Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018


Φαίνεται πως το άλμπουμ του Jay Z «Watch your throne» (Πρόσεχε τον θρόνο σου) ήταν προφητικό.

Ο Αμερικανός ράπερ και επιχειρηματίας εκθρόνισε από την κορυφή της λίστας του Forbes με τους πλουσιότερους καλλιτέχνες της χιπ χοπ μουσικής, τον Diddy (Sean Combs), ο οποίος είχε εγκατασταθεί στην πρώτη θέση τα τελευταία επτά χρόνια.

Το Forbes δημοσίευσε την ετήσια λίστα και αποκάλυψε ότι ο Jay-Z είναι ο πλουσιότερος hip hop καλλιτέχνης για το 2018 με περιουσία που φθάνει τα 900 εκατ. δολάρια.

Μεταξύ των επιτευγμάτων του τον περασμένο χρόνο ήταν η κυκλοφορία του άλμπουμ «4:44» που απέσπασε διθυραμβικές κριτικές και ήταν υποψήφιο για οκτώ βραβεία Grammy.

Επίσης οι επιτυχημένες επενδύσεις του ράπερ και της συζύγου του, της βασίλισσας της μουσικής βιομηχανίας Beyonce, σε αλκοολούχα ποτά τον ώθησαν στην πρώτη θέση.

Ο Jay - Z επένδυσε στην πολυτελή μάρκα σαμπάνιας Armand de Brignac και στο κονιάκ D'Usse και είχε σημαντικά κέρδη.

Σύμφωνα με το περιοδικό, η περιουσία του Jay Z αυξήθηκε κατά 90 εκατομμύρια δολάρια το 2017 (από 810 εκατ. δολ. σε 900 εκατ. δολ.)

Η περιουσία του Diddy, ο οποίος δραστηριοποιείται πλέον περισσότερο στον επιχειρηματικό στίβο και όχι στον καλλιτεχνικό, αυξήθηκε κατά πέντε εκατομμύρια δολάρια, φτάνοντας στα 825 εκατ. δολάρια.

Από το 2011 που το Forbes συνέταξε για πρώτη φορά τη συγκεκριμένη λίστα, είναι η πρώτη χρονιά που ο Diddy δεν βρίσκεται στην κορυφή.

Τρίτος στη λίστα είναι ο Dr. Dre (Andre Young), ο οποίος μπορεί και να κατακτήσει υψηλότερη θέση, καθώς αναμένεται να αποκτήσει μετοχές αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων από την Apple, η οποία εξαγόρασε το 2014 την εταιρεία ακουστικών και ηχείων Beats που ίδρυσε ο ράπερ. Η περιουσία του τώρα ανέρχεται στα 770 εκατομμύρια δολάρια.

Στην πρώτη πεντάδα με περιουσίες που υπολογίζονται στα 100 εκατομμύρια δολάρια βρίσκονται ο Drake και ο Eminem.

Συνελήφθη ένας άνδρας που κατηγορείται ότι έκλεψε το Όσκαρ α΄ γυναικείου ρόλου που απονεμήθηκε στη Φράνσις Μακντόρμαντ κατά τη διάρκεια του επίσημου γκαλά μετά την τελετή απονομής των περίοπτων βραβείων κινηματογράφου, έγινε γνωστό σήμερα από την αστυνομία του Λος Άντζελες.

Ο Τέρι Μπράιαντ, ηλικίας 47 ετών, τέθηκε υπό κράτηση με την κατηγορία της διακεκριμένης κλοπής ενώ ορίστηκε εγγύηση ύψους 20.000 δολαρίων, δήλωσε η εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας Νόρμα Άισενμαν.

Ο Μπράιαντ συνελήφθη την Κυριακή το βράδυ αφού η Αμερικανίδα ηθοποιός έχασε για σύντομο χρονικό διάστημα το χρυσό της αγαλματίδιο κατά τη διάρκεια του πάρτι που παραδοσιακά πραγματοποιείται στο Χόλιγουντ μετά τη λαμπερή τελετή απονομής.

Το Όσκαρ της Φράνσις Μακντόρμαντ βρέθηκε και κατόπιν επεστράφη στην ηθοποιό.

Ο Μπράιαντ είχε αναρτήσει ένα βίντεο όπου εμφανιζόταν να φοράει σμόκιν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης και να κρατά το Όσκαρ, λέγοντας στους άλλους καλεσμένους ότι είναι μεταξύ των νικητών.

Προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί με ποια ακριβώς ιδιότητα παραβρέθηκε στην εκδήλωση, ωστόσο η αστυνομία διαβεβαιώνει ότι είχε πρόσκληση.

"Έπειτα από σύντομο χρονικό διάστημα, η Φράνσις και το Όσκαρ της επανασυνδέθηκαν. Γιόρτασαν αυτήν την επανένωση με ένα διπλό τσίζμπεργκερ" δήλωσε ο ατζέντης της Μακντόρμαντ Σάιμον Χολς.

Η Μακντόρμαντ βραβεύτηκε με το δεύτερο Όσκαρ της καριέρας της για το ρόλο της στην ταινία "Οι Τρεις Πινακίδες έξω Από το Έμπινγκ, στο Μιζούρι".
Κι όμως! Το Instagram σε κάνει να τρως περισσότερο
Οι απανταχού millennials δεν τρώνε το φαγητό τους αν δεν το βγάλουν μια φωτογραφία πρώτα. Το νέο trend που έχει κατακλύσει το Instagram, όμως, όχι μόνο ανοίγει την όρεξη αλλά μας κάνει να τρώμε και περισσότερο...
Γιατί; Είναι πολύ απλό.
Ποιος θέλει να δει πέντε pancakes με λίγο σιρόπι επάνω; Για να είναι «φωτογενές» το πιάτο και να ανέβει στο Instagram, τα pancakes θα πρέπει να έχουν από πάνω όχι μόνο σιρόπι, αλλά και λίγη σοκολάτα, φράουλες κι ένα «γενναιόδωρο» κομμάτι σαντιγί.
Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει η 26χρονη Αμάντα Μέιξνερ, fitness influencer, η οποία, μέσω του λογαριασμού της στο Instagram δείχνει πόσες περισσότερες θερμίδες περιλαμβάνει η «ινσταγκραμική» μερίδα της και πόσες η κανονική της...
portionss.png
portiosn2.png
portiosn3.png
Επτά σημάδια ότι το παιδί σου θα πετύχει στη ζωή του
Επιτέλους η επιστήμη ανακάλυψε ποιες συμπεριφορές, ως παιδί, οδηγούν σε μια πετυχημένη ζωή ως ενήλικας. Αν και η επιτυχία είναι υποκειμενική και σημαίνει διαφορετικά πράγματα για τον καθένα από εμάς, υπάρχουν κάποια χαρακτηριστικά που, σύμφωνα με τους επιστήμονες, οδηγούν στην επιτυχία.
Ποια είναι αυτά;
1. Διαβάζουν και γράφουν καλά
Σύμφωνα με νέα έρευνα που ανέλυσε στοιχεία από 346.660 μαθητές λυκείου των ΗΠΑ και δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Personality and Social Psychology, όσα παιδιά είχαν λιγότερα προβλήματα ανάγνωσης και γραφής είχαν πολύ περισσότερες πιθανότητες να αποκτήσουν υψηλότερο εκπαιδευτικό επίπεδο, να βρουν καλύτερη δουλειά στο μέλλον και να έχουν υψηλότερο εισόδημα.
2. Τους ενδιαφέρει το σχολείο
Η ίδια έρευνα βρήκε ότι η προσοχή ενός μαθητή στην τάξη επίσης αποτελεί «δείκτη» για το πώς θα εξελιχθεί στη μετέπειτα ζωή του. Όπως ανέφερε η επικεφαλής της έρευνας Marion Spengler, «ορισμένες συμπεριφορές στο σχολείο έχουν μακροπρόθεσμες επιδράσεις στην ζωή του ανθρώπου».
3. Είναι συνεπείς μαθητές
Η ομάδα της Spengler συμπέρανε επίσης πως όσο πιο συνεπές είναι το παιδί στο σχολείο, δηλαδή παρακολουθεί τακτικά, κάνει τα μαθήματά του και παίρνει στα σοβαρά τις εξετάσεις, τόσο πιο πιθανό είναι η ζωή του ως ενήλικας να είναι επιτυχημένη.
4. Κάνουν δουλειές στο σπίτι
Σύμφωνα με την Julie Lythcott-Haims, πρώην πρύτανη στο πανεπιστήμιο του Στάνφορντ και το βιβλίο της «Πώς να μεγαλώσεις έναν ενήλικα» ('How to Raise an Adult'), «αν τα παιδιά δεν μαθαίνουν να πλένουν τα πιάτα, τότε αυτό σημαίνει ότι κάποιος άλλος το κάνει αυτό για εκείνα» κι έτσι δεν μαθαίνουν ότι κάποιες δουλειές πρέπει να γίνουν κι ότι όλοι πρέπει να συμβάλλουν στο σύνολο.
Αυτό, όπως υποστηρίζει, βασίζεται σε πολύχρονη έρευνα του Χάρβαρντ, σύμφωνα με την οποία, ο μεγαλύτερος δείκτης που προβλέπει την επιτυχία είναι αν έκαναν, σαν παιδιά, δουλειές στο σπίτι.
5. Μαθαίνουν μαθηματικά από νωρίς
Έρευνα του 2007 σε 35.000 παιδιά προσχολικής αγωγής στις ΗΠΑ, τον Καναδά και τη Μ. Βρετανία βρήκε ότι η ανάπτυξη μαθηματικών ικανοτήτων σε μικρή ηλικία προσφέρει μεγάλα πλεονεκτήματα σε έναν ενήλικα.
6. Αψηφούν τους γονείς τους
Το να έχεις παιδιά που επαναστατούν μπορεί να μην ακούγεται ευχάριστο, αλλά είναι σίγουρα σημάδι ότι μάλλον κάτι κάνεις σωστά. Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Developmental Psychology, η οποία παρακολούθησε το εκπαιδευτικό επίπεδο και το εισόδημα των παιδιών που φοιτούσαν στα σχολεία του Λουξεμβούργου το 1960, εκείνα τα παιδιά που επαναστατούσαν ενάντια στην εξουσία και αψηφούσαν τους γονείς τους είχαν την τάση να παραμείνουν στο σχολείο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους.
7. Επιμένουν στους στόχους τους
Πρόκειται για το γνωστό, πλέον, χαρακτηριστικό, το οποίο όλοι οι «γκουρού» αυτογνωσίας επικαλούνται. Το λεγόμενο «grit», δηλαδή η επιμονή στα δύσκολα, είναι ένα χαρακτηριστικό που αν το καλλιεργήσεις από παιδί οδηγεί στην επιτυχία στην ενήλική ζωή σου, σύμφωνα με την ψυχολόγο και καθηγήτρια του πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια, Angela Duckworth.

Πικρή κατάληξη είχε ο πρώτος γάμος μεταξύ ομοφύλων που πραγματοποιήθηκε στην Αυστραλία καθώς διήρκεσε μόλις 48 ημέρες αφού η μια από τις δύο γυναίκες έπασχε από καταληκτική νόσο και πέθανε, έγινε σήμερα γνωστό από το τοπικό κοινοβούλιο του Κουίνσλαντ μετά την άδεια της οικογένειάς της να δοθούν στη δημοσιότητα οι σχετικές πληροφορίες.
Η Τζο Γκραντ από το Κουίνσλαντ παντρεύτηκε την επί οκτώ χρόνια σύντροφό της Τζιλ Κιντ στις 15 Δεκεμβρίου στον κήπο του σπιτιού τους στο Σάνσαϊν Κόουστ της βορειοανατολικής Αυστραλίας, σχεδόν μια εβδομάδα αφότου η χώρα έγινε η 26η στον κόσμο που αναγνωρίζει τους γάμους ομοφύλων ζευγαριών.
Το ζευγάρι είχε αποφύγει μια περίοδο αναμονής ενός μήνα και είχε λάβει ειδική άδεια για να γίνει το πρώτο παντρεμένο γκέι ζευγάρι στη χώρα μετά την ψήφιση του σχετικού νόμου στις 9 Δεκεμβρίου.
Ο γάμος είχε κρατηθεί μυστικός μέχρι που αποκαλύφθηκε σήμερα στη βουλή έπειτα από άδεια της οικογένειας.
«Ο γάμος της Τζο και της Τζιλ εγκρίθηκε και καταγράφηκε και οι δυό τους παντρεύτηκαν, όλα μέσα σε μια μέρα μετά την έγκριση του ληξίαρχου λόγω ειδικών συνθηκών», είπε ενώπιον του κοινοβουλίου η γενική εισαγγελέας του Κουίνσλαντ Ιβετ Ντ’Αθ.
«Η μητέρα της Τζο, η Σάντρα, θεωρεί ότι ο γάμος έφτιαξε τη διάθεση της κόρης της, κρατώντας την ζωντανή τόσο ώστε να περάσει τα τελευταία της Χριστούγεννα με την οικογένειά της». Η Γκραντ, η οποία λάμβανε παρηγορητική θεραπεία για μια σπάνια μορφή καρκίνου, πέθανε στις 30 Ιανουαρίου.
Το ζευγάρι ήταν ένα από τα 159 ομόφυλα ζευγάρια που έχουν παντρευτεί στο Κουίνσλαντ μετά την ψήφιση των νόμων περί ισότητας, σύμφωνα με ανακοίνωση της τοπικής κυβέρνησης.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!