Τρίτη 15 Αυγούστου 2017


Tο Τρίγωνο των Βερμούδων δεν θα το βρείτε σε κανέναν επίσημο χάρτη, ούτε και θα καταλάβετε ότι κινείστε στα χωρικά του ύδατα. Οι επίσημες θαλάσσιες Αρχές δεν το αναγνωρίζουν και δεν καταγράφουν τα χρονικά του.
Ήταν το 1964 όταν για πρώτη φορά εμφανίζεται σε αμερικανικό περιοδικό ο όρος “Τρίγωνο των Βερμούδων” και από τη στιγμή εκείνη ένα πέπλο μυστηρίου καλύπτει την περιοχή ενώ το ερευνητικό ενδιαφέρον συνεχίζεται αμείωτο.
Στην συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή του Ατλαντικού, έχει παρατηρηθεί ένας αξιοσημείωτος αριθμός περίεργων εξαφανίσεων αεροπλάνων, καραβιών και ανθρώπων και είναι ίσως η πρώτη φορά όπου κάτι....εμφανίζεται (και δεν εξαφανίζεται) στα νερά του μυστηρίου.
Ένα νέο νησί έχει σχηματιστεί στο Τρίγωνο των Βερμούδων, με τους ντόπιους να το έχουν ονομάσει “Νησί των Κοχυλιών”, λόγω του μεγάλου αριθμού κοχυλιών που βρίσκονται πάνω του. Η “νεογέννητη” λωρίδα γης έχει μήκος πάνω από 1 χλμ., δημιουργήθηκε μόλις το προηγούμενο διάστημα και βρίσκεται απέναντι από το Cape Point στη Βόρεια Καρολίνα.
Όπως είναι φυσικό το ενδιαφέρον του κόσμου είναι μεγάλο και πολλοί είναι εκείνοι που θέλουν να το επισκεφτούν, όμως οι Αρχές προειδοποιούν πως υπάρχουν ισχυρά ρεύματα στο κενό ανάμεσα στο νησί και στη στεριά, τα νερά είναι γεμάτα καρχαρίες, οπότε είναι φρόνιμο να μην πλησιάσει κανείς στο συγκεκριμένο νησί.
Όσο για το μέλλον του; Σίγουρα κανείς δεν μπορεί να πει κάτι με βεβαιότητα, μιας και έτσι ξαφνικά όπως εμφανίστηκε το ίδιο ξαφνικά μπορεί και να εξαφανιστεί. Υπάρχει βέβαια και το ενδεχόμενο να συνεχίσει να μεγαλώνει μέχρι να ενωθεί τελικά με το Cape Point.
Δεκαπενταύγουστος: Έθιμα της Ελλάδας | Newsit.gr
Ο Δεκαπενταύγουστος, η μέρα της Κοίμησης της Θεοτόκου, γιορτάζεται στις 15 Αυγούστου στην Ελλάδα με ιδιαίτερη λαμπρότητα. Ονομάζεται δε και «Πάσχα του καλοκαιριού»και είναι μια από τις επίσημες αργίες στην Ελλάδα. Δείτε τα άγνωστα έθιμα της χώρας.
Δεκαπενταύγουστος: Έθιμα από όλη την Ελλάδα
Κεφαλλονιά: Τα φιδάκια της Παναγίας
Πρόκειται για ένα σπανιότατο έως μοναδικό γεγονός που συμβαίνει συγκεκριμένες ημέρες κάθε χρόνο, προσελκύοντας εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες πιστών αλλά και σκεπτικιστών που σπεύδουν να δουν με τα μάτια τους τα δεκάδες φιδάκια της Παναγίας. Η παράδοση αναφέρει πως κάποια μέρα καθώς πλησίαζαν πειρατικά πλοία και οι πειρατές κατευθύνονταν προς τη Μονή προκειμένου να την λεηλατήσουν, οι μοναχές προσευχήθηκαν στην Παναγία για να προστατέψει τις ίδιες και το μοναστήρι.
Τότε συνέβη το θαύμα. Το μοναστήρι κυκλώθηκε από φίδια που έτρεψαν τους πειρατές σε φυγή. Αυτό θεωρήθηκε σημάδι από την Παναγία. Έτσι οι μοναχές και η Μονή σώθηκαν. Από τότε κάθε χρόνο εμφανίζονται φίδια, ακόμα και στο εσωτερικό της εκκλησίας ( κρέμονται ακόμα και από τις εικόνες, τις καντήλες ή τα στασίδια ), τα οποία αναχωρούν στις 15 Αυγούστου. Αν κάποια χρονιά δεν εμφανιστούν τα φιδάκια προμηνύεται κάτι κακό για το νησί, όπως το 1940 και το 1953, οπότε το νησί επλήγη από σεισμούς.
Παλαιόπυργος Πωγωνίου: Τα “ντολιά”
Το πανηγύρι στον Παλαιόπυργο Πωγωνίου είναι μοναδικό και αφήνει χαραγμένα τα στοιχεία της παράδοσης, αφού μετά το μεσημεριανό φαγητό που προσφέρεται στο προαύλιο της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ακολουθούν τα “ντολιά”, δηλαδή οι εντολές. Κάποιος από τους μεγαλύτερους κατοίκους του χωριού ορίζεται “ντολής πασάς” και αφού πάρει ένα ποτήρι με κρασί, το τσουγκρίζει με έναν παρευρισκόμενο.
Το έθιμο ορίζει να πιει τρία ποτήρια κρασί ή τρεις γουλιές και κάθε φορά που πίνει πρέπει να κάνει μια αφιέρωση σε τρία διαφορετικά άτομα, με τη συνοδεία της ζωντανής μουσικής. Αμέσως μετά οι υπόλοιποι με τη σειρά που ορίζει ο “ντολή πασάς” θα αφιερώσουν τις ευχές τους σε όποιο πρόσωπο επιθυμούν, πάντα υπό τους ήχους ενός τραγουδιού.
Κουφονήσια: Με τα καΐκια στην Παναγιά
Στα Κουφονήσια εορτάζουν την Παναγία με ξεχωριστό τρόπο και τιμές. Ειδικότερα στο Κάτω Κουφονήσι, στο εκκλησάκι της Παναγίας, το οποίο αποτελεί αξιοθέατο του νησιού και είναι χτισμένο στο μόλο, πάνω σε αρχαία ερείπια. Ανήμερα της εορτής Της, από πολύ νωρίς το πρωί τα καΐκια μεταφέρουν δωρεάν τους πιστούς από το Πάνω Κουφονήσι στο Κάτω, προκειμένου να προσκυνήσουν με ευλάβεια την εικόνα της Παναγίας.
Σύμφωνα με το έθιμο ετών, αμέσως μετά την τέλεση της Θείας Ευχαριστίας στο εκκλησάκι της Παναγιάς, προσφέρονται σε όλους τους πιστούς διάφοροι μεζέδες και γλυκίσματα που έχουν φτιάξει ή έχουν αγοράσει οι ίδιοι, λόγω της εορτής.
Διαβάστε περισσότερα έθιμα του Δεκαπενταύγουστου στο dogma.gr
Αυτή η λάμπα ανάβει μόνο αν την... ζουλήξετε!
Η λάμπα σε σχήμα οπισθίων που ανάβει μόνο αν την ζουλήξετε είναι το νέο απόλυτο gadget!
Ο σχεδιαστής Ζόζεφ Μπέγκλεϊ εμπνεύστηκε μια «έξυπνη», αστεία, μαλακή και... σεξουαλική λάμπα σιλικόνης σε σχήμα γυναικείων οπισθίων, η οποία ανάβει μόνο αν τη χτυπήσεις! Και το όνομα αυτής; Slap it, δηλαδή, «Χτύπα το»!
Δεν γνωρίζουμε τι συνειρμούς κάνει ο καθένας βλέποντας τη, γνωρίζουμε ωστόσο πως το νέο αυτό gadget έχει ήδη ξετρελάνει το κοινό. Κυκλοφορεί σε 10 χρώματα και είναι σχεδιασμένο για... δυνατό spanking ώστε να μειώσει την ένταση που αισθάνεστε και να σας φωτίσει!

Πώς θα σας φαινόταν όμως, αν αντί να σηκώνεστε πρωί – πρωί για να πάτε στο γραφείο, θα μπορούσατε να ταξιδεύετε τον κόσμο, δοκιμάζοντας ουίσκι;
Η σκωτσέζικη εταιρεία Grant’s ψάχνει έναν νέο παγκόσμιο πρεσβευτή ποτών, με το μοναδικό μειονέκτημα να υπόκειται περιστασιακά σε hangover.
Φυσικά, για οποιονδήποτε θέλει να έχει μια σοβαρή ευκαιρία να αποκτήσει αυτήν τη θέση θα πρέπει να αποκτήσει πολλές γνώσεις για την εταιρεία, καθώς και να προβάλλει τις κοινωνικές δεξιότητές του στις εκδηλώσεις κατανάλωσης ουίσκι.
Ο επιτυχημένος υποψήφιος θα πρέπει να περάσει δύο γύρους συνεντεύξεων, σύμφωνα με τις οποίες θα πρέπει να χρησιμοποιήσει τα κοινωνικά μέσα για να δημοσιεύσει ένα ποτό που έχουν δημιουργήσει στο Instagram με το hashtag #GrantsInterview, με την ελπίδα ότι θα δείξει την προσωπικότητά του. Ένα από τα συστατικά πρέπει προφανώς να είναι το ουίσκι Grant’s.
Στη συνέχεια, θα διαλέξουν 250 άτομα μέσω του hashtag και θα τους καλέσουν να στείλουν τις αιτήσεις τους, προτού οι αιτούντες φθάσουν στους 20. Αυτά τα άτομα θα μεταφερθούν στο αρχικό οινοπνευματοποιείο στο Dufftown για μια εκδήλωση και θα διανυκτερεύσουν σε ένα ξενοδοχείο για δύο βράδια, ενώ θα υποβάλλονται σε δοκιμασίες.
Μετά από αυτό, η εταιρεία θα επιλέξει μόνο τρία άτομα που θα σταλούν στην Πολωνία, το Ισραήλ και την Ινδία, τη Νότια Αφρική, τις σκανδιναβικές χώρες και την Κολομβία ή τη Ρωσία, την Ταϊβάν και τη Γαλλία.
Ενώ θα βρίσκονται στο εξωτερικό θα πρέπει να διοργανώνουν εκδηλώσεις, να ενημερώνουν τους ανθρώπους για το εμπορικό σήμα και το προϊόν, καθώς και να ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να το πίνουν και να το αγοράζουν.
Στο τέλος, θα κερδίσει μόνο ένας ο οποίος θα μείνει στην ιστορία ως ο άνθρωπος που έκανε καριέρα απλά… πίνοντας ουίσκι!

Το «Siesta & go» είναι το πρώτο nap bar.
Μετά την Ιαπωνία, την Αργεντινή και το Βέλγιο, τώρα και η Μαδρίτη έχει το δικό της μέρος για να «ξαποστάσεις». Απευθύνεται σε τουρίστες και πολίτες της πόλης που απλά θέλουν να κοιμηθούν, να διαβάσουν το βιβλίο τους ή να ξεκουραστούν λίγο από τη βόλτα τους.

Βέβαια, μη νομίζεις πως τα πράγματα είναι απλά. Μπορείς να διαλέξεις μέσα από μία μεγάλη γκάμα υπηρεσιών ώστε να εξασφαλίσεις την καλύτερη siesta ή μία ώρα για σένα και τις σκέψεις σου.

Διαθέτει 19 κρεβάτια και μπορείς να κλείσεις από πριν το δικό σου ή να πας απευθείας. Η τιμή είναι 8€ για μία ώρα σε κοινό δωμάτιο και 14€ για μία ώρα σε ιδιωτικό. Περιλαμβάνει καθαρά σεντόνια μίας χρήσης, υπηρεσία αφύπνισης, wi-fi, περιοδικά, βιβλία, εφημερίδες κ.α. Ένα ήσυχο μέρος που μπορείς να κοιμηθείς, να κάνεις yoga, τις εργασίες σου και να είσαι σίγουρος πως θα επικρατεί η απόλυτη ησυχία.


Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά, αυτά δηλαδή που όλοι γνωρίζουμε:
Το Έβερεστ βρίσκεται ανάμεσα στο Νεπάλ και το Θιβέτ, είναι γνωστό και ως Chomolungma που σημαίνει «Θεά Μητέρα της Γης» ενώ το αποκαλούμε επίσης και «Στέγη της Γης».
Το βουνό οφείλει το όνομά του στον Βρετανό George Everest, διευθυντή ενός τμήματος της Μεγάλης Τριγωνομετρικής Έρευνας της Ινδίας.
Ο Νεοζηλανδός Sir Edmund Hillary και ο Νεπαλέζος Tenzing Norgay ήταν οι πρώτοι άνθρωποι που ανέβηκαν στην κορυφή του βουνού στις 29 Μαϊου 1953.
Αυτό που επίσης γνωρίζουμε είναι το ύψος του, το οποίο αγγίζει τα 8.848 μέτρα. Είναι όμως όντως έτσι;
Το Νεπάλ ξεκίνησε διετές πρόγραμμα ώστε να ξαναμετρηθεί το βουνό καθώς υπάρχουν αμφιβολίες για το πραγματικό ύψος του. Οι αμφιβολίες αυτές γεννήθηκαν μετά τον καταστροφικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ στο Νεπάλ το 2015, όταν οι δορυφόροι έδειξαν ότι η πανύψηλη βουνοκορφή έχασε ύψος μερικών χιλιοστών ή ακόμα και εκατοστών!
Για τα επόμενα δύο χρόνια λοιπόν, επιστήμονες με ειδικά όργανα θα προχωρήσουν σε μετρήσεις οι οποίες θα πραγματοποιηθούν σε τρεις περιοχές γύρω από το βουνό, προκειμένου να διαπιστωθεί αν και τι έχει αλλάξει. Μάλιστα το Υπουργείο Έρευνας του Νεπάλ ανέφερε πως είναι πιθανόν το βουνό να έχει μετατοπιστεί γεωγραφικά εξαιτίας του σεισμού, ενώ για το κόστος του πλάνου αναφέρουν πως θα πλησιάσει τα 1,35 εκ. δολάρια.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!