Τρίτη, 1 Νοεμβρίου 2016


Ένα «έξυπνο» ποτήρι, με ενσωματωμένο μικροτσίπ που συλλέγει πληροφορίες σχετικά με τις προτιμήσεις των καταναλωτή, οι οποίες προορίζονται για τις εταιρείες του χώρου των ποτών, ανέπτυξε η startup εταιρεία Glassify.

Ο χρήστης του «έξυπνου» ποτηριού πίνει από αυτό και παράλληλα το μικροτσίπ που βρίσκεται στη βάση του συνδέεται με εφαρμογή smartphone και στέλνει τα δεδομένα στις ενδιαφερόμενες εταιρείες, με τον καταναλωτή να κερδίζει προσφορές κ.α.

Όπως τονίζει ο Ομέρ Αγκίβ, διευθύνων σύμβουλος της Weissbeerger και μέλος του συμβουλίου της Glassify, «ο καταναλωτής παραγγέλνει την κανονική του μπύρα, απλά του έρχεται σε ένα έξυπνο ποτήρι, έχει ακόμα και το ίδιο σχήμα, αλλά μόλις το βάλει δίπλα στο smartphone του, λαμβάνει χώρα η μαγεία, επειδή αυτόματα εντοπίζεται το έξυπνο ποτήρι και μετά όλα τα δεδομένα μεταδίδονται στο cloud.

Ξέρουμε ποιος είναι, ποια είναι η ηλικία του, ποιο είναι το όνομά του, αν είναι η πρώτη φορά που δοκιμάζει αυτή τη μάρκα, ποιο είναι το ιστορικό κατανάλωσής του, και μετά η εταιρεία μπορεί να αλληλεπιδράσει μαζί του σε πραγματικό χρόνο».

Σύμφωνα με τη Glassify, είναι δυνατή η παραγωγή ποτηριών υψηλής τεχνολογίας σχεδόν στην ίδια τιμή με τα κανονικά. Και αν οι πελάτες δέχονται να αποκαλύψουν την ηλικία, το φύλο και τις προτιμήσεις τους με αντάλλαγμα μία μπύρα κερασμένη, αυτό θα έδινε πολύ χρήσιμα δεδομένα στις εταιρείες.

«Σε αυτή την περίπτωση κερδίζουν όλοι. Ο καταναλωτής παίρνει το υλικό και τα promotions που τον ενδιαφέρουν και την ίδια στιγμή η ζυθοποιία και το μπαρ μπορούν να “στοχεύσουν” πελάτες βάσει των προτιμήσεών τους, κάτι που τους προσελκύει ακόμα περισσότερο στο μπαρ» λέει ο Μπεν Μπάιρον, διευθύνων σύμβουλος της Glassift.

Η εταιρεία φιλοδοξεί να φέρει επανάσταση στα ποτήρια σε όλο τον κόσμο, φέρνοντας ένα μέλλον όπου τα «έξυπνα» αυτά ποτήρια θα είναι τόσο κοινά όσο σήμερα τα smartphones.

Η πρώτη «φουρνιά» αναμένεται να βγει στις αγορές της βόρειας Αμερικής και της Ευρώπης στο πρώτο τρίμηνο του 2017.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

Αν η άνοδος της θερμοκρασίας έως το τέλος του αιώνα ξεπεράσει τον ενάμιση βαθμό Κελσίου, το βέλτιστο όριο που έχει θέσει η διεθνής Συμφωνία του Παρισιού, πολλά εδάφη γύρω από τη Μεσόγειο θα μετατραπούν σε έρημο, προειδοποιεί γαλλική μελέτη στην επιθεώρηση «Science».

Οι εκτιμήσεις

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι, αν η η θερμοκρασία ανέβει ενάμιση βαθμό σε σχέση με τα προβιομηχανικά επίπεδα, δεν αποκλείεται να επανεμφανιστούν στη Μεσόγειο που δεν έχουν υπάρξει εδώ και 10.000 χρόνια. Στο χειρότερο σενάριο, μεγάλες πόλεις της Μεσογείου όπως η Λισαβώνα και η Σεβίλλη θα βρίσκονται πια στο μέσο της ερήμου.

Ήδη οι θερμοκρασίες στη λεκάνη της Μεσογείου είναι περίπου 1,3 βαθμούς Κελσίου μεγαλύτερες από εκείνες της περιόδου 1880-1920, ενώ την ίδια περίοδο η μέση αύξηση της παγκόσμιας θερμοκρασίας ήταν μικρότερη, γύρω στους 0,85 βαθμούς Κελσίου. Αυτό δείχνει ότι η Μεσόγειος είναι πιο ευαίσθητη και άρα ευάλωτη στην κλιματική αλλαγή.

Οι γάλλοι επιστήμονες μελέτησαν δείγματα γύρης από διαδοχικά γεωλογικά ιζήματα του παρελθόντος, εξάγοντας έτσι συμπεράσματα για την πορεία του μεσογειακού κλίματος και των οικοσυστημάτων κατά τα τελευταία 10.000 χρόνια. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας υπολογιστικά μοντέλα, έκαναν προβλέψεις για την εξέλιξη των οικοσυστημάτων στο μέλλον, με βάση διάφορα σενάρια.

Η αύξηση

Αν η άνοδος της θερμοκρασίας φθάσει και ξεπεράσει τους δύο βαθμούς Κελσίου, τότε ολόκληρες περιοχές, όπως η νότια Ισπανία, μετατρέπονται σε ερήμους, τα δάση φυλλοβόλων δέντρων εξαφανίζονται σταδιακά και μετακινούνται σε πιο ορεινά και βόρεια μέρη, ενώ στη θέση τους, σε ένα μεγάλο μέρος της Μεσογειακής λεκάνης, εμφανίζονται θαμνώδη φυτά.

Οι ερευνητές επισήμαναν ότι αυτές οι αλλαγές στα οικοσυστήματα θα οφείλονται καθαρά στην κλιματική αλλαγή και δεν λαμβάνουν καν υπόψη τους άλλες ανθρωπογενείς επιδράσεις, όπως τις αλλαγές στη χρήση γης, την επέκταση των αστικών περιοχών, την υποβάθμιση του εδάφους κ.ά., που μπορεί να επιδεινώσουν περαιτέρω την καστάταση.

Ο Ζοέλ Γκιγιό του Πανεπιστημίου της Αιξ-Μασσαλίας και του Κολλεγίου της Γαλλίας, επικεφαλής της μελέτης, τόνισε ότι οι κλιματικές συνθήκες έπαιξαν ρόλο στην ανάδυση και στην εξέλιξη πολλών μεγάλων πολιτισμών της Μεσογείου, όπως του αιγυπτιακού, του ελληνικού και του ρωμαϊκού, κάτι που μπορεί να συμβεί και στο μέλλον. Τόνισε ότι οι σημερινές προσφυγικές ροές, που σήμερα έχουν πολιτικά και οικονομικά αίτια, μελλοντικά μπορεί να ενταθούν λόγω της παρατεταμένης ξηρασίας στα νότια της Μεσογείου.

Πηγή: tovima.gr

Η χρήση κινητού τηλεφώνου, υπολογιστή-ταμπλέτας ή άλλου ηλεκτρονικού «γκάτζετ» στο κρεβάτι πριν τον ύπνο αποτελεί «συνταγή» αϋπνίας ή κακής ποιότητας ύπνου, προειδοποιεί μια νέα βρετανική επιστημονική μελέτη, που αξιολόγησε όλες τις σχετικές έρευνες μέχρι σήμερα πάνω στο ζήτημα.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον ειδικό στη βιοστατιστική Μπεν Κάρτερ του King's College του Λονδίνου και της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Κάρντιφ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό παιδιατρικό περιοδικό "JAMA Pediatrics", αξιολόγησαν (μετα-ανάλυση) 20 έρευνες παρατήρησης, που συνολικά αφορούσαν περίπου 125.200 παιδιά, με μέση ηλικία 14,5 ετών. Διαπιστώθηκε ότι η χρήση ηλεκτρονικών συσκευών υπερδιπλασιάζει τον κίνδυνο ανεπαρκούς ύπνου.

Οι επιστήμονες επισήμαναν, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ότι ο ύπνος είναι ζωτικός για την υγιή σωματική και ψυχική ανάπτυξη των παιδιών και τόνισαν ότι η χρήση ηλεκτρονικών φορητών συσκευών πριν από τον ύπνο έχει αρνητικές συνέπειες τόσο για την ποσότητα, όσο και για την ποιότητα του ύπνου, με αποτέλεσμα τα παιδιά να είναι νυσταγμένα την επόμενη μέρα.

Οι ερευνητές συνιστούν την ελάχιστη δυνατή χρήση τέτοιων συσκευών στην κρεβατοκάμαρα πριν την ώρα του ύπνου.

Πέντε από τους πιο σημαντικούς και «επίμονους» γρίφους της φυσικής θα λύσει μία καινούρια προτεινόμενη θεωρία, στην περίπτωση που επαληθευτεί πειραματικά.

Διατυπωμένο από ερευνητές από πανεπιστήμιο και ινστιτούτα στη Γαλλία, την Ισπανία, τη Γερμανία και την Αγγλία, το καινούριο μοντέλο υπόσχεται να δώσει απάντηση στους «γρίφους» της φύσης της σκοτεινής ύλης, του μηχανισμού πίσω από τον πληθωρισμό του σύμπαντος, της επικράτησης της ύλης έναντι της αντιύλης, των ταλαντώσεων των νετρίνων και το πρόβλημα της μη παραβίασης της συμμετρίας CP από την ισχυρή πυρηνική δύναμη.

Η θεωρία ονομάζεται SMASH και βασίζεται στο Καθιερωμένο Πρότυπο της φυσικής, με ορισμένες προτεινόμενες τροποποιήσεις.

Το Καθιερωμένο Πρότυπο περιγράφει όλα τα «δομικά συστατικά» της ύλης και τις μεταξύ τους αλληλεπιδράσεις, εκτός από τη βαρύτητα. Αν και έχει επιβεβαιωθεί από όλα τα πειράματα που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, δεν μπορεί να εξηγήσει ορισμένα φαινόμενα που παρατηρούνται στη φύση.

Για παράδειγμα, δεν βοηθά τους φυσικούς να καταλάβουν ποια είναι η φύση της σκοτεινής ύλης, δηλαδή αυτού του μυστηριώδους υλικού που αντιστοιχεί στο 84% της μάζας του σύμπαντος.

Επίσης, δεν εξηγεί γιατί η ύλη επικράτησε της αντιύλης, αλλά και γιατί στα αρχικά στάδια της δημιουργίας του, το σύμπαν πέρασε από μία φάση απότομης διαστολής, η οποία έχει ονομασθεί πληθωρισμός.

Από τέτοια αναπάντητα ερωτηματικά, οι φυσικοί είναι πεπεισμένοι πως το Καθιερωμένο Πρότυπο είναι ατελές. «Πιθανότατα υπάρχουν και άλλα σωματίδια», λέει στο περιοδικό New Scientist o Μίκαελ Σαπόσνικοφ από το Ελβετικό Ομοσπονδιακό Τεχνολογικό Ινστιτούτο στη Λοζάνη. «Το ερώτημα είναι πόσα νέα σωματίδια χρειαζόμαστε».

Μερικά προτεινόμενα μοντέλα, όπως η υπερσυμμετρία, προβλέπουν τουλάχιστον διπλάσιο αριθμό σωματιδίων από το Καθιερωμένο Πρότυπο, από τα οποία κανένα δεν έχει ανιχνευτεί πειραματικά σε διατάξεις όπως ο Μεγάλος Επιταχυντής Αδρονίων. Από την άλλη, το SMASH προβλέπει μόλις 4 νέα σωμάτια καθώς και ένα πεδίο το οποίο εκδηλώνεται με τη δράση δύο ακόμη σωματιδίων.

Από τα σωματίδια αυτά, το πρώτο αποτελεί το «συστατικό» της σκοτεινής ύλης. Το δεύτερο κρύβεται θεωρητικά πίσω από την εποχή του πληθωρισμού του σύμπαντος.

«Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της συγκεκριμένης θεωρίας είναι πως θα μπορεί να ελεγχθεί μέσα στα επόμενα 10 χρόνια περίπου», σημειώνει στο περιοδικό ο Αντρέας Ρίνγκβαλντ, μέλος της ομάδας από το γερμανικό ερευνητικό κέντρο DESY (Deutsches Elektronen-Synchrotron) στο Αμβρούργο.

«Μπορείς πάντα να επινοείς καινούριες θεωρίες, αν όμως για αυτές η δυνατότητα ελέγχου θα δοθεί σε 100 χρόνια, ή και ακόμη και ποτέ, τότε δεν μπορούμε να μιλάμε για αληθινή επιστήμη».

Η θεωρία προβλέπει ότι το ένα από τα προτεινόμενα σωματίδια θα πρέπει να είναι 10 δισ. φορές ελαφρύτερο από το ηλεκτρόνιο. Σωματίδια με τέτοια μάζα θα μπορούσαν να ανιχνευθούν από το πείραμα CULTASK που πραγματοποιείται στη Νότια Κορέα ή να ανιχνευθούν στο μέλλον από το πείραμα MADMAX που σχεδιάζεται να ξεκινήσει στη Γερμανία.

Βέβαια, όσο οι πειραματικοί φυσικοί θα προσπαθούν να βρουν πειραματικά δεδομένα τα οποία θα επιβεβαιώσουν ή θα καταρρίψουν τη θεωρία, αυτό δεν σημαίνει πως στην πορεία δεν είναι πιθανόν να προκύψει ένα ακόμη καλύτερο μοντέλο. «Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά», παραδέχεται στο περιοδικό ο Ρίνγκβαλντ.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.grΤζόκερ κλήρωση 1754: Τουλάχιστον 9.300.000 ευρώ θα μοιραστούν οι τυχεροί της πρώτης κατηγορίας στην επόμενη κλήρωση (Πέμπτη 03/11/2016) μετά το νέο τζακ ποτ που σημειώθηκε την Κυριακή. Δείτε τους αριθμούς που ανέδειξε η κλήρωση του Τζόκερ την Κυριακή 30/10/2016 και όσα πρέπει να γνωρίζετε.


Κι αν σου κάτσει; H κλήρωση Τζόκερ την Κυριακή 30/10/2016 (αριθμός κλήρωσης 1753) μοίραζε περισσότερα από 8.000.000 ευρώ στους νικητές της πρώτης κατηγορίας. Ωστόσο, μετά το ΤΖΑΚ ΠΟΤ, το ποσό που θα μοιραστούν οι νικητές της πρώτης κατηγορίας, στην επόμενη κλήρωση (Πέμπτη)... εκτοξεύεται στα 9,3 εκατομμύρια ευρώ. Το μεγαλύτερο τζακ ποτ στην ιστορία παραμένει από τον Απρίλιο του 2010 όταν είχαν μοιραστεί σε τρεις τυχερούς, έπειτα από 14 τζακ ποτ, 19,2 εκατ. ευρώ, ενώ το δεύτερο μεγαλύτερο ποσό δόθηκε τον Νοέμβριο του 2014 όταν δύο τυχεροί μοιράστηκαν συνολικά 18,4 εκατ. ευρώ.

Οι τυχεροί αριθμοί στην κλήρωση Τζόκερ (1753) της Κυριακής είναι οι: 31, 34, 11, 12, 24 και Τζόκερ ο αριθμός 10.

Εσύ παίζεις Τζόκερ; Έχεις αναρωτηθεί πως μπορείς να αυξήσεις την τύχη σου; Πως μπορείς να προσελκύσεις καλοτυχία; Την απάντηση έρχεται να μας δώσει η επιστημονική έρευνα! Ο Richard Wiseman, ερευνητής του Πανεπιστημίου Hertfordshire στην Αγγλία, φημίζεται για τις προχωρημένες έρευνες που έχει κάνει σε ιδιαίτερους τομείς της ψυχολογίας, μεταξύ αυτών και η τύχη. Σύμφωνα, λοιπόν, με τον ίδιο, χρειάζεται να ακολουθήσεις μερικές βασικές αρχές για να προσελκύσεις την καλοτυχία στη ζωή σου. Ποιες, λοιπόν, είναι αυτές οι αρχές;

1. Δες τις ευκαιρίες και κυνήγησε την τύχη σου. Οι άτυχοι άνθρωποι παραλείπουν να κυνηγήσουν την τύχη τους γιατί εστιάζουν πολύ σε κάτι άλλο, κάτι που τελικά τους στερεί την ευκαιρία. Για παράδειγμα, να θες να γίνεις εσύ ο υπερτυχερός του ΤΖΟΚΕΡ, αλλά στη σημερινή κλήρωση να μην προλάβεις να παίξεις γιατί εκείνη την ώρα είχες κανονίσει κομμωτήριο. Ε, τότε ποιος φταίει;

2. Μην το βάζεις κάτω όταν αισθάνεσαι άτυχος. Μην αφήνεις την κακοτυχία μιας στιγμής να σε καταβάλει. Οι τυχεροί άνθρωποι δεν πιάνονται γύρω από ένα ατυχές γεγονός, αλλά το προσπερνούν και συνεχίζουν να προσπαθούν ακόμη περισσότερο. Αυτό τους αυξάνει την πιθανότητα να συνεχίσουν να ζουν μια τυχερή ζωή. Άρα και για σένα που δεν έπιασες στην προηγούμενη κλήρωση το ΤΖΟΚΕΡ, δεν είναι λόγος να σε παίρνει από κάτω.

3. Πάρε τυχερές αποφάσεις ακολουθώντας το ένστικτό σου. Υπάρχουν στιγμές που δεν μπορείς να το εξηγήσεις αλλά έχεις δυνατό προαίσθημα, κάτι σε «τρώει», μια φωνή σου λέει «κάντο». Μην αγνοείς το ένστικτό σου! Όταν νιώθεις τυχερός τότε οι αποφάσεις σου μπορεί να σε οδηγήσουν σε κάτι ευχάριστο. Μπορεί να σε οδηγήσουν σε πολλά κέρδη!

4. Έχε προσδοκία για τύχη και τύχη θα σου έρθει. Οι τυχεροί άνθρωποι ελπίζουν ότι κάτι καλό θα τους συμβεί και το περιμένουν. Και τελικά αυτό επιβεβαιώνεται. Εάν εσύ «γλωσσοτρώς» τον ίδιο σου τον εαυτό και αισθάνεσαι γκαντέμης, τότε θα συμπεριφέρεσαι και σαν γκαντέμης. Δες το αλλιώς! Πίστεψε στη τύχη σου και υιοθέτησε μια αισιόδοξη στάση ζωής. Ονειρέψου για λίγο ότι είσαι εσύ ο υπερτυχερός και χαμογέλα!

Ξεκινάει η ενδιάμεση φθινοπωρινή εκπτωτική περίοδος η οποία, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) θα έχει διάρκεια από την 1η έως τις 10 Νοεμβρίου.
Η ΕΣΕΕ σημειώνει ότι κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, πρέπει να αναγράφεται η παλαιά και η νέα τιμή των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, ενώ επιτρέπεται και η αναγραφή του ποσοστού έκπτωσης.
Τα καταστήματα κάθε είδους και σε όλες τις περιοχές της χώρας μπορούν να λειτουργήσουν προαιρετικά την Κυριακή, 6 Νοεμβρίου, από τις 11:00 έως τις 20:00.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του νησιού, από σήμερα ισχύει διπλή ώρα και συγκεκριμένα η χειμερινή ώρα ισχύει στις ελεύθερες περιοχές και η θερινή στις κατεχόμενες.
Αυτό συνέβη γιατί τουρκοκυπριακή ηγεσία αποφάσισε να ακολουθήσει την Τουρκία που δεν θα ακολουθήσει την ευρωπαϊκή πρακτική αλλαγής της ώρας σε χειμερινή. Η συγκεκριμένη απόφαση για μη αλλαγή ώρας στην Τουρκία, είχε ανακοινωθεί από τον Ερντογάν ο οποίος είχε πει τον Σεπτέμβριο πως το μέτρο θα βοηθήσει τους πολίτες «να επωφεληθούν περισσότερο από την ηλιοφάνεια».
Με ανάρτησή του στο τουίτερ, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης σχολίασε στα Ελληνικά και στα Τούρκικα: «Μας χωρίζει ο χρόνος, μας ενώνει η ελπίδα».
Ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού έγραψε επίσης στον λογαριασμό του: «Μια πατρίδα, ένας λαός. Μας χωρίζει ο χρόνος, μας ενώνει η ελπίδα», ενώ και ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου, ανήρτησε το μήνυμα: «Μας χωρίζει ο χρόνος, μάς ενώνει η ελπίδα. Αλλά καιρός είναι επιτέλους να ζήσουμε σε μια επανενωμένη πατρίδα».

Ανέβηκε η Αίτηση Ένταξης στο Μητρώο Δικαιούχων του Επιδόματος Θέρμανσης, στην ηλεκτρονική διεύθυνηση του Taxis, προκειμένου οι δικαιούχοι να μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις για τη χορήγηση του πετρελαίου θέρμανσης.
Σε ότι αφορά το ύψος του επιδόματος, αλλαγές αναμένονται στις ζώνες και όχι στα εισοδηματικά- περιουσιακά κριτήρια για άγαμους και έγγαμους. Η τιμή πώλησής του πετρελαίου ανέρχεται στα 92 λεπτά το λίτρο ενώ με την επιδότηση θα πέσει στα 68 με 70 λεπτά το λίτρο.
Από την Υπηρεσία Χορήγησης Επιδόματος Κατανάλωσης Πετρελαίου Θέρμανσης (αιτήσεις) του Taxis (οδηγίες χρήσης) θα υποβάλλεται ηλεκτρονικά η Αίτηση ένταξης στο Μητρώο Δικαιούχων του Επιδόματος, από τους Δικαιούχους/ Υποψήφιους Δικαιούχους του Επιδόματος, ενώ εναλλακτικά θα δηλώνονται τα χιλιοστά των δαπανών θέρμανσης ανάμεσα στους ενοίκους μιας πολυκατοικίας με αίτηση από τον «Διαχειριστή – Εκπρόσωπο των ενοίκων».
aftodioikisi.gr

Η αναμέτρηση μεταξύ της Μάντσεστερ Σίτι και της Μπαρτσελόνα ξεχωρίζει μεταξύ των αγώνων για το Champions League στο σημερινό πρόγραμμα αθλητικών μεταδόσεων. Το υπόλοιπο πρόγραμμα συμπληρώνουν αγώνες Μπάσκετ, Τένις, Βόλεϊ και NBA.

Champions League

19.45 Μπεσίκτας-Νάπολι (OTE Sport1HD)
21.45 Μάντσεστερ Σίτι-Μπαρτσελόνα (OTE Sport2HD)
21.45 Αϊντχόφεν-Μπάγερν Μονάχου (OTE Sport3HD)
21.45 Λουντογκόρετς-Άρσεναλ (OTE Sport4HD)
21.45 Βασιλεία-Παρί Σεν Ζερμέν (OTE Sport5HD)
21.45 Ατλέτικο Μαδρίτης-Ροστόφ (OTE Sport6HD)
21.45 Μπενφίκα-Ντινάμο Κιέβου (OTE Sport7HD)
21.45 Γκλάντμπαχ-Σέλτικ (OTE Sport8HD)

Βasketball Champions League

19.00 ΑΕΚ-Μπεσίκτας (Novasports2HD)
19.00 Παρτίζαν-Ζιελόνα Γκόρα (Novasports3HD)
21.30 Βαρέζε-ΠΑΟΚ (Novasports2HD)

Επίσης

12.00 Τουρνουά Τένις BNP Paribas Masters (OTE Sport6HD)
17.00 UEFA Youth League: Μάντσεστερ Σίτι-Μπαρτσελόνα (OTE Sport3HD)
18.15 Ιταλικό Πρωτάθλημα Βόλεϊ: Περούτζια-Μόντενα (OTE Sport8HD)
04.00 NBA: Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς-Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς (OTE Sport4HD, 1/11 προς 2/11)

H τεχνολογία για τις mobile συσκευές, κάθε μέρα που περνάει γίνεται όλο και καλύτερη, αναγκάζοντας και τον πιο «παραδοσιακό» χαρακτήρα να αφήσει το PC και να ασχοληθεί περισσότερο με το smartphone ή το tablet του.

Επιπλέον η μαζική παραγωγή τους, έχει ρίξει τις τιμές αρκετά, με όλο και μεγαλύτερο ποσοστό του κόσμου να έχει στην κατοχή του τουλάχιστον μια mobile συσκευή.

Αυτή την αυξανόμενη τάση για χρήση mobile συσκευών, κατέγραψε σε μια έρευνα η εταιρεία Zenith, η οποία υπολογίζει ότι το 2017, το 75% της κίνησης στο internet θα προέρχεται από mobile συσκευές. Για να καταλάβουμε καλύτερα το μέγεθος αυτό, το όχι τόσο μακρινό 2012, τα smartphones και τα tablet αντιπροσώπευαν μόνο το 40% της κίνησης του διαδικτύου.

Μέσα σε 5 χρόνια, αυτό το ποσοστό ανέβηκε κατά 35%, αριθμός εξαιρετικά μεγάλος αν συλλογιστούμε ότι η αγορά των mobile συσκευών δεν έχει κορεστεί ακόμη, και θα συνεχίσει να ανεβαίνει και το 2018, φτάνοντας το 79%. Φέτος, η κίνηση αυτή υπολογίζεται στο 68% του συνόλου.

Όμως σε ποια χώρα του κόσμου χρησιμοποιούν τις mobile συσκευές περισσότερο; Σύμφωνα με την Zenith, είναι η Ισπανία, με το 85% της κίνησης του internet να γίνεται μέσω φορητών συσκευών. Η Ιρλανδία από την άλλη, είναι η χώρα με την μεγαλύτερη υιοθέτηση φορητών συσκευών, με το 92% του πληθυσμού να έχει στην κατοχή του smartphone, και ακολουθεί η Ισπανία με 91%.

Φυσικά, η εξέλιξη αυτή έχει επηρεάσει και τις online διαφημιστικές εταιρείες. Σύμφωνα με την έρευνα της Zenith, το 2018 το 60% των εσόδων, των διαφημιστικών εταιρειών παγκοσμίως, θα προέρχεται από τις διαφημίσεις σε φορητές συσκευές. Το ποσοστό αυτό μεταφράζεται σε 134 δισεκατομμύρια δολάρια, ποσό μεγαλύτερο από τα budget για εξωτερικές διαφημίσεις, περιοδικά, εφημερίδες και ταινίες συνδυαστικά.

Το μέλλον όπως βλέπουμε βρίσκεται στις mobile συσκευές, με τον κόσμο να τις έχει αποδεχθεί και να τις χρησιμοποιεί καθημερινά, είτε για διασκέδαση, είτε για επαγγελματικούς σκοπούς.

Πηγή: techit.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!