Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

Τι να κάνεις για να ξυπνάς με την αυγούλα -Οι δέκα συνήθειες
Κρίνοντας από τις εκατοντάδες αναρτήσεις των χρηστών στο διαδίκτυο που αφορούν το πρωινό ξύπνημα συνειδητοποιεί κανείς πως όλο και περισσότεροι άνθρωποι «παλεύουν» με τα ξυπνητήρια νωρίς το πρωί αγωνιζόμενοι να σηκωθούν από το κρεβάτι. 
Πρόκειται για μια αρνητική συνήθεια η οποία βάζει εμπόδια στην εξέλιξη σου ειδικά αν αναλογιστείς πως το πρωινό ξύπνημα σου προσφέρει άφθονο χρόνο για να εργαστείς χωρίς να έχεις περισπασμούς από το περιβάλλον σου.
Σύμφωνα με τον Business Insider τα καλά νέα είναι ότι μερικές από τις ευκολότερες συνήθειες που μπορείς να υιοθετήσεις για να «ξυπνάς με την αυγούλα» εφαρμόζονται από απόψε κιόλας.
Δοκιμάσε τα όλα ή επιλέξτε αυτά που σου ταιριάζουν:
  1. Τοποθέτησε το ξυπνητήρι μακριά από το κρεβάτι
  2. Περιόρισε τα καφεινούχα ποτά
  3. Φρόντισε να σε περιμένει κάτι ευχάριστο το πρωί π.χ ένα νόστιμο πρωινό
  4. Βάλε ξυπνητήρι που θα σε ειδοποιεί τι ώρα να πας για ύπνο
  5. Ξεκινήστε μια ευχάριστη ρουτίνα πριν τον ύπνο
  6. Ξεκίνα μια πρωινή αθλητική δραστηριότητα  
  7. Ανέλαβε την ευθύνη να ξυπνάς κάποιον άλλον
  8. Κόψε τη συνήθεια των social media πριν τον ύπνο  
  9. Πιες νερό πριν πας για ύπνο
  10. Μη κοιμάσαι περισσότερο από ότι χρειάζεσαι
Πηγή φωτογραφίας: pixabay

(ΑΠΕ/ EPA/ ALEXANDRA WEY)
Κυριαρχεί σε έναν κατά παράδοση «ανδρικό» κόσμο. Με αυτό το δεδομένο, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η Ανγκελα Μέρκελ αναδείχθηκε και φέτος η πιο ισχυρή γυναίκα στον κόσμο.
Για έκτη συνεχόμενη χρονιά, η Γερμανίδα Καγκελάριος είναι στην κορυφή της λίστας με τις 100 ισχυρότερες γυναίκες του πλανήτη, του περιοδικού Forbes, η οποία ανακοινώθηκε τη Δευτέρα. Σε αυτή έχουν συμπεριληφθεί γυναίκες από 29 διαφορετικές χώρες, που διαπρέπουν στην πολιτική, τις επιχειρήσεις, την τεχνολογία, αλλά και ξεχωρίζουν με τη φιλανθρωπική τους δράση.
Ανάμεσά τους βρίσκονται 12 παγκόσμιοι ηγέτες, 32 CEO κολοσσών και 11 δισεκατομμυριούχοι, από τις οποίες μάλιστα οι 9 ίδρυσαν οι ίδιες τις επικερδείς επιχειρήσεις τους.
Η νεαρότερη που μπήκε φέτος στη λίστα είναι η 41χρονη CEO της Yahoo, Μαρίσα Μάγιερ, η οποία βρίσκεται στην 55η θέση και η γηραιότερη η βασίλισσα Ελισάβετ, που είναι 29η, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας των 100 πιο ισχυρών γυναικών είναι τα 57 χρόνια.
Πίσω από την Μέρκελ, στη δεύτερη θέση βρέθηκε φέτος η Χίλαρι Κλίντον και αμέσως μετά η επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ, Τζάνετ Γέλεν.
Σύμφωνα με το Forbes, οι γυναίκες που μπήκαν στη λίστα ελέγχουν 1 τρισ. δολάρια και επηρεάζουν πάνω από 3,6 δισ. ανθρώπους σε όλο τον πλανήτη.
Οι 10 ισχυρότερες γυναίκες στον κόσμο, σύμφωνα με το Forbes
1. Ανγκελα Μέρκελ

61 ετών, Γερμανία
Καγκελάριος της Γερμανίας
2. Χίλαρι Κλίντον

68 ετών, ΗΠΑ
Διεκδικήτρια του χρίσματος των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.
3. Τζάνετ Γέλεν

69 ετών, ΗΠΑ
Πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ
4. Μελίντα Γκέιτς

51 ετών, ΗΠΑ
Μοιράζεται με τον σύζυγό της, Μπιλ Γκέιτς, την προεδρία του ιδρύματος που φέρει τα ονόματά τους.
5. Μέρι Μπάρα

54 ετών, ΗΠΑ
CEO της General Motors
6. Κριστίν Λαγκάρντ

60 ετών, Γαλλία
Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ
7. Σέριλ Σάντμπεργκ

46 ετών, ΗΠΑ
Γενική διευθύντρια του Facebook
8. Σούζαν Βοϊσίτσκι

47 ετών, ΗΠΑ
CEO Youtube, Google
9. Μεγκ Γουάιτμαν

59 ετών, ΗΠΑ
CEO της Hewlett-Packard
10. Ανα Πατρίσια Μποτίν

55 ετών, Ισπανία
Πρόεδρος της Santander Group, Banco Santander
Φωτογραφίες: ΑΠΕ

Ο ΠΑΟΚ άφησε πίσω του τη σεζόν 2015-16 και έχει ήδη θέσει σε λειτουργία τον προγραμματισμό για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Την Παρασκευή (10.06), στις 12:30, στην αίθουσα Τύπου του γηπέδου της Τούμπας, ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Λούμπος Μίχελ θα παρουσιάσει επίσημα τον νέο προπονητή του Δικεφάλου, Βλάνταν Ίβιτς, όπως ανακοίνωσε η "ασπρόμαυρη" ΠΑΕ.

Σε αυτή την κοινή συνέντευξη Τύπου Ίβιτς και Μίχελ θα τοποθετηθούν για τα θέματα της επικαιρότητας και θ’ αναλύσουν τις σκέψεις τους εν όψει τόσο των προκριματικών του Champions League όσο και του νέου πρωταθλήματος της Super League. Η παρουσίαση θα μεταδοθεί ζωντανά από την σελίδα του ΠΑΟΚ στο Facebook.

http://www.thestival.gr


Στο Stoke Newington, σε απόσταση μόλις δέκα λεπτών με τα πόδια από τον σταθμό του μετρό Manor House στο βορειοανατολικό Λονδίνο, βρίσκεται ένα φυσικό καταφύγιο με την ονομασία Woodberry Wetlands.
Πρόκειται για μια περιοχή 7 στρεμμάτων με καλαμιές, λίμνες, φράγματα και φυτά, η οποία δημιουργήθηκε σε μια παλιά δεξαμενή νερού του 19ου αιώνα.
Η συγκεκριμένη δεξαμενή κατασκευάστηκε το 1833 ώστε να καλύψει τις ολοένα και αυξανόμενες απαιτήσεις για πόσιμο νερό στα προάστια του Λονδίνου. Από το 1955 έως το 1980, εξαιτίας των χημικών που χρησιμοποιούνταν για την απολύμανση του νερού, κανένας ζωντανός οργανισμός δεν πλησίαζε στην περιοχή.

Όταν η δεξαμενή εγκαταλείφθηκε η φύση άρχισε να αναπτύσσεται, προσελκύοντας υδρόβια πτηνά και όχι μόνο. Σχετικά πρόσφατα μια εταιρεία ανέλαβε την ανακατασκευή της περιοχής, με την υποστήριξη του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.
Φυτεύτηκαν νέα δέντρα και φυτά όπως επίσης δημιουργήθηκαν λιβάδια με αγριολούλουδα ώστε να προσελκύσουν περισσότερα πουλιά, μέλισσες, πεταλούδες και άλλα έντομα.
Πλέον οι κάτοικοι του Λονδίνου έχουν μια μικρή όαση στην πόλη τους, την οποία μπορούν να επισκεφτούν για περίπατο, χαλάρωση ή ποδηλασία.
Η είσοδος είναι δωρεάν ενώ οι εντυπωσιακοί χώροι που έχουν κατασκευαστεί στο Woodberry Wetlands προσφέρονται για διάφορες εκδηλώσεις.
echoes.gr



- Θύματα γνωστοί πολιτικοί, υπουργεία, ιδιώτες, μεγάλες εταιρείες, ακόμη και το αρχηγείο της Αστυνομίας!
- Κατάλογος με 550.000 e-mail Ελλήνων πωλείται μόλις 40 ή 50 ευρώ
- Στο σφυρί τα στοιχεία με ονοματεπώνυμο, διεύθυνση και αριθμό κινητού για 70 ευρώ
- Τα στοιχεία πωλούνται σε επιχειρήσεις για διαφήμιση, αλλά και σε εγκληματίες που θέλουν να κάνουν κακό
- Στο μάτι της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ο διαβόητος χάκερ Ιβάν Β
- Πως στήνεται η παγίδα στο internet και από που κλέβουν τα στοιχεία μας

Λειτουργεί μαύρη αγορά στοιχείων στο Internet. Υπάρχουν άνθρωποι που υποκλέπτουν στοιχεία ως και συνομιλίες, συγκεντρώνουν τις πληροφορίες αυτές και στη συνέχεια τις βγάζουν κυριολεκτικά στο σφυρί.

Υπάρχουν ολόκληροι κατάλογοι με στοιχεία προς πώληση και μάλιστα... σε τιμές ευκαιρίας. Εδώ και χρόνια αντίστοιχα φαινόμενα έχουν εντοπιστεί, ωστόσο τον τελευταίο καιρό το φαινόμενο έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει εντοπίσει τη δράση προσώπων και ομάδων στο λεγόμενο σκοτεινό διαδίκτυο, ωστόσο είναι δύσκολη η αντιμετώπισή τους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Το Έθνος” ένας από τους γνωστότερους χάκερ ο επονομαζόμενος Ιβάν Β αποτελεί πλέον το κυριότερο στόχο των διωκτικών αρχών. Φαίνεται να έχει έδρα τη Βουλγαρία και από εκεί “ψαρεύει” διαδικτυακά στοιχεία προσώπων και εταιρειών και στη συνέχεια τα βγάζει προς πώληση για όποιον ενδιαφερόμενο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα μόνο σε ό,τι αφορά στην Ελλάδα και την Κύπρο ο όγκος των δεδομένων που είναι προς πώληση είναι τεράστιος. Ο κατάλογος με τα στοιχεία και τις τιμές είναι ενδεικτικός:

Στοιχεία Τιμή
200.000 επιχειρηματικά e-mails 40 ευρώ
350.000 προσωπικά e-mails 50 ευρώ
Επώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο 70 ευρώ
Όλα τα παραπάνω μαζί 80 ευρώ
Δεδομένα 22 χωρών 300 ευρώ


Τα στοιχεία αυτά πωλούνται συνήθως σε εταιρείες που ασχολούνται με το μάρκετινγκ και διαφημίζουν προϊόντα μέσω internet. Δυστυχώς όμως αυτή η πρακτική αν και παράνομη είναι η λιγότερο επώδυνη για επιχειρήσεις και ιδιώτες. Τα στοιχεία πωλούνται αδιακρίτως. Ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, ΑΦΜ, αριθμός κινητού τηλεφώνου, ως και ολόκληρες συνομιλίες μέσω e-mail μπορούν να αγοραστούν από τον καθένα στις παραπάνω τιμές και φυσικά από εγκληματίες που θέλουν να κάνουν κακό.


Όπως τονίζουν αξιωματικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εάν τα στοιχεία πέσουν, και αυτό είναι πάρα πολύ εύκολο, σε χέρια κακόβουλου ατόμου τότε είναι δυνατό να κάνει ό,τι θέλει σε βάρος του θύματος. Να κατασκευάσει πιστωτική κάρτα και να κάνει αγορές, να υποκλέψει κωδικούς τραπεζών ή ακόμη και να εξαπολύσει διαδικτυακή επίθεση κάθε είδους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στα στοιχεία που ήρθαν σε γνώση της εφημερίδα περιλαμβάνονται γνωστά πρόσωπα όπως ο πρώην υπουργός Γιώργος Αλογοσκούφης, το υπουργείο Παιδείας, ο κλάδος Οικονομικοτεχνικών και Πληροφορικής του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. κ.α.
newsit.gr

Σύγχυση στους κατοίκους της μικρής πόλης Ντραγκουσένι στη βορειοανατολική Ρουμανία, οι οποίοι επρόκειτο να εκλέξουν δήμαρχο την Κυριακή, προκάλεσαν οι υποψηφιότητες τριών ατόμων που είχαν… το ίδιο όνομα.
Πέρα από τον νυν δήμαρχο Vasile Cepoi, ο οποίος ευελπιστούσε -με την υποστήριξη του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος- να οδηγήσει για τέταρτη φορά το «τιμόνι» της πόλης των 2.500 κατοίκων, δύο ακόμη συνονόματοί του διεκδίκησαν το αξίωμα, μπερδεύοντας τους πολίτες.
Οι δύο άλλοι υποψήφιοι είχαν την υποστήριξη κεντροδεξιών κομμάτων και κινήσεων, με τον δήμαρχο να κάνει λόγο για τέχνασμα από την πλευρά των αντίπαλων παρατάξεων. «Όταν βρίσκεται στο γήπεδο ο Μέσι, όλη η αντίπαλη ομάδα παίζει εναντίον του», συμπλήρωσε, σύμφωνα με το BBC.
Όσο για τους δύο άλλους υποψηφίους, απάντησαν πως απλά ενδιαφέρονται για το καλό της πόλης.
Αν και οι τρεις υποψήφιοι δεν έχουν συγγενική σχέση μεταξύ τους, το επώνυμο Cepoi είναι αρκετά κοινό στην ευρύτερη περιοχή, ενώ και το όνομα Vasile είναι από εκείνα που εμφανίζονται συχνότερα στην πόλη.
Πάντως, τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν επανεκλογή του… Vasile Cepoi (με τη στήριξη του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος) στη θέση του δημάρχου.

Aν μέχρι σήμερα πιστεύατε πως το σανδάλι με κάλτσα είναι το χειρότερο καλοκαιρινό αξεσουάρ που μπορεί κανείς να συναντήσει, τότε μάλλον θα αναθεωρούσατε αν βρισκόσασταν αντιμέτωποι με αυτό… Ο Scotty Franklin ο οποίος είναι και ο εμπνευστής της φρικτής πατέντας, λατρεύει τις καουμπόικες μπότες, αλλά κατανοεί πλήρως πως το καλοκαίρι το πόδι θέλει τον αέρα του. Συνεπώς αν θέλετε το cowboy στιλ να σας ακολουθεί ακόμη και στην παραλία, τότε του στέλνετε τις μπότες σας, και σας τις επιστρέφει έτσι…

boots

Στην αντεπίθεση κατά του Μαρινάκη περνάει ο αιρετός Δήμαρχος Βόλου – πρώην παράγοντας, Αχιλλέας Μπέος. Σε ανακοίνωσή του με αφορμή δημοσιεύματα για το «παρών» που έδωσε στη συνάντηση που είχε διοργανώσει ο ΠΑΟΚ σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, αναφέρει τα εξής:
Σχετικά με τον υποκινούμενο θόρυβο που δημιουργήθηκε από ορισμένους τιμητές των πάντων και των λεγόμενων «εργαλείων», που έχουν αναλάβει εργολαβικά να δυσφημούν και να δημιουργούν πρόβλημα στην προσπάθεια που γίνεται για την απαλλαγή από την συμμορία που ελέγχει τον χώρο του ποδοσφαίρου, έχω να δηλώσω τα εξής:
Πρώτον, είναι αναφαίρετο δικαίωμα μου να επιλέγω δημόσιους χώρους, ώστε να προγραμματίζω και να συζητώ επιχειρηματικές μου δραστηριότητες.
Δεύτερον, στο ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς, όπου και βρέθηκα την προηγούμενη Δευτέρα, συμπτωματικά υπήρχε μία μεγάλη συγκέντρωση από παράγοντες του Ελληνικού ποδοσφαίρου ανά την επικράτεια και ως εκ τούτου συνάντησα παλιούς γνώριμους του πρόσφατου παρελθόντος.
Τρίτον, στη συγκεκριμένη συγκέντρωση ουδέποτε συμμετείχα και έλαβα μέρος.
Και αναρωτιέμαι: Τι από τα δύο αποτελεί ποινικό αδίκημα; Η παρουσία μου στο λόμπι ενός ξενοδοχείου ή η παρουσία στον αγωνιστικό χώρο παράγοντα που κατηγορείται για αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και ανθρωποκτονίες και όλο τον ποινικό κώδικα και του έχει απαγορευτεί από την Ελληνική Δικαιοσύνη η ενασχόλησή του με το ποδόσφαιρο και μάλιστα χαιρετώντας ποδοσφαιριστές και διαιτητές αγνοώντας τους νόμους και τις διατάξεις τους κάνοντας με αυτόν τον τρόπο επίδειξη δύναμης;
Την ίδια στιγμή που κάποια «εργαλεία» ασχολούνται μαζί μου και με την παρουσία μου για επαγγελματικούς λόγους στο λόμπι ενός ξενοδοχείου, ενημερώνομαι ότι κάποια Επιτροπή Δεοντολογίας, που είναι βέβαιο ότι απαρτίζεται από διορισμένα ανθρωπάκια, εισηγήθηκαν την τιμωρία της Ξάνθης, του ΑΟ Χανίων και του Πανελευσινιακού για χειραγώγηση αγώνων.
Αλήθεια, γιατί η ίδια Επιτροπή δεν ασχολήθηκε με τον φετινό αγώνα κυπέλλου ΑΟ Χανιά – Ολυμπιακός και δεν το συμπεριέλαβε στη σχετική της λίστα; Μήπως τα αφεντικά της εν λόγω Επιτροπής δεν το επέτρεψαν; Ή μήπως φοβούνται;
Αλήθεια, τι γίνεται με το παιχνίδι Ολυμπιακός – Βέροια; Πόσο ακόμα θα περιμένει ο κόσμος να ασκηθούν πειθαρχικές διώξεις στον Ολυμπιακό και στους παράγοντες του;
Αλήθεια, για ποια Δικαιοσύνη μιλάμε στη σημερινή Ελλάδα; Άραγε ισχύει ο νόμος της Δικαιοσύνης ή ο νόμος του ισχυρού;
Κλείνοντας θα ήθελα να κάνω σαφές στου πάντες το εξής απλό και κατανοητό: Αν όλοι εσείς οι πολιτικοί απατεώνες και οι μεγαλοπαράγοντες που καταστρέψατε το ποδόσφαιρο, θεωρείτε ότι θα καλύψετε τις βρομιές σας φορτώνοντας τα όλα σε έναν ή σε λίγους ανθρώπους γιατί έτσι σας βολεύει, είστε γελασμένοι.
Αν νομίζετε ότι στην σημερινή Ελλάδα όλα εξαγοράζονται είστε πάλι γελασμένοι. Θα σας υπενθυμίσω ότι δεν είναι όλοι δημοσιογραφικά σκουπίδια, πολιτικοί απατεώνες, επίορκοι δικαστές. Δυστυχώς για εσάς δεν είναι όλοι εργαλεία. Υπάρχουν ακόμη αξίες, ακεραιότητα, ήθος και δικαστική συνείδηση. Τώρα όμως ήρθε η στιγμή να πάρουν θέση και όχι να συνεχίσουν να κωφεύουν.
Για εμένα προσωπικά τώρα αρχίζουν όλα και θα έρθει η ώρα που η αλήθεια θα λάμψει.
Κάποιοι έχουν ήδη εκτεθεί και δεν μπορούν να συνεχίσουν να εκτίθενται περισσότερο.
Αρκετά πλήρωσα και βίωσα οδηγώντας με στη φυλακή, στερώντας μου για 11 μήνες την οικογένεια μου και καταστρέφοντας την περιουσία μου, την ίδια στιγμή που οι πραγματικοί εγκληματίες είναι στο απυρόβλητο.
Πολύ σύντομα θα επανέλθω. Και επαναλαμβάνω για όσους δεν το αντιλήφθηκαν. ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΛΑ…
Υ.Γ.: Όσο για τον γνωστό σε όλους μας Αλέκο, τον εθνικό κωλοτούμπα, τον εθνικό ρουφιάνο, τον εθνικό ψευδομάρτυρα, την κοντή λεμονιά και πολλά άλλα, τώρα μας προέκυψε και γραφείο Tύπου του Μαρινάκη”.

Νέοι, κάτω των 35, ταλαντούχοι, με λαμπρές σπουδές και χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις είναι κατά βάση οι Έλληνες που φεύγουν για μια καλύτερη τύχη στο εξωτερικό και οι οποίοι δεν σκοπεύουν να γυρίσουν στην πατρίδα αν δεν αλλάξει το κλίμα κι αν δεν τους δοθεί μια θέση με αποδοχές πάνω από 30.000 ευρώ (!), σύμφωνα με την έρευνα της ICAP Group για το φαινόμενο brain drain. Τα ευρήματα της έκθεσης παρουσιάζει η εφημερίδα «Ναυτεμπορική».
Τα ευρήματα αναδεικνύουν το Ηνωμένο Βασίλειο ως τον δημοφιλέστερο προορισμό για τους Έλληνες που δουλεύουν στο εξωτερικό (39%), ενώ ακολουθούν Γερμανία (7%), Ολλανδία (6%), Ιρλανδία (6%), Ελβετία (6%) και ΗΠΑ (6%). Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι επίσης η δημοφιλέστερη χώρα για σπουδές. Μπορεί οι περισσότεροι Έλληνες που δουλεύουν στο εξωτερικό να έχουν πάρει το πρώτο πτυχίο τους στην Ελλάδα, σε ποσοστό 79,6%, αλλά υπάρχει κι ένα 12,3% που το έχει πάρει στο Ηνωμένο Βασίλειο. Επίσης οι μισοί, ή 49%, έχουν κάνει μεταπτυχιακό στο Ηνωμένο Βασίλειο έναντι 25% στην Ελλάδα, 6% στην Ολλανδία, 4% στις ΗΠΑ όπως και στη Γαλλία και 2% στη Γερμανία. Το 40% όσων έχουν διδακτορικό σπούδασαν επίσης στο Ηνωμένο Βασίλειο, 34% στην Ελλάδα, 7% στις ΗΠΑ, 5% στη Γαλλία, 2% στην Αυστραλία, 2% στην Αυστρία, όπως και στο Βέλγιο και στη Γερμανία.
Το προφίλ
Με άλλα λόγια οι Έλληνες που δουλεύουν στο εξωτερικό αποτελούν προσωπικό υψηλής εξειδίκευσης (72%), με πάνω από τους μισούς (60%) να έχουν και μεταπτυχιακό. Εξάλλου, ποσοστό 17% έχει πτυχίο ΑΕΙ, 12% διδακτορικό, 8% πτυχίο ΤΕΙ και μόλις 3% δεν έχει κάποιο πτυχίο. Οι περισσότεροι είναι μηχανικοί (19%), στελέχη πληροφορικής (12%) και διοίκησης επιχειρήσεων (10%) και αρκετοί είναι από το χώρο της λογιστικής και των χρηματοοικονομικών (9%), καθώς και των οικονομικών επιστημών (7%). Το 60% των συμμετεχόντων στην τρέχουσα έρευνα είχαν συμμετάσχει και στην περσινή, ενώ από αυτούς μόλις 3% έχει επιστρέψει στην Ελλάδα.
Στο σύνολο του δείγματος, σχεδόν οι μισοί (49%) είχαν εργαστεί στην Ελλάδα πριν μεταβούν στο εξωτερικό για εργασία. Ποσοστό 26% έφυγε για να κάνει μεταπτυχιακό, 12% για να σπουδάσει στο πρώτο πτυχίο, 9% για να εργαστεί χωρίς να έχει εργαστεί στην Ελλάδα και 4% για να κάνει διδακτορικό. Πάνω από τους μισούς (54%) είχαν στο μυαλό τους χρονικό ορίζοντα παραμονής στο εξωτερικό πάνω από 5 χρόνια, με ένα σημαντικό ποσοστό 21% να έχει προαποφασίσει να μην επιστρέψει. Επίσης σχεδόν οι οκτώ στους δέκα (78%) έφυγαν στο εξωτερικό μέσα στην κρίση, το 36% τα τελευταία 2 χρόνια και το 42% νωρίτερα μέσα στην πενταετία. Οι περισσότεροι (11%) εργάζονται στον τραπεζικό, οικονομικό και ασφαλιστικό κλάδο, σε θέσεις IT (10%) και στον τομέα έρευνας και επιστήμης (10%) αλλά το 70% είναι σε θέση χωρίς διοικητική ευθύνη. Μόλις 5% είναι ανώτερα στελέχη, 6% είναι σε θέσεις διευθυντών και 18% σε θέσεις προϊσταμένων.
Το μεγαλύτερο ποσοστό, 58%, είναι υπάλληλοι, 9% νεοεισερχόμενοι και 3% κάνουν πρακτική άσκηση. Καλύτερες αμοιβές Οι αμοιβές τους είναι σαφώς καλύτερες από αυτές που θα μπορούσαν να διεκδικήσουν στην Ελλάδα, αφού σε ποσοστό 57% αμείβονται με 21.000 έως 60.000 ευρώ. Ειδικότερα, μέχρι 20.000 ευρώ είναι ο μικτός ετήσιος μισθός για το 17% των Ελλήνων που εργάζονται στο εξωτερικό, ποσοστό 33% αμείβεται με 21.000 40.000 ευρώ, 24% με 41.000 60.000 ευρώ, 15% με 61.000 100.000 ευρώ, ενώ υπάρχει και μια ελίτ στελεχών, περί το 11%, που αμείβεται με περισσότερα. Επιπλέον των αποδοχών τους οι Έλληνες του εξωτερικού απολαμβάνουν και μια σειρά παροχών από ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ασφάλιση (70%), συνταξιοδοτικά προγράμματα (63%), μέχρι συμμετοχή σε συνέδρια (35%), κινητά τηλέφωνα (35%), έξοδα μετακίνησης (31%), έξτρα ιατροφαρμακευτική ασφάλιση (23%) κ.ο.κ. Οι κυριότεροι λόγοι μετάβασης στο εξωτερικό είναι η μειωμένη αξιοκρατία και η διαφθορά στην Ελλάδα (40%), η οικονομική κρίση και η αβεβαιότητα στη χώρα μας (37%) και οι προοπτικές εξέλιξης στο εξωτερικό (34%).
Αναφορικά με τη χώρα επιλογής, οι περισσότεροι αποφασίζουν με βάση τις καλύτερες προοπτικές εξέλιξης σε σχέση με άλλες χώρες (46%), την καλύτερη κατάσταση της οικονομίας της (38%), τις καλύτερες εργασιακές συνθήκες (35%), τις μεγαλύτερες αποδοχές (33%) ή επειδή σπούδασαν στη συγκεκριμένη χώρα (30%). Στο κρίσιμο ερώτημα «τι θα σας έκανε να επιστρέψετε στην πατρίδα» οι μισοί (50%) αναφέρουν το κλίμα και τον τρόπο ζωής στην Ελλάδα. Κορυφαίο παράγοντα θεωρούν φυσικά τη βελτίωση της οικονομικής κατάστασης (41%), το καλύτερο πακέτο αποδοχών (39%) και οικογενειακούς λόγους (35%). Το ενδιαφέρον είναι ότι σε σύγκριση με τα συμπεράσματα της περσινής έρευνας οι λόγοι μετάβασης στο εξωτερικό και οι παράγοντες επιστροφής στην πατρίδα παραμένουν ίδιοι. Παρ’ όλα αυτά, το 35% στην τρέχουσα έρευνα λέει ότι δεν σχεδιάζει να γυρίσει ποτέ. Όταν ρωτήθηκαν με τι μισθό θα επέστρεφαν στην πατρίδα (κατ’ ελάχιστο), το 30% λέει από 50.000 ευρώ και πάνω. Από 40.000 έως 50.000 θα θέλει το 14%, από 30.000 έως 40.000 ευρώ το 22%, με 20.000 έως 30.000 ευρώ θα γύριζε το 27% και ένα ποσοστό 8% λέει ότι θα του αρκούσαν 10.000 έως 20.000 ευρώ.




Από ασφυξία πέθανε ο 12χρονος Karnel Haughton που συμμετείχε στη νέα επικίνδυνη τάση του ίντερνετ.


Φίλοι και συγγενείς του ανήλικου προειδοποιούν πλέον για το θανατηφόρο παιχνίδι που θέλει τους νέους να πνίγονται και να ποστάρουν τα βίντεο στα social media.

Ο Karnel έπαιξε το παιχνίδι στην κρεβατοκάμαρά του όταν έχασε τις αισθήσεις του. Τον βρήκε η μητέρα του στο δωμάτιό του και πέθανε λίγη ώρα αργότερα στο νοσοκομείο. Οι αρχές αντιμετωπίζουν τον θάνατό του ως ανεξήγητο.

"Τον βρήκε η μητέρα του σπίτι. Έπαιζε το παιχνίδι "choking game". Ο Karnel ήταν τόσο πνευματώδης και ευτυχισμένος και πολύ κοντά με τα αδέρφια του. Ήταν πολύ δημοφιλής και είχε μια καλή κουβέντα να πει για όλους. Δεν είναι γνωστό αν έπαιζε το παιχνίδι μόνος ή με άλλους", δήλωσε οικογενειακός φίλος.

Η καλύτερη φίλη της μητέρας του 12χρονου ανέβασε μια προειδοποίηση στο facebook που κάνει ήδη τον γύρο του κόσμου μέσω των social media. "Η καλύτερή μου φίλη Gemma έχασε τον γιο της Karnel Haughton που ήταν μόλις 12 ετών. Ήταν τεράστιο σοκ για όλους και είμαστε απολύτως συντετριμμένοι. Ήταν ένα όμορφο, κοινωνικό, έξυπνο και εξωστρεφές αγόρι", έγραψε η Bee Bailey.

Πηγή: Mirror
Η πιο παράξενη γεύση παγωτού που έχεις δοκιμάσει!
Αν αγαπάς τα παγωτά σίγουρα έχεις μπει στη διαδικασία να ανακαλύψεις όσες περισσότερες γεύσεις μπορείς και σε όσο το δυνατόν περισσότερους συνδυασμούς. Σίγουρα όμως αυτή τη γεύση δεν την έχεις δοκιμάσει και είναι η πιο παράξενη που έχεις ακούσει. Πρόκειται για τη Coconut Ash και είναι επινόηση ενός μαγαζιού στη Νέα Υόρκη που σίγουρα για κάποιους από εμάς μοιάζει με μια γωνιά στον παράδεισο.
Ξέχνα τα άλλα χρώματα, το μαύρο είναι το νέο μαύρο! Αυτό είναι το χρώμα του συγκεκριμένου παγωτού που έχει κερδίσει το Μανχάταν και υπάρχει ένα μυστικό συστατικό που του δίνει αυτή την όψη -δεν είναι με προσθήκη χρωστικής- και τη γλυκιά γεύση της καρύδας.
Θα αναρωτιέσαι τι είναι η “στάχτη καρύδας”. Πριν φτιάξεις διάφορα σενάρια, να σου εξηγήσω ότι είναι φτιαγμένο από θρυμματισμένο περίβλημα καρύδας.
Θεωρείται μια μορφή "ενεργού άνθρακα" και προφανώς έχει αποτοξινωτικές ιδιότητες. Ο ιδιοκτήτης της τζελατερίας και εμπνευστής του “Coconut Ash, Nick Morgenstern αυτό υποστηρίζει και βλέπει με μεγάλη χαρά το παγωτό του να κατακλύζει και τα social media.

Βέβαια, ο λόγος που λάνσαρε το παγωτό αυτό ήταν κυρίως ο εντυπωσιαμός που προκαλεί λόγω χρώματος και όχι τα οφέλη που έχει στην υγεία.

Εκτός από τη στάχτη και τα υπόλοιπα υλικά του παγωτού είναι από καρύδα. Περιέχει γάλα καρύδας, κρέμα καρύδας, νιφάδες καρύδας και από πάνω μπαίνει τέφρα καρύδας. Ότι πρέπει για αυτούς που λατρεύουν τη γεύση της αλλά και έχουν λεφτά για ξόδεμα αφού το κόστος του φτάνει τα 7 δολάρια.
tlife.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!