Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Το Facebook παρουσίασε μία νέα ιστοσελίδα με την ονομασία Facebook Media, η οποία θα παρέχει συμβουλές και case studies από οργανισμούς, ΜΜΕ και δημόσια πρόσωπα.

Μέσα από τις συμβουλές, τα νέα trends και τα success stories, οι διαφημιστές και όσοι διαχειρίζονται public profiles θα δουν τρόπους, ώστε να αυξήσουν τους fans της σελίδας τους αλλά και του προϊόντος-υπηρεσίας που διαχειρίζονται.

Όπως αναφέρει τo e-pcmag.gr, στα success stories υπάρχουν παραδείγματα με αριθμούς από διάφορους τομείς, στο get started διατίθενται κάποιες πολύ βασικές πληροφορίες σχετικά με τα εργαλεία που μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιος για να αποκτήσει περισσότερους fans.

Τέλος, στο best practices υπάρχουν συμβουλές αξιοποίησης των Facebook σελίδων και του περιεχομένου τους.

http://www.enikos.gr 
Την επόμενη φορά που θα το αδειάσετε και θα βάλετε το πλαστικό σακουλάκι – όσοι βάζετε – κάντε το εξής:  
Βρέξτε με μαλακτικό ρούχων χαρτί υγείας ή χαρτί κουζίνας και βάλτε το μέσα στο καλαθάκι. Με αυτόν τον τρόπο όποτε ανοίγεις το καλαθάκι θα μυρίζει όμορφα!







http://scoupa.blogspot.gr 
Τρεις τύποι είναι έξω από τον παράδεισο. Επειδή ο Aγιος Πέτρος είχε πολύ δουλειά, λέει…
«Σήμερα θα περάσουν μόνο όσοι είχαν φριχτό θάνατο.»Πλησιάζει ο πρώτος και λέει:
«Γυρίζω από την δουλειά σήμερα το μεσημέρι νωρίτερα έχοντας την υποψία ότι η γυναίκα μου με απατάει! Ψάχνω όλο το σπίτι, δεν βρίσκω τίποτα. Βγαίνω στην βεράντα για να καπνίσω και βλέπω ένα τύπο να κρέμεται από τα κάγκελα, αρχίζω να του χτυπάω τα χέρια για να πέσει από τον 5ο που μένουμε, δεν έπεφτε και περνώ ένα σφυρί, πέφτει στο κενό αλλά σώζεται γιατί έπεσε σε κάτι θάμνους, αρπάζω το ψυγείο τότε και του το πετάω… εε τότε παθαίνω καρδιακή προσβολή και πεθαίνω!»

Τότε του λέει ο Aγιος Πέτρος:
- «Aσχημη μέρα, άσχημος θάνατος» και τον αφήνει να περάσει.
Πάει και ο δεύτερος και λέει την ιστορία του:
- «Εγώ κάθε μεσημεράκι γυμνάζομαι στην βεράντα του σπιτιού μου στον 6ο όροφο, σήμερα γλίστρησα και καθώς έπεφτα πιάστηκα από τα κάγκελα του 5ου, απελπίστηκα μέχρι που είδα ένα κύριο να έρχεται να με βοηθήσει, αλλά άρχισε να μου χτυπά τα χέρια με ένα σφυρί και έπεσα στο κενό, σώθηκα από κάτι θάμνους αλλά μου έριξε το ψυγείο και σκοτώθηκα…»
- «Χμ,» λέει ο Aγιος «άσχημη μέρα, άσχημος θάνατος πέρνα μέσα.»
Πάει και ο τρίτος και λέει στον Aγιο:
- «Εγώ το μόνο που θυμάμαι είναι ότι κρύφτηκα στο ψυγείο!!!»
Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς για τον ΠΑΟΚ! Όπως έγινε γνωστό η Πειθαρχική Επιτροπή της UEFA επέβαλλε πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ στους Θεσσαλονικείς για τα όσα συνέβησαν στο ματς με τη Ζίμπρου στην Τούμπα!

Σύμφωνα με την ενημέρωση, ο «Δικέφαλος του Βορρά» τιμωρήθηκε για 2 πυρσούς, 3 κροτίδες, ένα μηχάνημα λέιζερ και για τον κόσμο που καθόταν σε ορισμένα διαζώματα. Αξίζει να σημειωθεί πως οι ασπρόμαυροι ήταν υπότροποι, εξ' ου και το ύψος της ποινής, με την ΠΑΕ να καλεί τους φίλους της ομάδας να είναι πιο προσεκτικοί στο εξής!

Η ανακοίνωση του ΠΑΟΚ:

«Όπως ενημέρωσε η πειθαρχική επιτροπή της UEFA με έγγραφό της, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ τιμωρήθηκε με πρόστιμο 30.000 ευρώ για το ματς εναντίον της Ζίμπρου στην Τούμπα.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ τιμωρήθηκε για 2 πυρσούς, 3 κροτίδες, ένα μηχάνημα λέιζερ και για τον κόσμο που καθόταν σε ορισμένα διαζώματα (είναι σαφής η εντολή για λόγους ασφαλείας να υπάρχουν ευδιάκριτα διαζώματα εισόδου-εξόδου).

Είναι εύκολα αντιληπτό πως όσο ο ΠΑΟΚ είναι υπότροπος ανάλογα αυξάνονται και οι τιμωρίες για τις αξιόποινες πράξεις.

Παρακαλούμε τον κόσμο του ΠΑΟΚ να δείξει ακόμη μεγαλύτερη προσοχή σε πράξεις που μπορούν να επιφέρουν μια ακόμη μεγάλη τιμωρία για το σύλλογο».

Η βρωμιά και οι λεκέδες είναι δύσκολο να αποφευχθούν τόσο από τις τηλεοράσεις, όσο και από τις οθόνες υπολογιστών, όσο και αν τις προσέχουμε...

Ωστόσο, δεν είναι λίγοι αυτοί που αναρωτιούνται ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσουμε τα σύγχρονα, μεγάλα πάνελ.

Οι οδηγίες των κατασκευαστών δημιουργούν μεγαλύτερο μπέρδεμα, αφού τα όσα πρέπει να αποφύγουμε είναι συχνά περισσότερα από αυτά που πρέπει να κάνουμε, ενώ δεν αποκλείονται και οι αντικρουόμενες οδηγίες μεταξύ των εταιρειών.

Το έγκυρο τεχνολογικό site cnet.com, δημοσίευσε συμβουλές για τον καθαρισμό των οθονών, συνδυάζοντας και τις οδηγίες των κατασκευαστών...

Αρχικά, προσπαθήστε να καθαρίσετε την οθόνη σας με ένα, στεγνό πανί που δεν αφήνει χνούδια.

Εάν με αυτό δεν καταφέρετε να αφαιρέσετε τη βρωμιά, προμηθευτείτε δύο πανιά και ένα διάλυμα από αραιωμένο υγρό σαπούνι και ζεστό.

Αφού αφαιρέσετε τη σκόνη από την οθόνη, βυθίστε το ένα πανί στο διάλυμα, στραγγίστε το και απαλά καθαρίστε την οθόνη (το πανί δεν πρέπει να στάζει, αλλά να είναι απλά νοτισμένο). Κατόπιν, ξεπλύνετε το πανί από το σαπούνι, στύψτε το και ξαναπεράστε την οθόνη, ώστε να αφαιρέσετε το σαπούνι. Τελειώστε το καθάρισμα, χρησιμοποιώντας το στεγνό ύφασμα για να αφαιρέσετε κάθε ίχνος υγρασίας.

Οι παραπάνω οδηγίες, πρέπει να ακολουθηθούν με προσοχή και με ευθύνη του χρήστη.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Πίτες, λουκουμάδες αλλά και ποτό όλα από σπανάκι -εδέσματα ιδιαίτερα, για απαιτητικούς ουρανίσκους- θα γευτούν όσοι βρεθούν στη Γιορτή Σπανακιού που διοργανώνεται αύριο, Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου, στις 8 το βράδυ, στην Αγία Παρασκευή Θέρμης.
Τριάντα γυναίκες του χωριού, ηλικίας από 28 έως 80 ετών, εργάζονται πυρετωδώς προκειμένου να ετοιμάσουν την περίφημη πλέον σπανακόπιτα των 300 κιλών, που ψήνεται στον φούρνο του χωριού, αλλά και μια σειρά από άλλα "καλούδια" προκειμένου να ικανοποιήσουν τους επισκέπτες της Γιορτής, που παραδοσιακά υπερβαίνουν τους 3000 κάθε χρόνο (από το 2001, οπότε και πραγματοποιήθηκε η πρώτη διοργάνωση).

Μεγάλη είναι και η αγωνία για τον διαγωνισμό γευσιγνωσίας, στον οποίο, όπως εξηγεί η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου και της Κοινότητας Αγίας Παρασκευής Μαρία Τζιόλα-Τζιουβάκα, παρουσιάζονται καινοτόμες συνταγές. Πέρυσι, το πρώτο βραβείο απέσπασε μια 30χρονη που έφτιαξε γλυκιά τούρτα από σπανάκι.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του ΑΠΕ, η Γιορτή Σπανακιού κάθε χρόνο πλαισιώνεται και από μια σειρά άλλων εκδηλώσεων (π.χ. μουσικές με την παραδοσιακή ορχήστρα της περιοχής) ενώ οι επισκέπτες, εκτός από τα εδέσματα με βάση το σπανάκι, τα οποία και θα μπορέσουν να γευτούν, θα παίρνουν φεύγοντας μια σακούλα με σπανάκι κι ένα βιβλιαράκι με συνταγές, με βάση -τι άλλο;- το σπανάκι.

http://www.thestival.gr 
Ξεκινά τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2014 και για την περίοδο Οκτώβριο-Δεκέμβριο, το δωρεάν πρόγραμμα "Σχολές Γονέων" το οποίο απευθύνεται σε όλους τους κατοίκους του Δήμου Θεσσαλονίκης με παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας μέχρι 12 ετών.

Οι "Σχολές Γονέων" που έχουν σκοπό την ενημέρωση των νέων γονιών, με μικρά παιδιά, για θέματα που αφορούν τη διαπαιδαγώγησή τους, υλοποιούνται με συντονιστές ειδικούς ψυχολόγους, σύμφωνα με τις σύγχρονες παιδαγωγικές μεθόδους και τις αρχές συμβουλευτικής, καθώς τα πρώτα παιδικά χρόνια καθορίζουν σημαντικά την προσωπικότητα των παιδιών.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 10 εβδομαδιαίες, δίωρες, ομαδικές συναντήσεις, οι οποίες θα πραγματοποιούνται στο χώρο του Ειδικού Ψυχαγωγικού Κέντρου, Γρηγ. Ξενοπούλου 8, περιοχή Ανάληψη, κάθε Τρίτη, 17:00 - 19:00.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να συμπληρώσουν σχετική αίτηση συμμετοχής, από σήμερα, Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου έως τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2014, την οποία θα παραλάβουν:
• από το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής, (Μοναστηρίου 53-55, 4ος όροφος), 8:00- 14:00
• από το Ειδικό Ψυχαγωγικό Κέντρο του Δήμου, (Γρ. Ξενοπούλου 8), 16:00- 22:00
• από την ιστοσελίδα του Δήμου, www.thessaloniki.gr .

Η αίτηση θα αποσταλεί είτε με fax στα τηλέφωνα: 2310-509048 και 2310-819515 ή με mail στη διεύθυνση: m.kalogeropoulou@thessaloniki.gr

Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα:
2310-509040, 509013, πρωινές ώρες 9:00-14:00
2310-819515, απογευματινές ώρες 16:00- 22:00.

http://www.thestival.gr
Το μυστικό για την αποτελεσματική απώλεια βάρους ίσως βρίσκεται σε μια πολύ απλή συνήθεια και αυτή είναι το σωστό... ζύγισμα, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Journal of Public Health.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ διαπίστωσαν ότι η συχνότητα με την οποία ανεβαίνουμε στη ζυγαριά μπορεί να επηρεάσει τα αποτελέσματα της προσπάθειάς μας να χάσουμε κιλά αλλά και να παραμείνουμε στο ιδανικό μας βάρος μετά τη δίαιτα.

Όσοι από τους συμμετέχοντες κατάφεραν να απαλλαγούν από τα περιττά κιλά στη συνέχεια έχασαν ακόμη περισσότερα ή πήραν πολύ λίγο βάρος εάν ζυγίζονταν μία φορά την εβδομάδα.

Η διαπίστωση αυτή είναι πολύ σημαντική, δεδομένου ότι όσοι ακολουθούν μια δίαιτα για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα έχουν την τάση να ξαναπαίρνουν τα κιλά μετά από λίγο καιρό.

Οι ερευνητές τονίζουν ότι η ζυγαριά είναι ένα πολύτιμο «εργαλείο» που μας βοηθά να ελέγχουμε τακτικά και αντικειμενικά το βάρος μας ώστε να μην ξεφύγουμε.

Ζητήθηκε από 1.000 περίπου άτομα που είχαν καταφέρει να χάσουν βάρος να ζυγίζονται σε εβδομαδιαία βάση για διάστημα εννέα μηνών. Μία ακόμη ομάδα εθελοντών συμμετείχε στη μελέτη, όμως οι ερευνητές δεν τους έδωσαν καμία οδηγία για το πώς δε θα πάρουν τα κιλά που έχασαν.

Οι συμμετέχοντες της πρώτης ομάδας κατάφεραν να διαχειριστούν το βάρος τους πιο αποτελεσματικά από αυτούς της δεύτερης ομάδας.

Το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν οι ερευνητές είναι πως ο τακτικός έλεγχος του βάρους δίνει περιθώριο να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα εάν δούμε ότι έχουμε ξεφύγει ξανά.

http://www.seleo.gr
Μια παράξενη θεωρία έχει αρχίσει να υπερισχύει σχετικά με το αν οι γυναίκες πρέπει να αποκτήσουν το iPhone 6 Plus. Τα επιχειρήματα που συνηγορούν κατά της απόκτησης του νέου Iphone από το γυναικείο κοινό έχουν να κάνουν… με το μέγεθος, καθώς τα 14 εκατοστά του δεν φαντάζουν και πολύ βολικά για το γυναικείο κοινό.
Στην πραγματικότητα το θέμα είναι σοβαρό και μπορεί να επηρεάσει τις πωλήσεις της Apple για τη συγκεκριμένη συσκευή. Ας μην ξεχνάμε ότι, πέραν της πρακτικής χρησιμότητας του iPhone και των τεχνικών χαρακτηριστικών του, ο κόσμος μπορεί να το επιλέξει ως fashion statement και αξεσουάρ που να αναδεικνύει το στυλ του. Κι έτσι οι γυναίκες μπορεί να αισθανθούν άβολα με το μεγάλων διαστάσεων κινητό που δεν μπορούν να κρατήσουν άνετα λόγω των μικρότερων χεριών τους, αλλά ούτε και να βολέψουν στις τσέπες του τζιν τους που είναι μικρότερες από αυτές των ανδρών ή στα τσαντάκια τους.
Το θέμα μπορεί να ακούγεται υπερβολικό, θα μπορούσε όμως να προξενήσει πραγματικό πρόβλημα στις πωλήσεις. Όπως γράφει μια γυναίκα, όταν πήγε να αγοράσει κινητό, το συγκεκριμένο μοντέλο την απώθησε γιατί δεν ταίριαζε στην παλάμη της, δεν χώραγε στην τσέπη της και δεν μπορούσε να το έχει πάνω της κατά τη διάρκεια της προπόνησής της στο γυμναστήριο ή στο τζόγκινγκ. Κι αυτό όπως λέει είναι καθοριστικός παράγοντας στην επιλογή της.
aftodioikisi.gr
Χοντρός και Λιγνός. Ενα κινηματογραφικό δίδυμο που έγινε διάσημο κυριολεκτικά σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου, προσφέροντας γέλιο ακόμα από την πρώτη στιγμή της εμφάνισής τους: ο Ολιβερ Χάρντι χοντρός με αγαθό πρόσωπο, ο Σταν Λόρεν αδύνατος, κοντούλης, νευρώδης. Οι τελευταίες φωτογραφίες που έβγαλαν, καθώς ετοίμαζαν την επιστροφή τους στον κινηματογράφο είναι ελάχιστα γνωστές και δείχνουν πόσο … διαφορετικός ήταν ο Χοντρός. Λίγους μήνες μετά πέθανε και το come back, δεν έγινε ποτέ.

Οι φωτογραφίες αυτές τραβήχτηκαν τον Φεβρουάριο 1956. Ο Χάρντι ήταν ήδη άρρωστος, αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα με την καρδιά του και ο γιατρός του είχε ζητήσει να χάσει τουλάχιστον 45 κιλά. Ηταν όμως έτοιμος να επιστρέψει στη μεγάλη οθόνη. Ομως μια σειρά εγκεφαλικών του στέρησαν μερικώς την ικανότητα της κίνησης και της ομιλίας. Πέθανε τελικά τον Αύγουστο του 1957, εξαντλημένος, έχοντας χάσει περί τα 63 κιλά. Η είδηση του θανάτου του οδήγησε σε μια γιγαντιαία επανακυκλοφορία των ταινιών του Χοντρού και του Λιγνού στους κινηματογράφους.

Οσο ο Χάρντι βρισκόταν στο κρεβάτι ανίκανος να μιλήσει, ο Λόρεν τον επισκεπτόταν συνέχεια και   οι δυο τους ήταν απολαυστικοί καθώς επικοινωνούσαν μόνο με κινήσεις και γκριμάτσες, ξεκαρδίζονταν, συγκινούνταν. Ο σύνδεσμος μεταξύ του ήταν ισχυρός. Οταν ο Σταν Λόρεν έμαθε για τον θάνατο του φίλου του δήλωσε «Είμαι σοκαρισμένος. Ηταν σαν αδελφός μου. Ετσι τελειώνει η ιστορία του Χοντρού και του Λιγνού».


Πηγή: iefimerida.gr
O αριθμός των ανθρώπων που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας στις ΗΠΑ έφθασε το 2013 τα 45,3 εκατομμύρια, ήτοι ένα ποσοστό φτώχειας 14,5% που έχει μειωθεί ελαφρώς σε διάστημα ενός έτους, όπως καταγράφεται σε μία έκθεση της αμερικανικής στατιστικής υπηρεσίας που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα.

Πρόκειται για την πρώτη μείωση - κατά 0,5% σε διάστημα ενός έτους - του ποσοστού της φτώχειας από το 2006, όμως η μετάφρασή της σε απόλυτους αριθμούς διαφοροποιείται ελαφρώς ανάλογα με την περίπτωση, σύμφωνα με τους συντάκτες αυτής της έκθεσης.

Το μέσο εισόδημα ανά νοικοκυριό έχει σημειώσει μικρή αύξηση και έχει ανέλθει στα 51.939 δολάρια ετησίως έναντι 51.759 δολαρίων το 2012, όμως έχει μειωθεί κατά 8% σε σχέση με το 2007, πριν από την ύφεση.

Για τις οικογένειες το ποσοστό της φτώχειας έχει μειωθεί ελαφρώς στο 11,2% (9,1 εκατομμύρια οικογένειες) την ώρα που σε σχεδόν 1 στις 3 οικογένειες είναι μονογονεϊκές με επικεφαλής τη μητέρα.

Ο αριθμός των παιδιών που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας έχει επίσης σημειώσει πτώση για πρώτη φορά εδώ και 14 χρόνια, στα 14,7 εκατομμύρια παιδιά (19,9%) έναντι 16,1 εκατομμυρίων (21,8%) πέρυσι.

Το όριο της φτώχειας μιας τετραμελούς οικογένειας έχει οριστεί στα 23.834 δολάρια για τα εισοδήματα έτους.

Σχετικά με την υγειονομική ασφάλιση ο αριθμός των ανασφάλιστων πολιτών ανήλθε το 2013 στα 42 εκατομμύρια (13,4%).

http://www.fpress.gr
Στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου η μεγάλη γιορτή των δύο τροχών κάνει ντεμπούτο στη Θεσσαλονίκη! Ένα διήμερο γεμάτο αγάπη για τη μοτοσυκλέτα και το scooter, στον όμορφο εξωτερικό χώρο της Αποθήκης 8 στο λιμάνι, κοντά στο κέντρο της πόλης.
Ένα διήμερο με πολλές νέες μοτοσυκλέτες, scooter και ATV, που παρουσιάζονται σε μεγάλο χώρο με τη δυνατότητα test ride για να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα! Θα παρουσιάζονται επίσης ρούχα, αξεσουάρ, ανταλλακτικά και υπηρεσίες που αφορούν τους μοτοσυκλετιστές.
Παράλληλα, η ομάδα SXS θα παρουσιάσει extreme stand show με μοτοσυκλέτες, scooter, ATV και ποδήλατα BMX, ενώ θα είναι εκεί και ο πρωταθλητής Ελλάδας Λευτέρης Πίππος, σε μια μοναδική επίδειξη trial.
news.gr
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, περισσότεροι από 35 εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο πάσχουν από άνοια. Κάθε χρόνο, καταγράφονται 7,7 νέα περιστατικά της νευροεκφυλιστικής νόσου.

Μια νέα έκθεση, το ενημερωμένο World Alzheimer Report για το 2014, απευθύνεται σε καθέναν από εμάς ξεχωριστά και καταδεικνύει ποια είναι τα μέτρα που μπορούμε να πάρουμε σήμερα κιόλας για να μειώσουμε τον κίνδυνο άνοιας.

Αν και οι διάφορες μορφές άνοιας, όπως το Αλτσχάιμερ, οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στη φυσιολογική διαδικασία της γήρανσης ή στην κληρονομικότητα –παράγοντες στους οποίους δεν μπορούμε να παρέμβουμε– υπάρχουν τέσσερις συνήθειες που μπορούμε όλοι να υιοθετήσουμε προκειμένου να κρατήσουμε το μυαλό μας σε φόρμα: να τρώμε υγιεινά, να γυμναζόμαστε τακτικά, να βρούμε ενδιαφέροντα χόμπι και να κόψουμε το κάπνισμα.

Παράλληλα, η έκθεση αναφέρει πως οι κυβερνήσεις της κάθε χώρας μεμονωμένα θα πρέπει να καταρτίσουν προγράμματα πρόληψης και διαχείρισης της υπέρτασης, του διαβήτη και τη καρδιοπάθειας.

Η νέα έκθεση που εκπονήθηκε από τον οργανισμό Alzheimer's Disease International αναφέρει πως ο διαβήτης αυξάνει τον κίνδυνο άνοιας κατά 50%. Αφού η παχυσαρκία και η αποχή από τη σωματική άσκηση αποτελούν παράγοντες κινδύνου για το μεταβολικό σύνδρομο, η σωστή διαχείριση του βάρους και η γυμναστική είναι δύο απαραίτητα μέτρα και για την πρόληψη της άνοιας μακροπρόθεσμα.

http://www.onmed.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!