Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Ακόμη κι αν δεν ασχολείται ιδιαίτερα κανείς με τον επαγγελματικό αθλητισμό, όλο και κάτι θα έχει πάρει το αυτί του για "στημένους" αγώνες, "παράγκες", "πουλημένα παιχνίδια", "ντοπέ" αθλητές και τα συναφή.
Σύμφωνα με ερευνητές από το πανεπιστήμιο King's College του Λονδίνου, το φαινόμενο το "στημένων αγώνων" δεν είναι σύγχρονο, αλλά υπήρχε και στην αρχαιότητα.
Πιο συγκεκριμένα, οι ερευνητές αποκρυπτογράφησαν ένα αρχαίο ελληνικό κείμενο, το οποίο αποκαλύπτει πώς είχε στηθεί ένας αγώνας πάλης.
Το έγγραφο, το οποίο έχει ως ημερομηνία το έτος 267 μ.Χ., δεν είναι άλλο από μια σύμβαση μεταξύ δύο εφήβων, οι οποίοι είχαν φτάσει στον τελικό μετά από σειρά αγώνων που είχαν γίνει στην Αίγυπτο.
Είναι η πρώτη φορά που εντοπίζεται μια γραπτή σύμβαση από τα αρχαία χρόνια, μεταξύ δύο αθλητών, προκειμένου να καθορίσει την έκβαση ενός αγώνα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Live Science.
Στο συμβόλαιο, ο πατέρας του παλαιστή με το όνομα Νικαντίνος (Nicantinous) συμφωνεί να δωροδοκήσει τους εγγυητές (πιθανόν τους προπονητές) ενός άλλου αθλητή, με το όνομα Δημήτριος.
Οι δύο αθλητές θα συναγωνίζονταν στον τελικό του αγωνίσματος, στο πλαίσιο των 138ων αγώνων της Αντινόπολης στην αρχαία Αίγυπτο.
Σύμφωνα με το συμβόλαιο ο Δημήτριος θα έπρεπε "κατά τη διάρκεια του αγώνα να πέσει τρεις φορές και στη συνέχεια να υποχωρήσει". Ως αντάλλαγμα θα έπαιρνε 3.800 δραχμές σε ασημένια νομίσματα.
Επιπλέον, βάσει του συμβολαίου ο Δημήτριος θα έπαιρνε την παραπάνω αποζημίωση, ακόμη κι αν οι κριτές αντιλαμβάνονταν ότι ο αγώνας ήταν στημένος και αρνούνταν να δώσουν στη νίκη στον Νικαντίνο.
Ο μεταφραστής του κειμένου, καθηγητής στο πανεπιστήμιο King's College, Dominic Rathbone, σημειώνει ότι οι 3.800 δραχμές ήταν ένα σχετικά μικρό χρηματικό ποσό, όμως αρκετό για να αγοράσει κανείς ένα γάιδαρο, σύμφωνα με άλλους πάπυρους.
Το συμβόλαιο είχε βρεθεί στην Οξύρρυγχο της Αιγύπτου πριν από έναν αιώνα περίπου, στο πλαίσιο μιας ανασκαφής, με επικεφαλής τους αρχαιολόγους Bernard Grenfell και Arthur Hunt.
Ο Rathbone τη μετέφρασε για πρώτη φορά και το περιεχόμενό της δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο "The Oxyrhynchus Papyri".
Για ποιο λόγο γίνονταν οι δωροδοκίες
Οι νικητές των αρχαίων αγώνων πολλές φορές έπαιρναν πολλά χρήματα, ή ελάμβαναν ισόβια αποζημίωση από την πατρίδα τους, αναφέρει ο Rathbone.
Όμως δεν υπήρχε κανένα βραβείο για εκείνους που κατακτούσαν τη δεύτερη θέση.
"Στα αρχαία αγωνίσματα σημασία είχε μόνο να έρθει κανείς πρώτος" πρόσθεσε ο καθηγητής.
Επιπλέον, το κόστος των προπονήσεων ήταν αρκετά σημαντικό. Οι αθλητές που προέρχονταν από πλούσιες οικογένειες μπορούσαν να πληρώνουν, όμως εκείνοι που ήταν από κατώτερα κοινωνικά στρώματα, συνήθως χρεώνονταν απέναντι στους προπονητές τους.
"Οι εκπαιδευτές πλήρωναν για τη διατροφή, τη διαμονή και την προπόνησή τους, με αποτέλεσμα οι αθλητές να έχουν χρέη απέναντί τους. Όποιοι ήταν σίγουροι για τη νίκη, κατέβαιναν με ‘καθαρό κούτελο’ στους αγώνες. Όσοι όμως δεν είχαν και τόσο μεγάλη αυτοπεποίθηση προτιμούσαν κάποιες φορές να στήνουν τους αγώνες, για να μη βγουν εντελώς χαμένοι" συνέχισε ο Rathbone.
news.gr

Ακόμη και οι πιο «θερμοί» εραστές περνούν κάποιες περιόδους που υιοθετούν κακές συνήθειες, με αποτέλεσμα το sex να μην είναι και τόσο απολαυστικό, όσο ήταν παλαιότερα!

Δείτε ποιες είναι οι 5 «κακές συμπεριφορές» στο sex που δείχνουν ότι –αυτή την περίοδο- μάλλον δεν είστε και οι… καλύτεροι εραστές.

Δεν σας αρέσει να σας δίνει συμβουλές ο σύντροφός σας…

Είναι βασικό να πείτε στον ερωτικό σας σύντροφο τι σας αρέσει και τι θέλετε στο σεξ. Όσο περισσότερο αποφεύγετε να λύσετε οποιοδήποτε σεξουαλικό πρόβλημα, τόσο περισσότερο θα εντείνετε τελικά.

Η προσοχή σας αποσπάται κατά τη διάρκεια του sex…

Καλό είναι όταν κάνετε σεξ «να είστε εκεί» με το μυαλό και με το σώμα. Αν «περιπλανιέστε» αλλού είναι φυσικό να μην απολαύσετε το σεξ ούτε εσείς ούτε το άλλο σας μισό.

«Παίρνετε» αλλά δεν «δίνετε»…

Είναι διαφορετικό να μη σας αρέσει το στοματικό σεξ και διαφορετικό να μην κάνετε το παραμικρό από εγωισμό ή επειδή ξεβολεύεστε. Η σεξουαλική ευχαρίστηση απαιτεί ανιδιοτέλεια και εξισορρόπηση των εγωισμών του καθενός.

Δεν καθοδηγείτε τον εραστή σας…

Καλός εραστής σημαίνει κάποιος που είναι καλός και στην επικοινωνία. Βρείτε τρόπους λοιπόν να καθοδηγείτε τον σύντροφό σας σχετικά με αυτά που σας ευχαριστούν περισσότερο ή λιγότερο.

Μην κάνετε συγκρίσεις με ταινίες πορνό…

Εξερευνήστε τον σύντροφό σας. Το πορνό μπορεί να σας βάλει στο κλίμα ή να σας διδάξει νέες τεχνικές αλλά… μέχρι εκεί! Δεν ορίζει το καλό σεξ.

http://www.seleo.gr 
Ρεκόρ σε τιμές πώλησης σημείωσαν τα δέκα πιο ακριβοπληρωμένα domain names , αφού οι νέοι ιδιοκτήτες έβαλαν το χέρι τους βαθιά στην τσέπη ακόμη και για δύο μόνο γράμματα. Οι ανταλλαγές των domains είναι αρκετά συνήθεις στον τεχνολογικό κόσμο, καθώς μπορεί να κάνει ζάπλουτο τον ιδιοκτήτη του σε μία μόνο ημέρα.
Στην παρακάτω λίστα φιγουράρουν domain names που σχετίζονται με επενδυτικές εταιρίες, ασφαλιστικές, ξενοδοχειακές μονάδες, αλλά και την βιομηχανία του πορνό. Ποιο είναι, όμως, το κοινό χαρακτηριστικό τους ; Πρόκειται για ενιαίες φράσεις ή σύντομες λέξεις, οι οποίες δύσκολα ξεχνιούνται.

VacationRentals.com

Η συμφωνία της εξαγοράς του συγκεκριμένου ονόματος έγινε το 2007 και έκανε τον σημερινό κάτοχο και ιδρυτή του HomeAway.com, Brian Shaples κατά 25 εκατομμύρια ευρώ φτωχότερο. Πρόκειται για την πιο ακριβή αγορά domain στα χρονικά και όπως δήλωσε ο Shaples ήταν μία κίνηση προκειμένου να αποτρέψει τον ανταγωνιστή του, την Expedia, από την αγορά του.

PrivateJet.com

Εφτασε πολύ κοντά στην πηγή, αλλά δεν ήπιε νερό. Ο λόγος για το συγκεκριμένο domain, το οποίο είναι το δεύτερο ακριβότερο, ενώ το deal πραγματοποιήθηκε το 2012, κοστίζοντας 21, 80 εκατομμύρια ευρώ.

Insure.com

Την τρίτη θέση της λίστας καταλαμβάνει η ...ασφάλεια χρεώνοντας τον νέο ιδιοκτήτη 11,5 εκατομμύρια ευρώ, ύστερα από την συμφωνία του 2009.

Sex.com

Πρόκειται για το πρώτο επαγγελματικό deal στην βιομηχανία της πορνογραφίας, με κόστος 10 εκατομμύρια ευρώ. Η κίνηση αυτή πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2010 και από τότε φαίνεται να τα πηγαίνει περίφημα.

Hotels.com

Φημολογείται ότι πωλήθηκε έναντι του χρηματικού ποσού των 7,94 εκατομμυρίων ευρώ στις αρχές της νέας χιλιετίας, το 2001, ωστόσο σύμφωνα με τον νέο ιδιοκτήτη το πραγματικό ποσό φαίνεται να παραμένει άγνωστο.

Fund.com

Το συγκεκριμένο domain μπορεί να κόστισε 7,1 εκατομμύρια ευρώ το 2008, ωστόσο δεν είναι ενεργό. Οπως δηλώνει και το όνομα του, αναφέρεται σε οικονομικές αλλά και επενδυτικές υπηρεσίες και πιθανότατα ο ιδιοκτήτης περιμένει να το ...πουλήσει.

Porn.com

Μία ακόμη πικάντικη διεύθυνση βρίσκεται μέσα στην δεκάδα με τα πιο ακριβοπληρωμένα ονόματα domains, καθώς το 2007 επενδύθηκε το ποσό των 6,86 εκατομμυρίων ευρώ.

Fb.com

Ο λόγος που το συγκεκριμένο domain βρίσκεται στην όγδοη θέση της λίστας είναι ξεκάθαρος. Μπορεί πριν λίγα χρόνια να ήταν πάμφθηνο και άχρηστο για τους επενδυτές, ωστόσο πλέον φαίνεται πως από τον Νοέμβριο του 2010 κοστολογείται αρκετά ψηλά, αφού εξαγοράστηκε από το Facebook έναντι του υπέρογκου ποσού των 6,14 εκατομμυρίων ευρώ.

Business.com

Ενα domain που θα επιθυμούσε να έχει στην κατοχή του κάθε σωστός επιχειρηματίας έχει ήδη πωληθεί από το 1999, ενώ ο σημερινό κάτοχός του δαπάνησε 5,4 εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να το αποκτήσει.

Diamond.com

Η τελευταία διεύθυνση έχει μεγάλη ανταπόκριση στο γυναικείο κοινό και από το 2006, όταν και δαπανήθηκαν για αυτό το «διαδικτυακό διαμάντι» 5,4 εκατομμύρια ευρώ. Η Μέριλιν Μονρόε έλεγε ότι τα διαμάντια είναι ο καλύτερος φίλος της γυναίκας, αυτός είναι και ο λόγος που το συγκεκριμένο domain αυτήν την στιγμή λειτουργεί ως ιστοσελίδα για ηλεκτρονική αγορά διαμαντιών.

http://www.thestival.gr 
Μια γυναίκα στη Σαουδική Αραβία καταδικάστηκε
σε 150 χτυπήματα με μαστίγιο και οκτώ μήνες φυλάκιση επειδή οδηγούσε και χτύπησε τους αστυνομικούς που τη συνέλαβαν, όπως μετέδωσαν ειδησεογραφικοί ιστότοποι της χώρας.
Οι γυναίκες στο συντηρητικό βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας δεν επιτρέπεται να οδηγούν.
Φαίνεται ότι η αυστηρή ποινή επιβλήθηκε στη συγκεκριμένη γυναίκα εξαιτίας των κατηγοριών για αντίσταση κατά της αρχής και επίθεση εναντίον των αστυνομικών, σύμφωνα με πολλές πληροφορίες.
Προς το παρόν δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση της απόφασης, ενώ το όνομα της γυναίκας δεν έχει δημοσιοποιηθεί.

http://www.seleo.gr 
Αγαπήθηκε όσο λίγα παιχνίδια σκέψης και φέτος συμπλήρωσε 40 χρόνια ζωής. Ο Κύβος του Ρούμπικ, επινοήθηκε το...
1974 από τον Ούγγρο αρχιτέκτονα, γλύπτη και εφευρέτη, Έρνο Ρούμπικ.

«Το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου έχει συνδεθεί με τον κύβο. Κι όταν σκέφτομαι την ενήλικη ζωή μου, μπορώ να πω πως ο κύβος πρωταγωνιστεί. Όμως ήμουν μόνο 30 ετών όταν τον δημιούργησα, και τώρα, μετά από 40 χρόνια είμαι εδώ και μπορώ να πω: «ξέρω τον κύβο, ξέρω τι συνέβη γύρω από τον κύβο» λέει ο Ούγγρος εφευρέτης στο Euronews.

Το παιχνίδι κυκλοφόρησε στη διεθνή αγορά το 1980. Από τότε, υπολογίζεται πως ένας στους επτά ανθρώπους έχει παίξει με τον Κύβο του Ρούμπικ.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Φοβάσαι αλλά και εντυπωσιάζεσαι… Μπορεί για κάποιον που φοβάται τις σφήκες το θέαμα μιας σφηκοφωλιάς να είναι ούτως ή άλλως τρομακτικό αλλά η συγκεκριμένη μπορεί να προκαλέσει… ανατριχίλα και σε εκείνους που συμπαθούν τα έντομα.
Οι σφήκες έφτιαξαν τη φωλιά τους κάτω από μία ξύλινη μάσκα με τρομακτική όψη συνθέτοντας έναν ακόμα πιο τρομακτικό συνδυασμό: μια σφηκοφωλιά με ανθρώπινο κεφάλι!

Η μάσκα ήταν τμήμα ενός ξύλινου γλυπτού που εγκαταλείφθηκε και σάπιζε σε μια καλύβα, σύμφωνα με τον χρήστη του Reddit που ανέβασε τη φωτογραφία, ο οποίος πρόσθεσε πως φαίνεται και η σφηκοφωλιά να έχει πλέον εγκαταλειφθεί καθώς τη «σκούντηξαν» και δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση.

Άλλοι χρήστες ωστόσο τον ενημέρωσαν πως μπορεί να μοιάζει άδεια αλλά να ζουν μέσα σφήκες έτοιμες να βγουν μόλις ο καιρός ζεστάνει.

«Ξέρω κάποιον που έβαλε μέσα στο σπίτι του, για ντεκόρ, μια σφηκοφωλιά που είχε βρει το χειμώνα. Όταν όμως ο καιρός ζέστανε, αποδείχθηκε πως η φωλιά δεν ήταν άδεια. Αυτό που ακολούθησε δεν ήταν ευχάριστο για κανέναν», έγραψε

Σύμφωνα με νεότερες αναρτήσεις που επικαλείται η Daily Mail, κάποιος ήδη προσφέρθηκε να αγοράσει το συνδυασμό γλυπτό-φωλιά ως έργο τέχνης.

Δείτε τη φωτογραφία






































http://www.pinnokio.gr

Από τη Νέα Ζηλανδία μέχρι τη Βόρεια Καρολίνα στις ΗΠΑ και το Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας στην Ευρώπη, δείτε παρακάτω επτά προορισμούς, οι οποίοι «πρωταγωνίστησαν» σε αγαπημένες ταινίες της μεγάλης και της μικρής οθόνης.

The Hunger Games (Αγώνες Πείνας): Βόρεια Καρολίνα, ΗΠΑ


Το μέλλον στο έθνος της Πάνεμ μπορεί να είναι αφιλόξενο, όμως οι «Αγώνες Πείνας» (όπως είναι γνωστή η ταινία στα ελληνικά) κινηματογραφήθηκαν σε ένα κατά τ’ άλλα πολύ φιλόξενο και γραφικό μέρος. Τη Βόρεια Καρολίνα στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στο χωριό Henry River Mill.

The Sound of Music (Η μελωδία της ευτυχίας): Σάλτσμπουργκ, Αυστρία


Στην πόλη του Σάλτσμπουργκ μπορεί να δει κανείς πολλές από τις τοποθεσίες, όπου γυρίστηκαν σκηνές της κλασικής ταινίας «Η μελωδία της ευτυχίας». Το κάστρο Frohnburg φιλοξενεί κοιτώνες και αποτελεί συναυλιακό χώρο, όμως όσοι έχουν δει την ταινία θα μπορέσουν να αναγνωρίσουν σε αυτό το σπίτι της οικογένειας Trapp. Οι κήποι Mirabell είναι το μέρος, όπου γυρίστηκαν οι σκηνές «Ντο-Ρε-Μι», ενώ κανείς μπορεί από αυτό το μέρος να δει και το σιντριβάνι του Πήγασου.

Harry Potter (Χάρι Πότερ): Warner Bros. Studios, Λονδίνο, Αγγλία


Νομίζατε ότι το Hogwarts δεν είναι αληθινό; Εντάξει, μπορεί να μην υπάρχει στην πραγματικότητα, όμως αυτό δε σημαίνει ότι δεν είναι… επισκέψιμο! Η επιθυμία σας μπορεί να γίνει πραγματικότητα στα στούντιο της Warner Bros στο Λονδίνο, όπου μπορείτε να δείτε από κοντά το Hogwarts Great Hall και να περπατήσετε εκεί όπου «μεγαλούργησαν» ο Χάρι, ο Ρον και η Ερμιόνη. Φροντίστε μόνο να κάνετε έγκαιρα κράτηση στα εισιτήριά σας.

Downton Abbey: Highclere Castle, Αγγλία


Αν είστε φανατικοί θαυμαστές του Downton Abbey τότε το κάστρο Highclere είναι ο ιδανικός προορισμός για εσάς. Βρίσκεται σε απόσταση περίπου μιάμισης ώρας από το Λονδίνο. Σκηνές της διάσημης τηλεοπτικής σειράς γυρίστηκαν τόσο στο εσωτερικό του κάστρου, όσο και στους εξωτερικούς χώρους. Το κάστρο Highclere είναι ανοιχτό μόνο συγκεκριμένες περιόδους κατά τη διάρκεια του χρόνου, γι’ αυτό προτού πάτε εκεί, φροντίστε να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες.

Lord of the Rings/The Hobbit (Ο άρχοντας των δαχτυλιδιών/Χόμπιτ): Matamata, Νέα Ζηλανδία


Το Shire είναι μία από τις πιο χαρακτηριστικές τοποθεσίες στον «Άρχοντα των δαχτυλιδιών» και εμφανίζεται στο prequel «The Hobbit: An Unexpected Journey». Αν ο δρόμος σας, σας βγάλει στη… Νέα Ζηλανδία μη χάσετε την ευκαιρία να περπατήσετε στο χωριό Hobbiton, όπου ξεκίνησαν οι περιπέτειες του Frodo και του Bilbo. Οι εγκαταστάσεις βρίσκονται στην περιοχή Matamata της Νέας Ζηλανδίας και εκτείνονται σε έκταση 12 στρεμμάτων. Οι επισκέπτες μπορούν ακόμη να δουν την pub που συνήθιζε να πηγαίνει το δίδυμο των χόμπιτ, «The Green Dragon Inn».

A Christmas Story (Μια χριστουγεννιάτικη ιστορία): Οχάιο, ΗΠΑ


Αναβιώστε μία από τις πιο κλασικές χριστουγεννιάτικες ταινίες όλων των εποχών στο Κλίβελαντ του Οχάιο. Οι επισκέπτες μπορούν να δουν και ένα μουσείο αφιερωμένο στη «Χριστουγεννιάτικη ιστορία» όπου φιλοξενούνται κοστούμια, φωτογραφίες από τα γυρίσματα και άλλα αντικείμενα από την ταινία.

Game of Thrones: Ballintoy Harbour, Ιρλανδία


Η γη των Westeros στην ταινία «Game of Thrones» μπορεί να μην είναι το καλύτερο μέρος για να μένει κανείς, ωστόσο οι θαυμαστές της μπορούν να μπουν στα «βαθιά» του φανταστικού αυτού κόσμου κάνοντας μια στάση στην… Ιρλανδία. Πολλά από τα γυρίσματα έχουν γίνει στη Βόρεια Ιρλανδία. Στο λιμάνι Ballintoy οι φανατικοί της ταινίας θα αναγνωρίσουν τα Iron Islands, ενώ σκηνές από το ταξίδι της Arya από το King’s Landing στον King’s Road γυρίστηκαν στην περιοχή Dark Hedges.
news.gr

Μία νέα επιστημονική έρευνα υποστηρίζει ότι η ερωτική επαφή άνευ βαρύτητας βλάπτει σοβαρά την υγεία…
Συγκεκριμένα, η επιστημονική ομάδα του πανεπιστημίου του Μόντρεαλ ισχυρίζεται ότι οι συνθήκες χαμηλής βαρύτητας μπορούν να επηρεάσουν τη διαδικασία αναπαραγωγής, ενώ προσθέτουν ότι το διαστημικό σεξ μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας, ακόμη και καρκίνο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ερευνητές χρησιμοποίησαν στις μελέτες τους γύρη και συγκεκριμένα στήμονες (που παράγουν αρσενικούς γαμέτες), τα συμπεράσματά τους, ωστόσο, σχετίζονται και με το ανθρώπινο είδος.

http://www.4news.gr 

Ιντερ - Νάπολι 0-0

Οι Νερατζούρι μπορούσαν να κλειδώσουν την Ευρώπη με νίκη επί της αδιάφορης Νάπολι αλλά έμειναν στο 0-0. Φόβοι για σοβαρό τραυματισμό Ιγκουαΐν.
Ο Βάλτερ Ματσάρι υποδέχθηκε την Νάπολι στην οποία πέρασε τέσσερα όμορφα χρόνια, θέλοντας εκδίκηση για το 4-2 του πρώτου γύρου και παράλληλα να φέρει την Ιντερ σίγουρα στο Europa League. Ο Ράφα Μπενίτεθ, από την άλλη, είχε ένα σύντομο πέρασμα από τους Νερατζούρι αλλά ήταν τραυματικό και ήθελε, όπως είχε πει και την Παρασκευή, να φύγει από το «Μεάτσα» νικητής ώστε να πάρει η Νάπολι και ψυχολογία ενόψει του τελικού του Coppa Italia. Τελικά οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0 αλλά ο Μπενίτεθ αν και αδιάφορος βαθμολογικά πόνεσε περισσότερο λόγω του τραυματισμού του Ιγκουαΐν...
Οι δύο ομάδες έδειξαν από το πρώτο λεπτό τις επιθετικές διαθέσεις τους, με την Ιντερ να απειλεί με δύο καλά σουτ των Ερνάνες, Κόβασιτς και την Νάπολι να πλησιάζει στο γκολ με τον Καγιεχόν, ο οποίος από πολύ κοντά κατάφερε να στείλει την μπάλα άουτ μετά την ωραία μπαλιά του Μέρτενς. Νερατζούρι και Παρτενοπέι έπαιζαν μόνο για τη νίκη και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται εύκολα φάσεις αλλά πάντα στο τελείωμα, ή στην τελευταία πάσα, γινόταν η λάθος επιλογή, με συνέπεια το 0-0 να παραμείνει ως το τέλος του πρώτου μέρους. Οπως παρέμεινε και η Νάπολι με 11 παίκτες μετά την κίτρινη που είδε ο Μπρίτος για το φάουλ στον Παλάσιο και ενώ οι γηπεδούχοι ζητούσαν κόκκινη, όπως ζήτησαν και οι φιλοξενούμενοι πέναλτι για ένα χέρι του Καμπιάσο αλλά ο Ριτσόλι έκρινε ότι δεν υπήρχε πρόθεση.
Το δεύτερο μέρος άρχισε με μεγάλη διπλή ευκαιρία για την Νάπολι με τους Ιγκουαΐν και Μέρτενς, με την Ιντερ να προσπαθεί να απαντήσει με τον Παλάσιο μετά την σέντρα του Ναγκατόμο. Το παιχνίδι παρέμενε ανοιχτό και οι δύο ομάδες έβγαιναν γρήγορα μπροστά κάθε φορά που έπαιρναν την μπάλα αλλά σε αντίθεση με το πρώτο 45λεπτο οι ευκαιρίες ήταν λιγότερες. Ο Ματσάρι έριξε στον αγώνα τον Ζανέτι αντί του Ντ' Αμπρόζιο, ο Μπενίτεθ τον Χάμσικ αντί του Μέρτενς αλλά ήταν ο Ιγκουαΐν αυτός που απείλησε τους Νερατζούρι, στο 74', σουτάροντας ψηλά άουτ μετά από καλή κίνηση εντός περιοχής.
Στο 81' ο Ματσάρι έβγαλε τον Ικάρντι και αυτός δεν έκρυψε την δυσαρέσκεια του, για να έρθει αμέσως μετά η φάση του αγώνα. Ο Ναγκατόμο βγήκε απέναντι από τον Ρέινα αλλά νικήθηκε από τον Ισπανό στο τετ α τετ και στην αντεπίθεση της Νάπολι ο Ινλέρ βρέθηκε φάτσα με τον Χαντάνοβιτς αλλά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι! Μικρό το κακό, πάντως, για τους Παρτενοπέι μπροστά σε αυτό που ακολούθησε στο 85' καθώς ο Ιγκουαΐν αποχώρησε τραυματίας με φορείο και υπάρχουν φόβοι για σοβαρή ζημιά...  

Μπολόνια - Φιορεντίνα 0-3

Οι Παναγιώτης Κονέ και Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος ήταν βασικοί για την Μπολόνια, που είχε και πιο ισχυρό κίνητρο καθώς ήθελε τη νίκη για να κάνει βήμα παραμονής. Τελικά έκανε ακόμη ένα βήμα προς τον... γκρεμό καθώς η Φιορεντίνα δεν της χαρίστηκε και πέρασε ένα ευχάριστο απόγευμα με πρωταγωνιστή τον Κουαδράδο.
Ο Κολομβιανός, που τις προσεχείς εβδομάδες θα μάθει αν θα παραμείνει στη Φλωρεντία ή θα αναχωρήσει για άλλες πολιτείες (ενδιαφέρονται Μπάγερν, Μπαρτσελόνα, Γιουβέντους), ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο 22' μετά από ασίστ του Χοακίν και πριν προλάβει να συνέλθει η Μπολόνια, ήρθε και το 0-2. Σκόρερ, στο 34', ο Ιλισιτς με δυνατό σουτ και με την βοήθεια της κόντρας στον Πασιέντσα που έκανε ακόμη πιο δύσκολη την δουλειά του Κούρτσι.
Στο δεύτερο ημίχρονο η αντίδραση της Μπολόνια δεν ήρθε ποτέ, ο Κουαδράδο είχε αρκετές καλές στιγμές και τελικά στο 87' πέτυχε το δεύτερο του γκολ, για το 0-3, με τρομερό σουτ και αφού πρώτα απέφυγε τον αντίπαλο του, κερδίζοντας και το χειροκρότημα των οπαδών της Μπολόνια παρά την πίκρα τους! Και κάπως έτσι, η Φιορεντίνα πήρε την 9η εκτός έδρας νίκη της φέτος, επίδοση που είναι η καλύτερη στην ιστορία της στη Serie A.
http://www.gazzetta.gr


Μία ώρα ήταν αρκετή για Ρεάλ Μαδρίτης και Κριστιάνο Ρονάλντο, ώστε να κάμψουν την αντίσταση της Οσασούνα με 4-0 και να συνεχίσουν σε τροχιά τίτλου μετά από 34 αγωνιστικές στην Primera Division.
Το παιχνίδι στιγματίστηκε από επεισόδια φανατικών πριν από τη σέντρα, πιθανότατα μετά από ραντεβού, όπως θεωρεί η ισπανική αστυνομία, με αποτέλεσμα 4 τραυματισμούς. Εντός του "Σαντιάγο Μπερναμπέου", υπήρχε η ακριβώς αντίθετη εικόνα, μία εικόνα ποδοσφαιρικού πολιτισμού: ενός λεπτού σιγή για τον αντίπαλο στους αγωνιστικούς χώρους, Τίτο Βιλανοβα. Με την έναρξη του παιχνιδιού, ο Πορτογάλος άσος σκόραρε για πρώτη φορά μετά από σχεδόν ένα μήνα στο πρωτάθλημα και έφτασε τα 100 γκολ στο γήπεδο της Ρεάλ.
 Ο Κάρλο Αντσελότι παρέταξε μία ομάδα δίχως τον Καρίμ Μπενζεμά και τον Γκαρεθ Μπέιλ, αλλά οι "μερένγκες" είχαν την υπεροχή σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Το επόμενο γκολ άργησε περίπου 50 λεπτά και σημειώθηκε ξανά από τον Ρονάλντο, που έφτασε τα 30 στο πρωτάθλημα κι έπιασε τον Λουίς Σουαρες στην κορυφή, στη μάχη του "Χρυσού Παπουτσιού" της σεζόν. Λίγο αργότερα αντικαταστάθηκε, ώστε να προφυλαχθεί ενόψει του επαναληπτικού ημιτελικού Champions League με αντίπαλο την Μπάγερν Μονάχου. Τη "σκυτάλη" από τον ηγέτη τους πήραν οι Σέρχιο Ράμος και Ντάνιελ Καρβαχάλ, με τη Ρεάλ να φτάνει στη νίκη και να προσπερναει την Μπαρτσελόνα στη 2η θέση, έχοντας ένα παιχνίδι λιγότερο.
Δείτε γκολ και φάσεις http://www.contra.gr
Απόλυτος κυρίαρχος ήταν ο Παναθηναϊκός στο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος κόντρα στον ΠΑΟΚ, κατακτώντας το τρόπαιο με νίκη 4-1 επί του Δικεφάλου του Βορρά, με μεγάλο πρωταγωνιστή το... συνήθη ύποπτο, Μάρκους Μπεργκ.
Ο Σουηδός στράικερ άνοιξε το σκορ για τους “πράσινους” στο 15' με διπλή προσπάθεια, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Νάνο από τα αριστερά, ενώ πέτυχε και δεύτερο γκολ στο 50' με ωραίο σουτ από πλάγια θέση στην κλειστή γωνία του Γλύκου, κι ενώ όλοι περίμεναν να γυρίσει την μπάλα στο ύψος του πέναλτι.
Ακολούθησε ένα ακόμα γκολ για τον Παναθηναϊκό, στο 54', όταν και πάλι ο Νάνο εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά, ο Καρέλης πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα για τρίτη φορά στα δίχτυα του Γλύκου.
Οι Θεσσαλονικείς μείωσαν στο 69' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Βούκιτς, μετά από ανατροπή του Λίνο από τον Αμπέιντ μέσα στην περιοχή, όμως ο Μπεργκ δεν είχε πει ακόμα την τελευταία του κουβέντα, και στο 87' με ωραίο συρτό σουτ πέτυχε το 4-1, με το τρίτο προσωπικό του τέρμα.

Ο Μάρκους Μπεργκ έγινε ο πέμπτος μόλις παίκτης στην ιστορία του θεσμού που πετυχαίνει χατ τρικ σε τελικό, ενώ ο προηγούμενος που το είχε πετύχει ήταν ο Βασίλης Τσιάρτας, στον τελικό του 1996 (ΑΕΚ - Απόλλων Σμύρνης 7-1).
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΠΑΟΚ είχε δοκάρι στο 37', όταν ο Σαλπιγγίδης με κεφαλιά από κοντά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ ο ίδιος παίκτης στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου δεν κατάφερε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα, μετά από γύρισμα του Στοχ.
Έτσι, ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το Κύπελλο για 18η φορά στην ιστορία του, ενώ ο ΠΑΟΚ... βελτίωσε το αρνητικό ρεκόρ των χαμένων τελικών του στο Κύπελλο, φτάνοντας τους 15 χαμένους τελικούς σε σύνολο 19...
news.gr

Τo Facebook, με αφορμή την παρουσίαση των οικονομικών στοιχείων για το πρώτο τρίμηνο του 2014, αποκάλυψε ότι το κοινωνικό δίκτυο ξεπέρασε τους 1 δισ. mobile χρήστες (ανά μήνα), επιβεβαιώνοντας έτσι την πανίσχυρη παρουσία του και στις φορητές συσκευές.
Όπως αναφέρει το techgear.gr, οι συνολικοί ενεργοί χρήστες ανά μήνα έχουν ξεπεράσει το 1.28 δισ. παγκοσμίως, παρουσιάζοντας συνεχώς αύξηση από τότε που εισήλθε στο Χρηματιστήριο. Πάντως, ο τζίρος ήταν ελαφρώς μικρότερος σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο ($2.53 δισ. αντί $2.56).
Σε ότι αφορά τις εφαρμογές messaging της εταιρείας, τα πράγματα δείχνουν να πηγαίνουν επίσης εξαιρετικά, αφού το WhatsApp ξεπέρασε τους 500 εκατ. χρήστες παγκοσμίως (οι οποίοι μοιράζονται 700 εκατ. φωτογραφίες και 100 εκατ. videos ημερησίως), ενώ το Facebook Messenger ξεπέρασε τους 200 εκατ. χρήστες.

http://www.thestival.gr 
Στις 27 Απριλίου του 1941 γερμανικά στρατεύματα εισέρχονται στην Αθήνα και αρχίζει η περίοδος της Κατοχής.

395 – Ο αυτοκράτορας Αρκάδιος παντρεύεται την Αιλία Ευδοξία, κόρη του Φράγκου στρατηγού Φλάβιου Βαύδου.

630 - Ο Σαρβαραζάς γίνεται βασιλιάς της αυτοκρατορίας των Σασσανιδών.

1124 – Ο Δαυίδ Α' διαδέχεται τον Αλέξανδρο Α' και γίνεται βασιλιάς της Σκωτίας.

1296 – Οι Σκωτσέζοι ηττούνται από τους Άγγλους στη μάχη του Ντάνμπαρ.

1805 – Δυνάμεις Αμερικανών Πεζοναυτών υπό τον Γουίλιαμ Ίτον, επικουρούμενες από Έλληνες, Άραβες και Τούρκους μισθοφόρους, καταλαμβάνουν την πόλη Ντέρνα, στη βόρειο Αφρική, επιχειρώντας να διαλύσουν εστίες πειρατών που μαίνονται την Μεσόγειο και το βόρειο Ατλαντικό. Είναι η πρώτη επέμβαση αμερικανικών στρατευμάτων στο εξωτερικό στην Ιστορία.

1810 – Ο Λούντβιχ βαν Μπετόβεν συνθέτει το διάσημο κομμάτι "Für Elise". 1865 – Ιδρύεται το Πανεπιστήμιο Κορνέλ στις ΗΠΑ. 1908 – Έναρξη των 4ων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων στο Λονδίνο.

1940 – Ο αρχηγός των Ες-Ες, Χάινριχ Χίμλερ, διατάσσει την δημιουργία του στρατοπέδου συγκέντρωσης στο Άουσβιτς.

1945 – Ο Μπενίτο Μουσολίνι συλλαμβάνεται από Ιταλούς παρτιζάνους.

1960 – Η Δημοκρατία του Τόγκο αποκτά την ανεξαρτησία της από τη Γαλλία.

1961 – Η Σιέρα Λεόνε αποκτά την ανεξαρτησία της από το Ηνωμένο Βασίλειο.

1981 – Παρουσιάζεται το πρώτο ποντίκι υπολογιστή στο κέντρο ερευνών Xerox PARC.

1988 – Δολοφονείται στην Αθήνα ο ηγέτης της μυστικής οργάνωσης "Αζάλα", ο Αγκόπ Αγκοπιάν. Την ίδια ημέρα πραγματοποιείται στην Αθήνα δολοφονική απόπειρα εναντίον του Ματ Σάμπρι γραμματέα του κλιμακίου P.L.O. Αθήνας

1992 – Σχηματίζεται η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας από την ένωση Σερβίας και Μαυροβουνίου.

http://www.enikos.gr 
Το κατάστημα «Manor Farm» στο Leasingham της Αγγλίας είναι γνωστό για το γεγονός ότι πουλάει ένα από τα πιο παράξενα τυριά στον κόσμο, το Char Coal. Πρόκειται για ένα κρεμώδες τσένταρ το οποίο περιέχει… κάρβουνο και είναι κατάμαυρο. Μάλιστα καλά διαβάσατε. Τυρί με κάρβουνο, πραγματικό κάρβουνο! Κι αν στην όψη φαίνεται απαίσιο στην πραγματικότητα, για όσους το έχουν δοκιμάσει, είναι πεντανόστιμο αλλά και μια πρόκληση για τους λάτρεις του τυριού.

«Είναι ένα ώριμο τσένταρ που αναμειγνύεται με κάρβουνα και παραμένει ιδιαίτερα κρεμώδες», λέει ο Dan Mansfield, διευθυντής στο «Manor Farm» και συμπληρώνει: «Είναι πολύ νόστιμο και όσοι πελάτες δοκιμάζουν φεύγουν από το κατάστημα με ένα ολόκληρο… κεφάλι τυρί!». Η ιδέα του συνδυασμού κάρβουνου και τυριού είναι τόσο ασυνήθιστη που το γευστικό αποτέλεσμα εκπλήσσει. Για την εξαιρετική καινοτομία του, το κατάστημα έλαβε βραβείο «Καλύτερης Νέας Ιδέας» για το 2014. Το τυρί κάνει θραύση τόσο σε ιδιώτες όσο και σε εστιατόρια και ξενοδοχεία που θέλουν κάτι διαφορετικό στο τραπέζι τους, ενώ ενδείκνυται για καναπεδάκια, σάντουιτς αλλά και τριμμένο σε μακαρόνια.

http://www.seleo.gr 
Ένα ξαφνικό φτάρνισμα ταράζει τη σπονδυλική μας στήλη και αυξάνει κατά 38% την πίεση μεταξύ των σπονδύλων.

Γνωρίζετε ότι αυτό μπορεί να είναι αρκετό για να καταλήξετε στα επείγοντα;

Γερμανοί ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι κραδασμοί που συνοδεύουν το αναπάντεχο φτάρνισμα μπορεί να προκαλέσουν βλάβες στη μέση ή την πλάτη μας.

Η καθιστική ζωή και η ανύψωση αντικειμένων μεγάλου μεγέθους αυξάνει εκθετικά το φορτίο στη σπονδυλική μας στήλη. Όταν αυτό συνδυάζεται με το ξαφνικό τράνταγμα από το φτάρνισμα μπορεί οι βλάβες στη μέση να είναι σοβαρές.

Στη Βρετανία έχει καταγραφεί περιστατικό όπου μια γυναίκα παρέμεινε κλινήρης για δύο ολόκληρα χρόνια, καθώς ένα δυνατό φτάρνισμα την οδήγησε στα πρόθυρα της παράλυσης.

Επίσης, ένας 38χρονος άνδρας από τις ΗΠΑ υπέστη ρήξη στο λάρυγγα, όταν έκλεισε με δύναμη το στόμα και τη μύτη του την ώρα που φταρνίστηκε, σύμφωνα με έκθεση ερευνητών από το Πανεπιστήμιο της Βοστόνης. Η ρήξη ήταν αποτέλεσμα της υπερβολικής πίεσης που ασκήθηκε στον κλειστό αεραγωγό.

Το συχνό περπάτημα και οι διατάσεις βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος στη σπονδυλική στήλη και απελευθερώνουν τη συσσωρευμένη ένταση. Έτσι, μπορούμε να αποφύγουμε τον κίνδυνο που κρύβει ένα φαινομενικά αθώο φτάρνισμα.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!