Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017


Τα ρομπότ στο μέλλον δεν θα κλέβουν μόνο τις δουλειές μας, αλλά θα κάνουν και τις δουλειές του νοικοκυριού.

Ισπανοί ερευνητές παρουσίασαν ένα ανθρωποειδές ρομπότ που σιδερώνει ρούχα - με μεγάλη μάλιστα προσοχή στο έργο του, ώστε να μην αφήσει καμία ζάρα.

Το ύψους 1,8 μέτρων ρομπότ με την ονομασία ΤΕΟ, το οποίο ζυγίζει περίπου 80 κιλά, διαθέτει μια κάμερα στο κεφάλι του, που «σαρώνει» το ρούχο πάνω στη σιδερώστρα, δημιουργώντας μια υψηλής ανάλυση τρισδιάστατη αναπαράστασή του.

Στη συνέχεια, με τον κατάλληλο αλγόριθμο ανιχνεύει τυχόν ζάρες ή άλλες ανωμαλίες στο ρούχο, ώστε να τις σιδερώσει αργά με το σίδερο.



Οι ερευνητές του Εργαστηρίου Ρομποτικής του Πανεπιστημίου της Μαδρίτης Κάρλος 3, με επικεφαλής τον Χουάν Βικτόρες, σύμφωνα με το "New Scientist", είχαν πρωτοπαρουσιάσει το ΤΕΟ το 2012. Τότε ανέβαινε σκάλες και άνοιγε πόρτες, τώρα εμπλούτισε το «ρεπερτόριό» του με το σιδέρωμα.

Τα επόμενα καθήκοντα του ρομπότ θα είναι να μάθει να βοηθά στην κουζίνα με το μαγείρεμα και άλλες δουλειές.

Τελικός στόχος των ερευνητών είναι το ΤΕΟ να μαθαίνει να κάνει οτιδήποτε απαιτεί ένα νοικοκυριό, απλώς βλέποντας τους ανθρώπους πώς το κάνουν. Εν ολίγοις, η χαρά της νοικοκυράς...

Όλα στο σφυρί τα έβγαλε ο Τζόνι Ντεπ για να ξεχρεώσει, όχι όμως και το ιδιωτικό του αεροσκάφος, το οποίο απ' ό,τι φαίνεται ο διάσημος ηθοποιός δεν μπορεί να το αποχωριστεί.

Όπως μάλιστα υποστηρίζει σε σχετικά έγγραφα που κατέθεσε στο δικαστήριο ο 54χρονος σταρ πιστεύει ότι εάν ταξιδέψει με αεροπλάνο της γραμμής οι παπαράτσι θα του κάνουν τη ζωή του έναν εφιάλτη.

Η πρόθεση του ηθοποιού να πωλήσει όλα του περιουσιακά στοιχεία, εκτός από το ιδιωτικό του αεροσκάφος, έγινε γνωστή κατά τη διάρκεια της δίκης που διεξάγεται εναντίον των διαχειριστών της περιουσίας του από τους οποίους διεκδικεί 25 εκατ. δολάρια.

Ωστόσο και η διαχειρίστρια εταιρεία πέρασε στην αντεπίθεση υποστηρίζοντας πως ο Ντεπ γνώριζε για την κακή του οικονομική κατάσταση, αλλά αδιαφόρησε συνεχίζοντας να ξοδεύει αλόγιστα, παρά τις υποδείξεις που του είχαν γίνει.

Μάλιστα σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου φέρεται ο επικεφαλής της εταιρείας Τζόελ Μάντελ να λέει στον Ντεπ πως πρέπει να συναντηθούν και να συζητήσουν τα οικονομικά τού ηθοποιού, και να σταματήσει να ξοδεύει χρήματα στις διακοπές του, όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του το Hollywood Reporter.

Ο ηθοποιός όμως φαίνεται να μην το πήρε και τόσο στα σοβαρά και μία μέρα μετά απάντησε: «Κάνω ό,τι μπορώ για να περιορίσω τις δαπάνες των διακοπών μου, αλλά μόνο αυτά μπορώ να κάνω, καθώς πρέπει να δώσω στα παιδιά μου και την οικογένειά μου το καλύτερο δυνατόν για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές, πάντα μέσα σε λογικό πλαίσιο».

Τώρα ο Ντεπ τα ξεπουλάει όλα για να ξεχρεώσει λέγοντας: «Τι άλλο μπορώ να κάνω; Να πουλήσω κάποια έργα τέχνης; θα θέλατε να πουλήσω κάτι άλλο; Έχω ποδήλατα, αυτοκίνητα, ακίνητα, βιβλία, πίνακες ζωγραφικής και ένα αίσθημα της ψυχής μου στην αριστερή πλευρά. Από πού θέλετε να ξεκινήσω;».
Αλλά είναι αποφασισμένος να μην πουλήσει το αεροπλάνο του.

«Το να ταξιδέψω σε μία πτήση της γραμμής γεμάτη με παπαράτσι θα ήταν ο μεγαλύτερός μου εφιάλτης. Δεν θέλω να βρεθώ σ' αυτήν τη θέση, αλλά δεν έχω και πάρα πολλές επιλογές, καθώς το Μεθυσμένο Ημερολόγιο ήταν η θυσία που έπρεπε να κάνω και η τελευταία επιταγή που πήρα ήταν για το Δημόσιος Κίνδυνος. Θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ», έγραψε ο Ντεπ.

Ο Ντεπ κατάφερε να κάνει μία περιουσία της τάξης των 75 εκατ. δολαρίων από τις ταινίες Ο Τουρίστας, την πρώτη ταινία των Πειρατών της Καραϊβικής και το Dark Shadows, τα οποία και ισχυρίζεται ότι έχασε εξαιτίας της κακοδιαχείρισης των μάνατζερ του.

Το αλκοόλ έχει αρκετές θερμίδες –και μάλιστα «κενές», δηλαδή χωρίς καμία διατροφική αξία– οπότε πρέπει να το καταναλώνετε με μέτρο αν κάνετε δίαιτα ή προσπαθείτε να μείνετε στα κιλά σας.
Επειδή όμως είναι πια καλοκαίρι και «τραβιέται» να πιείτε έστω και λιγάκι, καλό είναι να γνωρίζετε πόσες θερμίδες έχουν μερικά από τα πιο δημοφιλή αλκοολούχα ποτά σε ποσότητα που αντιστοιχεί περίπου σε ένα σφηνάκι.
bigstock Beautiful Row Line Of Differen 150437885
Βότκα: 97 θερμίδες (0 γραμμάρια ζάχαρη)
Ρούμι: 97 θερμίδες (0 γραμμάρια ζάχαρη)
Ουίσκι: 105 θερμίδες (0,03 γραμμάρια ζάχαρη)
Τζιν: 110 θερμίδες (0 γραμμάρια ζάχαρη)
Τεκίλα: 105 θερμίδες (0 γραμμάρια ζάχαρη)
Όπως βλέπετε, λίγο πολύ όλα τα βαριά αλκοολούχα έχουν τις ίδιες θερμίδες, οπότε αν σκοπεύετε να τα καταναλώσετε σε ποτό θα πρέπει να προσέξετε με τι θα τα αναμείξετε. Αποφύγετε λικέρ, αναψυκτικά με ζάχαρη, ενεργειακά ποτά και έτοιμους χυμούς φρούτων, καθώς θα αυξήσουν το θερμιδικό φορτίο του ποτού κατακόρυφα, και προτιμήστε λίγο φρεσκοστυμμένο λεμόνι, το ανθρακούχο νερό ή ένα αναψυκτικό διαίτης.
πηγή: womenshealthmag.com
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!