Κυριακή 12 Ιουλίου 2015



Μπορεί πολλοί να πιστεύουν πως το πιο θανατηφόρο ζώο του πλανήτη είναι κάποιος καρχαρίας ή οι αρκούδες, ωστόσο μία έρευνα αποδεικνύει πως το να είναι ένα ζώο τρομακτικό, δεν σημαίνει κιόλας πως είναι το πιο επικίνδυνο.
Σύμφωνα με την έρευνα, την οποία δημοσιεύει το περιοδικό GOOD και ο Independent, τα κουνούπια είναι ο ζωντανός οργανισμός που θα έπρεπε να μας τρομάζει περισσότερο.
Ένα κουνούπι μπορεί να μεταδώσει αρκετές ασθένειες, από τις οποίες χάνουν τη ζωή τους περίπου 725 χιλιάδες άνθρωποι κάθε χρόνο, όπως διαπιστώνει η έρευνα.
Ο άνθρωπος αποτελεί το δεύτερο πιο επικίνδυνο ον, καθώς ευθύνεται για τον θάνατο 425 χιλιάδων συνανθρώπων του κάθε χρόνο, ενώ την τρίτη θέση στη λίστα καταλαμβάνουν τα… σαλιγκάρια του γλυκού νερού,  τα οποία μεταδίδουν ασθένειες που ευθύνονται για τον θάνατο 60 χιλιάδων ανθρώπων κάθε έτος.
Την πρώτη πεντάδα κλείνουν παρασιτικά σκουλήκια και φίδια, ενώ ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου, ο σκύλος, βρίσκεται στην έκτη θέση.
Τη δεκάδα συμπληρώνουν ένα είδος κοριού, η μύγα τσε τσε, οι κροκόδειλοι και οι ιπποπόταμοι, ενώ πιο πίσω στην κατάταξη βρίσκονται ορισμένα από τα πιο άγρια ζώα, όπως τα λιοντάρια, οι λύκοι και οι καρχαρίες.
naftemporiki.gr
Η Nissan κάνει δώρο το service (έλεγχο 20 σημείων) στα αυτοκίνητά της
Αυτό το καλοκαίρι, όλοι οι κάτοχοι αυτοκινήτων Nissan, έχουν τη δυνατότητα να εκμεταλλευτούν τις προσφορές All Clear Service. Συγκεκριμένα η Nissan προσφέρει:
• 20% έκπτωση σε ανταλλακτικά service όλων των μοντέλων της
• Δωρεάν έλεγχος 20 σημείων.
Επιπλέον οι πελάτες που θα επωφεληθούν από τις παραπάνω προσφορές, συμμετέχουν και στην κλήρωση για:
• 4 Εισιτήρια για τους αγώνες Ελληνικών Ομάδων στο UEFA Champions League,
• 50 αυθεντικές μπάλες UEFA Champions League,
• 50 αυθεντικά T-Shirt UEFA Champions League.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα διαρκέσει μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου 2015, ενώ σχετικές πληροφορίες παρέχονται στο δίκτυο εξουσιοδοτημένων επισκευαστών Nissan αλλά και στο www.nissan.gr
Συζητιόταν για μήνες, και τώρα επιβεβαιώνεται. Ο λόγος για τον βραβευμένο με Όσκαρ Μπεν Άφλεκ που έχει δώσει τα διαπιστευτήριά του τόσο στη σκηνοθεσία όσο και στο σενάριο και στην υποκριτική.

Και ενώ τράβηξε μια νοητή γραμμή από τη «ρομαντική» του εποχή, κρατώντας τίτλους και σχέδια που καρπώθηκαν μια σοβαρή διαδρομή, ο Μπεν Αφλεκ συμφώνησε να συμμετάσχει σε ένα παρακινδυνευμένο εγχείρημα της DC Comics να απαντήσει στην κυριαρχία της Marvel και του χάρτινου σύμπαντός της, που θα ένωνε τον Μπάτμαν και τον Σούπερμαν σε μια ταινία.

Και ενώ τα γυρίσματα κοντεύουν να ολοκληρωθούν υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Ζακ Σνάιντερ, η DC Comics ανακοίνωσε μια νέα ταινία με ήρωα τον Μπάτμαν (έπειτα από την εξαιρετικά επιτυχημένη τριλογία του Σκοτεινού Ιππότη του Κρίστοφερ Νόλαν) στην οποία θα πρωταγωνιστήσει ο Μπεν Άφλεκ, αλλά θα υπογράψει τη σκηνοθεσία και το σενάριο (μαζί με τον Τζοφ Τζόουνς, γνώστη του αντικειμένου καθώς έχει επιμεληθεί τα σενάρια των τηλεοπτικών «Blade», «Smallville», «Arrow», «Flash»).

Περισσότερες πληροφορίες δεν έχουν γίνει γνωστές, αλλά το σχέδιο θα καθυστερήσει τουλάχιστον δυο χρόνια, αφού ο Άφλεκ ήδη έχει γράψει το σενάριο (και θα σκηνοθετήσει) το «Live by Night», μιας ιστορίας βασισμένη στο μυθιστόρημα του Ντένις Λιχέιν που γυρίζει πίσω στην Αμερική της απαγόρευσης του 19ου αιώνα και μιας ομάδας επαναστατών ενάντια στο έγκλημα.

ΠΗΓΗ: cinemag.gr
Η στάθμη των θαλασσών μπορεί να αυξηθεί κατά έξι μέτρα
Η στάθμη των θαλασσών του πλανήτη μπορεί κάλλιστα να ανέβει τουλάχιστον έξι μέτρα σε σχέση με το σημερινό επίπεδο, «καταπίνοντας» ουκ ολίγες παραθαλάσσιες πόλεις, ακόμη κι αν οι κυβερνήσεις τελικά συνεργασθούν για να περιορίσουν την άνοδο της θερμοκρασίας έως το πολύ δύο βαθμούς Κελσίου σε σχέση με τα προβιομηχανικά επίπεδά τους.
Η νέα αυτή προειδοποίηση από τους επιστήμονες, η οποία πάντως μάλλον δεν αφορά το άμεσο μέλλον, βασίζεται σε μια νέα μελέτη, που δείχνει ότι κατά τα προηγούμενα τρία εκατομμύρια χρόνια η στάθμη των υδάτων της Γης έχει κατ' επανάληψη ανέβει πάνω από έξι μέτρα εξαιτίας του περιοδικού λιωσίματος των πάγων.
Οι ερευνητές της διεθνούς κοινοπραξίας "Past Global Changes" (Παρελθούσες Παγκόσμιες Μεταβολές), με επικεφαλής την γεωχημικό Αντρέα Ντάτον του Πανεπιστημίου της Φλόριντα, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Science", μελέτησαν τα στοιχεία των τριών τελευταίων δεκαετιών αναφορικά με τις μεταβολές των πάγων της Ανταρκτικής και τις Γροιλανδίας στο παρελθόν και την επίπτωσή τους στη στάθμη των ωκεανών.
Το βασικό συμπέρασμα είναι ότι ακόμη και μικρές κλιματικές αλλαγές είναι αρκετές για να οδηγήσουν σε σημαντική άνοδο των υδάτων και μάλιστα μια αύξηση της τάξης των έξι μέτρων είναι κάτι καθόλου ασυνήθιστο στην κλιματολογική ιστορία του πλανήτη. Με δεδομένη τη συσσώρευση εκατοντάδων εκατομμυρίων ανθρώπων στις παράκτιες περιοχές, μια τέτοια άνοδος των υδάτων θα ήταν τρομερά καταστροφική σε ζωές και υποδομές.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, το επίπεδο του διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα σήμερα είναι περίπου ίδιο με εκείνο πριν από τρία εκατομμύρια χρόνια, όταν η στάθμη των θαλασσών ήταν τουλάχιστον έξι μέτρα μεγαλύτερη σε σχέση με σήμερα. Συνεπώς, κατά τους επιστήμονες, ίσως είναι θέμα χρόνου να συμβεί κάτι ανάλογο στην εποχή μας, ακόμη κι αν υπάρξει μια σχετικά επιτυχημένη συγκράτηση της κλιματικής αλλαγής και του διοξειδίου του άνθρακα στα τωρινά περίπου επίπεδα ή λίγο μεγαλύτερα.
«Με το δυσοίωνο δεδομένο ότι τα επίπεδα του διοξειδίου συνεχίζουν να αυξάνονται, εισερχόμαστε σε αχαρτογράφητα νερά. Αυτό που δεν είναι ακόμη τόσο σίγουρο, είναι το χρονικό περιθώριο που έχουμε. Μπορεί να χρειαστούν πολλοί αιώνες ή λίγες χιλιετίες, εωσότου δούμε την πλήρη επίπτωση από το λιώσιμο των πάγων στη στάθμη των θαλασσών», δήλωσε ο παλαιοκλιματολόγος Πίτερ Κλαρκ του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Όρεγκον.
Πριν από 125.000 χρόνια, όταν οι πάγοι είχαν λιώσει, τα ύδατα είχαν ανέβει από έξι έως εννέα μέτρα, ενώ πριν από 400.000 χρόνια, όταν είχε υπάρξει πάλι μια θερμή περίοδος (η μέση θερμοκρασία ήταν μόνο ένα βαθμό Κελσίου μεγαλύτερη από τη σημερινή) και λιώσιμο των πάγων, η στάθμη των νερών είχε ανέβει από έξι έως 13 μέτρα.
Η Ντάτον τόνισε ότι, από τη στιγμή που οι πάγοι αρχίζουν να λιώνουν μαζικά, γίνεται πλέον μη αναστρέψιμη η άνοδος της στάθμης των θαλασσών και αυτό δεν είναι μια θεωρητική πιθανότητα, αλλά γεγονός που έχει συμβεί κατ' επανάληψη στον πλανήτη μας, ακόμη και χωρίς την παρέμβαση των ανθρώπων στο κλίμα.
Σήμερα η στάθμη των ωκεανών είναι περίπου 20 εκατοστά υψηλότερη σε σχέση με τα προβιομηχανικά επίπεδα. Οι χώρες που αναμένεται να πληγούν περισσότερο από την άνοδο των υδάτων, είναι (κατά σειρά μεγέθους πληθυσμού που θα πληγεί) η Κίνα, το Βιετνάμ, η Ινδία, η Ινδονησία, το Μπαγκλαντές, η Ιαπωνία και οι ΗΠΑ.
news.gr

Επίσημο χαρακτήρα έχει πλέον το «διαζύγιο» της Ρεάλ Μαδρίτης με τον Ικέρ Κασίγιας, καθώς η «βασίλισσα» ανακοίνωσε το τέλος εποχής με τον αρχηγό της, ο οποίος πάει στην Πόρτο!

Ο 34χρονος διεθνής άσος αφήνει τους «μερένχες» μετά από 25 χρόνια, με την Ρεάλ να χαρακτηρίσει τον Κασίγιας κορυφαίο τερματοφύλακας στην ιστορία της, στη σχετική ανακοίνωσής της.

Να θυμίσουμε πως ο Ικέρ Κασίγιας ανήκει στην οικογένεια της Ρεάλ από το 1990, καθώς ανδρώθηκε στην ομάδα από τις ακαδημίες. Το 1999 πήρε φανέλα βασικού και από τότε έγραψε «χρυσή» ιστορία, παράλληλα με την εθνική ομάδα!

Αποτελεί πλέον θρύλο του συλλόγου, αποτέλεσε σημαία, λατρεύτηκε από τον κόσμο, αν και τα τελευταία χρόνια η σχέση του με την «βασίλισσα» πέρασε από πολλά κύματα.

Έγινε και δέκτης αποδοκιμασιών, κατηγορήθηκε ως «ρουφιάνος» στα αποδυτήρια, ειδικά επί εποχής Ζοσέ Μουρίνιο!

Την ταυτόχρονη φόρτιση πολλαπλών φορητών ηλεκτρονικών συσκευών, σε απόσταση μισού μέτρου, οι οποίες βρίσκονται σε πάσα κατεύθυνση, επιτρέπει τεχνολογία που ανέπτυξαν ερευνητές του κορεατικού KAIST.

Ειδικότερα, οι ερευνητές ανέπτυξαν τεχνολογία WPT (Wireless Power Transfer) που επιτρέπει την φόρτιση φορητών συσκευών σε κάθε θέση και κατεύθυνση, ακριβώς όπως το Wi-Fi λειτουργεί όσον αφορά στην πρόσβαση στο Ίντερνετ.

Με αυτή την τεχνολογία, οι χρήστες μπορούν να φορτίζουν τις συσκευές τους χωρίς να χρησιμοποιούν καλώδια (με τις συσκευές να τραβούν ενέργεια αυτόματα, εφόσον τη χρειάζονται), αρκεί να παραμένουν εντός εμβέλειας.

Επικεφαλής της ομάδας είναι ο καθηγητής Τσουν Τ. Ριμ, και η έρευνα δημοσιεύτηκε στο IEEE Transactions on Power Electronics, με τίτλο «Six Degrees of Freedom Mobile Inductive Power Transfer by Crossed Dipole Tx (Transmitter) and Rx (Receiver) Coils».

Η ομάδα του Ριμ επέδειξε με επιτυχία την τεχνολογία στις 7 Ιουλίου σε εργαστήριο στο campus του KAIST.

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν μαγνητικά υλικά υψηλής συχνότητας σε δομή δίπολου πηνίου, για τη δημιουργία ενός λεπτού, επίπεδου συστήματος μετάδοσης (Tx) σε σχήμα ορθογωνίου παραλληλογράμμου.

Όπως έγινε γνωστό, είναι δυνατή η ταυτόχρονη φόρτιση είτε 30 smartphones, είτε 5 laptops, σε απόσταση 50 εκατοστών, σε όποιο σημείο και αν βρίσκονται.

Η ομάδα χρησιμοποίησε το DCRS (Dipole Coil Resonance System) για τη δημιουργία μαγνητικών πεδίων, που αναπτύχθηκε το 2014.

Αποτελείτει από δύο (πομπός- δέκτης) μαγνητικά δίπολα πηνία, τοποθετημένα παράλληλα, με κάθε πηνίο να έχει πυρήνα φερρίτη και να είναι σε συνδεδεμένο με ειδικό πυκνωτή.

Σημειώνεται ότι μέχρι τώρα, η τεχνολογία ασύρματης φόρτισης, αν και έχει αρχίσει να χρησιμοποιείται στα smartphones, δεν προσέφερε σημαντικά οφέλη σε σχέση με τα συμβατικά καλώδια, καθώς οι συσκευές και πάλι πρέπει να βρίσκονται κοντά.

Η τεχνολογία WPT δείχνει ότι αυτό μπορεί να αλλάξει, καθώς αυξάνει την απόσταση και παράλληλα επιτρέπει την φόρτιση συσκευών που δεν βρίσκονται σε συγκεκριμένη, σταθερή θέση.

Σημειώνεται πως ο καθηγητής Ριμ υπογραμμίζει ότι το όλο σύστημα είναι ασφαλές για τους ανθρώπους και συμβατό με άλλες ηλεκτρονικές συσκευές.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr
Οι κράμπες εμφανίζονται συχνότερα το καλοκαίρι επειδή οι υψηλές θερμοκρασίες επηρεάζουν την ομαλή κυκλοφορία του αίματος.

Σε αυτό συμβάλλει επίσης η μεγάλη εφίδρωση και η απώλεια υγρών, ασβεστίου και καλίου.

Οι κράμπες συμβαίνουν ξαφνικά και εκτός από τον έντονο πόνο που προκαλούν, δεν επιτρέπουν στους μυς που έχουν προσβληθεί να λειτουργήσουν κανονικά.

Γενικά είναι ένα σύμπτωμα που δεν πρέπει να σας προκαλεί ανησυχία. Αν όμως πάθετε κράμπα μέσα στο νερό, πρέπει να το αντιμετωπίσετε άμεσα και με ψυχραιμία προκειμένου να μην θέσετε τη ζωή σας σε κίνδυνο.

Οι κράμπες στο νερό εκδηλώνονται συνήθως μετά από πολλή ώρα κολύμβησης με έντονο ρυθμό και οφείλονται στη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουν οι μύες.


Τι να κάνετε

-Αν κολυμπάτε στα βαθιά και σας πιάσει κράμπα στο πόδι, προσπαθήστε να κρατήσετε την ψυχραιμία σας.
-Γυρίστε ανάσκελα και προσπαθήστε με τα δάχτυλα του χαλαρού σας ποδιού να τεντώσετε το πόδι που έχει πάθει την κράμπα, πιέζοντάς το στην περιοχή των δαχτύλων.
-Αν δεν τα καταφέρετε, κολυμπήστε αργά προς την ακτή, σε ύπτιο στυλ.
-Όταν βγείτε στην παραλία, είτε μόνοι σας είτε με τη βοήθεια κάποιου άλλου, κάντε διατάσεις στο σημείο της κράμπας ή ελαφρύ μασάζ.
-Πιείτε πολύ νερό για να ενυδατώσετε τον οργανισμό σας.
-Στη συνέχεια κάντε ένα ζεστό μπάνιο για να ανακουφίσετε το σημείο από τον πόνο.

Οι κράμπες είναι αθώες στην πλειονότητά τους, δεν υποκρύπτουν δηλαδή κάποιο πρόβλημα υγείας. Αν επιμένουν πάντως για μεγάλο διάστημα, πρέπει να συμβουλευτείτε γιατρό.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!