Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

Η Hyundai στις εγκαταστάσεις εργάζεται πάνω στην κατασκευή νέων υβριδικών συνόλων (plug-in και μη), τα οποία φιλοδοξεί να χρησιμοποιήσει σε μελλοντικά υβριδικά μοντέλα.Ειδικότερα, όπως γράφει το autotriti.gr, η κορεάτικη εταιρεία -θέλοντας να πάρει μερίδια αγοράς και στον τομέα της «πράσινης» τεχνολογίας- σκέφτεται να λανσάρει ένα νέο υβριδικό μοντέλο που θα μπορεί να σταθεί απέναντι στον ανταγωνισμό.
Δεν ξέρουμε ακόμα αν θα υλοποιηθεί το εν λόγω project, όμως φαίνεται ότι οι νέες τεχνολογίες χαμηλών ρύπων και κατανάλωσης έχουν κερδίσει τις αυτοκινητοβιομηχανίες, οι οποίες ολοένα και περισσότερο στρέφουν την προσοχή τους και τα κεφάλαιά τους σε νέα «οικολογικά» μοντέλα.

news.gr
Περίπου 5% των ενήλικων Ιαπώνων παρουσιάζουν εξάρτηση από τα παιγνίδια και σχεδόν εξίσου από το Ίντερνετ, μια παθολογία η οποία ενισχύεται σημαντικά σ' ένα περιβάλλον το οποίο είναι ευνοϊκό για την ανάπτυξη αυτού του τύπου των συμπεριφορών, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Αυγούστου.
Περίπου 5,36 εκατ. Ιάπωνες ηλικίας 20 ετών και άνω (εκ των οποίων τα 4,4 εκατ. είναι άνδρες) δεν μπορούν να εμποδίσουν τον εαυτό τους να παίξει, κυρίως τα παιγνίδια "πασινκό" και "πασινσλότ", είδη κάθετων μπιλιάρδων και τζακπότ, σε πολύβουες και γεμάτες καπνό αίθουσες που είναι αφιερωμένες στα παιγνίδια αυτά και τις οποίες βρίσκει κανείς παντού στην Ιαπωνία.
Σύμφωνα με τη μελέτη που πραγματοποιήθηκε από τον Σουσούμου Χιγκούσι, διευθυντή ενός νοσοκομειακού κέντρου εξειδικευμένου στους εθισμούς, "στις περισσότερες χώρες του κόσμου, περίπου 1% των ενηλίκων είναι εθισμένο στα παιγνίδια και σε σύγκριση το ποσοστό στην Ιαπωνία είναι πολύ αυξημένο".
Στη μελέτη αυτή, η οποία έγινε για λογαριασμό του υπουργείου Υγείας και είναι βασισμένη σε 4.153 απαντήσεις, επικρίνεται η παρουσία αυτών των αιθουσών του "πασινκό" σε κάθε γωνιά του δρόμου.
Τα αποτελέσματα της έρευνας, η οποία δημοσιεύεται εν μέρει από τον ιαπωνικό Τύπο, αποκαλύπτονται ενώ η κυβέρνηση σχεδιάζει να επιτρέψει τη δημιουργία καζίνο στην Ιαπωνία, "κάτι που θα μπορούσε να επιδεινώσει την κατάσταση", υπογραμμίζει ο συγγραφέας.
Εξάλλου οι ίδιες έρευνες δείχνουν πως 4,20 εκατ. ενήλικες Ιάπωνες (50% περισσότεροι απ' ό,τι πέντε χρόνια νωρίτερα) είναι εξαρτημένοι από το Ίντερνετ, εκ των οποίων 1,20 εκατ. "με αρρωστημένο τρόπο". Είναι ανίκανοι να μειώσουν εκούσια το χρόνο που ξοδεύουν στο Ίντερνετ, για το οποίο θυσιάζουν την κοινωνική, επαγγελματική και οικογενειακή ζωή τους.
Στην κατάσταση εξαρτημένου χρήστη υπολογίζεται πως βρίσκεται περίπου το 4,5% των ανδρών και το 3,5% των γυναικών, ιδιαίτερα στην ηλικιακή ομάδα 20-39 ετών.
Μπροστά στις εξαρτήσεις αυτές, ο αλκοολισμός μοιάζει σχεδόν ήσσονος σημασίας στο αρχιπέλαγος: δεν υπάρχουν "παρά μόνο" 1,09 εκατ. άνθρωποι που είναι εθισμένοι στο ποτό.
news.gr
Το καλοκαίρι βρίσκεται στα... τελευταία του, οι διακοπές σας έχουν τελειώσει, αλλά ο αυγουστιάτικος καιρός δεν λέει να σας αφήσει σε ησυχία. Αν το μπάνιο στις κοντινές παραλίες της Αττικής σας φαίνεται πολύ... αστικό, γιατί δεν δοκιμάζετε να βγείτε λίγο παραέξω;

Παραλία Δάφνης – Νεροτριβιά Ευβοίας
Πηγαίνοντας προς Εύβοια και γράφοντας περίπου 135 χιλιόμετρα στο κοντέρ, 35 χιλιόμετρα από τη Χαλκίδα, θα βρεθείτε στη Δάφνη Νεροτριβιάς. Η πρώτη παραλία που θα συναντήσετε έχει beach bar με εστιατόριο, έτοιμο να ικανοποιήσει κάθε σας ανάγκη για καφέ ή φαγητό, ενώ αν θέλετε να εξερευνήσετε περισσότερο το μέρος, μπορείτε να συνεχίσετε προς τη δεύτερη παραλία Δάφνης, για περισσότερη ηρεμία. Θα τη βρείτε σε έναν πράσινο κολπίσκο, με κρυστάλλινα νερά και ενίοτε παγωμένα, λόγω των πηγών που καταλήγουν στη θάλασσα από το βουνό Καντήλι. Συνδυάστε μπάνιο, θαλασσινούς μεζέδες και την απόλυτη ηρεμία, λίγο πριν ο Σεπτέμβρης σας βάλει για τα καλά σε ρυθμούς πόλης.


Παραλία «Σκαλάκια» - Θεολόγος
Στο Νομό Φθιώτιδας, στα 125 χιλιόμετρα από την Αθήνα θα βρεθείτε στον Θεολόγο, έναν όμορφο παραθαλάσσιο οικισμό με εξοχικές κατοικίες, καλό φαγητό και αρκετές όμορφες παραλίες για μπάνιο και... άραγμα, δυο εκ των οποίων ξεχωρίσαμε. Οι ντόπιοι τις αποκαλούν «Σκαλάκια» τη μία και «παραλία της Βουγιουκλάκη» την άλλη, αφού το πρώην εξοχικό της ηθοποιού βρίσκεται ακριβώς από πάνω.  Καθώς έρχεστε από το λιμάνι θα συναντήσετε πρώτα την «παραλία της Βουγιουκλάκη» με τα ωραία της νερά, ενώ δίπλα θα βρείτε τα «Σκαλάκια» με πιο νέο κόσμο και εξίσου ωραία θάλασσα για μπάνιο.
Λίμνη Βουλιαγμένης - Λουτράκι
Ένας από τους πιο κοντινούς προορισμούς που σας δίνει τη δυνατότητα για μπάνιο και βόλτα ταυτόχρονα, είναι το Λουτράκι, μόλις 80 χιλιόμετρα από την Αθήνα. Ανάσα γαλάζιου μπορείτε να πάρετε στην πανέμορφη λίμνη Βουλιαγμένης, μια γαλάζια λίμνη που στην ουσία είναι λιμνοθάλασσα, απέχει από τη θάλασσα λίγα μέτρα και το νερό της είναι θαλασσινό. Όμορφο φυσικό τοπίο, που συνδυάζει και την ευκαιρία για εξερεύνηση στον αρχαιολογικό χώρο του Ηραίου 2 χιλιόμετρα δυτικά, αν έχετε χρόνο στη διάθεσή σας για κάτι παραπάνω εκτός από μπάνιο.


Παραλία του Πόρτο Γερμενό – Πόρτο Γερμενό
Εν προκειμένω παραμένετε στο Νομό Αττικής, αλλά... οριακά. Βγείτε στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου, πάρτε το δρόμο προς τα Βίλια και σε 60 χιλιόμετρα από την Αθήνα θα βρεθείτε στο Πόρτο Γερμενό στα παράλια του Κορινθιακού κόλπου, στους πρόποδες του Κιθαιρώνα. Στην παραλία του Πόρτο Γερμενό θα βρείτε όμορφα μπλε νερά, σε έναν κόλπο που σχηματίζεται από τα βουνά Πατέρας και Κιθαιρώνας, που θα σας κάνουν να ξεχάσετε για λίγο ότι οι επόμενες διακοπές σας βρίσκονται 365 μέρες μακριά. Τριγύρω μπορείτε να εξερευνήσετε και άλλες παραλίες, όπως τον Άγιο Νικόλαο, το Σκάλωμα στο Προσήλι ή να κατευθυνθείτε προς Ψάθα και Αλεποχώρι.
Παραλία Αρβανιτιάς - Ναύπλιο
Με σχεδόν δυο ώρες οδήγηση και προσθέτοντας άλλα 137 χιλιόμετρα στο κοντέρ του αυτοκινήτου, το Ναύπλιο μπορεί να είναι άλλος ένας προορισμός σας, ο οποίος δύναται να αποτελέσει μια πλούσια μονοήμερη (ή διήμερη) εκδρομή, με μπάνιο, βόλτα και καλό φαγητό. Η παραλία Αρβανιτιάς είναι η πιο κοντινή στο κέντρο του Ναυπλίου, βραχώδης στις άκρες της και με πετραδάκι στο κέντρο της, έτοιμη να φιλοξενήσει τα μακροβούτια σας.
clickatlife.gr
Στην ελληνική παραδοσιακή κουζίνα χρησιμοποιούνται άφθονα μυρωδικά, τα οποία όχι μόνο νοστιμίζουν το φαγητό αλλά μπορούν να θωρακίσουν την υγεία σας! Δείτε ποια είναι αυτά, τα οποία υπάρχουν μάλιστα σε αφθονία σχεδόν σε κάθε κήπο και στο κάθε σπίτι.
Ρίγανη
Η ρίγανη περιέχει πλήθος αιθέριων ελαίων προεξαρχόντων των thymol και carvacrol, που έχει βρεθεί ότι έχουν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση και εμποδίζουν τη δράση διαφόρων μικροοργανισμών προφυλάσσοντας τον οργανισμό από διάφορες ασθένειες.
Παράλληλα, αποτελεί πολύ καλή πηγή φυτικών ινών, σιδήρου και β-καροτίνης. Οι φυτικές ίνες μειώνουν τα επίπεδα χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων στο αίμα καθιστώντας ακόμα αρμονικότερη έως και ιδανική τη σχέση ρίγανης-κρέατος.
Βασιλικός
Το όνομά του προέρχεται από την Ελληνική λέξη βασιλιάς. Χρησιμοποιείται στην μαγειρική για αρωματισμό σαλτσών. Το εκχύλισμα του βασιλικού προλαμβάνει τις άφτρες, τους πονοκεφάλους, βοηθά στην πέψη και καταπραΰνει τους σπασμούς.
Δάφνη
Γνωστό φυτό της Μεσογείου, τα φύλλα του οποίου νοστιμίζουν σάλτσες, ψαρικά, κρέατα και όσπρια. Το εκχύλισμα της δάφνης καταπολεμά τα φουσκώματα, τη δυσπεψία και αυξάνει την όρεξη. Αντισηπτική, είναι πολύτιμη για το συνάχι και τη βρογχίτιδα. Το δαφνέλαιο είναι κατάλληλο για τους ρευματισμούς.
Δενδρολίβανο
Το δεντρολίβανο θεωρείται τονωτικό και βοηθητικό της σεξουαλικής λειτουργίας. Τονώνει τη λειτουργία του ήπατος, βοηθά στη μείωση της χοληστερίνης και αναζωογονεί τον κουρασμένο οργανισμό. Σαν προσθετικό σε διάφορα παρασκευάσματα ανακουφίζει τον πονόδοντο. Κατά της τριχόπτωση και της πιτυρίδας. Στην μαγειρική θεωρείται εξαιρετικό αρωματικό για ψητά και τηγανητά ψάρια.
Δυόσμος
Στον δυόσμο αποδίδονται πολλές ευεργετικές ιδιότητες, όπως καταπολέμηση των πόνων του στομάχου, της ναυτίας, του λόξυγκα και της δυσπεψίας. Επίσης προσφέρει πολλά κατά της νευρώσεων και τις διάφορες εκδηλώσεις της: αϋπνίες, σπασμοί, τρεμούλες, ημικρανίες, ταχυπαλμίες. Στη μαγειρική χρησιμοποιείται αρκετά ως μυρωδικό σε κεφτέδες, καλλιτσούνια, μυζηθρόπιτες, σάλτσες κλπ.
Θυμάρι
Εξαιρετικό φυτό και από τα καλύτερα αντισηπτικά και τονωτικά βότανα. Το εκχύλισμά του μπορεί να προλαμβάνει το κρύωμα, ρίχνει τον πυρετό, καταπολεμά τη γρίπη, τις εντερικές διαταραχές και δερματικές λοιμώξεις. Αντισπασμωδικό των πεπτικών οδών, διευκολύνει την πέψη, ηρεμεί τις νευρικές συσπάσεις του στομάχου και του εντέρου. Δεν συνιστάται η χρήση του από υπερτασικούς γιατί ανεβάζει την αρτηριακή πίεση. Στην μαγειρική θεωρείται από τα καλύτερα μυρωδικά για το ψητό κρέας.
Μέντα
Υπάρχουν πάρα πολλές ποικιλίες. Περιέχει μια δροσιστική ουσία, τη μενθόλη. Είναι εξαιρετικά αντισηπτική, καταπολεμά το συνάχι, τη γρίπη και τον πονόλαιμο. Είναι επίσης χωνευτική, ηρεμιστική σε μικρή δόση και αφροδισιακή σε μεγάλες δόσεις. Τα αιθέρια έλαια από αυτά τα φυτά έχουν εξαιρετική αξία στον αρωματισμό αρκετών προϊόντων (οδοντόπαστες, τσίχλες κ.λπ.)
Μαϊντανός
Από τα πιο αγαπημένα για την κουζίνα μας αρωματικά φυτά, γνωστό από την αρχαιότητα οπότε και χρησιμοποιούνταν σαν καρύκευμα και σαν φάρμακο. Ισχυρό διουρητικό, πολύτιμο σε περιπτώσεις κατακράτησης υγρών, πρηξίματος ποδιών και χεριών. Χρήσιμος κατά της κυτταρίτιδας. Φυτό, εξαιρετικό ως τονωτικό και αντιφλεγμονώδες. Τα φύλλα οι μίσχοι και η ρίζα, σε πολτοποιημένη κατάσταση και σε τοπική χρήση καταπραΰνουν τον πόνο και τη φαγούρα από τσιμπήματα εντόμων. Έχει τη φήμη ότι δίνει πιο φωτεινό δέρμα και εξαλείφει τους σκούρους λεκέδες του δέρματος.
Άνηθος
Ιδανικό καρύκευμα για φαγητό και σαλάτες βοηθάει στη χώνεψη κυρίως όταν τρώγεται ωμός. Είναι πλούσιος σε βιταμίνες και μέταλλα όπως φώσφορος, κάλιο, ασβέστιο και μαγνήσιο.
Πηγή: onmed.gr
Εταιρεία ταξί και ενοικίασης οχημάτων ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει πλέον και την παράδοση κατ' οίκον των καθημερινών αγορών λαχανικών και ειδών σούπερ - μάρκετ στις ΗΠΑ.

Η νέα υπηρεσία προσφέρεται στο κοινό μέσω εφαρμογής για «έξυπνες» φορητές συσκευές.

Η παράδοση περιλαμβάνει μια γκάμα άνω των 100 προϊόντων.

Δεν υπάρχει καμιά επιβάρυνση για την παράδοση των αγαθών, όπως γνωστοποίησε η εταιρεία.

Προς το παρόν, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η πειραματική εφαρμογή λειτουργεί στην πρωτεύουσα Ουάσινγκτον...
real.gr
Ξεκινάει σήμερα το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Σούπερ Λιγκ για την περίοδο 2014-2015 με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει τρεις αγώνες.

Αναλυτικά η 1η αγωνιστική:


Σάββατο, 23 Αυγούστου 2014

Κέρκυρα - Πανθρακικός (19:15, NS1)

ΟΦΗ – Παναιτωλικός (19:15, NS2)

Ολυμπιακός – Νίκη Βόλου (21:30, NS2)


Κυριακή, 24 Αυγούστου 2014

Ατρόμητος-Πλατανιάς (19:15, NS3)

Βέροια - Skoda Ξανθή (19:15, NS7)

ΠΑΟΚ-Καλλονή (19:15, NS2)

ΠΑΣ Γιάννινα – Αστέρας Τρίπολης (19:15, NS4)

Λεβαδειακός-Παναθηναϊκός (21:30, NS1)


Δευτέρα, 25 Αυγούστου 2014

Πανιώνιος-Εργοτέλης (21:30, NS1)

real.gr
Είναι γνωστό πως η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, το αυξημένο στρες και τα περιττά κιλά μπορεί να καταστρέψουν τις επιδόσεις των ανδρών στην κρεβατοκάμαρα, ωστόσο ερευνητές από την Τουρκία διαπίστωσαν ότι ένας ακόμη παράγοντας υπεράνω πάσης υποψίας μπορεί να συμβάλλει ή να προειδοποιήσει για την εκδήλωση της στυτικής δυσλειτουργίας.

Οι ερευνητές από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Μαλάτειας διαπίστωσαν μάλιστα ότι τα επακόλουθα προβλήματα σεξουαλικής φύσεων πλήττουν ακόμη και τους νεαρούς άνδρες που διανύουν την τρίτη δεκαετία της ζωής τους.

Οι αναλύσεις έδειξαν ότι το 53% των συμμετεχόντων που αντιμετώπιζαν πρόβλημα στυτικής δυσλειτουργίας – δηλαδή δυσκολίες είτε να επιτύχουν είτε να διατηρήσουν τη στύση τους – είχε εκδηλώσει φλεγμονή στα ούλα, ενώ το 23% των ανδρών που αντιμετώπιζαν αντίστοιχο πρόβλημα δεν εκδήλωνε σημάδια φλεγμονής.

Στη μελέτη συμμετείχαν 80 άνδρες που αντιμετώπιζαν πρόβλημα στυτικής δυσλειτουργίας και 80 υγιή άτομα. Όλοι οι συμμετέχοντες ήταν 30 έως 40 ετών. Μεταξύ άλλων, εξαιρέθηκαν από τη μελέτη άτομα που έπασχαν από διαβήτη, καρδιοπάθεια ή υπέρταση, καθώς και καπνιστές, ώστε να μην αλλοιωθούν τα αποτελέσματα.

Οι περιοδοντικές παθήσεις τριπλασιάζουν τον κίνδυνο στυτικής δυσλειτουργίας, αναφέρει η σχετική μελέτη στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Sexual Medicine.

Η σχέση της στοματικής υγείας και των σεξουαλικών επιδόσεων εξηγείται πιθανότατα από την κατάσταση του αγγειακού συστήματος. Η στύση επιτυγχάνεται όταν ο εγκέφαλος αντιλαμβάνεται το σεξουαλικό ερέθισμα, επιφέροντας τη χαλάρωση των μυών των γεννητικών οργάνων και ενισχύοντας τη ροή του αίματος στους αντίστοιχους ιστούς.

Επειδή η περιοδοντίτιδα συνοδεύεται από μείωση της ελαστικότητας του ενδοθηλιακού τοιχώματος των αιμοφόρων αγγείων, είναι πιθανό να συνδέεται με τη στυτική δυσλειτουργία. Συνέπεια της περιοδοντίτιδας είναι η δυσλειτουργία του αγγειακού συστήματος στο σύνολό του, βασική αιτία της στυτικής δυσλειτουργίας.

Φαίνεται, λοιπόν, πως εκτός από τη δίαιτα και τη γυμναστική ένα ακόμη «όπλο» ενάντια στη στυτική δυσλειτουργία είναι η... οδοντόβουρτσα και το στοματικό διάλυμα!

http://www.onmed.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!