Τρίτη 12 Ιουνίου 2018


O νέος αμερικανικός υπερυπολογιστής Summit (Κορυφή) κατέκτησε κυριολεκτικά την κορυφή των υπερυπολογιστών, καθώς είναι πλέον αυτός ο πιο ισχυρός και «έξυπνος» στον κόσμο.

Ο Summit είναι εγκατεστημένος στο Εθνικό Εργαστήριο Oak Ridge (ORNL) του υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ στο Τενεσί και φθάνει τα 200.000 τρισεκατομμύρια υπολογισμούς το δευτερόλεπτο (petaflops).

Τον τίτλο του Νο 1 υπερυπολογιστή έως τώρα κατείχε ο κινεζικός Sunway TaihuLight του Εθνικού Κέντρου Υπερυπολογιστών της Κίνας στην πόλη Γουσί, με μέγιστη απόδοση 93 petaflops.

Ο Summit είναι ένα σύστημα IBM AC922 αποτελούμενο από 4.608 servers με συνολική μνήμη άνω των 10 petabytes. Είναι περίπου οκτώ φορές ισχυρότερος από τον έως τώρα καλύτερο αμερικανικό υπερυπολογιστή, τον Titan, επίσης του Εργαστηρίου Oak Ridge, ο οποίος βρισκόταν στην πέμπτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης.

Αν οι Κινέζοι δεν έχουν κάποιο κρυφό «άσο», η επόμενη επίσημη κατάταξη Top 500 των υπερυπολογιστών θα επιβεβαιώνει την ανατροπή της ιεραρχίας. Με τα έως τώρα δεδομένα, στην πρώτη πεντάδα βρίσκονται κατά σειρά ένας αμερικανικός υπερυπολογιστής, δύο κινεζικοί, ένας ελβετικός και ένας ιαπωνικός.

Ο Summit είναι ένας επιστημονικός υπερυπολογιστής που θα χρησιμοποιηθεί σε έρευνες στο πεδίο της ενέργειας, των νέων υλικών, της τεχνητής νοημοσύνης, της αστροφυσικής, της βιοϊατρικής κ.α., ανοίγοντας το δρόμο για νέες ανακαλύψεις που έως τώρα ήσαν αδύνατες.

«Η δημιουργία του υπερυπολογιστή Summit δείχνει την ισχύ της αμερικανικής ηγεσίας στις επιστημονικές καινοτομίες και στην ανάπτυξη τεχνολογίας. Φέρνει τη χώρα μας ένα βήμα πιο κοντά στο στόχο της δημιουργίας έως το 2021 ενός συστήματος υπερυπολογιστή στην εξακλίμακα (σ.σ. με ισχύ τουλάχιστον 1 exaflops)», δήλωσε με υπερηφάνεια ο υπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ Ρικ Πέρι, σύμφωνα με ανακοίνωση του ORNL.

πηγή: tovima.gr

Αν υπάρχουν εξωγήινοι και αν ποτέ έλθουν σε επαφή μαζί μας, ποια γλώσσα άραγε θα μιλούν (αν μιλούν) και κατά πόσο αυτή θα μοιάζει με τις ανθρώπινες, άρα θα είναι κατανοητή;

Τα ερωτήματα αυτά τέθηκαν στο τραπέζι του διαλόγου από γλωσσολόγους και άλλους επιστήμονες, οι οποίοι συμμετείχαν σε σεμινάριο-εργαστήριο στο Λος 'Αντζελες με θέμα «Η γλώσσα στον Κόσμο».

Στην πρωτοβουλία, την οποία είχε ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός METI (Messaging Extraterrestrial Intelligence), συμμετείχε και ο διάσημος γλωσσολόγος του ΜΙΤ Νόαμ Τσόμσκι, ο οποίος, παρά την προχωρημένη ηλικία του των 89 ετών, ήταν ένας από τους συγγραφείς σχετικής μελέτης που παρουσιάσθηκε στο σεμινάριο.

Ένα βασικό ερώτημα που ζητεί απάντηση, είναι κατά πόσο η γλώσσα είναι «καθολική» όχι απλώς στη Γη, αλλά στο σύμπαν.

Με άλλα λόγια, αν η γλώσσα έχει μια εγγενή δομή, που θα έχει αναπαραχθεί και σε εξωγήινους πολιτισμούς, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Αν ναι, τότε οι εξωγήινοι θα μπορούν να διαβάσουν κάποιο μήνυμα που στέλνεται από τη Γη ή, αντίστροφα, οι κάτοικοι της Γης έχουν μια ελπίδα να καταλάβουν κάποιο εξωγήινο μήνυμα.

Οι ηγέτες των ΗΠΑ και της Βόρειας Κορέας υπέγραψαν ένα κείμενο, ενώ ο Πρόεδρος Ντ. Τραμπ ευχαρίστησε τον Κιμ Γιόνγκ – Ουν για την επιτυχή διάσκεψη που είχαν.
Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι η ιστορική σύνοδος κορυφής με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν επέτρεψε να σημειωθεί «μεγάλη πρόοδος».
«Ήταν στ’ αλήθεια μια φανταστική συνάντηση», η οποία εκτυλίχθηκε «καλύτερα απ’ ό,τι θα μπορούσε να φανταστεί οποιοσδήποτε», είπε ο Τραμπ απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους έπειτα από το γεύμα εργασίας που είχαν οι ηγέτες και κορυφαία στελέχη των κυβερνήσεων των δύο κρατών. «Θα πάμε τώρα να υπογράψουμε» μια συμφωνία, πρόσθεσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, χωρίς να δώσει καμιά διευκρίνιση για το περιεχόμενο του εγγράφου αυτού.
Όσα προηγήθηκαν
Με μια τετ α τετ συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τον Κιμ Γιονγκ Ουν διάρκειας 41 λεπτών ξεκίνησε η ιστορική συνάντηση του Αμερικανού προέδρου με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας στο πεντάστερο ξενοδοχείο «Capella» της Σιγκαπούρης.
Είχε προηγηθεί η ιστορική χειραψία των δύο ανδρών διάρκειας 12 δευτερολέπτων με φόντο τις σημαίες των δύο χωρών.
Οι δύο άντρες έφτασαν στο ξενοδοχείο μαζί με τις συνοδείες τους λίγο πριν το προκαθορισμένο ραντεβού που ξεκίνησε στις 4 τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδος).
Οι Τραμπ και Κιμ βάδισαν από αντίθετες κατευθύνσεις για να βρεθούν πάνω στο κόκκινο χαλί, με φόντο σημαίες των χωρών τους εναλλάξ. Μετά τη χειραψία στάθηκαν σοβαροί μπροστά στους φωτογράφους με τα χέρια στο πλάι. Ο Τραμπ έδωσε ένα φιλικό χτύπημα στην πλάτη στον Κιμ καθώς βάδιζαν ο ένας πλάι στον άλλο στον διάδρομο του ξενοδοχείου. Ο Κιμ επέλεξε μαύρο κοστούμι Μάο, ο Τραμπ βαθύ μπλε κοστούμι και κόκκινη γραβάτα για την ιστορική συνάντηση των δύο ηγετών, πιθανόν τη σημαντικότερη στιγμή των θητειών αμφοτέρων μέχρι σήμερα.
Ο Ντόναλντ Τραμπ τόνισε στους δημοσιογράφους που κατέγραφαν τις πρώτες επαφές, ότι δεν έχει καμία αμφιβολία πως θα έχει μία εξαιρετική σχέση με τον Κιμ Γιονγκ Ουν.
Από την πλευρά του, ο Κιμ επισήμανε ότι οι δύο ηγέτες και οι δύο χώρες χρειάστηκε να υπερβούν πολλά εμπόδια για να διεξαχθεί η σημερινή σύνοδος.
«Είναι μεγάλη μου ικανοποίηση που σας συναντώ, κ. πρόεδρε», είπε ο βορειοκορεάτης ηγέτης απευθυνόμενος στον ένοικο του Λευκού Οίκου. «Ο δρόμος για να φθάσουμε εδώ δεν ήταν εύκολος», συνέχισε. «Παλιές προκαταλήψεις και παλιές συνήθειες ήγειραν τόσα πολλά εμπόδια, αλλά τα ξεπεράσαμε όλα για να συναντηθούμε εδώ σήμερα», συμπλήρωσε.
Oι δύο ηγέτες μετά τη συνάντησή τους, βγήκαν σε ένα μπαλκόνι του ξενοδοχείου και χαιρέτησαν χαμογελαστοί τους δημοσιογράφους πριν να ξεκινήσει ο δεύτερος γύρος των συναντήσεων με συμβούλους και συνεργάτες.
Λίγο πριν την έναρξη του δεύτερου γύρου των επαφών των αντιπροσωπειών των δύο χωρών ο Κιμ Γιονγκ Ουν χαρακτήρισε τη σύνοδο ως «ένα μεγάλο πρελούδιο για την ειρήνη» με τον Τραμπ να συμπληρώνει «το ίδιο πιστεύω κι εγώ». Σύμφωνα με δημοσιογράφους που ήταν παρόντες ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας έκανε και τη δήλωση της ημέρας – μέχρι στιγμής – καθώς είπε απευθυνόμενος στον Τραμπ «αρκετοί άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα πιστεύουν ότι αυτό που συμβαίνει είναι σκηνή από ταινία επιστημονικής φαντασίας».
Μετά και τον δεύτερο γύρο επαφών, οι δύο ηγέτες ξεκίνησαν γεύμα εργασίας στο μενού του οποίου περιλαμβάνονταν μεταξύ άλλων κοκτέιλ γαρίδων, ένα πιάτο με χταποδι και ντρέσινγκ με μέλι και λάιμ, γεμιστά αγγούρια, μοσχάρι με πατάτες και μπρόκολο, χοιρινό με ψητό ρύζι και σάλτσα τσίλι, ψάρι με λαχανικά ενώ για επιδόρπιο θα σερβιριστούν τάρτα μαύρης σοκολάτας και παγωτό βανίλια.
Ο Τραμπ σχεδιάζει να κάνει μια δήλωση εντός της ημέρας, πριν αναχωρήσει για την Ουάσινγκτον στις 20:00 τοπική ώρα (15:00 ώρα Ελλάδας).
Την ιστορική συνάντηση του πρώτου εν ενεργεία Αμερικανού προέδρου με έναν κληρονόμο της δυναστείας των Κιμ καλύπτουν τρεις χιλιάδες δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο, ενώ τα μέτρα ασφαλείας στη χώρα είναι δρακόντεια με την πολεμική αεροπορία της Κίνας να συμμετέχει ενεργά στην επιτήρηση του εναέριου χώρου της Σιγκαπούρης.
Το νησί «Sentosa» όπου βρίσκεται το πολυτελές ξενοδοχείο Capella είναι «αστακός», με τον Ντόναλντ Τραμπ και τον Κιμ Γιονγκ Ουν να κάνουν επίδειξη δύναμης με το ποιος διαθέτει τον μεγαλύτερο στρατό από σωματοφύλακες.
«Οι συναντήσεις μεταξύ των συμβούλων και των αντιπροσώπων πάνε καλά και γρήγορα… Στο τέλος όμως αυτό δεν έχει σημασία. Θα ξέρουμε όλοι σίγουρα αν μια πραγματικά καλή συμφωνία, σε αντίθεση με αυτές του παρελθόντος, μπορεί να πραγματοποιηθεί», ανέφερε σε ανάρτησή του στο twitter πριν από τη συνάντηση ο Ντόναλντ Τραμπ.
Η Ουάσινγκτον θέτει ως θεμελιώδη όρο για την όποια συμφωνία η Πιονγκγιάνγκ να εγκαταλείψει το πρόγραμμά της για την απόκτηση πυρηνικών όπλων και βαλλιστικών πυραύλων. Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο το επανέλαβε τη Δευτέρα: «η πλήρης, επαληθεύσιμη και αμετάκλητη αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου είναι το μόνο αποτέλεσμα που θα αποδεχθούν οι ΗΠΑ», τόνισε.
Ωστόσο, εξακολουθεί να υπάρχει αβεβαιότητα για το περιεχόμενο μιας ενδεχόμενης συμφωνίας. Ειδικοί αμφισβητούν εάν και κατά πόσον ο Κιμ θα φανεί πρόθυμος να συναινέσει στον τερματισμό των βορειοκορεάτικων εξοπλιστικών προγραμμάτων στο χρονοδιάγραμμα και στον βαθμό που απαιτεί η κυβέρνηση Τραμπ.
Και οι δύο ηγέτες αφίχθησαν στην πόλη-κράτος την Κυριακή. Έκτοτε οι Τραμπ και Κιμ είχαν χωριστές συναντήσεις με τον πρωθυπουργό της Σιγκαπούρης Λι Χσιεν Λουνγκ, ενώ αξιωματούχοι των κυβερνήσεών τους είχαν εντατικές και συνεχείς συνομιλίες κεκλεισμένων των θυρών.
Ο Κιμ αποφάσισε να κάνει περίπατο το απόγευμα της Δευτέρας, με τη συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, σε μνημεία και αξιοθέατα της πόλης-κράτους.

Η επίσημη υπηρεσία του Ηνωμένου Βασιλείου για την επαλήθευση των πτυχίων (Hedd) συνιστά στους αποφοίτους των πανεπιστημίων να μην αναρτούν φωτογραφίες με τα πτυχία τους στο διαδίκτυο καθώς διευκολύνουν άθελα τους το πολλών εκατ. λιρών εμπόριο πλαστών πτυχίων.
Η υπηρεσία ανακοίνωσε ότι η αυξανόμενη τάση να δείχνουμε την επιτυχία μας on line διευκολύνει τους απατεώνες να έχουν πρόσβαση στον λογότυπο, στο οικόσημο του πανεπιστημίου, στις υπογραφές, στις σφραγίδες, στα ολογράμματα και στη διατύπωση, με αποτέλεσμα να ανθεί η επιχείρηση πώλησης πλαστών πιστοποιητικών.
Ένα εξαιρετικά ακριβές πλαστό πιστοποιητικό μπορεί να πουληθεί on line πάνω από 200 στερλίνες και να χρησιμοποιηθεί για να εξαπατήσει υποψήφιους εργοδότες, προειδοποιεί η βρετανική υπηρεσία.
Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η Hedd, πάνω από τα δύο τρίτα των αποφοίτων σκοπεύουν να βγάλουν selfies με τα πτυχία τους, ενώ το 74% των φοιτητών δεν γνώριζαν ότι οι φωτογραφίες με τα πτυχία τους θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή απομιμήσεων.
Τα πανεπιστήμια του Κέιμπριτζ και της Οξφόρδης, από πιο διάσημα παγκοσμίως, αποτελούν τους κυριότερους στόχους των απατεώνων. Οι ειδικοί προειδοποιούν τους απόφοιτους να μην ανεβάζουν στα μέσα μαζικής δικτύωσης το διαβατήριο ή την άδεια οδήγησής τους και τους συμβουλεύουν παράλληλα, ότι είναι άδικο μετά από επένδυση τόσου χρόνου και χρήματος για την απόκτηση ενός πτυχίου οι πραγματικοί απόφοιτοι να κινδυνεύουν να βρεθούν εκτός αγοράς εργασίας εξαιτίας ενός υποψήφιου με πλαστό πιστοποιητικό.
Λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τα στοιχεία αυτά, περίπου 20 πανεπιστήμια στη Βρετανία δίνουν ψηφιακά διπλώματα που δεν μπορούν να πλαστογραφηθούν.

Η σταρ της ποπ Σακίρα αποφάσισε να πουλήσει την έπαυλή της στην παραλία του Μαϊάμι, στη Φλόριντα των ΗΠΑ.

Η Κολομβιανή τραγουδίστρια αγόρασε το ακίνητο έναντι 3,3 εκατ. δολ. το 2001 λίγο πριν κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ το πρώτο αγγλικό single της «Whenever, Wherever».

Η τιμή πώλησης της έπαυλης του 1950 είναι τώρα 11,6 εκατ. δολάρια.

Δεκαεπτά χρόνια μετά, η Σακίρα είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο, με μια σειρά μουσικών βραβείων και με άλμπουμ με πολύ καλές πωλήσεις. Το ακίνητό της στη Φλόριντα επίσης έχει αναμορφωθεί πλήρως. Βρίσκεται σε έκταση 2.023 τμ στον όρμο Μπισκέιν με ιδιωτική αποβάθρα. Η κατοικία των 808 τμ είναι σε μικρή απόσταση με το αυτοκίνητο από τον Ατλαντικό Ωκεανό και τη λευκή άμμο της παραλίας του Μαϊάμι.

Η έπαυλη είναι εξωτερικά βαμμένη λευκή και φωτεινή με μινιμαλιστική, σύγχρονη αισθητική. Διπλές πόρτες ανοίγουν στην τραπεζαρία και ένα μεγάλο παράθυρο έχει θέα προς την πίσω αυλή και την πισίνα.

Έχει σαλόνι με μοντέρνο τζάκι, κουζίνα, δωμάτιο ψυχαγωγίας, γυμναστήριο, γραφείο και έξι υπνοδωμάτια.

Η Σακίρα είχε προσπαθήσει ξανά να πουλήσει το ακίνητο, το 2013 έναντι 14,95 εκατ. δολ. και αργότερα μείωσε την τιμή κατά 2 εκατ. δολάρια.

Αυτή τη φορά, σύμφωνα με το Page Six, προσπαθεί να το πουλήσει με τη βοήθεια του ετεροθαλούς αδελφού της, μεσίτη, Αντόνιο Μεμπάρακ. Η Σακίρα και ο σύντροφός της, Ισπανός ποδοσφαιριστής Ζεράρ Πικέ είναι ιδιοκτήτες αρκετών σπιτιών και περνούν τον περισσότερο χρόνο στην Ισπανία.

Ο Άστον Κούτσερ είναι εδώ και πολύ καιρό παρών στο Χόλιγουντ. Για χρόνια διασκεδάζει το κοινό με ρόλους σε ταινίες και τηλεοπτικές σειρές όπως Dude, Where's the Car, το The Butterfly Effect και Two and a Half Men.

Αλλά δεν κάνει βήματα μόνο στην μεγάλη οθόνη. Πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι ο 40χρονος είναι ένας επιχειρηματίας και επενδυτής που χαίρει εκτίμησης. Στην πραγματικότητα, η επιρροή του Κούτσερ είναι τέτοια που του πιστώνουν ότι βοήθησε στην οικοδόμηση της επιτυχίας μεγάλων εταιρειών όπως η Airbnb, η Spotify και η Uber.

Ωστόσο, η συνεισφορά του στον τομέα της καταπολέμησης της παράνομης εμπορίας ανθρώπων (trafficking) ίσως αξίζει τον καλύτερο έπαινο.
H οργάνωση Thorn, που ίδρυσε μαζί με την πρώην σύζυγό του, Ντέμι Μουρ το 2008, είναι υπεύθυνη για τη διάσωση 6.000 θυμάτων εμπορίας ανθρώπων σε ένα μόνο έτος και πιθανότατα αυτό δεν είναι καθόλου γνωστό.

Μιλώντας για το θέμα το 2016, ο Κούτσερ δήλωσε: «Βασικά, η αγορά και το εμπόριο για την εμπορία ανθρώπων συμβαίνει στο διαδίκτυο, όπως όλα τα άλλα τώρα και έτσι δημιουργούμε ψηφιακά εργαλεία για να πολεμήσουμε εναντίον της».
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!