Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Πόσο κοντός ήταν ο Ναπολέων; Φορούσαν όντως κράνη με κέρατα οι Βίκινγκ; Ο Σαλιέρι όντως μισούσε θανάσιμα τον Μότσαρτ; Προερχόμαστε από τους πιθήκους; Και οι ταύροι μισούν όντως το κόκκινο χρώμα;
To in.gr συγκέντρωσε τις 50 πιο δημοφιλείς παρανοήσεις γύρω από θέματα ιστορίας, επιστημών, τέχνης, διατροφής, ζωολογίας και θρησκείας καθώς και τις πραγματικές αλήθειες που κρύβονται από πίσω τους.

Οι μπανανιές είναι δέντραΛάθος. Είναι βοτανώδη φυτά, το μεγάλο ύψος των οποίων είναι τέτοιο ώστε μοιάζει σαν να είναι δέντρα.
Ο ηλεκτρικός λαμπτήρας εφευρέθηκε από τον ΈντισονΟ Τόμας Έντισον εφηύρε πολλά πράγματα, αλλά ο ηλεκτρικός λαμπτήρας εφευρέθηκε απ’ τον Βρετανό Τζόζεφ Σουάν το 1880.
Ο Κολόμβος ανακάλυψε την ΑμερικήΔεν πάτησε καν το πόδι του εκεί. Αντιθέτως κατά τα τέσσερα ταξίδια του στο Νέο Κόσμο, έφτασε μόνο μέχρι τα νησιά της Καραϊβικής, δηλαδή τις Μπαχάμες, Κούβα, Αϊτή, Τζαμάικα και Πόρτο Ρίκο.
Λάδι: αντικολλητικό για τα μακαρόνιαΤο λάδι δεν αποτρέπει τα μακαρόνια από το να κολλήσουν, αλλά εμποδίζει το βραστό νερό να αφρίσει και να υπερχειλίσει
Πρέπει να πίνουμε οκτώ ποτήρια νερό ημερησίωςΠρέπει να πίνουμε όσο θέλουμε. Η κατανάλωση νερού σε ημερήσια βάση δεν είναι μια αντικειμενική αλήθεια, αλλά κάτι υποκειμενικό για τον καθένα από εμάς.
Οι «εχθροί» Σαλιέρι και ΜότσαρτΜια κινηματογραφική σύμβαση που επινόησε ο Πίτερ Σάφερ, σεναριογράφος της ταινίας «Αμαντέους». Στην πραγματικότητα, ήταν φίλοι και υπήρχε αλληλοεκτίμηση.
Το Σινικό Τείχος είναι ορατό απ’ το διάστημαΌχι δεν είναι κι ας τελειώσουμε μια και καλή με αυτή την δημοφιλέστατη παρανόηση.
Το κολύμπι μετά από φαγητό μπορεί να αποβεί θανατηφόροΤο φαγητό όχι, αλλά η κατανάλωση αλκοόλ σίγουρα αυξάνει τις πιθανότητες να πας… αύτανδρος στο βυθό.
Τα χρυσόψαρα έχουν μνήμη μερικών δευτερολέπτωνΤα χρυσόψαρα διαθέτουν απείρως καλύτερη μνήμη σε σχέση με άλλους… συναδέλφους τους από το ζωικό βασίλειο.
Στο Σάλεμ έκαιγαν τις μάγισσες στην πυράΟι 19 γυναίκες που καταδικάστηκαν ως μάγισσες εκτελέστηκαν στην αγχόνη, άλλες 18 πέθαναν μέσα στις φυλακές, ενώ υπάρχει και μια καταγεγραμμένη περίπτωση λιθοβολισμού.
Το σεξ πριν τους αγώνες καταπονεί τους αθλητέςΣτην πραγματικότητα, επιβάλλεται για έναν αθλητή να κάνει σεξ πριν από έναν αγώνα, αφού έτσι αυξάνεται η παραγωγή τεστοστερόνης στον οργανισμό του.
Ο ωκεανός είναι μπλε επειδή αντικατοπτρίζει τον ουρανόΟ ωκεανός φαίνεται μπλε επειδή το κόκκινο, το πορτοκαλί και το κίτρινο χρώμα του λευκού φωτός, απορροφούνται από το νερό εντονότερα απ' όσο το μπλε χρώμα.
Ο Μεσαίωνας είναι Σκοτεινή ΠερίοδοςΑποτελεί ιστορικό κλισέ. Η Μάγκνα Κάρτα, τα πρώτα πανεπιστήμια, τα μεσαιωνικά χειρόγραφα, οι μεγάλοι Καθεδρικοί ναοί, κι άλλες σπουδαίες κατακτήσεις του ανθρώπινου πνεύματος συνέβησαν τον 12ο και τον 13ο αιώνα.
Προερχόμαστε από τους πιθήκους Όχι. Απλώς οι πίθηκοι, μαζί με τους μπονόμπο, είναι οι κοντινότεροι συγγενείς μας, όσον αφορά στο γενετικό μας κώδικα.
Το σούσι είναι ωμό ψάριΗ λέξη «σούσι» σημαίνει «ξινό ρύζι» και δεν περιέχει πάντα ψάρι. Η λέξη «σασίμι» σημαίνει «ωμό», αλλά δεν αναφέρεται μόνο σε ψάρι.
Τα νύχια και τα μαλλιά μεγαλώνουν μετά θάνατονΟπτική απάτη: απλώς, το δέρμα στεγνώνει και συρρικνώνεται κι αυτό δίνει την εντύπωση πως τα υπόλοιπα μεγαλώνουν.
Ο Όρσον Ουέλς τρομοκράτησε τις ΗΠΑΚανένας απολύτως πανικός δεν προκλήθηκε όταν ο Ουέλς αφηγήθηκε κομμάτια από το μυθιστόρημα «Πόλεμος των Κόσμων» στο ραδιόφωνο του CBS στις 30 Οκτωβρίου 1938. Όλα κύλησαν ήρεμα και κανείς δεν βγήκε στους δρόμους φοβούμενος για την εισβολή εξωγήινων.
Ο Φρανκενστάιν και το τέρας τουΣτο μυθιστόρημα της Μαίρη Σέλεϊ, ο Βίκτορ Φρανκενστάιν είναι ένας νεαρός φοιτητής που αποφασίζει να φτιάξει ένα ον. Το κατασκεύασμα αυτό δεν ονομάζεται Φρανκενστάιν, όπως πολλάκις έχει γραφτεί, αλλά απλώς… το Τέρας.
Τρόφιμα με MSG προκαλούν πονοκέφαλοΔεν υπάρχει απολύτως καμία επιστημονική έρευνα που να αποδεικνυει πως τα τρόφιμα που περιέχουν όξινο γλουταμινικό νάτριο προκαλούν πονοκέφαλο και ημικρανίες
Ο Ναπολέων ήταν… στούμποςΟι τελευταίες έρευνες τον υπολογίζουν να έχει ύψος περί τα 168 εκατοστά, γεγονός που τον καθιστά σύμφωνο με τον μέσο όρο του ανδρικού ύψους της εποχής εκείνης.
Ο Σατανάς είναι ο άρχων της ΚολάσεωςΔεν υπάρχει στη Βίβλο καμία αναφορά περί Σατανά που δήθεν εξουσιάζει την Κόλαση και βάζει τους αμαρτωλούς να καίγονται μέσα σε καυτά καζάνια.
Η Μαρία Αντουανέτα και το παντεσπάνι τηςΗ δήλωση που προέτρεπε τους φτωχούς της Γαλλίας να φάνε παντεσπάνι αποδίδεται λανθασμένα στη σύζυγο του Λουδοβίκου 16ου. Η ρήση «Qu'ils mangent de la brioche» γράφτηκε το 1765 στις «Απολογίες» του Ζαν Ζακ Ρουσό όταν η Μαρία Αντουανέτα ήταν μόλις… εννέα ετών.
Ο Αϊνστάιν στο σχολείο είχε κοπεί στα μαθηματικά Στην πραγματικότητα, ο σπουδαιότερος φυσικός όλων των εποχών ήταν πολύ καλός μαθητής, ιδίως στα μαθηματικά και τη φυσική.
Ο Λίνκολ απελευθέρωσε τους σκλάβουςΝαι μεν ανακίνησε την όλη διαδικασία, αλλά η απελευθέρωση τους συνέβη το 1866, δηλαδή ένα χρόνο μετά το θάνατο του και τρία μετά την υπογραφή της Διακήρυξης Χειραφέτησης.
Τα αεροπλάνα ρίχνουν τα απορρίμματα τους από ψηλάΣτην πραγματικότητα, οι τουαλέτες όλων των αεροπλάνων αδειάζονται στο έδαφος, αφού το αεροσκάφος έχει πρώτα προσγειωθεί.
Μη ξυπνάτε τους υπνοβάτεςΞυπνήστε τους, δεν πρόκειται να πάθουν κάτι ή να πεθάνουν. Ίσα ίσα που μπορεί να τους αποτρέψετε από το να κάνουν κάτι κακό στον εαυτό τους, ενόσω υπνοβατούν.
Το αλάτι κάνει το νερό να βράζει γρηγορότεραΤο αλατισμένο νερό θα βράσει όντως γρηγορότερα, αλλά αν προσθέσουμε αλάτι σε φρέσκο νερό, δεν θα κάνει απολύτως καμία διαφορά.
Το αίμα είναι στην πραγματικότητα μπλεΤο αίμα είναι πάντα κόκκινο και η παρανόηση αυτή οφείλεται στη διαφορά που φαίνεται να έχει μέσα στις φλέβες και τις αρτηρίες μας.
Χρησιμοποιούμε το 10% του εγκεφάλου μαςΗ… μπακαλίστικη αυτή λογική έχει παρεξηγηθεί: σημαίνει απλώς πως δεν λειτουργούν όλοι οι νευρώνες του εγκεφάλου μας ταυτόχρονα, αλλά κάποιοι εξ’ αυτών είναι ανενεργοί για λόγους ξεκούρασης.
Τζιχάντ σημαίνει «ιερός πόλεμος»Στην πραγματικότητα, η ορθή μετάφραση του από το Κοράνι είναι «πάλη, μάχη».
Το αλκοόλ ζεσταίνει τον οργανισμό μαςΣτην πραγματικότητα, το αλκοόλ, διαστέλλοντας τα αιμοφόρα αγγεία του δέρματος, ρίχνει την θερμοκρασία του σώματος μας.
Η γλώσσα «αναγνωρίζει» τη κάθε γεύσηΗ γλώσσα μας δεν διαθέτει τμήματα που αναγνωρίζουν την καθεμία από τις πέντε γεύσεις, δηλαδή το πικρό, το ξινό, το γλυκό, το αλμυρό και το «ουμάμι» (το νόστιμο).
Ένα κέρμα αν πέσει από ψηλά, είναι θανατηφόροΗ τελική ταχύτητα που θα αναπτύξει το κέρμα αν πέσει από μεγάλο ύψος θα είναι περίπου 30-50 χλμ./ώρα, που δεν είναι ικανή να σκοτώσει κάποιον. Να τον τραυματίσει πάντως, σίγουρα.
Η Σιδηρά Παρθένος ως μέσο βασανιστηρίουΗ συσκευή δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ για βασανισμό αιχμάλωτων, αλλά κατά τον 17ο και 18ο αιώνα ως… διακόσμηση σε κάστρα.
Ο Μάρκο Πόλο έφερε τα μακαρόνια απ’ τη Κίνα τον 14ο αιώναΤα μακαρόνια τα έφεραν στην Ευρώπη οι Άραβες, όταν κατέκτησαν τη Σικελία στα τέλη του 7ο μ.Χ αιώνα, δηλαδή περίπου 650 χρόνια πριν τον ιταλό εξερευνητή.
Η ζάχαρη κάνει τα παιδιά υπερδραστήριαΨέμα. Η Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ) συμβαίνει και σε παιδιά που δεν τρώνε καθόλου ζάχαρη.
Οι νυχτερίδες είναι τυφλέςΌχι μόνο δεν είναι τυφλές, αλλά έχουν περιφερειακή όραση, ενώ εντοπίζουν τη λεία τους και διαμέσου του ήχου.
Διαθέτουμε πέντε αισθήσειςΣτην πραγματικότητα, διαθέτουμε περισσότερα από απλή όραση, γεύση, όσφρηση, αφή και ακοή: επίσης έχουμε την αίσθηση της ισορροπίας, του πόνου, της κίνησης, της πείνας, της δίψας, του κνησμού κ.α.
Στα ποντίκια αρέσει το τυρίΤα ποντίκια απολαμβάνουν περισσότερο τις τροφές που είναι πλούσιες σε σάκχαρα, όπως επίσης το φυστικοβούτυρο και τα δημητριακά.
Ο μάρτυρας του Ισλάμ θα πάει στον Παράδεισο παρέα με 72 παρθένουςΤο Κοράνι δεν αναφέρει τίποτα σχετικό, ωστόσο κάποιοι μελετητές του Ισλάμ ισχυρίζονται πως οι 72 παρθένες είναι μια υπόσχεση που αναφέρεται σε μεταγενέστερα κείμενα.
Η ζώνη αγνότητας προστάτευε τους «κερατωμένους»Οι ζώνες αγνότητας δεν χρησιμοποιούνταν στο Μεσαίωνα για να προφυλάξουν τις γυναίκες από το να κερατώσουν τον άντρα τους όταν έλειπε στον πόλεμο, αλλά τον 19ο αιώνα για να τις αποτρέπουν από το να… αυνανίζονται.
Ο κεραυνός δεν χτυπάει ποτέ στο ίδιο σημείο δυο φορέςΤον κεραυνό τον ρωτήσατε; Λόγου χάρη, η κορυφή του Εμπάιρ Στέιτ Μπίλντινγκ στη Νέα Υόρκη, έχει υπολογιστεί πως δέχεται κεραυνό περίπου 100 φορές σε ετήσια βάση.
«Στοιχειώδες, αγαπητέ μου Ουότσον»Η φράση του Σέρλοκ Χολμς στον βοηθό του δεν υπάρχει σε καμία ιστορία του Άρθουρ Κόναν Ντόιλ κι είναι σεναριακό εύρημα που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1929 στην βρετανική ταινία «Η Επιστροφή του Σέρλοκ Χολμς».
H ελληνική δεν έγινε η επίσημη γλώσσα των ΗΠΑ για μία ψήφοΣτην πραγματικότητα, τέτοια ψηφοφορία στις ΗΠΑ δεν έγινε ποτέ. Ο ίδιος μύθος έχει καλλιεργηθεί και στους Γερμανούς, πολλοί εκ των οποίων θεωρούν το ίδιο.
Οι Βίκινγκ φορούσαν κράνη με κέραταΤο κράνος Γκγερμούντμπου, το μόνο υπάρχον αυθεντικό κράνος των Βίκινγκς, δεν έχει κέρατα, ενώ καμία απεικόνιση των κρανών τους δεν παριστάνει κερασφόρα κράνη.
Ο Ιησούς γεννήθηκε στις 25 ΔεκεμβρίουΗ ημερομηνία εορτασμού της γέννησης του Ιησού επικράτησε το 350 μ.Χ. Πάντως, δεν αναφέρεται πουθενά η ακριβής ημερομηνία γέννησης του Θεανθρώπου.
Οι ταύροι μισούν το κόκκινο χρώμαΟι ταύροι έχουν αχρωματοψία και αυτό που τους κάνει ευερέθιστους δεν είναι το χρώμα, αλλά η κίνηση της κάπας του ταυρομάχου.
Τα ημισφαίρια του εγκεφάλου επιτελούν διαφορετικές λειτουργίεςΕπιστημονικά άτοπο: ναι μεν κάποιες λειτουργίες συμβαίνουν στο δεξί ή το αριστερό ημισφαίριο, αλλά αμφότερα ημισφαίρια μπορούν να «μάθουν» να εκτελούν και τις λειτουργίες του… γείτονα τους.
Τρεις Μάγοι επισκέφτηκαν τον Ιησού στη φάτνηΔεν υπάρχει στη Βίβλο καμία αναφορά περί Τριών Μάγων που ακολούθησαν ένα αστέρι κι έφτασαν στη φάτνη του Ιησού.
Ο ανδρικός εγκέφαλος σκέφτεται το σεξ κάθε 7 δευτερόλεπταΕντάξει, αυτό μπορεί και να έχει κάποια δόση αλήθειας…
Το DNA και το λοιπό γενετικό υλικό της Αμφίπολης μπορεί να συγκριθεί με ανάλογο υλικό από τους τάφους της Βεργίνας, αλλά και υλικό από τράπεζες δεδομένων στην Αίγυπτο και σε άλλες χώρες της Ασίας.
Αυτό μπορεί να βοηθήσει ακόμα και με αποκλεισμούς στον εντοπισμό της ταυτότητας του “ενοίκου”.
Στο Ινστιτούτο Γενετικής και Βιοτεχνολογίας του Μάντσεστερ έχει ήδη σταλεί από τον περασμένο Αύγουστο γενετικό υλικό από τον τάφο ΙΙ του Φιλίππου και από τον τάφο του Πρίγκιπα στη Βεργίνα, ενώ σημαντική μπορεί να είναι και η προσπάθεια αποκρυπτογράφησης του σκελετού που βρέθηκε στον τύμβο Καστά, αν σταλεί γενετικό υλικό του.
Όπως δήλωσε την Πέμπτη ο ανθρωπολόγος και μέλος της Ομάδας Ανθρωπολογικών Ερευνών Θόδωρος Αντίκας, τα αποτελέσματα θα είναι γνωστά σε περίπου έξι μήνες.
“Αν αποδειχθεί ότι υπάρχει συγγενική σχέση των νεκρών της Βεργίνας με αυτόν της Αμφίπολης θα περιοριστεί ο κατάλογος των υποψηφίων ‘ενοίκων’ του τύμβου Καστά” λέει στην εφημερίδα Έθνος ο κ. Αντίκας και προσθέτει:
“Στις αρχές του 2013 βρέθηκαν τα οστά του βασιλιά της Αγγλίας Ριχάρδου Γ’ σε πάρκινγκ του Λονδίνου και πολύ σύντομα μέσω τράπεζας δεδομένων εντοπίστηκε συγγενής του στην Αυστραλία”
Κάπως έτσι επανέρχεται στο προσκήνιο η δημιουργία τράπεζας DNA με γενετικό υλικό από ευρήματα αρχαιολογικών ανασκαφών στην Ελλάδα, πράγμα που πολλοί επιστήμονες όπως ο κ. Αντίκας ζητούν εδώ και καιρό.
“Το ανθρώπινο γονιδίωμα έχει ανακαλυφθεί από τις αρχές της δεκαετίας του ’90 και μόνο εμείς στην Ελλάδα δεν έχουμε ακόμη οργανωθεί” λέει ο κ. Αντίκας.
Τα μέλη της Ομάδας Ανθρωπολογικών Ερευνών, που σε ό,τι αφορά τη Βεργίνα έχουν επικεφαλής την καθηγήτρια Αρχαιολογίας Χρυσούλα Παλιαδέλη, παρουσίασαν το σκελετικό υλικό από τους βασιλικούς τάφους της Βεργίνας κάνοντας και ερμηνευτικές προσεγγίσεις στα ανθρωπολογικά δεδομένα στο φετινό, 27ο Συμπόσιο για το Αρχαιολογικό Εργο στη Μακεδονία και στη Θράκη, που έγινε τον Μάρτιο στη Θεσσαλονίκη.
Την παρουσίαση έκανε η ίδια η κ. Παλιαδέλη, που αναφέρθηκε με έμφαση και στη δημιουργία μιας τέτοιας τράπεζας DNA. Οπως είπε, στόχος της διεπιστημονικής ομάδας είναι “η δημιουργία μιας βάσης δεδομένων που θα υποστηρίζεται από τρισδιάστατη ηλεκτρονική σάρωση και θα παρέχει στην ελληνική και τη διεθνή επιστημονική κοινότητα τη δυνατότητα να μελετήσει ένα ευαίσθητο και πολύτιμο υλικό χωρίς να διακινδυνεύει τη φθορά του”.
Προκειμένου μάλιστα να προλάβει τυχόν αντιδράσεις, εξήγησε ότι “η ανθρωπολογική έρευνα των δύο σκελετικών συνόλων από τον θάλαμο και τον προθάλαμο του τάφου ΙΙ που κατέγραψε 350 οστά και θραύσματα συνοδεύεται από 3.000 έγχρωμες και υποστηρίχθηκε από αξονικές τομογραφίες, ηλεκτρονικό μικροσκόπιο σάρωσης και φθορισμομετρία ακτίνων, που εντόπισαν πάνω στα οστά και άλλα υλικά”.
Το πείραμα του Μάντσεστερ
Απόλυτο “κλειδί” για τον προσδιορισμό της ταυτότητας του σκελετού της Αμφίπολης, το DNA θα κληθεί μέσω της ανάλυσής του να δώσει τις επιστημονικές απαντήσεις στα φλέγοντα ερωτήματα ποιος;, πότε; αλλά και υπό ποίες συνθήκες;, πάνω στα οποία όλοι επί του παρόντος πιθανολογούν.
Μερίδα ακαδημαϊκών φτάνει στο σημείο να παρομοιάζει την ανάλυση του DNA με τη μεγαλύτερη αρχαιολογική ανασκαφή όλων των εποχών, κι όχι άδικα. “Η έρευνά μας βασίζεται στην ανάλυση της αλληλούχισης του DNA για να δώσει απαντήσεις σε ερωτήματα αρχαιολογικού χαρακτήρα”, εξηγεί στην ιστοσελίδα το αρμόδιο τμήμα Βιομοριακής Αρχαιολογίας του βρετανικού Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ. Εξειδικευμένο στις… ανασκαφές γενετικού υλικού, το συγκεκριμένο ερευνητικό εργαστήριο εντάσσεται στη Σχολή Επιστημών Ζωής («”Faculty of Life Sciences”) του “University of Manchester”, λειτουργεί υπό την επίβλεψη του καθηγητή Βιομοριακής Αρχαιολογίας Τέρι Μπράουν και έχει στο παρελθόν συνεργαστεί πολλές φορές με το Ινστιτούτο “Δημόκριτος”.
Εξειδίκευση
Το βρετανικό πανεπιστήμιο είναι ένα από τα εξειδικευμένα ερευνητικά κέντρα όπου θα μπορούσαν να μεταφερθούν τα οστά του σκελετού της Αμφίπολης για ανάλυση (ενδεχομένως να είναι και το επικρατέστερο).
Σύμφωνα άλλωστε με τις πληροφορίες στην ιστοσελίδα του, το “Μάντσεστερ” έχει στο παρελθόν εργαστεί πάνω σε “αρχαιολογικούς σκελετούς από τη Βρετανία και την Ελλάδα”, ενώ μεταξύ των δημοσιεύσεων του καθηγητή Τέρι Μπράουν ξεχωρίζει κανείς και μία του 2008 για «το αρχαίο DNA σε ανθρώπινα οστά από τη νεολιθική εποχή και την εποχή του χαλκού σε αρχαιολογικές τοποθεσίες σε Ελλάδα και Κρήτη» (“Ancient DNA in human bones from Neolithic and Bronze Age sites in Greece and Crete”).
Το αρχαίο DNA αποτελεί ένα παράθυρο στο παρελθόν, ικανό να μας οδηγήσει σε στοιχεία όπως: ο τρόπος ζωής του νεκρού, οι συνήθειές του, ακόμη και οι ασθένειες που ο νεκρός είχε περάσει ή η οργάνωση των δομών της κοινωνίας στην οποία εκείνος έζησε.
“Το αρχαίο DNA έχει αξιοσημείωτες δυνατότητες ως πηγή γενετικών δεδομένων … ενώ παράλληλα προσφέρει επίσης νέες δυνατότητες και στο μέτωπο της μελέτης των ασθενειών από τις οποίες υπέφεραν οι άνθρωποι τα αρχαία χρόνια”, εξηγεί στην ιστοσελίδα του το τμήμα Βιομοριακής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ.
Πηγή: Έθνος
Αν δεν μπορείτε να ξοδέψετε εκατοντάδες ευρώ ή να περιμένετε ακόμα και δεκαετίες για να απολαύσετε τη γεύση ενός πεπαλαιωμένου ουίσκι, βρέθηκε η απάντηση στο πρόβλημα (και τη βιασύνη) σας.
Ομάδα ερευνητών με το όνομα “Whiskey Elements” εξέτασαν, ανέλυσαν και κατέληξαν στις διαφορές ενός ουίσκι 3 ετών και ενός ετών 30.
Αυτό που έκαναν στη συνέχεια, είναι ότι δημιούργησαν μία μπάρα, η οποία μπορεί κατόπιν σχετικής επεξεργασίας, να μπει στο βαρέλι και να δώσει στο ουίσκι γεύση πολλών (πολλών) ετών.
Ο Tony Peniche, επικεφαλής του εγχειρήματος, περιέγραψε τη διαδικασία:
“Χρόνια εργασίας, αιτήσεις για έξι πατέντες, εκατοντάδες δοκιμές δειγμάτων, τρεις κατεστραμμένοι φούρνοι και κανα-δυο νύχτες που κανείς μας δεν θυμάται, κατέληξαν στη ‘μεταμόρφωση’ της γεύσης ενός ουίσκι μέσα σε 24 ώρες”.
Η ομάδα των ιδιοφυιών είχε θέσει ως στόχο τη συγκέντρωση 18.οοο δολαρίων, για να προχωρήσει στην μαζική παραγωγή τους. Έχει ήδη συγκεντρώσει σχεδόν 200.000 δολάρια.
Πηγή: news247.gr
Προς πώληση βρίσκεται (για ακόμη μια φορά) ένα κομμάτι της κινηματογραφικής Ιστορίας καθώς η έπαυλη που στέγασε την πιο διάσημη οικογένεια μαφιόζων της μεγάλης οθόνης, εκείνη των Κορλεόνε, πωλείται προς 3 εκατ. δολάρια.

Όπως αναφέρει η New York Post, ο ιδιοκτήτης του σπιτιού - το οποίο αριθμεί οχτώ τεράστια υπνοδωμάτια και τρια μπάνια- το έχει ανακαινίσει με τέτοιο τρόπο ώστε κάποια μέρη του, όπως το γραφείο του Δον Κορλεόνε- να είναι όπως ακριβώς εμφανίζονται στις ταινίες του Φράνσις Φορντ Κόπολα.

Η πολυτελής έπαυλη, 2.000 τ.μ, που βρίσκεται στο Στέιτεν Άιλαντ της Νέας Υόρκης, χτίστηκε το 1930 και έμεινε στην ιστορία ως το σπίτι του «Νονού». Εκεί γυρίστηκαν μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές σκηνές της ταινίας, όπως εκείνη του γάμου της Κόνι, της κινηματογραφικής κόρης του Μάλρον Μπράντο, ενώ στην πίσω αυλή του σπιτιού, όπου σήμερα βρίσκεται η πισίνα, «πέθανε» ο Δον Κορλεόνε.

ΠΗΓΗ: cinemag.gr
Πρόκειται για μία από τις ευρύτερα διαδεδομένες πεποιθήσεις στην Ιατρική: όταν έχουμε πυρετό, πρέπει να τρώμε ελάχιστα και ελαφρά διότι ο οργανισμός δεν μπορεί να ασχοληθείτε με την πέψη όταν έχει κοτζάμ πυρετό να ρίξει.

Αντιθέτως, όταν απλώς έχουμε συνάχι και βήχα, δίχως πυρετό, μπορούμε να τρώμε ό,τι θέλουμε.

Ωστόσο, οι επιστήμονες έχουν βρει λίγα στοιχεία που να τεκμηριώνουν αυτή τη ρήση, αναφέρει η εφημερίδα «Νιου Γιορκ Τάιμς».

Στην πραγματικότητα, μόνο μία, μικρή μελέτη έχει δείξει ότι υπάρχει κάποια βάση σε αυτήν. Η εν λόγω μελέτη δημοσιεύθηκε το 2002 στην επιθεώρηση «Κλινική και Διαγνωστική Εργαστηριακή Ανοσολογία» και διεξήχθη από Ολλανδούς ερευνητές.

Όπως έδειξε, η κατανάλωση ενός πλήρους γεύματος όταν έχει κανείς ίωση αλλά όχι πυρετό, αυξάνει έναν τύπο ανοσοποιητικής αντίδρασης που καταπολεμά αποτελεσματικότερα τους ιούς, ενώ η αποφυγή του φαγητού όταν έχει κανείς πυρετό διεγείρει μια άλλη ανοσοποιητική αντίδραση η οποία συμβάλλει στην καταπολέμηση των λοιμώξεων που προκαλούν πυρετό.

Εν τούτοις, τα ευρήματα αυτά δεν κατέστη εφικτό να επιβεβαιωθούν από μεταγενέστερες μελέτες.

Επιπλέον, η καθημερινή πρακτική και οι δεκαετίες μελέτης των πασχόντων από γρίπη και κρυολογήματα έχουν αποδείξει ότι αυτό που έχει σημασία είναι να ξεκουράζεται κανείς και να πίνει άφθονα υγρά- το αν και τι θα φάει, εξαρτάται από την όρεξή του, ενώ το πότε θα γίνει καλά εξαρτάται από τον κύκλο ζωής του ιού που τον έχει προσβάλει.


ΠΗΓΗ: tanea.gr
Αν, όπως πολλοί από εμάς, έχετε περάσει το μεγαλύτερο μέρος της τελευταίας δεκαετίας στο διαμερίσματός σας, βλέποντας το επί σειρά 10 ετών Sex and the City και καταμετρώντας τα ζεύγη παπουτσιών σας, και τώρα απλά προσεύχεστε ότι μια μέρα, η Κάρι και η παρέα της μπορεί να επιστρέψουν με κάποιο τρόπο στην μικρή οθόνη... προετοιμαστείτε γιατί σύμφωνα με τον τωρινό δημιουργό των σειρών της εταιρίας HBO, Michael Patrick King, αυτό θα μπορούσε να συμβεί.

Ο Michael Patrick King εργάζεται σκληρά για την επιστροφή της δημοφιλούς σειράς, για το πώς η σχετικά νέα υπηρεσία της συνεχούς ροής(streaming) θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια αναβίωση του Sex and the City, το οποίο ολοκλήρωσε την έκτη και τελευταία σεζόν του το 2004.

«Με τη νέα υπηρεσία streaming, όλα τα στοιχήματα είναι ανοικτά», είπε ο Michael Patrick King. «Υπάρχει μια ευκαιρία της αναβίωσης της σειράς ιντερνετικά, αλλά δεν έχω ιδέα ποια θα είναι η ανταπόκριση του κοινού».

«Όσον αφορά το Sex and the City, το γεγονός και μόνον ότι εξακολουθεί να είναι τόσο ζωντανό, και όχι μόνο στην τηλεόραση, αλλά ότι οι άνθρωποι εξακολουθούν να αναρωτιούνται γι αυτά τα κορίτσια, ποτέ δεν ξέρεις. Θα μπορούσε να επανέλθει κάποιο στιγμή. Όλα τα στοιχήματα είναι ανοικτά».

Φυσικά, υπάρχουν πολλά που θα πρέπει να συμβεί πριν επανέλθει: Για να πάρει το πράσινο φως, προφανώς, είναι αναγκαία η συμμετοχή της Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, της Κιμ Κατράλ, της Κριστίν Ντέιβις, της Σίνθια Νίξον και των υπόλοιπων συμπρωταγωνιστών.

Όμως, μπορεί κάποια από εσάς να έχει ένα όνειρο... και να στείλει πρόσκληση στο Facebook στις κυρίες της σειράς για μία νύχτα ξεφαντώματος… όπου ποτέ δεν ξέρεις αν τελικά αυτό θα σε κάνει να πρωταγωνιστήσεις κι εσύ μαζί τους στην επαναφορά της πολυσυζητημένης σειράς.


Πηγή: elle.com
Οι πρώτες μπαταρίες που είναι τόσο ασφαλείς για παιδιά που δεν τους προκαλούν πρόβλημα ακόμη και αν τις καταπιούν, κατασκεύασαν ερευνητές.
Οι μπαταρίες αυτές είναι στρογγυλές και διαθέτουν μια ειδική εξωτερική επικάλυψη, που αποτρέπει την παραμικρή βλάβη στον οργανισμό ενός παιδιού.
Περίπου πέντε δισεκατομμύρια μπαταρίες-κουμπιά παράγονται κάθε χρόνο διεθνώς και, με το πέρασμα του χρόνου, γίνονται ολοένα πιο δυνατές, άρα και δυνητικά πιο επικίνδυνες αν τις καταπιεί κανείς.
Οι μικρές αυτές μπαταρίες, που χρησιμοποιούνται σε κάθε είδους ηλεκτρονικές συσκευές (παιγνίδια, κομπιουτεράκια, ρολόγια κ.α.), είναι επικίνδυνες γιατί ένα παιδί μπορεί να τις καταπιεί εύκολα. Κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο καταγράφονται χιλιάδες τέτοια περιστατικά, κυρίως σε παιδιά κάτω των έξι ετών, μερικά από τα οποία οποία δυστυχώς αποβαίνουν μοιραία, ιδίως όταν οι γονείς δεν έχουν καταλάβει ότι το παιδί τους κατάπιε μπαταρία.
Η νέα αυτή μπαταρία παράγει ηλεκτρισμό μόνο όταν πιέζεται (όταν τοποθετείται στη θέση της σε κάποια συσκευή) και όλο τον υπόλοιπο χρόνο είναι μονωμένη, αδρανής και ασφαλής, ακόμη κι αν βρίσκεται μέσα στο στομάχι. Η μόνωση είναι κρίσιμος παράγων, επειδή οι τραυματισμοί και οι θάνατοι συμβαίνουν, όταν οι μπαταρίες -αφού κάποιος τις καταπιεί- βραχούν από το σάλιο και τα υγρά του στομάχου και απελευθερώσουν ρεύμα μέσα στον οργανισμό μέσα σε λίγες μόνο ώρες.
Όπως εκτιμούν, το κόστος της επικάλυψης θα είναι σαφώς κάτω από ένα δολάριο ανά μπαταρία.
Οι ερευνητές μάλιστα δεν αποκλείουν να αξιοποιήσουν την εφεύρεσή τους και για τη δημιουργία αδιάβροχων μπαταριών κατάλληλων για εξωτερική χρήση. Επίσης σχεδιάζουν να δοκιμάσουν την επικάλυψή τους σε άλλα είδη μπαταριών, όπως στις κοινές μπαταρίες λιθίου.
Πηγή: News.gr
Το Honda Connect που παρουσιάστηκε στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού -Mondial del‘Automobile- προσφέρει μεγαλύτερη άνεση και συνδεσιμότητα εν κινήσει μέσα από μία ευρεία γκάμα λειτουργιών, οι οποίες προβάλλονται σε οθόνη 7 ιντσών. Στάνταρ εξοπλισμός, το σύστημα θα διατίθεται για πρώτη φορά από του χρόνου με τα μοντέλα HondaCivic, CivicTourerκαι CR-V.
Εύκολο και διαισθητικό στη χρήση, το Honda Connect τρέχει με λειτουργικό σύστημα Android 4.0.4, και υιοθετεί τη φιλοσοφία ενός smartphoneμε εντολές αφής. Η οθόνη διαμορφώνεται σύμφωνα με τις ιδιαίτερες προτιμήσεις των χρηστών του. Οι χρήστες μπορούν να επιλέγουν από δύο διαφορετικά στυλ για εξατομικευμένη εμφάνιση, αλλά και έγχρωμα εικονίδια που κάνουν την πλοήγηση στα μενού της οθόνης αφής γρήγορη και απλή.
Το σύστημα προσφέρει στους εμπρός επιβάτες ταχεία πρόσβαση στα πάντα, από πληροφορίες οχήματος, κάμερα οπισθοπορείας και μουσική μέχρι συνδεσιμότητα Bluetooth για τα κινητά τους. Οι λειτουργίες περιλαμβάνουν: πρόσβαση στο internetπρο-εγκατεστημένες εφαρμογές, HondaAppCenter, προαιρετικό σύστημα πλοήγησης Garmin, audio: (CDπροαιρετικό), AM/FM/DABκαι ιντερνετικό ραδιόφωνο, διεπαφή τηλεφώνου και συνδεσιμότητα Bluetooth, κάμερα οπισθοπορείας με δυναμικές οδηγίες και μία σειρά πληροφοριών του οχήματος όπως χιλιομετρητή ταξιδιού, κατανάλωση καυσίμου και χρόνο ταξιδιού.
Στην άψογη λειτουργία του συντελεί ένας από τους ταχύτερους επεξεργαστές στην αγορά, ο NVIDIATegra 3 που είναι εξειδικευμένος για χρήση σε περιβάλλον αυτοκινήτου.
Συνδεσιμότητα Bluetooth και πρόσβαση στο internet
Όπως υποδηλώνει και το όνομά του, το νέο σύστημα Honda Connectπροσφέρει άριστη συνδεσιμότητα για ασφαλή επικοινωνία των κατόχων οχημάτων Honda κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.
Μέσω της τεχνολογίας Bluetooth, ο χρήστης συνδέει το smartphone του στο HandsFree Τηλεφώνου του αυτοκινήτου και απολαμβάνει τη φιλοσοφία λειτουργίας ενός smartphone μέσω του συστήματος .
Το HondaConnectείναι συμβατό με το MirrorLink που παρέχει συνδεσιμότητα μεταξύ του συστήματος και του smartphone του χρήστη – με την προϋπόθεση ότι είναι και αυτό συμβατό. Αυτή η τεχνολογία επιτρέπει στο χρήστη να ‘προβάλλει’ την οθόνη του smartphoneκαι να έχει πρόσβαση στις smartphoneεφαρμογές.
Με το σύστημα μπορείτε επίσης να συνδεθείτε στο internetμέσω SmartphoneWiFitetheringή MobileWiFiRouter, και να απολαμβάνετε πλήρη πλοήγηση στο διαδίκτυο με την προϋπόθεση το αυτοκίνητο να είναι σταματημένο, ώστε να βρίσκετε τοπικές υπηρεσίες ή τοπόσημα που βρίσκονται στην περιοχή. Το σύστημα διατίθεται με μία γκάμα προ-εγκατεστημένων εφαρμογών και ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να κατεβάσει και άλλες εφαρμογές από το HondaAppCenter.
Προ-εγκατεστημένες Εφαρμογές – Aha
Το HondaConnectδιατίθεται με προεγκατεστημένες εφαρμογές όπως η ‘Aha‘, που επιτρέπει άνετη πρόσβαση σε περιεχόμενο ώστε ο οδηγός να παραμένει συγκεντρωμένος στο δρόμο. Η Ahaπροσφέρει χιλιάδες σταθμούς μουσικής, βιβλιοθήκες τραγουδιών, νέα, podcasts, audioβιβλία, καθώς και τροφοδοσίες κοινωνικών μέσων δικτύωσης (socialmedianewsfeeds) και τοπικές υπηρεσίες. Χάρη στην εύχρηστη, ενσωματωμένη διεπαφή, ο χρήστης μπορεί εύκολα και με ασφάλεια να βρίσκει τα πάντα, από το λογαριασμό του στο Twitter μέχρι ενημερωμένα δελτία καιρού. Η Ahaπεριλαμβάνει επίσης αναζητήσεις σημείων ενδιαφέροντος (PointofInterest), διευκολύνοντας τους χρήστες στον εντοπισμό των πλησιέστερων εστιατορίων ή ξενοδοχείων.
Προαιρετική Εφαρμογή - Garmin Navigation
Προαιρετικά, το βραβευμένο σύστημα πλοήγησης της Garmin θα διατίθεται πλήρως ενσωματωμένο. Οι αποθηκευμένοι χάρτες επιτρέπουν στους χρήστες να κάνουν πλοήγηση ακόμα και σε περιοχές χωρίς σήμα στο κινητό, ενώ εκατομμύρια σημεία ενδιαφέροντος διευκολύνουν τους χρήστες να βρίσκουν οτιδήποτε αναζητούν.
Στις ηχητικές οδηγίες στροφή-στροφή προστίθενται προηγμένες λειτουργίες καθοδήγησης που βοηθούν τους οδηγούς να κινούνται με άνεση ακόμα και σε δαιδαλώδεις οδικές συνθήκες. Η καθοδήγηση λωρίδας επισημαίνει την λωρίδα από την οποία ο οδηγός πρέπει να στρίψει, ενώ υποστηρίζεται και από φωτορεαλιστικές εικόνες οδικών κόμβων και διασταυρώσεων. Το σύστημα περιλαμβάνει οδηγίες για αποφυγή της κυκλοφοριακής συμφόρησης σε πραγματικό χρόνο, προειδοποιήσεις ορίων ταχύτητας, 3D απεικονίσεις κτιρίων, εικόνες τοπίων και οικολογική καθοδήγηση διαδρομής EcoRouting.
Πηγή: News.gr
Αυξημένο κίνδυνο θανάτου μέσα στην επόμενη πενταετία αντιμετωπίζουν οι ηλικιωμένοι που δεν μπορούν πλέον να ξεχωρίσουν μυρωδιές, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.
Για πρώτη φορά, η μελέτη διαπιστώνει ότι η απώλεια της αίσθησης όσφρησης ενδέχεται να αποτελεί έναν αρκετά αξιόπιστο προγνωστικό δείκτη πρόωρης θνησιμότητας, ενώ εκτιμάται ότι η ανακάλυψη αυτή μελλοντικά ίσως οδηγήσει στη δημιουργία ενός νέου οσφρητικού διαγνωστικού τεστ.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον αναπληρωτή καθηγητή χειρουργικής του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου του Σικάγο Τζαγιάντ Πίντο, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «PLoS One», μελέτησαν στοιχεία από ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα 3.000 ατόμων ηλικίας 57 έως 85 ετών.
Σε ένα πρώτο στάδιο, οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να αναγνωρίσουν διάφορες μυρωδιές (μέντας, ψαριού, πορτοκαλιού, τριαντάφυλλου και δέρματος), ενώ στο δεύτερο στάδιο, μετά από μια πενταετία, οι ερευνητές έλεγξαν ποιοι συμμετέχοντες είχαν στο μεταξύ αποβιώσει (ήταν 430 ή το 12,5%) και συσχέτισαν τους θανάτους με την ικανότητα όσφρησης προ ετών.
Το 45% των συμμετεχόντων αναγνώρισε και τις πέντε μυρωδιές, ενώ το 29% τις τέσσερις από τις πέντε. Το 20% βρήκε δύο ή τρεις από τις πέντε, ενώ το 3,5% ανήκαν στους λεγόμενους «ανοσμικούς», καθώς το 2,4% βρήκε μόνο μια οσμή και το 1,1% δεν πέτυχε σωστά ούτε μια μυρωδιά.
Όπως αναμενόταν, η ικανότητα όσφρησης μειώνεται με την ηλικία: το 64% των 57χρονων αναγνώρισε και τις πέντε μυρωδιές, ενώ μεταξύ των 85χρονων το ποσοστό αυτό ήταν μόνο 25%.
Η στατιστική ανάλυση έδειξε ότι μέσα στην πενταετία που είχε μεσολαβήσει, πέθανε το 39% όσων είχαν αποτύχει στο τεστ όσφρησης, το 19% όσων τα είχαν πάει μέτρια στη δοκιμασία και μόνο το 10% όσων είχαν τις καλύτερες επιδόσεις «μύτης».
Επιπλέον, η μελέτη διαπίστωσε ότι αν κανείς βρίσκεται σε ομάδα υψηλού κινδύνου για κάποιο λόγο υγείας και παράλληλα η όσφρησή του δεν δουλεύει καθόλου καλά, τότε ο κίνδυνος πρόωρου θανάτου είναι υπερδιπλάσιος.
Οι επιστήμονες δεν έχουν κατανοήσει ακόμη πώς και γιατί η όσφρηση σχετίζεται με τη θνησιμότητα, ωστόσο είναι αξιοσημείωτο, όπως ανέφεραν, ότι η δυσλειτουργία της όσφρησης αποτελεί καλύτερο δείκτη πρόγνωσης για πρόωρη θνησιμότητα από ό,τι μια διάγνωση καρδιοπάθειας, καρκίνου ή πνευμονοπάθειας.
Μόνο η σοβαρή ηπατοπάθεια θεωρείται πιο ισχυρός δείκτης πιθανού μελλοντικού θανάτου.
«Η απώλεια της αίσθησης της όσφρησης δεν αποτελεί άμεση αιτία θανάτου, αλλά έναν προάγγελο, ένα πρώιμο προειδοποιητικό σήμα ότι κάτι έχει ήδη πάει στραβά, ότι κάποια ζημιά έχει γίνει. Τα ευρήματά μας μπορεί να οδηγήσουν σε ένα χρήσιμο κλινικό τεστ, έναν γρήγορο και φθηνό τρόπο να εντοπίζουμε τους ασθενείς που κινδυνεύουν περισσότερο», δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας Τζαγιάντ Πίντο.
aftodioikisi.gr
To θέμα έχει γίνει το επίκεντρο στις γυναικείες συζητήσεις πολλές φορές, αλλά και είναι συχνά ένα γεγονός που ανησυχεί τους άντρες. Μετράει τελικά το μέγεθος του αντρικού μορίου ή όχι; Και αν η απάντηση είναι καταφατική, πόσο μεγάλο πρέπει να είναι, για να θεωρεί ένας άντρας ότι δεν αφήνει «παραπονεμένη» την σύντροφό του;
Το μέγεθος του αντρικού μορίου απασχολεί επιστήμονες, ζευγάρια, γυναίκες και άντρες ξεχωριστά, αλλά η οριστική απάντηση δεν έχει ακόμα δοθεί. Ένα χιουμοριστικό βίντεο που ανέβηκε στο Youtube από την AsapScience προσπαθεί να εξηγήσει πότε το μεγάλο μέγεθος παίζει σημαντικό ρόλο, αλλά και πότε αυτό θα μπορούσε να θεωρηθεί μειονέκτημα…
Στο βίντεο ο Mitchell Moffitt εξηγεί ότι αν και μελέτη που έγινε το 2013 δείχνει ότι οι γυναίκες ελκύονται από ένα μεγάλο πέος, κάποιες φορές, όταν αυτό έχει μέγεθος μεγαλύτερο από 7,6 εκατοστά χωρίς να είναι σε στύση, θα μπορούσε να είναι σημάδι προβλημάτων για το ζευγάρι!
Πάντως, στο βίντεο διευκρινίζεται ότι αν ένα μεγάλο πέος θα μπορούσε να αποτελεί πρόβλημα για κάποιες γυναίκες, οι γκέι άντρες το προτιμούν.

Οι επιστήμονες βέβαια τονίζουν ότι το μέγεθος του πέους από μόνο του δεν αποτελεί κριτήριο για επιλογή συντρόφου, αφού συνήθως ανάλογα με την προσωπικότητα του συντρόφου και πολλά άλλα στοιχεία που τον χαρακτηρίζουν, εξελίσσεται μια σχέση και το αντρικό μόριο αποκτά κάθε φορά την αξία που του δίνει ο εκάστοτε σύντροφος, η οποία δεν εξαρτάται απαραίτητα από κάποια εκατοστά παραπάνω η λιγότερα.
Πηγή: protothema.gr
Αποσμητικά και αντιιδρωτικά. Μπορεί όλοι να χρησιμοποιούν την πρώτη λέξη για να περιγράψουν και τα δύο προϊόντα, ωστόσο, αυτά δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους. Και μάλιστα πρέπει να εφαρμόζονται με διαφορετικό τρόπο, ή καλύτερα διαφορετική ώρα.
Σύμφωνα με την δρ. Αννα Γκλέισερ, πρόεδρο και ιδρυτικό μέλος του Διεθνούς Ιδρύματος Υπερίδρωσις, σε αντίθεση με τα αποσμητικά που πρέπει να εφαρμόζονται πρωινές ώρες, τα αντιιδρωτικό πρέπει να εφαρμόζονται λίγο πριν κάποιος πρέπει στο κρεβάτι του.
Και αυτό γιατί όπως τονίζει η κυρία Γκλέισερ, γιατί μόνο όταν ένας άνθρωπος κοιμάται υπάρχει στο δέρμα του η σωστή εφίδρωση. Ετσι τα αντι-ιδρωτικά προλαβαίνουν και ενεργούν πριν την  υπερίδρωση που αρχίζει με το που κάποιος σηκώνεται από το κρεβάτι του το πρωί.
Μάλιστα, η Αννα Γκλέσερ τονίζει ότι ακόμη και αν κάποιος σηκωθεί το πρωί, κάνει ντους και ξυρίσει τις μασχάλες του είναι δώρον άδωρον να βάλει αντιιδρωτικό αφού δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα. Θα έχει ήδη ξεκινήσει η υπερίδρωση η οποία δεν μπορεί να σταματήσει.
Πηγή: iefimerida.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!