Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Τα χρόνια της κρίσης έχουν αλλάξει τον Νίκο Μουτσινά και η απώλεια τον έχει κάνει να ζει με ένα σκοτάδι μέσα του.
«Υπάρχει άνθρωπος που να μην άλλαξε; Όταν πια βρίσκεσαι κάπου εκεί γύρω στα σαράντα δεν μπορείς να θεωρείς πως θα είσαι πάντα νέος, ωραίος και της λογικής «γλέντα τη ζωή, όλοι δύο μέτρα παίρνουν γη»! Το οφείλουμε και στον εαυτό μας, αλλά και σε όλους τους άλλους το να ξέρουμε πού βρισκόμαστε, τι συμβαίνει γύρω μας» τόνισε στο TV Έθνος.

-Από την άλλη μεριά βέβαια βιώνουμε έντονα την επανάσταση του καναπέ...
«Για τον καναπέ μάς προετοίμαζαν εδώ και πολλά, πολλά χρόνια. Κι αυτό γιατί δεν υπάρχουν ηγέτες. Εγώ που δεν το 'χω με τους δρόμους, τις πορείες και με όλα αυτά, αν εμφανιζόταν κάποιος που κατάφερνε να με κάνει να πιστέψω στο όραμά του και στον δρόμο, θα κατέβαινα και θα φώναζα και την τζαμαρία κανενός υπουργείου θα έσπαζα. Οχι με την έννοια της αναρχικότητας, αλλά με την έννοια της αντίστασης, της διαφωνίας, της επανάστασης. Όμως, λείπει η αισιοδοξία, λείπει η ελπίδα και ένας ολόκληρος λαός είναι στο σκοτάδι...»

-Νιώθεις ότι βρισκόμαστε στο σκοτάδι;
«Ακριβώς και όλη αυτή η κατάσταση έρχεται να κουμπώσει απόλυτα και με το σκοτάδι που έχω μέσα μου.»

-Αυτό έχει να κάνει και με απώλεια της μητέρας σου;
«Νιώθω πως υπάρχει μέσα μου μία τεράστια τρύπα... Μία τρύπα την οποία κανείς δεν μπορεί να κλείσει και με την οποία πρέπει να μάθω να ζω για πάντα.»

-Πολλοί λένε πως η ενηλικίωση στη ζωή μας έρχεται όχι στα 17, αλλά όταν χάνουμε τον γονιό μας...
«Έτσι είναι... Ενηλικιώνεσαι όταν αναγκάζεσαι να αποχωριστείς τις λέξεις και τον ήχο των λέξεων εκείνων που έμαθες να τις λες από τα πρώτα χρόνια της ζωής σου. Όταν δεν μπορείς να πεις ποτέ ξανά τις λέξεις εκείνες που έμαθες να λες σχεδόν από τη στιγμή που γεννήθηκες. Αισθάνομαι, λοιπόν, λόγω της φυγής της μητέρας μου μια απέραντη ερημιά, μια εγκατάλειψη, μια ορφάνια κι ας έχω τον πατέρα μου. Αυτό που έχετε οι γυναίκες-μάνες είναι μια τεράστια δύναμη. Ο ρόλος της μάνας είναι αναντικατάστατος. Είναι κεντρικός, είναι καθοριστικός. Αυτήν την εποχή νιώθω μια απέραντη μοναξιά και ένα απίστευτο κρύο στην καρδιά μου και με πονά πολύ αυτό.»

http://www.thestival.gr


Ολοένα και περισσότεροι από εμάς, επιλέγουμε την μαύρη ή καστανή ζάχαρη στον καφέ που παραγγέλνουμε στις καφετέριες. Αλλά πόσο καλά γνωρίζουμε τι ακριβώς είναι η καστανή ζάχαρη; Έχετε αναρωτηθεί πότε αν είναι όντως τόσο πιο καλή για την υγεία σας;
Πρώτα απ’ όλα πρέπει να γνωρίζετε πώς παράγεται η ζάχαρη:
Οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή ζάχαρης είναι είτε στελέχη από ζαχαροκάλαμο ή ζαχαρότευτλα (ρίζα). Όσον αφορά πρώτο λοιπόν, που είναι και το συνηθέστερο:
-Αφότου το ζαχαροκάλαμο περισυλλεγεί, κόβεται σε μικρά κομμάτια
-Τα κομμάτια αυτά κονιορτοποιούνται, προκειμένου να απελευθερώσουν τον ζαχαρούχο χυμό ζαχαροκάλαμου
-Ο χυμός αυτός έχει συνήθως κάποιες ακαθαρσίες, όπως η λάσπη, κομμάτια μίσχου κλπ, γι’ αυτό και στη συνέχεια υπόκειται διήθησης με μηχανικές και χημικές διεργασίες
-Το καθαρισμένο υγρό στη συνέχεια βράζει, έως ότου το νερό εξατμιστεί
-Ο υπόλοιπος “χυμός” θερμαίνεται και πάλι και η ζάχαρη αρχίζει να κρυσταλλώνεται. Ένα παραπροϊόν από αυτήν τη διεργασία ονομάζεται “μητρικό” και είναι η πηγή της μελάσας.
-Τέλος, με την μέθοδο της φυγοκέντρησης διαχωρίζονται οι μεμονωμένοι κρύσταλλοι ζάχαρης.
Το αποτέλεσμα είναι ακατέργαστη ζάχαρη. Οι κρύσταλλοι αυτοί είναι σχετικά μεγάλα και έχουν ένα καφέ χρώμα. ΠΡΟΣΟΧΗ: Αυτό ΔΕΝ είναι η καστανή ζάχαρη.
Η ακατέργαστη ζάχαρη μεταφέρεται σε ένα διυλιστήριο για περαιτέρω επεξεργασία για να δημιουργήσει τη λευκή ζάχαρη που γνωρίζουμε:
-Η ακατέργαστη ζάχαρη θερμαίνεται και λιώνει πάλι σε υγρή μορφή.
-Ο χρωματισμός απομακρύνεται με τη χρήση χημικών ουσιών, όπως το φωσφορικό οξύ και το υδροξείδιο του ασβεστίου ή το διοξείδιο του ασβεστίου.
-Το υγρό βράζεται για μια τελευταία φορά, προκειμένου να συγκεντρωθεί στην τελευταία μορφή της λευκής ή “ραφιναρισμένης” ζάχαρης.
Και εδώ είναι το μυστικό…
Η καστανή ζάχαρη δημιουργείται με τη λήψη της ραφιναρισμένης ζάχαρης και της ανάμειξής της με μελάσα. Οι μελάσες δεν περιέχουν σημαντικά θρεπτικά συστατικά για τον οργανισμό.
Ως εκ τούτου, η καστανή ζάχαρη δεν μπορεί να θεωρείται πιο υγιεινή από τη λευκή ζάχαρη. Κάθε κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη περιέχει 4 γραμμάρια ζάχαρη, η οποία προσθέτει 16 θερμίδες στο φαγητό/ποτό σας.
Οι μεγαλύτερες διαφορές ανάμεσα στην καστανή και την λευκή ζάχαρη εντοπίζονται στην γεύση και τον τρόπο που συμπεριφέρεται το κάθε είδος στο μαγείρεμα γλυκών και φαγητών.
Πηγή: Iatropedia.gr
Η κινεζική κυβέρνηση τερματίζει τη λεγόμενη πολιτική του ενός παιδιού και επιτρέπει σε όλα τα ζευγάρια να αποκτούν δύο παιδιά, μετέδωσε το κινεζικό πρακτορείο Νέα Κίνα.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Κίνας ανακοίνωσε επίσημα σήμερα ότι χαλαρώνει τους περιορισμούς που είχαν επιβληθεί στον οικογενειακό προγραμματισμό και επιτρέπει πλέον σε εκατομμύρια ζευγάρια να αποκτούν δύο παιδιά, έπειτα από δεκαετίες εφαρμογής της αυστηρής πολιτικής του ενός παιδιού.

Η ιστορικής σημασίας απόφαση αποτελεί συνέχεια της χαλάρωσης του μέτρου πριν από δύο χρόνια, όταν το Πεκίνο επέτρεψε σε κάθε ζευγάρι Κινέζων να αποκτά δύο παιδιά αν ο ένας από τους γονείς ήταν ο ίδιος μοναχοπαίδι. Η απόφαση έχει στόχο να διορθώσει την ανησυχητική δυσαναλογία μεταξύ ανδρών και γυναικών και να εξαλείψει τη γήρανση του πληθυσμού.

http://www.seleo.gr

Ο βασιλιάς των ζώων, το λιοντάρι, απειλείται με εξαφάνιση. Έρευνα του πανεπιστημίου της Οξφόρδης καταδεικνύει ότι μπορούν να επιβιώσουν μόνο σε προστατευόμενες περιοχές. Σε πολλές περιοχές έχουν αφανιστεί πλήρως.

Είναι μεγάλα, επιβλητικά και εκπέμπουν φινέτσα και χαλαρότητα. Στην Κίνα πέτρινα λιοντάρια κοσμούν συχνά εισόδους κτηρίων. Συμβολίζουν την εξουσία, τη δύναμη των ιδιοκτητών και κρατάνε μακριά τα κακά πνεύματα.

Για τα αληθινά λιοντάρια όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο καλά. Αυτό έχουν διαπιστώσει ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης στη Μεγάλη Βρετανία. Μεγάλο μέρος των περήφανων αιλουροειδών εξαφανίστηκε την τελευταία περίοδο των παγετώνων στην Αμερική, τη Σιβηρία, την Ευρώπη και τη Νοτιοδυτική Ασία. Μεγάλο μέρος επίσης ασιατικών λιονταριών εξαφανίστηκε τον περασμένο αιώνα, εκτός από ένα μικρό μέρος τους στο ινδικό εθνικό πάρκο Γκιρ.

Τα εναπομείναντα 23.000 περήφανα ζώα που ζουν ελεύθερα στις σαβάνες της Αφρικής, νότια της Σαχάρας, απειλούνται όμως και αυτά με εξαφάνιση. Αυτό προκύπτει από έρευνες των 25 τελευταίων χρόνων που συγκρίνουν 47 διαφορετικές περιοχές της Αφρικής.

Μεγάλη μείωση τις τελευταίες δεκαετίες

Δραματική περιγράφεται η κατάσταση κυρίως στη Δυτική, Ανατολική και Κεντρική Αφρική. Τα τελευταία 35 χρόνια ο αριθμός των λιονταριών έχει μειωθεί στο μισό και προβλέπεται πως και μέσα στα επόμενα 20 χρόνια θα μειωθούν και πάλι κατά το ήμισυ.

Η επέκταση των γεωργικών καλλιεργειών αλλά και των πόλεων στερούν ζωτικό χώρο από τα λιοντάρια. Ο Άρνουλφ Κένκε, από την περιβαλλοντική οργάνωση WWF, επισημαίνει πως τα λιοντάρια χρειάζονται τουλάχιστον 100 τετραγωνικά χιλιόμετρα για να μπορέσουν να κυνηγήσουν τα θηράματά τους.

Τα λιοντάρια κινδυνεύουν όμως και από ασθένειες όπως είναι η φυματίωση ή ο ιός FIV, ο οποίος είναι παρόμοιος με τον ιό του Aids στον άνθρωπο. Δεν υπάρχουν όμως εμβόλια για τα λιοντάρια για αυτές τις δύο ασθένειες.

Το μεγαλύτερο υπερεθνικό πάρκο στην Αφρική

Σύμφωνα με την έκθεση του πανεπιστημίου της Οξφόρδης και της ερευνητικής ομάδας του Χανς Μπάουερ, τα λιοντάρια απειλούνται από μαζική εξαφάνιση και μόνο στην Μποτσουάνα, τη Ναμίμπια, τη Νότια Αφρική και τη Ζιμπάμπουε αυξάνονται. Η περιοχή ανάμεσα στους ποταμούς Ογκαβάνγκο και Ζαμπέζι είναι η μεγαλύτερη υπερεθνική προστατευόμενη περιοχή στο νότιο τμήμα της Αφρικής. Συμπεριλαμβάνει εκτάσεις πέντε κρατών και έχει έκταση 520.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Υπολογίζεται ότι εκεί ζουν ακόμα 4.000 λιοντάρια.

Η περιβαλλοντική οργάνωση WWF χρηματοδοτεί στην περιοχή την τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων και φραχτών με στόχο να προστατεύσει κοπάδια από βόδια αλλά και παράλληλα να δημιουργήσει ζώνες όπου θα κινείται ελεύθερα ο βασιλιάς των ζώων. Σύμφωνα με την WWF τα λιοντάρια απειλούνται σοβαρά με εξαφάνιση έξω από τις προστατευόμενες περιοχές και για τον λόγο αυτό η δημοσιοποίηση εκθέσεων όπως αυτή του πανεπιστημίου της Οξφόρδης δίνει μεγάλη χαρά στα στελέχη της διεθνούς οργάνωσης.

http://www.thestival.gr

Η Αυστρία θα υψώσει έναν φράχτη κατά μήκος των συνόρων της με τη Σλοβενία, επίσης...
κράτος μέλος της ΕΕ, προκειμένου να ελέγξει την εισροή προσφύγων και μεταναστών στο έδαφός της, ανακοίνωσε χθες η Αυστριακή υπουργός Εσωτερικών Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ.

«Στόχος είναι η συντεταγμένη και ελεγχόμενη είσοδος στη χώρα μας και όχι το κλείσιμο των συνόρων», εξήγησε η Μικλ Λάιτνερ μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Oe1.

«Τις τελευταίες εβδομάδες ομάδες προσφύγων εμφανίστηκαν ανυπόμονοι, επιθετικοί» και θέλουμε «να λάβουμε όλες τις προφυλάξεις», εξήγησε η ίδια.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Θύμα βιασμού έπεσε ένας άντρας από τη σύζυγό του στην Νότια Κορέα. Η Κιμ, όπως είναι το επίθετό της σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Yohan, είναι η πρώτη γυναίκα που κατηγορείται για βιασμό του συζύγου της στη συγκεκριμένη χώρα.

Το γραφείο του Εισαγγελέα στη Σεούλ υποστηρίζει ότι η συγκεκριμένη κλείδωσε τον άνδρα της στο σπίτι τους για 24 ώρες και τον ανάγκασε να κάνει σεξ μαζί της! Μάλιστα, κατηγορείται επίσης ότι βίασε το σύζυγό της για να εξασφαλίσει «απαλλακτικές αποδείξεις», τις οποίες σκόπευε να χρησιμοποιήσει στη διαδικασία του διαζυγίου.

Υπενθυμίζουμε ότι ο βιασμός μέσα στο γάμο θεωρείται έγκλημα στη Νότια Κορέα μόλις από το Μάιο του 2013. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις το ΟΗΕ από το 2011, υπάρχουν 127 χώρες που δεν έχουν προσαρμόσει τη νομοθεσία τους ώστε να ποινικοποιήσουν το συζυγικό βιασμό.

http://www.thestival.gr

Ξυπνάτε το πρωί και το πρώτο πράγμα που θέλετε να κάνετε είναι να πιείτε μία κούπα καφέ; Μπορεί να θεωρείτε ότι αυτό σας ξυπνάει, όμως το σώμα σας έχει άλλες ανάγκες.

Οι ειδικοί συνιστούν αμέσως μόλις ξυπνάτε να πίνετε ένα ποτήρι χλιαρό νερό, διαδικασία που έχει πολύ σημαντικά οφέλη για τον οργανισμό σας.
Το σώμα έχει αφυδατωθεί κατά τη διάρκεια του βραδινού ύπνου, γι' αυτό μόλις ξυπνάτε πρέπει να του δίνετε τα εφόδια για να θέτει και πάλι σε ετοιμότητα τα βασικά όργανά του.
Διαφορετικά θα νιώθετε κουρασμένοι και άτονοι σε όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Τα οφέλη του χλιαρού νερού το πρωί είναι τα εξής:
-Βοηθά στην κινητικότητα του εντέρου: Καθαρίζει το παχύ έντερο με αποτέλεσμα να είναι πιο εύκολη η απορρόφηση των συστατικών από τον οργανισμό.
-Βοηθά στην καλύτερη πέψη των τροφών: Αν πιείτε νερό αμέσως μόλις ξυπνήσετε, μειώνετε το επίπεδο της οξύτητας στο στομάχι σας και το ανακουφίζετε από τυχόν συμπτώματα καούρας.
-Κάνει καλό στην εμφάνιση του δέρματος, απομακρύνοντας τις τοξίνες.
-Προσφέρει ενέργεια: Για να μετακινήσετε τους μύες σας χρειάζεστε νερό. Το νερό βρίσκεται σε υψηλότερες συγκεντρώσεις στους μεταβολικά ενεργούς ιστούς, όπως αυτούς των μυών.
-Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε στο νερό μερικές σταγόνες από φρέσκο λεμόνι. Ο συνδυασμός του νερού με το λεμόνι φροντίζει ώστε ο οργανισμός σας να έχει σωστή ποσότητα ηλεκτρολυτών, οι οποίοι ενυδατώνουν το σώμα σας. Θεωρείται τέλος πως το χλιαρό νερό με λεμόνι μπορεί να βοηθήσει και στην απώλεια βάρους, επιταχύνοντας το μεταβολισμό.

http://www.seleo.gr


Ο Διεθνής Οργανισμός Έρευνας για τον Καρκίνο, από τον οποίο αντλεί τις πληροφορίες ο ΠΟΥ, έχει δημιουργήσει μία λίστα 116 πραγμάτων που προκαλούν καρκίνο. Κι αν κάποια κόβονται, όπως το κάπνισμα, άλλα δεν είναι τόσο εύκολο να τα αποφύγει κανείς, όπως για παράδειγμα η ατμοσφαιρική ρύπανση. Πρόκειται για πράγματα που βλέπουμε καθημερινά ή για ενέργειες που κάνουμε εκούσια ή ακούσια και τα οποία θέτουν σε σοβαρό κίνδυνο τη ζωή μας.
Πρόσφατα έγινε γνωστό δε ότι το κόκκινο κρέας και τα επεξεργασμένα αλλαντικά ίσως ευθύνονται για καρκίνο.
Αυτή είναι η λίστα του Οργανισμού, για τα πράγματα που προκαλούν καρκίνο:
  1. Κάπνισμα
  2. Σολάριουμ
  3. Παραγωγή αλουμινίου
  4. Αρσενικό σε πόσιμο νερό
  5. Παραγωγή αυραμίνης
  6. Κατασκευή και επισκευή παπουτσιών
  7. Καθαρισμός καμινάδων
  8. Αεριοποίηση άνθρακα
  9. Απόσταξη πίσσας
  10. Παραγωγή οπτάνθρακα (καύσιμα)
  11. Κατασκευή επίπλων και ντουλαπιών
  12. Εξόρυξη αιματίτη με έκθεση σε ραδόνιο
  13. Παθητικό κάπνισμα
  14. Χυτήριο σιδήρου και χάλυβα
  15. Κατασκευή ισοπροπανόλης
  16. Κατασκευή πορφυρής βαφής
  17. Επαγγελματική έκθεση ως ελαιοχρωματιστής
  18. Στρώσιμο πεζοδρομίων και οροφών με πίσσα
  19. Βιομηχανία ελαστικών
  20. Επαγγελματική έκθεση σε ισχυρά σταγονίδια ανόργανων ενώσεων που περιέχουν θειικό οξύ
  21. Μείγματα φυσικών αφλατοξινών (που παράγονται από μύκητες)
  22. Αλκοολούχα ποτά
  23. Καρπός αρέκα, που συχνά μασιέται με φύλλα μπετέλ
  24. Κομμάτια μπετέλ χωρίς καπνό
  25. Κομμάτια μπετέλ με καπνό
  26. Λιθανθρακόπισσα
  27. Πίσσα
  28. Εσωτερικές εκπομπές από οικιακή καύση άνθρακα
  29. Καυσαέρια ντίζελ
  30. Ορυκτέλαια, χωρίς ή με ήπια θεραπεία
  31. Φαινακετίνη, αναλγητικό και αντιπυρετικό φάρμακο
  32. Φυτά που περιέχουν αριστολοχικό οξύ, το οποίο χρησιμοποιείται σε κινέζικα φυτικά φάρμακα
  33. PCB, χρησιμοποιείται ευρέως σε ηλεκτρικές συσκευές και έχει απαγορευθεί σε πολλές χώρες από το ’70
  34. Κινέζικα παστά ψάρια
  35. Ελαια σχιστόλιθου
  36. Αιθάλη
  37. Προϊόντα καπνίσματος, δίχως καπνό
  38. Σκόνη ξύλου
  39. Επεξεργασμένο κρέας
  40. Ακεταλδεΰδη
  41. 4-Αμινοδιφαινύλιο
  42. Αριστολοχικά οξέα και τα φυτά που περιέχουν τα
  43. Αμίαντος
  44. Αρσενικό και ενώσεις αρσενικού
  45. Αζαθειοπρίνη
  46. Βενζόλιο
  47. Βενζιδίνη
  48. Βενζοπυρένιο
  49. Βηρύλλιο και οι ενώσεις του
  50. Chlornapazine
  51. Αιθυλενοχλωρυδρίνη
  52. Χλωρομεθυλ-μεθυλαιθέρα
  53. 1,3 βουταδιένιο
  54. Βουτανεδιόλης διμεθανοσουλφονικό
  55. Κάδμιο και οι ενώσεις του
  56. Chlorambucil
  57. Μεθύλ-CCNU
  58. Ενώσεις χρωμίου
  59. Κυκλοσπορίνη
  60. Αντισυλληπτικά, ορμονικές, συνδυασμένες μορφές (εκείνες που περιέχουν και οιστρογόνα και προγεσταγόνα)
  61. Αντισυλληπτικά, δια στόματος, εξακολουθητικές μορφές ορμονικής αντισύλληψης
  62. Κυκλοφωσφαμίδη
  63. Διαιθυλοστιλβοοιστρόλη
  64. Βαφή μεταβολισμένη σε βενζιδίνη
  65. ιός Epstein-Barr
  66. Οιστρογόνα, μη στεροειδή
  67. Οιστρογόνα, στεροειδή
  68. Θεραπεία οιστρογόνων, μετά την εμμηνόπαυση
  69. Αιθανόλη σε αλκοολούχα ποτά
  70. Erionite
  71. Οξείδιο αιθυλενίου
  72. Etoposide, μόνο και σε συνδυασμό με σισπλατίνη και βλεομυκίνη
  73. Φορμαλδεΰδη
  74. Αρσενικούχο γάλλιο
  75. Λοίμωξη από ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού
  76. ιός Ηπατίτιδας Β (χρόνια μόλυνση)
  77. ιός Ηπατίτιδας C (χρόνια μόλυνση)
  78. Φυτικά σκευάσματα που περιέχουν φυτά τύπου αριστολόχια
  79. Μόλυνση από ιό ανθρώπινης ανοσοανεπάρκειας τύπου 1
  80. Ιός ανθρώπινου θηλώματος τύπου 16, 18, 31, 33, 35, 39, 45, 51, 52, 56, 58, 59 and 66
  81. Λεμφοτροπικός ιός κυττάρων τύπου Ι
  82. Μελφαλάνη
  83. Methoxsalen
  84. 4,4-μεθυλενο-δις (2-χλωροανιλίνη)
  85. MOPP και άλλες συνδυασμένες χημειοθεραπείες με αλκυλιωτικούς παράγοντες
  86. Αέριο μουστάρδας
  87. 2-ναφθυλαμίνη
  88. Ακτινοβολία νετρονίων
  89. Ενώσεις νικελίου
  90. ΝΝΚ
  91. Ν-νιτροζονορνικοτίνη
  92. Λοίμωξη από Opisthorchis viverrini
  93. Ατμοσφαιρική ρύπανση
  94. Αιωρούμενα σωματίδια της ατμοσφαιρικής ρύπανσης
  95. Φώσφορος 32
  96. Πλουτώνιο 239 και τα προϊόντα διάσπασής του
  97. Βραχύβια ισότοπα, ανάμεσά τους ιώδιο 131 από ατυχήματα σε ατομικούς αντιδραστήρες και από πυρηνικά όπλα (έκθεση κατά την παιδική ηλικία)
  98. Ραδιονουκλίδια σωματίδια α
  99. Τα ραδιονουκλίδια, σωματιδίων β
  100. Ράδιο-224 και τα προϊόντα διάσπασής του
  101. Ράδιο-226 και τα προϊόντα διάσπασής του
  102. Ράδιο-228 και τα προϊόντα διάσπασής του
  103. Ραδόνιο 220 και τα προϊόντα διάσπασής του
  104. Λοίμωξη από Schistosoma haematobium
  105. Πυρίτιο κρυσταλλικό, αν εισπνευστεί σε μορφή χαλαζία, σε επαγγελματικούς χώρους
  106. Ηλιακή ακτινοβολία
  107. Ταλκ που περιέχει ίνες asbestiform
  108. Tamoxifen
  109. 2,3,7,8-tetrachlorodibenzo-para-dioxin
  110. Thiotepa
  111. Θόριο-232 και τα προϊόντα διάσπασής του
  112. Treosulfan
  113. Ορθο-τολουϊδίνη
  114. Χλωριούχο βινύλιο
  115. Υπεριώδης ακτινοβολία
  116. Ακτίνες Χ και γ
Στη φυλακή βρίσκεται και πάλι, για πολλοστή φορά στη ζωή της, η διαβόητη κλέφτρα κοσμημάτων Ντόρις Πέιν η οποία, στα 85 της χρόνια, δεν το βάζει κάτω και αυτή τη φορά "απαλλοτρίωσε" ένα ζευγάρι σκουλαρίκια, αξίας 690 δολαρίων, από ένα κατάστημα στην Ατλάντα.

Η 85χρονη, που το 2013 αποτέλεσε το θέμα ενός ντοκιμαντέρ με τον τίτλο "Η ζωή και τα εγκλήματα της Ντόρις Πέιν", οδηγήθηκε στη φυλακή της κομητείας Φούλτον και θα εκδοθεί στο Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας όπου κατηγορείται για άλλη κλοπή.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η μικρόσωμη γιαγιά (έχει ύψος 1,55 και ζυγίζει 49 κιλά) εντοπίστηκε από το προσωπικό ασφαλείας του καταστήματος να κλέβει. Την πρόλαβαν σε ένα γειτονικό εμπορικό κέντρο και βρήκαν στην τσέπη της τα σκουλαρίκια.

Στο ντοκιμαντέρ για την 60χρονη καριέρα της στο έγκλημα, η γιαγιά που κατάφερε να κλέψει μια μικρή περιουσία, ύψους 2 εκατομμυρίων δολαρίων, από κοσμηματοπωλεία σε όλον τον κόσμο, από τα Cartier μέχρι τα Tiffany's και από το Μονακό ως την Ιαπωνία, είπε ότι "δεν έχει ενοχές" για όσα έκανε.

Το 2013 η Πέιν κατηγορήθηκε ότι έκλεψε ένα δαχτυλίδι με διαμάντια, αξίας 22.500 δολαρίων, από ένα κοσμηματοπωλείο στην Καλιφόρνια. Μετά τη σύλληψή της ο δικαστής αρνήθηκε να την αφήσει ελεύθερη με εγγύηση, παρατηρώντας ότι η ίδια είχε δηλώσει ως επάγγελμα "κλέφτρα κοσμημάτων".


Ο 23χρονος Ντέιμον Πέρι σκότωσε τον φίλο του διότι πίστευε ότι είχε αρχίσει να μεταμορφώνεται σε...
ζόμπι και σκόπευε να τον δαγκώσει!

Ο νεαρός άνδρας είχε επιδοθεί σε... Μαραθώνιο παρακολούθησης της σειράς Walking Dead, το σενάριο της οποίας – όπως υποδηλώνει και ο τίτλος – στηρίζεται σε ανθρώπους-ζόμπι. Ο 23χρονος καταλήφθηκε από τέτοια μανία, που κτυπούσε τον φίλο του με μανία, στην αρχή με τα χέρια και τα πόδια και στη συνέχεια με έναν φούρνο μικροκυμάτων και τελικά με μία ηλεκτρική κιθάρα!

Η αστυνομία δέχθηκε επείγουσα κλήση για έναν άνδρα που τρέχει γύρω από το κτιριακό σύμπλεγμα, κρατώντας ένα μαχαίρι και απειλώντας όσους έβρισκε μπροστά του. Όταν έφτασε η αστυνομία στο σημείο, είδε δύο εργαζόμενους στο κτίριο να έχουν ακινητοποιήσει στο έδαφος τον 23χρονο Πέρι.

Ο φίλος του, επίσης 23 ετών, Κρίστοφερ Πάκιν, βρέθηκε σε ένα κοντινό διαμέρισμα, όπου διαπιστώθηκε ότι είναι νεκρός. Οι δύο νεαροί είχαν καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ. Όταν ρωτήθηκε ο δράστης για την πράξη του, είπε στους αστυνομικούς ότι ο φίλος του είχε αρχίσει να μεταμορφώνεται σε ζόμπι και προσπάθησε να τον δαγκώσει!

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Στο περιοδικό ''YES'' μίλησε ο Νίκος Ζιάγκος, όπου ανέφερε άκρως πικάντικες λεπτομέρειες για την προσωπική του ζωή, που σίγουρα θα συζητηθούν.

Πάρτε μια γεύση:

Έχετε ζήσει μια γεμάτη ζωή, πάντως, αφού υπήρξατε και ζεν πρεμιέ...
Έχω δει πούλμαν θηλέων, στα Καμμένα Βούρλα, να σταματά και τα κορίτσια να αρχίζουν να με κυνηγούν τσιρίζοντας. Να χώνομαι σε μαγαζί για να το σκάσω από την πίσω πόρτα και να έρχονται 70-80 μαθήτριες. Μου έσκιζαν τα πουκάμισα, γι' αυτό και μετά άρχισα να φοράω δερμάτινα. Από ένα σημείο και μετά, είχα βαρεθεί να μου την πέφτουν και ήθελα κάπου να την πέσω κι εγώ.

Με πόσες γυναίκες έχετε κάνει σεξ;
Μη σου πω νούμερο καλύτερα.

Ξεπερνάτε τον Σπαλιάρα, ο οποίος είναι 40 ετών και δηλώνει πως έχει πάει με 4.000 γυναίκες;
Βάσει υπολογισμών, στα 37-39 μου χρόνια είχα πάει με 3.200 γυναίκες. Μετά έγινα πιο επιλεκτικός, οπότε το πολύ να έχω πάει με 3.800. Με έχει φάει για 200 ο Σπαλιάρας. Αυτά δεν τα λέω εγώ, οι φίλοι μου έχουν κάνει τους υπολογισμούς. Στη μονοκατοικία που νοίκιαζα με φίλους έρχονταν οι γυναίκες είκοσι-είκοσι και γίνονταν όργια. Μέχρι που βαρούσαμε τα τηλέφωνα επειδή δεν μπορούσαμε να κάνουμε άλλο σεξ και το σκάγαμε από την πίσω πόρτα και φεύγαμε. Όσο εντυπωσιακό και αν φαίνεται, από όλα αυτά μένουν πέντε πράγματα -οι πλάκες και τα γέλια με τους φίλους, παρά αυτό καθαυτό το σεξ. Εδώ μου έκαναν πρόταση να κάνω ταινία πορνό ταινία και αρνήθηκα.

Με πόσα χρήματα;
Με σημερινά λεφτά μου έδιναν 1.000.000 ευρώ. Είχα κάνει, άλλωστε, και το πρώτο εξώφυλλο στο ελληνικό Playboy. Όταν όμως πέσουμε στην ασυδοσία, χαλάνε οι αξίες και διαφθείρεται η ψυχή. Έτσι, τους είπα πως, αν έκανα και πορνό, μετά πώς θα την έβρισκα στη ζωή μου; Θα με έτρωγε η κατάθλιψη.

Το μεγαλύτερο διάστημα που έχετε μείνει χωρίς σεξ ποιο ήταν;
Τώρα πια έχω γίνει επιλεκτικός. Έχω κόψει το σεξ συνειδητά εδώ και ενάμιση χρόνο. Ήθελα να μαζευτώ πνευματικά και αυτό το λέω σαν γκουρού του σεξ. Όταν κάνεις πολύ σεξ, δεν μπορείς να βρεις το στόχο σου. Για να καμπυλώσει το σύμπαν πάνω σου πρέπει να κλειστείς στον εαυτό σου και να "μονάσεις" λίγο.
Από 16 ετών, το πρώτο πράγμα που καταπολέμησα προκειμένου να είμαι προχωρημένος ήταν ο φθόνος. Και έκανα πειραματισμούς πάνω σε αυτό. Στα 17-18, κάποιες κοπέλες που ερωτεύτηκα πολύ τις έβαλα και πήγαν με άλλον άντρα μπροστά μου. Ήθελα να δω πώς θα νιώσω. Είδα πώς είναι ο φθόνος, τον πάτησα, τον απομυθοποίησα και δεν ξαναζήλεψα ποτέ.

Σας έχουν πιάσει να απατάτε;
Ναι, 9-10 φορές πρέπει να έχει γίνει αυτό. Μία μάλιστα από αυτές ήταν η πρώην σύζυγός μου, αφού όμως πρώτα είχαν αρχίσει οι τσακωμοί. Με έπιασε με την κολλητή της πάνω στο τραπέζι της κουζίνας και μας πέταξε έξω από το σπίτι.

Άντρες συνάδλφοί σας σάς φλέρταραν;
Πολλοί. Έχω μια άποψη για την ομοφυλοφιλία, αλλά το θέμα είναι να σου πηγαίνει. Εμένα δεν μου πήγαινε. Οι μισοί μου φίλοι στο μόντελινγκ ήταν gay και κουκλάκια. Μια-δυο φορές προσπαθήσαμε να κάνουμε κάτι, αλλά έβλεπα ότι δεν μου έβγαινε. Το έβλεπα πολύ ουτοπικό. Γιατί να δοκιμάσω με το ίδιο φύλο ενώ δίπλα είναι το άλλο φύλο; Γιατί να έχω δεσμό με ένα αγόρι ενώ υπάρχει το κορίτσι;

http://thesout.gr

Ένας γύφτος πάει σε ένα μαγαζί να αγοράσει παπούτσια για το παιδί του.
-Τι νούμερο; τον ρωτάει η πωλήτρια.
-Ντώσε τριάντα οκτώ!
Μετά από ένα μήνα πηγαίνει ξανά στο μαγαζί.
-Τέλω παπούτσα γκια γκυφτάκι.
-Τριάντα οκτώ;
-Όχι!Ντώσε τριάντα εννιά!
Μετά από ένα μήνα πηγαίνει ξανά στο μαγαζί να ζητήσει παπούτσια.
-Τι νούμερο;
-Ντώσε σαράντα!
Η πωλήτρια έχει χαζέψει."Βρε πόσο γρήγορα μεγαλώνουν τα πόδια τους!"
Μετά από δύο μήνες πάει ο γύφτος πάλι στο μαγαζί.
-Τέλω παπούτσα γκια γκυφτάκι.
-Τι νούμερο;
-Ντώσε τριάντα εφτά!
-Καλά,μίκρυνε το πόδι του;
-Όχι,γκυφτάκι έκοψε νύχια!


Σημαντική μείωση στα ανώτατα όρια ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος και τετραγωνικών μέτρων, τα οποία ισχύουν σήμερα για τον προσδιορισμό των δικαιούχων του επιδόματος θέρμανσης, αλλά και κλιμάκωση στο ίδιο το ποσό του επιδόματος ανάλογα με τη γεωγραφική ζώνη στην οποία κατοικεί κάθε δικαιούχος προβλέπει το σχέδιο του υπουργείο Οικονομικών για τη μείωση κατά 50% της δαπάνης της κρατικής επιδότησης της αγοράς πετρελαίου θέρμανσης από τα νοικοκυριά. Η σχετική απόφαση, η οποία αποτελεί ένα από τα 48 προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης των 2 δισ. ευρώ της νέας δανειακής σύμβασης, θα εκδοθεί αύριο από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη με στόχο αφενός τον περιορισμό του αριθμού των δικαιούχων του επιδόματος κάτω από τους 500.000 (από 1.100.000 που έφθασε την προηγούμενη χειμερινή περίοδο) αφετέρου τη μείωση του ύψους του επιδόματος κάθε δικαιούχου.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Ελεύθερου Τύπου, τα όρια ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος που προβλέπονται για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης θα μειωθούν κατά 60%-70%. Σήμερα τα όρια αυτά ανέρχονται σε 30.000 ευρώ για τους άγαμους φορολογούμενους, σε 40.000 ευρώ για τους έγγαμους και σε 43.000 ευρώ για τις μονογονεϊκές οικογένειες. Το ισχύον, κατά περίπτωση, εισοδηματικό όριο προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο τέκνο. Με τη μείωση που θα επέλθει τα όρια θα πέσουν στα επίπεδα των 12.000-15.000 ευρώ
Επιπλέον, το όριο επιφάνειας κύριας κατοικίας μέχρι το οποίο προβλέπεται η χορήγηση του επιδόματος θα μειωθεί κάτω από το επίπεδο των 120 τ.μ. που ανέρχεται σήμερα, ενώ το ποσό των 0,35 ευρώ ανά λίτρο πετρελαίου θέρμανσης στο οποίο ανέρχεται σήμερα το επίδομα θα πάψει να είναι το ίδιο σε όλη την Ελλάδα και θα κλιμακώνεται ανάλογα με τη γεωγραφική ζώνη στην οποία κατοικεί κάθε δικαιούχος. Η κλιμάκωση του ποσού θα διαμορφωθεί σε επίπεδα χαμηλότερα των 0,35 ευρώ το λίτρο.
Ανακοίνωση για την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, έξι (6) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης – Αποχέτευσης Δήμου Βόλβης, που εδρεύει στην Ασπροβάλτα και συγκεκριμένα του εξής, ανά υπηρεσία, έδρα, ειδικότητα και διάρκεια σύμβασης, αριθμού ατόμων (βλ. ΠΙΝΑΚΑ Α), με τα αντίστοιχα απαιτούμενα (τυπικά και τυχόν πρόσθετα) προσόντα.

Δείτε την προκήρυξη ΕΔΩ.

http://www.aftodioikisi.gr
Η Vodafone επενδύει στους νέους και δημιουργεί ευκαιρίες για την απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας, την είσοδο τους στην αγορά εργασίας και την εκκίνηση της επαγγελματικής τους δραστηριότητας, υλοποιώντας με επιτυχία τρία καινοτόμα και δημοφιλή στους νέους προγράμματα, στο πλαίσιο της στρατηγικής της για τη βιώσιμη ανάπτυξη και συνεισφορά στην ελληνική κοινωνία.

Πρόκειται για το πρόγραμμα επαγγελματικής εκπαίδευσης και εμπειρίας Discover Vodafone, την πρωτοβουλία CU Restart Up @Ρομάντσο, καθώς και το πρόγραμμα απασχόλησης σε κοινωφελείς οργανισμούς Vodafone World of Difference, που ενδυναμώνουν και δίνουν προοπτική στους νέους.

Συγκεκριμένα η Vodafone, μέσω του προγράμματος επαγγελματικής εκπαίδευσης και απόκτησης εργασιακής εμπειρίας «Discover Vodafone», παρέχει σε νέους, τελειόφοιτους και απόφοιτους μεταπτυχιακών προγραμμάτων ή πολυτεχνικών σχολών ένα δυναμικό ξεκίνημα στην επαγγελματική τους πορεία.

Στόχος του προγράμματος είναι να βοηθήσει τους νέους να συνδεθούν με την πραγματική αγορά εργασίας, δίνοντας τους τη δυνατότητα να αποκτήσουν ουσιαστική εργασιακή εμπειρία εργαζόμενοι στην Vodafone για δύο χρόνια. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, οι συμμετέχοντες αναπτύσσουν δεξιότητες και αποκτούν εμπειρία εργαζόμενοι σε διάφορα τμήματα της εταιρείας, εναλλάσσοντας ρόλους και έργα.

Επίσης έχουν τη δυνατότητα να μετακινηθούν και σε άλλες εταιρείες του Ομίλου εκτός Ελλάδας (πρόγραμμα Columbus). Στα πέντε συνεχή χρόνια εφαρμογής του προγράμματος 47 νέοι έχουν αποκτήσει σημαντική εμπειρία.

Επιπλέον, με την πρωτοβουλία CU Restart Up @Ρομάντσο που στοχεύει στην ενδυνάμωση της επιχειρηματικότητας δημιουργικών ατόμων και ομάδων, η Vodafone προσφέρει σε νέους από 18-28 ετών τη δυνατότητα να διεκδικήσουν δωρεάν επαγγελματική στέγαση, επικοινωνιακή στήριξη αλλά και συμβουλευτικές υπηρεσίες για οκτώ μήνες στη θερμοκοιτίδα του Bios Ρομάντσο.

Στόχος είναι η στήριξη και η ανάπτυξη της επαγγελματικής δραστηριοποίησης των δημιουργικών αυτών ατόμων ή ομάδων ώστε μακροπρόθεσμα να κάνουν πράξη τις δημιουργικές και πρωτοποριακές τους ιδέες και να καθιερωθούν ως επαγγελματίες. Στα τρία χρόνια που λειτουργεί το πρόγραμμα, πάνω από 60 νέοι έχουν ήδη κάνει το δικό τους επαγγελματικό ξεκίνημα στο Bios Ρομάντσο.

Τέλος, με το πρόγραμμα Vodafone World of Difference, η Vodafone δίνει τη δυνατότητα σε 10 άτομα με όραμα και πάθος να εργαστούν για έξι μήνες στον κοινωφελή μη κερδοσκοπικό οργανισμό της επιλογής τους, ενώ η εταιρία καλύπτει το μισθό τους.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, το οποίο βρίσκεται στον έκτο χρόνο λειτουργίας του, οι νέοι έχουν τη δυνατότητα να καλλιεργήσουν δεξιότητες και να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία, πολύτιμα εφόδια για τη μελλοντική τους σταδιοδρομία, καλύπτοντας παράλληλα ουσιαστικές ανάγκες της κοινωνίας.

Μέχρι σήμερα το πρόγραμμα έχει βοηθήσει 34 άτομα να εργαστούν στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό της επιλογής τους, σε διαφορετικές πόλεις και περιοχές ανά την Ελλάδα, όπως Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κοζάνη, Κομοτηνή, Μυτιλήνη, Πάτρα, Πάρος και Πρέσπες, προσφέροντας σημαντικό έργο στην τοπική κοινωνία ενώ στο προσεχές διάστημα θα προστεθούν άλλα 10 άτομα φτάνοντας συνολικά τα 44 από το 2010.

Η Vodafone παρουσίασε τα προγράμματα για τη στήριξη των νέων στο 13ο Συνέδριο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου που πραγματοποιήθηκε στις 26 Οκτωβρίου 2015, στο οποίο ήταν και Μεγάλος Χορηγός.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε vodafone.gr & vodafonecu.gr






































http://www.fpress.gr



Γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά και νότια και από το απόγευμα στα δυτικά. Ανεμοι βόρειοι στο Αιγαίο μέχρι 6 μποφόρ και περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα Ηπειρωτικά.
Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ:

Μακεδονία, Θράκη
καιρός: λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στη Μακεδονία, τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά μέχρι 6 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 05 έως 17 βαθμούς Κελσίου, στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
καιρός: αραιές νεφώσεις οι όποιες από το απόγευμα στο Ιόνιο θα πυκνώσουν και τη νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές, τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου, στην Ηπειρο κατά τόπους 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα βόρεια, τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 08 έως 20 βαθμούς Κελσίου, στη Θεσσαλία η μεγίστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
καιρος: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στη βόρεια Κρήτη.
άνεμοι: βόρειοι 5 με 6 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
καιρός: γενικά αίθριος.
άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 16 έως 22 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
καιρός: λίγες παροδικές νεφώσεις.
άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου, στα ανατολικά και τα βόρεια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
ανέμου: από ανατολικές διευθύνσεις 3 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.



Πηγή: Καλός ο καιρός -Αραιές νεφώσεις και βόρειοι άνεμοι | iefimerida.gr
338 αμάχους που είχαν αιχμαλωτιστεί από τους μαχητές της Μπόκο Χαράμ διέσωσαν οι ένοπλες δυνάμεις της Νιγηρίας.

Οι όμηροι, στην συντριπτική πλειονότητα γυναικόπαιδα, απελευθερώθηκαν κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων στις παρυφές του δάσους Σαμπίσα, που αποτελεί προπύργιο των ισλαμιστών στην ταραχώδη βορειοανατολική Νιγηρία.

Οι ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν πως 30 αντάρτες των εξτρεμιστών έπεσαν νεκροί κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων, ενώ στα στρατόπεδά τους εντοπίσθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες όπλων και πυρομαχικών.

Παράλληλα, σε ξεχωριστό περιστατικό, νιγηριανοί στρατιώτες αιφνιδίασαν και σκότωσαν τέσσερις αντάρτες – κατά πάσα πιθανότητα μέλη της Μπόκο Χαράμ – οι οποίοι ετοίμαζαν επίθεση αυτοκτονίας στην βόρεια Νιγηρία.

Στην κατοχή των επίδοξων βομβιστών βρέθηκαν όπλα, εκρηκτικές ύλες και χρηματικά ποσά.

http://www.thestival.gr


Σημειώστε ότι η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα που αναγκάστηκε να αντιμετωπίσει τους στρατούς τεσσάρων χωρών ταυτόχρονα, Αλβανίας, Ιταλίας, Γερμανίας, και Βουλγαρίας.
ΗΜΕΡΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ
Ελλάς: 219
Νορβηγία 61
Γαλλία 43 [Η υπερδύναμη της εποχής]
Πολωνία 30
ΒΒέλγιο 18
Ολλανδία 4
Γιουγκοσλαβία 3
Δανία 0 μέρες. [Οι Δανοί παραδόθηκαν σε έναν μοτοσικλετιστή του Χίτλερ ο οποίος μετέφερε στον Δανό βασιλιά αίτηση του Χίτλερ για διέλευση των ναζιστικών στρατευμάτων, ο Δανός βασιλιάς σε ένδειξη υποταγής παρέδωσε το στέμμα του στον μοτοσικλετιστή για να το πάει στο Βερολίνο και στον Χίτλερ…]
Τσεχοσλοβακία 0
Λουξεμβούργο 0
ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ
Οι νεκροί Έλληνες στρατιώτες ανήλθαν κατά την διάρκεια των 219 ημερών στους 13.676.
Κατά την διάρκεια της τετραπλής κατοχής που ακολούθησε τα κατοχικά στρατεύματα εκτέλεσαν :
Αλβανοί: 1165 (Πάργα , Μαργαρίτιο, Παραμυθία)
Ιταλοί: 8000
Βούλγαροι: 25000
Γερμανοί: 50000
Συνολικές απώλειες σε ποσοστό επί του πληθυσμού (εκτελέσεις, κακουχίες, μάχες)
Ελλάς 10% (750.000)
Σοβ. Ένωση 2,8%
Ολλανδία 2,2%
Γαλλία 2%
Πολωνία 1,8%
Γιουγκοσλαβία 1,7%
Βέλγιο 1,5%
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΩΝ Πηγή:Ανθολόγιο Πατριδογνωσίας, Μενελάου Παγουλάτου
Κάρολος ντέ Γκώλ, Charles de Gault 1890-1970
Πρόεδρος τής Γαλλικής Δημοκρατίας 1958-1969, αρχηγός τής Γαλλικής Αντίστασης κατά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο
“Αδυνατώ να δώσω το δέον εύρος τής ευγνωμοσύνης πού αισθάνομαι για την ηρωική αντίσταση τού Λαού και των ηγετών τής Ελλάδος.”
(Από ομιλία του στο Γαλλικό Κοινοβούλιο μετά την λήξη τού Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.)
Μωρίς Σουμάν, Maurice Schumann 1911-1992
Υπουργός των εξωτερικών τής Γαλλίας 1969-1973, Μέλος τής Γαλλικής Ακαδημίας 1974
“Η Ελλάδα είναι το σύμβολο της μαρτυρικής υποδουλωμένης, ματωμένης, αλλά ζωντανής Ευρώπης…Ποτέ μία ήττα δεν υπήρξε τόσο τιμητική για κείνους πού την υπέστησαν”
(Από μήνυμά του πού απηύθυνε από το BBC τού Λονδίνου στους υποδουλωμένους λαούς τής Ευρώπης στις 28 Απριλίου 1941, ημέρα πού ο Χίτλερ κατέλαβε την Αθήνα ύστερα από πόλεμο 6 μηνών κατά τού Μουσολίνι και έξι εβδομάδων κατά τού Χίτλερ.)
Στάλιν, Joseph Vissarionovich Tzougasvili Stalin 1879-1953
Αρχηγός τής Σοβιετικής Ενώσεως από το 1924 έως 1953
“Λυπάμαι διότι γηράσκω και δεν θα ζήσω επί μακρόν δια να ευγνωμονώ τον Ελληνικό Λαό, τού οποίου ή αντίστασης έκρινε τον 2ον Παγκόσμιο Πόλεμο.”
(Από ομιλία του πού μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός Μόσχας την 31 Ιανουαρίου 1943 μετά την νίκη τού Στάλιγκραντ και την συνθηκολόγηση τού στρατάρχου Paulus.)
Μόσχα, Ραδιοφωνικός Σταθμός
“Πολεμήσατε άοπλοι και νικήσατε, μικροί εναντίον μεγάλων. Σας οφείλουμε ευγνωμοσύνη, διότι κερδίσαμε χρόνο για να αμυνθούμε. Ως Ρώσοι και ως άνθρωποι σας ευχαριστούμε”.
(Όταν ο Χίτλερ επετέθη κατά τής Ε.Σ.Σ.Δ.)
Γεώργης Ζουκώφ, Georgy Constantinovich Joucov 1896-1974
Στρατάρχης τού Σοβιετικού Στρατού
“Εάν ο Ρωσικός λαός κατόρθωσε να ορθώσει αντίσταση μπροστά στις πόρτες τής Μόσχας, να συγκρατήσει και να ανατρέψει τον Γερμανικό χείμαρρο, το οφείλει στον Ελληνικό Λαό, πού καθυστέρησε τις Γερμανικές μεραρχίες όλον τον καιρό πού θα μπορούσαν να μας γονατίσουν. Η γιγαντομαχία τής Κρήτης υπήρξε το κορύφωμα τής Ελληνικής προσφοράς.”
(Απόσπασμα από τα απομνημονεύματά του για τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.)
Μπενίτο Μουσολίνι, Benito Mousolini 1833-1945
Πρωθυπουργός τής Ιταλίας 1922-1945
“Ο πόλεμος με την Ελλάδα απέδειξε ότι τίποτε δεν είναι ακλόνητο εις τα στρατιωτικά πράγματα και ότι πάντοτε μάς περιμένουν εκπλήξεις.” (Από λόγο πού εκφώνησε στις 10/5/1941.)
Αδόλφος Χίτλερ, Hitler 1889-1945
Αρχηγός τού Γερμανικού κράτους 1889-1945
“Χάριν της ιστορικής αληθείας οφείλω να διαπιστώσω ότι μόνον οι Έλληνες, εξ’ όλων των αντιπάλων οι οποίοι με αντιμετώπισαν, πολέμησαν με παράτολμο θάρρος και ύψιστη περιφρόνηση προς τον θάνατον….” (Από λόγο πού εκφώνησε στις 4 Μαΐου 1941 στο Ράιχσταγκ.)
Σερ Αντονυ Ηντεν, Sir Robert Antony Eden 1897-1977
Υπουργός Πολέμου και Εξωτερικών της Βρετανίας 1940-1945, Πρωθυπουργός της Βρετανίας 1955-1957
“Ασχέτως προς ότι θα πουν οι ιστορικοί τού μέλλοντος, εκείνο το οποίον μπορούμε να πούμε εμείς τώρα, είναι ότι η Ελλάς έδωσε αλησμόνητο μάθημα στον Μουσολίνι, ότι αυτή υπήρξε η αφορμή τής επανάστασης στην Γιουγκοσλαβία, ότι αυτή κράτησε τούς Γερμανούς στο ηπειρωτικό έδαφος και στην Κρήτη για έξι εβδομάδες, ότι αυτή ανέτρεψε την χρονολογική σειρά όλων των σχεδίων τού Γερμανικού Επιτελείου και έτσι έφερε γενική μεταβολή στην όλη πορεία τού πολέμου και νικήσαμε.”
(Από λόγο του στο Βρετανικό κοινοβούλιο στις 24/09/1942.)
Τσώρτσιλ, Winston Churchil 1874-1965
Πρωθυπουργός τής Μεγάλης Βρετανίας κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο
“Η λέξη ηρωισμός φοβάμαι ότι δεν αποδίδει το ελάχιστο εκείνων των πράξεων αυτοθυσίας των Ελλήνων, πού ήταν καθοριστικός παράγων τής νικηφόρου εκβάσεως τού κοινού αγώνα των εθνών, κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, δια την ανθρώπινη ελευθερία και αξιοπρέπεια.”
“Εάν δεν υπήρχε η ανδρεία των Ελλήνων και ή γενναιοψυχία τους, ή έκβαση τού Β’ Παγκόσμιο Πολέμου θα ήταν ακαθόριστη.”
(Από ομιλία του στο Αγγλικό κοινοβούλιο στις 24 Απριλίου 1941.)
“Μέχρι τώρα λέγαμε ότι οι Έλληνες πολεμούν σαν ήρωες. Τώρα θα λέμε: Οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες.” (Από λόγο πού εκφώνησε από το BBC τις πρώτες ημέρες τού Ελληνοιταλικού πολέμου.)
“Μαχόμενοι οι Έλληνες εναντίον τού κοινού εχθρού θα μοιρασθούν μαζί μας τα αγαθά τής ειρήνης.”
(Από λόγο πού εκφώνησε στις 28 Οκτωβρίου 1940, όταν επετέθη ή Ιταλία κατά τής Ελλάδας.)
Σέρ Χάρολδ Αλεξάντερ, Sir Harold Leofric George Alexander 1891-1969
Βρετανός Στρατάρχης κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο
“Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι ή Ελλάς ανέτρεψε το σύνολο των σχεδίων τής Γερμανίας εξαναγκάσασα αυτήν να αναβάλει για έξι εβδομάδες την επίθεση κατά τής Ρωσίας. Διερωτώμεθα ποία θα ήταν ή θέση τής Σοβιετικής Ενώσεως χωρίς την Ελλάδα.”
(Από ομιλία του στο Βρετανικό κοινοβούλιο στις 28 Οκτωβρίου 1941.)
Γεώργιος ΣΤ’ (1898-1952)
Βασιλεύς τής Μεγάλης Βρετανίας 1936-1952
“Ο μεγαλοπρεπής αγώνας τής Ελλάδος, υπήρξε ή πρώτη μεγάλη καμπή τού Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.”
(Από λόγο του στο κοινοβούλιο τον Μάιο 1945.)
Φραγκλίνος Ρούσβελτ, Roosvelt 1882-1945
Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής 1932-1945
“Εις την Ελλάδα παρασχεθεί την 28ην Οκτωβρίου 1940 χρόνος τριών ωρών δια ν’αποφασίσει πόλεμο ή ειρήνη, αλλά και τριών ημερών ή τριών εβδομάδων ή και τριών ετών προθεσμία να παρείχετο, ή απάντησης θα ήταν ή ίδια.”
“Οι Έλληνες δίδαξαν δια μέσου των αιώνων την αξιοπρέπεια. Όταν όλος ο κόσμος είχε χάσει κάθε ελπίδα, ο Ελληνικός λαός τόλμησε να αμφισβητήσει το αήττητο τού γερμανικού τέρατος αντιτάσσοντας το υπερήφανο πνεύμα τής ελευθερίας.” (Από ραδιοφωνικό λόγο πού εξεφώνησε στις 10/6/1943.)
“Ο ηρωικός αγώνας τού ελληνικού λαού…κατά τής επιθέσεως τής Γερμανίας, αφού τόσον παταγωδώς νίκησε τούς Ιταλούς στην απόπειρά τους να εισβάλλουν στο ελληνικό έδαφος, γέμισε με ενθουσιασμό τις καρδιές τού αμερικανικού λαού και εκίνησε την συμπάθειά του. Προ ενός και πλέον αιώνος, κατά τον πόλεμο τής ελληνικής ανεξαρτησίας, το έθνος μας…εξέφρασε την φλογερή του συμπάθεια για τούς Έλληνες και ευχότανε για την ελληνική νίκη…”
(Δήλωσή του στο Ύπατο Συμβούλιο τής Αχέπα στις 25/04/1941, πού μεταδόθηκε ραδιοφωνικά από τον Λευκό Οίκο.)
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:”10 Απριλίου 1941, μετά την Συνθηκολόγηση με τη Γερμανία παραδίδονται τα οχυρά Παλιουριώτες και Ρούπελ. Οι Γερμανοί εκφράζουν τον θαυμασμό τους στους Έλληνες στρατιώτες, δηλώνουν ότι αποτελεί τιμή και υπερηφάνεια το ότι είχαν σαν αντίπαλο έναν τέτοιο στρατό και ζητούν από τον Έλληνα διοικητή να επιθεωρήσει τον Γερμανικό στρατό ως ένδειξη τιμής και αναγνωρίσεως ! Η Γερμανική Σημαία υψώνεται μόνο μετά την πλήρη αποχώρηση τού Ελληνικού Στρατού.
“Ένας Γερμανός αξιωματικός τής αεροπορίας δήλωσε στον διοικητή τής ομάδος μεραρχιών Ανατολικής Μακεδονίας αντιστράτηγο Δέδεν ότι ο Ελληνικός Στρατός ήταν ο πρώτος στρατός στον οποίον τα στούκας δεν προκάλεσαν πανικό. “Οι στρατιώτες σας’’ είπε, ’’αντί να φεύγουν αλλόφρονες, όπως έκαναν εις την Γαλλία και την Πολωνία, μας πυροβολούν από τας θέσεις των.’’
Πηγή:ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, τεύχος Απριλίου 2003.”
Πηγή: matrix24.gr
Αν και η κατάχρηση αλκοόλ έχει αποδειχθεί ότι συνδέεται άμεσα με τα προβλήματα στύσης, το πλέον αγαπημένο ποτό των αντρών, η μπύρα, φαίνεται πως σε μέτριες ποσότητες είναι ευεργετική για τη σεξουαλική τους ζωή.

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά τέσσερα είναι τα πιθανά οφέλη που παρέχει η μπύρα στον αντρικό οργανισμό, σύμφωνα με την Δρ Kat Van Kirk, σεξολόγο και σύμβουλο ζευγαριών.

1. Καθυστέρηση της πρόωρης εκσπερμάτισης: Μία με δύο μπύρες μπορούν να επιμηκύνουν τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής, καθώς το ποτό παρέχει φυτοοιστρογόνα, τα οποία καθυστερούν την επίτευξη του οργασμού.

2. Τόνωση της λίμπιντο και καλύτερη στύση: Οι σκούρες μπύρες (porter και stout) περιέχουν σημαντικές ποσότητες σιδήρου, συστατικό που διευκολύνει τη ροή του αίματος προς τα γεννητικά όργανα και επομένως συμβάλλει στην καλή και διαρκή στύση.

3. Μεγαλύτερες αντοχές: Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση European Journal of Epidemiology, η παγωμένη μπύρα βελτιώνει τις σεξουαλικές αντοχές του άντρα. Οι ερευνητές διαπίστωσαν επίσης ότι περίπου το ένα τρίτο των αντρών συμμετεχόντων που κατανάλωναν μέτριες ποσότητες μπύρας αντιμετώπιζαν μικρότερο κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου σε σύγκριση με όσους δεν έπιναν καθόλου. Είναι γνωστό, άλλωστε, πως η υγεία της καρδιάς συνδέεται άμεσα με τη σεξουαλική λειτουργία του άντρα.

4. Περισσότερη ενέργεια: Η κατανάλωση αλκοόλ συνοδεύεται συχνά από υπνηλία, ναυτία ή τάση προς έμετο. Η μπύρα όμως περιέχει προβιοτικά και βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οπότε δεν επιβαρύνει το στομάχι και δεν προκαλεί νωθρότητα σε περίπτωση που ο άντρας θελήσει να... αναλάβει δράση.


http://www.onmed.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!