Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Στο Περού, περισσότερα από 100.000 παιδιά ηλικίας από 6 έως 17 ετών εργάζονται ως οικιακοί βοηθοί, γεγονός που επηρεάζει τα δικαιώματά τους στην εκπαίδευση, την υγεία και την
ατομική ελευθερία, ανακοίνωσε την Τετάρτη η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (ΔΟΕ) στη Λίμα.

Το 79% αυτών των παιδιών που εργάζονται ως οικιακοί βοηθοί είναι κορίτσια, το 21% αγόρια, ενώ το 74% είναι ηλικίας από 12 έως 17 ετών και το 26% ηλικίας από 6 έως 11 ετών, σύμφωνα με την έκθεση της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας που δημοσιεύτηκε ως μέρος της εκστρατείας για «να σταματήσει η παιδική δουλεία». Τα περισσότερα από τα κορίτσια που εργάζονται ως οικιακοί βοηθοί προέρχονται από την υποβαθμισμένη ύπαιθρο των Άνδεων και δουλεύουν σε μεγάλα παράκτια αστικά κέντρα όπως είναι η πρωτεύουσα Λίμα.

«Η εργασία ως οικιακοί βοηθοί είναι μια πρακτική ιστορικά ριζωμένη στο Περού, όπου τα παιδιά και οι έφηβοι ασχολούνται σε σπιτικές εργασίες αλλά όχι στην δική τους οικεία αλλά σε ένα τρίτο πρόσωπο ή εργοδότη, και είναι συχνά θύματα εκμετάλλευσης» σημειώνει η Κάρμεν Μορένο επικεφαλής της ΔΟΕ για τις χώρες των Άνδεων.

«Αυτά τα παιδιά χαρακτηρίζονται ως " αόρατοι εργαζόμενοι "επειδή δουλεύουν μέσα σε σπίτια που δεν είναι δικά τους» σημειώνει η Μορένο προσθέτοντας ότι η εκστρατεία έχει την υποστήριξη της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας, του τοπικού υπουργείου Εργασίας και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.

Αυτή η εκστρατεία είναι μέρος μιας παγκόσμιας πρωτοβουλίας που στοχεύει στην πρόληψη και την εξάλειψη της παιδικής δουλείας, καθώς σύμφωνα με τους διεθνείς οργανισμούς περίπου 5,5 εκατομμύρια παιδιά και έφηβοι σε όλο τον κόσμο εργάζονται σε συνθήκες δουλείας.

http://ksipnistere.blogspot.gr

Ανατριχιαστικό στην κυριολεξία είναι το έγκλημα του στρατιωτικού διοικητή του Ισλαμικού κράτους Τζαμάλ Σαντάμ, γνωστού και με το...
πολεμικό προσωνύμιο Αμπού Αμπντάλα. Τις αποκαλύψεις έκανε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε ο υπουργός Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Ιράκ.

Στον εν λόγω είχε «γυαλίσει» μια μικρή κοπελίτσα 14 χρονών, όμως ο πατέρας της αρνήθηκε να του τη δώσει, αποκαλώντας τους μαχητές του IS ως «τρομοκράτες». Αυτή η αναφορά σε συνδυασμό με την άρνηση να τον κάνει γαμπρό του, ήταν και η θανατική καταδίκη του ιδίου και της οικογένειάς του ολόκληρης…

Ο εγκληματίας του IS απήγαγε φυσικά την κοπέλα και την έχει μεταφέρει σε άγνωστη τοποθεσία. Στη συνέχεια έδωσε διαταγή εκτέλεσης των υπολοίπων μελών της οικογενείας. Αποκεφάλισε τους γιους της οικογένειας παρουσία των γονέων τους, προτού τους σκοτώσουν και αυτούς.


http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr
Ένα από τα πλεονεκτήματα των συσκευών Android είναι ότι οι διάφορες εφαρμογές προσφέρουν μεγαλύτερη ελευθερία, σε σχέση με αυτές που είναι διαθέσιμες για τα iPhones.
Βέβαια, οι περισσότερες εφαρμογές πλέον διατίθεται τόσο σε Android όσο και σε iOS συσκευές, ωστόσο –γράφει ο StevenTweedie στο BusinessInsider- οι πιο ενδιαφέρουσες εφαρμογές για Android διατίθενται αποκλειστικά στις αντίστοιχες συσκευές, καθώς επιτρέπουν κάτι που η Apple δε θα το έκανε.
Δείτε παρακάτω τις καλύτερες εφαρμογές για Android και θυμηθείτε ότι… δε μπορείτε να τις «μοιραστείτε» με όσους έχουν συσκευές iOS.
  1. Muzei

Η εφαρμογή Muzei υπόσχεται να μετατρέψει τη homescreen σας σε ένα «ζωντανό μουσείο». Στην ουσία πρόκειται για ένα livewallpaper, το οποίο αλλάζει την εικόνα της homescreen, εμφανίζοντας διαφορετικά γνωστά έργα τέχνης κάθε μέρα.
Διατίθεται δωρεάν.
  1. HoverChat

Η εφαρμογή HoverChat επιτρέπει στο χρήστη να συνεχίσει να ανταλλάσσει μηνύματα ακόμη κι όταν χρησιμοποιεί μια άλλη εφαρμογή, ή βλέπει μια ταινία. Αλλάζοντας το μέγεθος και τη «διαφάνεια» του αντίστοιχου παραθύρου, ο χρήστης μπορεί να προσαρμόσει τα μηνύματα ανάλογα με τη χρήση που κάνει στη συσκευή του.
Διατίθεται δωρεάν.
  1. Google Keep

Το GoogleKeep είναι ένα ισχυρό εργαλείο για την αποθήκευση σημειώσεων και υπενθυμίσεων. Ο χρήστης μπορεί να κρατήσει σημειώσεις χρησιμοποιώντας διαφορετικά χρώματα, να τραβήξει φωτογραφίες μέσα από την εφαρμογή και να αποθηκεύσει ηχητικά μηνύματα, τα οποία μεταγράφει αυτόματα η εφαρμογή.
Διατίθεται δωρεάν.
  1. Cover

Η εφαρμογή Cover βάζει τις αγαπημένες εφαρμογές του κάθε χρήστη στο lockscreen, προκειμένου να μη χάνει χρόνο ψάχνοντας στις «σελίδες» του κινητού του. Η εφαρμογή «διαισθάνεται» πότε ο χρήστης βρίσκεται στο σπίτι, στη δουλειά ή αλλού και βάζει τις αντίστοιχες εφαρμογές «σε πρώτη θέα».
Διατίθεται δωρεάν.
  1. Cerberus

Η «αντικλεπτική» εφαρμογή Cerberus κάνει πολύ περισσότερα από το απλά να εντοπίζει πού βρίσκεται η κλεμμένη συσκευή σας. Ο χρήστης μπορεί να ελέγξει τη συσκευή του από απόσταση μέσω διαδικτύου ή μέσω γραπτού μηνύματος, να θέσει σε λειτουργία συναγερμό ακόμη κι όταν είναι σε silentmode, να σβήσει τα δεδομένα, να κλειδώσει τη συσκευή χωρίς κωδικό, να ηχογραφήσει ήχους από το μικρόφωνο, να δει μια λίστα εξερχόμενων και εισερχόμενων κλήσεων, ακόμη και να… κρύψει την εφαρμογή Cerberus για να μην την προσέξει ο κλέφτης.
Τιμή: η δοκιμή δωρεάν, η αναβάθμιση 2.99€.
 
news.gr
Πάει ένας τύπος στον γιατρό και του λέει :
- Γιατρέ μου, πιστεύω πως η γυναίκα μου έχει κουφαθεί!
- Κοίτα, αν δε θέλει να έρθει εδώ για να την εξετάσω, μπορείς να κάνεις εσύ ένα απλό τεστ για να σιγουρευτούμε. Θα σταθείς πίσω της στα δώδεκα βήματα και θα τη ρωτήσεις κάτι. Αν δεν απαντήσει, θα πλησιάσεις ένα βήμα και θα ξαναρωτήσεις. Θα συνεχίσεις έτσι μέχρι που να σ' ακούσει και μετά θα έρθεις να μου πεις την απόσταση.
Ο κύριος επιστρέφει σπίτι, μπαίνει μέσα και βλέπει τη γυναίκα του να μαγειρεύει στην κουζίνα.
- Αγάπη μου τι έχουμε για φαγητό;
Δεν ακούει τίποτε οπότε πλησιάζει και ξαναρωτάει. Και πάλι τίποτε. Συνεχίζει να πλησιάζει και να ρωτάει ώσπου φτάνει ένα βήμα πίσω της.
- Αγάπη μου τι έχουμε για φαγητό;
Και η γυναίκα του απαντάει :
- Για ενδέκατη φορά σου λέω "κοτόπουλο με πατάτες".

http://xsefoto.blogspot.gr

Η Google πειραματίζεται με μία εφαρμογή για κινητά που κάνει real time μετάφραση καθώς ο χρήστης πληκτρολογεί το κείμενό του.

Η υπηρεσία που χρησιμοποιείται από την εφαρμογή βασίζεται στο Google Translate και αυτό που κάνει είναι να παρέχει μετάφραση σε πραγματικό χρόνο σε διάφορες γλώσσες.

Στην εφαρμογή εμφανίζονται δύο πληκτρολόγια αντιδιαμετρικά στη οθόνη και η λειτουργία είναι εξαιρετικά απλή, με τον ένα χρήστη να γράφει στο ένα πληκτρολόγιο στη γλώσσα του, και πατώντας αποστολή το μήνυμα φτάνει μεταφρασμένο στο δεύτερο πληκτρολόγιο για να το δει ο άλλος χρήστης.

Το... concept είναι λίγο περίεργο καθώς θα πρέπει να γράφει ο άλλος χρήστης στην ίδια συσκευή, αλλά για μια απλή επικοινωνία σε ΜΜΜ, καταστήματα ή οδηγίες σε μία ξένη χώρα, η εφαρμογή είναι χρήσιμη.

Πηγή: e-pcmag.gr
Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότερα δημοσιεύματα εκθειάζουν τις θαυματουργές ιδιότητες της μαστίχας Χίου. Με αφορμή την παγκόσμια δημοσιότητα που απέκτησε, δύο Ελληνες ερευνητές, αποκαλύπτουν και τα υπόλοιπα, λιγότερο γνωστά θαυματουργά ελληνικά τρόφιμα.
Οι κλινικοί διαιτολόγοι – διατροφολόγοι Αστερία Σταματάκη και Κωνσταντίνος Ξένος, από το Ελληνικό Ινστιτούτο Διατροφής, δημιούργησαν το βιβλίο «Γνωρίστε τα ελληνικά Superfoods» που διατίθεται από τις εκδόσεις Διόπτρα και παρουσιάζει τις άγνωστες μαγικές ιδιότητες των ελληνικών τροφίμων.
Ακολουθούν μερικά από αυτά, όπως δημοσιεύονται στο ένθετο Υγεία της εφημερίδας Τα Νέα:
Κρόκος Κοζάνης
Προστατεύει από τα καρδιαγγειακά νοσήματα και τον καρκίνο, είναι φυσικό αντικαταθλιπτικό, αναχαιτίζει τη νόσο Αλτσχάιμερ και συμβάλλει στον έλεγχο του σωματικού βάρους.
Αβγοτάραχο Μεσολογγίου
Περιέχει πολύτιμα Ω-3 λιπατά οξέα που παίζουν καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη του εγκεφάλου, ενισχύουν το ανοσοποιητικό βελτιώνουν τις νοητικές λειτουργίες, προλαμβάνουν καρδιαγγειακά και καρκίνο και έχουν αντιθρομβωτική δράση.
Κάππαρη
Εχει λίγες θερμίδες και είναι πλούσια σε αντιοξειδωτκά που θωρακίζουν τον οργανισμό.
Θυμαρίσιο Μέλι
Εχει αντιμικροβιακές και αντικαρκινικές ιδιότητες. Μάλιστα όσο πιο σκούρο είναι τόσο πιο ισχυρή είναι η αντιοξειδωτική του δράση.
Κορινθιακή σταφίδα
Εχει αντικαρκινικές και αντιυπερτασικές ιδιότητες και μπορεί να βοηθήσει τους διαβητικούς με υπέρταση να ρυθμίσουν την πίεση τους χωρίς να αυξηθεί το ζάχαρο.
Αμύγδαλα
Είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, βιταμίνη Ε και Β2. Ασβέστιο, μαγνήσιο, φώσφορο και μαγγάνιο καθώς και σε καλά λιπαρά, ενώ προστατεύουν από καρκίνο τύπου 2, παχυσαρκία και καρδιοπάθεια.
Φιστίκια Αιγίνης
Είναι πλούσια σε βιταμίνες Β1 και Β, ιχνοστοιχεία όπως ο χαλκός και το μαγγάνιο, ωφέλιμα λιπαρά και αντιοξειδωτικές ουσίες. Μειώνουν τα τριγλυκερίδια και βελτιώνουν τα επίπεδα σακχάρου και χοληστερίνης στο αίμα, προστατεύοντας από καρδιοπάθειες και διαβήτη.
Δίκταμο
Περιέχει περισσότερα από 40 θρεπτικά συστατικά και ανακουφίζει τον βήχα που σχετίζεται με κρυολόγημα, τις ήπιες γαστρεντερικές διαταραχές, τις μικρές φλεγμονές στο δέρμα και τους μώλωπες. Ωστόσο δεν συνίσταται σε εγκύους και γυναίκες που θηλάζουν.
Κράνα
Περιέχουν περισσότερες αντιοξειδωτικές ουσίες από κάθε άλλο φρούτο και αποτελούν θαυμάσια πηγή βιταμίνης C και καλίου. Δεν πρέπει να συγχέονται με τα ξενόφερτα cranberries.
Μαστίχα
Εχει αντιοξειδωτικές και αντιβακτηριακές ιδιότητες. Καταπολεμά τα βακτήρια του σώματος και του πεπτικού, προστατεύοντας από την τερηδόνα, την οδοντική πλάκα, την κακοσμία του στόματος, το πεπτικό έλκος και τη νόσο του Crohn. Καταπολεμά επίσης την υψηλή χοληστερίνη και προστατεύει από διάφορους τύπους καρκίνου, όπως του προστάτη, του παχέος εντέρου και του παγκρέατος.
Ελαιόλαδο
Προστατεύει από καρδιοπάθειες, εγκεφαλικά, εμφράγματα, καρκίνο του μαστού και του παχέος εντέρου και εκριζώνει το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού που προκαλεί το στομαχικό έλκος.
Φύλλα Ελιάς
Το ρόφημα από φύλλα ελιάς έχει διουρητικές ιδιότητες, ενώ το εκχύλισμά του συμβάλει στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης σε περίπτωση υπέρτασης και του σακχάρου σε περίπτωση διαβήτη.
Ρόδι
Είναι θαυματουργό για την καρδιά και την υπέρταση και μειώνει τον κίνδυνο για διαβήτη τύπου 2 και καρκίνο.
Τσάι του βουνού
Εχει αντιμικροβιακές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες, προστατεύει από την οστεοπόρωση και αμβλύνει τα συμπτώματα της νόσου Αλτσχάιμερ.
aftodioikisi.gr
Φαίνεται απίστευτο, αλλά είναι μια πραγματικότητα. Οι Έλληνες γιατροί προτιμούν να παραμένουν άνεργοι, παρά να μεταναστεύσουν στην Φινλαδία προκειμένου να εργαστούν εκεί.
Ρίχνουν μάλιστα, “χυλόπιτα” σε μισθό ύψους 6.000 ευρώ, αλλά και σε άλλα προνόμοια, τα οποία προσφέρει το φινλαδικό κράτος, όπως η εύρεση κατοικίας, η εύρεση σχολείου για τα παιδιά, βοήθεια στην διαδικασία μετακόμισης, αλλά και δωρεάν εκμάθηση της γλώσσας.
Η σχετική προκήρυξη έχει “ανέβει” στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ εδώ και δύο εβδομάδες, στην ενότητα EURES και αφορά ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για την χώρα της Βόρειας Ευρώπης.
Παρά τη μεγάλη ζήτηση, αλλά και τις εξαιρετικές παροχές ωστόσο, οι Έλληνες γιατροί γυρίζουν… επιδεικτικά την πλάτη τους στην Φινλανδία.
Σημειώνεται ότι οι μισθοί κυμαίνονται γύρω στις 6 χιλιάδες ευρώ για 35-40 ώρες εργασίας την εβδομάδα, ενώ όπως αναφέρει η προκήρυξη, “προσφέρουμε υποστήριξη μετοίκησης, έτσι ώστε να μπορείτε να αισθάνεστε ευπρόσδεκτοι όταν ξεκινάτε την εργασία σας σε μια νέα χώρα.
Υποστηρίζουμε:
– Διαδικασίες μετακόμισης στη Φινλανδία
– Εύρεση κατοικίας
– Εξεύρεση σχολείου/παιδικού σταθμού για τα παιδιά σας
– Επαφές με τις διοικητικές υπηρεσίες (εφορία, δήμος, ληξιαρχείο)
– Ενημέρωση για την τοποθεσία, τη διαμονή και τη ψυχαγωγία”.
Σημειώνεται ότι στην σκανδιναβική χώρα η πλήρης απασχόληση είναι 37,5 ώρες την εβδομάδα (χωρίς μεσημεριανό διάλειμμα) ή 40 ώρες την εβδομάδα (με μεσημεριανό διάλειμμα).
Ο μέσος βασικός μισθός για τους γιατρούς είναι 6.393 ευρώ/μήνα. Οι συγκεκριμένοι μισθοί, βέβαια, προσαρμόζονται από την τοποθεσία και την ειδικότητά τους, όμως οι γιατροί δικαιούνται επιπρόσθετες αμοιβές κατά μέσο όρο 28% του βασικού μισθού τους.
Σύμφωνα με τις συλλογικές συμβάσεις για τους βασικούς μισθούς, οι μισθοί για νοσηλευτές είναι 1.935,44 ευρώ/μήνα, αλλά ανεβαίνουν για επαγγελματία νοσοκόμο (2.236,42 ευρώ) ή για προϊστάμενο (2.861,74 ευρώ). Προβλέπονται πρόσθετες αμοιβές, κατά μέσον όρο 20%-30% πλέον του βασικού μισθού.
Παρά την εξαιρετική φήμη, την οποία έχουν οι Έλληνες γιατροί στην Φινλανδία, λόγω των καλών σπουδών τους, αλλά και του χαρακτήρα τους, εκείνοι δεν δείχνουν καμία διάθεση ν’ απαρνηθούν τον ήλιο της Ελλάδας για τα ομιχλώδη τοπία της χώρας των χιλίων λιμνών.
Πηγή: News.gr
Το όραμα της δημιουργίας μιας πόλης 5.000 κατοίκων στο βυθό του ωκεανού έχει βάλει στόχο να κάνει πραγματικότητα μια μεγάλη κατασκευαστική εταιρεία της Ιαπωνίας.

Τα σχέδια της Shimizu Corp. που παρουσιάστηκαν στον ξένο Τύπο θυμίζουν, χωρίς δεύτερη σκέψη, επιστημονική φαντασία. Μόνο που δεν ανήκουν καθόλου στη σφαίρα της φαντασίας, μιας και οι Ιάπωνες κατασκευαστές έχουν ήδη θέσει το χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση του τεράστιου αυτού project των 25 δισ. δολαρίων, το οποίο αποκαλούν Ocean Spiral.

Η ιδέα του να ζει κάποιος σε μια πόλη που βρίσκεται τοποθετημένη στο βυθό της θάλασσας έχει απασχολήσει κατά καιρούς πολλούς αρχιτέκτονες και κατασκευαστές. Οι πρωτοπόροι, ωστόσο, της Shimizu, μιας εταιρείας που κατασκευάζει από γέφυρες και δρόμους μέχρι ουρανοξύστες εκατοντάδων ορόφων, σκοπεύουν να χτίσουν μια τέτοια πόλη μέχρι το 2030.

«Πρόκειται για ρεαλιστικό στόχο, όχι για κάποιο φανταστικό όνειρο» δηλώνει ο εκπρόσωπος της εταιρείας, Χιντέο Ιμαμούρα στην βρετανική εφημερίδα Guardian, που επικαλείται το Έθνος.

Το μεγαλόπνοο αυτό σχέδιο οραματίζεται την κατασκευή ενός κτιριακού συμπλέγματος στο σχήμα ενός σπιράλ, το οποίο αποτελείται από τρία μέρη. Στην επιφάνεια της θάλασσας θα επιπλέει πάνω από το κτίριο μια σφαίρα διαμέτρου 500 μέτρων.

Το κεντρικό τμήμα θα είναι ένα σπιράλ μήκους 15 χιλιομέτρων, το οποίο θα περιλαμβάνει χώρους για γραφεία επιχειρήσεων, ζώνες κατοικιών και ξενοδοχεία. Στο κτίριο αυτό θα μπορούν να διαμένουν συνολικά 5.000 πολίτες.

Στο βυθό της θάλασσας, σε βάθος περίπου 3.000 έως 4.000 μέτρων, το σπιράλ θα συνδέεται με ένα «εργοστάσιο της Γης» όπως το ονομάζει η εταιρεία, δηλαδή ένα κέντρο ερευνών για την ανάπτυξη πηγών «πράσινης» ενέργειας.

http://www.thestival.gr
Οι Συνεργαζόμενες Ενώσεις στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, συμμετέχουν στην 24ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ και πραγματοποιούν 24ωρη απεργία από τις 06.00 π.μ. της Τετάρτης 26 Νοεμβρίου έως τις 06.00 π.μ. της Πέμπτης 27 Νοεμβρίου σε όλη τη χώρα.

Παράλληλα εξαγγέλλουν 3ωρη Στάση Εργασίας την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου από τις 11.00 π.μ. έως τις 14.00, προκειμένου να διευκολυνθούν οι συνάδελφοι να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση, με εξαίρεση μόνο τους εργαζόμενους εκείνους που με ρεπορτάζ και εκπομπές θα καλύψουν την μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση και τις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα. Ευθύνη όλων μας είναι η ενημέρωση της κοινής γνώμης για το πώς εξελίσσεται η απεργιακή κινητοποίηση.

Η χριστουγεννιάτικη αγορά της Κασσανδρούπολη θα είναι και φέτος κοντά μας ,κατά μήκος του πεζοδρόμου της Κασσάνδρειας από της 13-12-2014 έως και 28-12-2014 και θα λειτουργεί από τις 10 :00 το πρωί, έως 10:00 το βράδυ ,για να προσφέρει διασκέδαση χαμόγελο και ξενοιασιά σε μικρά και μεγάλα παιδιά,αλλά και όχι μόνο, αφού θα προβάλει και κοινωνικό έργο με διάφορες; φιλανθρωπικές δράσεις.
Η αγορά της Κασσανδρούπολης θα αποτελείτε οπό ξύλινα όμορφα σπιτάκια, σπίτι του Άι Βασίλης και των ξωτικών επίσης θα υπάρχει και χώρος για παρασκευές γλυκών ,ζαχαρωτών και διαφορών άλλων κατασκευών για τα παιδιά.
Κάθε απόγευμα θα υπάρχει και μια παιδική εκδήλωση (θεατρική παράσταση ,Χριστουγεννιάτικες μικρές ιστορίες, παντομίμες, απολαυστικά κόλπα και τρικ των κλόουν ,comedy magic show,σιντριβάνι σοκολάτας, ζωγραφική με σοκολάτα στο πρόσωπο ,αιωρούμενες ευχές –αιωρούμενα φανάρια με τις ευχές των επισκεπτών ταξιδεύουν στον ουρανό Magic show και φωσφορούχο θέατροattractions με θέατρο δρόμου).
Αμέσως μετά θα ξεκινούν διάφορα δρώμενα με πολιτιστικές δράσεις από τοπικούς συλλόγους,και συναυλίες από διάφορα συγκροτήματα (Λαϊκά,ρεμπέτικα,ροκ,έντεχνα, τζαζ κ.α) .
Και φυσικά κάτι που γίνετε για πρώτη φορά στην περιοχή , θα υπάρχει παγοδρόμιο για μικρούς και μεγάλους για να δοκιμάσουν τις ικανότητες τους στο παγοδρόμιο.
Προσκαλούμε όλων τον κόσμο να περάσει αυτές τις γιορτινές μέρες που έρχονται στην Κασσάνδρεια Χαλκιδική.
Καλή διασκέδαση και χρόνια πολλά σε όλους.

http://simantra.blogspot.gr 
Τέσσερις άνδρες συγγενείς της εγκύου Πακιστανής Φαρζάνα Ικμπάλ, που την λιθοβόλησαν μέχρι θανάτου έξω από το δικαστήριο της Λαχόρης επειδή παντρεύτηκε τον...
άνδρα που αγαπούσε, καταδικάστηκαν σε θάνατο, όπως ανακοίνωσε ο συνήγορός τους.

Τον περασμένο Μάιο, άνδρες της οικογενείας της 25χρονης Φαρζάνα και συγκεκριμένα ο πατέρας, οι αδελφοί της και και ο πρώην αρραβωνιαστικός της, την έσυραν σε μία γωνία έξω από το δικαστήριο της Λαχόρης και την σκότωσαν, χτυπώντας την με τούβλα στο κεφάλι, ενώ αστυνομικοί παρακολουθούσαν αμέτοχοι και ο σύζυγός της Μοχάμεντ Ικμπάλ τους εκλιπαρούσε να βοηθήσουν. Η είδηση ότι η Φαρζάνα ήταν έγκυος τριών μηνών έγινε γνωστή μετά την ιατροδικαστική εξέταση.

Στην εσχάτη των ποινών και σε πρόστιμο 1.000 δολαρίων καταδικάστηκαν ο πατέρας, ο αδελφός, ο εξάδελφος κι ένας ακόμη συγγενής του θύματος, δήλωσε ο δικηγόρος του Μανσούρ Αφρίντι, ενώ ένας άλλος εξάδελφός της καταδικάστηκε σε δεκαετή ποινή κάθειρξης και τού επιβλήθηκε το ίδιο πρόστιμο.

Η δολοφονία της Φαρζάνα έστρεψε την προσοχή της κοινής γνώμης στην "επιδημία" της βίας κατά των γυναικών που σημειώνεται στο Πακιστάν, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Το Πακιστάν τηρεί επί του παρόντος μορατόριουμ στις εκτελέσεις, δηλαδή η ποινή των καταδικασθέντων σε θάνατο μετατρέπεται σε ισόβια κάθειρξη. Ο Αφρίντι πάντως είπε ότι η οικογένεια σχεδιάζει να ασκήσει έφεση και χαρακτήρισε την ετυμηγορία "απόφαση βασισμένη στον εντυπωσιασμό".

Γυναίκες δολοφονούνται καθημερινά στο Πακιστάν επειδή παραβιάζουν τις υπερβολικά συντηρητικές παραδόσεις της χώρας. Μάλιστα, τα εγκλήματα κατά γυναικών είναι τόσο συνηθισμένα ως πρακτική που συνήθως δημοσιεύονται σε μία παράγραφο στις εφημερίδες.

Η υπόθεση όμως της Φαρζάνα συγκέντρωσε τα φώτα της δημοσιότητας γιατί το έγκλημα διαπράχτηκε σε έναν πολυσύχναστο δρόμο μπροστά από το Ανώτατο Δικαστήριο, όπου η νεαρή είχε καταφύγει για να ζητήσει προστασία.

Ο σύζυγός της Φαρζάνα ομολόγησε στη συνέχεια ότι είχε δολοφονήσει την πρώτη του σύζυγο για να παντρευτεί την Φαρζάνα αλλά δεν τιμωρήθηκε γιατί τον συγχώρεσε ο γιος του.

Σύμφωνα με τον πακιστανικό νόμο, ο στενότερος συγγενής μίας γυναίκας δικαιούται να συγχωρέσει τον δολοφόνο της.

Δεδομένου ότι Πακιστανές δολοφονούνται συχνά από πρόσωπα του στενού τους περιβάλλοντος, το παράθυρο αυτό του νόμου επιτρέπει σε χιλιάδες δολοφόνους την ατιμωρησία.

Το 2013 αναφέθηκαν 869 περιπτώσεις "εγκλημάτων τιμής" στα μέσα ενημέρωσης, σύμφωνα με την Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Πακιστάν, όμως ο πραγματικός αριθμός τους είναι προφανώς μεγαλύτερος καθώς πολλά από αυτά δεν καταγγέλλονται.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Μια... λεπτομέρεια για τη σχέση της με τον Μάικλ Φελπς αποκάλυψε η πρώην σύντροφός του, Τέιλορ Τσάντλερ.

Όπως έκανε γνωστό με ανάρτησή της μέσω Facebook, γεννήθηκε και μεγάλωσε σαν αγόρι με το όνομα Ντέιβιντ Ρόι Φιτς και στην πορεία, έκανε εγχείρηση αλλαγής φύλου. Συγκεκριμένα, η πλέον 41χρονη γυναίκα ανέφερε πως είναι διαφυλική.

«Γεννήθηκα με ανδρικά γεννητικά όργανα, αλλά χωρίς όρχεις, ενώ έχω μήτρα αλλά όχι ωοθήκες», τόνισε, ενώ πρόσθεσε πως στην εφηβεία της αποφάσισε να αλλάξει το όνομά της και έκανε την επέμβαση για να αλλάξει φύλο.

Όπως δήλωσε, ο 29χρονος κολυμβητής με τα 22 ολυμπιακά μετάλλια δεν γνώριζε την ιδιαιτερότητά της, αφού η ίδια δεν του το είχε αποκαλύψει παρά μόνο μετά το τέλος της (ολοκληρωμένης) σχέσης τους, χωρίς όμως να λάβει κάποια απάντηση ή αντίδραση από την πλευρά του.

http://www.thestival.gr
Προσθέστε ένα μόλις γραμμάριο στο καθημερινό διατροφικό σας πρόγραμμα και επωφεληθείτε από τις ευεργετικές του ιδιότητες!

Πρόκειται για ένα μπαχαρικό που έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον της επιστημονικής κοινότητας τα τελευταία χρόνια, καθώς η λίστα με τα πιθανά οφέλη του ολοένα και εμπλουτίζεται.

Ερευνητές από την Αυστραλία διαπίστωσαν ότι ο κουρκουμάς (ή κιτρινόριζα), ο οποίος αποτελεί βασικό συστατικό σε πολλά μείγματα κάρυ, μπορεί να βελτιώσει τη λειτουργία της μνήμης σε άτομα με προ-διαβήτη ή άτομα που κινδυνεύουν να εκδηλώσουν μελλοντικά άνοια.

Τα ευρήματα των ερευνητών είναι πολύ σημαντικά, δεδομένης της γήρανσης του παγκόσμιου πληθυσμού, η οποία αναμένεται να οδηγήσει σε αύξηση των δεικτών που αφορούν σε παθήσεις που μας προδιαθέτουν απέναντι στην εκδήλωση διαβήτη. Ο διαβήτης, με τη σειρά του, έχει συνδεθεί με την εκδήλωση διαφόρων μορφών άνοιας.

Οι ερευνητές εξέτασαν την επίδραση του κουρκουμά στη λεγόμενη λειτουργική μνήμη, η οποία αφορά στον καθημερινό σχεδιασμό, την επίλυση προβλημάτων και τη συλλογιστική σκέψη.

Η αξιολόγηση της λειτουργικής μνήμης μπορεί να προβλέψει τη νοητική κατάπτωση και την εκδήλωση της άνοιας στο μέλλον, σύμφωνα με τον ομότιμο καθηγητή Mark Wahlqvist από το Πανεπιστήμιο Monash της Μελβούρνης.

Παρατηρήθηκε σημαντική βελτίωση έως και έξι ώρες μετά την κατανάλωση του μπαχαρικού, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των τεστ που πραγματοποίησαν οι ερευνητές. Οι ευεργετικές ιδιότητες του μπαχαρικού οφείλονται σε ένα συστατικό που περιέχει, την κουρκουμίνη.

Η σχετική μελέτη δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Asia Pacific Journal of Clinical Nutrition.

http://www.onmed.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!