Πέμπτη 2 Μαΐου 2019


Το DiscoverEU είναι μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που σου δίνει τη δυνατότητα να ταξιδέψεις σε όλη την Ευρώπη. Ταξιδεύοντας κυρίως σιδηροδρομικώς (αν και προβλέπονται εξαιρέσεις, για να μπορούν να πάρουν μέρος και όσοι ζουν σε νησιά ή σε απομακρυσμένες περιοχές) θα ανακαλύψεις τα εκπληκτικά τοπία της Ευρώπης και την ατέλειωτη ποικιλία των πόλεων και των χωριών της. Αυτό το ταξίδι θα σου δώσει επίσης την ευκαιρία να γνωριστείς με άλλους νέους που σου μοιάζουν, να αποκτήσεις ανεξαρτησία και αυτοπεποίθηση και να συνειδητοποιήσεις την ευρωπαϊκή σου ταυτότητα. Οι νέοι που ενδιαφέρονται μπορούν να υποβάλουν αίτηση σε έναν από τους δύο γύρους αιτήσεων που ανοίγουν κάθε χρόνο και η Ευρωπαϊκή Ένωση χορηγεί σε όσους επιλεγούν μία ταξιδιωτική κάρτα.

Ποιος είναι ο επόμενος γύρος;

Περίπου 30.000 νέοι έλαβαν ταξιδιωτική κάρτα το 2018. Ο επόμενος γύρος ανοίγει από τις 2 Μαΐου 2019 στις 12:00 (θερινή ώρα Κεντρικής Ευρώπης) μέχρι τις 16 Μαΐου 2019 στις 12:00 (θερινή ώρα Κεντρικής Ευρώπης). Ένα κουμπί «Υποβολή τώρα» θα εμφανίζεται σ΄ αυτή τη σελίδα την κρίσιμη ημέρα!
Για να έχεις δικαίωμα να υποβάλεις αίτηση, πρέπει να έχεις γεννηθεί μεταξύ 2ας Ιουλίου 2000 (συμπεριλαμβανομένης) και 1ης Ιουλίου 2001 (συμπεριλαμβανομένης), να έχεις την υπηκοότητα ενός από τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά τη στιγμή της απόφασης χορήγησης και να συμπληρώσεις σωστά τον αριθμό δελτίου ταυτότητας ή διαβατηρίου στο ηλεκτρονικό δελτίο αίτησης. Αρκεί απλώς να λάβεις μέρος σε ένα κουίζ και να απαντήσεις μια συμπληρωματική ερώτηση. Αν επιλεγείς, μπορείς να ταξιδέψεις για διάστημα από 1 ημέρα έως και 30 ημέρες μεταξύ της 1ης Αυγούστου 2019 και της 31ης Ιανουαρίου 2020. Γιατί να μην εκμεταλλευτείς αυτή την ευκαιρία και να απολαύσεις την ελεύθερη μετακίνηση, να κατανοήσεις καλύτερα την πολυμορφία της Ευρώπης, να γευτείς τον πολιτιστικό της πλούτο, να κάνεις νέους φίλους και, σε τελική ανάλυση, να ανακαλύψεις τον εαυτό σου;
Λάβε υπόψη σου ότι αν έχεις αναπηρία ή πρόβλημα υγείας που δυσκολεύει το ταξίδι σου, εφαρμόζουμε ειδικούς όρους που θα σε βοηθήσουν να λάβεις μέρος στο DiscoverEU.

Μπορώ να ταξιδέψω με φίλους;

Ναι, μπορείς! Εξαρτάται αποκλειστικά από εσένα. Μπορείς να ταξιδέψεις μόνος σου ή με φίλους. Μπορείς να προσθέσεις μέχρι και 4 φίλους στην ομάδα σου.
Μάλιστα, μπορείς να διοργανώνεις συναντήσεις με άλλους ταξιδιώτες DiscoverEU προσαρμόζοντας ανάλογα τα σχέδια του ταξιδιού σου! Η ομάδα Facebook του DiscoverEU είναι μια πλατφόρμα που μπορεί να σε βοηθήσει σ΄ αυτό. Γίνε μέλος της ομάδας τώρα για να συνομιλείς με άλλους συμμετέχοντες.

«Ένας ολόκληρος κόσμος περιμένει να τον ανακαλύψεις. Μάζεψε τα πράγματά σου, πάρε τον καλύτερο φίλο σου και ξεκινήστε.»

Ποια συμβολή αναμένεται από την πλευρά μου;

Ως πρεσβευτής DiscoverEU, θα πρέπει να περιγράψεις τις ταξιδιωτικές σου εμπειρίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Instagram, το Facebook ή το Twitter, κάνοντας χρήση της ετικέτας #DiscoverEU. Θα μπορούσες ίσως να κάνεις και μια παρουσίαση στο σχολείο σου ή στην τοπική σου κοινότητα. Επίσης, θα μπορούσες να πάρεις μέρος στον #διαγωνισμό φωτογραφίας/βίντεο DiscoverEU# και να κερδίσεις σπουδαία βραβεία. Ρίξε μια ματιά στις φωτογραφίες και τα βίντεο του προηγούμενου γύρου, θα σε εμπνεύσουν!

Θέλω να μάθω περισσότερα!

Σε ενδιαφέρουν οι προηγούμενοι γύροι υποβολής αίτησης; Ρίξε μια ματιά στο ενημερωτικό φυλλάδιο του DiscoverEU για να μάθεις περισσότερα σχετικά με την πρωτοβουλία και τις εμπειρίες άλλων νέων που ταξίδεψαν χάρη στο DiscoverEU.

Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ αποφάσισε να αλλάξει ριζικά το Facebook την (καλή ή κακή όπως το πάρει κανείς…) συνήθεια 2,8 δισ. ανθρώπων παγκοσμίως, και η απόφασή του προκαλεί ανάμεικτες αντιδράσεις!
Με κεντρικό σύνθημα «Το μέλλον είναι ιδιωτικό» στον απόηχο των αλλεπάλληλων σκανδάλων με διαρροές προσωπικών δεδομένων προεξάρχοντος του Cambridge Analytica, ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Facebook μίλησε στο ετήσιο συνέδριο του Facebook για το πώς οραματίζεται το μέλλον.
Τι αλλάζει
Στο πλαίσιο αυτό, περιλαμβάνονται λιγότερες αλλά και σπουδαιότερες αλλαγές στο UI του Facebook, όπως το νέο «εκσυγχρονισμένο» λογότυπο και ανασχεδιασμός, αλλά, κυρίως, η «αναβάθμιση» των Groups και των Events σε βάρος του News Feed όπου εμφανίζονται οι ενημερώσεις από τους φίλους.
Έτσι, τα Groups θα βρίσκονται πλέον στο μέσο της νέας μπάρας επιλογών, ενώ καθίσταται ευκολότερος ο εντοπισμός νέων ομάδων. Μία άλλη δυνατότητα, αυτή με την ονομασία «Meet New Friends», αναλαμβάνει όπως φανερώνει και η ονομασία του, να βοηθήσει τους χρήστες του να κάνουν νέους φίλους.
Παράλληλα, ο Ζάκερμπεργκ ανακοίνωσε και το περιζήτητο dark mode, αρχικά για λειτουργικό iOS, δεν έγινε γνωστό όμως πότε ακριβώς θα το δουν οι χρήστες; στις οθόνες των κινητών τους.
Πότε έρχονται οι αλλαγές
Οι κάτοικοι των ΗΠΑ θα είναι οι πρώτοι που θα έχουν πρόσβαση στη νέα έκδοση της εφαρμογής του Facebook για Android και iOS ενώ ο ανασχεδιασμός της ιστοσελίδας θα «ενεργοποιηθεί» το φθινόπωρο, ενώ αναμένεται και σειρά αλλαγών με «επικοινωνία» του Facebook με Messenger και Instagram.
«Ραντεβού στα κρυφά»;
Παράλληλα, η εφαρμογή Facebook Dating, δίνει στο χρήστη της κοινωνικής πλατφόρμας να δημιουργήσει ένα -κρυφό και διακριτό- «προφίλ για ραντεβού», που θα είναι ορατό μόνο σε χρήστες της ίδιας εφαρμογής.

Σήμερα Πέμπτη 2 Μαΐου θα αρχίσει η περίοδος των ενδιάμεσων εκπτώσεων για τα καταστήματα και θα λήξει την Τετάρτη 15 Μαΐου 2019.
Κατά τη διενέργεια των ενδιάμεσων εκπτώσεων, επιβάλλεται η αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση και επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία του ποσοστού έκπτωσης.
Την Κυριακή 5 Μαΐου 2019, τα καταστήματα μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά, με προτεινόμενο ωράριο από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών 11:00 – 18:00.
thestival.gr
 Αποτέλεσμα εικόνας για arkansas
Δολοφονικό αμόκ κατέλαβε μια γυναίκα από το Αρκάνσας όταν διαπίστωσε ότι, παρά τις επανειλημμένες της εκκλήσεις προς τον σύζυγό της να σταματήσει να βλέπει πορνό, εκείνος συνέχιζε να περνάει ώρες παρακολουθώντας ένα συνδρομητικό κανάλι με... άκρως ακατάλληλο περιερχόμενο.

Η 69χρονη Πατρίσια Χιλ είχε ζητήσει πολλές φορές από το σύζυγό της, τον 65χρονο Φρανκ, να ακυρώσει την συνδρομή του στο πορνογραφικό κανάλι, το οποίο περιείχε μερικά από τα πιο αγαπημένα προγράμματα του.

Το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, οι σχέσεις του ζευγαριού περνούσαν κρίση και η γυναίκα θεωρούσε ότι ένα από τα πιο μεγάλα προβλήματα στον γάμο τους ήταν η εμμονή του άνδρα της με την πορνογραφία.

Όπως κατέθεσε η γυναίκα μετά τη σύλληψή της, ο ηλικιωμένος περνούσε ώρες ολόκληρες απομονωμένος σε μια αποθήκη στο πίσω μέρος του σπιτιού, όπου είχε τοποθετήσει μια τηλεόραση για να βλέπει ανενόχλητος τα ακατάλληλα προγράμματα.

«Του είχε ζητησει πολλές φορές να σταματήσει να βλέπει το κανάλι. Εκείνος υποσχόταν ότι θα το έκανε, αλλά τον έπιανε ξανά και ξανά να παρακολουθεί πορνό», εξήγησε σε τοπική εφημερίδα ο δικηγόρος της γυναίκας. Σύμφωνα με τον ίδιο, η γυναίκα έφτασε στο σημείο να ακυρώσει η ίδια την συνδρομή στο πορνογραφικό κανάλι. Όταν όμως είδε τον λογαριασμό της καλωδιακής και διαπίστωσε ότι ο άνδρας της το είχε ενεργοποιήσει ξανά, αυτή ήταν η «σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι».

Πήγε αμέσως στην αποθήκη και τον έπιασε να βλέπει ξανά τα αγαπημένα του προγράμματα. Του είπε να κλείσει την τηλεόραση. Η απάντηση που της έδωσε σίγουρα δεν της άρεσε, αφού πήγε αμέσως στο σπίτι, πήρε το όπλο που φυλούσαν εκεί για αυτοπροστασία, επέστρεψε στην αποθήκη και τον πυροβόλησε δύο φορές στο κεφάλι.

«Έχασε το μυαλό της, βγήκε εκτός εαυτού. Δεν προσπάθησε να κρύψει την αλήθεια, ομολόγησε αμέσως τι είχε κάνει», ανέφερε ο δικηγόρος της γυναίκας που αντιμετωπίζει πλέον ποινή πολυετούς κάθειρξης για δολοφονία.
Όπως επισήμανε, η πορνογραφία στο μυαλό της συντηρητικής γυναίκας «ισοδυναμούσε με προσβολή απέναντι στην ίδια αλλά και απέναντι στον Θεό».

Πηγή: https://www.parapolitika.gr/article/amerikanida-skotose-ton-andra-tis-epidi-ton-epiase-na-vlepi-porno

Σε σχεδόν έναν χρόνο φυλάκιση καταδικάστηκε ο ιδρυτής των Wikileaks Τζούλιαν Ασάνζ από το Southwark Crown Court . Συγκεκριμένα το βρετανικό δικαστήριο του επέβαλλε ποινή φυλάκισης 50 εβδομάδων.
 Μετά την κινηματογραφική του σύλληψη μέσα από την πρεσβεία του Ισημερινού, ο 47χρονος  Τζούλιαν Ασάνζ κρίθηκε ένοχος για παραβίαση των περιοριστικών όρων που του είχε επιβάλλει η δικαιοσύνη το 2012, αναφορικά με κατηγορίες για σεξουαλικά αδικήματα στη Σουηδία.
«Ζητώ συγνώμη σε όσους θεωρούν ότι παραβίασα τους όρους με τον τρόπο που χειρίστηκα  την περίπτωσή μου» ανέφερε ο Ασάνζ σε επιστολή του, που διαβάστηκε στο δικαστήριο από τον δικηγόρο του, Μαρκ Σάμερς. «Βρέθηκα αντιμέτωπος με τρομακτικές περιστάσεις. Εκείνη την εποχή έκανα ό, τι νόμιζα ότι ήταν καλύτερο», πρόσθεσε.
Ο Σάμερς δήλωσε επίσης ότι ο Ασάνζ «είχε έντονους φόβους» το 2012 ότι θα τον έστελναν από τη Σουηδία στις Ηνωμένες Πολιτείες και τελικά στο κέντρο κράτησης του Γκουαντάναμο στην Κούβα.
Σύμφωνα με βρετανικά μέσα ενημέρωσης, ο Ασάνζ καθώς μεταφερόταν στα κελιά έκανε νεύματα προς τους υποστηρικτές του, οι οποίοι φώναζαν «ντροπή σας» προς το δικαστήριο.

Kαρδιακή προσβολή την ώρα της προπόνησης τής Πόρτο υπέστη ο Ίκερ Κασίγιας.
Ο Ισπανός τερματοφύλακας μετά την καρδιακή προσβολή διακομίστηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο για να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.
Ο Κασίγιας έχει πλέον κανονικά τις αισθήσεις του και ανταποκρίνεται σε όλα όσα του ζητούν οι γιατροί μετά τον καρδιακό καθετηριασμό στον οποίο υποβλήθηκε. Όπως έγινε γνωστό, νοσηλεύεται στην μονάδα εντατικής παρακολούθησης στην ιδιωτική κλινική CUF Porto Hospital.
Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για ύπαρξη ενός θρόμβου σε μία αρτηρία που εμποδίζει την σωστή κυκλοφορία του αίματος στην καρδιά του, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια επιπλέον ένδειξη ότι θα χρειαστεί κάποια χειρουργική επέμβαση.
Η απόφαση για το αν θα συνεχίσει να αγωνίζεται θα παρθεί τις επόμενες ημέρες,
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!