Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017


Οι περισσότεροι όταν συζητάμε για το internet, αναφερόμαστε στον παγκόσμιο ιστό, έναν χώρο πληροφοριών στον οποίο αποκτάς πρόσβαση μέσω hyperlinks.

Το συγκεκριμένο σύστημα έχει τις ρίζες του στο μακρινό 1989. Ωστόσο το internet ξεκινάει στην πραγματικότητα το 1960, αρκετές δεκαετίες πριν τα social media, τις μηχανές αναζήτησης και του browsers.

Ο David Newbury, επικεφαλής του Art Tracks, μια πρωτοβουλία του Carnegie Museum Of Art, έδωσε πρόσφατα στην δημοσιότητα μέσω του Twitter ένα σπάνιο έγγραφο το οποίο βρήκε στο αρχείο του πατέρα του.

Το έγγραφο αυτό δείχνει ολόκληρο το internet, όπως αυτό έμοιαζε τον Μάιο του 1973. Όπως βλέπουμε, την εποχή εκείνη το internet ήταν πιο «λιτό».



Πριν από το «μοντέρνο» internet, υπήρχε το ARPANET (Advanced Research Projects Agency Network) το οποίο είχε χρηματοδοτηθεί από το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ.

Το ARPANET ήταν ένα ασφαλές δίκτυο υπολογιστών, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για την μεταφορά στρατιωτικών πληροφοριών μεταξύ ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, όπως το MIT και το UCLA.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο πατέρας του Newbury, Paul, δούλευε στο Carnegie Mellon όταν το ARPANET ήταν ακόμη μυστικό και αρκετά μικρό. Το 1973, ο χάρτης ολόκληρου του διαδικτύου χωρούσε μέσα σε μία σελίδα.

Εκείνη την εποχή, το ARPANET είχε εξαπλωθεί και σε κάποια κυβερνητικά εργαστήρια και ερευνητικούς οργανισμούς.

Αργότερα ο Deane Barker, συμμετείχε σε αυτό το θέμα, ποστάροντας στο Twitter ένα χάρτη ο οποίος δείχνει τους αρχικούς κόμβους επικοινωνίας, όταν το ARPANET λειτούργησε και επίσημα το 1969.



Σίγουρα το internet άλλαξε την εξέλιξη της ανθρωπότητας, ωστόσο είναι αρκετά εντυπωσιακό να βλέπεις από που ξεκίνησε και τι έχει γίνει σήμερα.

ΠΗΓΗ: techblog.gr

Πάντα μας συγκινεί να γνωρίζουμε ότι πίσω από μια ταινία κρύβεται μια αληθινή ιστορία. Πόσο όμως είναι οι κινηματογραφικές μεταφορές αληθινές; Μια μελέτη έρχεται να δείξει πόσο κοντά αλλά και πόσο μακριά μπορεί να βρίσκονται από την αλήθεια...

Ηταν στα αλήθεια ο Αλαν Τιούρινγκ μια «αυτιστική ιδιοφυΐα», ένας άνθρωπος συχνά αντιπαθής, χωρίς κοινωνικές δεξιότητες; Μια τέτοια εικόνα για τον μεγάλο επιστήμονα δίνει η ταινία «Το παιχνίδι της μίμησης» με πρωταγωνιστή τον Μπένεντικτ Κάμπερμπατς.

Η αλήθεια όμως ήταν εντελώς διαφορετική: ο Τιούρινγκ ήταν μεν ντροπαλός, αλλά εθεωρείτο πνευματώδης και ζεστός, αγαπητός στους φίλους και στους συνεργάτες του. Και αυτή δεν είναι η μόνη ανακρίβεια στην οποία υποπίπτει η συγκεκριμένη ταινία, με αποτέλεσμα να έρθει τελευταία σε μια αξιολόγηση «αξιοπιστίας» των βασισμένων σε πραγματικά γεγονότα πρόσφατων επιτυχιών του Χόλιγουντ που έγινε από βρετανούς αναλυτές.

Το «Παιχνίδι της μίμησης» συγκέντρωσε ποσοστό πιστότητας μόλις 41,4% ενώ «πρωταθλήτρια», με ποσοστό 100%, αναδείχθηκε η ταινία «Σέλμα» που περιγράφει τον αγώνα για τα δικαιώματα των Αφροαμερικανών στη δεκαετία του 1960. Πολύ ψηλά βρίσκονται επίσης «Το μεγάλο σορτάρισμα», η «Γέφυρα των κατασκόπων» και το «12 χρόνια σκλάβος» ενώ ο «Ελεύθερος σκοπευτής» του Κλιντ Ιστγουντ τοποθετείται μόλις λίγο πάνω από τη «βάση». Περισσότερες λεπτομέρειες – και ταινίες – στις σελίδες που ακολουθούν.


Οι ταινίες που βασίζονται σε πραγματικά γεγονότα αποτελούν «τάση» τα τελευταία χρόνια στο Χόλιγουντ και οι προσεγμένες παραγωγές του είδους αποδεικνύονται εξαιρετικά επιτυχημένες, κερδίζοντας το κοινό αλλά και τα βραβεία. Πόσο αληθινές είναι όμως οι «αληθινές ιστορίες» που παρουσιάζουν; Μια πρωτότυπη μελέτη που έγινε από βρετανούς ερευνητές βάλθηκε να το διαπιστώσει.

Οι αναλυτές του Information is Beautiful, ενός ιστότοπου που αναλύει δεδομένα οπτικοποιώντας τα σε όμορφα infographics, πέρασαν από το «κόσκινό» τους δεκατέσσερις ταινίες του είδους που έχουν βραβευτεί με όσκαρ από τις αρχές της δεκαετίας. Πρωταθλήτρια στην αυθεντικότητα με πιστότητα 100% ανακηρύχθηκε η ταινία «Σέλμα», η οποία αφηγείται τους αγώνες για τα δικαιώματα των μαύρων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τελευταία και πολύ κάτω από τη «βάση», με πιστότητα μόλις 41%, ήρθε η ταινία «Το παιχνίδι της μίμησης», η οποία προσπαθεί να αποτυπώσει τη ζωή και την προσωπικότητα του μεγάλου επιστήμονα Αλαν Τιούρινγκ εστιάζοντας στο σπάσιμο του κώδικα Enigma των ναζί κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Οι ερευνητές του Information is beautiful εφήρμοσαν μια μάλλον ασυνήθιστη αναλυτική μέθοδο. Πήραν μια μια τις σκηνές κάθε ταινίας και εξέτασαν την αληθοφάνειά της ανατρέχοντας στις διαθέσιμες πηγές. Ανάλογα με τα αποτελέσματα, κάθε σκηνή «βαθμολογήθηκε» με βάση την εξής κλίμακα: ΑΛΗΘΕΙΑ (3), ΣΧΕΔΟΝ ΑΛΗΘΕΙΑ (2), ΣΧΕΔΟΝ ΨΕΜΑ (1), ΨΕΜΑ (0) και ΑΓΝΩΣΤΟ (-1). Ετσι, ανάλογα με το πόσες σκηνές ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα και σε ποιον βαθμό, εξήχθη ένα «ποσοστό πιστότητας» για το κάθε φιλμ.

Το 100% του «Σέλμα» δεν είναι απλώς εντυπωσιακό αλλά και το μοναδικό στον κατάλογο, χωρίς βεβαίως αυτό να σημαίνει ότι οι υπόλοιπες ταινίες υστερούν κατά πολύ σε πιστότητα, αφού πάνω από τις μισές («Το μεγάλο σορτάρισμα», «Η γέφυρα των κατασκόπων», «12 χρόνια σκλάβος», «Rush», «Spotlight: Oλα στο φως» και «Captain Philips») εμφανίζουν ποσοστό πάνω από 80%, το οποίο θεωρείται άκρως ικανοποιητικό.

Κάτι τέτοιο είναι αναμενόμενο εφόσον στον κινηματογράφο το δικαίωμα της ελεύθερης προσαρμογής «ποιητική αδεία» αναγνωρίζεται από όλους. Ακόμη και οι αυστηρότεροι ιστορικοί είναι ελαστικοί όταν πρόκειται να κρίνουν τη μεταφορά πραγματικών γεγονότων στην οθόνη - μια ταινία είναι αναγκασμένη να χωρέσει μέρες, χρόνια ή και πολλές δεκαετίες μέσα σε μόλις λίγες ώρες ενώ παράλληλα πρέπει να κεντρίσει το ενδιαφέρον των θεατών και να μην είναι πληκτική.

Ετσι η επινόηση διαλόγων ή μικρών στιγμιότυπων που κάνουν την πλοκή πιο συναρπαστική θεωρείται επιτρεπτή. Αρκεί να μην παραποιείται η αλήθεια στα βασικά της σημεία.

Βεβαίως ένα «ποσοστό πιστότητας» από μόνο του, όπως επεσήμαναν ορισμένοι ιστορικοί, δεν λέει ενδεχομένως πολλά πράγματα εφόσον εκείνο που προέχει είναι να γνωρίζουμε πόσο σημαντικά είναι τα γεγονότα που έχουν παραποιηθεί και πώς παραποιήθηκαν.

Παρ' όλα αυτά τα αποτελέσματα του Information is beautiful προσφέρουν έναν καλό «δείκτη» - η εφημερίδα «The Guardian» για παράδειγμα απεφάνθη ότι σε γενικές γραμμές συμβαδίζουν με τις κριτικές που είχε κάνει για κάποιες από τις ταινίες μια ιστορικός από τις σελίδες της.

Επίσης, πέραν της παρουσίασης του γραφικού με τα ποσοστά που συνοδεύεται από μια πρώτη σύντομη κριτική, τα γεγονότα ένα προς ένα και οι πηγές που χρησιμοποίησαν οι ερευνητές αναφέρονται λεπτομερώς στις σελίδες των δεδομένων της ανάλυσης σκηνή προς σκηνή. Αν θέλετε να τα δείτε, επισκεφθείτε τη διεύθυνσηwww.informationisbeautiful.net.

Όπως μας ενημερώνουν οι συντελεστές, το εγχείρημα θα εμπλουτίζεται διαρκώς - κάτι το οποίο θα είναι ενδιαφέρον εφόσον η εφετινή σεζόν έχει να συνεισφέρει νέες παραγωγές όπως το «Jackie», η βιογραφία της Τζάκι Κένεντι-Ωνάση, το «Birth of a nation», η ιστορία του Νατ Τέρνερ, ηγέτη της εξέγερσης των σκλάβων το 1831, το «The Founder», για τον ιδρυτή των McDonalds, ή το «Hidden Figures», η πορεία τριών μαύρων γυναικών ως μαθηματικών στη NASA.

«Σέλμα» (2014)
100%

Η ταινία της Αβα Ντiβερνέ περιγράφει τις μεγάλες πορείες που έγιναν το 1965 από την πόλη Σέλμα ως το Μοντγκόμερι, την πρωτεύουσα της Αλαμπάμα, για τη διεκδίκηση του δικαιώματος ψήφου των Αφροαμερικανών. Oπως τονίζουν οι αναλυτές, αναπλάθει σχολαστικά τα γεγονότα όπως ακριβώς συνέβησαν περιλαμβάνοντας όλα τα πρόσωπα που συμμετείχαν σε αυτά. «Αυτό» σχολιάζουν «εξηγεί και το μεγαλύτερο από ό,τι συνηθίζεται στο Χόλιγουντ καστ».

«Το μεγάλο σορτάρισμα» (2015)
91,4%


Μια «δύσκολη» ταινία του Ανταμ Μακ Κέι για την οικονομική κρίση και το «σκάσιμο» της στεγαστικής φούσκας στις ΗΠΑ στα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας που, ακόμη και αν κάποιος θα ήθελε να μην την πιστέψει απολύτως, είναι πέρα για πέρα αληθινή.

«Η δραματοποίηση ή η παραποίηση είναι ελάχιστη», σημειώνουν οι αναλυτές, «και αυτό κάνει όλα αυτά που συνέβησαν κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης ακόμη πιο ξεδιάντροπα και φρικαλέα».

«Η γέφυρα των κατασκόπων» (2015)
89,9%

Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ αναπλάθει την ιστορία του Τζέιμς Ντόνοβαν, του δικηγόρου ο οποίος, για να υπερασπίσει έναν κατάσκοπο των Σοβιετικών που συνελήφθη σε αμερικανικό έδαφος, οργάνωσε την πρώτη (από μια μακρά σειρά που θα ακολουθούσε) ανταλλαγή κατασκόπων μεταξύ ΗΠΑ και ΕΣΣΔ στο Βερολίνο σώζοντας έναν αμερικανό πιλότο.

«Πάρα πολύ πιστή, αντανακλά μια γενική τάση στο Χόλιγουντ για μεγαλύτερη ακρίβεια στις ιστορικές ταινίες» σημειώνουν οι αναλυτές. «Δυστυχώς το επίπεδο ακρίβειας αντανακλά επίσης το επίπεδο πλήξης». Στο τελευταίο θα διαφωνήσουμε.

«12 χρόνια σκλάβος» (2013)
88,1%

Η ταινία του Στιβ Μακ Κουίν έχει βασιστεί με μεγάλη πιστότητα στα απομνημονεύματα του Σόλομον Νόρθαπ, ενός Αφροαμερικανού που γεννήθηκε ελεύθερος στη Νέα Υόρκη αλλά απήχθη το 1841 στην Ουάσιγκτον και πουλήθηκε ως σκλάβος.

«Βρήκαμε πολύ λίγα στοιχεία για να ελέγξουμε τα όσα αφηγείται ο Σόλομον αλλά πιστεύουμε ότι τα απομνημονεύματά του είναι κατά πάσα πιθανότητα αξιόπιστα» αναφέρουν οι αναλυτές.«Εβαλαν σχεδόν τα πάντα από το βιβλίο σε αυτή την ταινία. Αν και υπάρχει μια δόση δραματοποίησης σε μερικά σημεία, οι πιο ανατριχιαστικές σκηνές συνέβησαν στα αλήθεια».

«Rush» (2013)
81,9%

Μια βιογραφία του πιλότου της φόρμουλα 1 Νίκι Λάουντα από τον Ρον Χάουαρντ με υψηλές ταχύτητες και υψηλά ποσοστά αξιοπιστίας. «Λίγο "στημένο" για να βάλει μερικές φορές τον Λάουντα και τον Χαντ στα ίδια μέρη, αλλά κατά τα άλλα αληθινό» γράφουν οι αναλυτές.

«Spotlight: Ολα στο φως» (2015)
81,6%

Θεωρήθηκε από πολλούς η καλύτερη ταινία της περυσινής χρονιάς και, όπως φαίνεται, όχι άδικα.

Η περιγραφή από τον Τομ Μακ Κάρθι της έρευνας της ομάδας δημοσιογράφων της «Boston Globe» που ξεσκέπασε το μεγάλο σκάνδαλο της παιδεραστίας και τη συγκάλυψή του στους κόλπους της Καθολικής Εκκλησίας είναι αξιοθαύμαστα πιστή στην πραγματικότητα.

«Ε, θα έπρεπε να είναι ακριβής δεδομένου του σοβαρού θέματός της και του καστ των δημοσιογράφων που ελέγχουν τα στοιχεία» σημειώνουν οι ερευνητές.

«Οι μόνες τραβηγμένες σκηνές είναι εκείνες που δείχνουν ισχυρές προσωπικότητες να προειδοποιούν απειλητικά τους δημοσιογράφους».

«Captain Philips» (2013)
81,4%

Η ταινία αφηγείται την ιστορία του καπετάνιου Φίλιπς του οποίου το πλοίο έπεσε στα χέρια σομαλών πειρατών το 2009, σε σκηνοθεσία του Πολ Γκρίνγκρας.

«Μεγάλο μέρος των αρχικών δεδομένων μας προήλθε από την αφήγηση του ίδιου του Φίλιπς, αλλά όταν ελέγξαμε και άλλες πηγές η ταινία αποδείχθηκε σε μεγάλο βαθμό ακριβής» αναφέρουν οι αναλυτές.

«Η "σχέση" ανάμεσα στον Φίλιπς και τον Μόζε (σ.σ. τον αρχηγό των πειρατών)ήταν λίγο τραβηγμένη και οι συντελεστές της ταινίας προέβησαν σε αυθαιρεσίες στους χαρακτήρες των πειρατών - στην πραγματικότητα δεν γνωρίζουμε τίποτε γι' αυτούς».

«The Social Network» (2010)
76,1%

Το «success story» του ιδρυτή του facebook Μαρκ Ζάκερμπεργκ αποτυπώνεται με την αυστηρή κριτική ματιά του Ντέιβιντ Φίντσερ.

«Στο μεγαλύτερο μέρος του είναι αληθινό»επισημαίνουν οι αναλυτές «αν εξαιρέσουμε μερικούς χοντροκομμένους χαρακτηρισμούς του Ζάκερμπεργκ ως ενός ψυχρού υπερσπασίκλα σε αναζήτηση κοινωνικού στάτους».

«Ο λύκος της Γουόλ Στριτ» (2013)
74,6%

Σύμφωνα με τους ερευνητές, το φιλμ του Μάρτιν Σκορσέζε «πάσχει» στην ίδια του την πηγή. «Δείτε τα πάντα σε αυτή την ταινία με κάποια περίσκεψη, αφού η πηγή της είναι η αυτοβιογραφία του κεντρικού ήρωα Τζόρνταν Μπέλφορτ - ενός διάσημου αναξιόπιστου πωλητή. Ελέγξαμε και άλλες πηγές όπου αυτό ήταν δυνατόν».

«Ο λόγος του βασιλιά» (2010)
73,4%

Πώς ο βασιλιάς του Ηνωμένου Βασιλείου Γεώργιος Στ' νίκησε το πρόβλημα της βραδυγλωσσίας του σε μια ταινία του Τομ Χούπερ που αποδεικνύεται ακριβέστερη από ό,τι ίσως θα πίστευε κάποιος.

«Μερικά κόψε-ράψε στα ιστορικά δεδομένα, αλλά στο μεγαλύτερο μέρος της μια ακριβής αφήγηση μιας μοναδικής φιλίας» είναι η κρίση των αναλυτών.

«Φιλομένα» (2013)
69,8%

Ο Στίβεν Φρίαρς μεταφέρει στην οθόνη την ιστορία ενός δημοσιογράφου που βοηθάει μια γυναίκα να βρει τον γιο της, ο οποίος γεννήθηκε εκτός γάμου σε ένα μοναστήρι και δόθηκε παρά τη θέλησή της για υιοθεσία.

«Αυτή η γλυκιά και μερικές φορές δυνατή ταινία ανεβάζει το "ψευδόμετρο" κυρίως εξαιτίας της (κατανοητής) δραματικής εισαγωγής του δημοσιογράφου Μάρτιν Σίξσμιθ στην κύρια πλοκή καθώς και των μεγάλων αυθαιρεσιών ως προς το τι πραγματικά γνώριζε και τι δεν γνώριζε η Φιλομένα για τον χαμένο γιο της».

«Dallas Buyer's Club» (2013)
61,4%

Στη δεκαετία του 1980 στο Ντάλας ο Ρον Γούντρουφ, αφού διαγνώστηκε με AIDS άρχισε να εισάγει λαθραία και να διαθέτει φάρμακα τα οποία δεν ήταν εγκεκριμένα στο Τέξας προκειμένου να βοηθηθεί ο ίδιος και άλλοι ασθενείς.

Η ταινία του Ζαν Μαρκ Βαλέ έχει ανακρίβειες προς χάριν της πλοκής του δράματος. «Η ανάλυση ήταν δύσκολη επειδή μεγάλο μέρος του υλικού της προήλθε από το ημερολόγιο του Ρον Γούντρουφ» εξηγούν οι αναλυτές.

«Σε γενικές γραμμές φαίνεται σαν μια αυθεντική ιστορία, με ορισμένες αυθαιρεσίες όσον αφορά κάποιες ενέργειες του Ρον, ενώ ολόκληρος ο χαρακτήρας της Ρεγιόν και η πλοκή που την αφορά είναι προϊόν φαντασίας».

«Ελεύθερος σκοπευτής» (2014)
56,9%

Η ματιά του Κλιντ Ιστγουντ στη ζωή του Κρις Κάιλ, του φονικότερου ελεύθερου σκοπευτή του αμερικανικού στρατού, βρίσκεται μόλις λίγο πάνω από τη «βάση» όσον αφορά την αξιοπιστία της.

«Πολλά από τα γεγονότα της ταινίας συνέβησαν πραγματικά αλλά η ανάμειξη του Κάιλ σε αυτά επανειλημμένως μεγαλοποιείται» αναφέρουν οι αναλυτές.

«Η εικόνα του ως τραγικού ήρωα είναι μια φανφάρα του Χόλιγουντ - σύμφωνα με όλα τα λεγόμενα (και τα δικά του) ήταν πολύ ευχαριστημένος με τη δουλειά του και δεν τον ενοχλούσε ιδιαίτερα».

«Το παιχνίδι της μίμησης» (2014)
41,4%

Ο Μόρτεν Τίλντουμ είχε στα χέρια του μια ιστορία που θα μπορούσε να είναι πολύ «δυνατή» έτσι όπως ήταν αλλά προτίμησε να την αλλάξει, προχωρώντας σε σοβαρές αυθαιρεσίες.

«Ο Αλαν Τιούρινγκ εργάστηκε ως κρυπτογράφος στο Μπλέτσλεϊ Παρκ κατά τη διάρκεια του πολέμου και συνελήφθη για ομοφυλοφιλία μετά τον πόλεμο. Αυτά είναι αλήθεια.

Πολλά από τα υπόλοιπα όμως στην ταινία δεν είναι» γράφουν οι αναλυτές. «Για να είμαστε δίκαιοι, η σύμπτυξη της απίστευτης πολυπλοκότητας της μηχανής Enigma και της κρυπτογραφίας εν γένει δεν υπήρχε περίπτωση να είναι εύκολη.

Η ταινία αυτή όμως απλώς αδιαφορεί παντελώς για τα ιστορικά δεδομένα». Ο διοικητής Ντένιστον δεν ήταν ένας «κολλημένος καραβανάς» αλλά ένας εξαιρετικός κρυπτογράφος που είχε καλές σχέσεις με τον Τιούρινγκ.

Η Τζόαν Κλαρκ δεν προσελήφθη μέσω ενός διαγωνισμού στο σταυρόλεξο αλλά επελέγη από το Κέιμπριτζ και δούλευε ήδη στο Μπλέτσλεϊ Παρκ όταν πήγε εκεί ο Τιούρινγκ ενώ ο αρραβώνας τους διαλύθηκε όταν εκείνος της ομολόγησε ότι είναι ομοφυλόφιλος μέσα σε φιλικό κλίμα. Ο αστυνόμος Νοκ είναι ανύπαρκτο πρόσωπο ενώ η αστυνομία δεν έψαξε ποτέ τον φάκελο και το παρελθόν του καθηγητή.

Οι ανακρίβειες δεν τελειώνουν εδώ, πολλοί όμως θεωρούν σοβαρότερη εκείνη που αφορά τον «διπλό πράκτορα» των Σοβιετικών Τζον Κέινκρος.

Ο Κέινκρος, ο οποίος λέγεται ότι ανήκε στην ομάδα των «κατασκόπων του Κέιμπριτζ» εργαζόταν ως κρυπτογράφος στο Μπλέτσλεϊ Παρκ αλλά σε άλλη επιχείρηση και δεν είχε καμία σχέση ούτε με την Enigma ούτε με τον Τιούρινγκ.

Η πραγματικά ασυγχώρητη παραποίηση της ταινίας αφορά όμως την ίδια την προσωπικότητα του μεγάλου επιστήμονα.

Παρουσιάζεται ως «αυτιστική ιδιοφυΐα», σε μόνιμες αντιπαραθέσεις ή παρεξηγήσεις με τους γύρω του, κάτι το οποίο δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Ο Τιούρινγκ ήταν ντροπαλός αλλά κατά γενική ομολογία εθεωρείτο ένας ζεστός και πνευματώδης άνθρωπος με έντονο χιούμορ ο οποίος είχε πολύ καλές σχέσεις με τους συνεργάτες του.

Επίσης το ζήτημα του θανάτου του, έναν χρόνο αφότου είχε διακόψει την ορμονική θεραπεία, παραμένει ανοιχτό: ακόμη δεν έχει εξακριβωθεί αν επρόκειτο για αυτοκτονία ή ατύχημα.

ΠΗΓΗ: vima.gr

Γιατροί σε νοσοκομεία του Imperial College σύντομα θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν την κατάσταση της υγείας των ασθενών τους με μια εφαρμογή που έχει αναπτυχθεί από την εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης DeepMind, που ανήκει στη Google.

H εφαρμογή Streams συλλέγει πληροφορίες σχετικά με μια σειρά από κριτήρια και προειδοποιεί όταν οι μετρήσεις της δείχνουν πολύ υψηλές ή χαμηλές τιμές.

Η συγκεκριμένη εφαρμογή προέκυψε στο πλαίσιο μιας συμφωνίας με το Royal Free Hospital του Λονδίνου, με την οποία η Googleαπέκτησε πρόσβαση σε 1,6 εκατ. αρχεία ασθενών.

Σύμφωνα με το BBC, στο πλαίσιο της συμφωνίας αυτής, γιατροί σε τρία νοσοκομεία του Λονδίνου- St Mary's, Hammersmith, Charing Cross – θα μπορούν να λαμβάνουν ενημερώσεις στα smartphones τους σχετικά με ασθενείς η κατάσταση της υγείας των οποίων είναι κινδυνεύει με απότομη επιδείνωση.

Οι ενημερώσεις αυτές θα προκύπτουν μέσω πληροφοριών από τεστ αίματος και άλλες εξετάσεις.

Επίσης, πέρα από τα στοιχεία από τις εξετάσεις, το Streams θα αντλεί πληροφορίες και από τα ιατρικά ιστορικά των ασθενών που έχει στη διάθεσή του το νοσοκομείο.

Παρόλα αυτά, οργανώσεις προστασίας του απορρήτου των ιατρικών δεδομένων, όπως η MedConfidential, υπογραμμίζουν πως η συμφωνία πρέπει να αναλυθεί και εξεταστεί σε μεγαλύτερο βάθος.

Σημειώνεται πως παλαιότερη συνεργασία μεταξύ της DeepMind και του Royal Free NHS Trust του Λονδίνου είχε δεχτεί επικρίσεις επειδή επέτρεπε στην εταιρεία να έχει πρόσβαση σε εκατομμύρια ιατρικά αρχεία ασθενών.

Η απάντηση της DeepMind ήταν πως τα δεδομένα χρειάζονταν για να μπορεί να εκπαιδεύσει τα συστήματά της έτσι ώστε να αναγνωρίζουν πολλαπλά προβλήματα υγείας, περιλαμβανομένης της νεφρικής ανεπάρκειας.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

Μπορεί από τον Αύγουστο που έφερε στον κόσμο το τρίτο της παιδάκι να τη βλέπουμε πολύ σπάνια, ωστόσο η Megan Fox μετά από πολύ καιρό εθεάθη για ψώνια στο Malibu.

Η 30χρονη καλλονή χωρίς καν να προσπαθήσει να φανεί ωραία στον φωτογραφικό φακό βγήκε χωρίς ίχνος μακιγιάζ και με τελείως casual look.



Η μητρότητα φαίνεται πως της ταιριάζει γάντι, αφού ακόμα και χωρίς make up έδειχνε πιο όμορφη από κάθε άλλη φορά.



ΠΗΓΗ: queen.gr

Φήμες θέλουν τη Selena Gomez εδώ και χρόνια να είναι ερωτευμένη με τον Justin Bieber.

Ο χωρισμός τους δεν είναι κάτι πρόσφατο απλά κάποιοι ισχυρίζονται πως η τραγουδίστρια ακόμα καρδιοχτυπά για εκείνον.

Αν, λοιπόν, ισχύει αυτό το καρδιοχτύπι/έρωτας τότε η νέα κοπέλα του Justin Bieber θα κάνει έξαλλη την τραγουδίστρια με τις προκλητικές της φωτογραφίες.



Κάνει διακοπές στο Bali και αφήνει ελάχιστα στη φαντασία...



ΠΗΓΗ: queen.gr

Nα παραδώσει τα κλειδιά της πόλης του στον… Θεό ήταν το πρώτο πράγμα που έκανε ο δήμαρχος του Γκουανάμπι, στη Βραζιλία, αμέσως μόλις ανέλαβε τα καθήκοντά του, την Πρωτοχρονιά. Το δεύτερο ήταν να ζητήσει συγγνώμη από τους συμπολίτες του για αυτήν του την απόφαση.
Το “θεόπνευστο” διάταγμα άφησε άφωνους τους κατοίκους της πόλης. Σαν τους άρτους του Ευαγγελίου, οι οργισμένες ή ειρωνικές αναρτήσεις στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης πολλαπλασιάστηκαν ταχύτατα. Ο τοπικός εισαγγελέας ζήτησε την έναρξη μιας δικαστικής διαδικασίας για την ακύρωση του αντισυνταγματικού διατάγματος.
Το διάταγμα προκάλεσε σάλο, δεδομένου και ότι ο δήμαρχος δεν είχε προβάλει καθόλου τις θρησκευτικές πεποιθήσεις του κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας
Εγώ, ο Ζάιρο Μαγκαλιάες, διορισμένος εκ Θεού, εκλεγμένος με τη λαϊκή ψήφο για τη θητεία του 2017-20, διατάσσω την παράδοση των κλειδιών αυτού του δήμου του Γκουανάμπι στον Θεό” ανέφερε στο κείμενό του ο νέος δήμαρχος της πόλης των 85.000 κατοίκων στην Πολιτεία της Μπαΐα, στη βορειοανατολική Βραζιλία. “Κηρύσσω ότι αυτή η πόλη ανήκει στον Θεό“, πρόσθεσε ο Μαγκαλιάες, που προέρχεται από το κεντρώο Σοσιαλιστικό Κόμμα (PSB), στο διάταγμα “υπ. αριθμόν 1” που έδωσε στη δημοσιότητα στις 2 Ιανουαρίου.
Υπογραμμίζοντας ότι η απόφασή του είναι “αμετάκλητη”, ο δήμαρχος ακύρωσε “εξ ονόματος του Θεού τις συμφωνίες με κάθε άλλη θεότητα” και προειδοποίησε ότι “οι δυνάμεις που κυβερνούν τον κόσμο του σκότους θα δώσουν λόγο στον Ιησού Χριστό της Ναζαρέτ” αυτοπροσώπως.
Μετά τα καυστικά σχόλια, ο Μαγκαλιάες υπαναχώρησε και ζήτησε συγγνώμη από όσους προσέβαλε. Ορκίστηκε μάλιστα ότι “δεν είχε σκοπό να ακυρώσει το λαϊκό κράτος” και υποσχέθηκε ότι θα διοικήσει την πόλη του “για όλους (…) χωρίς καμία διάκριση”.
Η Βραζιλία είναι λαϊκό κράτος μολονότι το Σύνταγμά της κάνει αναφορά στον Θεό. Η πλειοψηφία των κατοίκων είναι Καθολικοί, όμως οι Ευαγγελικές εκκλησίες αυξάνονται συνεχώς στη χώρα.

Χαμηλές θερμοκρασίες, ισχυρό παγετό στα ηπειρωτικά, χιόνια και σποραδικές καταιγίδες τη νύχτα στις νοτιότερες θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές, προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Ειδικότερα, στην Αττική προβλέπονται αρχικά λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Το απόγευμα βαθμιαία θα αυξηθούν και από το βράδυ θα σημειωθούν πρόσκαιρες χιονοπτώσεις, οι οποίες τη νύχτα θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και πρόσκαιρα στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -02 (μείον 2) έως 04 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές χιονοπτώσεις κυρίως στα ανατολικά του νομού και από τη νύχτα και στην πόλη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -06 (μείον 6) έως -02 (μείον 2) βαθμούς κελσίου.
Αναλυτική πρόγνωση:
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: στη δυτική Μακεδονία λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις. Στα υπόλοιπα νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές.
Ανεμοι: στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 με 6 και από το βράδυ έως 7 και πιθανώς 8 μποφόρ. Στα υπόλοιπα βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Θερμαϊκό πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από -12 (μείον 12) έως -01 (μείον 1) βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 5 με 7 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές χιονοπτώσεις και στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές χιονόνερο, κυρίως από το απόγευμα.
Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από -04 (μείον 4) έως 05 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 5 με 7 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές χιονοπτώσεις, οι οποίες από το απόγευμα στα ανατολικά και νότια θα ενταθούν. Πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων τη νύχτα στη νότια Πελοπόννησο.
Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα στα ανατολικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από -05 (μείον 5) έως 04 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις και βροχές η χιονόνερο στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην Κρήτη.
Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία ανατολικοί νοτιοανατολικοί με την ιδία ένταση.
Θερμοκρασία: από -01 (μείον 1) έως 06 βαθμούς κελσίου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις κατά περιόδους πυκνές κυρίως στα βόρεια. Στα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές η χιονόνερο, χιόνια στα ορεινά – ημιορεινά και τη νύχτα πιθανώς σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 5 με 6 και βαθμιαία 7 και πιθανώς 8 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία ανατολικοί νοτιοανατολικοί με την ιδία ένταση.
Θερμοκρασία: από 02 έως 08 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 5 με 7 βαθμούς χαμηλότερη.
Πρόγνωση για αύριο Τρίτη 10-01-2017
Καιρός: νεφώσεις με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις ή χιονόνερο κυρίως στα ανατολικά και νότια όπου θα εκδηλωθούν και τοπικές καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές.
Ανεμοι: στα νοτιοανατολικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 και πιθανώς 8 μποφόρ που από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν. Στα υπόλοιπα από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο 5 με 7 και πιθανώς 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο στα νότια. Παγετός κατά τόπους ισχυρός στα ηπειρωτικά ο όποιος στα βόρεια θα είναι ολικός.

Η ισχυρή χιονόπτωση και ο παγετός που επικρατεί στο μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής επικράτειας έχουν οδηγήσει πολλούς Δήμους σε αποφάσεις με τις οποίες, λόγω των έκτακτων συνθηκών, θα παραμείνουν κλειστές οι σχολικές μονάδες, δημοτικά γυμνάσια και Λύκεια, καθώς και δημοτικοί παιδικοί σταθμοί, τη Δευτέρα 9, ή το αργότερο έως και την Τρίτη 10 Ιανουαρίου.
Η aftodioikisi.gr, συγκεντρώνει τις αποφάσεις που έχουν εκδοθεί από Δήμους της χώρας και παρέχει ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ στους αναγνώστες της. Αναλυτικότερα:
ΑΤΤΙΚΗ
Ανατολική Αττική
Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και του ισχυρού παγετού που πλήττουν τον Δήμο Ωρωπού ανακοινώνεται ότι με απόφαση του Δημάρχου Ωρωπού όλα τα σχολεία της α΄βάθμιας και β΄βάθμιας εκπαίδευσης του δήμου σήμερα, Δευτέρα 9-01-2017 δεν θα λειτουργήσουν (συγκεκριμένα στις περιοχές Καπανδρίτι, Πολυδένδρι, Αφίδνες, Κάλαμο, Μαρκόπουλο Ωρωπού, Μαλακάσα, Αυλώνα, Συκάμινο, Χαλκούτσι, Ωρωπό, Σκάλα Ωρωπού, Νέα παλάτια). Επίσης σήμερα 9/1 θα παραμείνουν κλειστά και τα σχολεία στις δημοτικές κοινότητες Γραμματικού και Βαρνάβα, στον κυρίως οικισμό του Μαραθώνα και στο Κάτω Σούλι. Για οποιαδήποτε εξέλιξη, θα υπάρξει νεώτερη ανακοίνωση, από το Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής.
Παράλληλα κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία και στον δήμο Διονύσου (Άνοιξη, Άγιο Στέφανο, Διόνυσο, Δροσιά, Κρυονέρι, Ροδόπολη και Σταμάτα). Εκτός λειτουργίας θα παραμείνουν και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί.
Δήμος Κηφισιάς
Ο Δήμος Κηφισιάς ανακοινώνει ότι σήμερα Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017 θα παραμείνουν κλειστά τα Δημοτικά Σχολεία, τα Νηπιαγωγεία και οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί σε Κηφισιά, Νέα Ερυθραία και Εκάλη, για προληπτικούς λόγους.
Δήμος Κυθήρων
Κλειστά θα είναι τη όλα τα σχολεία των Κυθήρων. Στόχος, η προστασία των μαθητών από τον παγετό εξαιτίας της εκτεταμένης χιονόπτωσης.
Δήμος Παλλήνης
Κανονικά θα λειτουργήσουν σήμερα οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί και τα σχολεία(δημόσια και ιδιωτικά), όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης του Δήμου Παλλήνης.
Δήμος Πεντέλης
Σε συνέχεια απόφασης του Δημάρχου Πεντέλης Δημήτρη Στεργίου – Καψάλη τα σχολεία στον Δήμο Πεντέλης και στις τρεις (3) Δημοτικές Κοινότητες στην Α΄βάθμια και Β΄βάθμια Εκπαίδευση σήμερα Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017 θα λειτουργήσουν κανονικά. Νεότερη ανακοίνωση εφόσον τυχόν χιονοπτώσεις της νύχτας 8/1 προς 9/1 το επιβάλουν, θα αναρτηθεί στις ιστοσελίδες του Δήμου και του Δημάρχου.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ
Έβρος
Κλειστές οι σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε όλο τον νομό Έβρου.
Στη σχετική απόφαση αναφέρεται πως από την Τρίτη, τη μέριμνα επί του θέματος, έχει ο κατά περίπτωση αρμόδιος Δήμος.
Δήμος Δράμας
Kλειστά θα παραμείνουν σήμερα, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Δράμας λόγω του ολικού παγετού και των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια των μαθητών και λαμβάνοντας υπόψη ότι οι σχολικές μονάδες ήταν επί μακρόν κλειστές για την εορταστική περίοδο.
Ξάνθη
Στο νομό Ξάνθης τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα λειτουργήσουν κανονικά.
Ροδόπη
Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων στη Ροδόπη με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Νίκου Τσαλικίδη.

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Θεσσαλονίκη
Δεν θα λειτουργήσουν τελικά τα σχολεία στη Θεσσαλονίκη, καθώς παρά την αρχική ανακοίνωση του δήμου διαπιστώθηκε ότι πολλά από αυτά έχουν βλάβες στη λειτουργία της θέρμανσης. Κλειστά θα παραμείνουν, επίσης, τα σχολεία στους δήμους Καλαμαριάς, Λαγκαδά Πυλαίας – Χορτιάτη, Νεαπόλεως – Συκεών και Αμπελοκήπων Μενεμένης.
Δήμος Αριστοτέλη
Κλειστές θα παραμείνουν σήμερα, Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017, λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων (χιονοπτώσεων και παγετού), όλες οι σχολικές μονάδες του Δήμου, σε δομές τόσο της Πρωτοβάθμιας (Παιδικοί Σταθμοί, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία), όσο και σε δομές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Γυμνάσια και Λύκεια), καθώς και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) και στο σύνολο των Κοινοτήτων του Δήμου Αριστοτέλη.
Για την ενημέρωση των γονέων, η Δημοτική Αρχή θα επανέλθει με νεότερη, σχετική ανακοίνωση, σε περίπτωση παράτασης των έκτακτων καιρικών φαινομένων.
Δήμος Βόλβης
Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Βόλβης, αναφέρει «τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017 θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Βόλβης, λόγω του παγετού και των δυσμενών καιρικών συνθηκών, που επικρατούν σε όλη την επαρχία Λαγκαδά».
Δήμος Δέλτα
Λόγω του παγετού των τελευταίων ημερών που αναμένεται να συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες, τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017 θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Δέλτα. Σήμερα, σε συνεργασία με τους διευθυντές των σχολείων θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση και θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση.
Δήμος Έδεσσας
Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Εδεσσας, λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή. Ωστόσο, σύμφωνα με δελτίο Τύπου του Δήμου, οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά. Για τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει νέα ανακοίνωση ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες.
Δήμος Θερμαϊκού
Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία στο δήμο Θερμαϊκού
Δήμος Θέρμης
Στο δήμο Θέρμης, πρόκειται να λειτουργήσουν αύριο όλα τα σχολεία, εκτός από το 2ο Γυμνάσιο στο Νέο Ρύσιο, το 2ο Γυμνάσιο Τριλόφου και το Ειδικό Τεχνικό Σχολείο στο Ν. Ρύσιο.
Δήμος Καλαμαριάς
Μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Καλαμαριάς, αποφασίστηκε να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων σήμερα Δευτέρα 9/01 για λόγους ασφάλειας και υγιεινής (έλλειψη νερού και παγωμένα καζανάκια στα WC) των μαθητών. Σημειώνεται ότι οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου θα λειτουργήσουν κανονικά.
Δήμος Κασσάνδρας
Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων στο δήμο Κασσάνδρας.
Δήμος Κιλκίς
Με απόφαση του δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη Σισμανίδη, σήμερα Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου δεν θα λειτουργήσουν λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.
Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου
Λόγω  των δυσμενών καιρικών συνθηκών και του έντονου παγετού, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου Κορδελιού Ευόσμου. Να σημειωθεί ωστόσο ότι οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου θα λειτουργήσουν κανονικά.
Δήμος Λαγκαδά
Κλειστά τα σχολεία όλων των βαθμίδων και στο δήμο Λαγκαδά
Δήμος Νάουσας
Με απόφαση του δημάρχου Νίκου Κουτσογιάννη όλα τα σχολεία του δήμου Νάουσας θα παραμείνουν κλειστά λόγω των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού.
Δήμος Νεαπόλεως – Συκεών
Απόφαση ώστε να παραμείνουν κλειστά για σήμερα, Δευτέρα, τα Νηπιαγωγεία, τα Δημοτικά Σχολεία, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια και στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες, έλαβε η δημοτική αρχή. Αντίθετα, θα λειτουργήσουν κανονικά οι Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί.
Δήμος Νέας Προποντίδας
Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σήμερα Δευτέρα 09 Ιανουαρίου, σε όλο το Δήμο Νέας Προποντίδας λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, βάσει απόφασης του δημάρχου, Μανώλη Καρρά.
Δήμος Παύλου Μελά
Με Απόφαση του Δημάρχου Παύλου Μελά Δημήτρη Δεμουρτζίδη όλες οι σχολικές μονάδες Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Παύλου Μελά θα παραμείνουν κλειστές λόγω παγετού και για την καλύτερη προετοιμασία των χώρων, καθώς και την ασφάλεια πρόσβασης των μαθητών. Παρακαλούνται οι διευθυντές και το εκπαιδευτικό προσωπικό να προσέλθουν στα σχολεία για τη διαπίστωση και την επίλυση των προβλημάτων που θα προκύψουν σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου.
Πιερία
Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα σε όλο το νομό τα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία. Ειδικότερα, στο δήμο Κατερίνης κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων, ενώ την Τρίτη, 10 Ιανουαρίου, θα είναι κλειστά μόνο τα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργούν κανονικά.
Δήμος Πολυγύρου
Από τον Δήμο Πολυγύρου ανακοινώνεται πως τα σχολεία όλων των βαθμίδων σε ολόκληρο τον Δήμο δεν θα λειτουργήσουν λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν. Από το ΝΠΔΔ “Αριστοτέλης” αντίστοιχα ανακοινώνεται ότι οι παιδικοί σταθμοί σε όλο τον Δήμο θα παραμείνουν κλειστοί όπως επίσης και το Δημοτικό Ωδείο Πολυγύρου.
Δήμος Πύδνας Κολινδρού
Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία τόσο την Δευτέρα όσο και την Τρίτη.
Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη
Παρά το γεγονός πως η πρόσβαση σε όλα τα σχολεία είναι ανεμπόδιστη και οι αύλειοι χώροι καθαροί, σε σύσκεψη του δημάρχου Ιγνάτιου Καϊτεζίδη με την Αντιδήμαρχο Παιδείας Ελένη Γιαννούδη, τους Αντιδημάρχους Καθαριότητας Γεώργιο Μπαμπαράτσα και Γιάννη Ντίτσιο, τον  Πρόεδρο των Σχολικών Επιτροπών Ηλία Παρασκευά και τους υπηρεσιακούς παράγοντες των διευθύνσεων, αποφασίστηκε ομόφωνα όλα τα σχολεία του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη να ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΑ για σήμερα Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017. Για τους ίδιους λόγους θα παραμείνουν κλειστοί και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί.
Δήμος Σερρών
Με νέα απόφασή του το απόγευμα της Κυριακής, ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης ανακοίνωσε ότι όλα τα σχολεία του Δήμου Σερρών θα παραμείνουν κλειστά την Δευτέρα 09-01- 2017, λόγω παγετού προς αποφυγή ατυχημάτων.
Δήμος Χαλκηδόνας
Κλείστα θα είναι τα σχολεία όλων των βαθμίδων και στο δήμο Χαλκηδόνος.
Δήμος Ωραιοκάστρου
Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία σήμερα Δευτέρα.

ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Με απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδη, τα σχολεία της Α’ θμιας και β’ θμιας εκπαίδευσης σε όλη την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας δεν θα λειτουργήσουν, λόγω του πολικού ψύχους και των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν.
Αναλυτικά οι αποφάσεις των δήμων:
Δήμος Κοζάνης
Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Κοζάνης τη Δευτέρα και την Τρίτη, 9 και 10 Ιανουαρίου, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή. Τα δημοτικά, τα γυμνάσια και τα λύκεια δεν θα λειτουργήσουν μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, με απόφαση του αναπληρωτή δημάρχου Κοζάνης, Γιώργου Βαλάη, εξαιτίας του παγετού. Οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Κοζάνης και της Κοινωφελούς Επιχείρησης θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους μια ώρα αργότερα και συγκεκριμένα στις 8 το πρωί.
Δήμος Καστοριάς
Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, λόγω παγετού.
Δήμος Ορεστίδος
Κλειστά θα παραμείνουν το διήμερο 9 και 10 Ιανουαρίου και τα σχολεία στο Άργος Ορεστικό. Ο δήμαρχος Ορεστίδος, Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου, λαμβάνοντας υπόψη τον παγετό, την υπολειτουργία των συστημάτων θέρμανσης των σχολικών μονάδων λόγω των διακοπών των Χριστουγέννων αλλά και τα δελτία πρόγνωσης καιρικών φαινομένων αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων του Δήμου Αργους Ορεστικού (βρεφονηπιακός σταθμός, παιδικοί σταθμοί, σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης). Τα σχολικά συγκροτήματα θα παραμείνουν κλειστά έως και την Τρίτη, 10 Ιανουαρίου, οπότε και θα γίνει επανεκτίμηση της κατάστασης.
Δήμος Σερβίων – Βελβεντού
Με απόφαση του Δημάρχου Σερβίων – Βελβεντού Αθανάσιου Κοσματόπουλου σήμερα Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017 λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί.
Δήμος Φλώρινας
Οπως ενημερώνει με ανακοίνωσή του ο Δήμος Φλώρινας, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα παραμείνουν κλειστά λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών, που επικρατούν στην περιοχή. Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.
Δήμος Εορδαίας
Τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα παραμείνουν κλειστά για σήμερα Δευτέρα 9/1.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Λάρισα
Κλειστά θα παραμείνουν τη Δευτέρα τα σχολεία σε όλες τις περιοχές του νομού Λάρισας, λόγω παγετού, σύμφωνα με αποφάσεις των δημάρχων.
Στον δήμο της Λάρισας, κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ κανονικά θα λειτουργήσουν μόνο οι παιδικοί σταθμοί της πόλης.
Δεν θα λειτουργήσουν επίσης τα σχολεία σε Ελασσόνα, Κιλελέρ, Αγιά, Φάρσαλα (για τη Δευτέρα και την Τρίτη), καθώς και στον Δήμο Τεμπών.
Μαγνησία
Λόγω της κακοκαιρίας δεν θα ανοίξουν τα σχολεία στους δήμους Αλμυρού, Ρήγα Φεραίου, Σκιάθου, Σκοπέλου και Αλοννήσου. Αναφορικά με το δήμο Βόλου με έγγραφό του προς τους διευθυντές των σχολικών μονάδων ο προϊστάμενος Β’θμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Σωκράτης Σαβελίδης, ζητά να συνεννοηθούν με τους αρμοδίους των δήμων και να εξετάσουν αν πρέπει να γίνουν μαθήματα, με γνώμονα το ότι προέχει η ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών. Επίσης τους ζητά να ενημερώσουν γονείς και εκπαιδευτική κοινότητα για την απόφαση. Το γεγονός προκάλεσε την αντίδραση του δήμου Βόλου που τονίζει ότι η απόφαση λαμβάνεται κατά το νόμο από τον δήμαρχο και όχι από τους συνδικαλιστές! Ωστοσο λίγο αργότερα ο δήμος Βόλου ανακοίνωσε ότι τα σχολεία δε θα λειτουργήσουν. 
Δήμος Τρικκαίων 
Mετά τις 10 το πρωί της Δευτέρας θα λειτουργήσουν τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο δήμο Τρικκαίων. Εξαίρεση αποτελεί η δημοτική ενότητα Κόζιακα, όπου τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν καθόλου.
Δήμος Καλαμπάκας
Κλειστά όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Καλαμπάκας, καθώς και όλοι οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί, που δεν θα λειτουργήσουν λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.
Καρδίτσα
Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στους δήμους Σοφάδων, Παλαμά και Μουζακίου.
Δήμος Πύλης
Κλειστά θα μείνουν τα σχολεία και στον Δήμο Πύλης
Δήμος Φαρκαδόνας
Το σχολικό κουδούνι δεν θα χτυπήσει ούτε στον Δήμο Φαρκαδόνας.

ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ
Βοιωτία
Λόγω του παγετού, κλειστά θα παραμείνουν τη Δευτέρα τα σχολεία σε όλη τη Βοιωτία. Παράλληλα με ανακοίνωσή του ο δήμος Τανάγρας κάνει γνωστό ότι κλειστοί θα παραμείνουν και οι παιδικοί σταθμοί.
Δήμος Θηβαίων
Λόγω της πρόσφατης χιονόπτωσης και κυρίως των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν, με αποτέλεσμα να υπάρχει παγετός, ο Δήμος Θηβαίων, μετά από απόφαση του Δημάρχου Θηβαίων ανακοίνωσε οτι :
Όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των Δημοτικών Ενοτήτων Θήβας, Βαγίων, Θίσβης και Πλαταιών καθώς και οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί Θήβας και Βαγίων θα παραμείνουν κλειστά την Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017.
Συνεχής ενημέρωση από την ιστοσελίδα του Δήμου Θηβαίων www.thiva.gr ή στα τηλέφωνα του Δήμου 2262350607-2262350600-601
Εύβοια
Συμφωνα με ανακοίνωση της ΠΕ Ευβοιας τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά σε όλο το νομό τη Δευτέρα. Υπενθυμίζεται ότι ο δήμος Κύμης-Αλιβερίου έχει ήδη τεθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, λόγω των σοβαρών προβλημάτων που προκλήθηκαν από τη σφοδρή χιονόπτωση.
Φθιώτιδα
Κλειστά θα παραμείνουν τη Δευτέρα τα σχολεία στη Λαμία και σε όλους τους Δήμους της Φθιώτιδας, λόγω παγετού.
Δεν παρουσιάζονται προβλήματα στην πρόσβαση στα σχολεία, ωστόσο λόγω των δυσκολιών στις μετακινήσεις αλλά και των «παγωμένων» εξαιτίας των διακοπών των γιορτών σχολείων αποφασίστηκε αυτά να μη λειτουργήσουν.
Αναμένεται να βγει και επίσημη ανακοίνωση από το γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας.
Φωκίδα
Όπως ενημέρωσε η Π.Ε. Φωκίδας, σήμερα Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017 όλες οι σχολικές μονάδες του Δήμου Δελφών και του Δήμου Δωρίδος σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση θα παραμείνουν κλειστές λόγω του παγετού και της κακοκαιρίας.
Επιπλέον, με απόφαση του Δημάρχου Δελφών σήμερα Δευτέρα κλειστοί θα παραμείνουν λόγω του ψύχους και οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Δελφών.

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
Δήμος Αγρινίου
Θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία στις τοπικές κοινότητες Καλλιθέας, Αγίου Βλασίου, Κυπαρίσσου, Ποταμούλας και Σκουτεράς.
Δήμος Αιγιαλείας
Κλειστά θα παραμεινουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων τοσο τη Δευτέρα όσο και την Τρίτη.
Δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης
Από το Δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης ανακοινώθηκε ότι (κατόπιν συννενόησης και με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης) τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου ΔΕΝ θα λειτουργήσουν , λόγω προβλημάτων απο τις χιονοπτώσεις μόνο τα Δημοτικά Σχολεία Βαρδας ,Νέας Μανωλάδας ,Παλιάς Μανωλάδας και Μπορσίου καθως επίσης και τα Νηπιαγωγεία Βάρδας ,Συρμπανίου , Νέας Μανωλάδας ,Παλιάς Μανωλάδας και Μπορσίου. Όλες οι υπόλοιπες σχολικες μοναδες και οι παιδικοι σταθμοι θα λειτουργήσουν κανονικα.
Δήμος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων
Θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία στις Δημοτικές Ενότητες Ανδρίτσαινας και Αλιφείρας καθώς και το δημοτικό σχολείο στην Πλατιάνα.
Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας
Δεν θα λειτουργήσουν: Δημοτικό – Νηπιαγωγείο  Λαμπείας, Λυκειακές Τάξεις Λαμπείας, Δημοτικό – Νηπιαγωγείο Πανόπουλου, Γυμνάσιο Πανόπουλου, Δημοτικό – Νηπιαγωγείο Κούμανι.
Δήμος Δυτικής Αχαϊας
Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στα ορεινά του δήμου, δηλαδή στα χωριά, Σπάτα, Πηγάδια, Πόρτες, Σαντομέρι, Μιχόι και Βελιτσές.
Δήμος Καλαβρυτων
Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία του Δήμου Καλαβρύτων τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου, λόγω της πρωτοφανούς σφοδρής κακοκαιρίας που πλήττει την περιοχή τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με απόφαση του Προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Καλαβρύτων και Προέδρου των Σχολικών Επιτροπών. Η απόφαση ελήφθη για λόγους ασφάλειας των μαθητών και των εκπαιδευτικών δεδομένου ότι ο εκτεταμένος παγετός και το αρκετών εκατοστών χιόνι καθιστούν επισφαλή τη μετακίνηση των μαθητών από και προς τα σχολεία.
Δήμος Ναυπακτίας
Tα σχολεία της Α/θμιας Εκπαίδευσης (Δημοτικά και Νηπιαγωγεία) του Δήμου Ναυπακτίας (εκτός τις σχολικές μονάδες Τ.Κ. Γαλατά) θα παραμείνουν κλειστά την Δευτέρα 9-01- 2017 λόγω χαμηλών θερμοκρασιών και παγετού., ανακοίνωσε η δημοτική αρχή.
Δήμος Πατρέων
Από την Αντιδημαρχία Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Πατρέων ανακοινώνεται ότι σήμερα Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών (χιονοπτώσεις-παγετός) και επικινδυνότητας, αναστέλλεται η λειτουργία στα παρακάτω σχολεία:
  • Νηπιαγωγείο Άνω Καστριτσίου.
  • Δημοτικό Σχολείο Άνω Καστριτσίου.
  • Νηπιαγωγείο Σελλών.
  • Δημοτικό Σχολείο Σελλών.
  • Κλειστά τα σχολεία της Πηνείας
Δήμος Ήλιδας
Δεν θα λειτοργήσουν όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  της  Δημοτικής  Ενότητας  Πηνείας. Πρόκειται για: το Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Σιμόπουλου , το δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Εφύρας και το Γυμνάσιο και Λύκειο Σιμόπουλου που φιλοξενούν μαθητές από τις παρακάτω τοπικές κοινότητες: Αγραπιδοχωρίου, Ανθώνος, Αυγής, Βελανιδίου, Βουλιαγμένης, Εφύρας, Κάμπου, Λαγανά, Λάτα, Λουκά, Μαζαρακίου,  Οινόης, Ροδιάς , Σιμοπούλου, Σκλίβα.
Δήμος Μεσολογγίου
Θα παραμείνουν κλειστά, για προληπτικούς λόγους, εξαιτίας του προβλήματος με την υδροδότηση το 1ο το 2ο και το 3ο δημοτικό σχολείο, τα νηπιαγωγεία, το γυμνάσιο και το λύκειο. Επίσης, δεν θα λειτουργήσουν ο παιδικός σταθμός Αιτωλικού και το κέντρο δημιουργικής απασχόλησης γενικής αγωγής.
Δήμος Πύργου
Δεν θα λειτουργήσουν όλα τα σχολεία στη Δημοτική Ενότητα Ωλένης, λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή.

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Δήμος Αργους – Μυκηνών
Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία στο Δήμο Άργους-Μυκηνών, τη Δευτέρα 9 και την Τρίτη 10 Ιανουαρίου, λόγω των επικίνδυνων καιρικών συνθηκών, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δημάρχου, Δημήτρη Καμπόσου.

ΚΡΗΤΗ
Δήμος Ηρακλείου
Λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου Ηρακλείου θα παραμείνουν κλειστά. Η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί.
Δήμος Ανωγείων
Λόγω του παγετού κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία τη Δευτέρα στο δήμο Ανωγείων
Δήμος Αρχανών – Αστερουσίων 
Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία στο δήμος Αρχανών – Αστερουσίων
Δήμος Βιάννου
Με απόφαση του δημάρχου Βιάννου Παύλου Μπαριτάκη, κλειστές θα είναι  όλες οι σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και ο δημοτικός παιδικός σταθμός, λόγω των χιονοπτώσεων και των έντονων καιρικών φαινομένων που επικρατών στην περιφέρεια του δήμου.
Δήμος Γόρτυνας
Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία στη Δημοτική Ενότητα Αγίας Βαρβάρας, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας θα εκτιμηθεί αν δεν θα λειτουργήσουν και σε άλλες περιοχές.
Δήμος Μαλεβιζίου
Με απόφαση του δημάρχου Μαλεβιζίου Κώστα Μαμουλάκη, όλα τα σχολεία του Δήμου Μαλεβιζίου θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.
Δήμος Μινώα Πεδιάδας
Έντονη χιονόπτωση και χαµηλές θερµοκρασίες επικρατούν από εχθές το βράδυ, στην ευρύτερη περιοχή του Δήµου Μινώα Πεδιάδας, µε όλους σχεδόν τους οικισµούς να ντύνονται στα λευκά. Λόγω του παγετού, µε απόφαση του Δηµάρχου Μινώα Πεδιάδας, κ. Ζαχαρία Καλογεράκη, κλειστοί θα παραµείνουν Δευτέρα 9 Ιανουαρίου οι Δηµοτικοί Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθµοί καθώς επίσης και όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθµιας, Δευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης, και ΕΠΑΛ στην ευρύτερη περιοχή του Δήµου.  Με δεδοµένες τις δυσµενείς καιρικές συνθήκες, η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων κρίνεται απαραίτητη σε όλο το οδικό δίκτυο, ενώ η πολιτική προστασία του Δήµου Μινώα Πεδιάδας εφιστά την προσοχή σε δηµότες και επισκέπτες, να αποφεύγονται κατά το δυνατόν οι άσκοπες µετακινήσεις, ιδιαίτερα κατά τις βραδινές ώρες που η χιονόπτωση και ο παγετός είναι εντονότερα. Τηλέφωνα επικοινωνίας σε περίπτωση ανάγκης: Πλεύρης Ευάγγελος – Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μινώα Πεδιάδας 6977343187 28910-340115
Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου
Με απόφαση του δημάρχου Γιάννη Στεφανάκη, τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα παραμείνουν κλειστά.
Δήμος Ρεθύμνου
Κλειστά θα μείνουν όλα τα σχολεία και στο Ρέθυμνο.
Δήμος Φαιστού
Κανονικά θα ανοίξουν τα σχολεία σε όλο το δήμο, ενώ είναι πιθανόν να παραμείνουν κλειστά σε Ζαρό, Βορίζα και Καμάρες, κάτι που θα αποφασιστεί αργά το απόγευμα.
Δήμος Χερσονήσου
Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα Δευτέρα τα σχολεία όλων των βαθμίδων, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην ευρύτερη περιοχή.
Χανιά
Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα Δευτέρα τα σχολεία όλων των βαθμίδων, σε όλη την περιφερειακή ενότητα Χανίων, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην ευρύτερη περιοχή.

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ
Κλειστά τα σχολεία σε Λέσβο, Λήμνο και Άγιο Ευστράτιο
Μετά από συνεννόηση με τους Δημάρχους και τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες της εκπαίδευσης η Περιφέρεια βορείου Αιγαίου ανακοίνωσε ότι τα σχολεία στα νησιά της Λέσβου, της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου, θα παραμείνουν κλειστά. Και στα τρία νησιά επικρατούν πολικές θερμοκρασίες που δεν επιτρέπουν τη μετακίνηση των μαθητών ιδιαίτερα στα χωριά των νησιών.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!