Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ σε συνέντευξη στο GQ, αποκάλυψε ότι έδωσε σε 14 από τους στενούς φίλους του ένα εκατομμύριο δολάρια στον καθένα επειδή τον είχαν στηρίξει κατά τη διάρκεια της πορείας του μέχρι να γίνει γνωστός.

H ιστορία που είχε κυκλοφορήσει πριν από τρία χρόνια, αλλά τώρα επιβεβαιώνεται από τον ίδιο τον Αμερικανό ηθοποιό, σκηνοθέτη και παραγωγό.

«Ήμουν εργένης. Όλοι μας μεγαλώναμε. Ήμουν 52 και κάτι. Και οι περισσότεροι φίλοι μου είναι μεγαλύτεροι από εμένα. Και σκέφτηκα, αυτό που έχω είναι αυτοί οι τύποι... Κοιμήθηκα στους καναπέδες τους όταν ήμουν απένταρος. Μου δάνεισαν χρήματα όταν δε είχα. Με βοήθησαν όταν χρειαζόμουν βοήθεια όλα αυτά τα χρόνια... Και σκέφτηκα, ξέρετε, χωρίς αυτούς δεν θα είχα τίποτα από αυτά» εξήγησε ο Τζορτζ Κλούνεϊ

Ενώ οι στενοί του φίλοι ήταν ήδη στη διαθήκη του, συνειδητοποίησε ότι δεν υπήρχε λόγος να περιμένει μέχρι να συμβεί κάτι τραγικό για να τους ανταποδώσει δηλώνοντας: «Σκέφτηκα βασικά αν με χτυπήσει ένα λεωφορείο, είναι όλοι στη διαθήκη, γιατί να περιμένω να χτυπηθώ από λεωφορείο;».

Τη γενναιοδωρία του Κλούνεϊ και το δώρο με τους χαρτοφύλακες γεμάτους μετρητά, είχε φέρει στο φως το 2017, ο Ράντι Γκέρμπερ, καλός φίλος και συνέταιρος του ηθοποιού στην Casamigos, τη διάσημη τεκίλα. 

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ έκανε την ανάληψη στο Λος Άντζελες, προσέλαβε ειδική ασφάλεια προκειμένου να μεταφέρει τους χαρτοφύλακες με τα 14 εκατ. δολάρια σε μετρητά και κάλεσε την επομένη μέρα τους φίλους του.

«Ήταν το διήμερο 27 και 28 Σεπτεμβρίου. Έναν χρόνο αργότερα, στις 27 Σεπτεμβρίου, εντελώς τυχαία, έγινε ο γάμος μου με την Αμάλ» είπε ο ηθοποιός.

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ φωτογραφήθηκε για το εξώφυλλο του ειδικού τεύχους Men of The Year του περιοδικού GQ.

 

Το Twitter έκανε γνωστό ότι θα θέσει, πλέον, σε λειτουργία διεθνώς ένα εργαλείο, το Fleets, το οποίο «εξαφανίζει» αυτόματα τα μηνύματα (tweets) μετά από μία ημέρα, κατά το πρότυπο των «ιστοριών» του Snapchat και του Instagram, αλλά και των ανάλογων δυνατοτήτων σε WhatsApp, LinkedIn και Pinterest.

Το Fleets μπορεί να περιλαμβάνει κείμενο, φωτογραφίες και βίντεο, που όλα θα έχουν 24ωρη ζωή. Η νέα λειτουργία θα εμφανιστεί τις επόμενες ημέρες παγκοσμίως σε όλες τις συσκευές Android και iPhone.

Πάντως, ορισμένοι χρήστες εξέφρασαν ανησυχίες κατά πόσο η νέα δυνατότητα δημιουργεί νέες ευκαιρίες για online «παρενοχλήσεις». Επίσης, ένας λόγος που το Twitter καθυστέρησε να δημιουργήσει στην πλατφόρμα του το δικό του εφήμερο εργαλείο είναι ότι είναι πιο δύσκολο να δημιουργήσει διαφημιστικά έσοδα από εφήμερες αναρτήσεις από ό,τι από πιο μόνιμο περιεχόμενο.

Το νέο εργαλείο έχει δοκιμαστεί σε Ιταλία, Ινδία, Βραζιλία και Ν. Κορέα και, σύμφωνα με το Twitter, γενικά έγινε ευνοϊκά δεκτό. Το σκεπτικό του Twitter, όπως έγραψαν οι δημιουργοί του Fleets σε σχετικό ιστολόγιο της εταιρείας, είναι ότι αρκετοί χρήστες νιώθουν άβολα επειδή ορισμένα μηνύματά τους έχουν μία μονιμότητα. Αντίθετα, «επειδή εξαφανίζονται από την κοινή θέα μετά από μία ημέρα, τα fleets βοηθούν τους ανθρώπους να αισθανθούν πιο άνετα, μοιραζόμενοι τις προσωπικές και περιστασιακές σκέψεις τους, γνώμες και συναισθήματα».

Καθώς το περιβάλλον στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τείνει να γίνει ολοένα πιο πολωμένο και τοξικό, παράλληλα με τη διασπορά κάθε είδους παραπληροφόρησης, αρκετοί χρήστες έχουν μειώσει στο ελάχιστο το ψηφιακό «αποτύπωμά» τους. «Δημιουργήσαμε έναν χώρο με λιγότερη πίεση που επιτρέπει στους ανθρώπους να εκφραστούν με τρόπο που νιώθουν που λίγο πιο ασφαλείς», δήλωσε ο διευθυντής σχεδιασμού του Twitter, Τζόσουα Χάρις.

Το ερώτημα είναι σε ποιο βαθμό αυτό, όντως, επιτυγχάνεται με το νέο εργαλείο. Ορισμένοι χρήστες του Twitter, που ήδη έχουν την εμπειρία των fleets, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς και τους «Τάιμς της Νέας Υόρκης», δήλωσαν ότι φαίνεται να έχει δημιουργήσει νέες δυνατότητες για την ανταλλαγή ενοχλητικών και ανεπιθύμητων μηνυμάτων.

Το Twitter επιβεβαίωσε, επίσης, ότι αναπτύσσει το νέο εργαλείο Spaces, που θα δοκιμάσει σύντομα, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να συμμετέχουν σε δημόσιες συνομιλίες. Μικρές ομάδες χρηστών θα μπορούν να μιλούν ιδιωτικά χωρίς μόνιμη ηχογράφηση των λεγομένων τους. Στόχος είναι να ενισχυθεί η «φωνή» αρχικά των γυναικών και των μειονοτήτων, αλλά και σε αυτήν την περίπτωση υπάρχει ο φόβος ότι η ιδιωτικότητα των συνομιλιών θα μπορούσε να οδηγήσει σε κατάχρηση και «εκτροπή».

 Το παλαιότερο εστιατόριο σε κάθε χώρα–Στη Ελλάδα λειτουργεί από το 1898

Η NetCredit συγκεντρώνοντας διάφορα στοιχεία από όλο τον κόσμο, έχει δημιουργήσει έναν χάρτη διαφορετικό από τους άλλους, αφού δείχνει το παλαιότερο εστιατόριο για σχεδόν κάθε χώρα.

Πολλά από τα εστιατόρια που πρωταγωνιστούν στον χάρτη έχουν καταφέρει να γράψουν ιστορία χρόνο γιατί στηρίζονται στο παραδοσιακό φαγητό. Το παλαιότερο εστιατόριο, το St. Peter Stifts Kulinarium στην Αυστρία, χρονολογείται από το 803 μ.Χ. Σήμερα, οι επισκέπτες απολαμβάνουν αυστριακά κλασικά πιάτα, όπως το σνίτσελ, ενώ προσφέρει και πιο μοντέρνες επιλογές με τοπικά κρέατα και τυριά.

Η Ευρώπη κυριαρχεί στη λίστα των δέκα παλαιότερων εστιατορίων παγκοσμίως. Το El M’Rabet είναι το παλαιότερο εστιατόριο της Αφρικής και ιδρύθηκε το 1630 στην Τυνησία. Στην Κολομβία συναντά κανείς το La Puerta Falsa, το παλαιότερο εστιατόριο της Νότιας Αμερικής. Το 1153, ιδρύθηκε το παλαιότερο εστιατόριο της Κίνας.

Για την Ελλάδα, το παλαιότερο εστιατόριο, λέγεται ότι είναι μια ταβέρνα, που ονομάζεται «Ταβέρνα στα Ψαρά» και λειτουργεί στο ομώνυμο νησί από το 1898.

πηγή:perierga.gr

 Αναδρομικά: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις των κληρονόμων

Άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα (ηλεκτρονική υπηρεσία επιστροφής ποσών μειώσεων κύριων συντάξεων σε κληρονόμους) για την υποβολή αιτήσεων από τους κληρονόμους που δικαιούνται αναδρομικά.

Συγκεκριμένα, οι κληρονόμοι των συνταξιούχων που απεβίωσαν και είχαν μειώσεις στην κύρια σύνταξή τους την περίοδο Ιούνιος 2015-Μάιος 2016, υποβάλλουν μέσω της υπηρεσίας τα στοιχεία και τα πιστοποιητικά που απαιτούνται για την επιστροφή σε αυτούς, των μειώσεων. Κάθε ενήλικος κληρονόμος θα πρέπει να υποβάλει μία αίτηση. Για ανήλικους κληρονόμους την αίτηση θα υποβάλει ο νόμιμος κηδεμόνας τους.

Η διαδικασία της υποβολής στην ηλεκτρονική υπηρεσία γίνεται σε δύο στάδια:

α. Στο πρώτο στάδιο, οι δικαιούχοι κληρονόμοι θα πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτηση/υπεύθυνη δήλωση με όλα τα αναγκαία στοιχεία, μέχρι τις 17/12/2020. Εφόσον διαθέτουν τα ζητούμενα πιστοποιητικά, τα επισυνάπτουν ταυτόχρονα στην αίτησή τους.

β. Εφόσον δεν διαθέτουν τα ζητούμενα πιστοποιητικά, θα πρέπει, μέχρι τις 28/2/2021, να επανέλθουν στην υπηρεσία και να επισυνάψουν στην αίτηση/υπεύθυνη δήλωση τα ζητούμενα πιστοποιητικά και βεβαιώσεις.

Ειδικότερα, ζητούνται από τους κληρονόμους να επισυνάψουν τα ακόλουθα τρία πιστοποιητικά:

- Πιστοποιητικό περί μη αποποίησης κληρονομιάς.

- Πιστοποιητικό περί μη δημοσίευσης διαθήκης. Απαιτείται μόνο στην περίπτωση που δεν υπάρχει δημοσιευμένη διαθήκη.

- Πιστοποιητικό πλησιέστερων συγγενών.

πηγή:enikos.gr

 ΕΛΤΑ

Πολλοί ήταν οι παραλήπτες ενός email του οποίο υποτίθεται ότι αποστολέας του είναι τα ΕΛΤΑ και αναφέρεται σε παράδοση δέματος. Στο email αναφέρεται ότι δεν είναι δυνατή η παράδοση του δέματος επειδή δεν έχει καταβληθεί δασμός 2,10€. Στο email υπάρχει και σύνδεσμος (link) το οποίο καλείται ο ανυποψίαστος πολίτης να πατήσει προκειμένου να πληρώσει το μικρό αυτό ποσό.

Για να γίνουν μάλιστα πιο πειστικοί οι απατεώνες αναφέρουν ότι αν δεν παραληφθεί μέσα σε 30 ημέρες το δέμα τότε θα πρέπει να τους καταβληθεί αποζημίωση 0,49€.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τα ΕΛΤΑ καλούνται οι πολίτες να ΜΗΝ ανοίγουν καν το συγκεκριμένο email και να το διαγράψουν άμεσα από το ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο.

ΕΛΤΑ

 

Έφυγε από τη ζωή ο θετός γιος της Γουίτνεϊ Χιούστον, ο Μπόμπι Μπράουν Τζούνιορ.

Ο 28χρονος γιος του συζύγου της αδικοχαμένης τραγουδίστριας Μπόμπι Μπράουν βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στο Λος Άντζελες.

Οι Αρχές έλαβαν μια κλήση για επείγον περιστατικό λίγο πριν τις 2 τα ξημερώματα. Όταν έφτασαν βρήκαν τον 28χρονο νεκρό, χωρίς να υπάρχουν ενδείξεις για εγκληματική ενέργεια ενώ ο ατζέντης του δεν θέλησε να κάνει «κανένα σχόλιο» γύρω από την αιτία θανάτου.

Ο Μπόμπι Μπράουν Τζούνιορ ήταν ο ετεροθαλής αδελφός της Μπόμπι Κριστίνα Μπράουν κόρης του Μπράουν και της Χιούστον που επίσης έφυγε από την ζωή το 2015 ήταν μόλις 28 ετών.

Τα χτυπήματα της μοίρας για την οικογένεια ξεκίνησαν το 2012 όταν έφυγε από τη ζωή η Γουίτνεϊ Χιούστον. Η τραγουδίστρια ήταν παντρεμένη με τον Μπόμπι Μπράουν έως το 2007 και πέθανε στις 11 Φεβρουαρίου 2012 παγώνοντας όλο τον πλανήτη.

 

Aνοιχτή επιστολή προς την Facebook απέστειλαν οι εργαζόμενοι, κατηγορώντας την εταιρεία ότι τους αναγκάζει να επιστρέψουν στο γραφείο εν μέσω πανδημίας.

Η επιστολή απευθύνεται στο «αφεντικό» του Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, και την chief operating officer, Σέριλ Σάντμπεργκ.

Το βρετανικό δικηγορικό γραφείο «Foxglove», που εργάζεται σε θέματα κανόνων τεχνολογίας, έχει αναλάβει την υπεράσπιση των 200 εργαζομένων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, πάνω από 170 από τους εργαζόμενους κατηγορούν το Facebook υπό καθεστώς ανωνυμίας.

Οι εργαζόμενοι καλούν επίσης το Facebook να προχωρήσει σε αλλαγές προκειμένου να γίνεται περισσότερη δουλειά από το σπίτι και ζητούν επιπλέον παροχές, όπως περισσότερα χρήματα αφού καλούνται να φέρουν εις πέρας επικίνδυνη εργασία.

Ωστόσο, σύμφωνα με το BBC, το Facebook απάντησε πως «οι περισσότεροι «content reviewers» (κριτικοί περιεχομένου) εργάζονται από τα σπίτια τους.

«Αν και πιστεύουμε στον ανοιχτό εσωτερικό διάλογο, αυτές οι συζητήσεις πρέπει να είναι ειλικρινείς», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

«Η πλειονότητα αυτών των 15.000 global content reviewers (κριτικών περιεχομένου) εργάζονται από τα σπίτια τους και θα συνεχίσουν για όσο διαρκεί η πανδημία», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι, τον περασμένο Αύγουστο, το Facebook ανακοίνωσε πως το προσωπικό του μπορούσε να εργάζεται από το σπίτι μέχρι το καλοκαίρι του 2021.

Ωστόσο, ο κολοσσός κοινωνικής δικτύωσης βασίζεται σε χιλιάδες συμβασιούχους, που επίσημα εργάζονται για άλλες εταιρείες, όπως η Accenture και η CPL, για να εντοπίζουν περιεχόμενο που παραβιάζει τους κανόνες του, όπως spam, κακοποίηση παιδιών και παραπληροφόρηση.

Στην ανοικτή επιστολή τους, οι εργαζόμενοι του Facebook επισημαίνουν ότι τους ζητήθηκε να επιστρέψουν στο γραφείο αφού οι προσπάθειες της εταιρείας να βασιστεί περισσότερο στην τεχνητή νοημοσύνη για τον εντοπισμό «προβληματικών» αναρτήσεων, δεν απέφεραν καρπούς.

«Ύστερα από μήνες που επετράπη στους διαχειριστές περιεχομένου «content moderators» να δουλεύουν από το σπίτι, αντιμέτωποι με μεγάλη πίεση να παραμείνει το Facebook ελεύθερο από μίσος και παραπληροφόρηση, μας αναγκάζετε να επιστρέψουμε στο γραφείο», όπως υποστηρίζουν.

«Το Facebook μας χρειάζεται. Είναι ώρα να το αναγνωρίσετε αυτό και να εκτιμήσετε τη δουλειά μας. Το να θυσιάζετε την υγεία και την ασφάλειά μας στο βωμό του κέρδους είναι ανήθικο», προσθέτουν.

Από την πλευρά του, το Facebook υποστηρίζει ότι οι «κριτικοί περιεχομένου» του έχουν πρόσβαση σε υγειονομική κάλυψη».

Όμως, οι εργαζόμενοι καλούν την εταιρεία να τους πληρώνει ανάλογα, αφού όπως τονίζουν, εκτελούν επικίνδυνη εργασία αλλά και να νομιμοποιήσει τους συμβασιούχους.

«Πριν την πανδημία το «content moderation» (διαχείριση περιεχομένου) ήταν η πιο σκληρή δουλειά του Facebook. Βλέπαμε βία και κακοποίηση παιδιών για ώρες κάθε φορά», όπως εξηγούν στην ανοιχτή επιστολή τους.

Οι διαχειριστές περιεχομένου του Facebook που εντοπίζουν στο περιεχόμενο των αναρτήσεων κακοποίηση παιδιών, είδαν τους στόχους να αυξάνονται κατά την πανδημία, χωρίς επιπλέον στήριξη», όπως λένε και προσθέτουν:

«Τώρα, όμως , η δουλειά είναι ψυχολογικά τοξική και το να παραμένεις στη δουλειά σημαίνει να μπαίνεις σε θερμή ζώνη».

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!