Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018


Ένα νέο κουμπί «καταψήφισης» (downvote) δοκιμάζει το Facebook, όπως επιβεβαίωσε η εταιρεία στην ιστοσελίδα TechCrunch.
Συγκεκριμένα, εκπρόσωπος του Facebook δήλωσε στο TechCrunch πως η ιδέα πίσω από το κουμπί αυτό είναι η δημιουργία ενός εύκολου τρόπου να υποδεικνύουν οι χρήστες του δικτύου ότι ένα δίκτυο είναι ακατάλληλο, αγενές ή παραπλανητικό.
«Δεν δοκιμάζουμε ένα κουμπί “dislike” (“δεν μου αρέσει”). Διερευνούμε ένα χαρακτηριστικό για να μπορούν οι χρήστες να μας δίνουν feedback σχετικά με τα σχόλια σε δημόσιες σελίδες. Αυτό είναι σε εξέλιξη μόνο για μια μικρή ομάδα ανθρώπων στις ΗΠΑ» αναφέρεται στη δήλωση του Facebook.
Όταν ο χρήστης πατά το «downvote button», τότε το σχόλιο στο οποίο το πάτησε κρύβεται και του παρατίθεται μια σειρά επιλογών αναφοράς, όπως «προσβλητικό», «παραπλανητικό» και «εκτός θέματος». Αυτό, όπως αναφέρει το TechCrunch, θα μπορούσε να βοηθήσει το Facebook να κατανοήσει εάν το σχόλιο είναι δυσάρεστο, «fake news» ή απλά άσχετο. Ήδη υπάρχει κουμπί «Hide» για σχόλια, αλλά συνήθως κρύβεται στο drop-down βελάκι στα σχόλια αντί να είναι άμεσα clickable.
Σύμφωνα με το Facebook, πρόκειται για μια βραχυπρόθεσμη δοκιμή η οποία δεν επηρεάζει το ranking του σχολίου, της ανάρτησης ή της σελίδας. Είναι σχεδιασμένο ως ένας τρόπος παροχής feedback στο Facebook και όχι στον σχολιαστή, και δεν θα φαίνεται δημόσια πόσες «αρνητικές ψήφους/ καταψηφίσεις» έχει ένα σχόλιο. Η δοκιμή είναι σε εξέλιξη για το 5% των χρηστών Android στις ΗΠΑ οι οποίοι έχουν τη ρύθμιση γλώσσας στα αγγλικά. Το κουμπί εμφανίζεται μόνο σε αναρτήσεις σε δημόσιες σελίδες, όχι σε αναρτήσεις από ομάδες, δημόσια πρόσωπα ή χρήστες. Προς το παρόν δεν υπάρχουν σχέδια επέκτασης της δοκιμής.
Υπενθυμίζεται ότι το αίτημα για την εμφάνιση ενός κουμπιού «dislike» είναι ένα από τα παλαιότερα στο Facebook, αλλά η εταιρεία δεν έχει υποκύψει στις πιέσεις. Ο ιδρυτής, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, είχε πει το 2015 ότι «δεν θέλουμε να μετατρέψουμε το Facebook σε ένα φόρουμ όπου οι άνθρωποι ψηφίζουν υπέρ ή κατά των posts των χρηστών. Αυτό δεν μοιάζει με το είδος κοινότητας που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε». Αντ’αυτού, το Facebook παρουσίασε τις επιλογές των Reactions, όπου οι χρήστες μπορούσαν να εκφράσουν συναισθήματα για posts, όπως εντύπωση, λύπη, γέλιο ή οργή.
Ωστόσο το νέο αυτό κουμπί είναι το πλησιέστερο που το Facebook έχει φτάσει ως τώρα στο dislike, μέσα σε μια περίοδο κατά την οποία η εταιρεία προχωρά σε σειρά αλλαγών ως προς το τι εμφανίζεται στο News Feed (έμφαση σε περιεχόμενο που προωθεί «ουσιώδεις αλληλεπιδράσεις», έμφαση σε τοπικά νέα κλπ), με σκοπό τη μείωση των viral βίντεο, των fake news κ.α. Αυτό οδήγησε σε μείωση των ημερησίως ενεργών χρηστών στις ΗΠΑ και τον Καναδά- την πρώτη που κατεγράφη ποτέ.

Οι Ρώσοι αστυνομικοί δεν έχουν πλέον το δικαίωμα να συλλαμβάνουν δικαστές που διαπράττουν τροχαίες παραβάσεις, ακόμη και αν οδηγούν σε κατάσταση μέθης, σύμφωνα με μια τροποποίηση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας που τέθηκε σήμερα σε ισχύ.
Ο νέος κώδικας, που δημοσιεύτηκε στην επίσημη εφημερίδα της κυβέρνησης, απαγορεύει στους αστυνομικούς της τροχαίας να αφαιρούν το δίπλωμα οδήγησης των δικαστών, να τους υποβάλουν σε αλκοτέστ ή ακόμη και να τους κάνουν παρατήρηση.
Η μοναδική δυνατότητα που απομένει στους αστυνομικούς οι οποίοι θέλουν να εφαρμόσουν τον νόμο είναι να συντάξουν μια έκθεση και να την υποβάλουν στο υπουργείο Δικαιοσύνης.
Το καθεστώς αυτό ίσχυε μέχρι σήμερα μόνο για τους εισαγγελείς. Ο στόχος ήταν «να εμποδιστεί η αστυνομία να ασκεί πιέσεις στους εισαγγελείς», όπως υποστήριζε η Γενική Εισαγγελία, πρωτοβουλία της οποίας υπήρξε αυτό το νέο μέτρο.
Πρόσφατα, ο νόμος για όσους οδηγούν μεθυσμένοι έγινε πιο σκληρός στη Ρωσία: οι οδηγοί που προκαλούν θανατηφόρα δυστυχήματα ενώ έχουν πιει αλκοόλ μπορεί να τιμωρηθούν τουλάχιστον με φυλάκιση δύο ετών.
Περίπου 20.000 άνθρωποι σκοτώνονται κάθε χρόνο σε τροχαία δυστυχήματα στη Ρωσία.

Το ενδεχόμενο τερματισμού της θερινής ώρας προτείνει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, φέροντας ως επιχείρημα τα οφέλη για την ανθρώπινη υγεία.
Το Ευρωκοινοβούλιο κάλεσε τους ρυθμιστικούς φορείς της Ε.Ε. να επανεκτιμήσουν τα πλεονεκτήματα της παλιάς πρακτικής αξιοποίησης του φυσικού φωτός της ημέρας, η οποία εφαρμόστηκε για μια δεκαετία, όταν όλοι βάζαμε τα ρολόγια μπροστά κατά 60 λεπτά μεταξύ τέλους Μαρτίου και τέλους Οκτωβρίου.
Βάσει της σχετικής εισήγησης η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλείται να διεξάγει μια «διεξοδική αξιολόγηση» της νομοθεσίας για το σύνολο του καλοκαιριού σχετικά με τις ρυθμίσεις για αυτή την εποχή και, εάν χρειάζεται, να υποβάλει πρόταση για την αναθεώρησή της.
Το ψήφισμα που εγκρίθηκε την Πέμπτη από τη σύνοδο του Ευρωκοινοβουλίου, ανέφερε επίσης ότι η Ε.Ε. θα πρέπει να διατηρήσει ένα ενιαίο χρονοδιάγραμμα ακόμη και μετά τη λήξη της διάρκειας του τωρινού καθεστώτος, κατά το οποίο η ευρωπαϊκή επικράτεια άρχισε να ρυθμίζει τα ρολόγια της ανάλογα με τη διάρκεια του ηλιακού φωτός, τη δεκαετία του 1980 με την εναρμόνιση των εθνικών πρακτικών. Ο στόχος ήταν να αποτραπούν αποκλίνουσες προσεγγίσεις από την υπονόμευση της ενιαίας ευρωπαϊκής αγοράς μεταφορών, επικοινωνιών και εμπορίου.
Γιατί δεν πρέπει να πίνετε καυτό το τσάι σας;Χουχούλιασμα στο τζάκι, ταινία και ένα ζεματιστό τσάι ανά χείρας. Ονειρικό σκηνικό; Όχι και τόσο, σύμφωνα με νέα κινέζικη μελέτη.

Η τακτική κατανάλωση καυτού τσαγιού μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εκδήλωσης καρκίνου του οισοφάγου, ιδιαίτερα σε όσους καπνίζουν και καταναλώνουν αλκοόλ.

Σύμφωνα με τους ερευνητές του Εθνικού Ιδρύματος Φυσικών Επιστημών της Κίνας και του Κέντρου Υγείας του Πανεπιστημίου του Πεκίνου, ο κίνδυνος καρκίνου του οισοφάγου αυξάνει περαιτέρω εφόσον το άτομο καταναλώνει τακτικά και καυτό τσάι, πέρα από το να καπνίζει και να πίνει.

Ερευνώντας στοιχεία 456.000 ατόμων, οι επιστήμονες ανέφεραν πως οι 1.731 εκδήλωσαν καρκίνο του οισοφάγου κατά τη διάρκεια της έρευνας. Μάλιστα όσοι από αυτούς κατανάλωναν μεγάλες ποσότητες αλκοόλ και κάπνιζαν είχαν πενταπλάσιες πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου.
Στην Ισλανδία θα νιώσεις σα να βρίσκεσαι σε βιβλίο του Τόλκιν

Είναι ένα τεράστιο νησί με μόλις 300.000 κατοίκους. Στολίζεται από την βορειότερη πρωτεύουσα της Ευρώπης, το κουκλίστικο Ρέικιαβικ με τα χαριτωμένα σπιτάκια και τη μοντέρνα «ψυχή». Στην ενδοχώρα της απλώνονται μαύρα λιβάδια από λάβα, ηφαίστεια που αχνίζουν, πίδακες καυτού νερού από τα έγκατα της γης, γαλάζιες λίμνες-φυσικά σπα, διαδρομές εκεί που τελειώνει η τεκτονική πλάκα της Ευρασίας και παγόβουνα που «σκάνε» στη στεριά σκορπώντας κομμάτια πάγου που μοιάζουν με διαμάντια πάνω στην μαύρη αμμουδιά. Με άλλα λόγια, είναι ένας προορισμός που δεν μοιάζει με κανέναν άλλον στην Ευρώπη – ίσως και σε ολόκληρο τον κόσμο, και μπορεί να είναι ακριβός από κάθε άποψη, αλλά αξίζει τον κόπο να τον επισκεφθείτε έστω για μία φορά στη ζωή σας.
Διαβάστε περισσότερα – Η Ισλανδία είναι από άλλον πλανήτη 

Στη Λαπωνία θα δεις το μεγαλύτερο υπερθέαμα του ουρανού

Το βόρειο σέλας είναι λόγος να ακολουθήσεις την βελόνα της πυξίδας προς τον ευρωπαϊκό βορρά. Αυτό το μεθυστικό ουράνιο φαινόμενο στολίζει κάθε χειμώνα τον ουρανό της βόρειας Σκανδιναβίας, αυτής της παγωμένης γης που ονομάζεται Λαπωνία και μοιράζεται σε τέσσερις χώρες (Σουηδία, Νορβηγία, Φινλανδία και Ρωσία). Το φινλανδικό Ροβανιέμι τον Δεκέμβριο, λόγω των δύο θεματικών πάρκων για τον Άγιο Βασίλη, και η σουηδική Κιρούνα τον Ιανουάριο, λόγω του φεστιβάλ χιονιού, είναι δύο ωραιότατες βάσεις για εξερεύνηση της Λαπωνίας. Από την Κιρούνα, μάλιστα, προτού πάρετε τον δρόμο για τα έρημα χιονισμένα τοπία, όπου νοικιάζονται καλυβάκια για να απολαύσετε το βόρειο σέλας σε όλο του το μεγαλείο, αξίζει να επισκεφθείτε και το Ερευνητικό Κέντρο και Ινστιτούτου Αστροφυσικής, το παλιό ορυχείο και το Εθνικό Πάρκο Abisko για πεζοπορίες και βόλτες με έλκηθρο.
Διαβάστε περισσότερα – 4 παραμυθένιες πόλεις στη Βόρεια Ευρώπη 

Στην Μπριζ θα βρεθείς στην καρδιά του Μεσαίωνα

Προστατευμένη ολόκληρη από την UNESCO ως η πιο καλοδιατηρημένη μεσαιωνική πόλη του κόσμου, η βελγική Μπριζ είναι ένα ζωντανό παραμύθι. Τα γοτθικά κτίρια, η πλατεία με τον πύργο, οι μπαρόκ ναοί με τα αναγεννησιακά έργα τέχνης και οι ανεμόμυλοί της ορθώνονται στις όχθες δεκάδων καναλιών όπου σουλατσάρουν κύκνοι. Από το κεντρικό κανάλι ξεκινούν ειδικές βάρκες για περιηγήσεις, στο Markt στην καρδιά της πόλης περνούν ιππήλατες άμαξες, ενώ στα γλυκύτατα café μοσχομυρίζουν οι φρεσκοψημένες βελγικές βάφλες. Μη χάσετε τη λίμνη των Ερωευμένων, τη Minnewater, καθώς και τον πύργο του Ναού της Παναγίας όπου φιλοξενείται και το μοναδικό γλυπτό του Μιχαήλ Άγγελου που βρίσκεται εκτός Ιταλίας.
Διαβάστε περισσότερα – Κάνε τη χάρη στον εαυτό σου και ταξίδεψε στην Μπριζ 

Στο Cinque Terre θα ατενίσεις τους πιο πολύχρωμους γκρεμούς

Στις ακτές της βόρειας Ιταλίας, υπάρχουν πέντε ψαροχώρια χτισμένα στην άκρη του γκρεμού, σαν πολύχρωμοι πύργοι λαξευμένοι στα βράχια που αγναντεύουν τη θάλασσα. Πρόκειται για τους οικισμούς Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza Και Monterosso al Mare, καθένας από τους οποίους έχει τη δική του προσωπικότητα και τα δικά του μικρά αξιοθέατα. Απέχουν δέκα λεπτά ο ένας από τον άλλον, με το γραφικό τοπικό τρενάκι, ενώ οι δύο πρώτοι ενώνονται μεταξύ τους από το περίφημο Μονοπάτι της Αγάπης, μία περιπατητική διαδρομή στην άκρη των βράχων με μεθυστική θέα.
Διαβάστε περισσότερα – Cinque Terre: Ιταλική ριβιέρα επί πέντε  

Στο Μον-Σεν-Μισέλ θα νιώσεις ότι ζεις σε παραμύθι του Ντίσνεϊ

Μία από τις πιο ιδιαίτερες καστροπολιτείες της Ευρώπης βρίσκεται στη θάλασσα της Νορμανδίας, στον γαλλικό Βορρά. Το Μον Σεν Μισέλ είναι ένα κομμάτι γης που ενώνεται με μια λωρίδα στεριάς με την υπόλοιπη χώρα, αλλά κάθε τόσο η παλίρροια καλύπτει αυτή τη λωρίδα, αποκόπτοντάς το και μετατρέποντάς το σε νησί. Και τι νησί: Μια μεσαιωνική πολιτεία προστατευμένη από τείχη και στολισμένοι με ένα υπέροχο γοτθικό αβαείο και σοκάκια στα οποία ηχούν ακόμα οι απλές των αλόγων. Μάλιστα, από την περιοχή του Beauvoir, στις αντικρινές ακτές, μπορείτε να φτάσετε κι εσείς στην Καστροπολιτεία με τέτοιες άμαξες, για να νιώσετε όντως ότι… φτάνετε στο Κάστρο του Ντίσνεϊ. Τα πιο ιδιαίτερα ταξίδια στην Ευρώπη
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!