγούμενο ρεκόρ που έχει καταγραφεί στο βιβλίο Γκίνες ήταν τον Δεκέμβριο του 2014 όταν μια ομάδα ανθρώπων παρακολούθησε αδιάκοπα τηλεόραση για ένα διάστημα 91 ωρών στο Τορόντο του Καναδά.

http://www.enikos.gr

Μπορεί το Google Maps να είναι αρκετά αξιόπιστο, ωστόσο σε όλους μας έχει τύχει να μας κατευθύνει σε λάθος σημείο από αυτό που θέλαμε. Κάποιοι ιδιοκτήτες σπιτιού στο Τέξας ήταν λίγο πιο άτυχοι και είδαν το σπίτι τους να κατεδαφίζεται κατά λάθος.

Για την ακρίβεια, στο Rowlett του Τέξας, μετά το πέρας του τυφώνα η εταιρεία Billy L. Nabors Demolition, ανέλαβε να γκρεμίσει ένα συγκεκριμένο σπίτι.  Οι εργαζόμενοι της εταιρείας βρήκαν τη διεύθυνση από το Google Maps και ακολουθώντας τις οδηγίες πήγαν να κάνουν τη δουλειά τους. Βρήκαν το σπίτι που είχε τις ζημιές και το κατεδάφισαν.

Το πρόβλημα όμως είναι ότι γκρέμισαν λάθος σπίτι καθώς το σωστό ήταν στο άλλο τετράγωνο. Οι ιδιοκτήτες του σπιτιού που γκρεμίστηκε κατά λάθος ήταν σε διαδικασία εκτίμησης των ζημιών. Ωστόσο, η εταιρεία δεν απολογήθηκε έριξε το φταίξιμο στο Google Maps και είπε ότι δεν είναι μεγάλο πράγμα.

http://www.aftodioikisi.gr

Για την Τρίτη 3 Μαΐου μεταφέρθηκε η αργία της Πρωτομαγιάς, η οποία φέτος συμπίπτει με το Πάσχα. Σχετική απόφαση υπεγράφη από τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο.









http://news.in.gr

Σε 50.256 ανέρχεται ο αριθμός των προσφύγων που βρίσκονται μέχρι στιγμής στην επικράτεια, με τον μεγαλύτερο αριθμό να φιλοξενείται στη βόρεια Ελλάδα (28.518), σύμφωνα με το Συντονιστικό Όργανο Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης.

Στα νησιά καταγράφηκαν 4.668 άτομα, με τον κύριο όγκο να είναι στη Λέσβο (2.463).

Στην Αττική διαμένουν 14.150 άτομα (τα περισσότερα στο λιμάνι του Πειραιά 5.330) και στην Κεντρική Ελλάδα 2.920, εκ των οποίων 1.390 στη Λάρισα.

Σε ότι αφορά τη Βόρεια Ελλάδα, στην Ειδομένη βρίσκονται εντός του καταυλισμού 11.500 άνθρωποι, ενώ σε τρεις περιοχές του Κιλκίς, φιλοξενούνται συνολικά 8.690 άτομα.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

http://www.enikos.gr

Σε μια προσπάθεια να καταπολεμήσει τα φαινόμενα πλαστοπροσωπείας και ψεύτικων προφίλ, η Facebook ξεκίνησε τη δοκιμαστική...
λειτουργία ενός νέου εργαλείου που προειδοποιεί τους χρήστες στην περίπτωση που το όνομα και η φωτογραφία του προφίλ τους χρησιμοποιείται σε κάποιον νέο λογαριασμό.

Σύμφωνα με το Mashable, όταν η Facebook εντοπίσει έναν διπλό λογαριασμό, τότε ενημερώνει τον κάτοχο του original λογαριασμού για την ύπαρξη του και του δίνει την επιλογή να ζητήσει τη διαγραφή του. Η διαδικασία είναι μεν αυτόματη, ωστόσο, η οριστική διαγραφή του δεύτερου λογαριασμού γίνεται χειροκίνητα μετά από έλεγχο από την ομάδα του Facebook.

Να σημειωθεί, εξάλλου, ότι η εταιρεία δοκιμάζει και νέα εργαλεία για την καταπολέμηση της διαδικτυακής παρενόχλησης που βιώνουν περισσότερο οι γυναίκες χρήστες του κοινωνικού δικτύου.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Συνέντευξη στο Πρώτο Θέμα παραχώρησε ο Τζίμης Πανούσης, ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον λόγο για τον οποίο δεν κάνει τηλεόραση. Ο Τζίμης Πανούσης μίλησε για ένα περιστατικό που του συνέβη με πρωταγωνιστή τον Αντώνη Ρέμο. Όπως είπε, ο γνωστός τραγουδιστής τον πήρε τηλέφωνο κάποια στιγμή τηλέφωνο και "με τσαμπουκά στην αρχή", του ζήτησε να σταματήσει να ασχολείται με την προσωπική του ζωή.

"Σας έχουν ποτέ πάρει τηλέφωνο για να σας ζητήσουν να κόψετε κάποιο νούμερο;" τον ρώτησε χαρακτηριστικά η δημοσιογράφος, για να λάβει την απάντηση: "Πολλές φορές, αλλά εγώ πεισμώνω και γίνομαι χειρότερος. Και ο Ρέμος με πήρε πριν από λίγο καιρό, στην αρχή με τσαμπουκά και έπειτα πιο ευγενικά, για να μου ζητήσει να μην ασχολούμαι με την ζωή του. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν κάνω τηλεόραση".

http://www.thestival.gr

Ευάλωτα σε επιθέσεις μέσω SMS αποδεικνύονται κατ'επανάληψη τα smartphone με Android, με τις εταιρείες ανάπτυξης λογισμικού ασφαλείας να παρέχουν συμβουλές για την θωράκισή τους.

Συνήθως τα μηνύματα αυτά προτρέπουν το χρήστη να ακολουθήσει ένα link για να δει ένα μήνυμα που δήθεν του έχει στείλει κάποιος -όχι με βεβαιότητα «άγνωστος»- αριθμός. Συνήθως, σκοπός αυτών των εφαρμογών είναι να παραχωρήσετε δικαιώματα «ζωής και θανάτου», δηλαδή δικαιώματα διαχειριστή στο τηλέφωνό σας σε κάποιον -με βεβαιότητα- άγνωστο.

Μην ακολουθείτε τις παραπομπές σε δικτυακούς τόπους που σας αποστέλλονται ως μήνυμα στο κινητό σας τηλέφωνο (link σε SMS ή MMS). Συνήθως, παραπέμπουν σε μια τοποθεσία -«άγνωστη πηγή»- από την οποία καλείστε να κατεβάσετε ένα πρόγραμμα -με κατάληξη .apk, όπως όλα τα αρχεία εφαρμογών σε περιβάλλον Android. Αν και θα σας ζητηθεί η σχετική άδεια, το πιθανότερο είναι ότι θα το δεχτείτε καθώς το μήνυμα από το οποίο συνοδευόταν η παραπομπή θα σας κίνησε αρκετά την περιέργεια για να επιμένετε να το διαβάσετε.

Μπλοκάρετε την εγκατάσταση εφαρμογών (app) από Άγνωστες Πηγές -χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι επικίνδυνα όλα τα app που διατίθενται σε άλλα app store, που ενίοτε συντηρούνται από κατασκευαστές των ίδιων των smartphone, ούτε ότι είναι ασφαλή όλα τα app στο επίσημο app store της Google, Play Store. Για να το κάνετε, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις, Ασφάλεια και βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε επιλέξει «να επιτρέπεται η εγκατάσταση εφαρμογών που δεν παρέχονται από το Google Play».

Εγκαταστείστε ένα πρόγραμμα mobile antivirus -χωρίς, και σε αυτή την περίπτωση, να σας εγγυάται απόλυτη ασφάλεια. Δείτε μια λίστα από τα antivirus apps που έχει δοκιμάσει το έγκυρο Tom's Guide, όπως το δωρεάν avast Mobile Security.

Απενεργοποιήστε το Wi-Fi όταν δεν το χρειάζεστε, ώστε να μην συνδέεστε αυτόματα σε ανοικτά δημόσια Wi-Fi hot spot. Διαβάστε τους βασικούς κανόνες για να προστατευτείτε από τους κινδύνους των δημόσιων WiFi hotspot.

Κατεβάστε και χρησιμοποιείτε συχνά μια λύση για τη δημιουργία ενός εικονικού ιδιωτικού δικτύου (VPN) -κρύβει την IP και τη θέση σας, και, ανάλογα με την εφαρμογή, κρυπτογραφούνται login και password.

Παραμείνετε επιφυλακτικοί.

 http://www.seleo.gr

Στην εποχή που παιζόταν για πρώτη φορά τα "Εγκλήματα" αναφέρθηκε ο Κώστας Κόκλας, ο οποίος μίλησε στην εκπομπή "Namaste" και εξήγησε ότι στην αρχή το σίριαλ δεν έκανε καθόλου καλά νούμερα τηλεθέασης, ενώ και ένα μεγάλο κανάλι το είχε απορρίψει.

«Χθες συναντηθήκαμε τον Χρήστο Χατζηπαναγιώτη και τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο και συγκινήθηκα. Ένα σίριαλ που παραλίγο να μην γίνει. Το είχαμε πάει στο ένα από τα δύο μεγάλα κανάλια και μας είπαν ότι αυτό δεν μπορεί να παιχτεί στην ελληνική τηλεόραση και το απορρίψανε. Η Άλκηστις το πήρε και το πίστεψε και μετά τις έκανε νούμερα, μετά πήγαμε να σταματήσουμε γιατί ήμασταν απλήρωτοι, φαλίρισε ο παραγωγός. Τελικά, έσπασε ο διάολος το πόδι του και στο δωδέκατο επεισόδιο κάναμε νούμερα, στην αρχή είχαμε άθλια νούμερα. Είχαμε μαζευτεί να δούμε το πρώτο επεισόδιο και την άλλη μέρα παίρνουμε τα νούμερα, τίποτα, μηδέν, άπατοι, μόνο εμείς το είδαμε», είπε μεταξύ άλλων ο "Αλέκος" της σειράς.

http://www.thestival.gr

Είναι ένας παππούς και πάει στη Μύκονο. Βρίσκει ένα ξενοδοχείο κοντά σε πλαζ γυμνιστών, παίρνει μια ξαπλώστρα και αράζει.
Κάποια στιγμή περνάει μια κοπέλα τσίτσιδη από μπροστά του, τη βλέπει και… «νταααν» του σηκώνεται. Μετά από λίγα δευτερόλεπτα φτάνει δίπλα του μία άλλη κοπέλα ολόγυμνη και τον ρωτάει:
– Με καλέσατε;
Τα χάνει ο παππούς:
– Όχι κοπέλα μου, της λέει, δε σε κάλεσα.
– Μα πώς, λέει η κοπέλα και ανεβαίνει επάνω του και…
Τελειώνει η κοπελιά, φεύγει, συνέρχεται και ο παππούς από το σοκ. Μετά από λίγο, ο παππούς κλάνει και τσουπ σκάει δίπλα του ένας μαύρος.
– Με καλέσατε;
Τα χάνει ο παππούς.
– Όχι, παλικάρι μου, δε σε κάλεσα, του απαντάει.
– Μα πώς, λέει ο μαύρος, τον γυρίζει μπρούμυτα και…
Τελειώνει ο μαύρος, φεύγει, συνέρχεται και ο παππούς τα μαζεύει και πάει στη ρεσεψιόν όπου ζητάει λογαριασμό για να φύγει.
– Μα γιατί θέλετε να φύγετε, ρωτάει η ρεσεψιονίστ, δεν περνάτε καλά;
– Όχι κοπέλα μου, της απαντάει ο παππούς, δεν είδες τι έγινε;
– Μα και βέβαια είδα, δε σας άρεσε;
– Τι να μου αρέσει, κοπέλα μου; Μου σηκώνεται 1 φορά το μήνα και κλάνω 50 φορές την ημέρα…!


Εδώ και περίπου δύο μήνες «ακούγεται» πως το υπάρχον όριο των 140 χαρακτήρων στα μηνύματα στο Twitter θα καταργηθεί και τα «τιτιβίσματα» θα γίνουν πολύ μεγαλύτερα- ακόμα και 10.000 χαρακτήρων! Ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Twitter Τζακ Ντόρσι έβαλε τέλος στις φήμες αυτές διαβεβαιώνοντας πως το όριο των 140 χαρακτήρων δεν πρόκειται να πειραχτεί.

Η πιθανότητα κατάργησης του περιορισμού των 140 χαρακτήρων είχε μάλλον διχάσει τους χρήστες, καθώς οι πιο φανατικοί ήθελαν να παραμείνει αυτό το όριο, που αποτελεί «σήμα κατατεθέν» του Twitter από τη δημιουργία του.

Μιλώντας το βράδυ της Παρασκευής σε συνέντευξη στην εκπομπή «Today» του αμερικανικού καναλιού NBC, με αφορμή τα δέκατα γενέθλια του Twitter, ο Ντόρσι, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters και τους «Τάιμς της Νέας Υόρκης», ξεκαθάρισε ότι «το όριο «μένει. Αποτελεί ένα καλό περιορισμό για μας, που βοηθά να είμαστε σύντομοι».

Η απάντηση αυτή αναμένεται να καθησυχάσει τον σκληρό πυρήνα των φίλων του Twitter, ίσως όμως απογοητεύσει άλλους που δεν τους αρέσει να εκφράζονται τόσο... λακωνικά.

Οι τακτικοί χρήστες του δικτύου έχουν πλέον ξεπεράσει τα 320 εκατομμύρια, αν και η αύξηση του αριθμού των χρηστών έχει «φρενάρει» τα τελευταία χρόνια, με συνέπεια το Twitter να δέχεται πιέσεις από τους επενδυτές της Γουόλ Στριτ να πάρει πρωτοβουλίες, ώστε να προσελκύσει περισσότερους χρήστες.

Μετά την επιστροφή του στο Twitter πέρυσι τον Οκτώβριο, ο Τζακ Ντόρσι έδωσε το ΟΚ στα στελέχη του δικτύου να πειραματισθούν για να το κάνουν πιο ελκυστικό. Φαίνεται όμως πως το «ιερό» όριο των 140 χαρακτήρων δεν είναι ανάμεσα σε αυτά που θα αλλάξουν.
real.gr
Ακόμη και αν έχετε κάποια στενή συγγενή που έχει προσβληθεί από καρκίνο του μαστού, υιοθετώντας κάποιες συνήθειες φιλικές για το στήθος, θα μειώσετε τις πιθανότητες να προσβληθείτε.

Αυτό επισημαίνουν οι επιστήμονες από το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Ρότσεστερ, στη Νέα Υόρκη, οι οποίοι μελέτησαν 85.000 εθελόντριες, ηλικίας άνω των 50 ετών.

AdTech Ad
Στη διάρκεια πεντέμισι ετών παρακολούθησης, 1.997 γυναίκες διαγνώσθηκαν με διηθητικό καρκίνο του μαστού.

Αφού αφαίρεσαν από την ανάλυση όσες εθελόντριες είχαν προσωπικό ιστορικό καρκίνου του μαστού και όσες είχαν οικογενειακό ιστορικό πρώιμου (πριν από την ηλικία των 45 ετών) καρκίνου του μαστού, οι ερευνητές αξιολόγησαν την επίδραση του τρόπου ζωής στον κίνδυνο ανάπτυξής του.

Η υιοθέτηση τριών συνηθειών μείωνε τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού, είτε είχε μια γυναίκα οικογενειακό ιστορικό όψιμου (μετά την εμμηνόπαυση) καρκίνου του μαστού είτε όχι.

Απ’ όσες είχαν οικογενειακό ιστορικό και ακολουθούσαν τις τρεις συνήθειες, καρκίνο ανέπτυσσαν κάθε χρόνο οι 6 στις 1.000, ενώ δίχως τις τρεις συνήθειες αρρώσταιναν 7 στις 1.000.

Αντίστοιχα, στις γυναίκες χωρίς οικογενειακό ιστορικό, τα κρούσματα καρκίνου ήταν κατά μέσον όρο 4,6 ανά 1.000 γυναίκες ετησίως για όσες δεν ακολουθούσαν τις τρεις συνήθειες, έναντι 3,5 ανά 1.000 που τις ακολουθούσαν.

Οι τρεις συνήθειες είναι:

-η συστηματική γυμναστική
-η διατήρηση υγιούς σωματικού βάρους και
-η κατανάλωση αλκοόλ με μέτρο.

Οι εθελόντριες θεωρήθηκε ότι γυμνάζονται συστηματικά όταν αφιέρωναν 20 λεπτά την ημέρα επί τουλάχιστον πέντε ημέρες την εβδομάδα, σε δραστηριότητες που αύξαναν τους καρδιακούς παλμούς τους.

Αντίστοιχα, μέτρια κατανάλωση αλκοόλ έκαναν όσες έπιναν λιγότερα από 7 ποτά την εβδομάδα, ενώ υγιές σωματικό βάρος θεωρήθηκε πως είχαν όσες διέθεταν Δείκτη Μάζας Σώματος από 18,5 έως 25 (υπολογίζεται όταν διαιρεθεί το τετράγωνο του βάρους σε κιλά, με το τετράγωνο του ύψους σε μέτρα).


http://www.onmed.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!