Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2019

Να γιατί πρέπει να απενεργοποιήσετε τον λογαριασμό σας στο Twitter πριν πέσετε για ύπνο
Η στέρηση του ύπνου είναι ένας από τους βασικούς λόγους που μπορούμε να μην αισθανόμαστε παραγωγικοί την επόμενη μέρα, σύμφωνα με τους ειδικούς. Το γεγονός επιβεβαιώνει και μελέτη που δημοσίευσε πρόσφατα η ιστοσελίδα του Sleep Health που επισημαίνει πως η ενασχόληση με το Twitter λίγο πριν κοιμηθούμε επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την αποδοτικότητά μας την επόμενη μέρα.
Για να επαληθεύσουν τα συμπεράσματα οι επιστήμονες μελέτησαν τη συμπεριφορά παικτών του NBA. Oι ερευνητές ανέλυσαν 37.073 tweets 112 παικτών του NBA από το 2009 έως 2016, ενώ διαπίστωσαν στενή σύνδεση μεταξύ της δραστηριότητάς τους αυτής και της φτωχής τους απόδοσης στο ματς της επόμενης μέρας.
Ειδικότερα, οι παίκτες που ασχολούνταν με το Twitter από τις έντεκα μέχρι τις εφτά το πρωί, έκαναν λιγότερα ριμπάουντ ενώ δεν μπορούσαν να τρέξουν με την ίδια ευκολία. Κατά μέσο όρο, το ποσοστό που έβαζαν καλάθια μειώθηκε κατά 1,7 ποσοστιαίες μονάδες.
Χαρακτηριστικό είναι επίσης πως οι παίκτες που tweetαραν μέχρι αργά το βράδυ έπαιζαν κατά μέσο όρο δύο λεπτά λιγότερο σε κάθε παιχνίδι, ίσως επειδή οι προπονητές έδιναν την ευκαιρία σε άλλους πιο «ξεκούραστους» παίκτες να μπουν στο γήπεδο.
Οι συγγραφείς της μελέτης εξάλλου αναφέρουν πως οι αρχηγοί μιας ομάδας συνήθως είναι ικανοί να κρίνουν ποιοι από τους παίκτες θα έχουν μια κακή ή μέτρια απόδοση επειδή δεν ξεκουράστηκαν αρκετά και ποιοι θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό.
Η μελέτη ωστόσο αναγνωρίζει πως τα αποτελέσματα δεν λαμβάνουν υπόψιν κι άλλους άγνωστους παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν την απόδοση, όπως λόγου χάρη το αυξημένο άγχος και άλλους προσωπικούς λόγους.
Εκπτώσεις 2019: Πότε ξεκινούν και πόσο θα διαρκέσουν
Μετά την ανάπαυλα που ακολουθεί την εορταστική περίοδο στην αγορά, η αγορά αναμένει τονωτική ένεση από τις χειμερινές εκπτώσεις.
Η χειμερινή εκπτωτική περίοδος ξεκινά παραδοσιακά τη δεύτερη εβδομάδα του Ιανουαρίου και ολοκληρώνεται στα τέλη του Φεβρουαρίου.
Ως εκ τούτου, οι χειμερινές εκπτώσεις του 2019 θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου και θα ολοκληρωθούν την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου.
Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο, ότι σε ορισμένες περιπτώσεις και περιοχές, των εκπτώσεων προηγούνται ολιγοήμερες περίοδοι προσφορών.
Οι καταναλωτές, σε κάθε περίπτωση, καλούνται να είναι προσεχτικοί στις αγορές τους αναφορικά με το κόστος των προϊόντων, για την έκπτωση και την αναγραφή των οποίων οι επιχειρήσεις οφείλουν να πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Όπως επιβάλλει το έθιμο, οι χειμερινοί κολυμβητές –και όχι μόνο– μπήκαν με θάρρος στα νερά, η θερμοκρασία των οποίων δεν ξεπερνούσε τους 7 βαθμούς. Μόνο στο Σεβενίνγκεν, στα προάστια της Χάγης, 10.000 άνθρωποι βούτηξαν στα νερά.
H μαγεία των Χριστουγέννων σε περιμένει στο καζίνο της Novibet!
«Ήταν καταπαγωμένο! Ήταν τρελό, μαζεύτηκε τόσος κόσμος! Έκανε πάρα πολύ κρύο αλλά είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος να ξεκινήσεις τη νέα χρονιά», σχολίασε μια 28χρονη Αγγλίδα, που προσπαθούσε να ζεσταθεί τυλιγμένη σ’ ένα μπουρνούζι.
Για τον Στέφαν, έναν 37χρονο Ολλανδό, η σημερινή βουτιά ήταν εκπλήρωση ενός ονείρου: «Εδώ και δέκα χρόνια, έλεγα συνεχώς ότι έπρεπε να το κάνω», είπε.
Οι φετινοί εορτασμοί στην Ολλανδία δεν ήταν πάντως αναίμακτοι: στο Ένσεντε, ένας άνδρας βρέθηκε νεκρός λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα μετά από μια έκρηξη βεγγαλικών. Άλλος ένας έχασε τη ζωή του στο χωριό Μόρα, ενώ εκτόξευε βεγγαλικά.
Στην Ολλανδία αναφέρθηκαν άλλοι δύο θάνατοι τη νύχτα της 31ης Δεκεμβρίου προς την 1η Ιανουαρίου, όμως οι αστυνομία δεν έχει επιβεβαιώσει προς το παρόν αν συνδέονται με ατυχήματα κατά τη ρίψη βεγγαλικών.

Το εξερευνητικό σκάφος New Horizons της NASA πέταξε σήμερα πάνω από το πιο μακρινό ουράνιο σώμα που έχει ποτέ μελετηθεί από τον άνθρωπο, ανακοίνωσε ο Άλαν Στερν, επιστημονικός διευθυντής της αποστολής.
«Εμπρός New Horizons!», αναφώνησε ο Άλαν Στερν ενώ η ομάδα του επευφημούσε στο εργαστήριο εφαρμοσμένης Φυσικής Johns Hopkins, στο Μέριλαντ, τη στιγμή που, στις 07:33 ώρα Ελλάδας, το New Horizons έστρεφε τις κάμερές του στο Ultima Thule (Έσχατη Θούλη) ένα παγωμένο απομεινάρι από το σχηματισμό του ηλιακού συστήματος.
«Ποτέ μέχρι τώρα ένα διαστημικό σκάφος δεν είχε εξερευνήσει ένα τόσο απομακρυσμένο αντικείμενο», υπογράμμισε ο Στερν.
Η Έσχατη Θούλη βρίσκεται σε απόσταση περίπου 6,4 δισεκατομμμυρίων χιλιομέτρων από τη Γη. Οι επιστήμονες ελπίζουν πως η παρατήρησή του θα τους επιτρέψει να κατανοήσουν καλύτερα πώς σχηματίσθηκε το ηλιακό σύστημα.
Το σκάφος πρόκειται να τραβήξει 900 φωτογραφίες σε μερικά δευτερόλεπτα, καθώς θα πετάει πάνω από το Ultima Thule σε απόσταση περίπου 3.500 χιλιομέτρων.
«Τώρα είναι απλώς ζήτημα χρόνου να δούμε τα δεδομένα να φθάνουν», δήλωσε ο Τζον Σπένσερ, επιστήμονας του Southwest Research Institute.
Τα μέλη της ομάδας αναμένεται να γνωρίζουν γύρω στις 17:00 (ώρα Ελλάδας) αν η συλλογή δεδομένων ήταν επιτυχημένη.
Το Ultima Thule
Το Ultima Thule, είναι ένα μυστηριώδες σκοτεινό αντικείμενο που βρίσκεται στα όρια του Ηλιακού Συστήματος.
Σε αντίθεση με άλλα αντικείμενα που εντοπίζονται κατά καιρούς από τους επιστήμονες στο Διάστημα, το Ultima Thule παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον διότι το σχήμα του είναι εντελώς ακανόνιστο με βάση τις τεχνικές που χρησιμοποιούν για την παρατήρηση αντικειμένων.
Το «Ultima Thule» βρίσκεται στην ζώνη Kuiper και απέχει περίπου 6,5 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα από τη Γη.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, το ουράνιο αυτό σώμα που βρίσκεται πίσω από τον Πλούτωνα, χρειάζεται 297 χρόνια για μια περιστροφή γύρω από τον ήλιο και έχει διάμετρο 20 έως 30 χιλιόμετρα.
Το διαστημικό σκάφος «Νέοι Ορίζοντες» ξεκίνησε πριν από 13 χρόνια για να εξερευνήσει τον Πλούτωνα. Πέρασε πάνω από τον πλανήτη τον Ιούλιο του 2015, στέλνοντας φωτογραφίες στη Γη που δεν είχαμε ξαναδεί από συνολικά 30 περιοχές του Πλούτωνα.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!