Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

Θύμα κλοπής υποστηρίζει ότι έπεσε ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο και μηνύει εταιρεία δημοπρασιών που πουλάει μία φωτογραφία του με τον Νέλσον Μαντέλα, την οποία έχει υπογράψει ο Νοτιοαφρικανός ηγέτης!

Ο ηθοποιός συνάντησε τον Μαντέλα το 2007, στα γυρίσματα της ταινίας «Blood Diamond» στη Νότια Αφρική. Εκείνος δεν του χάλασε το χατίρι και πόζαρε μαζί του, υπογράφοντας στη συνέχεια την φωτογραφία.

Άγνωστο πως, το αυτόγραφο του θρυλικού ηγέτη δεν βρέθηκε στην κατοχή του ΝτιΚάπριο και ο ίδιος υποστηρίζει πως του το έκλεψαν!

Μυστήριο, επίσης, καλύπτει το πώς η εν λόγω φωτογραφία έφτασε στα χέρια της εταιρείας «Moments Of Time», η οποία την έθεσε προς πώληση, έναντι περίπου 18.000 ευρώ!

Μέσω του δικηγόρου του, ο Λεονάρντο στρέφεται νομικά κατά της εταιρείας, η οποία, πάντως, υποστηρίζει ότι το επίμαχο αυτόγραφο περιήλθε στην κατοχή της τον περασμένο μήνα και της ανήκει, προσθέτοντας πως ο ηθοποιός είναι… καλοδεχούμενος να το αγοράσει, αφού το επιθυμεί διακαώς!


ΠΗΓΗ: star.gr
Οι περισσότεροι καπνιστές παραδέχονται, ότι το να κόψουν το τσιγάρο δεν είναι εύκολη υπόθεση.
Πολλές δε, από τις "θεραπείες" που κυκλοφορούν –όπως τα αυτοκόλλητα ή οι τσίχλες και οι παστίλιες νικοτίνης- μπορεί να τους βοηθούν προσωρινά να ελαττώσουν το κάπνισμα βραχυπρόθεσμα, όμως πολύ συχνά δεν καταφέρνουν να έχουν μακροχρόνιες επιδράσεις.
Σύμφωνα με δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του περιοδικού Time, ένα συνταγογραφούμενο φάρμακο (varenicline) το οποίο μειώνει τη "λαχτάρα" για τσιγάρο μπλοκάροντας τους υποδοχείς νικοτίνης στον εγκέφαλο, κάνει τη νικοτίνη λιγότερο ευχάριστη στους καπνιστές.
Ωστόσο, έρευνες έχουν δείξει ότι έχει μόλις 33% επιτυχία στο να κρατά τους καπνιστές μακριά από το τσιγάρο μετά από 12 εβδομάδες.
Μια ομάδα ερευνητών από τη Νότια Αφρική, όμως, αναφέρει σε μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο JAMA, ότι ο συνδυασμός του φαρμάκου αυτού με αυτοκόλλητα νικοτίνης αύξησε το ποσοστό αυτό στο 49% σε ένα γκρουπ 435 καπνιστών, οι οποίοι επιλέχθηκαν τυχαία να λαμβάνουν είτε τα χάπια και το έμπλαστρο ή τα χάπια και ένα εικονικό επίθεμα.
Όσοι ανήκαν στην πρώτη ομάδα εμφάνισαν σχεδόν διπλάσιες πιθανότητες να απέχουν μετά από έξι μήνες από το τσιγάρο, συγκριτικά με εκείνους που πήραν το φάρμακο και ένα αυτοκόλλητο placebo.
"Η αποτελεσματικότητα του συνδυασμού των δύο φαρμάκων δε μπορεί να εξηγηθεί εύκολα" εξήγησε ο Dr. Coenraad Koegelenberg, επικεφαλής της έρευνας από το πανεπιστήμιο Stellenbosch στο Κέιπ Τάουν.
Τα αποτελέσματα εγείρουν σημαντικά ερωτήματα γύρω από το πώς οι τρέχουσες θεραπείες διακοπής του καπνίσματος μπορούν να γίνουν πιο αποτελεσματικές αν χρησιμοποιηθούν συνδυαστικά.
Επί του παρόντος δε συνιστάται η χρήση της βαρενικλίνης με άλλες στρατηγικές αντικατάστασης της νικοτίνης, καταλήγει το δημοσίευμα.
Για να αλλάξει αυτό θα πρέπει να γίνουν περαιτέρω μελέτες που να έχουν παρόμοια αποτελέσματα με αυτή που έγινε στη Ν. Αφρική.
news.gr
Στολή δεν θα έχουν, «όπλο» τους θα είναι το… πληκτρολόγιο και το ποντίκι, αλλά σίγουρα θα επιβάλλουν την τάξη. Αυτός είναι τουλάχιστον ο στόχος της Google που ετοιμάζει τους δικούς της «αστυνομικούς» του διαδικτύου.
Η ομάδα θα ονομάζεται Project Zero και, όπως ανακοίνωσε η Google την Τετάρτη, θα είναι μία ομάδα κορυφαίων ερευνητών ασφαλείας του ίντερνετ, που θα λειτουργούν σαν τους… υπερήρωες του διαδικτύου. Αποστολή τους, να προστατεύουν τους χρήστες των υπολογιστών, ψάχνοντας για ιούς και χάκερ.
Με αυτό τον τρόπο η Google προσπαθεί να διασφαλίσει ότι δεν θα υπάρξει νέο κρούσμα τύπου Heartbleed, του ιού που άφησε εκτεθειμένες τις απόρρητες πληροφορίες εκατομμυρίων χρηστών- ανάμεσά τους κωδικοί και στοιχεία πιστωτικών καρτών.
Η Google βέβαια διαθέτει ήδη μία μόνιμη ομάδα που εργάζεται με στόχο να φροντίζει ότι τα προϊόντα της είναι όσο πιο ασφαλή γίνεται, ώστε να μην μένουν «παραθυράκια» για τους χάκερ. Αλλά η Project Zero θα είναι κάτι ιδιαίτερο, καθώς θα κάνουν «περιπολίες» σε ολόκληρο το διαδίκτυο, όπως αναφέρει το ABC news.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, όταν εντοπίζεται ιός θα ενημερώνεται απευθείας ο προμηθευτής του προγράμματος, ενώ θα δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στις τεχνικές, τους στόχους και τα κίνητρα των χάκερ.
Πηγή: techit.gr
Ένα εμπορικό κέντρο στην πόλη Νταλιάν της Κίνας έφτιαξε μεγαλύτερες θέσεις πάρκινγκ ειδικά για τις γυναίκες.
Οι μάνατζερ του εμπορικού κέντρου εξήγησαν πως έφτιαξαν 10 μεγαλύτερες θέσεις πάρκινγκ καθώς παρατήρησαν ότι οι γυναίκες είχαν πρόβλημα να παρκάρουν με το αυτοκίνητό τους.
«Για καθαρά πρακτικούς λόγους έγινε αυτή η κίνηση» δήλωσε ο επικεφαλής του εμπορικού κέντρου, αλλά μερικές Κινέζες ένιωσαν προσβεβλημένες.


Πηγή: en.enikos.gr
Goji μούρα
Είναι ένα από τα πιο νόστιμα  και δημοφιλή τρόφιμα. Περιέχουν βλέπετε 18 αμινοξέα σε μόλις μία μερίδα και είναι πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β. 
Γνωρίζατε πως τα αμινοξέα και οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β βοηθούν τόσο στη συγκέντρωση, όσο και στη μείωση του άγχους και της κατάθλιψης; Μούρα Camu camu

Είναι η νούμερο 1 πηγή βιταμίνης C  στον κόσμο και μια πεντανόστιμη λύση για να είστε και να φαίνεστε υγιής.
Η Βιταμίνη C  ενισχύει το ανοσοποιητικό σας σύστημα και βελτιώνει τη διάθεσή σας, ενώ παράλληλα συμβάλλει σε μια πιο νεανική επιδερμίδα, που όλοι γνωρίζουμε πως μας κάνει ευτυχισμένους, σωστά;
Κακάο Η σοκολάτα είναι μια υπερ-τροφή που βοηθά στη  βελτίωση της διάθεσης, και τη μείωση του στρες. Το κακάο περιέχει μαγνήσιο, που  μειώνει το άγχος, προλαμβάνει την κατάθλιψη και βοηθάει στην αντιμετώπιση των πονοκεφάλων.
Καρύδα Τονώνει τη διάθεσή σας, μειώνει το άγχος, και το καλύτερο από όλα είναι πως θα κρατήσει τα ποσοστά του σακχάρου στο αίμα σταθερά και έτσι θα προλάβετε τις ανεπιθύμητες  υπογλυκαιμίες.


Σπιρουλίνα

Η βιταμίνη Β12 που περιέχει η σπιρουλίνα βοηθά να βελτιώθει τη διάθεσή σας, να αυξηθεί ο μεταβολισμός σας  και τέλος να μειώθει το στρες.  Είναι επίσης πλούσια σε αμινοξέα και πρωτεΐνες, με 4 γραμμάρια πρωτεΐνης σε μόλις ένα κουταλάκι του γλυκού.  Λιναρόσπορος
Δεν είναι τόσο γνωστή τροφή κι όμως αξίζει τον κόπο να τη δοκιμάσετε γιατί ενισχύει το καρδιαγγειακό σύστημα, διατηρώντας την πίεση σε υγιή επίπεδα. Ακόμη μειώνει το ρίσκο εμφάνισης καρδιακών προβλημάτων και ρίχνει τα επίπεδα της χοληστερίνης, ενώ τα Ω-3 που περιέχει βοηθούν στην απώλεια βάρους. Οι φυτικές του ίνες φροντίζουν για την καλή λειτουργία του εντερικού συστήματος. Ακόμη έχει άμεση ανακουφιστική δράση στις εμμηνοπαυσιακές εξάψεις που αντιμετωπίζουν πολλές γυναίκες. Η αντιφλεγμονώδης δράση του, βοηθάει να φτιάξει η διάθεση σας και έχει αποτελέσματα και στην υγεία της επιδερμίδας, ενώ το μεγαλύτερο θετικό στοιχείο του λιναρόσπορου είναι η ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος το οποίο με τη σειρά του μας προστατεύει από τυχόν ασθένειες.
clickatlife.gr
Οι σειρές του καλοκαιριού ήταν πάντα μια ευκαιρία της αμερικανικής τηλεόρασης να επενδύσει σε πιο φθηνές παραγωγές που δε θα είχαν υψηλή τηλεθέαση στην κανονική σεζόν. Οι επιλογές είναι λίγες και ο επίσης λίγος κόσμος που παρακολουθεί τηλεόραση θα μείνει αναγκαστικά σε αυτές. Όλα αυτά ίσχυαν όμως μέχρι να πάει το «Breaking Bad» στο θερινό πρόγραμμα και να αλλάξει άρδην τον χάρτη.

Βρισκόμαστε στο πρώτο καλοκαίρι μετά το τέλος της ιστορίας του Walter White και μια ματιά στις σειρές που παίζονται αρκεί για να πείσει και τον πλέον δύσπιστο ότι το ποιοτικό επίπεδο έχει κάνει άλματα προόδου. Το Showtime μετακίνησε τη δεύτερη σεζόν του επιτυχημένου «Masters of Sex» στην καρδιά του καλοκαιριού, την ίδια στιγμή που παράλληλα παίζονται το λατρεμένο από τους κριτικούς «Rectify» και το «The Leftovers» του Damon Lindelof (δημιουργού του «Lost»), στο οποίο το HBO έχει επενδύσει αρκετά. Ο Guillermo del Toro μάς έχει ετοιμάσει το «The Strain» που έχει ήδη μεγάλο hype, και μέσα σε όλα αυτά υπάρχει και η δεύτερη σεζόν του «The Bridge» από το FX.


Μεταφορά του σκανδιναβικού «Bron/Broen» Όσοι δε γνωρίζουν την ύπαρξη του «The Bridge», ίσως εξοικειωθούν καλύτερα αν μάθουν ότι πρόκειται για την αμερικανική μεταφορά του σκανδιναβικού «Bron/Broen» που διαδραματίζεται στα σύνορα Δανίας και Σουηδίας. Η ιστορία μεταφέρεται ως έχει στα σύνορα ΗΠΑ και Μεξικού, με δύο ντετέκτιβ να προσπαθούν να λύσουν το μυστήριο ενός πτώματος που βρέθηκε σε «γκρίζο» έδαφος. Η Sonya Cross (Diane Kruger) από την Αμερική και ο Marco Ruiz (Demian Bichir) από το Μεξικό θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για να βρουν έναν serial killer που δρα και στις δύο μεριές των συνόρων σε μια υπόθεση που ξεπερνά ακόμη και τους ίδιους αποκαλύπτοντας ένα ολόκληρο οργανωμένο κύκλωμα που δρα υπογείως.


Έχασε τη δυνατότητα να δημιουργήσει ντόρο Όσο και αν τα remake σειρών καταλήγουν ανούσια, εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με μια τέτοια περίπτωση και αυτό οφείλεται στις ιδιαιτερότητες της τοποθεσίας. Από τη μία έχουμε τα φιλήσυχα σύνορα δύο σκανδιναβικών χωρών και από την άλλη το «ναρκοπέδιο» μιας περιοχής που ορίζει διαχρονικά τις σχέσεις ΗΠΑ και Μεξικού. Αυτόματα αλλάζει και το περιεχόμενο αφού παίρνει διαφορετικές διαστάσεις και δημιουργούνται άπειρες δυνατότητες που δεν υπήρχαν στην καθαρά αστυνομική πρωτότυπη σειρά. Παρόλα αυτά, το «The Bridge» δεν εκμεταλλεύτηκε πλήρως τα πλεονεκτήματά του.
Ναι μεν έστησε φανταστικά τον κόσμο γύρω από τους πρωταγωνιστές αγγίζοντας κάποια σημαντικά θέματα όπως η εξαθλίωση στη μεριά του Μεξικού και τα καρτέλ ναρκωτικών, έμειναν όμως στο παρασκήνιο. Η υπόθεση του serial killer απασχόλησε σχεδόν ολόκληρη την πρώτη σεζόν ενώ θα μπορούσε να τελειώσει μέσα σε λίγα επεισόδια και γι’ αυτό η σειρά έχασε κόσμο και τη δυνατότητα να δημιουργήσει ντόρο.


Ένα σύμπαν από δυνατούς χαρακτήρες Ευτυχώς για το «The Bridge» διαθέτει ένα εξαιρετικό καστ για να το τραβήξει ψηλά ακόμη και όταν δεν είναι αυτό που πρέπει. Η Diane Kruger είναι από τις πιο λαμπερές σταρ του σινεμά και η παρουσία της είναι ελκυστική από μόνη της, ενώ και ο Demian Bichir μετά το «A Better Life» του 2011 έχει αποκτήσει αναγνωρισιμότητα και συμμετέχει σε χολιγουντιανές παραγωγές. Οι δύο πρωταγωνιστές έχουν βρει έναν τρόπο να μετατρέψουν τις αντιθέσεις τους σε χημεία και οι στιγμές που μοιράζονται είναι πάντα δυνατές. Και ακόμη και όταν είναι χωριστά, έχει ο καθένας το δικό του backstory που  παραμένει  ενδιαφέρον.
Η Sonya έχει σημαδευτεί στην εφηβεία της από τη δολοφονία της αδερφής της και τα σημάδια δεν έχουν φύγει από πάνω της. Η Kruger είναι πολύ καλή στο να μεταφέρει τα άβολα συναισθήματά της και τη δυσκολία της στην επικοινωνία με τους άλλους και αυτό γίνεται πιο σημαντικό αν αναλογιστούμε ότι έγινε γνωστή υποδυόμενη την μοιραία. Η προσωπική ιστορία του Marco, εκτός του ότι είναι εξίσου τραγική, σχετίζεται άμεσα με το καρτέλ οπότε αυτόματα είναι ζωτικής σημασίας αφού διατηρεί το potential όλης της σειράς. Εκτός από αυτούς όμως υπάρχει γύρω τους ένα σύμπαν από δυνατούς χαρακτήρες όπως ο βετεράνος επικεφαλής του αστυνομικού τμήματος της Sonya, τον οποίο υποδύεται καθηλωτικά ο Ted Levine, ένας επιτυχημένος αλλά αλαζόνας δημοσιογράφος που μπλέκεται με τα καρτέλ (ο Matthew Lillard είναι από τα καλύτερα πράγματα στη σειρά) και ένας πολύ μυστήριος τύπος που προσπαθεί να βοηθήσει όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα κοντά στα σύνορα και συχνά εμπλέκεται στα πόδια της αστυνομίας. Ο Thomas M. Wright είναι φανταστικός σε αυτό το ρόλο και όχι τυχαία έχει γίνει από τους αγαπημένους των οπαδών του «The Bridge».


Αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος Στα τελευταία επεισόδια της πρώτης σεζόν, η σειρά ξεμπέρδεψε με τον serial killer και άρχισε να καταπιάνεται επιτέλους με δικές της ιδέες. Δυστυχώς μέχρι τότε είχε χάσει το hype και δεν είχαν μείνει πολλοί πιστοί, πάντως από το πουθενά κατάφερε να προετοιμάσει τη δεύτερη σεζόν και να αναζωπυρώσει το ενδιαφέρον. Η δημιουργός Meredith Stiehm διαφώνησε με την ξεχωριστή κατεύθυνση της σειράς από το σκανδιναβικό πρότυπο και αποχώρησε για να επιστρέψει στο «Homeland» και πλέον στην πρεμιέρα της νέας σεζόν είναι εμφανές ότι υπάρχει ένας αέρας ελευθερίας. Χωρίς την υπόθεση να τους ενώνει, οι Sonya και Marco έχουν αφοσιωθεί σε δικές τους υποθέσεις και υπάρχουν πολλά καινούρια μέτωπα που θα πάνε μέχρι τέλους.
Όσα συμβαίνουν στη νότια πλευρά των συνόρων είναι επιτέλους στο προσκήνιο και υπάρχει ένας σούπερ κακός που είναι γυναίκα και δεν την υποδύεται άλλη από την Franka Potente, η οποία έγινε ευρέως γνωστή ως Lola από το «Run Lola Run». Η τελευταία σκηνή της πρεμιέρας είναι ό,τι καλύτερο έχει κάνει η σειρά στο να χτίσει μια ανυπομονησία για τη συνέχεια και με δεδομένο ότι η αξία του «κακού» ανεβάζει και την αξία της σειράς, υπάρχουν τα υλικά για μια δεύτερη σεζόν που μπορεί να ξεπεράσει οποιεσδήποτε προσδοκίες υπήρχαν ποτέ από το «The Bridge».

Το θέμα με τις σειρές που ξεκινάνε καλοκαίρι είναι ότι τα τελευταία τους επεισόδια παίζονται στις αρχές του φθινοπώρου, όταν υπάρχουν πια πολλές επιλογές στην τηλεόραση, και αν δεν κρατήσουν το ενδιαφέρον μέχρι τότε είναι εύκολο να τις παρατήσει ο θεατής. Κάτι τέτοιο συνέβη με το «The Bridge» στην πρώτη σεζόν, στη δεύτερη ωστόσο φαίνεται να έχει μάθει από τα παθήματά του και να ξεκινάει δυναμικά.
naftemporiki.gr
Ξενοδοχείο κλείσατε, βαλίτσα φτιάξατε, η παρέα σας είναι πανέτοιμη για διακοπές. Με τα φυτά σας όμως, τι θα γίνει; Θα τα αφήσετε στο έλεός τους και επιστρέφοντας από τις διακοπές θα τα βρείτε ξερά και μαραμένα; Κρίμα είναι…
Υπάρχουν επτά λύσεις με τις οποίες μπορείτε να τα ποτίζετε και να τα διατηρείτε φρέσκα και δροσερά όσο θα λείπετε για διακοπές:
Σφαίρες νερού
Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες τρόπους να ποτίσετε τα φυτά σας όταν είστε μακριά από το σπίτι είναι να χρησιμοποιείτε σφαίρες νερού. Είναι σφαίρες φτιαγμένες από φυσητό γυαλί ή πλαστικό που μπορείτε να βρείτε σε καταστήματα κηπουρικής. Μια σφαίρα νερού αποτελείται από ένα στέρεο σωλήνα και μια στρογγυλή βάση που περιέχει νερό. Χρησιμοποιήστε μια σφαίρα νερού με μια μεγαλύτερη φούσκα για να διατηρήσετε τα φυτά σας φρέσκα για μεγαλύτερο διάστημα.
Βρεγμένη πετσέτα
Τοποθετώντας μια νοτισμένη/υγρή πετσέτα κάτω από την τρύπα αποστράγγισης της γλάστρας θα κρατήσει τα φυτά σας φρέσκα για περίπου μια εβδομάδα. Πρέπει να γνωρίζετε επίσης πόσες μέρες μπορεί να αντέξει το κάθε φυτό χωρίς νερό την κάθε εποχή. Για παράδειγμα οι κάκτοι μπορούν να αντέξουν χωρίς νερό για μήνες. Για άλλα φυτά αφαιρέστε τα μπουμπούκια και τα λουλούδια και κρατήστε τα σε σκιώδεις περιοχές για να βεβαιωθείτε ότι χρειάζονται λιγότερο νερό όσο είστε μακριά.
Δίσκος με χαλίκια
Αυτός είναι ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να ποτίσετε τα φυτά σας όταν είστε μακριά από το σπίτι, ειδικά αν το ταξίδι σας είναι μικρό. Πάρτε ένα ρηχό δίσκο και γεμίστε τον με μικρές πέτρες και βεβαιωθείτε ότι τα χαλίκια είναι όλα κάτω από την επιφάνεια του νερού. Έπειτα τοποθετήστε τις γλάστρες σας στο δίσκο.
Εφημερίδες
Να και ένας τρόπος να αξιοποιήσετε τις παλιές εφημερίδες. Δημιουργήστε ένα στρώμα από βρεγμένες εφημερίδες και τοποθετήστε το πάνω από το χώμα της γλάστρας για να διατηρήσει το φυτό σας ποτισμένο. Αυτή η πρακτική λειτουργεί καλύτερα σε μεγάλες γλάστρες.
Βρεγμένος σπάγκος
Η μέθοδος του βρεγμένου σπάγκου λειτουργεί αρκετά αποτελεσματικά και βοηθά να κρατήσει τα φυτά σας φρέσκα κατά την απουσία σας. Πάρτε ένα απορροφητικό κουβάρι σπάγκου και κολλήστε το στο χώμα κοντά στο φυτό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κατσαβίδι ή κάτι παρόμοιο για να ωθήσετε το σπάγκο μέσα στο χώμα. Το άλλο του άκρο πρέπει να μπει σε ένα γεμάτο μπουκάλι με νερό. Το νερό θα μετακινηθεί από το μπουκάλι στο χώμα και το φυτό σας μπορεί να έχει πρόσβαση από εκεί.
Αυτοσχέδιο θερμοκήπιο
Αυτή είναι μια έξυπνη ιδέα, να δημιουργήσετε μια μικρογραφία θερμοκηπίου για το κάθε φυτό σας. Τοποθετήστε μια σειρά από μπαμπού ή άλλα φυτικά ραβδιά μέσα στη γλάστρα. Στη συνέχεια βάλτε μια πλαστική σακούλα από πάνω και σφραγίστε τη. Να είστε σίγουροι ότι βάλατε τα ραβδιά με τέτοιο τρόπο ώστε η συσκευασία να μη βρίσκεται σε επαφή με το φύλλωμα σε κανένα σημείο και θυμηθείτε πριν όλη αυτή τη διαδικασία να έχετε ποτίσει το φυτό.
Γείτονες ή φίλοι
Αυτός είναι ο ευκολότερος τρόπος για να ποτίσετε τα φυτά σας όταν είστε μακριά από το σπίτι. Ζητήστε από κάποιον που εμπιστεύεστε να το κάνει για εσάς, κάποιο φίλο ή γείτονα που μπορείτε να εμπιστευθείτε τα κλειδιά του σπιτιού σας.
aftodioikisi.gr
Το κουνούπι δεν είναι μόνο ενοχλητικό αλλά μεταδίδει και επικίνδυνες ασθένειες όπως η ελονοσία και ο κίτρινος πυρετός.

Φαίνεται μάλιστα πως «προτιμούν» κάποιους από εμάς, καθώς μπορούν και εντοπίζουν συγκεκριμένες ουσίες στην επιφάνεια της επιδερμίδας μας.

Η διατροφή μας παίζει σημαντικό ρόλο στη διαδικασία αυτή, καθώς ορισμένες τροφές προσελκύουν και άλλες απωθούν το ενοχλητικό έντομο.

Δείτε τι πρέπει να αποφεύγετε για να γλιτώσετε τα τσιμπήματα των κουνουπιών.

1. Μπανάνες

Μια ουσία που προσελκύει τα κουνούπια είναι το γαλακτικό οξύ, το οποίο παράγεται φυσικά από τον οργανισμό μας. Ωστόσο, οι τροφές που είναι πλούσιες σε κάλιο, όπως η μπανάνα, αυξάνουν την ποσότητα γαλακτικού οξέος που απελευθερώνεται από την επιδερμίδα.

2. Παγωτό

Είναι το απόλυτο καλοκαιρινό σνακ, όμως περιέχει αρκετό γάλα. Όπως είναι φυσικό, όλα τα γαλακτοκομικά συμβάλλουν στην παραγωγή περισσότερου γαλακτικού οξέος. Προτιμήστε λοιπόν τα σορμπέ, καθώς δεν περιέχουν γάλα.

3. Αλκοόλ

Το αλκοόλ συμβάλλει στην άνοδο της θερμοκρασίας του σώματος. Τα κουνούπια έχουν μια τάση να προτιμούν τους πιο... θερμόαιμους, οπότε καλό είναι να αποφεύγουμε το πολύ αλκοόλ το καλοκαίρι.


ΠΗΓΗ: onmed.gr
Ελάχιστοι δίνουν σημασία στη μουσική που ακούγεται σε ένα εστιατόριο, τη στιγμή που τρώνε. Ειδικά αν η έντασή της δεν είναι ενοχλητική, ίσως να μην παρατηρήσουν καν ποιο ήταν το «σάουντρακ» του γεύματός τους. Κι όμως, αυτή τη μικρή λεπτομέρεια μπορεί να την... πληρώσουν και μάλιστα ακριβά.

Είναι ένα μόνο από τα τρικ που χρησιμοποιούν τα εστιατόρια, προκειμένου να «ωθήσουν» τους πελάτες τους να ξοδέψουν περισσότερα χρήματα. Και- όπως και αυτό- τα περισσότερα από αυτά τα μυστικά περνούν απαρατήρητα για τους αθώους, πεινασμένους καταναλωτές.

Σύμφωνα λοιπόν με το Business Insider, τα κόλπα των εστιατορίων κυμαίνονται από τη μουσική, έως τον τρόπο γραφής του μενού ή τις ονομασίες των πιάτων. Ερευνα του Πανεπιστημίου του Leicester αποκάλυψε ότι όταν στο εστιατόριο ακούγεται κλασική μουσική, τότε αυτή προδιαθέτει τον πελάτη να αγοράσει το πιο ακριβό μπουκάλι κρασί. Η κλασική μουσική συνδέεται με πλούσια γεύματα και χλιδάτη ατμόσφαιρα.

Ενα ακόμη μικρό μυστικό είναι η μη αναγραφή των νομισμάτων από τις τιμές του μενού, καθώς με τον τρόπο αυτό οι πελάτες ξεχνούν πόσα χρήματα ξοδεύουν, συμπέρασμα στο οποίο κατέληξε έρευνα του Πανεπιστήμιο Cornell. Ακόμη, όταν τα πιάτα έχουν εμπορικές ονομασίες, όπως για παράδειγμα μία σος που έχει το όνομα διάσημης μάρκας ποτού, προσελκύουν κατά 27% περισσότερους πελάτες όπως κατέληξε το Πανεπιστήμιο του Illinois σε έρευνα.

Και βέβαια, το συναίσθημα- και κυρίως η αφύπνισή του- δεν λείπει. Για αυτό αρκετοί ιδιοκτήτες εστιατορίων περιλαμβάνουν στο μενού πιάτα με το όνομα της γιαγιάς ή της μητέρας τους, προκαλώντας στον πελάτη την αίσθηση ενός οικείου περιβάλλοντος καθώς και αναμνήσεις από το παρελθόν.

Τέλος, ούτε η σειρά των πιάτων στο μενού είναι τυχαία. Για παράδειγμα, 22 ευρώ μπορεί να θεωρηθούν πολλά για μία σαλάτα, αλλά ο πελάτης το αντιμετωπίζει διαφορετικά όταν στο μενού το πιάτο είναι δίπλα σε άλλο που κοστίζει 58 ευρώ.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!