Παρασκευή 8 Μαΐου 2020

kokteil-tzin-aggouri-laim

Συνεχίζουμε τα κοκτέιλ στο μπαλκόνι μέχρι να ανοίξουν τα μπαρ, αυτή τη φορά με βασικό συστατικό το τσίπουρο.

Κοκτέιλ με αγγούρι, λάιμ και τσίπουρο
Πρόκειται για μια συνταγή που θα βρείτε στο thehungrybites.com και συνδυάζει τη δροσιά του αγγουριού και του λάιμ με την έντονη γεύση του τσίπουρου.

Θα χρειαστείτε 3-4 κουταλιές της σούπας τσίπουρο, 1/3 του φλιτζανιού χυμό αγγουριού, ¼ λάιμ, 1 κ.γ. ζάχαρη ή σιρόπι σφενδάμου, λίγο αλάτι, 3 φύλλα δυόσμου ή λίγο μαϊντανό, ¼ του φλιτζανιού σόδα αναψυκτικό ή ανθρακούχο νερό, 4 παγάκια, 2 πράσινες ελιές και φέτες αγγουριού.

Βάλτε σε ένα σέικερ τα φύλλα δυόσμου (ή τον μαϊντανό), με τη ζάχαρη, το αλάτι και το λάιμ και πιέστε τα όλα μαζί με ένα γουδοχέρι. Έπειτα προσθέστε το τσίπουρο, τον χυμό αγγουριού (μπορείτε να τον φτιάξετε χτυπώντας στο μούλτι ροδέλες αγγουριών κι έπειτα σουρώνοντας το μείγμα με ένα κομμάτι ύφασμα, μέσα σε μια κανάτα) και τα παγάκια και ανακατέψτε καλά. Σουρώστε σε ένα ψηλό ποτήρι και προσθέστε τη σόδα, 2-3 φέτες αγγουριού και παγάκια.
Για γαρνιτούρα, περάστε τις ελιές από οδοντογλυφίδα και τοποθετήστε τες στο χείλος του ποτηριού.
Κοκτέιλ με τσίπουρο, βασιλικό και μέλι
Ελληνικότατο κοκτέιλ με απλά υλικά που μπορείτε να φτιάξετε πανεύκολα. Για το σιρόπι μελιού θα πρέπει να βράσετε σε ένα κατσαρολάκι ¾ του φλιτζανιού νερό, 1 φλιτζάνι μέλι, 1 φλιτζάνι ζάχαρη και 1 κ.σ. χυμό λεμονιού, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Εφόσον έχει συμβεί αυτό και το μείγμα σας βράζει, χαμηλώστε θερμοκρασία και αφήστε να σιγοβράσει για περίπου 10 λεπτά. Αφήστε στη συνέχεια να κρυώσει και βάλτε το στο ψυγείο. Θα χρειαστείτε 4 κ.σ. τσίπουρο, 2 κ.σ. σιρόπι μελιού, 1,5 κ.σ. χυμό λάιμ και μερικά φύλλα βασιλικού.

Βάλτε όλα τα υλικά σας στο σέικερ και χτυπήστε καλά με πάγο. Σουρώστε σε ένα ποτήρι και προσθέστε πάγο και μερικά φύλλα βασιλικού για γαρνιτούρα.

Κοκτέιλ με τσίπουρο, σιρόπι κανέλας και ροζέ κρασί
Θα μπορούσε να είναι η ελληνική εκδοχή του κλασικού Mimosa cocktail. Για να φτιάξετε το σιρόπι κανέλας, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ζάχαρη και νερό σε αναλογία 2:1, 3 ξυλάκια κανέλας, 5 γαρύφαλα, 1 κ.γ. χυμό λεμονιού και λίγη κανέλα σε σκόνη. Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε το νερό, την ζάχαρη, τα ξυλάκια κανέλας και τα γαρύφαλα να βράσουν και μόλις το μείγμα αρχίσει να κοχλάζει, περιμένετε 2-3 λεπτά και χαμηλώστε θερμοκρασία, ώστε να σιγοβράσει μέχρι να «δέσει». Όταν γίνει αυτό, προσθέστε το λεμόνι, ανακατέψτε και αποσύρετε από τη φωτιά. Πασπαλίστε και την σκόνη κανέλας, ανακατέψτε και αφήστε να κρυώσει.

Θα χρειαστείτε 2 κ.σ. τσίπουρο, 1 κ.σ. σιρόπι κανέλας, 1 κ.σ. φρεσκοστιμμένο συμό λεμόνι και λίγο παγωμένο ροζέ αφρώδες κρασί.

Προσθέστε σε ένα σέικερ το τσίπουρο, το σιρόπι και τον χυμό λεμονιού με λίγο πάγο. Ανακατέψτε καλά και σουρώστε σε ένα ποτήρι σαμπάνιας. Προσθέστε το ροζέ αφρώδες και απολαύστε.

Έπειτα από πέντε γύρους, επελέγη η φωτογραφία που νίκησε στον φετινό διαγωνισμό Tournament Earth, ο οποίος ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες και τον διοργάνωσε το Earth Observatoty της NASA. Πρόκειται για τη φωτογραφία με λεζάντα «Ocean Sands, Bahamas», η οποία είχε τραβηχτεί το 2001 από τον δορυφόρο Landsat 7 και συγκέντρωσε το 66,2% των ψήφων στον τελικό γύρο.
Το Tournament Earth 2020 ήταν εορτασμός των 20 χρόνων του Earth Observatory και των 50στών γενεθλίων της Ημέρας της Γης. Οι αναγνώστες του Earth Observatory κλήθηκαν να επιλέξουν την καλύτερη φωτογραφία στην ιστορία του (καθημερινά, το Earth Observatory δημοσιεύει μια αξιοσημείωτη φωτογραφία της Γης).
Η νικήτρια, φέτος, φωτογραφία δίνει εικόνα από το διάστημα της άμμου του ωκεανού και των φυκιών στις Μπαχάμες. Με βαθιές τάφρους και ενεργά ηφαίστεια, ο πυθμένας του ωκεανού δεν είναι διόλου επίπεδος και το έδαφος κάτω από το νερό λαξεύεται συνεχώς από υπόγεια ρεύματα και παλίρροιες, γεννώντας απόκοσμα σχήματα. Τα οδοντωτά σχήματα του βυθού στις Μπαχάμες -τονισμένα με επιχρωματισμό στην τελική φωτογραφία- αιχμαλώτισε πριν από 19 χρόνια ο «φακός» του δορυφόρου της NASA.

Τι πληροφορίες που είχε δημοσιεύσει η aftodioikisi.gr για άρση των περιορισμών για μετακινήσεις εκτός νομού στις 18 Μαΐου, επιβεβαίωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. «Οι μετακινήσεις στην ηπειρωτική χώρα, αν όλα πάνε καλά, θα ξεκινήσουν στις 18 Μαΐου», είπε χαρακτηριστικά. Και πρόσθεσε: «Για τα νησιά οι αποφάσεις θα ληφθούν αργότερα».
Νωρίτερα ο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, είχε προαναγγείλει ότι οι κυβερνητικές ανακοινώσεις για την άρση απαγόρευσης μετακίνησης εκτός περιφερειακής ενότητας θα πραγματοποιηθούν την Δευτέρα 11/5.  Συγκεκριμένα, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα ο υφυπουργός στον Πρωθυπουργό τόνισε ότι: «Είναι ένα ζήτημα για το οποίο αποφάσεις θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα. Ξέρετε ότι έχουμε καταργήσει τη χρήση του εντύπου και του sms για τις μετακινήσεις από τις 4 Μαΐου. Οι αποφάσεις θα ξεδιπλωθούν και για άλλους τομείς της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας  τη Δευτέρα 11 του μηνός. Θα αξιολογήσουμε την κατάσταση και θα δούμε πως θα επιτραπεί και η μετακίνηση εκτός των ορίων της Περιφερειακής Ενότητας.  Μέσα σ’ αυτό συμπεριλαμβάνονται και τα νησιά, χωρίς να σημαίνει ότι θα είναι ταυτόχρονη η απελευθέρωση και προς τα δύο μέρη. Αλλά, θα αναμένετε τις τελικές αποφάσεις της Κυβέρνησης την επόμενη εβδομάδα. οι σχετικές ανακοινώσεις για το θέμα αυτό θα γίνουν την ερχόμενη εβδομάδα, ωστόσο αυτές πιθανότατα δεν θα περιλαμβάνουν και τις μετακινήσεις προς τα νησιά».
Υπενθυμίζεται, ότι, όπως έχει γράψει η ιστοσελίδα, για τα νησιά η άρση των περιορισμών μετακινείται μάλλον για τον Ιούνιο (σ.σ. να σημειωθεί ότι η αργία του Αγίου Πνεύματος είναι φέτος στις 8 Ιουνίου).

Tραγικό θάνατο βρήκε μια 58χρονη από το νησί Kiawah όταν αποφάσισε να έρθει πιο κοντά με ένα κροκόδειλο.
Η Σύνθια Κοβέρτ, η οποία είχε πάει για να επισκεφτεί μία πελάτισσά της, από την αρχή δεν αντιδρούσε και τόσο φυσιολογικά, ενώ όταν οι αρχές ρώτησαν το ζευγάρι που έμενε στο σπίτι αν είχε κάνει χρήση αλκοόλ ή ναρκωτικών, έλαβαν την απάντηση πως την είδαν να πίνει μόνο κρασί.
Την ώρα λοιπόν που συνομιλούσε με την πελάτισσά της, είδε έναν κροκόδειλο από τον διπλανό ποτάμι να έχει βγει στην όχθη και αποφάσισε να πάει να τον χαϊδέψει, παρά τις συστάσεις που της έγιναν οτι κάτι τέτοιο είναι επικίνδυνο.
Μάλιστα ούτε το προ ημερών περιστατικών που ο συγκεκριμένος κροκόδειλος είχε αρπάξει ένα ελάφι, φάνηκε να την συγκινεί, πλησιάζοντας ακόμα πιο κοντά.
Το κακό δεν άργησε να γίνει… Της δάγκωσε το πόδι και άρχισε να την τραβάει μέσα στο ποτάμι, με τους ιδιοκτήτες του σπιτιού να καταβάλουν κάθε προσπάθεια για να την σώσουν.
Ο άνδρας χτυπούσε τον κροκόδειλο με ένα ξύλο για να την αφήσει, ενώ η γυναίκα, της πέταξε ένα σχοινί για να την κρατήσει στην επιφάνεια του νερού. Ωστόσο τίποτα από αυτά δεν πέτυχε…
Κάτι που κατάλαβε και η ίδια, η οποία είπε: «Μάλλον δεν θα το ξανακάνω αυτό», πριν εξαφανιστεί.
Ο κροκόδειλος, εντοπίστηκε λίγο αργότερα σε όχι και τόσο μακρινή απόσταση και θανατώθηκε.

Οι Γκανέζοι νεκροθάφτες χορευτές έστειλαν ένα μήνυμα μέσω βίντεο, στο οποίο ευχαριστούν τους γιατρούς για την «μάχη» που δίνουν προσπαθώντας να βοηθήσουν ασθενείς με κορωνοϊό.
Στο βίντεο, που μοιράστηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο ηγέτης Benjamin Aidoo, είπαν:«Εργάζεστε σκληρά και φροντίζετε όλους».
Απευθυνόμενοι στο ευρύ κοινό, πρόσθεσαν: «Τώρα θυμηθείτε, μείνετε στο σπίτι».
Αξίζει να σημειωθεί πως στο διαδίκτυο είναι γνωστοί ως «Ghana Dancing Pallbearers» και αποτελούν τα απόλυτα τρολ των social media στην εποχή του κορονοϊού.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!