Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015


Θέλετε να νικήσετε το μεσημεριανό λήθαργο χωρίς να βαρύνετε και να φορτωθείτε πολλές θερμίδες; Μπορείτε να επιλέξετε ένα υγιεινό και θρεπτικό σνακ που θα σας χαρίσει ενέργεια και ευεξία, χωρίς να ανησυχείτε για το βάρος σας.
Για περισσότερη ενέργεια και αυξημένες επιδόσεις μέσα στην ημέρα, βάλτε στη ζωή σας τις παρακάτω 10 τροφές.
1. Ξηροί καρποί
Οι ωμοί, μη αλατισμένοι ξηροί καρποί δίνουν μια γερή δόση ενέργειας, καθώς παρέχουν πολύτιμα θρεπτικά συστατικά όπως πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και βιταμίνες.
2. Γιαούρτι
Περιέχει ασβέστιο και προβιοτικά, τα «καλά» βακτήρια που ρυθμίζουν τη λειτουργία του γαστρεντερικού και διευκολύνουν την πέψη. Μπορείτε να το απολαύσετε σκέτο ή σε συνδυασμό με λίγους ξηρούς καρπούς ή δημητριακά ολικής άλεσης.
3. Σολομός
Ο σολομός είναι εξαιρετική πηγή Ω-3 λιπαρών οξέων, θρεπτικό συστατικό που συμβάλλει, μεταξύ άλλων, στον έλεγχο της χοληστερόλης. Επίσης, περιέχει σημαντική ποσότητα πρωτεϊνών, βιταμίνης Β6, νιακίνης (βιταμίνη Β3) και ριβοφλαβίνης (βιταμίνη Β2). Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β βοηθούν ώστε ο οργανισμός μας να μετατρέπει ευκολότερα τις τροφές σε ενέργεια.
4. Μανιτάρια
Μία κούπα μανιτάρια μάς παρέχει σχεδόν το 50% της ημερήσιας ποσότητας σιδήρου που χρειαζόμαστε. Ο σίδηρος είναι απαραίτητος ώστε να μεταφέρεται ευκολότερα το οξυγόνο σε ολόκληρο το σώμα. Χωρίς επαρκή οξυγόνωση των ζωτικών οργάνων, νιώθουμε υπνηλία και κόπωση.
5. Σπανάκι
Το σπανάκι είναι πλούσιο σε σίδηρο, μαγνήσιο και κάλιο. Το μαγνήσιο παίζει καίριο ρόλο στη διαδικασία παραγωγής ενέργειας και σε συνδυασμό με το κάλιο επιτρέπει την αποτελεσματικότερη πέψη αλλά και την καλύτερη μυϊκή και νευρική λειτουργία.
6. Πασατέμπος
Μια γεμάτη χούφτα ψημένου κολοκυθόσπορου παρέχει σχεδόν το 50% της ημερήσιας ποσότητας μαγνησίου που χρειαζόμαστε.
7. Γλυκοπατάτα
Η γλυκοπατάτα είναι πηγή «καλών» υδατανθράκων και επίσης περιέχει σίδηρο, κάλιο, μαγνήσιο, βιταμίνη C και βιταμίνη D, θρεπτικά συστατικά που αυξάνουν τα επίπεδα ενέργειας και καταπολεμούν την κούραση. Μπορείτε να την απολαύσετε σε πουρέ, ψητή, βραστή ή σε σαλάτα.
8. Σαλάτα
Η επαρκής ενυδάτωση του οργανισμού είναι απαραίτητη για να έχουμε ενέργεια όλη την ημέρα. Σημαντικές ποσότητες νερού παίρνουμε από τα φρούτα και τα λαχανικά, μπορείτε λοιπόν να φτιάξετε μια πράσινη σαλάτα στην οποία θα προσθέσετε ένα φρούτο της επιλογής σας, όπως μήλο, πορτοκάλι ή ρόδι. Το νερό βοηθά να μεταφερθούν θρεπτικά συστατικά και οξυγόνο στα κύτταρα.
9. Φρούτα και λαχανικά εποχής
Όταν τα φρούτα και τα λαχανικά βρίσκονται στην εποχή τους (π.χ. πορτοκάλι και καρότο το χειμώνα, φράουλες και μελιτζάνες την άνοιξη, βερίκοκο και τομάτα το καλοκαίρι, ακτινίδιο και μαρούλι το φθινόπωρο) έχουν τη μέγιστη θρεπτική αξία κι έτσι παρέχουν στον οργανισμό μας τη μέγιστη ποσότητα θρεπτικών συστατικών.
10. Αβγά
Το αβγό είναι εξαιρετική πηγή πλήρους πρωτεΐνης, παρέχει δηλαδή και τα 9 απαραίτητα αμινοξέα που χρειάζεται ο οργανισμός μας. Το αβγό είναι το ιδανικό σνακ μετά τη γυμναστική, καθώς βοηθά στην αποκατάσταση των μυών.
Πηγή: onmed.gr

Η πτήση της British Airways εκτελούσε το δρομολόγιο από την Τζαμάικα προς το Λονδίνο. Όλα πήγαιναν καλά μέχρι τη στιγμή που μία επιβάτης ξεκίνησε να κάνει στριπτίζ μπροστά στα έκπληκτα μάτια των συνεπιβατών της!

Η 46χρονη γυναίκα, όπως λέγεται, είχε πιεί αρκετά και έτσι με τη βοήθεια του αλκοόλ κατάφερε όχι μόνο να φέρει τα πάνω - κάτω στο αεροπλάνο αλλά και να εκθέσει τα “εσώψυχα” του εαυτού της.

Αμέσως, μετά την προσγείωση του αεροπλάνου στο αεροδρόμιο του Gatwick, η παράτολμη Βρετανίδα δέχτηκε το κατσάδιασμα από τους αστυνομικούς καθώς βρέθηκε αρκετή ποσότητα αλκοόλ στο αίμα της.

Ο εκπρόσωπος της British Airways δεν θέλησε να δώσει έκταση στο συγκεκριμένο γεγονός, αλλά επιβεβαίωσε ότι κλήθηκαν οι αστυνομικές αρχές να ερευνήσουν την πτήση που έφτασε από την Τζαμάικα.

Σύμφωνα με βρετανική έρευνα, ένας στους εφτά βρετανούς ταξιδιώτες παραδέχτηκε ότι πίνει κατά τη διάρκεια της πτήσης, ενώ οι περισσότεροι ξεκινούν να πίνουν κατά την αναμονή τους στο αεροδρόμιο.

http://www.newsit.gr 
Η Τράπεζα Χρόνου 60' Θεσσαλονίκης αποφάσισε για πρώτη φορά να διοργανώσει παζάρι προϊόντων και αντικειμένων μεταξύ των μελών της την ερχόμενη Κυριακή από τις 12:00 μ.μ. έως τις 16:00 μ.μ. στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρουν στην πρόσκληση που ανάρτησαν στο Facebook:

''Πιστοί στη φιλοσοφία μας για την κατάργηση του χρήματος, θα έχουμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε προϊόντα και είδη που δεν μας είναι άλλο χρήσιμα (προϊόντα που παράγουμε / κατασκευάζουμε οι ίδιοι, ρούχα, βιβλία, εργαλεία, είδη οικιακής χρήσης κλπ), κοστολογώντας τα σε χρόνο, π.χ. 1βιβλίο = 1 ώρα ή 1 ποδήλατο = 7,5 ώρες. Ελπίζουμε ότι η δράση αυτή θα κινήσει το ενδιαφέρον και θα κινητοποιήσει τα μέλη μας, αλλά και άλλους συμπολίτες μας ώστε να πάρει μια νέα ώθηση η λειτουργία της Τράπεζας μας. Σας καλούμε λοιπόν όλους και όλες να συμμετέχετε μαζικά.

Στο χώρο θα λειτουργεί Γραμματεία για την εγγραφή νέων μελών. Έτσι λοιπόν μπορεί ο καθένας να συμμετέχει, αφού εγγραφεί εκείνη την ώρα.

Προϋπόθεση: να δηλώσει τουλάχιστον μία υπηρεσία προσφοράς''.

Η Τράπεζα Χρόνου είναι ένα πρωτοποριακό μοντέλο ανταλλαγής υπηρεσιών χωρίς τη μεσολάβηση χρημάτων, με νόμισμα μόνο τον χρόνο. Απέναντι σ' αυτό το νόμισμα – χρόνο όλα τα μέλη της Τράπεζας Χρόνου είναι ισότιμα: π.χ. μία ώρα ιδιαίτερο μάθημα Αγγλικών ισούται με μια ώρα σιδέρωμα ρούχων και απευθύνεται σε όλους τους κατοίκους της πόλης.

http://www.thestival.gr
Αποτελεί την βάση των μπαχαρικών στο κάρι, είναι συγγενές με την πιπερόριζα (τζίντζερ) και ένας από τους πιο υγιεινούς τρόπους για να προσθέσετε γεύση (και χρώμα!) στο φαγητό.

Ο λόγος γίνεται για την κουρκούμη, η οποία έχει συνδεθεί επιστημονικά με μια σειρά ευεργετικών ιδιοτήτων για την ανθρώπινη υγεία.

Δείτε μερικές από αυτές:

Μπορεί να μειώσει την καούρα και τις στομαχικές διαταραχές
Έρευνες έχουν δείξει ότι τα συμπληρώματα από το φυτό της κουρκούμης είναι πιο αποτελεσματικά στην μείωση των συμπτωμάτων της καούρας και της δυσπεψίας από ένα φάρμακο placebo. Αυτό οφείλεται στις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες της κουρκούμης.

Περιέχει ένα συστατικό που μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων
Πρόκειται για την κουρκουμίνη, την ουσία που δίνει στην κουρκούμη το χαρακτηριστικό της έντονο κίτρινο χρώμα. Έρευνα του 2012 σε 121 ασθενείς που είχαν κάνει bypass έδειξε ότι εκείνοι που πήραν συμπλήρωμα κουρκουμίνης επί τρεις μέρες πριν και πέντε μέρες μετά την επέμβαση, είχαν μειωμένη πιθανότητα καρδιακής προσβολής (13%) σε σύγκριση με εκείνους που δεν είχαν πάρει κουρκουμίνη (30%). Αν και δεν θεωρείται φυσικά υποκατάστατο κάποιας φαρμακευτικής αγωγής, εντούτοις οι ειδικοί υπολογίζουν ότι η κουρκουμίνη μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφράγματος έως και 65%.

Καθυστερεί την εκδήλωση διαβήτη
Έρευνα του 2012 σε άτομα με προδιαβήτη έδειξε ότι οι κάψουλες κουρκουμίνης ως συμπλήρωμα διατροφής καθυστερούν την εμφάνιση του διαβήτη τύπου-2. Σε διάστημα εννέα μηνών, οι συμμετέχοντες στη μελέτη έλαβαν είτε συμπληρώματα κουρκουμίνης είτε κάψουλες με φάρμακο placebo. Λίγο πάνω από το 16% εκείνων που πήραν το χάπι placebo είχαν διαγνωστεί με διαβήτη τύπου-2 πριν από το τέλος της μελέτης, ενώ ούτε ένας από εκείνους που πήραν την κουρκουμίνη δεν είχε ακόμα διαβήτη.

Καταπολεμάει τον καρκίνο
Έρευνες σε πειραματόζωα έχουν δείξει ότι η κουρκούμη έχει τόσο ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, ώστε καταπολεμάει ακόμα και τον καρκίνο. Η κουρκουμίνη "παρεμβαίνει σε διάφορες μοριακές δομές που εμπλέκονται στην ανάπτυξη καρκίνου, την διόγκωση και την εξάπλωση", σύμφωνα με την Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα και συρρικνώνει τους ήδη υπάρχοντες όγκους, όπως έχουν δείξει μελέτες σε ζώα σε περιβάλλον εργαστηρίου.

http://www.seleo.gr
Ασύρματη συσκευή θα ελέγχει τη χρήση του νερού

Τέλος στις απολαυστικές (αλλά καθόλου περιβαλλοντικά φιλικές) στιγμές που περνούσαν στις… ντουζιέρες των ξενοδοχείων οι επισκέπτες τους θέλει να βάλει η Αρχή Προστασίας του Περιβάλλοντος στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της MailOnline, η υπηρεσία χρηματοδοτεί μια έρευνα για τη δημιουργία μιας ασύρματης συσκευής, η οποία θα ελέγχει τη χρήση του νερού στις ντουζιέρες των ξενοδοχείων.

«Τα ξενοδοχεία καταναλώνουν μια πολύ σημαντική ποσότητα νερού στις ΗΠΑ, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Τα περισσότερα ξενοδοχεία δεν ελέγχουν τη χρήση νερού που κάνουν οι επισκέπτες τους, με αποτέλεσμα να ξοδεύονται εκατομμύρια γαλόνια πόσιμου νερού κάθε χρόνο» αναφέρει η υπηρεσία.

Για το λόγο αυτό αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια εφαρμογή, η οποία θα ελέγχει την ποσότητα του νερού που χρησιμοποιούν οι επισκέπτες των ξενοδοχείων, ελπίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρουν να μειώσουν το χρόνο που περνούν αυτοί κάτω από το ντους… με ανοιχτή τη βρύση.

http://www.4news.gr 
Σε δυο ομάδες έχουν χωριστεί οι επιζήσαντες συντάκτες της σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo, δυο περίπου μήνες μετά την αιματηρή τρομοκρατική επίθεση. Όπως αναφέρουν... τα διεθνή μέσα, έντεκα μισθωτοί συντάκτες της εφημερίδας, αξιώνουν όλοι οι συνεργάτες να γίνουν μέτοχοι προκειμένου να αποκτήσουν ΠΡΟΣΒΑΣΗ στα 30 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που είχε εξασφαλιστεί μετά την επίθεση.

«Ο συντάκτης Λοράν Λεζέ ανακοίνωσε στα μέσα της εβδομάδας, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης του φύλλου, ότι επιθυμεί την εκκίνηση διαπραγματεύσεων, με στόχο την ισότιμη διανομή του κεφαλαίου», σημείωσε το μέλος του νομικού τμήματος της Charlie Hebdo. Όπως τονίζεται στα δημοσιεύματα, ο παραπάνω συντάκτης έχει στο πλευρό του 11 συντάκτες.

Η εφημερίδα ανήκει κατά 40% στους γονείς του δολοφονηθέντος πρώην διευθυντή, Σαρμπ, κατά 40% στον σκιτσογράφο Ρις, που τραυματίσθηκε στον ώμο και είναι ο σημερινός διευθυντής της εφημερίδας και 20% στον υποδιευθυντή Ερίκ Πορτό.

«Σημειώνουμε την επιθυμία των μισθωτών να συνεταιρισθούν στην εφημερίδα, αλλά βρισκόμαστε πολύ μακριά από τη μετοχική σύνθεση. Οι διευθυντές λυπούνται πολύ για την πρωτοβουλία των μισθωτών. Ο Ρις βρίσκεται ακόμη στο νοσοκομείο και το μερίδιο του Σαρμπ δεν έχει αποδοθεί ακόμη στους κληρονόμους. Η κατάσταση θυμίζει τις κηδείες, στις οποίες οι συγγενείς ερίζουν για τα κοσμήματα της εκλιπούσας», ανέφερε ο δικηγόρος της εφημερίδας.

Η εφημερίδα, πριν την τρομοκρατική επίθεση, που στοίχισε τη ζωή σε 12 συντάκτες, βρισκόταν στο όριο της πτώχευσης με 30.000 πωλήσεις. Μετά την τραγωδία, οι πωλήσεις εκτινάχτηκαν με τα φύλλα να αγγίζουν τα 7 εκατομμύρια φύλλα.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 

To Apple Watch θα έρθει σε δύο μεγέθη, 3 διαφορετικές κατηγορίες και με μια σειρά από διαφορετικά λουράκια που θα καλύψουν ακόμη και τα γούστα των πιο απαιτητικών.

Παρακάτω σας έχουμε συγκεντρωμένα όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά του:

Λειτουργικό σύστημα

• WatchOS

Πλοήγηση

• Capacitive touch (tap, swipe)
• Force touch (press)
• Digital crown (scroll, zoom, home, time, accessibility, Siri)
• Button (Friends, Apple Pay, power)

Αισθήτηρες
• Ambient light
• Accelerometer
• Gyroscope
• Heart rate

Συνδεσιμότητα

• Bluetooth 4.0 Low Energy (LE)
• Wi-Fi 802.11b/g/n 2.4GHz (system use only)

Διάρκεια ζωής μπαταρίας – Αυτονομία
• 18 hours
• 3 hours talk time
• 6.5 hours audio playback
• 6.5 hours workout use
• 48 hours time check
• 72 hours power reserve (time only)

Χρόνος φόρτισης

• 1.5 hours to 80%
• 2.5 hours to 100%

Αντίσταση στο νερό
• IPX7 under IEC standard 60529

Επεξεργαστής
• Apple S1 computer-on-a-chip

Αποθηκευτικός χώρος
• 8 GB total
• 2 GB for music
• 75 MB for photos

Μέγεθος οθόνης και ανάλυση

• 38mm: 340×272 pixels
• 42mm: 390×312 pixels

Μέγεθος σασί
• 38.6mm high, 33.3mm wide, 10.5mm deep
• 42mm high, 35.9mm wide, 10.mm deep

Κατηγορίες

• Apple Watch Sport (7000 Series aluminum or anodized aluminum with ion-x glass)
• Apple Watch (316L stainless steel or diamond-like carbon coated stainless steel with sapphire crystal)
• Apple Watch Edition (18 karat yellow or rose gold with sapphire crystal)

Βάρος σασί
• 38mm Apple Watch Sport (aluminum): 25g
• 38mm Apple Watch (stainless steel): 40g
• 38mm Apple Watch Edition (rose gold): 54g
• 38mm Apple Watch Edition (yellow gold): 55g
• 42mm Apple Watch Sport (aluminum): 30g
• 42mm Apple Watch (stainless steel): 50g
• 42mm Apple Watch Edition (rose gold): 67g
• 42mm Apple Watch Edition (yellow gold): 69g

Μέγεθος για τα λουράκια

• 38mm sport band: 130-180mm, 150-200mm
• 38mm modern Buckle: 135-150mm, 145-165mm, 160-180mm
• 38mm classic buckle: 125-200mm
• 38mm Milanese loop: 130-180mm
• 38mm link bracelet: 135-195mm
• 42mm sport band: 140-185mm, 160-210mm
• 42mm leather loop: 150-185mm, 180-210mm
• 42mm classic buckle: 145-215mm
• 42mm Milanese loop: 150-200mm
• 42mm link bracelet: 140-205mm

Apple Watch Sport βάρος για τα διαθέσιμα λουράκια

• 38mm black sport band: 37g
• 38mm pink sport band: 42g
• 38mm green sport band: 43g
• 38mm blue sport band: 44g
• 38mm white sport band: 47g
• 42mm black sport band: 37g
• 42mm pink sport band: 42g
• 42mm green sport band: 43g
• 42mm blue sport band: 44g
• 42mm white sport band: 47g

Apple Watch βάρος για τα διαθέσιμα λουράκια

• 38mm classic buckle: 16g
• 38mm modern buckle: 23g/23g/24g
• 38mm Milanese loop: 33g
• 38mm black sport band: 37g
• 38mm white sport band: 47g
• 38mm steel link bracelet: 65g
• 42mm classic buckle: 19g
• 42mm leather loop: 30g/33g
• 42mm black sport band: 40g
• 42mm white sport band: 51g
• 42mm Milanese loop: 41g
• 42mm steel link bracelet: 75g

Apple Watch Edition βάρος για τα διαθέσιμα λουράκια

• 38mm black sport band: 38g
• 38mm modern buckle: 40g/40g/41g
• 38mm white sport band: 48g
• 42mm classic buckle: [20g]
• 42mm black sport band: 42g
• 42mm white sport band: 53g

Apple Watch τιμολόγηση
• 38mm Apple Watch Sport: $349
• 42mm Apple Watch Sport: $399
• 38mm Apple Watch with sport band: $549
• 42mm Apple Watch with sport band: $599
• 38mm Apple Watch with classic buckle: $649
• 38mm Apple Watch with Milanese loop: $649
• 42mm Apple Watch with classic buckle: $699
• 42mm Apple Watch with Milanese loop: $699
• 42mm Apple Watch with leather loop: $699
• 38mm Apple Watch with modern buckle: $749
• 38mm Apple Watch with link bracelet: $949
• 42mm Apple Watch with link bracelet: $999
• 38mm Apple Watch with black link bracelet: $1049
• 42mm Apple Watch with black link bracelet: $1099
• 38mm Apple Watch Edition with sport band: $10,000
• 42mm Apple Watch Edition with sport band: $12,000
• 42mm Apple Watch Edition with classic buckle: $15,000
• 38mm Apple Watch Edition with modern buckle: $17,000

Λουράκια τιμολόγηση

• Sport bands: $49
• Classic buckle: $149
• Milanese loop: $149
• Leather loop: $149
• Modern buckle: $249
• Link bracelet: $449

Προ παραγγελίες

• Απρίλιος 10, 2015: Australia, Canada, China, France, Germany, Hong Kong, Japan, U.K., U.S. (Including: Galeries Lafayette in Paris, Isetan in Tokyo and Selfridges in London)

Διάθεση στις αγορές
• Απρίλιος 24, 2015: Australia, Canada, China, France, Germany, Hong Kong, Japan, U.K., U.S. (including: Galeries Lafayette in Paris, Isetan in Tokyo and Selfridges in London, Colette in Paris, Dover Street Market in London and Tokyo, Maxfield in Los Angeles and The Corner in Berlin.)

ΠΗΓΗ: appleworldhellas.com
Να δολοφονήσουν 100 κατονομασμένα μέλη των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων καλεί το Ισλαμικό κράτος υποστηρικτές του που κατοικούν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Όπως αναφέρει ο skai.gr, λίστα με τα ονόματα και τις διευθύνσεις των 100 στρατιωτικών-στόχων αναρτήθηκε σε ιστότοπο που συνδέεται με το ΙΚ, μαζί με το κάλεσμα για την εκτέλεσή τους.

Η σοβαρότητα της απειλής αλλά και η αυθεντικότητα της λίστας εξετάζεται από το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ.

«Δεν είμαι σε θέση να επιβεβαιώσω την αξιοπιστία της πληροφορίας, αλλά την εξετάζουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά αξιωματούχος του Πενταγώνου. «Πάντοτε ενθαρρύνουμε το προσωπικό μας να εκτελεί τις κατάλληλες ενέργειες ασφαλείας και να εφαρμόζει τις διαδικασίες προστασίας», προσέθεσε.

Την ανάρτηση υπογράφει ομάδα που αυτοαποκαλείται «Τμήμα Χάκινγκ του Ισλαμικού Κράτους». Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες των «New York Times» έως τώρα δεν υπάρχουν ενδείξεις πως οι τζιχαντιστές πράγματι κατόρθωσαν να παραβιάσουν τα ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας του αμερικανικού στρατού και να αποσπάσουν απόρρητα στοιχεία.

Αξιωματούχοι δήλωσαν στην εφημερίδα ότι ο κατάλογος μοιάζει να καταρτίσθηκε με βάση πρόσωπα που αναφέρονται σε άρθρα σχετικά με τις αεροπορικές επιδρομές κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Σύμφωνα με το BBC, τα περισσότερα στοιχεία που ανήρτησαν οι τζιχαντιστές για τους 100 αμερικανούς στρατιωτικούς είναι δημοσίως διαθέσιμα.

http://www.thestival.gr
Από σήμερα επανέρχεται ο θεσμός του Αστυνομικού της Γειτονιάς. Οι αστυνομικοί που στελεχώνουν τον θεσμό θα απασχολούνται αποκλειστικά με τα καθήκοντά του Αστυνομικού της Γειτονιάς.

Οι πολίτες θα μπορούν να τους ξεχωρίζουν από το διακριτικό σήμα, αλλά και από τα σκουτεράκια τα οποία θα χρησιμοποιούν για να βρίσκονται εγκαίρως σε όλα τα σημεία ευθύνης τους. Βασικό τους «όπλο» θα είναι το υπηρεσιακό κινητό τους τηλέφωνο, με το οποίο θα ενημερώνουν άμεσα για το που χρειάζονται ενισχύσεις. Βέβαια θα φέρουν και όπλο όπως όλοι οι ένστολοι.

Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί αρχικά σε 22 γειτονιές, σε τέσσερις περιοχές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στην Καλλιθέα, στο Χαλάνδρι, στην Τούμπα- Τριανδρία και στον Εύοσμο.







http://www.aftodioikisi.gr
Η απεγνωσμένη 29χρονη Lena Komleva από το Chelyabinsk της Ρωσίας, ψάχνει μέσω διαδικτύου άντρα για να... την αφήσει έγκυο! Η κοπέλα έβαλε την αγγελία στο διαδίκτυο ενημερώνοντας τους υποψηφίους πατέρες ότι τον τυχερό θα διαλέξει η... μητέρα της!

Στην αγγελία η Lena γράφει: «Πριν τα 29α γενέθλιά μου, θα ήθελα να ανακοινώσω ένα διαγωνισμό. Η μαμά μου χρειάζεται εγγόνια για να τους δώσει όλα τα παιδικά ρούχα που έχει μαζέψει. Αλλά κανένας δεν θέλει να με παντρευτεί. Αν είσαι νέος, δυνατός και υγιής, πάρε με. Η μητέρα μου θα ανακοινώσει το νικητή. Ξέρει τι χρειάζομαι». Η... μέλλουσα μητέρα, εξηγεί: «Δεν υπάρχει κάτι για το οποίο πρέπει να ντρέπομαι. Ήμουν κάποτε ερωτευμένη με κάποιον, αλλά δεν ήμουν ευτυχισμένη. Ελπίζω να βρω ένα σύζυγο, αλλά αν βρω απλά έναν βιολογικό πατέρα για το παιδί μου, θα είμαι ικανοποιημένη».

Οι υποψήφιοι πατέρες ήταν πάρα πολλοί όπως αναφέρει η εφημερίδα Daily Mail, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Ρωσίδας. Τα σκήπτρα πλέον παίρνει η... μαμά της κοπέλας, για την αξιολόγηση των ανδρών!



http://thesout.gr 

Πέθανε ο Γιωρίκας και πήγε στον Παράδεισο. Όπως τον ξεναγεί ο Αγιος Πέτρος βλέπουν κάποιον να ουρλιάζει γιατί του ανοίγουν τρύπες στην πλάτη με το black & decker.
– Γιατί το κάνουν αυτό; ρωτάει ο Γιωρίκας.
– Έγινε άγγελος και ανοίγουμε τρύπες για τα φτερά, του απαντάει ο Άγιος Πέτρος
Πιο κάτω βλέπει άλλον που του άνοιγαν τρύπες στο κεφάλι.
– Αυτό γιατί; ρωτάει πάλι ο Γιωρίκας.
– Α, λέει ο Αγιος Πέτρος,έγινε άγγελος, και κάνουμε τρύπες για το φωτοστέφανο.
– Α, δεν γίνεται! λέει ο Γιωρίκας, Προτιμώ να πάω στην Κόλαση!!!
– Μα εκεί θα σε γαμήσουν! λέει ο Αγιος Πέτρος.
– Ναι, αλλά τουλάχιστον έχω την τρύπα έτοιμη….

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας του Κολοράντο μια δωδεκάχρονη προσπάθησε να δηλητηριάσει τη μητέρα της εις διπλούν, καθώς την είχε τιμωρήσει περνώντας της το iPhone. Όπως αναφέρεται, η μητέρα δήλωσε στους αστυνομικούς ότι αρρώστησε όταν ήπιε έναν χυμό, που της είχε ετοιμάσει η κόρη της.
Όταν η μητέρα άρχισε να αισθάνεται καλύτερα εντόπισε μια παράξενη μυρωδιά στο ποτήρι με το νερό που βρισκόταν στο δωμάτιό της, μάλιστα είχε εντοπίσει την ίδια μυρωδιά και στον χυμό. 
 
"Είναι τρομακτικό", δήλωσαν οι αρχές αναφερόμενες στο περιστατικό.
Όπως αναφέρεται δεν είναι το πρώτο περιστατικό που καταγράφεται στην Αμερική, δείχνοντας την εξάρτηση των ανηλίκων στα τεχνολογικά μέσα και το διαδίκτυο.
(Πηγή: Metro)

Όλοι βιώνουμε καθημερινά κρίσεις στρες λόγω δουλειάς, κακής υγείας, οικογενειακών υποχρεώσεων, οικονομικών δυσκολιών και όχι μόνο.
Όταν όμως το στρες γίνει χρόνιο ή οι ανησυχίες είναι υπερβολικές και δεν υποχωρούν με την πάροδο των εβδομάδων, ίσως πρόκειται για αγχώδη διαταραχή.
Το παρακάτω τεστ έχει σχεδιαστεί από τον Αμερικανικό Σύλλογο για το Άγχος και την Κατάθλιψη (ADAA) με βάση την τέταρτη έκδοση του Διαγνωστικού και Στατιστικού Εγχειριδίου Ψυχικών Διαταραχών (DSM-4) ώστε να βοηθήσει στη διάκριση της φυσιολογικής, καθημερινής ανησυχίας από τη γενικευμένη αγχώδη διαταραχή (GAD).
Τα άτομα που πάσχουν από γενικευμένη αγχώδη διαταραχή ανησυχούν υπερβολικά για μικροπράγματα ή εμπόδια και προβλήματα που ξεπερνιούνται εύκολα. Ανησυχούν υπερβολικά ακόμη και για το πώς θα περάσει η μέρα και πιστεύουν ότι όλα θα πάνε στραβά. Συχνά, οι ανησυχίες αυτές οδηγούν το άτομο στην αποχή από απλές, καθημερινές δραστηριότητες.
Τα άτομα που πάσχουν από γενικευμένη αγχώδη διαταραχή δεν μπορούν να ξεπεράσουν τις ανησυχίες τους ακόμη κι όταν συνειδητοποιούν ότι είναι πιο έντονες απ’ ότι επιβάλλουν οι περιστάσεις. Δεν μπορούν να χαλαρώσουν, ταράζονται εύκολα και δυσκολεύονται να συγκεντρωθούν. Μπορεί επίσης να αντιμετωπίζουν πρόβλημα στον ύπνο, να εκδηλώνουν συχνά πονοκεφάλους ή ναυτία και ζαλάδα.
Πατήστε επάνω στην εικόνα για να κάνετε το τεστ άγχους του ADAA.
bigstock Hitting The Target 77649818
Οι ερωτήσεις που καλείστε να απαντήσετε (ΝΑΙ/ΟΧΙ) αφορούν κυρίως στο πόσο συχνά σας απασχολούν συγκεκριμένες καταστάσεις και σκέψεις.
Δείτε τις παρακάτω στα ελληνικά.
Σας απασχολούν τα παρακάτω;
– Υπερβολικές ανησυχίες, τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας, για διάστημα τουλάχιστον έξι μηνών.
– Αδικαιολόγητες ανησυχίες για συγκεκριμένα γεγονότα ή συγκεκριμένες δραστηριότητες, όπως η δουλειά, το σχολείο ή η υγεία σας.
– Αδυναμία να ελέγξετε τις ανησυχίες σας.
Σας απασχολούν τουλάχιστον τρία από τα παρακάτω;
– Νευρικότητα, ταραχή.
– Κούραση μετά από σύντομη δραστηριότητα.
– Δυσκολία συγκέντρωσης.
– Ευερεθιστότητα.
– Σφίξιμο/πιάσιμο στους μύες.
– Δυσκολίες στον ύπνο (αϋπνία, διακοπτόμενος ύπνος, ανήσυχος ύπνος, μη αποκαταστατικός ύπνος).
– Ανησυχίες που διαταράσσουν την καθημερινή ζωή.
Θα πρέπει να σημειωθεί πως η συνύπαρξη δύο ή περισσότερων ασθενειών δυσκολεύει τη διάγνωση αλλά και την αντιμετώπιση των ασθενειών αυτών. Η κατάθλιψη και η κατάχρηση ουσιών είναι δύο παράγοντες που συχνά περιπλέκουν τις αγχώδεις διαταραχές.
– Έχετε παρατηρήσει αλλαγές στις συνήθειες του ύπνου ή του φαγητού;
Τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας νιώθετε…
– στενοχώρια ή θλίψη;
– να χάνετε το ενδιαφέρον σας για τη ζωή;
– ενοχές ή ότι δεν αξίζετε;
Κατά το τελευταίο έτος, η χρήση αλκοόλ ή ναρκωτικών…
– είχε σαν αποτέλεσμα να μην μπορείτε να εκπληρώσετε τις υποχρεώσεις σας στη δουλειά, στο σχολείο/το πανεπιστήμιο ή απέναντι στην οικογένεια;
– σας έθεσε σε κίνδυνο (π.χ. οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ/ναρκωτικών);
– οδήγησε σε σύλληψη από τις Αρχές;
– συνέχισε παρά τα προβλήματα που δημιούργησε σε εσάς ή την οικογένειά σας;
Όλα τα παραπάνω αποτελούν ενδείξεις και συμπτώματα της γενικευμένης αγχώδους διαταραχής. Μέσω της σελίδας του ADAA μπορείτε να τυπώσετε τα αποτελέσματα του online τεστ και να τα συζητήσετε με κάποιον ειδικό.
Πηγή: onmed.gr

Τι γίνεται όταν δεν μπορείτε να συμφωνήσετε με το σύντροφό σας για την τοποθεσία και το θέμα του γάμου σας; Απλό: Παντρευτείτε παντού! Αυτό τουλάχιστον έκανε ένα ζευγάρι ακροβατών από το Λος Αντζελες που μέσα σε 83 ημέρες παντρεύτηκαν σε 38 διαφορετικές χώρες. Η Τσίταχ Πλάτ και ο Ριαν Γούντιγιαρντ έκαναν το γύρο του κόσμου και παντρεύονταν σε όποια χώρα τους άρεσε τραβώντας εκπληκτικές γαμήλιες φωτογραφίες. Το ζευγάρι πέταξε στο πρώτο γαμήλιο προορισμό τους στις 8 Φλεβάρη και από τότε έχουν ήδη παντρευτεί στην Ινδία, την Αίγυπτο, την Ιρλανδία, την Ταϊλάνδη και σε πολλές άλλες χώρες. Με τη βοήθεια των δωρεών από ανθρώπους που υποστηρίζουν την ιδέα τους, η Πλατ και ο Γούντιγιαρντ έκαναν συνολικά 38 γαμήλιες τελετές. Επίσης το γεγονός ότι και οι δύο είναι επαγγελματίες ακροβάτες,καθιστά τις φωτογραφίες του γάμου τους, ακόμη πιο εξαιρετικές.
1

3

 

Παρά τα ανορεκτικά πρότυπα ομορφιάς που προωθούνται από τον χώρο της διαφήμισης, οι άντρες παραμένουν συνεπείς στην προτίμησή τους για τις γυναικείες καμπύλες.

Αυτό επιβεβαιώνει νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Τέξας, κατά την οποία οι ερευνητές με επικεφαλής τον Δρ Ντέιβιντ Λούις ζήτησαν από περίπου 100 άνδρες να βαθμολογήσουν την ελκυστικότητα διαφόρων γυναικών που είδαν σε φωτογραφίες.

Παρατήρησαν λοιπόν ότι οι άνδρες ξεκάθαρα προτιμούσαν γυναίκες με καμπύλες και συγκεκριμένα τα ιδιαίτερα τονισμένα οπίσθια (καμπυλότητας 45,5 μοιρών).

Μάλιστα, τις συγκεκριμένες γυναίκες, οι εθελοντές τις περιέγραψαν ως «έχουσες, θεωρητικά, την βέλτιστη γωνία οσφυϊκής καμπυλότητας».

Για να επιβεβαιώσουν το αποτέλεσμα, οι ειδικοί έκαναν και δεύτερη μελέτη ώστε να αποσαφηνίσουν αν η προτίμηση στην οσφυϊκή καμπυλότητα οφειλόταν στο μέγεθος των οπισθίων ή στην ίδια την γωνία της οσφυϊκής καμπύλης.

Τελικά, επιβεβαίωσαν ότι οι άνδρες εξακολουθούσαν να προτιμούν γυναίκες με οσφυϊκή καμπυλότητα, ακόμα κι αν εκείνες είχαν μικρότερα οπίσθια.

Οι επιστήμονες εξηγούν ότι, στα αρχαία χρόνια, μια τέτοια οσφυϊκή γωνία σήμαινε ότι οι γυναίκες ήταν πιθανότερο να ανταποκριθούν επιτυχώς στις ανάγκες μια εγκυμοσύνης.

«Η συγκεκριμένη δομή της σπονδυλικής στήλης έδινε στις γυναίκες την ισορροπία που χρειάζονταν ώστε να μοιράζουν σωστά το βάρος στους μηρούς τους, άρα αυξάνονταν οι πιθανότητες τεκνοποίησης και μειωνόταν ο κίνδυνος σπονδυλικών βλαβών. Οι άνδρες λοιπόν προτιμούσαν τις συγκεκριμένες γυναίκες για να ζευγαρώσουν καθώς πίστευαν ότι ήταν ικανότερες να 'φιλοξενήσουν' το έμβρυο σε ένα ασφαλές περιβάλλον αλλά και να διεκπεραιώσουν πολύδυμες κυήσεις χωρίς επιπλοκές», εξηγεί ο Δρ Λούις.

http://www.onmed.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!