Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021

 

Μετά τα εξοπλισμένα ιπτάμενα drones θα επιχειρήσουν να εξοπλίσουν το πολεμικό τους ναυτικό με περισσότερα σκάφη επιφανείας.

 Στόχος του Πολεμικού Ναυτικού της γειτονικής χώρας είναι να έχουν ένα USV κάθε φρεγάτα, κορβέτα και οι Πυραυλάκατοι για αποστολές ειδικών επιχειρήσεων, κρούσης, υποστήριξης καταδρομέων, μεταφοράς εφοδίων, αναγνώρισης κτλ. Το τουρκικό drone πλοίο θα είναι εξοπλισμένο με αισθητήρες EW (που θα έχουν δυνατότητα παρεμβολής). Οι θαλάσσιες δοκιμές του ξεκίνησαν και αναμένεται να διαρκέσουν μέχρι τον Απρίλιο.

Μπορεί να επιχειρεί ελεγχόμενο είτε από σταθμό στο έδαφος, είτε από μητρικό πλοίο. Για το μέλλον έχει προγραμματιστεί η ανάπτυξη 3 ακόμα εκδόσεων, μιας ανθυποβρυχιακού πολέμου με ελαφρές τορπίλες των 324 χιλιοστών, μια ναρκοπολέμου και μιας με 4-6 βλήματα κατά πλοίων Atmaca. Το μήκος του είναι 11 μέτρα και επιτυγχάνει μέγιστη ταχύτητα 35 κόμβων (65 χιλιόμετρα την ώρα). Η μέγιστη εμβέλεια του είναι 400 χιλιόμετρα περίπου. Ο εξοπλισμός του αποτελείτε από τετραπλό εκτοξευτή κατευθυνόμενων ρουκετών Cirit, μέγιστου βεληνεκούς 8 χιλιομέτρων, και διπλό εκτοξευτή αντιαρματικών βλημάτων L-UMTAS, μέγιστου βεληνεκούς 8 χιλιομέτρων και σύστημα καθοδήγησης λέιζερ.

 

Πριγκίπισσα Λατίφα: Γεννήθηκε στον πλούτο, αλλά μια αποτυχημένη προσπάθεια απόδρασης την οδήγησε στην αιχμαλωσία.

Ο λόγος για την πριγκίπισσα Λατίφα μπιν Μοχάμεντ αλ- Μακτούμ, η οποία, σε μία προσπάθεια να γλιτώσει από τα βασανιστήρια -όπως έχει καταγγείλει- από τον σεΐχη πατέρα της Μοχάμεντ Μπιν Ράσιντ Αλ Μακτούμ και κυβερνήτη του Ντουμπάι, αποφάσισε το 2018 να φύγει από τη βασιλική οικογένεια.

Η 34χρονη, σχεδίαζε για επτά χρόνια την απόδρασή της από αυτή τη «χρυσή φυλακή», σύμφωνα με φίλους της.

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!