Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020

Σύροι μαχητές σε στιγμή ξεκούρασης
Η πληροφορία υπάρχει εδώ και έναν περίπου μήνα. Σύροι μισθοφόροι προσλαμβάνονται από την Τουρκία και στέλνονται απευθείας στην Τρίπολη έτσι ώστε να πολεμήσουν το στρατό του Χάφταρ στην ατελείωτη εμφύλια σύρραξη στη Λιβύη. Η πληροφορία δεν διαψεύστηκε ποτέ και ουσιαστικά αντιμετωπίζεται απ' όλους ως μία κοινή αλήθεια.
Μέχρι που την Τρίτη ο επίσημος λογαριασμός του στρατού του Χάφταρ στο twitter αποκάλυψε και τους όρους που προβλέπονται στα συμβόλαια που υπογράφουν οι Σύροι μαχητές με την Τουρκία.
Ο μισθός είναι δελεαστικός (αν και βέβαια η δουλειά είναι εξαιρετικά επικίνδυνη) και ανέρχεται στα 2000 δολάρια αμερικής το μήνα. Είναι ποσό το οποίο έχει ακουστεί και έχει γραφτεί κατά κόρον τον τελευταίο μήνα.
Υπάρχει, παράλληλα, και πρόβλεψη για την πιθανότητα τραυματισμού ή και θανάτου του μαχητή (για πόλεμο μιλάμε, ας μην ξεχνιόμαστε). Σύμφωνα,λοιπόν, με τον LNA, η οικογένεια του μισθοφόρου παίρνει 35.000 δολάρια σε περίπτωση σοβαρού τραυματισμού και 50.000 σε περίπτωση θανάτου.
Το συριακό παρατηρητήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων παρείχε την Τρίτη ορισμένες πολύ σημαντικές πληροφορίες για την αποστολή των Σύρων μαχητών στη Λιβύη για λογαριασμό της Τουρκίας.
Μέχρι στιγμής ο αριθμός των μισθοφόρων που έχει φτάσει στην Τρίπολη και έχει ταχθεί στις υπηρεσίες της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας του Σάρατζ ανέρχονται περίπου στους 2600.
Αλλοι 1800 παραμένουν στην Τουρκία για να περάσουν από σχετική εκπαίδευση. Μέχρι την Τρίτη από τους 2600 που "έπιασαν δουλειά" έχουν χάσει τη ζωή τους 28.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι και οι 28 σκοτώθηκαν σε μάχες των τελευταίων ημερών στα νότια της Τρίπολης.
Oι περισσότεροι από όσους τολμούν να φορέσουν τη στολή του μισθοφόρου του τουρκικού στρατού (γιατί περί αυτού πρόκειται) προέρχονται από την περιοχή του Αφρίν στη Βόρεια Συρία η οποία βρίσκεται υπό τουρκικό έλεγχο.
news247.gr

Ο κόσμος πρέπει να προετοιμαστεί για μια απότομη αύξηση του αριθμού των προσφύγων καθώς εκατομμύρια άνθρωποι μπορεί να αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους λόγω της κλιματικής αλλαγής, ανέφερε σήμερα η Υπάτη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, από το Νταβός.
Μιλώντας στο Ρόιτερ από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, ο Φιλίπο Γκράντι δήλωσε πως μια απόφαση που έλαβε ο ΟΗΕ αυτή την εβδομάδα σημαίνει πως όσοι φεύγουν από τις εστίες τους λόγω της κλιματικής αλλαγής πρέπει να τύχουν μεταχείρισης από τις χώρες που τους υποδέχονται ως πρόσφυγες, κάτι που θα έχει ευρείες συνέπειες για τις κυβερνήσεις.
Όπως αναφέρει το News247 η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ έλαβε αυτή την απόφαση-ορόσημο χθες, Δευτέρα, σε σχέση με τον Ιοάνε Τεϊτιότα, από το Κιριμπάτι, μια χώρα του Ειρηνικού, που προσέφυγε εναντίον της Νέας Ζηλανδίας όταν οι αρχές απέρριψαν το αίτημά του για άσυλο.
«Η απόφαση λέει πως αν υφίσταται άμεση απειλή για τη ζωή σας λόγω της κλιματικής αλλαγής, λόγω της κλιματικής έκτακτης ανάγκης, και αν διασχίσετε τα σύνορα και πάτε σε μια άλλη χώρα, δεν πρέπει να σας στείλουν πίσω επειδή η ζωή σας θα τεθεί σε κίνδυνο, ακριβώς όπως σε πόλεμο ή σε μια κατάσταση διώξεων», είπε ο Γκράντι.
«Πρέπει να ετοιμαστούμε για μια μεγάλη αύξηση των ανθρώπων που μετακινούνται παρά τη θέλησή τους», είπε. «Δεν θα τολμούσα να μιλήσω για συγκεκριμένους αριθμούς, είναι πολύ υποθετικό, αλλά οπωσδήποτε μιλάμε εδώ για εκατομμύρια».
Πιθανοί λόγοι αυτών των μετακινήσεων μπορεί να είναι οι πυρκαγιές όπως αυτές στην Αυστραλία, η αύξηση της στάθμης της θάλασσας που επηρεάζει νησιά με χαμηλό υψόμετρο, η καταστροφή της σοδειάς και του ζωικού κεφαλαίου στην υποσαχάρια Αφρική και οι πλημμύρες σε όλο τον κόσμο, περιλαμβανομένων τμημάτων του ανεπτυγμένου κόσμου.
Αν και στο μεγαλύτερο μέρος των 70 χρόνων της, η UNCHR, η υπηρεσία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, εργάστηκε για να παράσχει βοήθεια σε όσους έφευγαν από φτωχότερες χώρες εξαιτίας των συγκρούσεων, η κλιματική αλλαγή δεν κάνει τέτοιες διακρίσεις, κάτι που σημαίνει ότι οι πιο πλούσιες χώρες μπορεί να γίνουν μια αυξανόμενη πηγή προσφύγων.
«Είναι μια περαιτέρω απόδειξη ότι οι προσφυγικές μετακινήσεις και το ευρύτερο θέμα των μεταναστεύσεων πληθυσμών… είναι μια παγκόσμια πρόκληση που δεν μπορεί να περιοριστεί σε λίγες χώρες», δήλωσε ο Γκράντι.
Η UNHCR, ο προϋπολογισμός της οποίας έχει αυξηθεί από ένα δισεκατομμύριο δολάρια ετησίως που ήταν στις αρχές της δεκαετίας του 1990 σε 8,6 δισεκατομμύρια δολάρια το 2019 καθώς οι συγκρούσεις στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν και στη Συρία ανάγκασαν αμάχους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, παρέχει τώρα βοήθεια σε περισσότερους από 70 εκατομμύρια αναγκαστικά εκτοπισθέντες ανθρώπους παγκοσμίως.
Η Τουρκία είναι ο μεγαλύτερος αποδέκτης με περισσότερους από τέσσερα εκατομμύρια πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο. στη μεγάλη πλειονότητά τους από τη Συρία. Η κατάσταση αυτή ασκεί πίεση στα δημόσια οικονομικά της Τουρκίας και ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν έχει ζητήσει περισσότερη βοήθεια από την Ευρώπη.
Τον περασμένο Νοέμβριο, ο Ερντογάν απείλησε να ανοίξει την πόρτα στους Σύρους πρόσφυγες που κατευθύνονται στην Ευρώπη, αν η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν αυξήσει τη βοήθειά της, και τώρα καλεί για «επανεγκατάσταση» έως ενός εκατομμυρίου Σύρων στη βόρεια Συρία.
Ο Γκράντι είπε πως οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις πρέπει να σκεφθούν πολύ σοβαρά λύσεις για τη μεταναστευτική κρίση η οποία επηρεάζει τις χώρες τους από το 2015, αλλά και να δείξουν περισσότερη κατανόηση για την κατάσταση της Τουρκίας.
«Πρέπει να παραδεχθούμε ότι στη διάρκεια των τελευταίων αρκετών χρόνων, η Τουρκία φιλοξενεί τον μεγαλύτερο προσφυγικό πληθυσμό στον κόσμο», είπε. «Γίνεται πολλή πολιτική συζήτηση. Επικεντρώνομαι στην ουσία, η οποία είναι ‘ας ενισχύσουμε την ικανότητα της Τουρκίας να φιλοξενεί πρόσφυγες μέχρι αυτοί να μπορέσουν να επιστρέψουν με ασφάλεια, εθελοντικά στις χώρες τους’».

Η Πάμελα Άντερσον, πρώην πρωταγωνίστρια της δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς Baywatch, παντρεύτηκε για πέμπτη φορά, ενώνοντας τη ζωή της με έναν παραγωγό του Χόλιγουντ, σύμφωνα με τον ιστότοπο του αμερικανικού περιοδικού Hollywood Reporter.
Η Αμερικανο-Καναδή ηθοποιός παντρεύτηκε με τον Τζον Πίτερς χθες, σε ιδιωτική τελετή που οργανώθηκε στο Μαλιμπού, αναφέρεται στο δημοσίευμα του Hollywood Reporter.
«Υπάρχουν όμορφα κορίτσια παντού. Έχω την επιλογή, όμως, εδώ και 35 χρόνια, δεν ήθελα καμία άλλη εκτός από την Πάμελα», είπε στο αμερικανικό περιοδικό ο Τζον Πίτερς, ηλικίας 74 ετών, ο οποίος έχει επίσης παντρευτεί αρκετές φορές.
Η 52χρονη σήμερα Πάμελα Άντερσον έχει παντρευτεί με τους αστέρες της ροκ Τόμι Λι και Κιντ Ροκ και πρόσφατα ήταν ζευγάρι με τον Γάλλο ποδοσφαιριστή Αντίλ Ραμί, έως τον οδυνηρό χωρισμό τους το περασμένο καλοκαίρι.
Κομμωτής στο επάγγελμα, ο Τζον Πίτερς συζούσε για πολύ καιρό με την Μπάρμπαρα Στρέιζαντ, μια σχέση που του άνοιξε τις πόρτες του Χόλιγουντ. Μεταξύ άλλων είχε αναλάβει την παραγωγή της ταινίας «Ένα αστέρι γεννιέται» στην οποία πρωταγωνιστούσε η Στρέιζαντ το 1976.
Ο παραγωγός συμμετείχε επίσης στις ταινίες του Μπάτμαν, που σκηνοθέτησε ο Τιμ Μπάρτον τις δεκαετίες του 1980 και 1990, ενώ ανέλαβε την παραγωγή και σε άλλες ταινίες σούπερ ηρώων, όπως «Σούπερμαν: Η Επιστροφή», που σκηνοθέτησε το 2006 ο Μπράιαν Σίνγκερ.
Ο Τζον Πίτερς γνωρίστηκε για πρώτη φορά με την Πάμελα Άντερσον στη βίλα του Playboy του Χιου Χέφνερ τη δεκαετία του 1980 και προσπάθησε να αποθαρρύνει τη νεαρή τότε ηθοποιό, ηλικίας 19 ετών, να ποζάρει για το διάσημο περιοδικό, προκειμένου να αφιερωθεί σε μια «σοβαρή καριέρα».
Εκείνη αρνήθηκε, όμως κατέληξε σε σχέση με τον Πίτερς εκείνη την εποχή.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!