Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

 Το ασανσέρ Bailong φέρεται να είναι το μεγαλύτερο υπαίθριο ασανσέρ στον κόσμο . Βρίσκεται στην επαρχία Χουνάν στην Κίνα, ανεβάζει τους τουρίστες 400 μέτρα σε μία από τις κορυφές των γραφικών βουνών.
 Πρόκειται για ένα διώροφο ασανσέρ που μπορεί να φιλοξενήσει 50 άτομα. Υπάρχουν τρεις τέτοιοι ανελκυστήρες. Τα τοιχώματα του ανελκυστήρα , φυσικά, είναι κατασκευασμένα από γυαλί . Οι εργασίες κατασκευής ξεκίνησαν το 1999 και τελείωσε το 2002 . Το κόστος του υπολογίζεται στα 18 εκατομμύρια δολάρια. 
Το έργο της κατασκευής ανελκυστήρα στο δάσος που προστατεύονται από την UNESCO προκάλεσε μεγάλη από τους οικολόγους.
Το ασανσέρ έχει εισέλθει στο Guinness World Records Book ως το ψηλότερο υπαίθριο ασανσέρ του κόσμου.




http://smilepanic.com
Η πιθανότητα να πεθάνει κάποιος από μετεωρίτη είναι.....
Στο Taiyun, στην επαρχία Shanxi, στην Κίνα, οι κατασκευαστές έχουν αποφασίσει να χτίσουν ένα τεράστιο οικοδόμημα στην περιοχή του παλιού νεκροταφείου.
Ένα νεαρό ζευγάρι αντιμετωπίζει ποινική δίωξη διότι "πώλησε" την μικρή κόρη του για να αγοράσει με το αντίτιμο ένα iPhone, μετέδωσαν σήμερα κρατικά κινεζικά μέσα ενημέρωσης. Ο πατέρας και η μητέρα ενός μικρού κοριτσιού βαρύνονται με την κατηγορία ότι πρότειναν μέσω του Διαδικτύου την υιοθεσία της κόρης τους έναντι αμοιβής και ότι προέβησαν σε μια συναλλαγή. 

Στην αγγελία που είχαν δημοσιεύσει στο Διαδίκτυο ζητούσαν 30.000 γιούαν (3.600 ευρώ) ως αντίτιμο για το παιδί, αν και το ποσό που δόθηκε τελικά μετά τη διαπραγμάτευση που έγινε δεν έχει γίνει γνωστό. Κατόπιν το ζευγάρι αγόρασε το iPhone, ακριβά αθλητικά παπούτσια και άλλα καταναλωτικά είδη, σύμφωνα με κινεζικά ΜΜΕ. 

Κατά ένα δημοσίευμα, οι γονείς υποστήριξαν όταν ανακρίθηκαν από την αστυνομία ότι προέβησαν σε αυτή την πράξη διότι ήθελαν η κόρη τους να έχει καλύτερη ζωή και επειδή είχαν ήδη ένα παιδί. 

Το εμπόριο παιδιών και γυναικών συνεχίζει να είναι ένα διαδεδομένο φαινόμενο στην Κίνα, τόσο λόγω της περιοριστικής πολιτικής του ενός παιδιού ανά ζεύγος, όσο και εξαιτίας της δημογραφικής ανισορροπίας των δύο φύλων.

Η διαίσθηση είναι μια απίστευτη πηγή και ένα δώρο που μας δόθηκε για να μας βοηθήσει
Δεν συμβαίνει συχνά να σκεπτόμαστε έναν...
Μπορεί όλο αυτό να συνέβη τον περασμένο Σεπτέμβριο, όμως το παραπάνω video έχει γίνει το δημοφιλέστερο των τελευταίων ημερών στο διαδίκτυο, φτάνοντας τα 10.000.000 views.


Ένα Flash Mob άρτια διοργανωμένο για μια από τις πιο όμορφες προτάσεις γάμου που έχουν καταφέρει να φτάσουν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο.

Σε αυτό φυσικά, συμβάλλει και το υπέροχο “Somebody Loves You” της Betty Who!
H ίδια σχολίασε στο Twitter της: Eίναι τιμή μου να είμαι μέρος της πιο ρομαντικής στιγμής όλων των εποχών. Η αληθινή αγάπη τελικά υπάρχει.
I am honored to have been part of arguably the most romantic moment all time. TRUE LOVE EXISTS,"
 
Δείτε το video:
 
 
Οι πλατφόρμες παρατήρησης είναι εντυπωσιακές κατασκευές σε μαγευτικές τοποθεσίες που δίνουν τη δυνατότητα στο κοινό να απολαύσει την εκπληκτική θέα σε χαράδρες, σε χιονισμένες βουνοκορφές, σε φαράγγια και αλλού.

Απολαύστε ορισμένες από τις καλύτερες πλατφόρμες στον κόσμο και τη θέα που σας παρέχουν:


Grand Canyon, ΗΠΑ




Shard, Βρετανία



Stegastein, Νορβηγία




Matteo Thun, Ιταλία


Ledge, ΗΠΑ





Tokyo Skytree, Ιαπωνία



www.zougla.gr
 Δείτε μερικά πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία!
Δύο από τις πιο σημαντικές τραγουδίστριες της γενιάς τους, η Ελένη και η Μελίνα βρίσκονται μετά από χρόνια πάλι μαζί και ετοιμάζουν μια παράσταση με τα πιο αγαπημένα τους τραγούδια πειράζοντάς τα ευγενικά με άποψη και αισθητική.

Τραγούδια των σημαντικότερων τραγουδοποιών και συνθετών, τραγούδια που αγάπησαν αλλά δεν δισκογράφησαν ποτέ, τραγούδια κρυμμένα αλλά και αγαπημένα τους από τα παλιά. Τραγούδια της Σμύρνης, ρεμπέτικα, λαϊκά, τραγούδια της παράδοσης που παρουσιάζονται με μία υπέροχη μπάντα που πειραματίζεται συνεχώς με νέους ήχους και τρόπους τα τελευταία 3 χρόνια.

Σπύρος Χατζηκωνσταντίνου – κιθάρες, μαντολίνο
Βαγγέλης Καλαμάρας – τύμπανα
Αριστείδης Χατζησταύρου – κιθάρες
Χάρης Κελλάρης – κοντραμπάσο

Και όμορφη έκπληξη ο αγαπημένος τους Δημήτρης Μυστακίδης - μπουζούκι, τζουράς, λαούτο, κιθάρα.

info:

Love Casual Living Εθνικής Αντιστάσεως 16, Βυζάντιo.
Τηλ. Πληροφοριών & Κρατήσεων: 2310 365425.
Από την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου και κάθε Παρασκευή.
Ώρα προσέλευσης: 22:00.
Είσοδος:10 ευρω / φοιτητικό-κάρτα ανεργίας 5 ευρω.

http://www.thestival.gr
Το βιολί, με το οποίο έπαιζε ο μουσικός Ουάλας Χάρτλεϊ για να καθησυχάσει τους επιβάτες του Τιτανικού την ώρα που τον υπερωκεάνιο βυθιζόταν, θα βγει στο σφυρί από τον οίκο Wiltshire 101 χρόνια μετά το ναυάγιο κι αναμένεται να πουληθεί από 236.000 έως 354.400 ευρώ.

Ο Χάρτλεϊ είναι ένας από τους 1.517 επιβάτες που πνίγηκαν στο ναυάγιο του Τιτανικού.

Μεταξύ των άλλων αντικειμένων που θα δημοπρατηθούν είναι οι παρτιτούρες και η θήκη του βιολιού.

Ο υπεύθυνος της δημοπρασίας Άλαν Ολντριτζ δήλωσε ότι το βιολί είναι το «σπανιότερο και πιο εμβληματικό» αντικείμενο από τα ενθύμια του Τιτανικού.

Χρειάστηκε επτά χρόνια ο οίκος δημοπρασίας Henry Aldridge & Son για να πιστοποιήσει τη γνησιότητα του βιολιού με την βοήθεια αρκετών εμπειρογνωμόνων.

Ορισμένοι εξακολουθούν να την αμφισβητούν με το επιχείρημα ότι το βιολί δεν θα μπορούσε να διασωθεί μέσα στο νερό.

Ωστόσο, θεωρείται ότι διασώθηκε μέσα στην δερμάτινη θήκη του, η οποία ήταν δεμένη πάνω στο πτώμα του Χάρλεϊ.

Σύμφωνα με το ημερολόγιο της αρραβωνιαστικιάς του Χάρλεϊ, της Μαρίας Ρόμπινσον, η θήκη διασώθηκε και της παραδόθηκε.

Μετά τον θάνατό της το 1939, το βιολί παραδόθηκε στα κεντρικά της χριστιανικής ιεραποστολικής οργάνωσης "Στρατός της Σωτηρίας" (Salvation Army) και αργότερα, στις αρχές της δεκαετίας του 40, στην μητέρα του σημερινού ανώνυμου ιδιοκτήτη του.

http://www.iefimerida.gr

Μπορεί η Ελλάδα να βιώνει την χειρότερη οικονομική κρίση της πρόσφατης ιστορία της, ωστόσο σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας που δημοσιεύτηκε, οι πολυεκατομμυριούχοι στη χώρα μας αυξήθηκαν και μάλιστα σημαντικά.
Εισικότερα, σύμφωνα με την  με την τελευταία έρευνα για τον πλούτο από τη Wealth-X,η οποία συγκεντρώνει πληροφορίες για τους πλούσιους αυτού του κόσμου,  ο αριθμός των πολυεκατομμυριούχων στην Ελλάδα το 2013, σημείωσε αύξηση 20%, επιβεβαιώνοντας έτσι τον βασικό κανόνα της οικονομίας «ότι τo χρήμα δεν χάνεται, απλά αναδιανέμεται».
Με βάση τα στοιχεία της έρευνας 505 έλληνες πολυεκατομμυριούχοι, δηλαδή το 0,005% των μόνιμων κατοίκων της χώρας, διαθέτουν σήμερα περιουσία 60 δισ. ευρώ, η οποία μάλιστα έχει αυξηθεί 20% σε σχέση με το 2012 (50 δισ. ευρώ), χρονιά κατά την οποία η αντίστοιχη λίστα περιελάμβανε 455 πολυεκατομμυριούχους.
Συνολικά στη χώρα μας οι εκατομμυριούχοι με περιουσία άνω του 1 εκατ. ευρώ υπολογίζονται ότι ανέρχονται σε 8.000, εκ των οποίων  2.687 άτομα στο Χρηματιστήριο Αθηνών διαθέτουν μετοχές που ξεπερνούν σε αξία το 1 εκατ. ευρώ.
fpress.gr
Θα σας πείραζε να ξεφουσκώσετε το λογαριασμό της ΔΕΗ ακόμη και κατά 31% χωρίς ιδιαίτερο κόπο; Τώρα μάλιστα που σκοπεύετε να μην αγοράσετε πετρέλαιο θέρμανσης και να ζεσταθείτε με ηλεκτρικά καλοριφέρ και κουβέρτες; Το μόνο που χρειάζεται είναι να ενεργοποιήσετε το νυχτερινό τιμολόγιο και να οργανωθείτε στοιχειωδώς.
 Νυκτερινό τιμολόγιο μπορεί να αποκτήσει οποιοσδήποτε καθώς δεν υπάρχουν εισοδηματικοί ή άλλοι περιορισμοί. Μάλιστα, σε λίγες ημέρες θα ακούσετε την είδηση ότι ενεργοποιείται το «χειμερινό» νυκτερινό. Αυτό σημαίνει ότι από 1η Νοεμβρίου, η ΔΕΗ θα εφαρμόζει χαμηλότερες χρεώσεις από τις 15:300 έως τις 17:30 το μεσημέρι και από τις 02:00 τα ξημερώματα έως στις 08:00 το πρωί.
Οι απαντήσεις στα ερωτήματα που ακολουθούν να σας δώσουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες ενώ ο πίνακας που δημοσιεύουμε –και ο οποίος περιλαμβάνει όλες τις αλλαγές στα τιμολόγια της ΔΕΗ με τελευταία την εκτόξευση του ΕΤΜΕΑΡ- θα σας πείσει για την αναγκαιότητα του μέτρου:
  • Ποιο είναι το ωράριο εφαρμογής του νυχτερινού τιμολογίου;
Εξαρτάται από το αν είναι χειμώνας ή καλοκαίρι. Στο διάστημα από την 1η Μαίου έως την 31η Οκτωβρίου, το φθηνό τιμολόγιο ισχύει από τις 23:00 έως τις 07:00. Για το χρονικό διάστημα από την 1η Νοεμβρίου έως τις 30 Απριλίου, η χαμηλότερη χρέωση ισχύει από τις 02:00 έως τις 08:00 και από τις 15:30 έως τις 17:30. Η αλλαγή πλησιάζει οπότε καλό είναι να προετοιμαστείτε
  • Πως μπορώ να διαπιστώσω αν έχει ενεργοποιηθεί το «νυχτερινό»;
Συνήθως ο ηλεκτρολόγος εγκαθιστά μια φωτεινή ένδειξη στον πίνακα η οποία σας ειδοποιεί. Αν δεν την διαθέτετε, κοιτάξτε το…ρολόι σας.
  • Αν δεν έχω «νυχτερινό» τι πρέπει να κάνω για να το αποκτήσω;
Καταρχήν πρέπει να γίνουν κάποιες εργασίες στο σπίτι σας αν δεν υπάρχει η κατάλληλη υποδομή. Ο ηλεκτρολόγος θα πρέπει να τοποθετήσει ένα καλώδιο το οποίο θα συνδέει το ρολόι της ΔΕΗ με τον πίνακα στο εσωτερικό του σπιτιού σας (σ.σ ειδικά σε παλαιές πολυκατοικίες αυτό μπορεί να είναι επίπονο). Μετά την εγκατάσταση, ο ηλεκτρολόγος θα χορηγήσει μια υπεύθυνη δήλωση στην οποία θα αναφέρεται ότι έγινε η συγκεκριμένη εγκατάσταση. Αυτή τη βεβαίωση θα την πάτε στη ΔΕΗ όπου και θα καταθέσετε τη σχετική αίτηση μαζί με τα ακόλουθα δικαιολογητικά:
  • Αστυνομική ταυτότητα
  • Αίτηση χορήγησης μειωμένου τιμολογίου
  • 34 ευρώ (συν ΦΠΑ) για τη συμμετοχή σας στις δαπάνες στις οποίες υποβάλλεται η ΔΕΗ.

  • Μπορούν και οι ενοικιαστές να ενεργοποιήσουν το «νυχτερινό»;
Ναι αλλά απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του ιδιοκτήτη δεδομένου ότι –όπως προαναφέρθηκε- θα πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις στο ρολόι της ΔΕΗ αλλά και στο πίνακα του ηλεκτρικού.
  • Πως μπορώ να αυξήσω την κατανάλωση που πραγματοποιείται ενώ ισχύει το νυκτερινό τιμολόγιο;
Κάποιες συσκευές δουλεύουν όλο το 24ωρο οπότε ούτως ή άλλως θα κερδίσετε (π.χ ψυγείο, καταψύκτης, συσκευές σε αναμονή κλπ). Μπορείτε να μεγιστοποιήσετε το όφελος αν επιλέξετε τη λύση του προγραμματισμού λειτουργίας των συσκευών μέσω χρονοδιακόπτη.
Πόσο συμφέρει;
Στο βασικό ερώτημα «ποιους συμφέρει το νυκτερινό;», η απάντηση είναι εύκολη: Σχεδόν όλους. Υπάρχουν βεβαίως και οι εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Η ίδια η ΔΕΗ εντοπίζει την περίπτωση κατά την οποία το νυχτερινό τιμολόγιο μπορεί να αποδειχτεί ασύμφορο: Όταν η συνολική κατανάλωση είναι μικρότερη από 150 KWh. Που σημαίνει ότι σε σπίτι που χρησιμοποιείται σπάνια, ενδεχομένως το νυχτερινό να μην σας χρειάζεται.  Τι λέει όμως ο κανόνας; Στον πίνακα που δημοσιεύεται, έγιναν οι απαραίτητοι υπολογισμοί για να προκύψει το όφελος. Στηρίχτηκαν στα ακόλουθα δεδομένα:
·         Όλοι οι υπολογισμοί έγιναν για μια μονοφασική παροχή
·         Στους υπολογισμούς περιλαμβάνονται το κόστος της κατανάλωσης αλλά και όλες οι επιπλέον χρεώσεις (κόστος χρήσης δικτύου μεταφοράς, Ειδικό τέλος ΑΠΕ, ειδικός φόρος κατανάλωσης, ΦΠΑ)
·         Για τον υπολογισμό του κόστους με το νυχτερινό τιμολόγιο, ελήφθη υπόψη ότι ο καταναλωτής θα καταφέρει να μεταφέρει στο «νυχτερινό» το 40% της συνολικής κατανάλωσης.
Τι προκύπτει; Ένας ιδιοκτήτης ο οποίος συνήθως καταναλώνει 1800 κιλοβατώρες ανά τετράμηνο, πληρώνει 334 ευρώ στη ΔΕΗ. Αν μεταφέρει το 40% της κατανάλωσης (720 κιλοβατώρες) στο νυχτερινό τιμολόγιο, η χρέωση θα πέσει στα 276  ευρώ. Δηλαδή, θα προκύπτει όφελος 58 ευρώ ανά τετράμηνο. Εννοείται ότι όσο μεγαλύτερη είναι η κατανάλωση του νοικοκυριού αλλά και όσο μεγαλύτερο το ποσοστό της κατανάλωσης που θα μεταφερθεί στις ώρες του οικονομικού τιμολογίου, τόσο μεγαλύτερο είναι και το κέρδος. Για πολύ μεγάλα σπίτια που καταναλώνουν ακόμη και 4000 κιλοβατώρες το τετράμηνο (σ.σ μπορεί να είναι και μικρά σπίτια που θερμαίνονται με ρεύμα εξαιτίας της πολύ υψηλής τιμής του πετρελαίου θέρμανσης) το όφελος από το νυκτερινό μπορεί να φτάσει και στα 190 ευρώ το τετράμηνο

Κατανάλωση  Χρέωση με το κανονικό τιμολόγιο Χρέωση με το νυχτερινό τιμολόγιο Όφελος ανά τετράμηνο  Μηνιαίο όφελος 
400 70,1 65,9 -4,2 -1,1
500 85,3 79,5 -5,8 -1,5
600 100,5 93,1 -7,4 -1,9
700 115,7 106,7 -9,1 -2,3
800 130,9 120,3 -10,7 -2,7
900 163,2 133,9 -29,3 -7,3
1000 180,3 147,5 -32,8 -8,2
1100 197,4 161,1 -36,3 -9,1
1200 214,5 174,7 -39,9 -10,0
1400 248,7 217,8 -31,0 -7,7
1600 283,0 247,2 -35,7 -8,9
1800 335,0 276,7 -58,3 -14,6
2000 371,2 306,2 -65,0 -16,3
2200 487,5 335,6 -151,9 -38,0
2400 531,0 365,1 -165,9 -41,5
2600 574,5 394,6 -179,9 -45,0
2800 617,9 440,7 -177,3 -44,3
3000 661,4 471,3 -190,1 -47,5
3200 723,1 502,0 -221,1 -55,3
3400 767,7 606,9 -160,8 -40,2
3600 812,3 642,0 -170,4 -42,6
3800 857,0 677,0 -180,0 -45,0
4000 901,6 712,0 -189,6 -47,4
4250 957,4 755,8 -201,6 -50,4
4500 1013,1 799,6 -213,5 -53,4
4750 1068,9 843,4 -225,5 -56,4
5000 1124,7 887,2 -237,5 -59,4
fpress.gr
Στο δάσος του Αμαζονίου, το μεγαλύτερο σε έκταση δάσος στον κόσμο, υπάρχουν 390 δισεκατομμύρια δέντρα από 16.000 διαφορετικά είδη, σύμφωνα με μια πρώτη καταμέτρηση που πραγματοποιήθηκε έπειτα από δέκα χρόνια έρευνας.
Όμως τα μισά από αυτά τα δέντρα ανήκουν σε 227 είδη, διευκρινίζουν οι συντάκτες της έρευνας που δημοσιεύθηκε στο αμερικανικό περιοδικό Science.

Περισσότεροι από εκατό ειδικοί από 88 ιδρύματα σε όλο τον κόσμο συνέβαλαν στην κατάρτιση 1.170 καταλόγων, που καλύπτουν το σύνολο του δάσους του Αμαζονίου και δίνουν απαντήσεις σε ερωτήσεις-κλειδιά για την βιοποικιλότητά του.

Η τεράστια έκταση του Αμαζονίου και οι δυσκολίες που παρουσιάζει το έδαφός του είχαν εμποδίσει μέχρι στιγμής μια ταξινόμηση των δέντρων που περιλαμβάνονται στο δάσος αυτό που εκτείνεται στη Βραζιλία, το Περού, την Κολομβία, την Γκουάνα και το Σουρινάμ.

Η έλλειψη αυτών των βασικών πληροφοριών για τα δέντρα του Αμαζονίου και για την υπόλοιπη χλωρίδα του δυσχέραιναν το έργο των επιστημόνων και τις προσπάθειες προστασίας του, εξηγούν οι συντάκτες της έρευνας.

"Πλέον τα είδη των δέντρων που συναντώνται πιο συχνά στον Αμαζόνιο έχουν προσδιοριστεί και καταγραφεί", σημειώνει ο Χανς τερ Στέεγκε, ερευνητής του κέντρου Centre Naturalis Biodiversity της Ολλανδίας που πήρε μέρος στην έρευνα. "Πρόκειται για πολύ χρήσιμες πληροφορίες για τη διεξαγωγή περαιτέρω ερευνών και για τους πολιτικούς ηγέτες", πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα είδη που συναντώνται συχνότερα στον Αμαζόνιο αντιπροσωπεύουν το 1,4% όλων των ειδών των δέντρων που υπάρχουν στο δάσος αυτό.

Βάσει του μαθηματικού μοντέλου που χρησιμοποιήθηκε στην έρευνα αυτή, στον Αμαζόνιο υπάρχουν περίπου 6.000 είδη σπάνιων δέντρων, με πληθυσμό μικρότερο από 1.000 δέντρα έκαστο, γεγονός που επιτρέπει να χαρακτηριστούν είδη προς εξαφάνιση από τη Διεθνή Ένωση Προστασίας της Φύσης (IUCN).

http://www.news.gr 

ΙΣΠΑΝΙΑ

Φωτιά στην κορυφή της Primera έβαλαν οι πρώτες γκέλες των μέχρι χθες ανίκητων Barcelona και Atletico σε συνδυασμό με την νίκη της Real Madrid , μόλις μια εβδομάδα πριν το πρώτο El Clasico της σεζόν. 
Η Barca ταξίδεψε στην Pamplona έχοντας, όπως αποδείχθηκε, το μυαλό περισσότερο στις επικείμενες αναμετρήσεις με Milan και Real , παρά στον αντίπαλο που παρατάχθηκε στο γήπεδο. Η Osasuna του Javi Gracia , γνωστού στο Ελληνικό κοινό από το πέρασμα του από Κέρκυρα και Ολυμπιακό Βόλου, παρατάχθηκε με πλήρη αμυντικό προσανατολισμό, δεν ανησύχησε τον Valdes σε καμιά φάση του αγώνα, αλλά η πειθαρχημένη άμυνα και η ψυχωμένη αντίδραση των ποδοσφαιριστών κράτησαν το 0-0 και  της χάρισαν ένα ανέλπιστο βαθμό στην προσπάθεια για παραμονή στην κατηγορία. Η Barcelona ήταν πολύ κακή με τους περισσότερους ποδοσφαιριστές να παίζουν σε χαμηλές στροφές και ούτε η επιστράτευση του Messi στο τελευταίο 20λεπτο βοήθησε την κατάσταση. Λίγο αργότερα όμως ήρθαν και τα καλά νέα από τη Βαρκελώνη όπου η , μέχρι χθες, συγκάτοικος της κορυφής Atletico γνώριζε για πρώτη φορά φέτος την πίκρα της ήττας στο Cornella-El Prat  από τη μισητή συμπολίτισσα Espanyol, με 1-0 ( αυτογκολ του Courtois στο 54’). Οι παίκτες του Aguirre δεν άφησαν  χώρους στον Diego Costa και την παρέα του να εκδηλώσουν το γρήγορο παιχνίδι των αντεπιθέσεων που μέχρι χθες τους είχε προσφέρει το απόλυτο των νικών στην Primera και κατάφεραν με τη νίκη αυτή να σκαρφαλώσουν στην 5η θέση της βαθμολογίας σκορπώντας ενθουσιασμό στους 26.711 οπαδούς τους που βρέθηκαν στις κερκίδες του El Prat
Λίγες ώρες νωρίτερα η Real είχε κάνει το χρέος της απέναντι στη Malaga την οποία νίκησε με 2-0 ( 26’ Di Maria, 90’ Ronaldo) ενώ θα μπορούσε να έχει πετύχει ακόμα περισσότερα τέρματα αν ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων Willy Caballero δεν βρισκόταν σε εξαιρετική ημέρα.
Η βαθμολογία στην κορυφή
  1. BARCELONA 25
  2. ATLETICO  24
  3. REAL  22
  4. VILLAREAL  17 ( Με αγώνα λιγότερο) 


ΑΓΓΛΙΑ

Η Arsenal συνεχίζει ακάθεκτη την κούρσα από τη θέση του οδηγού  όπου ελάχιστοι την περίμεναν πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος. Η ένταξη όμως του Ozil αποδείχθηκε καταλυτική και ο Γερμανός οδηγεί τους κανονιέρηδες εκ του ασφαλούς. Χθες απέναντι στη Norwich πέτυχε δυο γκολ, στο 58’ και 88’ και σε συνδυασμό με τα γκολ των Wilshere στο 18’ και Ramsey στο 83’ , έφτασαν στο θριαμβευτικό 4-1 που τους διατηρεί στην κορυφή με αέρα μάλιστα 2 βαθμών από τους διώκτες της. Η Norwich είχε μειώσει προσωρινά στο 70’ με γκολ του Howson
Εύκολα απόγευμα για την Chelsea που φιλοδώρησε την Cardiff με 4-1. Οι Ουαλοί έκαναν το «λάθος» να προηγηθούν στο 10’ με τον Mutch αλλά η συνέχεια ανήκε στους παίκτες του Mourinio που πέτυχαν την πλήρη ανατροπή με γκολ των Hazard 33’, 82’, Etoo 66’ και Oscar 78’.
Ωραίο ματς στο St.James Park όπου Newcastle και Liverpool μοιράστηκαν γκολ και βαθμούς σε ένα χορταστικό 2-2 που διαμορφώθηκε με τα τέρματα των Cabaye 23’, Dummett 56’ για τους γηπεδούχους και Gerrard 42’, Sturridge 72’ για τους κόκκινους.
 Μεγάλη νίκη με 1-3 για την Man City εκτός έδρας επί της West Ham με πρωταγωνιστή και σκόρερ τον Sergio Aguero που σκόραρε δις στο 16’ και 51’ ενώ ο David Silva ολοκλήρωσε τον θρίαμβο στο 80’ σβήνοντας κάθε ελπίδα για τους γηπεδούχους που είχαν μειώσει στο 58’ με τον Ricardo Vaz Te. Δύσκολη αποδεικνύεται η μεταβατική μετά Fergusson εποχή για την Man United που υποχρεώθηκε σε ισοπαλία 1-1 από την Southampton σκορπώντας απογοήτευση σε 75.220 θεατές που βρέθηκαν στο Old Trafford. O Van Persie έβαλε μπροστά την United στο 26’ αλλά η αδυναμία των γηπεδούχων να τελειώσουν το παιχνίδι με ένα δεύτερο γκολ πληρώθηκε ακριβά στο 89’ με την ισοφάριση από  τον  Lallana.

Η βαθμολογία στην κορυφή
  1. ARSENAL  19
  2. CHELSEA  17
  3. LIVERPOOL  17
  4. MAN CITY 16
  5. SOUTHAMPTON  15
  6. EVERTON  15

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Μάχη για τρεις πλέον και η Bundesliga μετά τις νίκες των πρωτοπόρων. Ένα γκολ του Marco Reus στο 4’ στάθηκε αρκετό για την Dortmund απέναντι στο Hannover96  στο φτωχό αλλά πολύτιμο 1-0. Η Bayern του Pepe Guardiola δείχνει ασταμάτητη και αυτό διαπίστωσε από πρώτο χέρι και η Mainz που αν και προηγήθηκε στο 44’ με τον Parker , είδε να ανατρέπονται όλα σε ένα εφιαλτικό τρίλεπτο με τα γκολ των Robben στο 50’ και Muller στο 52’. Τον θρίαμβο ολοκλήρωσε ο Mandzukic στο 69’ ενώ  ο Muller στο 82’ έγραψε το τελικό 4-1. Να θυμίσουμε βέβαια την επεισοδιακή νίκη της Leverkusen την Παρασκευή στο Hoffenheim με το γκολ φάντασμα για το οποίο θα αποφασίσει τελικά η Ομοσπονδία της χώρας.

Η βαθμολογία στην κορυφή
  1. BAYERN   23
  2. DORTMUND  22
  3. LEVERKUSEN  22


Για σήμερα Κυριακή το ενδιαφέρον εστιάζεται στην Ιταλία και τον αγώνα Fiorentina-Juventus στις 16.00 μ.μ καθώς και τα παιχνίδια της Ελληνικής  Superleague. Καλή διασκέδαση .
« Κατανοώντας την επιλόχειο κατάθλιψη».

Η περίοδος της εγκυμοσύνης θα μπορούσε να μεταφραστεί και ως η “περίοδος της υποδοχής”. Η μέλλουσα μητέρα εκτός από το έμβρυο που κυοφορεί, “κυοφορεί” και συναισθήματα προς το αγέννητο πλάσμα της, τα οποία παίρνουν την “μορφή” της προσμονής, χαράς, ανυπομονησίας αλλά και πολλές φορές φόβου και άγχους για την ομαλή εξέλιξη της εγκυμοσύνης.  Ότι νιώθει και βιώνει η μέλλουσα μητέρα  εισπράττεται από το έμβρυο και αρχίζει μια ψυχοσυναισθηματική κατάσταση που μοιάζει με τα συγκοινωνούντα δοχεία, όπου το ένα αλληλοεπιδρά  και τροφοδοτεί το άλλο… Μέσα από την προαναφερθέντα αλληλεπίδραση, δημιουργείται και η «πρώτη αίσθηση του εαυτού» του αγέννητου ανθρώπου, που είναι  το συναίσθημα το οποίο βιώνει ως μέρος του σώματος της μητέρας του.

Και σιγά-σιγά αρχίζει να δημιουργείται και να αναπτύσσεται το μητρικό ένστικτο, που είναι η ψυχική  ”σύνδεση” ανάμεσα στην μητέρα και το έμβρυο, το οποίο μεγαλώνει καθώς έμβρυο μεταμορφώνεται σε μωρό και αρχίζει να επικοινωνεί μέσα από κίνηση, όπως το να κλωτσάει.  Η κίνηση του βρέφους μέσα στην μήτρα της  μητέρας του εκφράζει αφενός την δική του ανάγκη για επικοινωνία και αφετέρου καθησυχάζει την μητέρα γιατί ικανοποιεί την δική της ανάγκη: να νιώθει το μωρό της. Η ανάγκη για επικοινωνία στον άνθρωπο είναι τόσο βασική που ξεκινάει να εκφράζεται πριν ακόμα έρθουμε κυριολεκτικά στην ζωή.

Κατά την διάρκεια των 9 μηνών η μέλλουσα μητέρα νιώθει την ανάγκη  να αρχίσει να δίνει μορφή, «σάρκα και οστά»  αφενός στο αγέννητο μωρό της και αφετέρου στον δικό της καινούργιο ρόλο .  Η διαδικασία αυτή έχει ως αποτέλεσμα την δημιουργία έντονων συναισθημάτων  τα οποία θα βιωθούν ολοκληρωτικά με την γέννηση του μωρού  και θα εγκαθιδρυθούν και μετά αναπτυχθούν μέσα από τον ρόλο της ως βασική τροφός.

Δεν συμβαίνει έτσι ομαλά για πολλές γυναίκες…

Η επιλόχειος κατάθλιψη έχει μια πολύ σημαντική διαφορά από την κατάθλιψη. Σηματοδοτεί την αίσθηση ανεπάρκειας να φροντίσει, να δεθεί  και να ανακουφίσει σε στιγμές ψυχικού άγχους και στρες το νεογέννητο πλάσμα της και βιώνεται έντονα και από τους δύο. Φανταστείτε να προετοιμάζεστε για τον πιο σημαντικό ρόλο στην ζωή σας και να μην μπορείτε να τον εκπληρώσετε… Σ ’αυτήν την ιδιαίτερα εύθραυστη ψυχική κατάσταση έρχονται μετά και οι ενοχές. Η αίσθηση ανεπάρκειας που δημιουργεί τις ενοχές σε συνδυασμό με την κούραση αλλά και τις ορμονικές αλλαγές δημιουργούν μια  ψυχική κατάσταση που για πολλές γυναίκες βιώνεται ως να είναι  «εγκλωβισμένες ανάμεσα στην ανάγκη τους να βιώσουν την μητρότητα και στην αδυναμία του να ικανοποιήσουν αυτήν την ανάγκη».

Αυτή η σύγκρουση πυροδοτεί την αίσθηση ενός εσωτερικού διαχωρισμού ( torn inside) που «βασανίζει» την ύπαρξη και την ψυχή της γυναίκας.  Είναι αρκετά επώδυνο να νιώθεις έτσι και αυξάνεται η πιθανότητα του να «γεννηθούν» έντονες φοβίες  που πολλές φορές αυξάνουν την αίσθηση του εγκλωβισμού.

Η πρώτη ανάγκη της γυναίκας που βιώνει επιλόχειο κατάθλιψη είναι η ψυχική ανακούφιση. Εάν ανακουφιστεί και απαλυνθεί από την εσωτερική σύγκρουση (για αρχή) θα κατευναστεί η ένταση των αγχόγονων συναισθημάτων και θα ξεκινήσει σιγά-σιγά να αφήνει την ψυχή του μωρού να «αγγίξει» την δική της…

 Αντιγόνη Συμεωνίδου
 Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια

 http://antigonisimeonidou.wordpress.com



Το πρωί του γάμου της, η μέλλουσα νύφη θυμήθηκε ότι δεν είχε πάρει νυχτικό για το πρώτο βράδυ του γάμου. Ζήτησε λοιπόν από την αδελφή της να πάει να αγοράσει ένα ωραίο μακρύ μαύρο νεγκλιζέ και να το βάλει προσεκτικά στην βαλίτσα που θα έπαιρνε μαζί της, έτσι ώστε να μην τσαλακωθεί.
Μπορεί να ήρθε η Τρόικα, να επιβλήθηκα το Μνημόνιο, να άλλαξε η ζωή μας, αλλά... κάποια πράγματα, όπως το να κοιτάμε τη πάρτι μας και μόνο παραμένουν σταθερά!...

Το γεγονός ότι δε σεβόμαστε τον άλλον στους δρόμους που κινούμαστε ή παρκάρουμε είναι ίσως το... μικρότερο, αλλά το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα του ότι μας ενδιαφέρει μόνο να γίνει η δουλειά μας και ας... δημιουργηθεί χάος γύρω μας. Η φωτογραφία του trikalavoice.gr  αποτυπώνει μονάχα μια στιγμή στο κέντρο της πόλης των Τρικάλων, όπου ο καθένας έχει αφήσει το αυτοκίνητό του... όπου βρήκε, με αποτέλεσμα τα αστικά λεωφορεία και τα μεγαλύτερα οχήματα να μην μπορούν να περάσουν και ουρές εκατοντάδων μέτρων να σχηματίζονται. Και μιλάμε για μια πόλη μικρή, όπου η μεγαλύτερη απόσταση από τη μια άκρη στην άλλη  για να την περπατήσεις είναι 20-30΄, επίπεδη, φιλική στα ποδήλατα κλπ.. Αλλά άντε και το πήρες το αυτοκίνητο. Μα πρέπει να το αφήσεις στη μέση του δρόμου;... Έλεος πια...

http://trikalavoice.gr 
   Σοβαρή υποψηφιότητα για γκολ της χρονιάς θέτει αυτό που πέτυχε η 24χρονη Στέφανι Ρος, το μεγάλο αστέρι της πρωταθλήτριας Ιρλανδίας, Πίμαουντ Γιουνάιτεντ.
   Η Ιρλανδή επιθετικός, αφού κοντρόλαρε δύο φορές την μπάλα στον αέρα, έπιασε ένα φοβερό γυριστό σουτ με το αριστερό κι έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία της αντιπάλου τερματοφύλακα.
   Επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, δείτε το video και θα καταλάβετε..
Αναδημοσίευση από:sport24.gr
ΚΡΙΟΣ
Γενικά: Η γνώμη σας σίγουρα δεν θα περάσει απαρατήρητη γιατί θα έχετε μια σταθερή άποψη για κάποια θέματα που αποδεικνύουν την δική σας αξία..

Ερωτικά: Υπάρχει μέσα σας έντονη ζήλεια και σίγουρα θα την εκδηλώσετε με ένα τέτοιο τρόπο που ίσως να γίνετε αρκετά φορτικοί ή ακόμα και καχύποπτοι. Προσπαθήστε όμως να κινηθείτε με την λογική, κυρίως με Ζυγό ή Σκορπιό.
Καριέρα & Οικονομικά: Αναζητάτε την σταθερότητα η οποία σας δημιουργεί την αίσθηση ότι θα χρειαστεί να υποχωρήσετε σε κάποιες παρορμήσεις σας.

ΤΑΥΡΟΣ
Γενικά: Έχετε έντονη την διάθεση να είστε πολύ σταθεροί και να δείχνετε μια προσωπικότητα προς τα έξω πολύ ιδιαίτερη. Η ηρεμία που θα νιώσετε θα σας κάνει να ξεπεράσετε κάποιες φοβίες που έχετε και θα χαλαρώσετε.
Ερωτικά: Η καλή σας διάθεση μπορεί να σας βοηθήσει να επιλύσετε κάποια θέματα που μερικές φορές έρχονται και επανέρχονται και ίσως να χαλάνε την σύνδεση μεταξύ σας. Η επαφή με Σκορπιό ή Τοξότη θα είναι πολύ ζεστή.
Καριέρα & Οικονομικά: Υπάρχουν ευκολίες κι ήδη έχετε αναλάβει κάποιες υποθέσεις που μπορεί μεν να σας δημιουργούν άγχος αλλά τελικά λόγω της σταθερότητας σας θα κερδίσετε κάποιες υποθέσεις κυρίως ενός ακινήτου.

ΔΙΔΥΜΟΙ
Γενικά: Αναλαμβάνετε με διάθεση κάποιες αγγαρείες οι οποίες τελικά θα σας οδηγήσουν να βρείτε ένα ιδιαίτερο σκοπό στην ζωή σας και ίσως να έχετε και μεγαλύτερη διάθεση για φιλανθρωπία.
Ερωτικά: Έχετε δυναμώσει και ίσως να ζείτε έναν έρωτα πολύ δυνατό. Οι πρώτοι υποψήφιοι είναι οι Τοξότες και σίγουρα θα σας δώσουν λάμψη και μεγάλο μαγνητισμό. Επίσης ο Σκορπιός ασκεί κάτι το ιδιαίτερο πάνω σας και σας μαγνητίζει έντονα.
Καριέρα & Οικονομικά: Δημιουργείτε με ένταση και με δυναμικότητα. Υπάρχει μια συνεργασία η οποία θα σας δώσει ένα χέρι βοηθείας γιατί έχετε εσείς την δυνατότητα να κερδίσετε κάτι πολύ καλό.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Γενικά: Παρόλο που έχετε διάθεση να περάσετε όμορφα και να δημιουργήσετε μια όμορφη ατμόσφαιρα, υπάρχουν κάποιες δυσκολίες στον τρόπο που σκέφτεστε για τον εαυτό σας γιατί μπορεί να νιώθετε ανεπαρκείς και ότι δεν μπορείτε να καλύψετε τους άλλους.
Ερωτικά: Το ίδιο μπορεί να συμβαίνει και μέσα στην σχέση σας. αλλά ευτυχώς σας ξεπερνάει το ένστικτο της αυτοσυντήρησης και εδώ κάτι κάνετε παραπάνω αφού βλέπετε ότι το άλλο πρόσωπο ανταποκρίνεται. Καλό είναι να μην αναζητάτε το τέλειο γιατί δεν υπάρχει.
Καριέρα & Οικονομικά: Έχετε ανάγκη να υπάρχει σταθερότητα, ασφάλεια και εμπιστοσύνη για αυτό ίσως σήμερα να πάρετε μια απόφαση που δεν θα σας επιτρέπει να ρισκάρετε.

ΛΕΩΝ
Γενικά: Μπορεί να μην είστε τόσο ευχαριστημένοι γιατί θα πρέπει να συνδυάσετε πολλά πράγματα τα οποία σίγουρα δεν πηγαίνουν όλα μαζί. Για αυτό θα κάνετε τα αδύνατα δυνατά να ξεμπλοκάρετε από κάποιες ανασφάλειες.
Ερωτικά: Ευτυχώς υπάρχει και ένα κομμάτι που σας απελευθερώνει από τις αναστολές και τις φοβίες. Ο λόγος είναι ένας άνετος Δίδυμος ή Τοξότης που έχουν κέφι, χαρά και πίστη για την ζωή. Χρειάζεστε τουλάχιστον για σήμερα να ανταλλάξετε όμορφες συγκινήσεις με το άτομο που είστε μαζί.
Καριέρα & Οικονομικά: Ευεργετείστε όταν σκέφτεστε πρακτικά και κάπως με μια συστολή γιατί πάνω στο άνοιγμά σας μπορεί να κάνετε και υπερβολές οι οποίες μερικές φορές σας εκθέτουν.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Γενικά: Θεωρείτε πολύ σπουδαίο να έχετε ποιότητα και άνεση στην ζωή σας. Για αυτό τουλάχιστον για σήμερα επιδιώκετε να βρεθείτε σε ένα περιβάλλον που σας κάνει καλό αλλά και σας ανεβάζει το επίπεδο είτε μέσω μουσικής, είτε μέσω τέχνης και γενικά μιας ανεβασμένης κουλτούρας.
Ερωτικά: Ανταποκρίνεστε σε κάποια άτομα που σας βγάζουν συναισθήματα τα οποία σας κάνουν καλό και δεν σας γυρίζουν πίσω σε καταστάσεις που πονάνε. Η επαφή με Καρκίνο ή Ιχθύ σίγουρα θα είναι πολύ θετική γιατί ανταποκρίνεται ο ένας στον άλλον με ποιοτικό συναίσθημα. Ο Τοξότης είναι το πρόσωπο που σας σκανδαλίζει αλλά και σας δείχνει την ζωή με άλλο μάτι.
Καριέρα & Οικονομικά: Φτιάχνετε πλάνα τα οποία δείχνουν να σας εξυπηρετούν αλλά και να σας δημιουργούν ασφάλεια και μέτρο όπως ακριβώς τα θέλετε. Η υπόθεση ενός ακινήτου θα ξαναβγεί στην επιφάνεια και πάλι.

ΖΥΓΟΣ
Γενικά: Γενικά: Έχετε ανάγκη να ζήσετε λίγο καλά και να γευτείτε κάποιες υλικές ανέσεις. Αναζητάτε το καλύτερο παρόλο που κοντράρει ένα κομμάτι του χαρακτήρα σας γιατί νιώθετε ότι θα πρέπει να κάνετε κάποιες παραχωρήσεις.
Ερωτικά: Υπάρχει έντονη αναζήτηση σε σεξουαλικά και συναισθηματικά θέματα. Αλλά θέλετε αποδείξεις και έμπρακτες πράξεις που ίσως να μην είναι τόσο έντονες όσο εσείς επιθυμείτε.
Καριέρα & Οικονομικά: Αναζητάτε την εξασφάλιση και ίσως να βρείτε κάποια ιδεώδη πάνω σε υλικά θέματα. Μια συνεργασία που μπορεί να σας προκύψει κι ίσως σας γίνει η πρόταση σήμερα, θα είναι καλή.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Γενικά: Έχετε ανάγκη να μοιραστείτε εμπειρίες και γενικά οτιδήποτε σας κάνει καλό για να είστε με το άλλο πρόσωπο. Διατηρείτε βέβαια μια στάση πολύ σοβαρή και ίσως και αυστηρή με κάποια άτομα αλλά τελικά θα υπερισχύσουν τα οφέλη που παίρνετε και όχι το αρνητικό κομμάτι.
Ερωτικά: Έχετε την δική σας νοοτροπία πάνω στον τρόπο που σχετίζεστε και σίγουρα αναζητάτε κάτι πολύ πιο σταθερό και σίγουρο για να σας καλύψει. Αλλά πάνω από όλα αναζητάτε την εμπιστοσύνη και πάνω εκεί μπορεί να είστε υπερβολικοί.
Καριέρα & Οικονομικά: Κατά κάποιο τρόπο νομίζετε ότι εξαρτάστε από άλλα άτομα και αυτό ίσως να σας δημιουργεί ένα σχετικό άγχος. Θα έχετε όμως υποστήριξη από ένα γυναικείο πρόσωπο και ίσως αυτό να σας ξεμπλοκάρει.

ΤΟΞΟΤΗΣ
Γενικά: Θέλετε οπωσδήποτε να πετύχετε κάποιους υλικούς στόχους οι οποίοι θα σας δώσουν την άνεση να κινείστε με όποιο τρόπο θέλετε. Αλλά μερικές φορές χρειάζεται να δείτε όλο το φάσμα μιας κατάστασης για να πάρετε αποφάσεις.
Ερωτικά: Ανταποκρίνεστε άμεσα σε έναν Ταύρο αλλά το βλέπετε ότι υπάρχουν κάποιες αναστολές και από τις δυο πλευρές και ο λόγος είναι ότι δεν ξέρετε ακριβώς πώς να φερθείτε για να υπάρχει άνεση και ελευθερία.
Καριέρα & Οικονομικά: Νιώθετε ότι όταν είναι να ζητήσετε χρήματα, κάτι σας εμποδίζει να διαπραγματευτείτε σωστά το θέμα αυτό και μερικές φορές τα αγνοείτε με τον τρόπο σας.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Γενικά: Αφήνετε στην άκρη κάποια δύσκολα πράγματα γιατί θέλετε να νιώσετε καλύτερα από όλες αυτές τις εντάσεις που συμβαίνουν στην ζωή σας. Για αυτό αν έχετε χρόνο να βγείτε για καφέ και να μοιραστείτε με φίλους όμορφες στιγμές θα σας ξεκούραζε πάρα πολύ.
Ερωτικά: Νιώθετε μια ηρεμία και λόγω αυτού θα έχετε διάθεση να δώσετε πολλά στο δικό σας πρόσωπο. Μπορεί να γνωρίσετε ξαφνικά ένα καινούργιο άτομο και κυρίως μπορεί να είναι Καρκίνος. Η διάθεση για την δημιουργία της οικογένειας είναι κάτι που σας δίνει πολύ ενέργεια αλλά και συγχρόνως άγχος για να βρείτε το σωστό πρόσωπο.
Καριέρα & Οικονομικά: Τα παίρνετε πάνω σας και ίσως να μην νιώθετε τόσο ανασφαλείς γιατί έχετε και την υποστήριξη της οικογένειας σας, κυρίως σε μια κίνηση που θέλετε να κάνετε.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Γενικά: Υπάρχουν διάφορα θέματα που σας απασχολούν. Επειδή είστε άτομα που όταν ασχολείστε με πρακτικά θέματα μπορεί να κουράζεστε περισσότερο από κάθε άλλον, σταματήστε να τα βλέπετε όλα δύσκολα και δείτε μπροστά σας μόνο τα θετικά.
Ερωτικά: Θέλετε να εξασφαλίσετε την εμπιστοσύνη πάνω από όλα του άλλου προσώπου για αυτό υπάρχει με έναν Ταύρο, Λιοντάρι ή Σκορπιό έντονη αίσθηση της συναισθηματικής υπευθυνότητας.
Καριέρα & Οικονομικά: Δουλεύετε μεν σκληρά αλλά μπορεί να νιώθετε ότι μερικοί σας ματαιώνουν ή δεν αναγνωρίζουν την αξία σας. Για αυτό ίσως να υπάρχει μια επιθυμία να προσκολληθείτε στο παρελθόν και κυρίως σε στιγμές που είχατε επιτυχία.

ΙΧΘYΕΣ
Γενικά: Η προσωπικότητά σας έχει μια λάμψη σήμερα και ο λόγος είναι ότι θα μιλήσετε ανοικτά και θα νιώσετε ότι μπορείτε να εκφραστείτε άνετα αλλά και με ένα είδος ποιότητας.
Ερωτικά: Θα κινηθείτε πολύ δυναμικά για να κερδίσετε την αγάπη που θέλετε να πάρετε από ένα πρόσωπο γιατί σας αρέσει να έχετε την προστασία και την τρυφερότητα. Καλό είναι να εκφραστείτε και να δημιουργήσετε την εμπιστοσύνη στο άλλο πρόσωπο.
Καριέρα & Οικονομικά: Έχετε μεγάλη άνεση στο να διαχειρίζεστε τα χρήματα τα οποία θα σας δοθούν πιο εύκολα και αυτές τις ημέρες. Πιθανόν να έχετε μια βοήθεια από ένα πρόσωπο που είναι από το οικογενειακό σας περιβάλλον.
Με τέτοια αδελφή, τι να τους κάνει τους εχθρούς ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ. Το ίδιο του το αίμα του κάνει πόλεμο, αφού με βιβλίο της στρέφεται κατά των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Η Ράντι Ζούκερμπεργκ αποφάσισε να γράψει ένα παραμύθι. Αναρωτιέται κανείς τι σκεφτόταν για τον αδελφό της- σίγουρα όχι ιδιαίτερα καλά πράγματα- όταν άρχισε να δίνει συμβουλές στα παιδιά για το πώς θα ζήσουν μακριά από τους υπολογιστές.

Ηρωίδα του παραμυθιού η Ντοτ, ένα ζωηρό κοριτσάκι που ξέρει να κάνει τα πάντα στο Facebook, αλλά δεν ασχολείται με τίποτα άλλο. Η περιπέτειά της διδάσκει στα παιδιά πόσο πιο πλούσια είναι η ζωή «όταν ξεκολλάνε το βλέμμα τους από την οθόνη». Αναρωτιέται κανείς βέβαια τι να λέει για όλα αυτά ο ιδρυτής του Facebook.

http://www.iefimerida.gr

Τα πατατάκια αποτελούσαν ανέκαθεν ένα αγαπημένο, αλλά όχι ιδιαίτερα υγιεινό σνακ. Στα πλαίσια έρευνας για τον τρόπο που παράγονται και συσκευάζονται τα διάφορα σνακ, μία Καναδική εταιρεία δημιούργησε το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ που δείχνει ολόκληρη τη διαδικασία από τη φρέσκια πατάτα μέχρι το σακουλάκι.

Η Διεθνής Επιτροπή Κινηματογράφου του Καναδά, παρουσιάζει κατά καιρούς ντοκιμαντέρ που δείχνουν μία διαφορετική πλευρά της καθημερινότητας, εξερευνώντας τις συνθήκες υπό τις οποίες δημιουργούνται πράγματα που χρησιμοποιούμε στην καθημερινή μας ζωή.

Σε αυτά τα πλαίσια δημοσίευσε το εντυπωσιακό ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία Ντον Γουάιτ, το οποίο ακολουθεί τις πατάτες στα διάφορα μηχανήματα μέχρι να φτάσουν στο σακουλάκι σας.




Η αμερικανική εταιρεία Google προχώρησε στην αναβάθμιση των εκδόσεων των χαρτών της και της εφαρμογής YouTube για «έξυπνες» συσκευές που «τρέχουν» με λειτουργικό iOS. 

Συγκεκριμένα, οι χάρτες της Google θα παρέχουν στους… χρήστες γρηγορότερη πρόσβαση στην πλοήγηση, ολοκληρωμένη διαδρομή για οχήματα με απεικόνιση των σημείων όπου εντοπίζεται κυκλοφοριακή συμφόρηση, συμβουλές για τους οδηγούς (σε ειδική πλαϊνή «μπάρα») ενώ επιπλέον η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη τόσα στα Αραβικά όσο και στα Εβραϊκά. 

Οι «ανανεωμένοι» χάρτες της Google για «έξυπνες» συσκευές με λειτουργικό iOS είναι διαθέσιμοι για «κατέβασμα» στο iTunes App Store. Παράλληλα, η Google ανακοίνωσε ότι προχώρησε στην αναβάθμιση της εφαρμογής YouTube για λειτουργικό iOS. 

Η νέα «ανανεωμένη» εφαρμογή της δημοφιλούς υπηρεσίας ανταλλαγής βίντεο επιτρέπει στους χρήστες να επιλέξουν την ποιότητα του οπτικοακουστικού υλικού που επιθυμούν όταν η συσκευή τους είναι συνδεδεμένη σε δίκτυο Wi-Fi. Έως τώρα, η συγκεκριμένη επιλογή δεν ήταν διαθέσιμη στην εφαρμογή.

Την ανακοίνωση ότι από τις 27 Οκτωβρίου οι  φίλοι του λυρικού θεάτρου σε όλο τον κόσμο θα μπορούν να παρακολουθούν ζωντανά μέσω του Διαδικτύου τις παραστάσεις της Κρατικής Όπερας της Βιέννης, έκανε σήμερα  ο διευθυντής του φημισμένου θεάτρου.

Ο Ντομινίκ Μάγερ ανήγγειλε για την Κυριακή, 27η Οκτωβρίου, την έναρξη των ζωντανών διαδικτυακών μεταδόσεων με την παράσταση της όπερας του Ρίχαρντ Στράους "Ο ιππότης με τα τριαντάφυλλα".

Κατά τη διάρκεια της απευθείας μετάδοσης στο ίντερνετ, αα διατίθενται υπότιτλοι σε τρεις γλώσσες, γερμανικά, αγγλικά και κορεατικά ενώ, από το Δεκέμβριο θα μεταδίδονται συγχρόνως και οι παρτιτούρες του έργου.

Ο χρήστης θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί την παράσταση είτε με πλήρη εικόνα της σκηνής, είτε με εικόνα που θα λαμβάνεται από τις κάμερες των υπεύθυνων της σκηνοθεσίας, όπως συμβαίνει σήμερα με την εικόνα που μεταδίδεται ζωντανά από παραστάσεις στο προαύλιο της Κρατικής Όπερας στη γιγαντοοθόνη στην Πλατεία Χέρμπερτ φον Κάραγιαν.

Μέχρι το τέλος του χρόνου αναμένεται να μεταδοθούν ζωντανά και να είναι διαθέσιμες μαγνητοσκοπημένες μέσω Διαδικτύου συνολικά 17 παραστάσεις.

Το αντίτιμό τους δεν είναι ιδιαίτερα υψηλό, καθώς ο χρήστης του Διαδικτύου θα πρέπει να καταβάλει 14 ευρώ για να παρακολουθεί ζωντανά την παράσταση. Χαμηλότερο θα είναι το αντίτιμο για τις μαγνητοσκοπημένες παραστάσεις.

Σταδιακά πρόκειται να γίνει ηλεκτρονική επεξεργασία και ψηφιοποίηση των φωνητικών και φωτογραφικών αρχείων του θεάτρου τα οποία θα διατίθενται επίσης στο διαδίκτυο.

http://www.news.gr
Η 17χρονη Λώρεν Μάρμπε από το Έσεξ της Αγγλίας είναι η κοπέλα που κατάφερε να κάνει το τεστ νοημοσύνης που είχε κάνεις και ο διάσημος Άλμπερτ Άϊνστάιν και να ξεπεράσει το ρεκόρ του.
 Περισσότεροι από 12.000 δρομείς κάθε ηλικίας - αλλά και επιπέδου φυσικής κατάστασης - έδωσαν το παρών  στον 2ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης, τρέχοντας κατά μήκος της παραλιακής λεωφόρου και στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Οι συμμετοχές ήταν φέτος τριπλάσιες σε σχέση με την προηγούμενη διοργάνωση και έφτασαν τελικά στους 9.380 δρομείς  (περίπου 2.200 στον Ημιμαραθώνιο και άλλοι 7.180 στο Δρόμο Υγείας 5.000 μ.), εκπροσωπώντας 39 χώρες.

Ωστόσο πολλοί ήταν αυτοί - δεδομένου κι ότι οι διαθέσιμες θέσεις είχαν εξαντληθεί- που ξεχύθηκαν αυθόρμητα στους δρόμους της Θεσσαλονίκης και έτρεξαν στο πλευρό των υπόλοιπων δρομέων, χωρίς να έχουν αύξοντα αριθμό και ηλεκτρονική χρονομέτρηση, με τον συνολικό αριθμό των συμμετεχόντων να ξεπερνά τους 12.000 σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των διοργανωτών.


 Η εκκίνηση του Ημιμαραθωνίου των 21,1 χλμ. δόθηκε από το Αντιδήμαρχο Ποιότητας Ζωής και αρμόδιο για θέματα Αθλητισμού στο Δήμο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, με τη δύση του ήλιου στις 18:42, επί της παραλιακής Λεωφόρου Νίκης, ενώ ο τερματισμός της κούρσας έγινε μπροστά από το Λευκό Πύργο.



Νικητής αναδείχθηκε ο Μιχάλης Παρμάκης του Τρίτωνα Χαλκίδας, που μάλιστα σημείωσε νέο ρεκόρ διαδρομής χρόνο 1 ώρα 07:56, ενώ δεύτερος ήταν ο Κώστας Πούλιος του ΑΣ Άικος (1 ώρα 08:49) και τρίτος ο Αντώνης Παπαδημητρίου του Άρη Θεσσαλονίκης (1 ώρα 10:34).
Στην κατηγορία των γυναικών, ταχύτερη όλων ήταν η Μάγδα Γαζέα της Α.Γ.Ε. Ζακύνθου (1 ώρα 16:15), μπροστά από την Σοφία Ρήγα του Ελ. Βενιζέλου Χανίων (1 ώρα 18:02) και την Βασιλική Καραγεωργάκη του Σ.Α.Π.Κ. Νεάπολης (1 ώρα 24:00), η οποία αμέσως μετά έτρεξε και στο Δρόμο Υγείας 5.000 μ..

Στο Δρόμο των 5.000 μ., που ξεκίνησε στις 20:40 από το Νέο Δημαρχιακό Μέγαρο και ολοκληρώθηκε στο Λευκό Πύργο, την αψίδα του τερματισμού πέρασε πρώτος ο Κώστας Νακόπουλος της ΓΕΑ Τρικάλων με χρόνο 15:00, ενώ δεύτερος ήταν ο Λάμπρος Ταράτσας του ΑΠΟΕΛ με 15:33 και την τριάδα έκλεισε ο περσινός νικητής, Μάριος Αποστολίδης της Ολυμπιάδας Κομοτηνής με 15:36.

Στις γυναίκες, τη νίκη κατέκτησε η Μαργαρίτα Ντίνα του Σ.Α.Π.Κ. Νεάπολης (18:42), την οποία ακολούθησαν στο βάθρο η Θεοδοσία Μάρκου του ΓΣ Γρεβενών (19:08) και η Δανάη Πασπάτη του ΓΑΣ Ιλισός (19:19).



Στον αγώνα των 5.000 μ.συμμετείχαν και 24 Ολυμπιονίκες (Δημοσθένης Ταμπάκος, Βούλα Πατουλίδου, Αναστασία Κελεσίδου, Πηγή Δεβετζή, Αθανασία Τσουμελέκα, Όθων Μοσχίδης, Στέλιος Μυγιάκης, Ανδρέας Κοσματόπουλος, Σοφία Μπεκατώρου, Αιμιλία Τσουλφά, Σοφία Παπαδοπούλου, Εύη Μωραϊτίδου, Αγγελική Καραπατάκη, Βούλα Κοζομπόλη, Τατιάνα Καββαδία, Μαρία Καραγιαννοπούλου, Βιργινία Κραβαριώτη, Βούλα Ζυγούρη, Φωτεινή Βαβάτση, Νίκος Σιρανίδης, Κλεάνθης Μπάργκας, Ευαγγελία Ψάρρα, Χριστίνα Γιαζιτζίδου, Έλλη Μυστακίδου), καθώς και η ομάδα του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών, με 21 αναπηρικά αμαξίδια και 20 συνοδούς, με επικεφαλής τον πρόεδρο του παραρτήματος Μακεδονίας - Θράκης του φορέα, Γιώργο Αυγουστίδη και την τέως ευρωβουλευτή, Βαγγελιώ Τζαμπάζη, η οποία συμμετείχε με ηλεκτροκίνητο αναπηρικό κάθισμα.

Ξεχωριστή ήταν και η συμμετοχή της ομάδας «Περπατώ» στον Ημιμαραθώνιο των 21,1 χλμ., αποτελούμενη από Παραολυμπιονίκες και δρομείς με χειρήλατα αγωνιστικά αμαξίδια (Αλέξανδρος Ταξιλδάρης, Βαγγέλης Νίκου, Ευθύμης Καλαράς, Αντώνης Κυμούνδρης, Μανώλης Μπόγδος, Μιχάλης Ραγκούσης, Πέτρος Ευαγγελινός).

Το ραντεβού ανανεώθηκε για τις 6 Απριλίου 2014 και τον 9ο Διεθνή Μαραθώνιο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ».

http://www.iefimerida.gr





Την τελευταία του πνοή άφησε κατά τη διάρκεια του 2ου Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης ένας 49χρονος δρομέας. Ο άτυχος άνδρας, “έσβησε” από ανακοπή καρδιάς,  στο 15ο χιλιόμετρο  της διαδρομής, πλησίον του δικαστικού μεγάρου Θεσσαλονίκης .

Ο γιατρός του αγώνα έσπευσε άμεσα στο σημείο, όμως οι προσπάθειες να κρατήσει το δρομέα στη ζωή απέβησαν άκαρπες.Ο 49χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο  στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου,  όπου επιβεβαιώθηκε ο θάνατος του.

http://www.thestival.gr
Στις 20 Οκτωβρίου 1888 εγκαινιάζεται το Ζάππειο Μέγαρο στην Αθήνα. Την ίδια ημερομηνία το 1912, ο ελληνικός στρατός καταλαμβάνει τα Γιαννιτσά.

1820- Ο Αλέξανδρος Υψηλάντης και οι «Φιλικοί» αποφασίζουν να κηρύξουν επανάσταση στη Μολδοβλαχία.

1839- Ο Θεόφιλος Καΐρης, ο οποίος κατηγορείται για θεοσεβισμό (απορρίπτει την τριαδολογία και τη χριστολογία και επιμένει στην ηθικοποίηση του ατόμου για την πρόοδο τη κοινωνίας), καταθέτει ενώπιον της Ιεράς Συνόδου των Μητροπολιτών της Ελλάδος.

1888- Εγκαινιάζεται το Ζάππειο Μέγαρο στην Αθήνα.

1912- Ο ελληνικός στρατός καταλαμβάνει τα Γιαννιτσά. Οι Τούρκοι υποχωρούν στη Θεσσαλονίκη.

1947- Η Επιτροπή Αντιαμερικανικών Ενεργειών, γνωστότερη ως Επιτροπή Μακάρθι, αρχίζει το έργο της, με αντικείμενο την κομουνιστική διείσδυση στο Χόλιγουντ.

1968- Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μεξικού, ο αμερικανός Ντικ Φόσμπερι κατακτά το χρυσό μετάλλιο στο άλμα εις ύψος, εισάγοντας ένα νέο παλμό στο αγώνισμα, καθώς περνά τον πήχη με την πλάτη.

http://www.enikos.gr 
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!