Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Αυτοπυρπολήθηκε, τράκαρε, έπεσε από γέφυρα, αλλά τελικά γλίτωσε
Προσπάθησε απελπισμένα να βάλει τέρμα στη ζωή της, αλλά δεν τα κατάφερε. Αμερικανίδα από το Όρεγκον επιβίωσε -με τραύματα που δεν απειλούν όμως τη ζωή της- αφού προσπάθησε να αυτοπυρποληθεί, στη συνέχεια τράκαρε με το αυτοκίνητό της και μετά έπεσε φλεγόμενη από γέφυρα.
Όλα συνέβησαν μέσα σε λίγα λεπτά και θυμίζουν σενάριο, που αν το βλέπαμε στη μεγάλη οθόνη θα φαινόταν υπερβολικό.
Όπως δήλωσαν στην αστυνομία αυτόπτες μάρτυρες, η 39χρονη γυναίκα έβαλε φωτιά στον εαυτό της, ενώ οδηγούσε το αυτοκίνητό της σε εθνική οδό. Στη συνέχεια, έπεσε πάνω σε προστατευτικό κιγκλίδωμα και το αυτοκίνητό της συνετρίβη κοντά σε μία έξοδο.
Μετά τη σύγκρουση, η γυναίκα βγήκε από το αυτοκίνητό της, ενώ συνέχιζε να καίγεται και πήδηξε από γέφυρα και από ύψος 12 μέτρων, παρά τις προσπάθειες περαστικών να την αποτρέψουν, ανακοίνωσε η αστυνομία.
Μετά από όλα αυτά η γυναίκα επέζησε, χωρίς ωστόσο να δίνονται περισσότερες πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας της. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας, η 39χρονη προσπαθούσε -ανεπιτυχώς καθώς φαίνεται- να βάλει τέλος στη ζωή της.
in.gr
«Σύζυγοι Προς Ενοικίαση» τώρα και στη Μόσχα
Ορίστε, που λέγατε πως ο πρόεδρος Πούτιν δεν νοιάζεται για τους πολίτες του! Μέχρι και υπηρεσία «Συζύγων Προς Ενοικίαση» θέσπισε, προς όφελος των Μοσχοβιτών.
Από την συγκεκριμένη υπηρεσία βέβαια κερδισμένες θα βγουν κυρίως και πρωταρχικώς οι Μοσχοβίτισσες που επιτέλους θα βρουν κάποιον να τους κάνει όλες τις βαριές, «ανδρικές» δουλειές όπως κουβάλημα επίπλων, υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εργασίες, μέχρι και μαγείρεμα.
Όπως γράφει η ρωσική εφημερίδα Izvestia, η δημοτική αρχή της Μόσχας θα προσφέρει δωρεάν «Συζύγους Προς Ενοικίαση Για Μια Ώρα» σε όσους ηλικιωμένους ή φτωχούς πολίτες της ρωσικής πρωτεύουσας αδυνατούν να αντεπεξέλθουν οικονομικά.
Η υπηρεσία θα παρέχει στους Μοσχοβίτες «νέους και δυνατούς άντρες με πλήρη γνώση περί μαγειρικών, υδραυλικών ή ηλεκτρολογικών ζητημάτων.
Όσοι πολίτες έχουν αποδεδειγμένα χαμηλά εισοδήματα, δεν θα επιβαρύνονται οικονομικά, ενώ όσοι διαθέτουν μεσαία εισοδήματα θα πληρώνουν ένα ποσό που μάλλον είναι περισσότερο συμβολικό, καθώς η ταρίφα είναι χαμηλή: περίπου ένα ευρώ για να αλλάξουν σεντόνια στο κρεβάτι και περίπου 3 ευρώ για να μαγειρέψουν ένα πλήρες γεύμα.
Οι «Σύζυγοι Προς Ενοικίαση» είναι μια ιδέα που πήρε σάρκα και οστά για πρώτη φορά στην Ιταλία το 2007 και στη συνέχεια εξαπλώθηκε και σε άλλες χώρες, όπως τον Καναδά, την Αυστραλία και την Κίνα, αλλά και στην Ελλάδα.
Ο βασικός κορμός του πελατολογίου των «Συζύγων Προς Ενοικίαση» αποτελείται από γυναίκες 35 έως 70 ετών, που αναζητούν λύσεις σε προβλήματα της καθημερινότητας.
Το πιο γρήγορο Internet για κινητά τηλέφωνα στον κόσμο βρίσκεται στη Δανία
Τις ταχύτερες στον κόσμο συνδέσεις διαδικτύου στα κινητά τηλέφωνά τους και τις άλλες φορητές συσκευές τους διαθέτουν οι χρήστες στη Δανία (22,3 Μbit ανά δευτερόλεπτο), ενώ ακολουθούν η Σιγκαπούρη (16,9 Mbit/s), η Ελβετία (16,6 Mbit/s), η Νορβηγία (14,8 Mbit/s) και η Ν.Κορέα (13 Mbit/s), σύμφωνα με τις μετρήσεις του φινλανδικού πανεπιστημιακού προγράμματος Netradar.

Οι μετρήσεις, που αφορούν το 2014, προέρχονται από χιλιάδες χρήστες κινητών συσκευών που χρησιμοποιούν το Netradar, μια δωρεάν εφαρμογή η οποία αναλύει την ταχύτητα και την ποιότητα των συνδέσεων στο διαδίκτυο. Όταν χρησιμοποιούν την εφαρμογή, οι χρήστες ενημερώνονται για την κατάσταση της κινητής σύνδεσής τους και παράλληλα, με ανώνυμο τρόπο, τα δεδομένα στέλνονται σε μια μεγάλη βάση δεδομένων.

Την εφαρμογή έχει αναπτύξει και διαχειρίζεται το Πανεπιστήμιο Ααλτο της Φινλανδίας. Μέχρι σήμερα, η εφαρμογή έχει εγκατασταθεί περισσότερες από 200.000 φορές και η βάση δεδομένων διαθέτει πάνω από 5 εκατομμύρια μετρήσεις από όλο τον κόσμο.

Οι χρήστες μπορούν, από τη διεύθυνση www.netradar.org, να «κατεβάσουν» την εφαρμογή για συσκευές που «τρέχουν» με λειτουργικό σύστημα Android, iOS (Apple), Windows Phone, Blackberry, Nokia X κ.α. Μπορούν επίσης να δουν αναλυτικούς χάρτες με τις κατά τόπους διαδικτυακές ταχύτητες.
tanea.gr

Σύμφωνα, μάλιστα, με την dailymail, δεν είναι η πρώτη φορά που οι Prudhams, από το Κεντ επισκέπτονται ένα ακριβό πολυκατάστημα για τις αγορές τους. Πέρσι η οικογένεια έκανε διακοπές και ξόδεψε κοντά στις 10.000 ευρώ. Η κ.  Prudham μιλώντας στο περιοδικό Closer είχε πει: «Δεν νιώθω άσχημα που χρησιμοποιώ τα χρήματα των φορολογούμενων».
The family get £39,192 in handouts a year on top of Mr Prudham’s monthly salary of £1,600 as a delivery driver – taking their annual income to nearly £60,000
Μάλιστα τον περασμένο μήνα έγινε γνωστό ότι το ζευγάρι είχε χωρίσει για λίγο καιρό αλλά στην ιδέα ότι θα εισπράττουν περισσότερα κρατικά χρήματα αν κάνουν και άλλα παιδιά ξαναέσμιξαν.
«Λαμβάνω περισσότερα επιδόματα με κάθε παιδί που κάνω, οπότε μπορώ να ανταπεξέλθω στα πολλά έξοδα που έχει μια πολυμελής οικογένεια», είπε η πολύτεκνη μητέρα που είναι μόλις 32 ετών και σκοπεύει να κάνει και άλλα παιδιά. Η οικογένεια εκτός από τα κρατικά επιδόματα έχει και τον μισθό του πατέρα ο οποίος βγάζει το μήνα ως ντελίβερι περί τα 2.500 ευρώ.
Mr and Mrs Prudham have been together for six years, and Mr Prudham is the father of his wife's youngest children and they live in a five-bedroom council house
Η οικογένεια ζει σε μια μονοκατοικία με πέντε κρεβατοκάμαρες και σύντομα θα μετακομίσει σε σπίτι με επτά υπνοδωμάτια.
Πηγή: dailymail
Πιο...καυτό επιστρέφει στην ελληνική τηλεόραση το ριάλιτι Big Brother. Στο νέο ριάλιτι που ετοιμάζεται για λογαριασμό του καναλιού Ε, δώδεκα κορίτσια έτοιμα για όλα θα κλειστούν το προσεχές διάστημα σε πολυτελή έπαυλη που θα βρίσκεται σε ζωντανή σύνδεση με τις οθόνες των τηλεθεατών.
Όπως αναφέρει το iefimerida.gr, οι συντελεστές επιλέγουν τα κορίτσια με βάση τις εντυπωσιακές τους καμπύλες και την...
εκρηκτική τους προσωπικότητα, ώστε να κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον του τηλεοπτικού κοινού.
Ξεμαλλιάσματα, ίντριγκες, σέξι παρουσίες και καυτές εξομολογήσεις, όλα είναι πιθανόν να συμβούν μεταξύ 12 εκρηκτικών προσωπικοτήτων που θα παλέψουν στήθος με στήθος για το χρηματικό έπαθλο.
Προς το παρόν οι παραγωγοί της εκπομπής αναζητούν τις εγκαταστάσεις που θα φιλοξενήσουν τις πρωταγωνίστριες του νέου ριάλιτι. Εχουν κάνει ρεπεράζ σε απομονωμένες οικοδομικές εγκαταστάσεις, lofts, εντυπωσιακά ρετιρέ και εξοχικές κατοικίες στα περίχωρα της Αθήνας ψάχνοντας τον κατάλληλο χώρο με αρκετές κρεβατοκάμαρες, μπάνια, άνετα σαλόνια και πισίνα.
Η σκέψη να χρησιμοποιηθούν οι παλιές εγκαταστάσεις των προηγούμενων Big Brother εγκαταλείφθηκε γρήγορα, αφού ο Alpha χρησιμοποιεί τους χώρους ως γραφεία των pro Studio, ενώ άγνωστη είναι η τύχη του σπιτιού του Big Brother στην Παιανία που ανήκε στον ΑΝΤ1.

http://simantra.blogspot.gr 
Η αυτού εξοχότης Κόμης Αιμοδόσιος ο 5ος, έρχεται στο κάστρο του ΤΕΙ Αθήνας! Μαζί του φέρνει και... τα #freebites, τους μικρούς του ακόλουθους, που κάθε άλλο παρά τρομαχτικά είναι!

Ελάτε να τους συναντήσετε στον κεντρικό διάδρομο, στην πύλη της ΣΕΥΠ, τις ημέρες Τετάρτη 18 και Πέμπτη 19 Μαρτίου του 2015, από τις 10:30 έως τις 16:00.

"Μη φοβάστε, δεν δαγκώνουν!"

Είμαστε οι BloodSharing και σε συνεργασία με το ΤΕΙ Αθήνας και το Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας Πειραιά «Άγιος Παντελεήμων», σας προ(σ)καλούμε να ξεπεράσετε τους φόβους σας!


http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Τέλος ο Αγγελος Αναστασιάδης από τον ΠΑΟΚ
Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοίνωσε τη Δευτέρα την απόφαση να λυθεί η συνεργασία με τον Αγγελο Αναστασιάδη και το επιτελείο του.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιάκωβος Αγγελίδης, δήλωσε επ’ αυτού: «Δυστυχώς το σερί των κακών εμφανίσεων και αποτελεσμάτων διαρκεί ήδη για μεγάλο διάστημε και, παρότι εντωμεταξύ έγινε κάθε προσπάθεια για να σταματήσει αυτή η αρνητική τροχιά, πιστεύω ότι τώρα είναι αναγκαία μια αλλαγή για να επανέλθει η ομάδα στο σωστό δρόμο και να βρεθεί στην καλύτερη δυνατή κατάσταση ώστε να διεκδικήσει την πρώτη θέση στα πλέι οφ.

» Ο ΠΑΟΚ οφείλει να ευχαριστήσει τον Άγγελο Αναστασιάδη για την αδιαμφισβήτητη σκληρή δουλειά του και την αφοσίωση στην ομάδα.

» Ο Γιώργος Γεωργιάδης θα αναλάβει ως προπονητής ως το τέλος της χρονιάς. Αισθάνομαι ότι έχει τις ικανότητες και τη γνώση για να καθοδηγήσει την ομάδα προς τους άμεσους στόχους της.

» Παράλληλα συνεχίζεται η αναζήτηση του κατάλληλου προσώπου για τη θέση του αθλητικού διευθυντή που θα εκπονήσει, σε συνεργασία με τη Διοίκηση,το νέο πλάνο εξέλιξης της ομάδας».

Ο Αγγελος Αναστασιάδης είχε ήδη θέσει την παραίτησή του στη διάθεση της διοίκησης του συλλόγου από τις αρχές Φεβρουαρίου, όταν ο ΠΑΟΚ είχε χάσει από τον ΟΦΗ.

Ήταν 15 Απριλίου του 1863, όταν στα βόρεια της Σαμοθράκης και στο Ιερό των Μεγάλων Θεών, η αρχαιολογική αποστολή του Γάλλου υποπρόξενου Charles Champoiseau έφερε στο φως ένα απίστευτης ομορφιάς γλυπτό.

Το ελληνιστικό άγαλμα του 2ου π.Χ αιώνα, αναπαριστούσε τη φτερωτή θεά της Νίκης να στέκεται πάνω στη πλώρη ενός πλοίου, για να αναγγείλει τη νίκη στον στόλο που κέρδισε τη μάχη.
Ο άγνωστος καλλιτέχνης (με πιθανή καταγωγή από τη Ρόδο) αποκαλύπτει το γυναικείο σώμα με μεγάλη δεξιοτεχνία και δίνει με έξοχο τρόπο την εντύπωση του λεπτού και βρεγμένου υφάσματος που κολλάει στο σώμα, ενώ συγχρόνως κυματίζει από τον άνεμο.

Με την άδεια της Υψηλής Πύλης, καθώς το νησί της Σαμοθράκης βρισκόταν ακόμα υπό την κυριαρχία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, το γλυπτό μεταφέρθηκε στις 11 Μαΐου του 1864 στην Γαλλία, στο Μουσείο του Λούβρου.
Πρόσφατα το Μουσείο του Λούβρου συγκέντρωσε 5.000.000 ευρώ από ιδιωτικές δωρεές, μέσω της καμπάνιας «Όλοι Μαικήνες» για την αποκατάσταση της Νίκης της Σαμοθράκης, καθώς σύμφωνα με το Κέντρο Έρευνας και Αποκατάστασης των Μουσείων της Γαλλίας το άγαλμα ήταν βαμμένο με χρώμα.

Μετά από σχεδόν ενός έτους εργασίες συντήρησης, η αγέρωχη μορφή της θεάς Νίκης δεσπόζει και πάλι στο κεφαλόσκαλο της σκάλας Daru, η οποία οδηγεί στον πρώτο όροφο του Μουσείου του Λούβρου.

Στην πτέρυγα Sully του Λούβρου στεγάζεται μια υπέροχη έκθεση με τίτλο «The winger Victory of Samothrace, rediscovering a masterpiece» όπου μέσα από κείμενα, φωτογραφίες, γραφικές απεικονίσεις και τρισδιάστατα video ξεδιπλώνεται η ιστορία της Σαμοθράκης, η αναστήλωση του εξαιρετικού αγάλματος και το ιερό των Μεγάλων Θεών.

Πριν ξεκινήσει η λειτουργία της έκθεσης, το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο της Γαλλίας συμφώνησε με τους σκηνοθέτες Κώστα Γαβρά και Αγγελική Αριστομενοπούλου στην δημιουργία ενός ντοκιμαντέρ με θέμα την Σαμοθράκη, με σκοπό την προβολή του κατά την διάρκεια της έκθεσης.

Δυστυχώς λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών το ντοκιμαντέρ θα είναι έτοιμο τον Ιούνιο, με αποτέλεσμα η επίσημη πρώτη προβολή του να γίνει στο Μουσείο της Ακρόπολης. Παρά το γεγονός ότι η έκθεση στο Λούβρο θα ολοκληρωθεί στις 15 Ιουνίου, το ντοκιμαντέρ τελικά θα προβάλλεται συνεχώς στο Μουσείο του Λούβρου από το καλοκαίρι και μετά.

«Πρόκειται για ένα καλλιτεχνικό ντοκιμαντέρ που προβάλλει τον τόπο, τα βουνά, τους αρχαιολογικούς χώρους, την ιστορία και τους ανθρώπους της Σαμοθράκης. Θέλουμε να αναδείξουμε το νησί και να το συστήσουμε στα εκατομμύρια των επισκεπτών του Λούβρου που βλέπουν τη Νίκη, αλλά δεν γνωρίζουν που και πώς βρέθηκε » δήλωσε στο «Έθνος» η σκηνοθέτης Αγγελική Αριστομενοπούλου.
echoes.gr


Το «Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη» παρουσιάζει την τελευταία του δίγλωσση έκδοση που αφορά στην ιστορία των είκοσι από τα πιο γνωστά ναυάγια των ελληνικών θαλασσών του 20ού αιώνα.
Έγιναν γνωστά άλλα για τον μεγάλο αριθμό ψυχών που χάθηκαν στα κουφάρια τους και άλλα πάλι για τις ένδοξες στιγμές γενναιότητας και αυταπάρνησης του Πολεμικού μας Ναυτικού. Μέσα από το πλούσιο φωτογραφικό υλικό του τόμου ζωντανεύουν οι ιστορίες τους.
«Οι ελληνικές θάλασσες είναι κατάσπαρτες από ναυάγια όλων των περιόδων της μακραίωνης ιστορίας του Ελληνισμού. Χιλιάδες οι θησαυροί που έχουν ανασυρθεί μέχρι τώρα από τα ναυάγια αυτά και ποιος ξέρει πόσοι άλλοι κρύβονται θαμμένοι στην άμμο, στα βράχια, στα σάπια καραβόσκαρα, στα πληγωμένα πολεμικά πλοία και σε τόσους άλλους τύπους ναυαγίων.

Ο υποβρύχιος κόσμος και οι άνθρωποι που καταδύονται σε αυτόν, μου προκαλούσαν πάντα θαυμασμό και μια μεγάλη περιέργεια να τους γνωρίσω και μέσα από αυτούς να γνωρίσω την ιστορία των ναυαγίων της πατρίδας μας. Γι’ αυτόν τον λόγο η συνεργασία με τον πρωτοπόρο των καταδύσεων στην Ελλάδα, Κώστα Θωκταρίδη, ήταν μια πολύ ευχάριστη εμπειρία και για το Ίδρυμα και για εμένα προσωπικά.

Η ευτυχής συγκυρία συνίσταται στο ότι ο Κώστας Θωκταρίδης, εκτός από την εξαιρετική του επαγγελματική επάρκεια που τον έχει καθιερώσει ως τον γνωστότερο και πλέον καταρτισμένο δύτη στην Ελλάδα, έχει να επιδείξει ένα ολοκληρωμένο αρχείο για ναυάγια, που όμοιό του δεν υπάρχει στην πατρίδα μας», αναφέρει στον πρόλογο της έκδοσης ο πρόεδρος του Ιδρύματος, Πάνος Κ. Λασκαρίδης.


Απόσπασμα από τον πρόλογο των συγγραφέων Κώστα Θωκταρίδη και Άρη Μπιλάλη


«Στις ελληνικές θάλασσες ναυάγησαν χιλιάδες πλοία, εμπορικά, πολεμικά κάθε είδους. Ένας καλός φίλος μάς ρώτησε κάποτε ποιο είναι το πιο σημαντικό ναύαγιο στον ελληνικό χώρο. Ένα ερώτημα που δύσκολα μπορεί να απαντηθεί. [...] Καταπιαστήκαμε με ναυάγια που ναυπηγήθηκαν από την εποχή του ατμού και ύστερα, μιας και από τα ξύλινα ιστιοφόρα ελάχιστα υπολείμματά τους διατηρούνται ορατά στον βυθό. Ένα βασικό κριτήριο στην επιλογή που κάναμε, ήταν να είναι εφικτή η κατάδυση στον χώρο του ναυαγίου, έτσι ώστε να μπορέσουμε να παρουσιάσουμε στους αναγνώστες μια ικανοποιητική περιγραφή από την κατάσταση στην οποία βρίσκονται σήμερα.

[...] στους βυθούς των ελληνικών θαλασσών υπάρχει ένα απέραντο Μουσείο όπου εκτίθενται δείγματα από όλα σχεδόν τα πλοία που ταξίδεψαν σε αυτές. Τα ναυάγια που αναπαύονται στον βυθό αποτελούν τμήμα της νεότερης ναυτικής ιστορίας και ευελπιστούμε ότι το βιβλίο αυτό θα βοηθήσει στην ανάδειξή τους και στην προστασία τους».
naftemporiki.gr

Στην πίστα «Άλμπερτ Παρκ» της Μελβούρνης έβαλαν μπρος για εφέτος τα μονοθέσια της F1. Τις σαμπάνιες στο τέλος άνοιξε ο Λουίς Χάμιλτον, τον οποίο πριν περίμενε μια έκπληξη.

Οι διοργανωτές έδωσαν το μικρόφωνο για τις συνεντεύξεις πάνω στο βάθρο των νικητών στον διάσημο, Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ.

Ο ηθοποιός, σκηνοθέτης, παραγωγός ταινιών, bodybuilder και πολιτικός είπε τα ωραία του στην αρχή, αλλά ο Χάμιλτον είχε το δικό καημό. «Και εγώ είμαι ενθουσιασμένος που βρίσκομαι δίπλα σου, αλλά σε είχα για ψηλότερο.

Στον Εξολοθρευτή σε είχα για ψηλότερο» είπε ο Βρετάνος πιλότος της F1, που παρουσιάζεται με ύψος 1,74 στην προσωπική ιστοσελίδα του αλλά έχει μετρηθεί 1,71.

Όσο για τον Σβαρτσενέγκερ, θεωρείται από τους ψηλότερους ηθοποιούς με 1,88 σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο διαδίκτυο.

«Δεν φόρεσα τα τακούνια μου σήμερα» αποκρίθηκε γελώντας ο πρώην κυβερνήτης της Καλιφόρνιας, ο οποίος δίπλα στον Λουίς Χάμιλτον δεν φαίνεται να τον περνά κατά 17 εκατοστά!

ΠΗΓΗ: tanea.gr

Κάποτε οι καλοί τρόποι είχαν να κάνουν μόνο με το άνοιγμα της πόρτας σε μία γυναίκα ή να είναι κάποιος ντυμένος ανάλογα την περίσταση. Tώρα πια όμως η τεχνολογία έχει κατακλύσει τη ζωή μας και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της, καλούς τρόπους δεν χρειάζεται να έχει κανείς μόνο στο τραπέζι ή στις διάφορες κοινωνικές περιστάσεις αλλά ακόμα και στο διαδίκτυο.

Καλά ακούσατε! Ακόμα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν πλέον τους δικούς τους κανόνες και καλούς τρόπους. Ποια πράγματα, λοιπόν, επιτρέπονται και ποια όχι στο Facebook; Ακολουθούν τα 5 «ναι» και τα 5 «όχι» του Facebook.

Ναι

Προτιμήστε να στείλετε προσωπικό μήνυμα και όχι να γράψετε στον τοίχο κάποιου.

Όσο κι αν σας αρέσει να μοιράζεστε κάποια πράγματα με τους διαδικτυακούς σας φίλους, εκείνοι μπορεί να μην εκτιμήσουν το γεγονός ότι θέλετε να συζητήσετε για το προηγούμενο βράδυ που μεθύσατε ή χορεύατε χωρίς σταματημό μέχρι το ξημέρωμα.

Σκεφτείτε καλά πριν ποστάρετε οτιδήποτε, είτε στο δικό σας προφίλ, είτε στο προφίλ κάποιου άλλου.

Όταν έχετε πολλούς φίλους στο Facebook, σίγουρα κάποιοι από αυτούς είναι απλά γνωστοί σας. Κατά συνέπεια δεν χρειάζεται να γνωρίζουν όλα όσα συμβαίνουν στη ζωή σας, όπως που βγαίνετε και με ποιους.

Πάρτε τηλέφωνο

Εάν κάποιος έχει γενέθλια και είναι κοντινός σας άνθρωπος, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε για να του ευχηθείτε είναι να τον πάρετε τηλέφωνο και όχι να του γράψετε ένα «χρόνια πολλά» στον τοίχο του.

Να απαντάτε στα σχόλια που σας κάνουν, ειδικά αν περιέχουν ερώτηση

Από τη στιγμή που επιλέγετε να αναρτήσετε κάτι στο προφίλ σας και κάποιος σας γράφει ένα σχόλιο, το λιγότερο που μπορείτε να κάνετε είναι να του απαντήσετε. Άλλωστε, το ίδιο δεν θα περιμένατε κι εσείς σε αντίστοιχη περίπτωση;

Αποφύγετε να κάνετε σχόλια σε κάθε ανάρτηση που βλέπετε

Μπορείτε να έχετε τους φίλους σας υπό στενή παρακολούθηση, αλλά δεν χρειάζεται να το καταλάβουν, κάνοντας σχόλιο σε οτιδήποτε αναρτούν στη σελίδα τους.

Όχι

Μην στέλνετε αίτημα φιλίας σε ανθρώπους που δεν γνωρίζετε

O αριθμός των φίλων που έχετε στο Facebook δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική σας κοινωνική ζωή, οπότε μην προσπαθείτε να αυξήσετε των αριθμό τους, κάνοντας αίτημα φιλίας σε ανθρώπους που δεν γνωρίζετε, ακόμα κι αν αυτό γίνεται για επαγγελματικούς λόγους.

Μην κάνετε tag τους φίλους σας σε φωτογραφίες που δεν τους κολακεύουν

Μπορεί εσείς να έχετε βγει πολύ καλοί σε μία ομαδική φωτογραφία που βγάλατε με τους φίλους σας, αλλά εάν εκείνοι είναι σαν να ξύπνησαν μόλις από το χειρότερο μεθύσι τους δεν υπάρχει κανένας λόγος για να «ανεβάσετε» αυτή τη φωτογραφία σας. Όσο άνετος κι αν είναι κάποιος με την εμφάνισή του και με τον τρόπο που προβάλει τον εαυτό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εσείς οφείλετε να έχετε τακτ.

Μην μοιράζεστε συνεχώς προσωπικές σας στιγμές ή πληροφορίες

Δεν χρειάζεται να ανακοινώνετε στους διαδικτυακούς σας φίλους τι κάνετε και που πάτε κάθε στιγμή της ημέρας, ούτε να εκφράζετε την άποψή σας σχετικά με οποιοδήποτε θέμα της επικαιρότητας. Μερικά πράγματα μπορείτε να τα κρατήσετε και για τον εαυτό σας.

Μην βγάζετε τον θυμό σας σχετικά με τη δουλειά στο Facebook

Εάν το αφεντικό σας, σας έβαλε να δουλέψετε υπερωρίες ή σας θύμωσε για οποιοδήποτε λόγο δεν χρειάζεται να το γράψετε στον τοίχο σας. Μπορεί το αφεντικό σας να μην έχει λογαριασμό στο Facebook (ή να έχει και να μην το γνωρίζετε), αλλά σίγουρα έχει κάποιος από τους συναδέλφους σας ή και το μελλοντικό σας αφεντικό, οπότε φροντίστε να μην εκθέσετε τον εαυτό σας και την επαγγελματική σας αξιοπιστία.

Μην ποστάρετε τυποποιημένα status (chain status updates)

Θυμάστε εκείνα τα τυποποιημένα email στα οποία έπρεπε κάποιος να τα στείλει σε 10 φίλους του, αλλιώς θα είχε 20 χρόνια κακή τύχη; Τέτοιου είδους status μπορεί να συναντήσει κανείς πλέον και στο μέσα κοινωνικής δικτύωσης και όπως ίσχυε στα emails, έτσι και στο facebook, δεν υπάρχει κανένας λόγος να συνεχίζετε την αλυσίδα. Στο υποσχόμαστε ότι δεν θα έχετε ούτε μία μέρα κακής τύχης, κι αν έχετε, σίγουρα δεν θα είναι επειδή δεν ποστάρατε ένα τέτοιο status.
real.gr
Για τις εξαρτήσεις του μίλησε ο Δημήτρης Σκαρμούτσος στο περιοδικό «People». «Όλοι τότε μου έλεγαν να μην το πω, γιατί θα τερματιζόταν η καριέρα μου. Εγώ τους απάντησα πως η καριέρα μου είναι η κουζίνα και δεν θα με αφήσει ποτέ. Έτσι, βγήκα να μιλήσω δημόσια για να νιώσω καλά. Εξάλλου, έχω μάθει από μικρός να μην κρατάω μέσα μου πράγματα. Ο αλκοολισμός και τα ναρκωτικά είναι ατυχία να συμβούν στον οποιονδήποτε και τεράστιο θέμα τύχης να καταφέρεις να τα ξεπεράσεις. Στη δική μου εποχή, θεωρούνταν πολύ in να κάνεις ναρκωτικά. Πλέον, δεν είναι καθόλου. Έχω να πιω και να κάνω ναρκωτικά δεκατέσσερα χρόνια. Μου έχει φύγει εντελώς. Εξάλλου, έχω πιει για δέκα ζωές».

Η περίοδος της αποτοξίνωσης ήταν σκληρή, αλλά ο διάσημος σεφ κατάφερε να βγει νικητής. «Η συγκεκριμένη περίοδος ήταν ό,τι πιο δύσκολο έχω βιώσει. Υπήρξαν πολλές φορές που ήμουν κλεισμένος σε ένα σπίτι. Το αλκοόλ και τα ναρκωτικά εξαφανίζουν την αυτοπεποίθηση» ομολογεί και δεν διστάζει να παραδεχθεί πως έχει χάσει φίλους από ναρκωτικά.

«Όταν είσαι στο σύννεφο των ναρκωτικών, δεν σε νοιάζει τίποτα. Νομίζεις πως δεν θα σου συμβεί ποτέ κάτι κακό. Κάποια στιγμή, όμως, έπιασα πάτο. Τότε αποφάσισα να αλλάξω τη ζωή μου». Ο γιος του γνωρίζει για την περιπέτεια του μπαμπά του. «Ξέρει τι έχω τραβήξει, τα πάντα».

Το καλοκαίρι του 2010, μπαίνει στη ζωή του και το Master Chef, από το οποίο γίνεται ευρύτερα γνωστός, κερδίζοντας την αγάπη του κόσμου. «Αισθάνομαι πολύ όμορφα που έρχονται και μου μιλάνε στον ενικό. Σημαίνει ότι με νιώθουν δικό τους άνθρωπο κι αυτό είναι πολύ σημαντικό. Εξαιτίας της ζωής που έκανα στο παρελθόν, δεν είχα βιώσει κάτι αντίστοιχο και θεωρώ πως είναι σπουδαίο. Από την άλλη, η δημοσιότητα θέλει κι ένα χειρισμό για να μην την ψωνίσεις. Βγήκα στην τηλεόραση στα 40 μου. Δεν θα γινόμουν ξαφνικά γκόμενος ή sex symbol. Έχω περάσει από πολλές σχέσεις, έχω παρτάρει, έχω πιει, έχω τρυπηθεί, τα έχω κάνει όλα».

http://www.thestival.gr
«Ταξίδεψε» γενιές και γενιές. Με τον Ζακ-Ιβ Κουστό στο τιμόνι και επίδοξους εξερευνητές στο πλευρό του, η «Καλυψώ» διέσχιζε επί χρόνια τους ωκεανούς για να ανακαλύψει το υποθαλάσσιο σύμπαν.
Σχεδόν είκοσι χρόνια μετά το πιο σοβαρό πλήγμα της, όταν βούλιαξε έπειτα από σύγκρουση με φορτηγίδα στη Σιγκαπούρη, η «Καλυψώ» κινδυνεύει ξανά. Μόνο που αυτή τη φορά, δεν είναι η θάλασσα η απειλή, αλλά ο πλειστηριασμός.

Η πιο πρόσφατη περιπέτεια της «Καλυψώς» ξεκίνησε τυπικά τον περασμένο Δεκέμβριο. Επειτα από μία μακρά δικαστική διαμάχη, γαλλικό δικαστήριο έδωσε στη δεύτερη σύζυγο του Κουστό, τη Φρανσίν, διορία έως τις 11 Μαρτίου (την περασμένη Τετάρτη) προκειμένου να μετακινήσει το θρυλικό εξερευνητικό σκάφος των 43 μέτρων από το ναυπηγείο της Βρετάνης όπου βρίσκεται αραγμένο τα τελευταία χρόνια. Βάσει της δικαστικής απόφασης επίσης, η Φρανσίν έπρεπε μέσα στο ίδιο χρονικό διάστημα να εξοφλήσει το ποσόν των 273.000 ευρώ που έχει δαπανηθεί για διάφορες επισκευές, ειδεμή η «Καλυψώ» θα βγει σε πλειστηριασμό.

Ο επικεφαλής του ναυπηγείου, ο Πασκάλ Πιριού, έχει κάνει σαφείς τις προθέσεις του να ξεφορτωθεί με οιονδήποτε τρόπο την «Καλυψώ». Επειτα από χρόνιες διαμάχες με τη Φρανσίν Κουστό, είναι αποφασισμένος να βρει τις νομικές οδούς που θα του επιτρέψουν να πουλήσει το βρετανικό πρώην ναρκαλιευτικό.

Σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης, οι δύο πλευρές αδυνατούν να συμφωνήσουν στο εάν το σκάφος θα πρέπει να ανακαινιστεί για να εκτεθεί ή για να συνεχίσει τα ερευνητικά ταξίδια. «Νομίζω ότι θα μπορούσαμε να βρούμε ανθρώπους με οικονομική δυνατότητα, οι οποίοι θα ενδιαφέρονταν και θα ήταν έτοιμοι να αναλάβουν το κόστος», υποστηρίζει ο Πιριού τονίζοντας παράλληλα ότι αν και η «Καλυψώ» θέλει πολλή δουλειά, «όλα είναι εφικτά».

Να όμως που η Τετάρτη πέρασε δίχως καμία ουσιαστική ανταπόκριση από την οικογένεια Κουστό. «Η ομάδα Κουστό είναι ήρεμη και πεπεισμένη ότι θα βάλει αίσιο τέλος στο επεισόδιο, το οποίο θα ανακοινωθεί το συντομότερο δυνατόν», αρκέστηκε να δηλώσει σε ανακοίνωσή της.

Η διαμάχη για την τύχη του «Καλυψώ» είναι η πιο πρόσφατη σε μία σειρά από επονείδιστους καυγάδες ανάμεσα στις δύο πλευρές, οι οποίες δείχνουν κατά τα άλλα να αγωνιούν για να κρατήσουν ζωντανό όχι μόνο το πλοίο, αλλά και τη μνήμη του θρυλικού καπετάνιου του.

http://www.seleo.gr 
Οι πιο ακριβές και πιο φθηνές πόλεις του κόσμου
Η Σιγκαπούρη παραμένει η πιο ακριβή πόλη στον κόσμο για να ζει κανείς, με τις τιμές στα προϊόντα ένδυσης, στα αυτοκίνητα και τα μέσα μεταφοράς να παραμένουν στα… ουράνια.
Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του The Economist Intelligence Unit, που αξιολογεί τις μεγαλύτερες πόλεις στον κόσμο, μετά τη Σιγκαπούρη ακολουθούν το Παρίσι, το Όσλο, η Ζυρίχη και το Σίδνεϊ.
Η Νέα Υόρκη βρέθηκε στην 22η θέση της λίστας, όμως κατέχει την πρωτιά της πιο ακριβής πόλης για να ζει κανείς στις ΗΠΑ.
Η Μελβούρνη, η Γενεύη, η Κοπεγχάγη, το Χονγκ Κονγκ και η Σεούλ συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα, σύμφωνα με την έρευνα η οποία συνέκρινε τις τιμές σε περισσότερες από 130 πόλεις στον κόσμο, έχοντας ως βάση αναφοράς τη Νέα Υόρκη.
Οι πέντε πρώτες πόλεις της λίστας παρέμειναν οι ίδιες, όπως πέρυσι, με την Ευρώπη να «εκπροσωπείται» από πέντε συνολικά πόλεις.
Στην ακριβώς αντίθεση θέση ορισμένες πόλεις από την ασιατική ήπειρο, τη βόρεια Αφρική και τη Νότια Αμερική, όπου βρίσκονται μερικές από τις πιο φθηνές πόλεις στον κόσμο.
Η έρευνα συγκρίνει τις τιμές των προϊόντων σε πάνω από 160 βασικά αγαθά και υπηρεσίες, στα οποία περιλαμβάνονται τα εξής: τρόφιμα, καλλυντικά, είδη ένδυσης, οικιακοί βοηθοί, λογαριασμοί, τσιγάρα και κρασί.

Οι πιο ακριβές πόλεις στον κόσμο 

  1. Σιγκαπούρη
  2. Παρίσι, Γαλλία
  3. Όσλο, Νορβηγία
  4. Ζυρίχη, Ελβετία
  5. Σίδνεϊ, Αυστραλία
  6. Μελβούρνη, Αυστραλία
  7. Γενεύη, Ελβετία
  8. Κοπεγχάγη, Δανία
  9. Χονγκ Κονγκ
  10. Σεούλ, Νότια Κορέα

Οι πιο φθηνές πόλεις στον κόσμο 

  1. Καράτσι, Πακιστάν
  2. Μπανγκαλόρ, Ινδία
  3. Καράκας, Βενεζουέλα
  4. Μουμπάι, Ινδία
  5. Τσενάι, Ινδία
  6. Νέο Δελχί, Ινδία
  7. Τεχεράνη, Ιράν
  8. Δαμασκός, Συρία
  9. Κατμαντού, Νεπάλ
  10. Αλγέρι, Αλγερία 

news.gr

Μια νέα έρευνα από το πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ δείχνει ότι ψυχαναγκαστικές συμπεριφορές, όπως το να τρώει κανείς τα νύχια του, μπορεί να είναι σημάδια μιας σημαντικής πτυχής της προσωπικότητά του.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι άνθρωποι που είναι γενικά ανυπόμονοι, ή που βαριούνται ή απογοητεύονται εύκολα, είναι πιο πιθανό να εκδηλώσουν επαναλαμβανόμενες συμπεριφορές με επίκεντρο το σώμα τους (τρώνε τα νύχια τους, ξύνουν το δέρμα τους, τραβούν τις βλεφαρίδες τους κλπ).
Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Journal of Behavior Therapy and Experimental Psychiatry, επισημαίνει ότι αυτά οφείλονται στην τελειομανία του ατόμου, μία πτυχή της προσωπικότητας που λίγοι αντιλαμβάνονται το πόσο σημαντικό ρόλο παίζει (ως υποκείμενη αιτία) στην συμπεριφορά και τις αποφάσεις του ατόμου.
Για τις ανάγκες της έρευνας, οι επιστήμονες εξέτασαν τις περιπτώσεις 48 ατόμων, εκ των οποίων οι μισοί εκδήλωναν τακτικά τέτοιου είδους ψυχαναγκαστικές συμπεριφορές. Οι υπόλοιποι δεν είχαν κανένα τέτοιο “σύμπτωμα”. Οι συμμετέχοντες έδωσαν αρχικά απαντήσεις σχετικά με το βαθμό στον οποίο βιώνουν συναισθήματα όπως η ανία, ο θυμός, η ενοχή, η ευερεθιστότητα και η ανησυχία.
Στη συνέχεια, κάθε συμμετέχων εκτέθηκε σε καταστάσεις ειδικά σχεδιασμένες για να προκαλέσουν συγκεκριμένα συναισθήματα (συμπεριλαμβανομένης της χαλάρωσης, του άγχους, της απογοήτευσης και της ανίας/πλήξης). Στο “σενάριο” της πλήξης, για παράδειγμα, το άτομο απλά το άφηναν μόνο του σε ένα δωμάτιο για έξι λεπτά.
Διαπιστώθηκε ότι οι συμμετέχοντες με ιστορικό ψυχαναγκαστικών συμπεριφορών ήταν πιο επιρρεπείς στο να κάνουν τέτοιες πράξεις (δάγκωμα νυχιών, τράβηγμα τριχών κλπ) όταν ένιωθαν αγχωμένοι ή/και απογοητευμένοι. Ταυτόχρονα, δεν επέδειξαν τέτοιες συμπεριφορές, όταν ήταν σε κατάσταση χαλάρωσης ή ικανοποίησης.
Οι ερευνητές επισήμαναν επίσης ότι αυτές οι συμπεριφορές οφείλονται και σε έναν ακόμα παράγοντα: στην τάση των ατόμων αυτών να διοχετεύσουν οπωσδήποτε την ενέργειά τους κάπου, όταν δεν μπορούν να το κάνουν εκεί που θέλουν.
Και πρόσθεσαν ότι η θετική επίπτωση αυτών των συμπεριφορών είναι η προσαρμοστική ρύθμιση των συναισθημάτων. Αυτό που προκαλεί αυτές τις συμπεριφορές είναι σε μεγάλο βαθμό η απογοήτευση και η ανυπομονησία, οπότε το άτομο αναζητά “υποκατάστατα δράσης” για να διοχετεύσει την ενέργειά του.
Πηγή:onmed.gr
17ο ΦΝΘ: Το «βαρύ πυροβολικό» του Φεστιβάλ
Με τεράστιες ουρές έξω από τα εκδοτήρια στην πλατεία Αριστοτέλους συνεχίστηκε το Σάββατο το 17ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Η ημέρα ήταν αφιερωμένη στα «δυνατά χαρτιά» του Φεστιβάλ, το ντοκιμαντέρ του Βιμ Βέντερς και του Ζουλιάνο Σαλγάδο για τον φωτογράφο Σεμπαστιάο Σαλγάδο και την Όψη της Σιωπής, το δεύτερο ντοκιμαντέρ του Τζόσουα Οπενχάιμερ για τη σφαγή κομμουνιστών στην Ινδονησία στη διάρκεια της δεκαετίας του 1960.

Το Αλάτι της Γης είναι ένα οπτικά απίθανο πορτρέτο ενός ανθρώπου που ταξίδεψε, φωτογράφησε, βοήθησε στην ευαισθητοποίηση του κοινού για θέματα όπως η μετανάστευση ολόκληρων πληθυσμών ή τα προβλήματα και οι δυστυχίες της Αφρικής, ενώ εν τέλει και ο ίδιος αποφάσισε να προσπαθήσει να αλλάξει τον κόσμο, εναποθέτοντας τις ελπίδες του στο φυσικό περιβάλλον.

Στο ντοκιμαντέρ ακούμε την ίδια τη φωνή του φωτογράφου να μιλά για τις φωτογραφίες του, αλλά κυρίως για τη ζωή του όταν τις τραβούσε. Για τους ανθρώπους που γνώρισε, για τις ιστορίες τους. Παράλληλα, στην οθόνη προβάλλονται οι συγκλονιστικές φωτογραφίες του, πάνω στις οποίες βλέπουμε συχνά το πρόσωπο του φωτογράφου να εμφανίζεται. Η ταινία, η οποία είχε προταθεί και για Όσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ, αποτελεί σίγουρα μία από τις καλύτερες ταινίες του Φεστιβάλ και οι δύο προβολές της (τόσο η χθεσινή, όσο και η σημερινή) είναι sold out.

Αφού παρουσίασε το The Act of Killing, όπου οι δράστες της σφαγής που έλαβε χώρα το 1965 στην Ινδονησία παρουσίαζαν με θεατρικό τρόπο τις δολοφονίες και τα εγκλήματά τους, ο Τζόσουα Οπενχάιμερ μελετά την αντίθετη πλευρά: τις ζωές των θυμάτων. Στην Όψη της Σιωπής, ο αδελφός ενός από τα θύματα παρακολουθεί αποσπάσματα από τις συνεντεύξεις των θυτών –όπου καυχιόνται για τα εγκλήματά τους. Οφθαλμίατρος ο ίδιος εξετάζει τι βλέπουν και τι δεν βλέπουν οι συμπολίτες του. Το ίδιο μοιάζει να ισχύει και με τη σφαγή. Θέλοντας να ανακαλύψει ο ίδιος την αλήθεια, έρχεται αντιμέτωπος με τους δολοφόνους και τους ηθικούς αυτουργούς της σφαγής, σε μία χώρα όπου οι δράστες διατηρούν την εξουσία και τα θύματα είναι αναγκασμένα να συναντούν καθημερινά τους θύτες.

Από ελληνικής πλευράς, πολυαναμενόμενο ήταν το νέο ντοκιμαντέρ του Φίλιππου Κουτσαφτή (Αγέλαστος Πέτρα), μετά από αρκετά χρόνια απουσίας. Το ντοκιμαντέρ Αρκαδία Χαίρε αποτελεί ένα οδοιπορικό στην γωνιά αυτή της Πελοποννήσου που κάποτε είχε θεωρηθεί από τον δυτικό πολιτισμό ως ο παράδεισος του κόσμου. Το ντοκιμαντέρ περιλαμβάνει ενδιαφέρουσες εικόνες και συνδέσεις, πλήθος πληροφοριών παρουσιασμένων σε μία μάλλον κλασική αφήγηση, αλλά δεν αποφεύγει μερικές φορές τη φλυαρία.

in.gr
Αύξηση του κατώτατου μισθού σε δύο στάδια: στα 680 ευρώ από την 1η Οκτωβρίου φέτος και στα 751 ευρώ το δεύτερο εξάμηνο του 2016 - πιθανότατα από 1η Ιουλίου 2016 - προωθεί με νομοσχέδιό της η κυβέρνηση, σύμφωνα με δημοσίευμα στην Realnews.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μέχρι το τέλος του μήνα ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης αναμένεται να καταθέσει νομοσχέδιο στη Βουλή που θα προβλέπει την αύξηση του κατώτατου μισθού. Η παρέμβαση στον κατώτατο μισθό θα γίνει εφ' άπαξ και η αύξησή του θα χρησιμοποιηθεί σαν δίχτυ ασφαλείας για τους εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα.

Στο ίδιο νομοσχέδιο θα προβλέπεται η εξομοίωση από τον Απρίλιο των κατώτατων αμοιβών για όλους όσοι είναι κάτω των 25 ετών στο ύψος του σημερινού κατώτατου μισθού. Ετσι, ο κατώτατος μισθός θα διαμορφωθεί για όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας, στα 586 ευρώ, από 511 ευρώ που είναι σήμερα.

Απώτερο στόχος του υπουργείου αποτελεί να μην υπάρχει εργαζόμενος το β' εξάμηνο του 2016 που να αμείβεται με λιγότερα από 751 ευρώ.

Παράλληλα, όπως αναφέρει η Real News, προωθείται διάταξη που θα προβλέπει την παράταση έως τις 30 Ιουνίου της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΓΣΣΕ), που λήγει στα τέλη Μαρτίου, με στόχο τη διατήρηση όλων των θεσμικών όρων που περιλαμβάνει.

Το υπουργείο Εργασίας, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, μετά την κατάθεση του νομοσχεδίου για τον κατώτατο μισθό θα προχωρήσει έως το πρώτο δεκαήμερο Απριλίου στην κατάθεση δεύτερου νομοσχεδίου, που θα αφορά την αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Επίσης, θα προωθηθεί η μείωση του ορίου απολύσεων στο 2%, από 5% που ισχύει σήμερα, ενώ αναμένεται να υπάρξει και σύνδεση του ποσού της αποζημίωσης των εργαζομένων σε περίπτωση απόλυσης ανάλογα με τα έτη απασχόλησης στον ίδιο εργοδότη.

http://www.fpress.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!