Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Για ορισμένους ήταν έκπληξη – για κάποιους άλλους όχι: Το Ηράκλειο της Κρήτης καταλαμβάνει θριαμβευτικά την πρώτη θέση στο διαγωνισμό γνωστής εταιρείας προφυλακτικών για την ανάδειξη της πόλης που κάνει το περισσότερο σεξ.

Το Ηράκλειο είχε από νωρίς δείξει τα «δόντια» του καταγράφοντας τις υψηλότερες πωλήσεις προφυλακτικών – κριτήριο για την ανάδειξη του νικητή – ήδη από τον πρώτο μήνα του διαγωνισμού.

Συνολικά 13 πόλεις σε 5 χώρες διαγωνίστηκαν συνολικά. Από τις 5 χώρες, η Ελλάδα κατέλαβε το top 3 με τη Λάρισα στη 2η θέση και την Αθήνα στην 3η.

Έτσι το Ηράκλειο έκανε τη διαφορά καταγράφοντας τις υψηλότερες κατά κεφαλήν πωλήσεις προφυλακτικών στο διάστημα από 1η Μαϊου μέχρι 31 Ιουλίου.

Η τελική κατάταξη είναι:

Ηράκλειο, Ελλάδα
Λάρισα, Ελλάδα
Αθήνα, Ελλάδα
Λευκωσία, Κύπρος
Βουκουρέστι, Ρουμανία
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Πάτρα, Ελλάδα
Κωστάντζα, Ρουμανία
Κλουζ, Ρουμανία
Ιάσιο, Ρουμανία
Σόφια, Βουλγαρία
Βελιγράδι, Σερβία
Τιμισοάρα, Ρουμανία

Όπως και στον αθλητισμό, έτσι και στο σεξ αξίζει να ιδρώνεις για την κορυφαία στιγμή!
Ο διαγωνισμός που ξεκίνησε στις αρχές Μαϊου είχε στόχο να αναδείξει την πόλη που κάνει το περισσότερο σεξ σε σύνολο 13 πόλεων σε 5 χώρες (Ελλάδα, Ρουμανία, Σερβία, Βουλγαρία και Κύπρο) σε διάστημα 3 μηνών. Τελικά η πόλη που φαίνεται ότι ιδρώνει περισσότερο είναι οι κάτοικοι του Ηρακλείου.

http://www.4news.gr 
Τελικά ποτέ δεν είναι αργά... Δύο γυναίκες, η Vivian Boyack, 91 ετών  και η Alice “Nonie” Dubes, 90 ετών,  παντρεύτηκαν το Σάββατο μετά από 72 χρόνια σχέσης, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Quad City Times .

"Γιορτάζουμε κάτι που θα έπρεπε να είχε συμβεί πολύ καιρό πριν" είπε η Linda Hunsaker που τέλεσε το μυστήριο, το πραγματοποιήθηκε σε στενό κύκλο, με την παρουσία της οικογένειας και των κοντινών φίλων του ζευγαριού. 

Οι δύο γυναίκες συναντήθηκαν στην Αϊόβα , όπου και μεγάλωσαν. Στη συνέχεια, το 1947, μετακόμισαν στο Ντάβενπορτ. Εκεί, η Boyack δίδασκε στο σχολείο ενώ η Dubes εργαζόταν ως υπάλληλος.

Η 90χρονη Dubes τόνισε ότι έχουν απολαύσει την κοινή ζωή τους όλα αυτά τα χρόνια, έχοντας ταξιδέψει και στις 50 πολιτείες των ΗΠΑ, σε όλες τις επαρχίες του Καναδά, ενώ έχουν επισκεφτεί δύο φορές την Αγγλία. " Περάσαμε καλά" είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά της η Boyack σημείωσε ότι χρειάζεται πολλή αγάπη αλλά και πολλή δουλειά ώστε να κρατήσει μια σχέση για 72 ολόκληρα χρόνια. Ένα πολύ καλός φίλος του ζευγαριού, ο 73χρονος Jerry Yeast, ο οποίος τις γνώρισε όταν δούλευε ως έφηβος στο σπίτι τους,  δήλωσε :

"Γνωρίζω αυτές τις δύο γυναίκες όλη μου τη ζωή και μπορώ να σας πω ότι είναι πολύ ξεχωριστοί άνθρωποι".

Η Αϊόβα αναγνώρισε τους γάμους ομοφυλοφίλων το 2009. Οι δύο γυναίκες υπογράμμισαν ότι ποτέ δεν είναι αργά για να ανοίξουν ένα κεφάλαιο στη ζωή τους...

http://www.enikos.gr 
30.000 ευρώ πρόστιμο καλείται να καταβάλει ο ιδιοκτήτης ταβέρνας στα Νέα Στύρα που τραυμάτισε θανάσιμα κουτάβι. Η υπόθεση θα πάει και στα δικαστήρια.
Πρόστιμο 30.000 ευρώ επέβαλε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στον ιδιοκτήτη ταβέρνας που τραυμάτισε θανάσιμα με καρέκλα κουτάβι στα Νέα Στύρα Ευβοίας.
Η απόφαση της Περιφέρειας δημοσιεύθηκε στη «Διαύγεια» ενώ η υπόθεση θα έχει και δικαστική συνέχεια καθώς έχει σχηματιστεί σε βάρος του και δικογραφία.
Ο ιδιοκτήτης της ταβένρας είχε καταθέσει ένσταση για το ύψος του προστίμου, η οποία όμως απορρίφθηκε.
Η βαρβαρότητα σε βάρος της σκυλίτσας είχε προκαλέσει αίσθηση και σφοδρές αντιδράσεις σε όλη την Ελλάδα κατά του ταβερνιάρη.
Η σκυλίτσα θανατώθηκε με ευθανασία καθώς δεν ήταν δυνατή η αντιμετώπιση των τραυμάτων της.

http://www.4news.gr 
Σοκ προκάλεσε...
σε όλη την Ιαπωνία η αυτοκτονία δυο νεαρών μαθητριών, οι οποίες πήδηξαν στο κενό από τον 7 όροφο κτιρίου στο Τόκυο...

Οι δυο νεαρές μαθήτριες, ηλικίας 11 και 12 ετών, άφησαν τα παπούτσια τους δίπλα-δίπλα και στη συνέχεια βούτηξαν στο κενό βρίσκοντας τραγικό θάνατο, αναφέρει η Daily Mai. Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι άφησαν σημείωμα προς τις οικογένειές τους, ωστόσο το περιεχόμενό του δεν έγινε γνωστό.

Όπως αναφέρουν οι Japan Times οι κοπέλες δεν αντιμετώπιζαν προβλήματα εκφοβισμού στο σχολείο και είχαν καλές σχέσεις με τους συμμαθητές τους.

Η είδηση του τραγικού θανάτου των κοριτσιών έχει προκαλέσει σοκ σε όλη τη χώρα, τη στιγμή που το ποσοστό των αυτοκτονιών ανεβαίνει, με την Ιαπωνία να βρίσκεται στην τέταρτη θέση παγκοσμίως, πίσω από τη Νότια Κορέα, τη Λιθουανία και τη Ρωσία.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Φορτωμένη με ψώνια και ακριβά χρυσαφικά αναχώρησε από την Κρήτη η πριγκίπισσα-σύζυγος του Sheikh Abdulla Bin Isa Al Khalifa, γιο του Σουλτάνου του Μπαχρέιν. Το πριγκιπικό ζευγάρι όπως είναι γνωστό έκανε ολιγοήμερες διακοπές στις αρχές Σεπτεμβρίου στην πανέμορφη Ελούντα.
Την ημέρα αναχώρησης του πριγκιπικού ζευγαριού, μέλη της ασφάλειας τους, πέρασαν από το τελωνείο του αεροδρομίου Ηρακλείου, όπου δήλωσαν τις αγορές που είχε κάνει η σύζυγος του Sheikh Abdulla Bin Isa Al Khalifa, ώστε να εισπραχθεί το 23% του ΦΠΑ.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Creteplus ο τελωνειακός υπάλληλος κατά τον έλεγχο των αγορών, έμεινε … άφωνος όταν είδε ένα πανάκριβο ρολόι που είχε αγοράσει η πριγκίπισσα από κατάστημα-αλυσίδα κοσμηματοπωλείου στην Ελούντα, η αξία του οποίου προσέγγιζε τα … 150.000 ευρώ!
Το χρυσό ρολόι, διακοσμημένο από πολύτιμους λίθους, «θάμπωσε» τον τελωνειακό, ο οποίος έκανε βεβαίως τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να επιστραφεί στο πριγκιπικό ζεύγος ο ΦΠΑ ο οποίος ήταν 34.500 ευρώ.
της Δρ. Κωνσταντίνας Γκόλτσιου, Παιδίατρος - Αναπτυξιολόγος

Ο ύπνος καταλαμβάνει το 1/3 περίπου της ζωής του ανθρώπου και τα... προβλήματα του ύπνου είναι πολύ συχνά όχι μόνο στους ενήλικες αλλά και στα παιδιά.

Σε πρόσφατες μελέτες αναφέρεται πως 70% των παιδιών αρνούνται σε τακτική βάση να κοιμηθούν, 52% ξυπνούν στη μέση της νύχτας, 17% έχουν συχνά εφιάλτες. Στα 3 χρόνια, τα αντίστοιχα ποσοστά είναι 46%, 52%, 18% αντίστοιχα. Στα 4 χρόνια 56%, 56%, 36%.

Περίπου 70% των παιδιών τα καταφέρνουν στους 3 μήνες, 83% στους 6 και 90% στον χρόνο να κοιμηθούν συνέχεια ένα πεντάωρο.

Συμβουλές για καλύτερο ύπνο
Σιγουρευτείτε ότι εσείς και ο/η σύζυγος συμφωνείτε στο πρόγραμμα που θα ακολουθήσετε: Αν διαφωνείτε, το παιδί θα συναισθανθεί την αμφιβολία σας.

Τους πρώτους 2-3 μήνες, ακόμη κι αν το μωρό έχει δικό του δωμάτιο, είναι πιο πρακτικό να βρίσκεται η κούνια στο δωμάτιο των γονιών έτσι ώστε να μπορεί η μητέρα ή ο πατέρας να το ταΐσουν με τον ελάχιστο δυνατό κόπο.

Η αφύπνιση κατά τη διάρκεια της νύχτας είναι μια συνήθεια: Η επαφή με τους γονείς, το τάισμα και τα παιχνίδια ενθαρρύνουν το μωρό να μην κοιμάται ως αργά το βράδυ. Έτσι, το βράδυ, βάλτε όρια σε όσα τραβούν την προσοχή του.

Αν αποφασίσετε να κρατήσετε το μωρό στο δωμάτιο σας μετά την ηλικία των 3 μηνών, να έχετε υπόψη ότι το μωρό μπορεί να ξυπνήσει πριν την ώρα του γεύματος: Αν ξυπνήσετε κι εσείς μόλις αρχίσει να αναδεύεται, χάνετε ώρες ύπνου που θα κερδίζατε αν ήσαστε σε διαφορετικό δωμάτιο. Αν αντιληφθείτε ότι ξύπνησε και περιμένετε να δείτε αν θελήσει να φάει πριν ξανακοιμηθεί, είναι δύσκολο να κοιμηθείτε εσείς. Ακόμα περισσότερος χρόνος χάνεται αν περιμένετε να βεβαιωθείτε πρώτα ότι κοιμήθηκε και μετά προσπαθήσετε να ξανακοιμηθείτε εσείς.

Επίσης, αν ταΐζετε το μωρό με το πρώτο σήμα ότι ξύπνησε, οι πιθανότητες να το κάνετε να συνηθίσει σε μεγαλύτερα μεσοδιαστήματα μεταξύ των γευμάτων μειώνονται. Δεν πρέπει να αφήσουμε το πεινασμένο μωρό να κλαίει πολλή ώρα, αλλά είναι λογικό να το αφήσουμε λίγο, δίνοντας του μια ευκαιρία να ξανακοιμηθεί αν θέλει. Αν βρίσκεστε σε διαρκή ετοιμότητα να σηκωθείτε να το ταΐσετε με το πρώτο κλαψούρισμα, το μωρό ίσως μάθει να περιμένει τάισμα κάθε φορά που κινείται στην κούνια του και όχι μόνον όταν πεινά πραγματικά.

Ορισμένες φορές ίσως νομίζετε ότι ξυπνάει, ενώ στην πραγματικότητα βρίσκεται σε φάση ελαφρού ύπνου. Μπορεί να στριφογυρίζει, να αναπηδάει, να είναι ανήσυχο, να κλαίει, αλλά να είναι ακόμη κοιμισμένο. Ή μπορεί να είναι ξύπνιο, αλλά έτοιμο να πέσει για ύπνο, αν το αφήσετε σε ησυχία. Μην κάνετε το σφάλμα να προσπαθήσετε να το καθησυχάσετε τις στιγμές αυτές. Το μόνο που θα καταφέρετε είναι να το ξυπνήσετε εντελώς και να καθυστερήσετε τη στιγμή που θα αποκοιμηθεί.

Αν αντίθετα το αφήσετε να εκτονώσει την ταραχή του, ακόμη και να κλάψει για λίγα λεπτά, θα μάθει να βάζει τον εαυτό του να κοιμηθεί χωρίς να βασίζεται σε εσάς. Μερικά βρέφη έχουν την πραγματική ανάγκη να εκτονώσουν την ενέργειά τους για να αποκοιμηθούν ή και για να ξυπνήσουν. Μέχρι 15- 20 λεπτά ανησυχίας δεν θα βλάψουν το παιδί σας. Μολονότι είναι ίσως δύσκολο να το αφήσετε να κλαίει ακόμη και για ένα ή δύο λεπτά, η αντιμετώπιση αυτή είναι η καλύτερη μακροπρόθεσμα, τόσο για αυτό, όσο και για εσάς. Δεν αφήνουμε τα παιδιά να κλαίνε μέχρι να τα πάρει ο ύπνος- τα μαθαίνουμε να ηρεμούν από μόνα τους. Αποφεύγουμε το νανούρισμα στην αγκαλιά και άλλους τρόπους που χρειάζονται τη παρουσία του γονέα. Καλό είναι ήδη από την ηλικία των 3-4 μηνών να προσπαθείτε να το βάζετε στην κούνια του για ύπνο ξύπνιο και να μάθει να αποκοιμιέται μόνο του.

Αν το μωρό σας δεν αρχίσει να κοιμάται τη νύχτα χωρίς διακοπή γύρω στην ηλικία των 3 μηνών, ίσως χρειαστεί να το ενθαρρύνετε κρατώντας το ξύπνιο περισσότερη ώρα το απόγευμα και τις πρώτες βραδινές ώρες. Επίσης αυξήστε την ποσότητα της τροφής του αμέσως πριν το βάλετε στο κρεβάτι, για να μην το ξυπνά πολύ νωρίς η πείνα του.
Αναπτύξτε την τελετουργία του ύπνου: Απλές διαδικασίες που το παιδί μπορεί να «αναπαράγει» όταν ο γονιός δεν είναι πλέον παρών.

Δώστε προσοχή στο περιβάλλον του ύπνου: Τα παιδιά, όπως και οι ενήλικες, επηρεάζονται πολύ από το περιβάλλον τους για να κοιμηθούν. Θόρυβοι, η διαρρύθμιση του χώρου, η παρουσία άλλου στο ίδιο δωμάτιο, το φώς, όλα μπορούν να επηρεάσουν την ικανότητά του να κοιμηθεί.

Συνηθίστε όμως το παιδί να κοιμάται με τους συνηθισμένους θορύβους. Ένα δροσερό, σκοτεινό και ήσυχο δωμάτιο είναι το καλύτερο.

10. Τεχνική του ελεγχόμενου κλάματος:

1η μέθοδος (πιο «συναισθηματική», αλλά απαιτεί περισσότερες μέρες και μεγαλύτερη συνέπεια από τους γονείς) :Την πρώτη φορά, αφήνετε το παιδί να κλάψει λιγάκι, του παρέχετε κάποια παρηγοριά, αλλά όχι το πλήρες ρεπερτόριο. Την επόμενη φορά το αφήνετε να κλάψει λίγο περισσότερο και του προσφέρετε λίγο λιγότερη φροντίδα και απομακρύνεστε σιγά-σιγά από την κούνια του. Βαθμιαία το αφήνετε να κλάψει περισσότερο και απλά στέκεστε στην πόρτα του δωματίου, μέχρι που να σκεφτεί « εντάξει, μ’ αγαπάει, δεν με εγκατέλειψε, αλλά δεν αξίζει τον κόπο να κλαίω. Καλύτερα να κοιμηθώ!»Μην μπαινοβγαίνετε στο δωμάτιο του για να βεβαιωθείτε ότι κοιμάται και είναι ασφαλές ή για να το διαβεβαιώσετε ότι είσαστε κοντά του.

2η μέθοδος: ( πιο «απότομη», αλλά αποτελεσματική σε μικρότερο χρονικό διάστημα): Αφήστε το να κλάψει έως 20-30 λεπτά, χωρίς να εμφανιστείτε καθόλου.Αυτό την επόμενη μέρα θα γίνει 15, μετά 5 και μετά καθόλου. Μην μπαινοβγαίνετε στο δωμάτιο του για να βεβαιωθείτε ότι κοιμάται και είναι ασφαλές ή για να το διαβεβαιώσετε ότι είσαστε κοντά του. Παρακινείστε το να ξανακοιμηθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα, στις νυχτερινές αφυπνίσεις του. Μην ανάβετε φώτα και μην του μιλάτε, ούτε να παίζετε μαζί του. Αν χρειαστεί να το ταΐσετε ή να το αλλάξετε, προσπαθήστε να το ανησυχήσετε όσο το δυνατό λιγότερο στη διάρκεια αυτής της διαδικασίας.

11. Θέτουμε χρονικά όρια παραμονής στο κρεβάτι: Οι ώρες που το παιδί παραμένει ξύπνιο στο κρεβάτι παρεμποδίζουν την καλή υγιεινή του ύπνου. Τα παιδιά διαφέρουν στις ανάγκες τους για ύπνο: Παρότι τα νεογέννητα κοιμούνται κατά μέσο όρο 16-18 ώρες, τα βρέφη 14 , τα νήπια 12, τα παιδιά 10 ώρες και οι έφηβοι περίπου 8-9 ώρες, μερικά άτομα έχουν ανάγκη από λιγότερο ύπνο και άλλα από περισσότερο.

12. Καθορίστε σαφή όρια αφύπνισης: Οι ώρες ύπνου και αφύπνισης πρέπει να είναι σταθερές 7 μέρες την εβδομάδα. Οι ώρες αφύπνισης μάλιστα είναι πιο σημαντικές για να καθιερωθεί μια ρουτίνα ύπνου. Εξάλλου είναι πιο εύκολο να επιβάλλουμε μια ώρα αφύπνισης από ότι μια ώρα ύπνου. Τότε, αν παρατηρήσουμε μεγάλη δυσκολία στην αφύπνιση, αυτό ίσως είναι σημάδι στέρησης ύπνου. Επίσης, δεν αφήνουμε το παιδί να κοιμηθεί για μεσημέρι μετά τις 3.

13. Αποφύγετε ποτά που περιέχουν καφεΐνη: Είναι δυνητικό διεγερτικό και υπάρχει σε πολλά ποτά, όπως το τσάι και η κόκα-κόλα.

14. Δεν δίνουμε φάρμακα για να κοιμηθεί το παιδί: Τα φάρμακα χάνουν την αποτελεσματικότητά τους με τον χρόνο, και μπορεί να επηρεάσουν τη διαύγεια πνεύματος κατά τη διάρκεια της ημέρας. Μπορεί επίσης να μην έχουν πια αποτέλεσμα κατά τη διάρκεια της νύχτας και να προκαλέσουν αφυπνίσεις ή εφιάλτες ή άλλες διαταραχές ύπνου.

15. Αποθαρρύνετε την λήψη άφθονων υγρών ακριβώς πριν την κατάκλιση

16. Καταγράψτε την πρόοδο του παιδιού σας: Επιβραβεύστε τις επιτυχημένες ήσυχες νύκτες. Μπορείτε νε χρησιμοποιείστε έναν πίνακα – ημερολόγιο , όπου θα κολλάτε αυτοκόλλητα.

17. Σκεφτείτε ότι το παιδί μπορεί να αντιμετωπίζει κάποιο ιατρικό πρόβλημα: Αλλεργίες, άσθμα, ή καταστάσεις που προκαλούν πόνο μπορούν να επηρεάσουν τον ύπνο. Ροχαλητό ή άπνοιες χρειάζονται πάντα ιατρική εκτίμηση από τον παιδίατρό σας.

18. Μεταμορφώστε το δωμάτιο σε περιοχή ύπνου: Απομακρύνετε τα παιχνίδια, τηλεόραση, υπολογιστές και ραδιόφωνα αν το παιδί σας έχει πρόβλημα με τον ύπνο τα περισσότερα βράδια. Ένα δύο χνουδωτά παιχνίδια επιτρέπονται. Ένα αγαπημένο «μεταβατικό αντικείμενο», ένα αγαπημένο «εργαλείο ύπνου» μπορεί να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ της παρουσίας σας και της μοναξιάς του. Το βοηθά στην ανεξαρτητοποίηση του. Εξάλλου, τα μεγαλύτερα παιδιά και οι έφηβοι, μπορεί να χρειάζονται ένα ξεχωριστό δωμάτιο-γραφείο για να διαβάζουν.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Το σημερινό Doodle της μεγαλύτερης μηχανής αναζήτησης, είναι αφιερωμένο στον Λέων Τολστόι, έναν από τους πιο διάσημους παγκοσμίως συγγραφείς, ο οποίος γεννήθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου 1828, και πέθανε στις 20 Νοεμβρίου 1910.
Στο σημερινό λογότυπό της, η Google απεικονίζει έναν γενειοφόρο Τολστόι, να συγγράφει υπό το φως ενός κεριού, ενώ στη συνέχεια παρουσιάζει σκηνές από έργα του τα οποία έμειναν στην ιστορία όπως: «Πόλεμος και Ειρήνη», «Άννα Καρένινα» και «Ο θάνατος του Ιβάν Ιλίτς».


Λέων Τολστόι, 1887
Ο Λέων Τολστόι γεννήθηκε στη Γιάσναγια Πολιάνα (το οικογενειακό κτήμα 12 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Τούλα) και από το 1844 ως το 1847 σπούδασε στο πανεπιστήμιο του Καζάν. Στον πόλεμο της Κριμαίας πήρε μέρος ως αξιωματικός του πυροβολικού και του απονεμήθηκαν πολλές ανώτερες διακρίσεις. Ο αποτροπιασμός για τις φρικαλεότητες του πολέμου αυτού καθρεφτίστηκε στα «Διηγήματα της Σεβαστούπολης (1855-1859)». Στα διηγήματα αυτά ο Τολστόι δείχνει φανατικά την έχθρα του προς τον πόλεμο και παράλληλα εγκωμιάζει τον ηρωισμό των συμπατριωτών του στρατιωτών. Από το τέλος της δεκαετίας 1850 - 1860 ο Τολστόι εγκαταστάθηκε στη Γιάσναγια Πολιάνα, και άνοιξε σχολείο για τα αγροτόπαιδα.

Στα 1862 ο Τολστόι παντρεύτηκε τη Σοφία Αντρέγιεβνα Μπερς. Το 1863 τέλειωσε το διήγημά του «Οι Κοζάκοι», στο οποίο απεικόνισε τους ανθρώπους και τη φύση του Καυκάσου. Από το 1863 ως το 1869 ασχολήθηκε με τη συγγραφή του μυθιστορήματος «Πόλεμος και Ειρήνη». Το έργο αυτό αποτελεί έξοχη απεικόνιση της ζωής και των συνθηκών της Ρωσίας στην περίοδο των ναπολεόντειων πολέμων. Το βάθος της ψυχολογικής ανάλυσης, η αριστοτεχνική απεικόνιση ανθρώπινων μορφών και τοπίων και ο πλούτος της γλώσσας, κάνουν το «Πόλεμος και Ειρήνη» ένα από τα κορυφαία επιτεύγματα της ρεαλιστικής πεζογραφίας του 19ου αιώνα.


Στο άλλο του μεγαλειώδες μυθιστόρημα, την «Άννα Καρένινα» (1873), αντικατοπτρίζεται ανάμεσα στα άλλα η τραγωδία μιας γυναίκας που έπεσε θύμα της ψεύτικης και απάνθρωπης ηθικής της κοινωνίας. Η δύναμη του κριτικού ρεαλισμού του Τολστόι εκδηλώθηκε στις σελίδες του μυθιστορήματός του «Ανάσταση» (1889).

Ο Τολστόι έγραψε και θεατρικά έργα όπως «Το κράτος του ζόφου», «Το ζωντανό πτώμα», «Οι καρποί της Παιδείας» (κωμωδία). Άλλα έργα του στα οποία εκφράζεται η ιδιότυπη θρησκευτικότητά του είναι «Ο θάνατος του Ιβάν Ιλίτς» (1884), «Αφέντης και δούλος» (1895), «Τι πιστεύω», «Τι να κάνουμε λοιπόν» και η περίφημη πραγματεία του «Τι είναι τέχνη». Με τα θρησκευτικά κείμενά του ήρθε όμως σε αντιδικία με την εκκλησία της Ρωσίας, η οποία τον απέβαλε από τις τάξεις της το 1901. Ο διάσημος συγγραφέας πέθανε το 1910 από πνευμονία στην περιοχή Αστάποβο σε ηλικία 82 ετών.
naftemporiki.gr
Καθώς όλο και περισσότεροι νέοι στρέφονται σε εναλλακτικές καλλιέργειες, ή στην εφαρμογή πρωτοποριακών μεθόδων βρίσκοντας σημαντική διέξοδο από την κρίση, φαίνεται πωςόσοι καλλιεργούν σταμναγκάθι μπορούν να περιμένουν και χρυσές αποδόσεις.
Το περίφημο κρητικό χόρτο που αυτοφύεται στα Σφακιά έχει γίνει περιζήτητο χάρη στη νοστιμιά και τη σημαντική θρεπτική του αξία. Αυτό το είδους άγριου ραδικιού μπορεί όμως να καλλιεργηθεί και αλλού, σε παραθαλάσσιες ή ορεινές περιοχές της Ελλάδας. Σύμφωνα με το Εθνος, το ύψος της παραγωγής μπορεί να φτάσει τα 1.500 με 2.000 κιλά ανά στρέμμα και το κόστος εγκατάστασης στα 200 με 250 ευρώ ανά στρέμμα. Οι τιμε που παίρνουν οι παραγωγοί αγγίζουν τα 2 με 3 ευρώ το κιλό!
Το όνομα σταμναγκάθι προήλθε από τις λέξεις αγκάθι και στάμνα αφού οι Κρητικοί το χρησιμοποιούσαν ως πώμα για τις στάμνες που φύλασσα το νερό. Η σπορά του αρχίζει το φθινόπωρο, συγκομίζεται κάθε 40 μέρες και έχει περίοδο αναπαραγωγής διάρκειας 9 ως 10 μηνών.

http://www.seleo.gr 
Ο καφές για τον Έλληνα είναι ιεροτελεστία. Τα χρόνια όμως πέρασαν, η μόδα του φραπέ (παρα)πάλιωσε και τα γούστα μας άλλαξαν.
Σε αυτό βοήθησαν δύο πράγματα. Αφενός γνωρίσαμε (σε ευρεία κλίμακα) τον espresso και αφετέρου παραδεχτήκαμε ότι ο στιγμιαίος καφές έχει τα θεματάκια του.
Βέβαια, δεδομένου ότι στη χώρα μας έχουμε σχεδόν 6 μήνες καλοκαίρι δεν ήταν δυνατόν να πίνουμε (μόνο) ζεστό εσπρέσο και κάπως έτσι «ανακαλύψαμε» τον freddo…
Πως όμως θα φτιάξουμε τον τέλειο φρέντο, όπως τον κάνουν στα καλά καφέ κι ακόμη καλύτερο;
Είναι πολύ πιο εύκολο από όσο φαντάζεστε!
Αρχικά ετοιμάζουμε δυο δόσεις espresso. Προσοχή! Πρέπει να τον φτιάξουμε δυνατό γιατί θα μπουν τα παγάκια και θα αραιώσει.
Φτιάχνουμε τον διπλό εσπρέσο. Επομένως αν έχουμε συμβατική μηχανή ετοιμάζουμε την διπλή δόση του καφέ, όπως είπαμε, ενισχυμένο.
Αν πάλι, έχουμε μηχανή με κάψουλες, επιλέγουμε μια δυνατή ποικιλία ή τέλος πάντων την ποικιλία που προτείνει για κρύο εσπρέσο ο κατασκευαστής του συστήματος καφέ που χρησιμοποιούμε (πλέον υπάρχουν αρκετά).
Προσέξτε και σε αυτήν την περίπτωση θα ετοιμάσουμε 2 μερίδες εσπρέσο χρησιμοποιώντας 2 κάψουλες.
Προσθέτουμε όση ζάχαρη επιθυμούμε και ανακατεύουμε όσο είναι ακόμη ζεστός ο καφές για να λιώσει.
Γεμίζουμε ένα ποτήρι με πάγο, ρίχνουμε τον καφέ, ανακατεύουμε καλά κι αυτό ήταν! Έτοιμος ο φρέντο εσπρέσο!
Μπορούμε βέβαια, να τον χτυπήσουμε και με το μιξεράκι αν θέλουμε, με 1-2 παγάκια, αλλά με αυτόν τον τρόπο θα χάσει την κρέμα του.
Αν τώρα θέλουμε φρέντο καπουτσίνο, δεν έχουμε παρά να προσθέσουμε αφρόγαλα και είμαστε έτοιμοι.
Για να φτιάξουμε το αφρόγαλα χρειαζόμαστε μόνο παγωμένο φρέσκο γάλα με χαμηλά λιπαρά και ένα πολύ δυνατό μιξεράκι ή φραπεδιέρα.
Υπάρχουν στο εμπόριο και συσκευές για αφρόγαλα, αλλά αν έχετε ένα δυνατό μιξεράκι θα κάνετε πολύ καλύτερο κρύο αφρόγαλα.
Προσέξτε όμως: όσο πιο παγωμένο είναι το γάλα, τόσο καλύτερο θα βγει το αφρόγαλα.
Tip: Βάλτε το γάλα σε ένα μεταλλικό δοχείο (πχ σέικερ) και φυλάξτε το για λίγη ώρα στην κατάψυξη, ή στο συρτάρι χαμηλότερης θερμοκρασίας που έχουν κάποια ψυγεία, πριν το χρησιμοποιήσετε!
Μόλις ετοιμάσετε και το αφρόγαλα, απλά ρίξτε το πάνω στον freddo espresso που ετοιμάσατε προηγουμένως και απολαύστε τον καλύτερο freddo cappuccino και μάλιστα από τα χεράκια σας!
Αν επιθυμείτε μπορείτε να γαρνίρετε με κανέλα ή σοκολάτα σε σκόνη για να δώσετε ένα πιο ξεχωριστό άρωμα.
aftodioikisi.gr
Ο Γιώργος Γαλανός είναι αυτός που θα αναλάβει το ποδοσφαιρικό τμήμα του Άρη, όπως αποφασίστηκε σύσσωμα στη σύσκεψη που πραγματοποίησε το διοικητικό συμβούλιο του ΑΣ με την 9μελή επιτροπή διαχείρησης κρίσεων και διήρκησε περίπου 2,5 ώρες. Η πρόταση του Γαλανού ήταν ουσιαστικά η μοναδική, μετά και την απόσυρση του ενδιαφέροντος για τον σύλλογο από τον Αρβανιτίδη, ο οποίος επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους.

Έτσι η απόφαση για το που θα δοθεί το χρίσμα για το ποδοσφαιρικό τμήμα του Άρη δεν ήταν ιδιαίτερα δύσκολη. Βέβαια η ομάδα θα βρίσκεται υπό την σκέπη του Ερασιτέχνη και ο Γαλανός θα φαίνεται τυπικά ως έφορος του τμήματος. Ωστόσο είναι αυτός που θα αναλάβει το "τιμόνι" της διαχείρησης και της χρηματοδότησης της ομάδας.

Ο 46χρονος επιχειρηματίας θα ηγηθεί της προσπάθειας των "κιτρίνων" για "αναγέννηση" μαζί με τους συνεργάτες του, ξεκινώντας  φέτος από τη Γ΄ Εθνική και έχοντας ως στόχο την επιστροφή του Άρη στη φυσική του θέση.

http://www.thestival.gr
Περισσότερες από δέκα επιστημονικές έρευνες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το ανδρικό σπέρμα που εκτίθεται στην ακτινοβολία ενός κινητού τηλεφώνου ενδέχεται να έχει μειωμένο αριθμό σπερματοζωαρίων, αλλά σίγουρα έχει μειωμένη κινητικότητα καθώς και βιωσιμότητα. Το σπέρμα τους χάνει και από ζωτικότητα και υφίσταται βλάβες στο DNA και μεταβολές στη μορφολογία του.
Σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδο ορίστηκε προθεσμία εγγραφής των εισαχθέντων στα Πανεπιστήμια, στα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Τ.Ε.Ι), στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες και στην Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. από το Γενικό Λύκειο και ΕΠΑΛ (ΟΜΑ,Α Β΄), καθώς και στα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Τ.Ε.Ι), και στην Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε από τα ΕΠΑΛ (ΟΜΑ,Α Α΄) για το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015, από 15 Σεπτεμβρίου μέχρι και 26 Σεπτεμβρίου 2014.
Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι κοινά για όλες τις κατηγορίες εισαγωγής στο Πανεπιστήμιο και είναι τα εξής:

• Αίτηση για εγγραφή.
• Τίτλος απόλυσης: απολυτήριο ή πτυχίο ή αποδεικτικό του σχολείου αποφοίτησης ή νομίμως κυρωμένο αντίγραφο ή φωτοαντίγραφο των τίτλων αυτών.
• Υπεύθυνη δήλωση στην οποία δηλώνεται ότι δεν είναι εγγεγραμμένοι σε άλλη σχολή ή τμήμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ελλάδα.
• Τέσσερις (4) φωτογραφίες τύπου αστυνομικής ταυτότητας.

Κατά την προσέλευσή τους για εγγραφή, οι επιτυχόντες πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή άλλο δημόσιο έγγραφο, από το οποίο να αποδεικνύονται τα ονομαστικά τους στοιχεία και η ακριβής ημερομηνία γέννησης.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση οι εισαχθέντες μπορούν να απευθύνονται στις Γραμματείες των οικείων σχολών.

http://www.seleo.gr
Στη μάχη του ηλεκτρονικού εμπορίου μπαίνει δυναμικά το Twitter, με όπλο... ένα κουμπί!

Ήδη από σήμερα, κάποιοι χρήστες στις ΗΠΑ μπορεί να παρατηρήσουν σε ορισμένα tweets που περνοδιαβαίνουν από το timeline τους ένα κουμπί “buy”, το οποίο θα τους προτρέπει να αγοράσουν ένα προϊόν απευθείας μέσω Twitter, καθώς η υπηρεσία βρίσκεται σε πιλοτικό στάδιο εφαρμογής.

Μάλιστα, αυτή τη φορά, και αντίθετα με την περίπτωση της συνεργασίας του Twitter με την Amazon, οι χρήστες δε θα καλούνται να χρησιμοποιήσουν κάποιο ειδικό hashtag ή να αναρτήσουν κάποιο tweet για να κάνουν χρήση της υπηρεσίας. Το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να πατήσουν το κουμπί “buy” και να δώσουν τα στοιχεία της πιστωτικής τους κάρτας και το σημείο παράδοσης του προϊόντος.

Μεταξύ των προϊόντων που πωλούνται σε αυτό το πρώιμο στάδιο της υπηρεσίας είναι προωθητικό υλικό (όπως μπλούζες και εισιτήρια για συναυλίες) καλλιτεχνών όπως η Rihanna και ο Eminem, καθώς και καταστήματα λιανικής.

“Οι χρήστες θα αποκτήσουν πρόσβαση σε προσφορές και προϊόντα που δεν μπορούν να βρουν πουθενά αλλού και μπορούν να τις εκμεταλλευθούν απευθείας από τις εφαρμογές του Twitter για Android και iOS”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία.
news.gr
Πράσινο φως στη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων των ΚΤΕΛ όλων των νομών της χώρας, ανάβει με απόφασή του το Εργατικό Τμήμα του Αρείου Πάγου. Με τη σχετική απόφαση (υπ' αριθμ. 883/2014) κρίνεται νόμιμη η δυνατότητα μετατροπής των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου εφόσον καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες καθώς τα ΚΤΕΛ δεν ανήκουν στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα. 
 
Σύμφωνα με την απόφαση τα ΚΤΕΛ ιδρύθηκαν με τη μορφή Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου και αποτελούν ιδιότυπες συγκοινωνιακές επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας που λειτουργούν υπό τη μορφή οργανισμών. Επίσης δεν έχουν χαρακτηριστικά τέτοια, ώστε να μπορεί κανείς να ισχυρισθεί ότι ανήκουν στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και συνεπώς δεν έχουν εφαρμογή σε αυτές οι περιοριστικές διατάξεις του άρθρου 103 του Συντάγματος (απαγόρευση μετατροπής συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου) και της ισχύουσας νομοθεσίας.

Όπως αναφέρουν οι δικαστές τα ΚΤΕΛ δεν ανήκουν στον ευρύτερο δημόσιο, αφού 1) οι μέτοχοι είναι φυσικά πρόσωπα ή ΝΠΙΔ, 2) το Διοικητικό Συμβούλιο και η Γενική Συνέλευση των ΚΤΕΛ συγκροτούνται αποκλειστικά από μετόχους του, και 3) το Δημόσιο ή άλλο νομικό πρόσωπο του δημοσίου τομέα δεν επιδοτεί ετησίως τα ΚΤΕΛ με ποσά που υπερβαίνουν το 50% των δαπανών τους.

Σύμφωνα με τους δικαστές το έκτακτο προσωπικό των ΚΤΕΛ προσλαμβάνεται σύμφωνα με τον Γενικό Κανονισμό Προσωπικού τους , για ορισμένο χρόνο, που δεν μπορεί να υπερβεί τους έξι μήνες.

Η εξάμηνη αυτή πρόσληψη ορισμένου χρόνου μπορεί να επαναλαμβάνεται εφόσον υπάρχουν έκτακτες και απρόβλεπτες ανάγκες, αλλά δεν επιτρέπεται η μετατροπή της σε αορίστου. Ωστόσο οι αρεοπαγίτες, θεωρούν ότι οι συγκεκριμένες διατάξεις δεν εμποδίζουν τον χαρακτηρισμό της σύμβασης ως εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου, εάν «από την αποδεικτική διαδικασία προκύπτει πράγματι ότι τα μέρη απέβλεψαν στην ουσία στην κατάρτιση μιας τέτοιας σύμβασης, ο δε μισθωτός εξυπηρετούσε στην πραγματικότητα πάγιες και διαρκείς ανάγκες του εργοδότη».

Πρόκειται για νομολογιακή μεταστροφή του Ανωτάτου Δικαστηρίου (είχε προηγηθεί η απόφαση 1154/2012 του Αρείου Πάγου) αφού δικαιώθηκε συμβασιούχος που απολύθηκε χωρίς να του καταβληθεί αποζημίωση αν και κάλυπτε πάγιες και διαρκείς ανάγκες του ΚΤΕΛ στη Βόρεια Ελλάδα.

http://www.newsbomb.gr
Είναι δυνατόν να μην σου πάει καλά η μέρα όταν κατά την επίσκεψη σου σε μια καφετέρια, σου σερβίρουν τον καφέ σου «καυτά» κορίτσια με… μπικίνι! Και ναι μπορεί να ακούγεται σαν την απόλυτη ανδρική φαντασίωση, όμως είναι πραγματικότητα… Στην Αμερική, πλέον, είναι η νέα μόδα στα καταστήματα μαζικής εστίασης και ονομάζονται  «bikini barista». Βέβαια, όπως καταλαβαίνετε, οι συγκεκριμένες καφετέριες είναι ιδιαίτερα κερδοφόρες, ενώ οι άντρες κάνουν ουρά… για έναν καφέ!




 aftodioikisi.gr
Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την παρουσίαση των iPhone 6. Η παρουσίαση των νέων κινητών θα ξεκινήσει στις 20.00 ώρα Ελλάδας και θα λάβει χώρα στο De Anza College campus, στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνια.
Όλοι περιμένουν με αγωνία τη στιγμή που ο Tim Cook θα παρουσιάσει το νέο κινητό τηλέφωνο της Apple, ενώ  η Apple έχει ήδη προχωρήσει σε συμφωνία με μεγάλες τράπεζες της Αμερικής ώστε ο κάτοχος του νέου iPhone να πραγματοποιεί όλες τις πληρωμές μέσω του τηλεφώνου.
Οι πληροφορίες που έρχονται τόσο από εξειδικευμένους αναλυτές, όσο και φήμες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, θέλουν την Apple να ετοιμάζει δύο εκδόσεις του iPhone 6: Μία με οθόνη 4,7 ιντσών και μία με οθόνη 5,5 ιντσών. Και στις δύο περιπτώσεις, η συσκευή θα είναι εμφανώς μεγαλύτερη από αυτή που αντικαθιστά, μιας και το iPhone 5S διέθετε οθόνη 4 ιντσών.
Όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά, δεν αποκλείεται η Apple να προικίσει το νέο iPhone με την τεχνολογία NFC. Επιπλέον, περιμένουμε καλύτερη κάμερα, βελτιωμένη συνδεσιμότητα και ισχυρότερο επεξεργαστή, ενώ φήμες αναφέρουν πως ίσως αύριο η Apple παρουσιάσει και το iWatch.
news.gr
Όλοι έχουμε τα μέρη του σώματος που μας είναι απολύτως απαραίτητα, όπως η καρδιά, ο εγκέφαλος, οι πνεύμονες, τα νεφρά, το στομάχι, κλπ, αλλά έχουμε επίσης ορισμένα μέρη που είναι πρακτικώς... άχρηστα.

Δείτε ποια είναι αυτά:

Το Σημείο του Δαρβίνου (το δίπλωμα του αυτιού στο επάνω μέρος του)

Πρόκειται για μια μικρή πτυχή του δέρματος που σχηματίζεται στο επάνω μέρος των αυτιών και εμφανίζεται στο 10% των ανθρώπων. Τόσο η προέλευση όσο και η χρησιμότητά της είναι ασαφείς.

Το όργανο του Jacobson

Βρίσκεται στο οσφρητικό σύστημα των αμφιβίων, των ερπετών και των θηλαστικών. Περιγράφεται ως ένας "χημειοϋποδοχέας". Αυτό το εξειδικευμένο αισθητήριο στο αναπνευστικό μας σύστημα (στη μύτη) χρησιμοποιείται για την ανίχνευση χημικών ουσιών. Στην περίπτωση των ανθρώπων, τέτοιες ουσίες λέγεται πως είναι οι φερομόνες, αλλά στην πράξη είναι ένα άχρηστο όργανο για τον σύγχρονο άνθρωπο.

Δόντια "φρονιμίτες"

Εκτός από το να αποτελούν έναν επώδυνο μπελά για να αφαιρεθούν, οι φρονιμίτες δεν εξυπηρετούν κανένα σκοπό, με εξαίρεση ίσως την ευθυγράμμισή των υπολοίπων δοντιών και του σαγονιού μας, ενώ τις περισσότερες φορές εμποδίζουν την σωστή ανάπτυξη άλλων δοντιών.

Μυς των αυτιών

Ακόμα ένα άχρηστο μέρος του οργανισμού μας που εντοπίζεται στα αυτιά. Πρόκειται για μικρούς μυς που χρησιμοποιούνται για να περιστρέφονται τα αυτιά κάποιου ζώου προς την κατεύθυνση του ήχου, αλλά δεν εξυπηρετούν κανένα σκοπό στους ανθρώπους.

Κόκκυγα

Το βρίσκουμε στο τέλος της σπονδυλικής στήλης και αποτελείται από τρεις έως πέντε σπονδύλους κάτω από το ιερό οστό. Η κόκκυγα (ή "ουρά"), είναι ένα "απομηνάρι" σπονδύλων από όταν οι μακρινοί μας πρόγονοι είχαν ουρά.

Οι θηλές στους άντρες

Γιατί οι άνδρες έχουν θηλές ούτως ή άλλως; Όλα τα ανθρώπινα έμβρυα αναπτύσσουν θηλές, ακόμη και πριν η φύση "αποφασίσει" το φύλο του εμβρύου. Αν και είναι σπάνιο, οι άνδρες είναι σε θέση να παράγουν γάλα από αυτές, αλλά σε γενικές γραμμές είναι ένα άχρηστο μέρος του σώματός τους.

http://www.onmed.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!