Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Κάθε ηλεκτρονική συσκευή έχει τις δικές τις ενεργειακές απαιτήσεις και “ιδιαιτερότητες” και η εύρεση της σωστής μπαταρίας μπορεί να αποτελέσει ένα γρίφο για δυνατούς λύτες από την στιγμή που δεν υπάρχει ένας πλήρης οδηγός.

Νομίζεις πως ένα GPS, ένας φακός, ένα τηλεκοντρόλ ή το ασύρματο ποντίκι του Η/Υ θα αποδώσει το ίδιο, ανεξάρτητα από την μπαταρία που θα χρησιμοποιήσεις;

Λάθος!

Στον παρακάτω οδηγό θα ενημερωθείς υπεύθυνα για το ποια είναι η σωστή μπαταρία για την κάθε ηλεκτρονική συσκευή σου:

Για συσκευές υψηλής τεχνολογίας, ιδανικές είναι οι μπαταρίες με μεγάλη αντοχή όπως οι μπαταρίες λιθίου Ultimate Lithium.

Έως 11 φορές μεγαλύτερη διάρκεια
33% πιο ελαφριές για εύκολη μεταφορά
Τεσταρισμένη σε ακραίες θερμοκρασίες
Κατασκευή κατά των διαρροών
Ιδανικές για: βιντεοκάμερα, φορητή παιχνιδομηχανή, ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, GPS, φορητοί πομποδέκτες, χειριστήριο παιχνιδομηχανής.
Για τις απαιτητικές συσκευές, όπως είναι το ποντίκι, χρειάζεσαι “extreme” ενέργεια. Οι Energizer Extreme είναι ιδανικές γιατί:

4 επαναφορτιζόμενες = έως και 3.200 αλκααλικές!
Έχουν 6 φορές μεγαλύτερη διάρκεια σε ψηφιακές μηχανές
Επαναφορτίζονται εκατοντάδες φορές
Διαρκούν έως και 1 χρόνο όταν δεν χρησιμοποιούνται
Ιδανικές για: ψηφιακές φωτογραφικές SLR, ασύρματα χειριστήρια videogames, ασύρματο τηλέφωνο, ασύρματο πληκτρολόγιο.
Για συσκευές υψηλής κατανάλωσης ενέργειας, η Precision είναι η πιο καινοτομική μπαταρία που διατίθεται σήμερα!

7 φορές μακρύτερη διάρκεια σε ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές
Εκατοντάδες κύκλοι επαναφόρτισης
Παραμένει φορτισμένη για 1 χρόνο
Κατάλληλη για high drain συσκευές
Ιδανική για: GPS, ψηφιακή φωτογραφική SLR.

Πηγή: e-pcmag.gr
Ζάχαρη, μαγιονέζα, αλεύρι, ελαιόλαδο και πολλά άλλα τρόφιμα μπορούν να διατηρηθούν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα αν τα αποθηκεύσετε σωστά. Για να μην τα δείτε να καταλήγουν στα σκουπίδια, επιβαρύνοντας την τσέπη σας, δείτε τι πρέπει να κάνετε ανά περίπτωση.
Ελαιόλαδο: προτιμήστε μικρά μπουκάλια
Μόλις ανοιχτεί, το ελαιόλαδο μπορεί να ταγγίσει μέσα σε μερικούς μήνες, γι’ αυτό προτιμήστε να το αγοράζετε σε μικρά μπουκάλια που θα καταναλωθούν άμεσα. Αν αγοράζετε λάδι σε τενεκέ, φροντίστε να το μοιράζετε σε μικρότερα μπουκάλια, φυλάσσοντάς τα σε μέρη σκοτεινά και δροσερά, καθώς όσο περισσότερος χώρος μένει στον τενεκέ, τόσο περισσότερο καλύπτεται με αέρα, το οξυγόνο του οποίου οξειδώνει και καταστρέφει το λάδι. Για να σιγουρευτείτε ότι δεν έχει χαλάσει, δοκιμάστε το πριν το χρησιμοποιήσετε κι αν μυρίζει άσχημα και η γεύση του θυμίζει κρασί ή ξίδι, σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά.
Τυρί: αφήστε το να «αναπνεύσει»
Τυλίξτε το τυρί σας με κάποιο πορώδες υλικό έτσι ώστε να μπορεί να «αναπνεύσει» και αποφύγετε το αλουμινόχαρτο και το στενό τύλιγμά του με πλαστική μεμβράνη. Αν δεν αφήσετε στο τυρί σας αρκετό οξυγόνο, θα στεγνώσει και θα ξεραθεί σύντομα. Όσον αφορά τη φέτα, βάλτε τη σε δοχείο που κλείνει καλά και για καλύτερα αποτελέσματα συντηρήστε τη σε άλμη. Γενικά, πάντως, φροντίστε να καταναλώνετε γρήγορα το τυρί σας, για να αποφύγετε κάθε ενδεχόμενο καταστροφής του.
Βούτυρο: μπορεί να χρειαστεί… κατάψυξη
Αν δεν χρησιμοποιείτε πολύ συχνά βούτυρο και διαπιστώσετε ότι το χρώμα του δεν είναι ομοιόμορφο, τότε ίσως χρειαστεί να το αποθηκεύσετε στην κατάψυξη. Το βούτυρο που είναι πιο ανοιχτόχρωμο στο μέσα μέρος απ’ ό,τι στην επιφάνειά του σημαίνει ότι δεν είναι πια φρέσκο, λόγω της οξείδωσης. Στη συντήρηση του ψυγείου, το βούτυρο που δεν έχει ανοιχτεί μπορεί να διατηρηθεί για περίπου 4 μήνες και στην κατάψυξη για 1 χρόνο. Καστανή ζάχαρη: θέλει και… παρέα
Προστατέψτε την καστανή σας ζάχαρη από το να σκληρύνει, μεταφέροντάς την σε ένα αεροστεγές δοχείο, συμπεριλαμβάνοντας και κάτι που θα τη βοηθήσει να διατηρηθεί απαλή, όπως ένα ζαχαρωτό, μια φέτα ψωμί, ένα κομμάτι μήλου, τα οποία απορροφούν την υγρασία.
Μαγιονέζα: έχει τη δική της θέση στο ψυγείο
Αν την τοποθετήσετε στο βάθος του ψυγείου, η μαγιονέζα μπορεί να κρυώσει πολύ κι αυτό να προκαλέσει το λάδι της να βγει στην επιφάνεια. Προτιμήστε την πόρτα του ψυγείου για την αποθήκευσή της, έτσι ώστε να μπορέσει να διατηρηθεί περίπου 2 με 3 μήνες μετά την αγορά της. Αλεύρι: κλείστε το καλά
Καταρχάς πρέπει να έχετε υπόψη σας ότι το αλεύρι ολικής άλεσης διατηρείται έως 3 μήνες σε καλά κλεισμένο δοχείο, ενώ το άσπρο αλεύρι περίπου 12 μήνες. Αν, λοιπόν, έχετε αλεύρι ολικής άλεσης αλλά δεν το χρησιμοποιείτε συχνά, τοποθετήστε το σε ένα αεροστεγές δοχείο και βάλτε το στο ψυγείο, όπου μπορεί να διατηρηθεί μέχρι και 6 μήνες. Για να τσεκάρετε τη φρεσκάδα του μυρίστε το και εξασφαλίστε ότι δεν έχει μυρωδιά. Διαφορετικά, πετάξτε το.
Κόκκινα μπαχαρικά: χρειάζονται ψυγείο
Η πάπρικα, το πιπέρι καγιέν, η σκόνη τσίλι θα διατηρήσουν τη φρεσκάδα τους και το φωτεινό τους χρώμα για περισσότερο χρονικό διάστημα αν τα τοποθετήσετε στο ψυγείο. Το φως και η ζέστη τους αφαιρεί χρώμα και γεύση.
Μέλι: ξαναζωντανέψτε το με το… τηγάνι
Βάλτε το μέλι σας σε ένα δοχείο πάνω σε ένα τηγάνι με νερό που έχει σιγοβράσει και ανακατέψτε το μέλι μέχρι να διαλυθούν οι κρύσταλλοι που μπορεί να έχουν σχηματιστεί. Μην αποθηκεύετε το μέλι σας στο ψυγείο και μην ξεχνάτε ότι μπορεί να διατηρηθεί πολύ καιρό, ακόμη κι αν ανοιχτεί, καθώς τα ένζυμα στο στομάχι των μελισσών δημιουργούν διάφορα υποπροϊόντα που καταπολεμούν τα βακτήρια.
clickatlife.gr
Το πολυαναμενόμενο event που έχει προαναγγείλει η Microsoft για την 21η Ιανουαρίου εκτιμάται ότι θα είναι και η αποκάλυψη της mobile εκδοχής των Windows 10. 
Για το λόγο αυτό η Microsoft, σύμφωνα με το Slashgear και το Nokia Power User, εκτιμάται ότι θα παραλείψει τη διάθεση της δεύτερης αναβάθμισης που αναμενόταν για τα Windows Phone 8.1 και συγκεκριμένα της έκδοσης Windows Phone 8.1 GRDR2, αφού στα τέλη του μήνα θα έχει παρουσιαστεί η νέα εκδοχή του Windows 10.
Δεν έχει γίνει ακόμα σαφές εάν θα διατηρηθεί το όνομα Windows 10, ή εάν η mobile έκδοση του λειτουργικού συστήματος θα ονομάζεται Windows Phone 10 ή ακόμα και Windows Mobile 10.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του The Verge, το νέο λειτουργικό σύστημα για τις φορητές συσκευές θα είναι ένας συνδυασμός μεταξύ του Windows Phone και των Windows RT. Η Microsoft έχει ήδη διαθέσει σε επιλεγμένους χρήστες την εφαρμογή Phone Insider, η οποία και δείχνει πώς θα είναι η μελλοντική μορφή των Windows στις mobile συσκευές, δηλαδή σε tablets και smartphones.
Θα ακολουθηθεί και εδώ η λογική του προγράμματος Windows 10 insider, με περιορισμένες δυνατότητες στην αρχή και περαιτέρω αναβαθμίσεις στις δοκιμαστικές εκδόσεις αργότερα, προκειμένου να αποκαλυφθούν όλα τα επιμέρους χαρακτηριστικά  της mobile εκδοχής των Windows 10. Θα μάθουμε πολλά περισσότερα για το θέμα αυτό στις 21 Ιανουαρίου.
pestaola.gr
Το cnn.com τα έβαλε κάτω και κατέληξε σε 50 φαγητά που είναι από τα πιο νόστιμα του κόσμου. Εμείς σας παρουσιάζουμε 10 από αυτά και αφήνουμε τη φαντασία σας να… οργιάσει για τα υπόλοιπα.
Παέγια θαλασσινών, Ισπανία
Γαρίδες, αστακός, μύδια και σουπιές, όλα σε ένα θαλασσινό συνδυασμό με ρύζι και διάφορα βότανα, λάδι, αλάτι και γεύση στο άπειρο. Όταν, μάλιστα, αυτό το παραδοσιακό, ισπανικό πιάτο συνδυάζεται και με θαλασσινό αεράκι, μόνο χαλάρωση, απόλαυση και διακοπές μπορούν να σου έρθουν στο μυαλό.
Marzipan, Γερμανία
Μην σας ξεγελάσουν οι φθηνές απομιμήσεις που χρησιμοποιούν ζύμη σόγιας ή άρωμα αμυγδάλου. Τα αυθεντικά marzipan, τα οποία είναι γερμανικά γλυκίσματα, φτιάχνονται αποκλειστικά με ζάχαρη και αμύγδαλα και συχνά καλύπτονται με σοκολάτα, προκαλώντας κάτι πολύ κοντινό στον… εθισμό σε αυτόν που τα δοκιμάζει! Fish’n’chips, Μεγάλη Βρετανία
Οτιδήποτε έχει καταφέρει να παραμείνει από το 1860 μέχρι σήμερα, σημαίνει ότι κάτι θα έχει να… δώσει. Εν προκειμένω, το περίφημο fish’n’chips που αποτέλεσε κάποτε το γεύμα της εργατικής τάξης, έχει να δώσει γεύση, με το τραγανιστό εξωτερικά και μαλακό εσωτερικά ψάρι και τις πατάτες, πασπαλισμένο με αλάτι, ξίδι και λίγη σάλτσα ταρτάρ.
Καβούρι με βούτυρο, Ινδία
Αν υπήρχε μια παραδεισένια χώρα όπου το βούτυρο θα ήταν ο πρωταγωνιστής, το πιάτο αυτό θα προερχόταν από εκεί. Είναι απλό, αλλά άκρως γευστικό, και φτιάχνεται με ένα τεράστιο καβούρι το οποίο «πνίγεται» μέσα σε σάλτσα βουτύρου και σκόρδου, η οποία καλύπτει κάθε χιλιοστό της σάρκας του.  Κρουασάν, Γαλλία
Είτε ως πρωινό, είτε ως σνακ, είτε με σοκολάτα, είτε με μαρμελάδα, είτε βουτύρου, το κρουασάν είναι ένα από αυτά τα τρόφιμα που θα άφηναν τον κόσμο φτωχότερο από άποψη γεύσης αν δεν υπήρχαν –και πιο αδύνατο.
Κεμπάπ, Ιράν
Κομμάτια κρέατος, ψαριού ή λαχανικών ψητά στα κάρβουνα που κάνουν θραύση κυρίως στις νεαρές ηλικίες, το κεμπάπ τιμάται δεόντως και στη χώρα μας, αλλά και στο εξωτερικό. Το παραδοσιακό κεμπάπ φτιάχνεται με αρνί και ανάλογα με τις τοπικές συνήθειες και το κατά πόσον το επιτρέπει η θρησκεία, το συναντάμε με χοιρινό, ψάρι, κοτόπουλο κ.ο.κ.
Πίτα του βοσκού, Μεγάλη Βρετανία
Αρκετοί τη θεωρούν μια από τις μεγαλύτερες γευστικές ανακαλύψεις της Μεγάλης Βρετανίας και ίσως να μην έχουν κι άδικο. Η πίτα αυτή φτιάχνεται με κιμά από αρνί και ταιριάζει απόλυτα στο τέλος μιας γκρίζας, βροχερής ημέρας, όπως είναι δηλαδή οι περισσότερες ημέρες στη Μεγάλη Βρετανία. Σούσι, Ιαπωνία
Όταν η Ιαπωνία θέλει να φτιάξει κάτι σωστά, το κάνει ΠΟΛΥ σωστά, από αυτοκίνητα, μέχρι ηλεκτρονικές συσκευές και φαγητό. Έτσι συνέβη και με το σούσι: ωμό ψάρι με ρύζι που έχει καταπλήξει το μεγαλύτερο ποσοστό κόσμου που το έχει δοκιμάσει, συστήνοντας νέα μόδα στη γαστρονομία.
Champ, Ιρλανδία
Ιρλανδικό παραδοσιακό πιάτο που εξαφανίζεται σχεδόν στον ίδιο χρόνο με μια μπίρα Guinness, το Champ αποτελείται από πουρέ πατάτας με κρεμμύδια, βούτυρο, αλάτι, πιπέρι και αποτελεί το τέλειο συνοδευτικό για κάθε είδος κρέατος ή ψαριού. Λαζάνια, Ιταλία
Μπορεί για πολλούς να έρχονται μετά την πίτσα, τα λαζάνια, όμως, είναι τόσο γευστικά που όποιος τα δοκιμάζει το ξανασκέφτεται αν η πίτσα αξίζει πραγματικά την πρώτη θέση. Ίσως ένας από τους παλιότερους τύπους ζυμαρικού, τα λαζάνια είναι φαρδιά κι επίπεδα και στην παραδοσιακή τους μορφή παρεμβάλλεται ανάμεσά τους κιμάς, μπεσαμέλ, τυρί, σάλτσα και άλλες τέτοιες νοστιμιές.
Το ποσό των 17 εκατ. δολαρίων θα καταβάλει ως αποζημίωση σε τρεις πολίτες ο δήμος της Νέας Υόρκης, προκειμένου να διευθετηθεί η υπόθεση της άδικης καταδίκης τριών αδελφών, που πέρασαν αθροιστικά 6 δεκαετίες στη φυλακή πριν αθωωθούν από τις κατηγορίες για φόνο, σε υποθέσεις που συνδέονται με αστυνομικό οι ενέργειες του οποίου αποτελούν αντικείμενο έρευνας από τις αρχές.
Οι τρεις ετεροθαλείς αδελφοί Ρόμπερτ Χιλ, Αλβίνα Τζένετ και Ντάριλ Όστιν καταδικάστηκαν για υποθέσεις που αφορούσαν σε φόνους με τη χρήση πυροβόλων όπλων κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1980. Ο Όστιν πέθανε το 2000 στη φυλακή.
Αθροιστικά, οι 3 άνδρες πέρασαν 60 χρόνια πίσω από τα κάγκελα της φυλακής προτού οι καταδίκες τους ακυρωθούν το 2014.
«Αυτός ο διακανονισμός είναι προς το συμφέρον όλων των πλευρών», δήλωσε ο Σκοτ Στρίνγκερ, οικονομικός ελεγκτής της πόλης της Νέας Υόρκης.
Τις υποθέσεις και των τριών ανδρών είχε αναλάβει ο συνταξιούχος πλέον αστυνομικός Λουίς Σκαρσέλα. Το γραφείο του εισαγγελέα του Μπρούκλιν εξετάζει και τις λοιπές υποθέσεις που είχε χειριστεί ο συνταξιούχος αστυνομικός.
Οι υποθέσεις που συνδέονται με τον Σκαρσέλα άρχισαν να εξετάζονται μετά από ένα άρθρο των New York Times, σύμφωνα με το οποίο σε πολλές περιπτώσεις ο πρώην αστυνομικός βασιζόταν στις ομολογίες ενός και μόνο μάρτυρα – μιας τοξικοεξαρτημένης ιερόδουλης.
Ο Σκαρσέλα είχε επίσης αποσπάσει ομολογίες μαρτύρων οι οποίοι αργότερα αρνήθηκαν ότι είχαν παραδεχθεί όσα περιέχονταν στις αναφορές του αστυνομικού, σύμφωνα με την εφημερίδα.
Ο συνταξιούχος αστυνομικός έχει διαψεύσει δημόσια ότι παρέβη τους κανονισμούς κατά τη διάρκεια των ερευνών του.
Στο πλαίσιο του διακανονισμού, ο Τζένετ θα λάβει χρηματικό ποσό ύψους 6 εκατομμυρίων δολαρίων, ο Χιλ 7,15 εκατομμύρια δολάρια και η Λουίζ Όστιν, μητέρα των τριών ανδρών, θα λάβει 3,85 εκατομμύρια δολάρια, εκ μέρους του θανόντος γιου της.
aftodioikisi.gr
«Νοῦς ὑγιής ἐν σώματι ὑγιεῖ», έλεγαν οι πρόγονοί μας. Η προσεγμένη διατροφή και το γεγονός πως όλοι οι διατροφολόγοι φωνάζουν ώστε να τρώμε σωστά, δεν έχει να κάνει μόνο με τη διατήρηση της σιλουέτας.
Σύμφωνα με νευροεπιστήμονες, ο εγκέφαλος χρειάζεται ωμέγα-3 λιπαρά, αντιοξειδωτικά, καφεΐνη, βιταμίνη Β και διάφορα άλλα συστατικά για να είναι σε εγρήγορση. Ο καθηγητής νευροεπιστημών Γκάρι Γουένκ, δίνει μερικές οδηγίες, ώστε να μπορέσει ο καθένας να αντιληφθεί, αν του λείπει κάποια απαραίτητη ουσία και τι να κάνει επ’ αυτού.
  • Αντιοξειδωτικά
Είναι απαραίτητα σε όποιον αναπνέει (χωρίς πλάκα!) και ειδικότερα, όποιος ασκείται έντονα, χρειάζεται ακόμα περισσότερα. Τα αντιοξειδωτικά δρουν με τέτοιο τρόπο ώστε να δεσµεύουν και να εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες, µετατρέποντάς τις σε µη τοξικές συνεπώς και ακίνδυνες για τον ανθρώπινο οργανισμό. Αντιοξειδωτικά προμηθεύεται οργανισμός, από χρωματιστά λαχανικά και φρούτα, κόκκινο κρασί, κακάο, μοσχαρίσιο και βοδινό κρέας.
  • Καφεΐνη
Φαίνεται πως προστατεύει τον εγκέφαλο, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν απτά επιστημονικά αποτελέσματα, όσον αφορά στο πώς. Πέντε φλιτζάνια καφέ ημερησίως, έχει αποδειχτεί πως μειώνουν δραματικά τα συμπτώματα αρχικού σταδίου του Πάρκινσον (σε μετέπειτα στάδια, μπορεί να τα μεγιστοποιήσει). Επίσης η μαύρη σοκολάτα, που περιέχει καφεΐνη και το νευροδιαβιβαστή ονόματι ανανδραμίδη, που αυξάνει τα οιστρογόνα στο αίμα των ανδρών και στις γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση και σε αυτές στις πρώτες μέρες της εμμηνόρροιας. Λαμβάνεται κυρίως από όλα τα είδη καφέ και ατα περισσότερα είδη τσαγιού, από αναψυκτικά και μαύρη σοκολάτα.
  • Λιπαρά Ωμέγα-3
Ιδιαιτέρως απαραίτητα σε όσους παίρνουν χάπια κατά της κατάθλιψης. Ο ανθρώπινος οργανισμός δεν μπορεί να συνθέσει κάποια απαραίτητα πολυακόρεστα λιπαρά πρέπει να τα λαμβάνει από τροφές πλούσιες σε Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα μέσω σολομού, τόνου, λιπαρών ψαριών, καρυδιών αμυγδάλων αλλά και αυγών. Είναι ωφέλιμα κυρίως επειδή μέσω αυτών αυξάνεται η ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, η προστασία των αγγείων και της καρδιάς, έχουν θετική επίδραση στην ρευματοειδή αρθρίτιδα, σε νεφρικές παθήσεις, στο άσθμα ακόμη και στον καρκίνο. Επίσης, είναι αναγκαία για την σωστή ανάπτυξη του εγκεφάλου καθώς και του μυϊκού και νευρικού συστήματος.
  • Βιταμίνες Β
Τη συγκεκριμένη ποικιλία βιταμινών, χρειάζονται οι γυναίκες, τα παιδιά και ιδιαιτέρως τα κορίτσια, ενώ είναι εξόχως απαραίτητη σε άτομα που καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες αλκοόλ. Είναι πολύ σημαντικές για το σύνολο των μεταβολικών διεργασιών του οργανισμού. Προστατεύουν το νευρικό σύστημα, ενισχύοντας τη μνήμη και καταπολεμώντας την κατάθλιψη και την άνοια. Κύριες πηγές Βιταμινών Β είναι τα λιπαρά ψάρια, τα μανιτάρια, το γάλα, η σόγια, οι σπόροι δημητριακών, ο χυμός πορτοκαλιού και το σπανάκι.
  • Κουρκουμίνη
Ο κουρκουμάς, γνωστό μπαχαρικό που χρησιμοποιείται κυρίως στο μαγείρεμα. Μπορεί να μην υπάρχουν επιστημονικά αποτελέσματα, μελετών σε βάθος, αλλά τα πρώτα στοιχεία δείχνουν πως όσο γρηγορότερα ενσωματωθεί στη διατροφή μας, τόσο το καλύτερο. Η πιο γνωστή δράση της είναι ως αντι-φλεγμονώδες, ενώ τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν πως βοηθά κατά του Αλτσχάιμερ και του Πάρκινσον, ενώ αποτελεί και ένα πολύ δυνατό αντιοξειδωτικό. Όπως προαναφέρθηκε, η κουρκουμίνη υπάρχει άφθονη στον κουρκουμα, που χρησιμοποιείται στο μαγείρεμα, ενώ μπορεί να βρεθεί σε κάποιες μουστάρδες ή στο κάρυ.
  • Τρυπτοφάνη
Αποτελεί ένα απαραίτητο αμινοξύ του εγκεφάλου, που είναι υπεύθυνο για την παραγωγή σεροτονίνης που βοηθά κατά της κατάθλιψης ενώ αποτελεί ρυθμιστή της διάθεσης του ανθρώπου. Παρά τη σημασία της, η τρυπτοφάνη δεν αποθηκεύεται από τον εγκέφαλο, γι’ αυτό και πρέπει να προσλαμβάνεται από τις τροφές, ενώ είναι απαραίτητη και σε χορτοφάγους αρχικού σταδίου. Κύριες τροφές που περιέχουν τρυπτοφάνη, είναι τα αυγά, καρύδια, σπανάκι, γαλακτοκομικά, κόκκινο κρέας, ψάρι και πουλερικά (αν και η γαλοπούλα δεν έχει και μεγάλα ποσοστά).
Πηγή: protothema.gr
Αν και σε όλη του τη ζωή είχε τη φήμη του γυναικοκατακτητή, ο διάσημος ηθοποιός Τζακ Νίκολσον στα 78 του χρόνια πια, δηλώνει εργένης όχι από επιλογή, και φοβάται πως θα πεθάνει μόνος.

Όπως δήλωσε ο ίδιος στο εβδομαδιαίο αμερικανικό περιοδικό Closer εξακολουθεί να θέλει να είναι μια κάποια γυναίκα, αλλά εκτιμά πως οι ευκαιρίες «δεν είναι ρεαλιστικές πια». Δεν μπορεί να πιάσει κουβέντα δημόσια με κάποια γυναίκα, ενώ εκείνες δεν τον εμπιστεύονται πια εξαιτίας της φήμης του, περιγράφει.

Ο πολυβραβευμένος ηθοποιός των τριών Οσκαρ (α' ανδρικού ρόλου για την «Φωλιά του Κούκου» και το «Καλύτερα δεν Γίνεται» και β' ανδρικού για το «Σχέσεις Στοργής») δεν παρέλειψε να μιλήσει για τη θυελλώδη σχέση του με την ηθοποιό Αντζέλικα Χιούστον, ενώ τόνισε πως ο χωρισμός τους ήταν η χειρότερη περίοδο της ζωής του.

Τώρα κοιμάται ως τη μία το μεσημέρι, παίζει γκολφ με φίλους και τα βράδια βλέπει ταινίες: «Νιώθω πως έχω ακόμα άγρια καρδιά αλλά με χτύπησε η ηλικία», μελαγχολεί.
tanea.gr

Η εξέλιξη των ηλεκτρονικών υπολογιστών στο πεδίο της τεχνητής νοημοσύνης είναι τέτοια που μπορούν πλέον να κρίνουν την προσωπικότητα και τον χαρακτήρα ενός ανθρώπου καλύτερα από ό,τι οι άλλοι άνθρωποι, ακόμη κι αν πρόκειται για συγγενείς και φίλους.

Αμερικανοί επιστήμονες, για πρώτη φορά, συνέκριναν άμεσα την ικανότητα των υπολογιστών και των ανθρώπων, όσον αφορά την ακρίβεια των κρίσεων για την προσωπικότητα και συμπέραναν ότι τα μηχανήματα μπορούν πλέον να «διαβάσουν» πιο σωστά έναν άνθρωπο.

Η κρίση των υπολογιστών βασίζεται σε λογισμικό που χρησιμοποιεί ένα μόνο κριτήριο: τα "likes" (μου αρέσει) ενός ανθρώπου στο facebook σχετικά με διάφορα πράγματα, όπως ταινίες, μουσική, βιβλία, σπορ, προϊόντα, διασημότητες, πολιτικούς κ.α..

Προηγούμενες μελέτες είχαν δείξει ότι τα "likes" ενός χρήστη, που θεωρούνται το «ψηφιακό αποτύπωμά» του, μπορούν να αποκαλύψουν τις πολιτικές και σεξουαλικές τάσεις του, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ερευνητές των πανεπιστημίων Κέμπριτζ της Βρετανίας και Στάνφορντ των ΗΠΑ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Πρακτικά της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ» (PNAS), σύμφωνα με το BBC, το "Science" και το "New Scientist", ανέπτυξαν ένα λογισμικό που, μελετώντας το facebook, μπορεί να αξιολογήσει μια προσωπικότητα με μεγαλύτερη ακρίβεια από ό,τι οι φίλοι και τα μέλη της οικογένειας, παρ' όλο που οι τελευταίοι έχουν οικειότητα με έναν άνθρωπο.

Μόνο ο ή η σύζυγος τα καταφέρνει (οριακά) καλύτερα από τον υπολογιστή.

Το μοντέλο των ερευνητών, όπως επεσήμαναν, αποτελεί μια εντυπωσιακή απόδειξη της ικανότητας των υπολογιστών να αναλύουν τα ψυχολογικά χαρακτηριστικά ενός ανθρώπου μέσω ανάλυσης ψηφιακών δεδομένων (data) και τίποτε άλλο.

Το γεγονός ότι οι μηχανές μπορούν να μάθουν έναν άνθρωπο καλύτερα και από τους συνανθρώπους του, όπως είπαν οι επιστήμονες, αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο στον μακρύ δρόμο για μια πιο στενή σχέση μεταξύ ανθρώπων και μηχανών.

«Στο μέλλον οι υπολογιστές θα μπορούν να ″διαβάζουν″ τα ψυχολογικά γνωρίσματά μας και να αντιδρούν ανάλογα, οδηγώντας έτσι στην ανάδυση μηχανών με συναισθηματική νοημοσύνη και κοινωνική επιδεξιότητα», δήλωσε η υπεύθυνη της μελέτης Γου Γιουγιού του Κέντρου Ψυχομετρικής του Κέμπριτζ.

«Υπό αυτή την έννοια, οι διαδράσεις ανθρώπων - υπολογιστών που αποτυπώνονται σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας όπως το φιλμ «Δικός της», φαίνεται να βρίσκονται πλέον στη σφαίρα του εφικτού», πρόσθεσε.

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν ένα δείγμα 86.220 εθελοντών στο facebook, που συμπλήρωσαν ένα εκτενές ερωτηματολόγιο σχετικά με την προσωπικότητά τους, ενώ επέτρεψαν και την πρόσβαση στα "likes" τους.

Με αυτό τον τρόπο, οι ερευνητές μπόρεσαν να δημιουργήσουν αλγόριθμους που συσχετίζουν τα "likes" με βασικά ψυχολογικά γνωρίσματα, όπως η εξωστρέφεια, η φιλικότητα, η ανοικτότητα, η αίσθηση καθήκοντος, η ύπαρξη νευρωτικών χαρακτηριστικών κ.ά.

Στη συνέχεια, όσοι εθελοντές ήθελαν, κάλεσαν τους φίλους και συγγενείς τους να κρίνουν την προσωπικότητά τους μέσω ενός μικρότερου ερωτηματολογίου. Έτσι, 17.622 εθελοντές κρίθηκαν από ένα άτομο (συγγενή ή φίλο) και 14.410 από δύο.

Τελικά, ο υπολογιστής έκανε τις δικές του ψυχολογικές αξιολογήσεις. Το συμπέρασμα ήταν ότι οι μηχανές και οι αλγόριθμοί τους, αναλύοντας έναν επαρκή αριθμό από "likes", πλησίαζαν περισσότερο από ό,τι οι συγγενείς και οι φίλοι στη «σκιαγράφηση» του ψυχολογικού «πορτρέτου» ενός ανθρώπου.

Μόλις δέκα "likes" αρκούσαν για να ξεπεράσει ο υπολογιστής την κρίση ενός συναδέλφου, με 70 το μηχάνημα ήταν καλύτερος ψυχολόγος από έναν φίλο ή συγκάτοικο, με 150 από ένα μέλος της οικογένειας, ενώ με 300 συναγωνιζόταν τον/την σύζυγο.

Ο μέσος χρήστης του facebook έχει 227 «likes» στο προφίλ του και ο αριθμός αυτός διαχρονικά αυξάνει, άρα στο μέλλον οι υπολογιστές θα έχουν την ευκαιρία να γίνουν ακόμη καλύτεροι ″ψυχολόγοι″.

Όπως είπαν οι ερευνητές, οι συγγενείς και φίλοι μπορεί να γνωρίζουν κάποιον και να βασίζονται στη διαίσθησή τους, όμως οι υπολογιστές έχουν ένα μεγάλο «όπλο»: έναν όγκο από «μεγάλα δεδομένα» (big data) που κρατούν στην μνήμη τους και με τη βοήθεια των οποίων κάνουν συγκρίσεις και κρίσεις.

Ο ερευνητής τόνισε ότι «η ικανότητα να κρίνει κανείς μια προσωπικότητα, συνιστά ουσιώδες συστατικό της κοινωνικής ζωής, από τις καθημερινές αποφάσεις έως τα μακροπρόθεσμα σχέδια ποιόν θα παντρευτείς, θα εμπιστευτείς, θα προσλάβεις ή θα εκλέξεις για πρόεδρο.

Τα ευρήματα μια τέτοιας ανάλυσης δεδομένων μπορεί μελλοντικά να φανούν πολύ χρήσιμα στο να βοηθήσουν τους ανθρώπους, όταν παίρνουν αποφάσεις».

Η διαισθητική κρίση ποτέ δεν θα καταργηθεί, σύμφωνα με τη Γου Γιουγιού, αλλά γιατί να μην βρει έναν αξιόπιστο συμπαραστάτη στο «πρόσωπο» ενός υπολογιστή;

Από την άλλη όμως, πολλοί θα θεωρήσουν ως δυστοπικό ένα μέλλον, όπου οι μηχανές «διαβάζουν» σε μαζική κλίμακα τους ανθρώπους ως ανοικτά βιβλία.

Οι ερευνητές παραδέχτηκαν ότι οι νέες «ψυχαναλυτικές» δυνατότητες των υπολογιστών θέτουν ηθικά ζητήματα προστασίας των δεδομένων της ιδιωτικής ζωής, γι' αυτό, όπως είπαν, οι χρήστες πρέπει να έχουν πάντα τον έλεγχο του «ψηφιακού αποτυπώματός» τους.

«Υπάρχει μια πολύ μεγάλη σκοτεινή πλευρά σε αυτή την τεχνολογία. Με το πάτημα ενός κουμπιού, θα μπορούσε να εφαρμοστεί σε όλο τον πληθυσμό της Γης. Πρέπει να σιγουρευτούμε ότι θα λύσουμε σωστά αυτά τα ζητήματα», δήλωσε ο ερευνητής Μιχάλ Κοζίνσκι.

Άλλοι ψυχολόγοι επεσήμαναν ότι η ανθρώπινη προσωπικότητα είναι άκρως πολύπλοκη και έτσι ποτέ δεν θα καταφέρουν να την «πιάσουν» σωστά ακόμη και οι πιο εξελιγμένοι αλγόριθμοι. Ίσως ναι, ίσως όμως και όχι...
real.gr
Όλοι γνωρίζουμε ότι οι προηγούμενες από εμάς γενιές δεν είναι τόσο εξοικειωμένες με την τεχνολογία και φυσικά είναι πολλές εκείνες οι φορές που έχουμε προσπαθήσει, ανεπιτυχώς, να τους εισάγουμε στον, ίσως, περίπλοκο κόσμο της, αφού αρνούνται κατηγορηματικά την οποιαδήποτε ανάμειξη με το θέμα. Έτσι, ένας 23χρονος ζήτησε βοήθεια από τον παππού του γιατί είχε “παγώσει” ο υπολογιστής του, με τον συμπαθητικό ηλικιωμένο να προσπαθεί να λύσει το πρόβλημα του εγγονού του χρησιμοποιώντας το πιστολάκι για τα μαλλιά, ώστε να τον ζεστάνει.
Πηγή: news247.gr
Μπορεί η πληκτρολόγηση στην εποχή που διανύουμε να είναι μία γρήγορη και αποτελεσματική λύση, ωστόσο οι έρευνες αποδείκνυαν ότι τα οφέλη της χειρόγραφης γραφή είναι ανεκτίμητα.  Σύμφωνα με τους επιστήμονες η γραφή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την έκφραση των συναισθημάτων ή και ως συμπληρωματικό εργαλείο στην ψυχοθεραπεία. Παράλληλα το γράψιμο στο χέρι  ενισχύει την μνήμη αλλά και την ικανότητα μάθησης. Φοιτητές που κρατούν χειρόγραφες σημειώσεις μαθαίνουν καλύτερα από αυτούς που κρατούν σημειώσεις στο κομπιούτερ. Πριν ανακηρύξουμε λοιπόν τη γραφή με το χέρι απομεινάρι του παρελθόντος και πριν στείλουμε ευχές και μηνύματα μέσω social media ας σκεφτούμε τα οφέλη που μπορεί να έχουν τα γράμματα και οι κάρτες γραμμένες στο χέρι.
Είναι μια σπίθα δημιουργικότητας
Το γράψιμο με το στυλό, το μολύβι ή τον μαρκαδόρο αποτελεί ένα πολύ σημαντικό τρόπο επικοινωνίας για τον καθένα μας που στην ουσία προάγει την δημιουργικότητα του ατόμου και την σωστή νοητική του εξέλιξη.
Είναι διαχρονικά
Χρόνια μετά αφού γραφτούν και σταλούν τα γράμματα και οι κάρτες φυλάσσονται και ξαναδιαβάζονται, συγκινούν και  δημιουργούν αναμνήσεις.
Αποδεικνύουν πόσο νοιάζεστε
Φανταστείτε τι χαρά θα κάνουν οι αγαπημένοι σας, όταν αντί για  ένα email ή ένα μήνυα στο κινητό, βρουν στο γραμματοκιβώτιο ένα γράμμα γραμμένο στο χέρι, με το δικό σας γραφικό χαρακτήρα.
Σας κάνουν ευτυχισμένους
Καταγράφοντας κανείς τα συναισθήματά του βοηθάει τον εγκέφαλό του να ξεπεράσει ό,τι τον αναστατώνει, με αποτέλεσμα να νιώθει πιο ήρεμος και χαρούμενος.
Κάθε σας λέξη μετράει
Οι καρτ ποστάλ έχουν περιορισμένο χώρο όποτε η κάθε λέξη σας μετράει. Αφιερώστε χρόνο και σκέψη πριν ευχηθείτε στους αγαπημένους σας.
aftodioikisi.gr
Θα μου πεις «μα καλά πώς σου ‘ρθε αυτό;». Μακάρι να ‘ξερα και μακάρι να μπορούσα να το ξεχάσω. Αλλά μάταια. Ίσως η προοσκαρική περίοδος και οι απονομές να με έκαναν να σκεφτώ τον αδύναμο ηθοποιό. Εκείνον που κάποτε (το 1987) ξεκινούσε με όνειρα να υποδύεται ένα μέλος της πλούσιας αυτής και ιντριγκαδόρικης παρέας και  σήμερα 27 χρόνια μετά συνεχίζει να νομίζει ότι έτσι, έστω παρ’ ελπίδα θα μπορέσει και αυτός μια μέρα να πατήσει ένα ρημάδι κόκκινο (πιο πιθανό όμως ανεξαρτήτου χρώματος) χαλί, μοκέτα ό,τι να ναι.
Αλλά δεν θα τα καταφέρει, λογικά. Ίσως πάλι να χρειάζεται να ρίξουμε λίγο το κινηματογραφικό επίπεδο, έτσι για την ισορροπία.
Τι κάνει λοιπόν ο πάτερ φαμίλιας Eric Forrester; Το πραγματικό του όνομα είναι John McCook και σε ό,τι θέλετε να σας ορκιστώ, ούτε που το είχα ξανακούσει ποτέ στη ζωή μου. Για μένα ήταν, είναι και θα είναι ο …κύριος Eric. Απτόητος, αγέραστος. Εγώ τέλειωσα σχολείο, σπούδασα (κάμποσα χρόνια), έφυγα, γύρισα και έχω επίσης κάμποσα χρόνια υπηρεσίας και εκείνος εκεί. Αλώβητος να σχεδιάζει (ενδεχομένως με το ίδιο μολύβι ακόμα) συνολάκια. Χαρτί για χαρτί δεν έχει αφήσει αχρωμάτιστο. Χαρά στο κουράγιο του.
Η σύζυγος δε η κυρία Stephanie Forrester, η οποία – τι έκπληξη- ούτε αυτή τη λένε έτσι; Susan Flannery το πραγματικό της όνομα, αποφάσισε να αποχωρήσει από τη φαμίλια. Βασικά την πέθαναν. Μη φανταστείτε τίποτα τρομερή αποχή. Έκλεισε πρώτα τα 2.498 επεισόδια- σύμφωνα με κάποιοες πηγές- έβγαλε πλήρη σύνταξη και μάλλον έφυγε με εθελούσια αποχώρηση.
Η γυναίκα-μυστήριο/δηλητήριο και τελικά μέλος της οικογένειας, η πανούργα, σύζυγος/αδερφή/ερωμένη «Αναστασία» (πατέρα και υιού δηλαδή Forrester), η Μπρούκ παραμένει και αυτή δυναμικά στον οίκο μόδας. Μαζί με τον κύριο Eric, είναι οι μακροβιότεροι της σειράς. Katherine Kelly Lang το όνομά της – γνωστό ήταν αυτό- σύμφωνα με πηγές έχει ...γράψει 3.543 επεισόδια, το οποίο το αναφέρω αλλά δεν το πολυπιστεύω, γιατί τι έκανε καμιά χιλιάρα επεισόδια παραπάνω από την οικογένεια Forrester, όπως αναφέρουν ίδιες πηγές; Σκούπιζε το πλάτω; Γιατί αν θυμάμαι καλά φτωχή ήταν αυτή στην αρχή.
Τέλος πάντων, χίλια πάνω χίλια κάτω (η σειρά συνολικά έχει περίπου 6.700 στο σύνολο) τα κατάφερε και με πολλή υπομονή και επιμονή φέτος (ναι φέτος) ήταν υποψήφια για τον Α΄ γυναικείο ρόλο στα …ημερήσια Emmy, αυτά της σαπουνόπερας. Πέρυσι είχε προταθεί για Β' γυναικείο αλλά δεν τα κατάφερε να κερδίσει. Πολύ πείσμα πάντως αυτή η Μπρούκ.
Ο έρωτάς της, ο Ronn Moss (ναι αυτό το όνομα το θυμάμαι από όταν ερχόταν στην Ελλάδα και γινόταν πρώτο θέμα στις ειδήσεις «Έφτασε ο Ριτζ» και οι γυναίκες φανς παρατούσαν άντρα και παιδιά και έτρεχαν για μία φωτογραφία μαζί του, τότε με φιλμ οι φωτογραφικές - άλλη αγωνία). Ο Ronn ήταν ο γόης Ριτζ της οικογενείας των Forrester, από την οποία …αυτομόλησε το 2012 για να κάνει καριέρα (παλιά μου τέχνη κόσκινο) στο The Bay, μία τηλεοπτική σειρά, που, παρά την παρουσία του, έχει κερδίσει το κοινό.
Όλα αυτά δε θα συνέβαιναν όμως χωρίς τη Joanna Johnson. Την Caroline Spencer,  τη γυναίκα που μάλλον έχει πεθάνει, αναστηθεί, ξαναπεθάνει, επιστρέψει ως δίδυμη αδερφή όσο κανείς άλλος στην ιστορία της κινούμενης εικόνας. Η ξανθιά Joanna παραμένει στα ίδια χρώματα και μπαινοβγαίνει ακόμα στην Τόλμη και Γοητεία, όποτε τη χρειαστούν. Έτσι κάνουν οι φίλοι. Καριέρα-καβάτζα δε λέγεται αυτό;
Για το Θορν αρνούμαι να μιλήσω, γιατί ο πρώτος ήταν χαρακτηριστικός αλλά τον άλλαξαν πολύ σύντομα (και πολύ στενοχωρήθηκε μία θεία μου τότε και συμπάσχω ακόμα) αλλά δε θα μπορούσα να κάνω το ίδιο για την Dr. Taylor Haynes, την Hunter Tylo, όπως την ξέρουν στην εφορία. Όταν πρωτοεμφανίστηκε όλοι έμειναν με το στόμα ανοιχτό: μα τι κούκλα! Σήμερα, παραμένει το ίδιο γοητευτική, πολύ πιο πλαστική, χωρίς καμία απολύτως εξέλιξη. Έχει όμως στα ατού της δύο υποψηφιότητες: Hottest Female Star και το 1995 και το 1999 μάλιστα, έστω και αν δεν κέρδισε ποτέ. Την είχε απαγάγει/ αγοράσει και ένας μαχαραγιάς κάποτε αυτή ή κάνω λάθος;
Extra (άχρηστη) info: σε 60 επεισόδια του 2014 είδαμε και την Alison, την οποία υποδύθηκε η Theodora Greece. Κοιτάτε με απορία; Θα σας τη λύσω: Πρόκειται για την κόρη του πρώην βασιλιά Κωνσταντίνου και της Άννα Μαρίας, το προτελευταίο τους παιδί, που κάνει καριέρα (;) στα τηλεοπτικά δρώμενα. Ποιος το περίμενε!
Για οποιαδήποτε πληροφορία έχετε για τη γνωστή οικογένεια παρακαλώ επικοινωνήστε. Μη με αφήνετε να ζω στο σκοτάδι.
clickatlife.gr

Το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας στο έδαφος φιλοδοξεί να σπάσει το Bloodhound SuperSonic Car (SSC), πιάνοντας ταχύτητα 1.600 χιλιομέτρων ανά ώρα.
Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του CNN, το όχημα είναι φτιαγμένο από τιτάνιο, ίνες άνθρακα και είναι σχεδιασμένο να κινείται πιο γρήγορα από σφαίρα. Το Bloodhound SSC είναι υπό ανάπτυξη εδώ και περίπου έξι χρόνια.
Το 2016, η ομάδα, η οποία εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο, σκοπεύει να μεταβεί με το όχημά της, μήκους 8,9 μέτρων, στο Χάκσιν Παν – αποξηραμένη κοίτη λίμνης- στη Νότια Αφρική, με σκοπό να πραγματοποιήσει την απόπειρά της. Ο πρώην πιλότος μαχητικών αεροσκαφών της RAF, Άντι Γκριν, σημειώνει ότι και μόνο ο σχεδιασμός ενός αυτοκινήτου το οποίο θα αντέχει και δεν θα διαλύεται σε αυτές τις ταχύτητες αποτελεί θρίαμβο από μηχανολογικής πλευράς.

BLOODHOUND PROJECT
«Καθόλου λάστιχα» είπε σχετικά στο CNN. «Πέρα από τα 450 μίλια ανά ώρα (724 χλμ/ ώρα) είναι πολύ, πολύ δύσκολο να κρατηθεί ένα λάστιχο- απλά πετάγονται. Οπότε έχουμε συμπαγές αλουμίνιο. Περάσαμε μια τεράστια εξέλιξη για να βρούμε κάτι που είναι αρκετά ανθεκτικό για κάτι τέτοιο. Βασικά, αυτό το αυτοκίνητο κινείται πιο γρήγορα από μια σφαίρα, οπότε ο,τιδήποτε το αγγίζει είναι σαν να βολή από σφαίρα».

Ο πρώην πιλότος, ο οποίος έχει πετάξει σε αποστολές πάνω από το Ιράκ, τη Βοσνία και το Αφγανιστάν, μπορεί να περηφανεύεται ότι είναι ο μόνος άνθρωπος που έχει σπάσει το φράγμα του ήχου τόσο στον αέρα όσο και στο έδαφος. Το 1997 «έπιασε» τα 763 μίλια ανά ώρα (1227 χλμ/ ώρα), ή Μαχ 1, στο ThrustSSC, κάτι που τον κατέστησε τον πρώτο άνθρωπο που έσπασε το φράγμα του ήχου στο έδαφος. Το Bloodhound Project πάει το ρεκόρ ένα βήμα παραπέρα, με ένα αυτοκίνητο το οποίο είναι εν μέρει μαχητικό αεροσκάφος, εν μέρει αυτοκίνητο της Formula 1 και εν μέρει διαστημικός πύραυλος.

BLOODHOUND PROJECT
«Τα χίλια μίλια ανά ώρα στο επίπεδο του εδάφους είναι μεγαλύτερη ταχύτητα από όποια έχει πιάσει αντίστοιχα μαχητικό αεροσκάφος στην ιστορία, οπότε θα υπάρχουν κάποιες μεγάλες προκλήσεις» ανέφερε σχετικά ο Γκριν.


BLOODHOUND PROJECT
Πέρα από τρεις κινητήρες, ιπποδύναμης 135.000 αλόγων, το Bloodhound είναι εξοπλισμένο με πυραυλοκινητήρες για την παροχή της απαραίτητες ώθησης. «Οι κινητήρες τζετ από μόνοι τους θα μας πάνε γύρω στα 600 μίλια ανά ώρα, αλλά για να πετύχουμε το ρεκόρ, στα 350 μίλια ανά ώρα θα πρέπει να βάλουμε μπροστά έναν πυραυλοκινητήρα που θα μας φτάσει μέχρι τα 1000» είπε ο επικεφαλής σχεδιαστής, Μαρκ Τσάμπαν. «Ο πύραυλος είναι το κλειδί- αυτή είναι η διαφορά ανάμεσα στα 750 μίλια ανά ώρα και στα 1.000 μίλια ανά ώρα».

Το κοντινότερο σε κάτι τέτοιο που έχει επιτευχθεί είναι από ένα μαχητικό F-104, το οποίο είχε πετάξει μόλις πάνω από το επίπεδο του εδάφους σε ταχύτητα 988 μιλίων ανά ώρα. Ωστόσο, κατά τον Γκριν ο βασικός στόχος είναι να εμπνευστούν οι μηχανικοί των επόμενων γενεών.
naftemporiki.gr

Η κλιματική αλλαγή αποτελεί τον κυριότερο εχθρό των πάντα, προκαλώντας την απώλεια των μισών βιοτόπων τους έως το 2070, σύμφωνα με νέα έρευνα του Πανεπιστημίου Rutgers στο Νέο Τζέρσεϋ των Ηνωμένων Πολιτειών.
Μία πιθανή λύση για την επιβίωση των απειλούμενων γιγαντιαίων πάντα είναι η μετατόπισή τους σε εναλλακτικούς, μακρινούς βιοτόπους όπου οι αλλαγές του κλίματος δεν έχουν την ίδια ένταση.
Τα πάντα είναι γνωστά για την ιδιαίτερα εκλεκτική διατροφή τους με μπαμπού, καθώς και τις μεγάλες αναπαραγωγικές δυσκολίες που εμφανίζουν λόγω της κατά κανόνα εξαιρετικά χαμηλής συχνότητας ζευγαρώματος. Η κατακόρυφη άνοδος της κατασκευής αυτοκινητοδρόμων στην Κίνα τις τελευταίες δεκαετίες θέτει ακόμα μεγαλύτερη πίεση στα απειλούμενα ζώα.
Λαμβάνοντας υπ’ όψιν αυτούς τους παράγοντες, ο καθηγητής Μινγκ Τσου και οι συνεργάτες του ανέπτυξαν ένα μοντέλο για το πώς θα επηρεαστεί η γεωγραφική κατανομή των πάντα από την κλιματική αλλαγή.
Η ερευνητική ομάδα εκτιμά πως ακόμα και με το πιο αισιόδοξα σενάριο, το οποίο προβλέπει αύξηση της μέσης θερμοκρασίας του πλανήτη κατά ένα βαθμό Κελσίου ως το 2100, οι κατάλληλοι βιότοποι ενδέχεται να μειωθούν έως και κατά 50 τοις εκατό. Επιπλέον, οι πληθυσμοί των ζώων ίσως διαχωριστούν γεωγραφικά. Αυτό σημαίνει πως πολλές μικρές ομάδες ζώων, όπως τα 29 πάντα που ζουν στα βουνά Ντασιάνγκ στη νοτιοδυτική Κίνα, θα απομονωθούν από τον υπόλοιπο πληθυσμό με κίνδυνο να εξαφανιστούν γρηγορότερα.
Η έρευνα καταλήγει με την ελπίδα πως κάποιες ορεινές περιοχές βόρεια των τωρινών βιοτόπων των πάντα ίσως εξελιχθούν με τη σειρά τους σε βιώσιμες επιλογές για την φύτευση μπαμπού και τη μετατόπιση των ζώων.
Οι φραγμένες αρτηρίες εμποδίζουν τη ροή του αίματος και κουράζουν την καρδιά, αυξάνοντας κατακόρυφα τον κίνδυνο καρδιακού επεισοδίου, όπως το έμφραγμα του μυοκαρδίου, ή η στεφανιαία καρδιακή νόσος. Δείτε τέσσερα βασικά σημάδια που δείχνουν ότι έχετε σοβαρό πρόβλημα απόφραξης στις αρτηρίες σας:
Στυτική δυσλειτουργία
Οι άνδρες έχουν ένα ενσωματωμένο σύστημα “προειδοποίησης” για τη στεφανιαία νόσο. Όταν το να επιτευχθεί η στύση είναι δύσκολο ή αδύνατο, τότε αυτό μπορεί να είναι ένα σημάδι φραγμένων αρτηριών στην πύελο που εμφανίζεται πολύ πριν επέλθει μια καρδιακή προσβολή. Υπάρχουν, κατά μέσον όρο, τρία έως πέντε έτη μεταξύ της έναρξης των προβλημάτων στυτικής δυσλειτουργίας και της διάγνωσης της στεφανιαίας νόσου, χρονικό διάστημα που είναι αρκετό για να λάβετε τα μέτρα σας.
Απώλεια μαλλιών – φαλάκρα
Σε μια νέα έρευνα επάνω σε 37.000 άνδρες, αποδείχτηκε ότι η εκτεταμένη φαλάκρα στην κορυφή του κεφαλιού είναι δείκτης αυξημένου κινδύνου για τη στεφανιαία νόσο σε οποιαδήποτε ηλικία. Σε μια άλλη έρευνα σε πάνω από 7.000 άτομα (4.000 γυναίκες και 3.000 άντρες) διαπιστώθηκε ότι η μέτρια έως σοβαρή φαλάκρα διπλασιάζει τον κίνδυνο θανάτου από καρδιακή νόσο και στα δύο φύλα.
Το σχήμα στον λοβό του αυτιού
Ένας από τους πιο παράξενους δείκτες καρδιακής νόσου είναι η πτυχή στον λοβό του αυτιού (συγκεκριμένα, μία γωνιακή πτυχή στο αυτί που εκτείνεται διαγώνια από το ακουστικό κανάλι στο κατώτερο άκρο του λοβού του αυτιού). Η πτυχή του αυτιού μπορεί να προκύψει από κακή κυκλοφορία του αίματος, συμπεριλαμβανομένων των αρτηριών στην καρδιά. Παρά το γεγονός ότι ορισμένοι υποστηρίζουν πως μια πτυχή στο αυτί δεν είναι παρά μόνο μια γενική ένδειξη γήρανσης, ερευνητές έδειξαν μέσω μιας εξελιγμένης μεθόδου αξονικής τομογραφίας για τη μέτρηση της στεφανιαίας νόσου, ότι η πτυχή του αυτιού “προβλέπει” τις καρδιακές παθήσεις, ακόμη και αφότου οι συγγραφείς της έρευνας συνυπολόγισαν άλλους παράγοντες κινδύνου, όπως η ηλικία και το κάπνισμα.
Πόνος στην γάμπα όταν περπατάτε
Η αρτηριοσκλήρυνση μπορεί να μπλοκάρει τις αρτηρίες των ποδιών, ιδιαίτερα στους καπνιστές, προτού καν διαγνωστεί σε αυτούς στεφανιαία νόσος. Αυτό το σύμπτωμα απαιτεί άμεση ιατρική αξιολόγηση χωρίς καθυστέρηση. Ο γιατρός σας θα εξετάσει τους παλμούς στα πόδια σας και θα εκτελέσει απλές μετρήσεις της αρτηριακής πίεσης των ποδιών και της ροής του αίματος για να επιβεβαιωθεί η διάγνωση της κακής κυκλοφορίας στα πόδια.
onmed.gr
Μπορεί ο χιονιάς να έφυγε αλλά το κρύο παραμένει τσουχτερό! Όσο λοιπόν κι αν μας αρέσουν οι βόλτες τα Σαββατοκύριακα, όταν ο καιρός δεν το επιτρέπει, δεν θα βάζαμε ποτέ την υγεία των παιδιών μας σε κίνδυνο.
Όταν όμως κάνει πολύ κρύο μπορεί να ακούτε συνέχεια τα παιδιά να μουρμουρίζουν «Μαμά, βαριέμαι». Δείτε 8 ιδέες για δημιουργικό παιχνίδι μέσα στο σπίτι.  Αποδείξτε στα παιδιά σας ότι το να κάτσετε μια μέρα μέσα στο σπίτι δεν είναι απαραίτητα κακό, αλλά μια ευκαιρία να μάθουν κάτι νέο!

Παίξτε καραόκε

Το καραόκε είτε θα σας φτιάξει οικογενειακώς το κέφι είτε θα το απογειώσει. Οργανώστε έναν διαγωνισμό τραγουδιού μεταξύ σας ή βιντεοσκοπήστε τα μικρά τη στιγμή που τραγουδάνε και προβάλετε κατόπιν στην τηλεόρασή σας τα δικά τους «βιντεοκλίπ». Μπορείτε επίσης να απελευθερώσετε την ροκ σταρ που κρύβετε μέσα σας!

Παίξτε με τα ρούχα

Βγάλτε όλα τα ρούχα έξω μαζί με τα ψηλά σας τακούνια, τον αθλητικό εξοπλισμό του μπαμπά ή ό,τι άλλο μπορείτε να βρείτε και αφήστε τα παιδιά να κάνουν τους πιο τρελούς συνδυασμούς που μπορεί να φανταστεί κανείς.

Γιορτάστε και πάλι τα Χριστούγεννα

Μπορεί οι περισσότεροι να ξεστολίσαμε τα δέντρα αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να ψήσουμε χριστουγεννιάτικα μπισκοτάκια στον φούρνο, να μιλάμε για τις παραδόσεις ή να ακούμε χριστουγεννιάτικα τραγούδια!

Κάντε τον D.J

Μπείτε στο youtube και ενθαρρύνετε τα παιδιά να δημιουργήσουν τη δική τους λίστα. Βάλτε τους να ακούσουν δικά τους αγαπημένα τραγούδια ή δοκιμάστε ένα εντελώς διαφορετικό είδος και ροκάρετε!

Ασχοληθείτε με την βιβλιοθήκη σας

Βρείτε ποια είναι τα αγαπημένα σας βιβλία από τη συλλογή, οργανώστε τη βιβλιοθήκη σας ανάλογα με το χρώμα του κάθε βιβλίου ή το μέγεθος ή βρείτε απλά μια ζεστή γωνιά και διαβάστε παραμυθάκια.

Φώτα, κάμερα, πάμε!

Ενθαρρύνετε τη δημιουργικότητα των παιδιών γράφοντας και σκηνοθετώντας τη δική σας εκπομπή. Αν τα παιδάκια σας είναι πολύ μικρά για να το κάνουν προσφέρετε τη βοήθειά σας με την κάμερα. Ακόμα κι αν δεν καταφέρετε να γράψετε τη δική σας εκπομπή το σίγουρο είναι ότι θα διασκεδάσετε.

Παίξτε το παντοπωλείο

Ακόμα κι αν δεν έχετε φανταχτερά σετ παιχνιδιού παντοπωλείου, στην κουζίνα σας θα υπάρχουν πολλά τρόφιμα και προϊόντα που θα σας επιτρέψουν να φτιάξετε το δικό σας μπακάλικο.

Ξεθάψτε τις παλιές σας κάλτσες

Δημιουργήστε μαριονέτες με τις κάλτσες γεμίζοντας τες με άμμο και διακοσμώντας τες με χρωματιστά κουμπιά και κλωστές. Ένα καθαρό ζευγάρι κάλτσες έχει άπειρες δυνατότητες.
baby.gr
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο κέρδισε για δεύτερη διαδοχική χρονιά (και τρίτη συνολικά) τη Χρυσή Μπάλα της FIFA, αφήνοντας πίσω του τον Λιονέλ Μέσι και τον Μάνουελ Νόιερ.

Μάλιστα, η νίκη του Ρονάλντο ήταν συντριπτική, καθώς συγκέντρωσε το 37,66% των ψήφων, έναντι 15,76% του Λιονέλ Μέσι και 15,72% του Μάνουελ Νόιερ.

“Ήταν μία φανταστική χρονιά. Θα ήθελα να συνεχίσω τη δουλειά που έχω κάνει μέχρι τώρα. Θέλω να προσπαθήσω να βελτιώνομαι, να γίνομαι καλύτερος κάθε μέρα που περνά. Ποτέ δε σκέφτηκα ότι θα κέρδιζα αυτό το τρόπαιο τρεις φορές. Θέλω να γίνω ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες όλων των εποχών”, δήλωσε παραλαμβάνοντας το βραβείο του ο Πορτογάλος σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης.

Καλύτερος προπονητής της χρονιάς ψηφίστηκε ο τεχνικός της Εθνικής Γερμανίας Γιόακιμ Λεβ, με ποσοστό 36,23% των ψήφων, έναντι 22,06% του Κάρλο Αντσελότι και 19,02% του Ντιέγκο Σιμεόνε, ενώ ως καλύτερο γκολ της χρονιάς ψηφίστηκε αυτό του Χάμες Ροντρίγκες στο παιχνίδι του Μουντιάλ ανάμεσα στην Κολομβία και την Ουρουγουάη, με ποσοστό 42%, αφήνοντας πίσω του τα γκολ της Στεφανί Ρος (33%) και του Ρόμπιν φαν Πέρσι (11%).

Επίσης, η FIFA ανακοίνωσε την καλύτερη ενδεκάδα της χρονιάς, με βάση τις προτιμήσεις περισσότερων από 50.000 επαγγελματιών ποδοσφαιριστών από όλο τον κόσμο.

Στην... ονειρεμένη ενδεκάδα της FIFA, τερματοφύλακας είναι (ποιος άλλος;) ο Μάνουελ Νόιερ της Μπάγερν Μονάχου, ενώ την αμυντική τετράδα απαρτίζουν οι Σέρχιο Ράμος (Ρεάλ Μαδρίτης), Τιάγο Σίλβα (Παρί Σεν Ζερμέν), Νταβίντ Λουίς (Παρί Σεν Ζερμέν) και Φίλιπ Λαμ (Μπάγερν Μονάχου).

Στο κέντρο παρατάσσονται οι Αντρές Ινιέστα (Μπαρτσελόνα), Τόνι Κρόος (Ρεάλ Μαδρίτης) και Άνχελ Ντι Μαρία (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ).

Όσο για την τριάδα της επίθεσης, αυτή είναι μάλλον αναμενόμενη: Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα), Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ Μαδρίτης) και Άριεν Ρόμπεν (Μπάγερν Μονάχου).
news.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!