Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2017

Αυτή η τσάντα για ψώνια αξίας $1.100 έχει ήδη ξεπουλήσει!
Η αγαπημένη μάρκα πολυτελών ειδών Balenciaga είναι σίγουρο ότι φέτος βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.
Μετά τον σάλο που προκάλεσε πριν λίγο καιρό ο διάσημος οίκος καθώς αντέγραψε τη γνωστή σε όλους μπλε τσάντα του ΙΚΕΑ, την έκανε είδος πολυτελείας και την έβγαλε στην αγορά έναντι 1.700 ευρώ, αποφάσισε να προωθήσει μια φανταχτερή έκδοση της δικής της τσάντας για ψώνια.
Η διαφορά είναι ότι αντί για χάρτινη, αυτή η τσάντα είναι από δέρμα μοσχαριού και μέταλλο. Επίσης, αντί του «δωρεάν με την αγορά για να μπορείτε να βάλετε τα πράγματά σας σε αυτή», κοστίζει... 1.100 δολάρια.

Εδώ είναι μερικοί λόγοι για τους οποίους κάποιος μπορεί να θέλει να αγοράσει αυτήν την τσάντα. Ο πρώτος λόγος: Είστε πολύ πλούσιοι και θέλετε να δημοσιεύσετε online τις σούπερ αγορές σας. Ο δεύτερος: Μπερδέψατε την τιμή πιστεύοντας ότι αυτή η τσάντα κοστίζει 11 δολάρια!
Εάν όμως την θελήσετε δεν θα μπορέσετε να την έχετε καθώς αυτή έχει ήδη εξαντληθεί!
2
Από Δευτέρα 10 Ιουλίου μέχρι και την Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017 θα διαρκέσουν οι θερινές εκπτώσεις 2017 ενώ ανοικτά θα μπορούν να είναι τα καταστήματα την πρώτη Κυριακή της εκπτωτικής περιόδουΑνοικτά θα μπορούν να είναι τα καταστήματα την πρώτη Κυριακή των θερινών εκπτώσεων 17 Ιουλίου 2017. Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική προβολή ποσοστού έκπτωσης. Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται, οπότε θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική προβολή, ενώ στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης σε κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»). Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό. Ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζεται και προβάλλεται η μειωμένη τιμή, πρέπει να ανταποκρίνεται στην αλήθεια και να μην είναι ανακριβής. Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Κατά τη διενέργεια των τακτικών εκπτώσεων οι κυρώσεις είναι αυστηρές για τους παραβάτες. Γενικά, σε όσους παραβαίνουν τις διατάξεις περί εκπτώσεων επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο των 5.000 ευρώ. Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα πέντε ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης. Ειδικότερα, για την περίπτωση που οι εκπτώσεις είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές ως προς το ποσοστό τους, ως προς την ακρίβεια των αναγραφόμενων τιμών ή ως προς την ποσότητα των προσφερόμενων με έκπτωση προϊόντων ή όταν ενέχουν οποιασδήποτε μορφής απόκρυψη ή παραπλάνηση, επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσο με το 1% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από 10.000 ευρώ, ανάλογα με τη βαρύτητα και τη συχνότητα της παράβασης. Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα πέντε ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης. Αρμόδια Αρχή για την επιβολή των προστίμων είναι ο‭ ‬ περιφερειάρχης όπου διαπιστώνεται η παράβαση.
Θέλετε μια γρανίτα από μολυσμένο νερό;
Σίγουρα λαχταράτε ένα παγωτάκι αλλά μάλλον όχι γρανίτες σε ξυλάκι με μολυσμένο νερό!
Οι γρανίτες που δημιούργησαν φοιτητές της Σχολής Τεχνών του Εθνικού Πανεπιστήμιου της Ταϊβάν, έχουν στόχο την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τη μόλυνση των υδάτων στην χώρα τους.
Συνταγές ζαχαροπλαστικής με υδράργυρο, νιτρικά και μόλυβδο ή μέταλλα, δίχτυα, αποτσίγαρα και λιωμένα πλαστικά πρώτη φορά είδαμε. Οι τρεις φοιτητές Hung I-chen (που ήταν και ο φωτογράφος), Guo Yi-hui και Cheng Yu-ti επισκέφθηκαν 100 διαφορετικές περιοχές της Ταϊβάν, μάζεψαν νερό από ποτάμια και θάλασσες και ό,τι αυτό περιείχε μέσα και πάγωσαν το περιεχόμενο. Το όνομα του πρότζεκτ, Polluted Water Popsicles.


 
Τι σχέση έχει η Coca Cola με το μαύρισμα
Ξεκίνησε ως μόδα στη Βρετανία το περσινό καλοκαίρι, όμως, σιγά σιγά έχει αρχίσει να κερδίζει έδαφος και σε άλλες χώρες.
Προσπαθώντας να αποκτήσουν το ιδανικό μαύρισμα, οι Βρετανίδες άρχισαν να βάζουν, αντί για αντηλιακό... Coca Cola στο σώμα τους, καθώς θεωρούν ότι το καραμελόχρωμα που περιέχει θα τους δώσει το πολυπόθητο μαύρισμα. Ωστόσο δεν υπάρχει καμία επιστημονική έρευνα που να αποδεικνύει κάτι τέτοιο, προειδοποιεί ο Independent.
Αντίθετα, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι ακριβώς επειδή η Coca Cola είναι όξινη, μπορεί να απολεπίσει το δέρμα και να το κάνει πιο ευαίσθητο στα εγκαύματα.
«Αν και μερικοί θεωρούν ότι η Coca Cola μπορεί να επιταχύνει το μαύρισμα, η πραγματικότητα είναι ότι μπορεί να κάνει αρκετή ζημιά και θα έλεγα να την κρατήσετε μακριά από το δέρμα σας» λέει στο περιοδικό Allure ο δερματολόγος Τζόσουα Ζίχνερ. «Μπορεί προσωρινά να μαυρίσεις όμως κάνει πολύ πιο εύκολη τη διείσδυση της UV ακτινοβολίας και μακροπρόθεσμα να καταστρέψει το δέρμα» προσθέτει.
Χρησιμοποιείτε σωστά τα προφυλακτικά;
Με τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα να παρουσιάζουν αύξηση, η χρήση προφυλαχτικού είναι απαραίτητη, σε όλες τις ηλικίες σεξουαλικής ζωής. Τα νούμερα είναι απογοητευτικά, καθώς μόλις το 60% θεωρεί αυτονόητη τη χρήση προφυλαχτικού με νέους παρτενέρ ή με μικρής διάρκειας σχέσεις.
Αν όμως ανήκετε στη κατηγορία των επιφυλαχτικών και αυτών που προνοούν δείτε μερικά λάθη που κάνουμε κατά την χρήση του προφυλαχτικού:
 • Τι να προσέχετε: Η συσκευασία πρέπει να είναι άθικτη και κλεισμένη αεροστεγώς και η ημερομηνία λήξης της να μην έχει παρέλθει.
 • Πώς να το ανοίξετε: Ανοίξτε τη συσκευασία προσεκτικά, χρησιμοποιώντας τα χέρια σας και όχι τα δόντια ή κάποιο αιχμηρό αντικείμενο, γιατί μπορεί να τρυπήσετε το προφυλακτικό. Αφού το βγάλετε από τη συσκευασία, ελέγξτε να δείτε από ποια πλευρά ξετυλίγεται.
Πώς να το βάλετε:
 • για κάθε σεξουαλική επαφή (ακόμα και με το ίδιο άτομο) χρησιμοποιείτε άλλο προφυλακτικό και μάλιστα από την αρχή της πράξης.
 • φορέστε το ενώ το πέος βρίσκεται σε στύση.
 • την ώρα που το φοράμε, κρατάμε τη θηλή στην άκρη του για να μη μείνει αέρας μέσα. Αφήστε χώρο (περίπου 1,5 εκ.) για τα σπερματικά υγρά. Έτσι, το προφυλακτικό δε θα σπάσει, όταν γεμίσει.
 • τοποθετήστε το στην κεφαλή του πέους, ενώ το κρατάτε όπως είπαμε παραπάνω και με το άλλο χέρι ξετυλίξτε το προς τα κάτω, ώστε να φτάσει στη βάση του.
Πώς να το βγάλετε
 •  Μετά την εκσπερμάτιση κρατήστε την άκρη του προφυλακτικού με το χέρι και φροντίστε ώστε η έξοδος του πέους να γίνει όσο αυτό βρίσκεται σε στύση. Προσέξτε μη φύγουν σπερματικά υγρά.
Προσοχή!
 • Μην χρησιμοποιείτε το προφυλακτικό πάνω από μία φορά.
 • Συσκευασία που έχει ανοιχθεί και δεν έχει άμεσα χρησιμοποιηθεί, πρέπει να πετάγεται.
 • Φυλάσσετε τα προφυλακτικά σε μέρος δροσερό, μακριά από τον ήλιο, γιατί η ζέστη μπορεί να τα καταστρέψει. Αν, για παράδειγμα, έχετε αφήσει για μέρες το κουτάκι στο αυτοκίνητο ή στην τσέπη του παντελονιού σας, υπάρχει πιθανότητα το προφυλακτικό να έχει καταστραφεί.
 • Εάν χρησιμοποιείτε λιπαντικό, εφαρμόστε το αφού πρώτα έχετε βάλει το προφυλακτικό. Μη χρησιμοποιείτε ως λιπαντικό τη βαζελίνη ή άλλη λιπαρή κρέμα, γιατί καταστρέφει το προφυλακτικό. Αγοράζετε υδατοδιαλυτά λιπαντικά.

 
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!