Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Ο Arthur Sasse ήταν ένας από τους φωτογράφους που κυνηγούσαν τον Albert Einstein, μετά από το πάρτυ των 72ων γενεθλίων του, στις 14 Μαρτίου 1951. Ήταν, όμως, ο μόνος που κατάφερε να τον απαθανατίσει με τη γλώσσα έξω. Αυτή η φωτογραφία επιλέχθηκε από τον ίδιο τον Einstein για να χρησιμοποιηθεί σε ευχετήριες κάρτες σε φίλους του. Είναι από τις πλέον διάσημες και καθιέρωσαν μια δημόσια εικόνα του «τρελού καθηγητή», παρά του σοβαρού φυσικού που έχει κερδίσει το βραβείο Νόμπελ και ανέπτυξε τη θεωρία της σχετικότητας.

http://www.thestival.gr 
Τα smartphones έχουν γνωρίσει παγκόσμια επιτυχία τα τελευταία χρόνια αφού έχουν καταναλωθεί από μια μεγάλη μερίδα χρηστών. Κανένα από τα κυρίαρχα έξυπνα κινητά δεν έχουν αγγίξει παράλογες τιμές, όπως αυτή του Motorola DynaTAC 8000X. Το συγκεκριμένο κινητό έχει την τιμή να είναι από τα πρώτα μοντέλα που κυκλοφόρησαν ποτέ στην αγορά. Είχε μια δυνατότητα, να κάνεις και να δέχεσαι κλήσεις. Τιμή; 4.000 ευρώ. Εντάξει άλλες εποχές όμως...

http://www.thestival.gr 
Το σώμα είναι ο τόπος κατοικίας του εαυτού μας, ένα θαύμα της φύσης που προκαλεί δέος. Στο σώμα εκφράζονται οι σκέψεις μας, η αντίληψη, οι συγκινήσεις και τα συναισθήματα μας.
Το σώμα μας είναι αναπόσπαστο κομμάτι μας, είναι ευαίσθητο και πάντα βρίσκει τρόπους να μας αφυπνίσει. Πολλές φορές δυστυχώς, το αντιλαμβανόμαστε σαν κάτι ξεχωριστό από το μυαλό, τις σκέψεις και τα συναισθήματά μας, με αποτέλεσμα να δυσκολευόμαστε να ξεχωρίσουμε τα μηνύματα που μας στέλνει. Όταν εμποδίζουμε την έκφραση των σκέψεων μας, επειδή έχουμε μάθει να αποσιωπούμε αντί να αφουγκραζόμαστε, το σώμα στέλνει μηνύματα, κάποιες φορές σαν ένα απλό αίσθημα αναστάτωσης, και άλλες σαν ένα σύμπτωμα, όπως είναι ο πόνος και η ασθένεια.
Άμεση συνάρτηση σώματος και σκέψης, η ακαμψία του σώματος που αντιπροσωπεύει παράλληλα την ακαμψία του νου μας. Όταν πιστεύουμε και είμαστε προσκολλημένοι, ότι υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να δράσουμε, αυτό μας αποτρέπει να είμαστε ευέλικτοι και συχνά νιώθουμε τους εαυτούς μας πιασμένους. Αντίστοιχα τα γόνατα και ο αυχένας προσδιορίζουν την ευελιξία του κάθε ατόμου.
Πολλές φορές όταν προχωράμε μπροστά, ο φόβος ότι θα λυγίσουμε και θα υποχωρήσουμε μας κάνει να γινόμαστε αδιάλλακτοι, καθώς και να σκληραίνουν οι κλειδώσεις μας. Το γεγονός ότι θέλουμε να πάμε μπροστά χωρίς να αλλάξουμε τις συνήθειες μας, σχετίζεται με τον πολύ χρόνο που χρειάζονται τα γόνατα για να θεραπευτούν, καθώς εμπλέκεται η περηφάνια, η ισχυρογνωμοσύνη και το εγώ μας.
Όταν έχουμε προβλήματα με την μέση μας, έχει συνήθως σχέση με την ανασφάλεια που νιώθουμε ότι δεν μας στηρίζει κανείς, αφού η πλάτη αντιπροσωπεύει το σύστημα της στήριξης μας. Μάλιστα το πάνω μέρος της πλάτης έχει σχέση με το συναίσθημα της έλλειψης συναισθηματικής στήριξης, ενώ το κέντρο έχει σχέση με την ενοχή και με αυτά που γίνονται παρασκηνιακά πίσω από την πλάτη μας.
Τέλος οι ενοχλήσεις στο κάτω μέρος της πλάτης σχετίζονται με το άγχος που προκαλεί η κακή οικονομική κατάσταση, αλλά και ο φόβος για την έλλειψη χρημάτων.
Βέβαια όλα τα παραπάνω ο Σωκράτης τα είχε διαπιστώσει αιώνες πριν, αναφέροντας:
«…Όπως ακριβώς δεν πρέπει να επιχειρούμε να θεραπεύσουμε τα μάτια χωρίς το κεφάλι, ούτε το κεφάλι χωρίς το σώμα, έτσι ούτε το σώμα χωρίς την ψυχή»
Όταν θα διαπιστώσουμε ποιες είναι οι λανθασμένες πεποιθήσεις μας που χρειάζεται να διορθώσουμε, τότε θα πορευτούμε σε ένα ταξίδι επανένωσης του πνεύματος μας με το σώμα μας, με έπαθλο την ξεκούραση και την ισορροπία.
echoes.gr
Μια ολλανδική αρχιτεκτονική εταιρεία άρχισε την προσπάθειά της να κατασκευάσει στο “Αμστερνταμ ένα ολόκληρο σπίτι τα μέρη του οποίου θα έχουν όλα εκτυπωθεί από έναν τρισδιάστατο εκτυπωτή. Αν το καταφέρει, θα πρόκειται για μια παγκόσμια πρωτιά.
Το σπίτι ανεγείρεται δίπλα σε ένα κανάλι της πόλης από την τοπική εταιρία DUS Architects, η οποία, σύμφωνα με το New Scientist, χρησιμοποιεί τον 3D-εκτυπωτή «The KamerMaker» («κατασκευαστής δωματίων» στα ολλανδικά), ο οποίος είναι τοποθετημένος μέσα σε ένα εγκαταλειμένο ναυτιλιακό εμπορευματοκιβώτιο ύψους έξι μέτρων.
Το μηχάνημα λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο όπως ένας επιτραπέζιος τρισδιάστατος εκτυπωτής, αλλά σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα, εκτυπώνοντας με διαδοχικά στρώματα τα μέρη που έχουν προηγουμένως σχεδιαστεί σε έναν υπολογιστή. Ήδη οι περίεργοι περαστικοί μπορούν να πληρώσουν εισιτήριο δυόμισι ευρώ για να παρακολουθήσουν από κοντά το «χτίσιμο» – και παράλληλα να βοηθήσουν στην χρηματοδότησή του.
Κάθε δωμάτιο θα εκτυπωθεί ξεχωριστά και μετά το ένα δωμάτιο θα τοποθετηθεί πάνω ή δίπλα στο άλλο – όπως γίνεται με τα τουβλάκια «λέγκο». Το σπίτι, όταν -και αν- ολοκληρωθεί, εντός τριετίας με βάση τον αρχικό προγραμματισμό, θα μοιάζει εξωτερικά με ένα τυπικό παραδοσιακό ολλανδικό σπίτι των καναλιών. Το κτίριο θα είναι ανοικτό για επισκέψεις στο κοινό ως μουσείο σχεδιασμού και τα 12 δωμάτιά του θα είναι αφιερωμένα σε διαφορετικά είδη τρισδιάστατης οικοδομικής εκτύπωσης.
Μέχρι τότε όμως, όπως δήλωσε ο Στέφεν Έρβιν του Εργαστηρίου Κατασκευών του Χάρβαρντ, θα πρέπει να αποδειχτεί ότι όλα θα πάνε καλά στην πορεία. «Πράγματα που δουλεύουν θαυμάσια στον υπολογιστή ή στο εργαστήριο, ξαφνικά δεν δουλεύουν καθόλου καλά όταν γίνονται σε μεγαλύτερη κλίμακα» όπως είπε.
πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μπορεί ακόμη να μην έχει κυκλοφορήσει στους δρόμους αλλά οι παραγγελίες έχουν ξεπεράσει τις 1.000.
Ο λόγος για τη νέα Lamborghini με την ονομασία Huracan LP610-4 η οποία καλείται να αναμετρηθεί με τις Ferrari 458 Italia, Porsche 911 Turbo και McLaren 12C.
Το βάρους 1.422 kg supercar διαθέτει μία βελτιωμένη έκδοση του 5.2 V10 της Gallardo, πληροί τις προδιαγραφές ρύπων Euro 6 ενώ αποδίδει 610 ίππους στις 8.250 στροφές ανά λεπτό και 57 kgm ροπής στις 6.500 στροφές ανά λεπτό.
Ο οδηγός έχει την δυνατότητα περιστρέφοντας το τιμόνι να επιλέξει ανάμεσα σε τρία προγράμματα (Strada, Sport και Corsa) που επηρεάζουν την απόδοση του κινητήρα αλλά και την λειτουργία του ημιαυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων που διαθέτει, όπως και την τετρακίνηση.
Η νέα Lamborghini πιάνει τελική ταχύτητα στα 322 km/h ενώ ο βασικός της εξοπλισμός περιέχει κεραμικά φρένα. Στον extra εξοπλισμό βρίσκουμε το ενεργό Lamborghini Dynamic Steering και την ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση. Το αυτοκίνητο διαθέτει 12,3” TFT LCD πίνακα οργάνων ο οποίος παρουσιάζει και όλες τις λειτουργίες του αυτοκίνητου.
Όπως δήλωσε και ο επικεφαλής σχεδιαστής Filippo Perini : «…η Huracan έχει μία βασική σχεδιαστική γραμμή που ξεκινά από το ρύγχος και καταλήγει στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου».
echoes.gr
Για την ώρα μπορεί να είναι ένα απλό σχέδιο ή μία εντυπωσιακή μακέτα αλλά κατάφερε να κερδίσει το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό «Architectural Folie of the 21st Century».
Ο λόγος για το «White Tree» ένα σύμπλεγμα κατοικιών εμπνευσμένο από τους Sou Fujimoto Architects και τον αρχιτέκτονα Nicolas Laisné.
Ο εντυπωσιακός αυτός «πύργος» βρίσκεται σε στρατηγική τοποθεσία ανάμεσα στο κέντρο της πόλης του Montpellier της Γαλλίας και σε δύο καινούργιες περιοχές που αναπτύσσονται ταχύτατα, εκτείνεται σε 17 ορόφους και η έκταση που καταλαμβάνει είναι 10.000 τετραγωνικά μέτρα.
Το σύμπλεγμα αυτών των κατοικιών μιμείται ένα δέντρο που αναπτύσσεται και εναρμονίζεται με το περιβάλλον. Έχει σπονδυλωτό σχεδιασμό και εκτός από τα 120 διαμερίσματα φιλοξενεί γραφεία, μία γκαλερί τέχνης, εστιατόριο και bar. Το συγκλονιστικό είναι η απίστευτη θέα που προσφέρει στον ωκεανό.
Οι βεράντες είναι σχεδιασμένες με τέτοιο τρόπο ώστε να μοιάζουν με βεντάλια και να χαρίζουν το φως του ήλιου στους κατοίκους των διαμερισμάτων. Το κτήριο φυσικά, δεν θα μπορούσε να μην είναι «φιλικό» προς το περιβάλλον. Είναι σχεδιασμένο για να χρησιμοποιήσει διαθέσιμους φυσικούς πόρους, σπαταλώντας όση λιγότερη ενέργεια γίνεται ελέγχοντας τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις.
Το «White Tree» ή αλλιώς «Arbre Blanc» θεωρείται ένα «δώρο» για τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες του Montpellier. Όπως λένε και οι σχεδιαστές του: «Η αρχιτεκτονική πρέπει να αντανακλά τις μορφές που βρίσκονται στη φύση».
Η κατασκευή του έχει προγραμματιστεί για τον Ιούλιο του 2015 και αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το 2017. Το έργο αποτελεί μία συνάντηση μεταξύ Ιαπωνίας και Μεσογείου.
echoes.gr
Ένα πολύ πολύ μικρό και ακατέργαστο διαμάντι που βρέθηκε εντελώς τυχαία στην κοίτη ενός ποταμού στη δυτική Βραζιλία οδήγησε σε μια απίστευτη και τεράστια ανακάλυψη: μέχρι σήμερα ούτε εμείς, ούτε οι επιστήμονες γνώριζαν ότι υπάρχει ένας ωκεανός με τεράστιες ποσότητες νερού που βρίσκεται βαθιά στα όρια του μανδύα της Γης.
Μάλιστα ο ωκεανός αυτός έχει αποθέματα νερού ίσα με τουλάχιστον τα αποθέματα όλων των γνωστών (μέχρι σήμερα) ωκεανών του πλανήτη μας και ίσως και περισσότερα.
Ο ωκεανός αυτός βρίσκεται σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις σε βάθος 410 έως 660 χιλιομέτρων κάτω από την επιφάνεια της Γης.
Η ανακάλυψη όσο πάει και θυμίζει περισσότερο έργο του Ιουλίου Βερν αφού, σύμφωνα με τους επιστήμονες, ο όγκος αυτός του νερού δεν ρέει, αλλά συγκρατείται εντός των ορυκτών.
Το μικροσκοπικό διαμάντι που οδήγησε στην ανατρεπτική ανακάλυψη πρέπει να εκτινάχτηκε στην επιφάνεια της Γης από κάποια ηφαιστειακή έκρηξη.
Μάλιστα, είναι ακόμη πιο εντυπωσιακό ότι εξετάστηκε αν σκεφτεί κανείς ότι λόγω του βάθους στο οποίο δημιουργήθηκε, είναι πολύ άσχημο στην όψη και δεν θεωρείται πολύτιμο, ούτε μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην κατασκευή κοσμημάτων ή αλλού.
Υπάρχουν δύο θεωρίες για την προέλευση του νερού σε τόσο μεγάλο βάθος. Είτε φθάνει εκεί συνεχώς από τον ωκεανό μαζί με τη διαδικασία καταβύθισης των τεκτονικών πλακών, είτε προϋπήρξε από την αρχή δημιουργίας του πλανήτη, ως μέρος των πρωταρχικών υλικών που σχημάτισαν τη Γη.
Ακόμη, η ανακάλυψη δείχνει ότι μεγάλες ποσότητες νερού μπορεί να κρύβονται στο εσωτερικό άλλων βραχωδών πλανητών, όπως του Άρη.
Η δημοσίευση έγινε στο περιοδικό Nature.
news.gr
Τα σημαντικότερα γεγονότα που σημάδεψαν την ιστορία όταν το ημερολόγιο έδειχνε 16 Μαρτίου.

-Το 1792, απόπειρα δολοφονίας κατά του βασιλιά Γουστάβου Γ' της Σουηδίας, ο οποίος λίγες μέρες αργότερα θα υποκύψει στα τραύματα του. Το περιστατικό θα αποτελέσει πηγή έμπνευσης για τον συνθέτη, Τζουζέπε Βέρντι, ο οποίος θα γράψει την όπερα «Χορός Μεταμφιεσμένων».

-το 1872, διεξάγεται ο πρώτος τελικός του Κυπέλλου Αγγλίας, του αρχαιότερου ποδοσφαιρικού θεσμού. Οι Γουόντερερς νίκησαν τους Ρόιαλ Ιντζινίαρς με 1-0 και γίνονται οι πρώτοι κυπελλούχοι στην γηραιά Αλβιόνα.

-Το 1921, ο ελληνικός στρατός καταλαμβάνει το Αφιόν Καραχισάρ, κατά τη Μικρασιατική Εκστρατεία.

-Το 1964, οι ειρηνευτικές δυνάμεις του ΟΗΕ αποβιβάζονται στην Κύπρο, μετά τις διακοινοτικές ταραχές του Δεκεμβρίου και τη δημιουργία της Πράσινης Γραμμής στη Λευκωσία. Την ίδια ημέρα η Τουρκική Εθνοσυνέλευση εξουσιοδοτεί την Κυβέρνηση για την εισβολή στην Κύπρο.

-Το 1967, ιδρύεται η Θύρα 13, ο πρώτος σύνδεσμος φιλάθλων στην Ελλάδα. Το πρωτοδικείο εγκρίνει το καταστατικό του συνδέσμου φιλάθλων του Παναθηναϊκού, που ίδρυσε πριν από ένα χρόνο ο Απόστολος Ιωαννίδης στο Μεταξουργείο.

-Το 1968, δυνάμεις του αμερικανικού στρατού εισβάλουν στο χωριό Μι Λάι και σκοτώνουν 450 άοπλους χωρικούς. Η σφαγή του Μι Λάι θα αποτελέσει μια από τις πιο ντροπιαστικές επιχειρήσεις της εισβολής των ΗΠΑ στο Βιετνάμ.

http://www.enikos.gr 

Μπάγερν - Λεβερκούζεν 2-1

Κανένα πρόβλημα για την Μπάγερν, που επιβλήθηκε 2-1 της Λεβερκούζεν και έφτασε τα 50 ματς χωρίς ήττα στην Μπουντεσλίγκα.
Το τελικό αποτέλεσμα σαφώς και κολακεύει την Λεβερκούζεν, που μείωσε στις καθυστερήσεις. Η Μπάγερν έφτασε αισίως τα 50 ματς χωρίς ήττα στο πρωτάθλημα, καθώς παίζοντας στο… ρελαντί επιβλήθηκε 2-1 της Μπάγερ.
Η τελευταία ήττα των Βαυαρών ήταν στην έδρα τους από την Λεβερκούζεν. Αυτή τη φορά, όμως, τα πράγματα ήταν διαφορετικά παρά την δύσκολη εβδομάδα με την καταδίκη του Ούλι Χένες. Η κατοχή στο πρώτο 45λεπτο ξεπέρασε ανά διαστήματα και το 80% για τους γηπεδούχους, που ήταν καλύτεροι και χωρίς να εντυπωσιάσουν έφτασαν δίκαια στη νίκη, κάτι που σημαίνει ότι ακόμη και την επόμενη εβδομάδα μπορεί να αναδειχθούν πρωταθλητές (δεν εξαρτάται μόνο από αυτούς). Ο Ρόμπεν είχε την πρώτη καλή στιγμή (8’), πριν ο Σον χάσει τεράστια ευκαιρία στο 11’. Ο Κορεάτης βγήκε μόνος απέναντι από τον Νόιερ, όμως μάλλον αιφνιδιάστηκε και ο ίδιος από το γεγονός ότι δεν ήταν σε θέση οφσάιντ και έστειλε την μπάλα άουτ! Στο 29’ ο Ρόλφες έκανε εκπληκτικό σουτ εκτός περιοχής, για να δει τον Νόιερ να βγάζει εντυπωσιακά και στο 44’ ήρθε το γκολ για την Μπάγερν. Μετά από σέντρα του Σβάινσταϊγκερ από δεξιά ο Μάντζουκιτς νίκησε στον αέρα τον ύψους 1,94 μέτρων (!) Βόλσαϊντ για να κάνει το 1-0 με κεφαλιά!
Η εικόνα δεν άλλαξε στην επανάληψη, με τους παίκτες του Χίπια να μην ανεβάζουν ρυθμό για το… αυτονόητο. Μην τυχόν ακολουθούσαν και οι γηπεδούχοι. Έτσι, στο 52’ το παιχνίδι τελείωσε, όταν ο Σβάινσταϊγκερ με φανταστική εκτέλεση φάουλ έκανε το 2-0! Οι ευκαιρίες ήταν λίγες, οι παίκτες του Γκουαρδιόλα είχαν τον απόλυτο έλεγχο και έχασαν ευκαιρίες με τους Κρόος (71’), Ριμπερί (87’) και Μίλερ (87’), όμως ο Λένο ήταν ξανά σε καλή μέρα. Τελικά, από το… πουθενά οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στο γκολ στο 90+1’, όταν μετά από σέντρα του Χίλμπερτ στο δεύτερο δοκάρι ο Κίσλινγκ νίκησε εύκολα στον αέρα τον Ραφίνια, για να κάνει με κεφαλιά το τελικό 2-1.

Ντόρτμουντ - Γκλάντμπαχ 1-2

Δύο στα δύο για την Γκλάντμπαχ επί της Ντόρτμουντ, με τα «πουλάρια» να φτάνουν στη νίκη 2-1. 
Στον πρώτο γύρο η Ντόρτμουντ έχανε τη μία ευκαιρία μετά την άλλη, όμως στο τέλος η Γκλάντμπαχ πανηγύρισε τη νίκη. Αυτή τη φορά τα πράγματα μπορεί να μην ήταν έτσι, με τους γηπεδούχους να έχουν και πάλι σημαντικές απουσίες, όμως φαίνεται ότι τα «πουλάρια» έχουν βρει το… κουμπί των αντιπάλων τους και έφυγαν με μεγάλη νίκη 2-1, την πρώτη τους μετά από 9 ματς, από το «Σιγκνάλ Ιντούνα Παρκ»!
Το ματς ήταν ανοιχτό από το ξεκίνημα, με τους Χόφμαν (6’) και Χέρμαν (12’) να χάνουν τις πρώτες σημαντικές ευκαιρίες. Οι παίκτες του Κλοπ είχαν μπει πιο δυνατά, όμως με τους Ρόις και Μχιταριάν εκτός, είχαν πρόβλημα στην τελική πάσα. Ο Τερ Στέγκεν ήταν εξαιρετικός, νίκησε τον Χούμελς στο τετ α τετ (23’), ενώ είδε την μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι μετά το σουτ του Ομπαμεγιάνγκ (29’), για να πάρουν τελικά το προβάδισμα οι φιλοξενούμενοι. Στο 31’ η φάση ξεκίνησε από τον Ράφαελ, ο Σμέλτσερ έκοψε προσωρινά τον Χέρμαν, όμως η μπάλα κατέληξε ξανά στον άσο της Γκλάντμπαχ, που έκανε το γύρισμα για να ανοίξει το σκορ ο Βραζιλιάνος!
Η συνέχεια ήταν ακόμη χειρότερη για την Ντόρτμουντ, καθώς οι 3 πίσω από τον Λεβαντόφσκι άλλαζαν συνεχώς θέσεις και στο τέλος άφησαν ακάλυπτα τα μπακ τους. Το φάουλ του Χόφμαν (37’) πέρασε λίγο άουτ και στο 40’ ήρθε και το δεύτερο γκολ για τα πουλάρια. Μετά από ασίστ του Αράνγκο, ο Κρούζε «χόρεψε» τους Πίστσεκ και Βάιντενφελερ, πριν κάνει το 0-2!
Οι φιλοξενούμενοι είχαν πάρει τα πάνω τους, οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν και στην επανάληψη η εικόνα δεν άλλαξε. Ράφαελ (48’), Κρούζε (52’) και Χέρμαν (60’) είχαν καλές προσπάθειες για την Γκλάντμπαχ, ενώ Ομπαμεγιάνγκ (56’) και Γκρόσκροϊτς (56’) δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Τερ Στέγκεν, που έκανε εκπληκτική απόκρουση στο πλασέ του Λεβαντόφσκι (66’)! Στο 69’ οι φιλοξενούμενοι έμειναν με 10 παίκτες, όταν ο Νόρντβαϊτ κατάφερε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα να δεχθεί δύο κίτρινες και οι Βεστφαλοί άρχισαν να πιέζουν. Στο 77’ ήρθε το γκολ με σουτ του Γιόγιτς από το ύψος της περιοχής, ενώ στο 88’ ο Ντουκς έστειλε ξανά την μπάλα στα δίχτυα, όμως το γκολ του ακυρώθηκε για φάουλ του Λεβαντόφσκι στον Τερ Στέγκεν, σε μία φάση που δεν είναι ξεκάθαρη… Στο 90+2’ ο Κλοπ αποβλήθηκε για διαμαρτυρία, ενώ στο 90+4’ χάθηκε η τελευταία ευκαιρία με τον Σίμπερ, με το 1-2 να μένει μέχρι το τέλος.
Συνοπτικά το πρόγραμμα της 25ης αγωνιστικής
Παρασκευή (14/03)
Άουγκσμπουργκ-Σάλκε 1-2
(5' Βέρνερ - 33', 49' Χούντελαρ)
Σάββατο (15/03)
Ντόρτμουντ-Γκλάντμπαχ 1-2
(77' Γιόγιτς - 31' Ράφαελ, 40' Κρούζε)
Βέρντερ-Στουτγκάρδη 1-1
(79' Χαντ - 55' Νίντερμαϊερ)
Χόφενχαϊμ-Μάιντς 2-4
(49' Πολάνσκι, 52' Φιρμίνιο - 67' Τσούπο Μόντινγκ, 73' Ζάλερ, 75', 90+2' Οκαζάκι)
Μπράουνσβαϊγκ-Βόλφσμπουργκ 1-1
(48' Μπελαράμπι - 35' Λουίζ Γκουστάβο)
Χέρτα-Ανόβερο 0-3
(49' Στιντλ, 57' Σλάουντραφ, 90+1' Χούζτι)
Μπάγερν-Λεβερκούζεν (19:30)
Κυριακή (16/03)
Αμβούργο-Νυρεμβέργη (16:30)
Άιντραχτ-Φράιμπουργκ (18:30)


Διάβασε περισσότερα στο: www.gazetta.gr


Η Άστον Βίλα "πλήγωσε" ξανά τον Ζοζέ Μουρίνιο, αφού νίκησε με 1-0 την πρωτοπόρο Τσέλσι στο "Βίλα Παρκ" για την 30ή αγωνιστική της Premier League και έδωσε τη δυνατότητα στη Μάντσεστερ Σίτι να πλησιάσει κι άλλο, μετά από το 2-0 επί της Χαλ με 10 παίκτες.

Η Άστον Βίλα παραμένει ο κακός δαίμονας του Ζοζέ Μουρίνιο, αφού ηΤσέλσι του δεν κατάφερε να νικήσει στο "Βίλα Παρκ" ούτε στην 4η επίσκεψή της (μόλις 2 ισοπαλίες). Οι γηπεδούχοι επικράτησαν με 1-0έχοντας την τύχη με το μέρος τους και έφεραν τους "μπλε" σε δύσκολη θέση στη μάχη του τίτλου, αφού οι "πολίτες" μπορούν ακόμα και να τους προσπεράσουν με 3 πόντους, εάν πάρουν όλα τα παιχνίδια τους που εκκρεμούν. Το παιχνίδι ήταν αρκετά καλό, με τελικές προσπάθειες εκατέρωθεν και τους φιλοξενούμενους να πιέζουν περισσότερο.Ο Νεμάνια Μάτιτς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μπραντ Γκουζάν στο τέλος του 1ου ημιχρόνου, ωστόσο ο διαιτητής το ακύρωσε για χέρι. Η "πολιορκία" στην εστία του Αμερικανού τερματοφύλακα δεν είχε αποτέλεσμα ούτε στο 2ο ημίχρονο, παρά τις ευκαιρίες που έχανε η Τσέλσι. Ο Πετρ Τσεχ δεν ήταν θεατής και χρειάστηκε να επέμβει κι αυτός, ειδικά μετά από την αποβολή του Γουίλιαν στο 68'. Η ομάδα του Πολ Λάμπερτ πήρε τα πάνω της στα τελευταία λεπτά και με ένα πανέμορφο τακουνάκι στην κίνηση του Φαμπιάν Ντελφ, άνοιξε το σκορ στο 82'. Ο εκνευρισμός ήταν διάχυτος στο "στρατόπεδο" των φιλοξενουμένων, από τους οποίους αποβλήθηκαν Ραμίρες και Μουρίνιο στο 94'.

Από το ναδίρ της αποβολής του Βενσάν Κομπανί στο ζενίθ του τέρματος από τον Ντάβιδ Σίλβα μέσα σε 4 λεπτά βρέθηκε η Μάντσεστερ Σίτι, η οποία έφυγε νικηφόρα με 2-0 από την έδρα της Χαλ. Οι "πολίτες" έκαναν τα πάντα μέσα σε 14 λεπτά αγώνα. Στο 10', ο αρχηγός τους προσπάθησε να σταματήσει τον Νίκιτσα Γέλαβιτς, απέτυχε με το νόμιμο τρόπο και τον ανέτρεψε σε προφανή θέση για γκολ, με συνέπεια να αποβληθεί. Ο Βέλγος στόπερ δεν αποδέχθηκε την απόφαση, τονίζοντας (εν μέσω χειρονομιών στον 4ο διαιτητή) ότι πρώτα του έγινε φάουλ. Στη συνέχεια, τα έβαλε με έναν τοίχο. Ο Ισπανός άσος, όμως, είχε τη λύση και με ένα πανέμορφο μακρινό σουτ άνοιξε το σκορ στο 14'.Με παίκτη λιγότερο και τον Μανουέλ Πελεγκρίνι να κρατάει την ίδια ενδεκάδα, οι φιλοξενούμενοι εξάσκησαν το τεχνητό οφσάιντ τους και τα πήγαν περίφημα, σταματώντας κατ' αυτόν τον τρόπο τις επιθέσεις των γηπεδούχων. Ο Σίλβα βρέθηκε σε εξαιρετική μέρα και από τα πόδια του περνούσε κάθε επίθεση της Σίτι, όπως στο 90ό λεπτό, όταν έβγαλε την ασίστ για τον Έντιν Τζέκο ο οποίος σκόραρε για πρώτη φορά μετά από 10 ώρες και 2 λεπτά.

http://www.contra.gr


Με σκόρερ τον Κριστιάνο Ρονάλντο, η Ρεάλ Μαδρίτης έφυγε με νίκη 1-0 από τη Μάλαγα για την 28η αγωνιστική της Primera Division κι ετοιμάζεται για το ντέρμπι με την Μπαρτσελόνα. Ένα γκολ του Ντιέγο Κόστα ήταν αρκετό για την Ατλέτικο Μαδρίτης, που νίκησε 1-0 την Εσπανιόλ.

Το 39ο φετινό τέρμα του Κριστιάνο Ρονάλντο έδωσε τη λύση στη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία έκαμψε δύσκολα την αντίσταση της Μάλαγα με 1-0στην Ανδαλουσία και πλέον ετοιμάζεται απρόσκοπτα για το ντέρμπι με την Μπαρτσελόνα από το +7. Οι "μερένγκες" βρήκαν απέναντί τους μία ψυχωμένη ομάδα, μετά και από τη μεσοβδόμαδη εμψύχωση από τους φιλάθλους. Στην έδρα όπου πέρυσι ο Ζοζέ Μουρίνιο "καθαίρεσε" τον Ίκερ Κασίγιας για χάρη του Αντόνιο Αδάν και η Ρεάλ ηττήθηκε 3-2, χάνοντας ουσιαστικά τον τίτλο από νωρίς, ο Ρονάλντο έδειξε να έχει... ξεχάσει τα παλιά. Άνοιξε το σκορ στο 23' κι έφτασε τα 13 γκολ απέναντι στον συγκεκριμένο αντίπαλο (μόνο κόντρα στη Σεβίλλη έχει περισσότερα γκολ, 15). Οι γηπεδούχοι κρατούσαν τις ισορροπίες χάρη σε έναν εξαιρετικό Νορντίν Αμραμπάτ, αλλά δεν κατάφερναν να περιορίσουν τον Ρονάλντο και αυτό θα τους είχε στοιχίσει, εάν η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι δεν έχανε το μομέντουμ στο 32', όταν αποχώρησε λόγω τραυματισμού ο Καρίμ Μπενζεμά.
Ο φορμαρισμένος Γάλλος επιθετικός δεν υπέστη κάτι σοβαρό, ωστόσο υπάρχουν φόβοι για το clásico, στο οποίο φαίνεται να είχαν το μυαλό τους οι παίκτες της Ρεάλ στο 2ο ημίχρονο. Πιθανότατα κι ο διαιτητής Χουάν Μαρτίνεθ, ο οποίος αρνήθηκε κίτρινη (ή και απευθείας κόκκινη) του Πέπε σε κλοτσιά στο γόνατο του Ντούντα, με συνέπεια ο Πορτογάλος να επιχειρήσει να επιτεθεί πρώτα στον διαιτητή και στη συνέχεια στον βοηθό (δεν καταλογίστηκε ούτε φάουλ). Κάποιες καλές στιγμές των παικτών του Μπερντ Σούστερ πέρασαν ανεκμετάλλευτες, ο Ρονάλντο είχε ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά του στο τέλος και το 1-0 δεν άλλαξε, στέλνοντας τη Ρεάλ στο +7 από τους "μπλαουγκράνα".

Μπορεί να μην ήταν όμορφη, ήταν όμως πολύ σημαντική η νίκη της Ατλέτικο Μαδρίτης με 1-0 επί της Εσπανιόλ και την διατηρεί σε τροχιά τίτλου κι έτοιμη να εκμεταλλευτεί τις απώλειες πόντων που θα προκύψουν από το επερχόμενο clásico. Ο Ντιέγο Κόστα πρωταγωνίστησε σε ακόμα ένα παιχνίδι των "ροχιμπλάνκος", δέχθηκε πολλά σκληρά μαρκαρίσματα, ανέχθηκε πολλά από την αρχή, δεν έχασε την ψυχραιμία του ακόμα κι όταν δεν του δόθηκε πέναλτι στο 26' από ανατροπή του Ντιέγο Κολότο και "χτύπησε" στο 2ο ημίχρονο.Μετά από μία εξαιρετική κάθετη πάσα του Ντάβιδ Βίγια, ο πολιτογραφημένος Ισπανός ξεχύθηκε στην αντεπίθεση και στο τετ α τετ νίκησε τον Κίκο Κασίγια σκοράροντας για 30ή φορά τη φετινή σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις. Οι Καταλανοί δεν το έβαλαν κάτω και άσκησαν ακόμα μεγαλύτερη πίεση για το γκολ. Ο Σέρχιο Γκαρθία ήταν ο πρωτεργάτης σε όλες αυτές τις προσπάθειες και ο Τιμπό Κουρτουά χρειάστηκε να επέμβει αρκετές φορές για να κρατήσει για 22η φορά φέτος το μηδέν στην εστία της Ατλέτικο.
http://www.contra.gr


Έρευνα της εταιρείας Symantec, εξειδικευμένης στην προστασία της πληροφορίας, δείχνει ότι πάνω από το 30% των εφαρμογών "έξυπνων" κινητών τηλεφώνων (smartphones) μπορεί να περιέχουν κακόβουλο λογισμικό.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία που συνέλεξε η εταιρεία, το λογισμικό που εντοπίστηκε στο ένα τρίτο των εφαρμογών κατατάσσεται στην κατηγορία grayware.
Η κατηγορία greyware περιλαμβάνει λογισμικά στα οποία η διαχωριστική γραμμή μεταξύ του νόμιμου και του κακόβουλου δεν είναι ξεκάθαρη.
Το grayware αφορά εφαρμογές που μπορεί να μην έχουν κρυμμένο κάποιο αναγνωρίσιμο κακόβουλο λογισμικό (malware) αλλά μπορούν με κάποιο τρόπο να προκαλέσουν βλάβη.
Όπως ανακοινώθηκε από τη Symantec, παράδειγμα αποτελεί ο εντοπισμός της θέσης του χρήστη, η καταγραφή των συνηθειών περιήγησης στο διαδίκτυο αλλά και η διοχέτευση ανεπιθύμητων διαφημίσεων.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, σε πολλές περιπτώσεις, οι δημιουργοί του grayware συχνά διατηρούν ένα προκάλυμμα νομιμότητας, τονίζοντας τις δυνατότητες της εφαρμογής στα ψιλά γράμματα της συμφωνίας άδειας χρήσης λογισμικού.
Το grayware δεν αποτελεί νέο φαινόμενο καθώς πρωτοξεκίνησε πριν από μία δεκαετία, προσελκύοντας την προσοχή όταν ανεπιθύμητα προγράμματα, όπως τα spyware, ήταν ενσωματωμένα μαζί με τις δωρεάν εφαρμογές.
Με δεδομένο ότι οι χρήστες προσωπικού υπολογιστή (PC) έγιναν πιο συνειδητοποιημένοι, γνωρίζοντας τι εγκαθιστούν, αυτό το είδος διείσδυσης στους υπολογιστές έσβησε.
Ωστόσο, η άφιξη νέας γενιάς smartphones δημιούργησε και μία νέα αγορά λογισμικού. Πλέον, οι καταναλωτές είναι πιο επιρρεπείς στο να αντιμετωπίζουν τη συγκεκριμένη αγορά φορητού λογισμικού με τον ίδιο βαθμό αφέλειας που μπορεί να αντιμετώπιζαν την αγορά desktop (υπολογιστή γραφείου) πριν από δέκα ή δεκαπέντε χρόνια.
Οι εφαρμογές κινητών εγκαθίστανται συχνά με μεγάλη ευκολία, χωρίς ιδιαίτερη σκέψη του τι είναι ικανές να κάνουν.
Κατά το προηγούμενο έτος, το Norton Mobile Insight, το εργαλείο ανάλυσης εφαρμογών της Symantec, ανέλυσε περισσότερα από τέσσερα εκατομμύρια εφαρμογές, και παρουσίασε ότι 1,5 εκατομμύρια μπορούν να καταταχθούν ως κακόβουλο λογισμικό (malware).
Το grayware μπορεί να είναι οτιδήποτε, από μία εφαρμογή που "παίζει" με την ιδιωτικότητα του χρήστη, μέχρι κάτι πιο περίπλοκο.

Το παράδειγμα του InstLike

Για παράδειγμα, η Symantec πρόσφατα ανακάλυψε μια εφαρμογή με λογισμικό grayware που προέτρεπε του χρήστες του Instagram να μοιραστούν τους κωδικούς τους, με στόχο την αύξηση των "likes" και των "followers".
Η εφαρμογή, γνωστή ως InstLike, ήταν για ένα διάστημα διαθέσιμη στα Apple App Store και στο Google Play Store, ενώ μετέπειτα αφαιρέθηκε και από τις δύο εταιρείες.
Η εφαρμογή ισχυριζόταν ότι μπορούσε να παρέχει "followers" και "likes" δωρεάν. Ζητούσε όμως τα στοιχεία εισόδου στο Instagram.
Η εφαρμογή παραχωρούσε τότε σημαντικό έλεγχο στο λογαριασμό Instagram του χρήστη, κάνοντας αυτόματα "Like" σε φωτογραφίες χωρίς την αλληλεπίδραση του χρήστη.

To "madware"

Ένα είδος του mobile grayware που γνωρίζει ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια είναι γνωστό ως madware (κακόβουλο λογισμικό).
Πιο συγκεκριμένα, το madware αναφέρεται σε εφαρμογές που χρησιμοποιούν επιθετικά ad libraries. Το ad library είναι ένα στοιχείο της εφαρμογής που μπορεί να συλλέξει πληροφορίες για τον χρήστη για σκοπούς παρουσίασης στοχευμένης διαφήμισης.
Αποτελεί κοινό χαρακτηριστικό των δωρεάν εφαρμογών, οι οποίες συνήθως βασίζονται στη διαφήμιση για τα έσοδά τους.
Ορισμένα όμως ad libraries υιοθετούν επιθετικές τακτικές, όπως η διαρροή προσωπικών πληροφοριών, η παρουσίαση διαφημίσεων στο notification bar, η δημιουργία εικόνων με διαφημίσεις ή αλλαγή των bookmarks.
Πρόσφατη μελέτη της Symantec βρήκε ότι από τα 65 γνωστά ad libraries, ποσοστό άνω του 50% κατατάσσονται ως madware.
Το ποσοστό των εφαρμογών που χρησιμοποιούν madware αυξάνεται με σταθερούς ρυθμούς. Για παράδειγμα, το 23% των εφαρμογών στο Google Play store πέρυσι μπορούν να θεωρηθούν madware, ενώ το 2010 ήταν μόλις 5%.

Τρόποι αντιμετώπισης

Λόγω του γεγονότος ότι δεν ξεπερνά τα όρια της παρανομίας, οι εταιρείες που διαθέτουν λύσεις antivirus συνήθως δεν μπορούν να το μπλοκάρουν.
Ενίοτε αφαιρούνται από τα επίσημα mobile marketplaces, όπως τα Apple App Store ή Google Play, καθώς παραβιάζουν όρους και προϋποθέσεις.
Η γνώση αποτελεί την καλύτερη άμυνα.
Με τον ίδιο τρόπο που οι χρήστες PC είναι πιο προσεκτικοί σχετικά με το τι εγκαθιστούν στους υπολογιστές, οι χρήστες έξυπνων κινητών πρέπει να συνειδητοποιήσουν τι κατεβάζουν στη συσκευή τους και να αναζητούν τι δικαιώματα ζητά η εφαρμογή να της παραχωρήσουμε.
Πηγή: ΑΠΕ
Το Vine είναι μια υπηρεσία που αγόρασε το τελευταίο διάστημα το Twitter και σε αντίθεση με το You Tube οι χρήστες μπορούν να ανεβάζουν βίντεο διάρκειας μόνο έξι δευτερολέπτων. Αυτό όμως δεν εμπόδισε την νεαρή Αμερικανίδα Lauren Giraldo να κερδίζει πολλά χρήματα από τα αστεία και ενδιαφέροντα Vines που ανεβάζει, διασκεδάζοντας τους 2,5 εκατ. followers που την ακολουθούν.

Όπως αναφέρει το "protothema.gr" ανάμεσα στους "φίλους" της Lauren είναι και κάποιες εταιρείες που την πληρώνουν για να τους διαφημίζει στο Vine. Έτσι η κοπέλα κατάφερε να κερδίζει σχεδόν 2.000 δολάρια το μήνα από τις εταιρείες των οποίων διαφημίζει τα προϊόντα μέσα από τα "έξυπνα" βίντεο που ανεβάζει.

Φαίνεται ότι στις δύσκολες οικονομικά εποχές που διανύουμε οι νέοι έχουν βρει τρόπους να βγάζουν κάποια χρήματα μέσω ευκαιριών από το Διαδίκτυο.

http://www.thestival.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!