Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Η Microsoft διέθεσε την έκδοση του γνωστότερου ίσως προγράμματός της, του Office (Excel, Word, PowerPoint και OneNote) για iPad στις 27 Μαρτίου. Μόλις μια εβδομάδα μετά, έχουν γίνει 12.000.000 downloads της εφαρμογής.
Με τη διάθεση του Office for iPad, η Microsoft βρέθηκε Νο1 στα charts των download του Apple's App Store.
Η εφαρμογή διατίθεται δωρεάν, ωστόσο για να μπορέσει ένας χρήστης να κάνει νέο έγγραφο ή edit σε ένα παλαιότερο σε Word, Excel ή PowerPoint πρέπει να έχει ενεργοποιημένη μια Office 365 subscription.

Πηγή: News.gr

Η 43χρονη Αμερικανίδα, Lisa, έχει ένα πολύ περίεργο και αηδιαστικό εθισμό...
Τον ανέπτυξε θέλοντας να έρθει πιο κοντά με το κατοικίδιο της… Είναι σε όλους μας γνωστό πως οι γάτες γλύφουν η μία την άλλη για να καθαριστούν αλλά και για να δηλώσουν οικειότητα. Το ίδιο ακριβώς έκανε και η Lisa.
Άρχισε να γλύφει τη γάτα της για να αρχίσει να την εμπιστεύεται περισσότερο. Μόνο που η αγάπη της αυτή για το ζώο της οδήγησε σε έναν άνευ προηγουμένου εθισμό.
Η Lisa είναι πλέον πλήρως εξαρτημένη από τη γούνα της γάτας της. Τόσο που πρέπει να μασάει λίγη κάθε 2 ώρες. Μάλιστα όπως λέει η ίδια, προτιμάει να γλύφει απευθείας τη γάτα παρά να μαζεύει τις τρίχες που πέφτουν γιατί είναι πιο φρέσκες και πιο νόστιμες…

http://peiraxtiri.gr
Ο Bob Dylan έρχεται για δύο συναυλίες στην Ελλάδα, Θεσσαλονίκη στις 22 Ιουνίου 2014 και Terra Vibe στις 23 Ιουνίου. Την ίδια ώρα, η Didi Music επιβεβαίωσε και τις εμφανίσεις των Calexico και Woodkid στο Rockwave Festival 2014, που είχαμε ήδη εντοπίσει από τις ιστοσελίδες των καλλιτεχνών.

Οι τιμές των εισιτηρίων για την Αθήνα θα κοστίζουν 33, 36 και 39 ευρώ.

Μαζί με τον Manu Chao είναι δύο από τα μεγάλα ονόματα που υπήρχαν ως φήμες νωρίτερα φέτος και επιβεβαιώνονται.



Το πόδι του στην Θεσσαλονίκη αναμένεται να πατήσει ο Manu Chao. Ο διάσημος καλλιτέχνις θα ξεσηκώσει τους Θεσσαλονικείς σε μια μοναδική συναυλία που θα λάβει χώρα στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης, στις 23 Ιουνίου.

Τα πρώτα εισιτήρια θα στοιχίζουν 12 ευρώ, μετά την εξάντληση τους θα στοιχίζουν 16 ευρώ και στην τελική φάση της προπώλησης η τιμή θα διαμορφωθεί στα 19 ευρώ, με την προπώληση να ξεκινά την Τρίτη 8 Απριλίου 2014.

Σημεία προπώλησης: Θεσσαλονίκη

(NEO ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ) Ticket House, Πλ. Αριστοτέλους 5
Musicland, Μητροπόλεως 102,τηλ. 2310 264880
Stereodisk, Aριστοτέλους 4, τηλ. 2310 262912. Αθήνα
Ticket House, Πανεπιστημίου 42 (εντός της στοάς)
τηλ.: 210 3608 366.

http://www.thestival.gr
Νέος τηλεφωνικός αριθμός για πληροφορίες και υποβολή αιτήσεων υπαγωγής στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο θα ισχύει από την ερχόμενη Δευτέρα 7 Απριλίου, ανακοίνωσε η ΔΕΗ...
Συγκεκριμένα οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καλούν το κέντρο εξυπηρέτησης πελατών ΔΕΗ στον αριθμό 11770 (επιλογή 4) με αστική χρέωση από όλη την Ελλάδα, αντικαθιστώντας τον αριθμό 210 9298000. Το κέντρο εξυπηρέτησης πελατών 11770 λειτουργεί Δευτέρα με Παρασκευή, από τις 07:00 έως τις 19:00. Πληροφορίες σχετικά με το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, τους δικαιούχους και τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων δημοσιεύονται και στο www.dei.gr.

Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα περίπου 550.000 πολίτες έχουν ενταχθεί στο κοινωνικό τιμολόγιο.

http://simantra.blogspot.gr 
Μερικούς μήνες μετά το λανσάρισμα της λειτουργίας Viber Out, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι φέρνει την λειτουργία αυτή και στις συσκευές Windows Phone 8.



«Το "Viber Out" είναι μια λειτουργία που επιτρέπει στους χρήστες της εφαρμογής να πραγματοποιούν τηλεφωνικές κλήσεις σε οποιονδήποτε αριθμό (σταθερό ή κινητό) με πολύ χαμηλή χρέωση».

Ενδιαφέρουσα εξέλιξη για το οικοσύστημα της Microsoft, δεδομένου ότι το Viber Out ανταγωνίζεται το Skype.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 

ΑΓΓΛΙΑ

Και ξαφνικά Liverpool !! Σε μια χρονική στιγμή που ManCity και Chelsea φαινόταν ότι ξεχωρίζουν ως οι μονομάχοι του τίτλου, η ιστορική ομάδα του Merseyside πάτησε κορυφή και είναι στο χέρι της να μείνει εκεί ως το τέλος. Όπως είχαμε επισημάνει στη στήλη της προηγούμενης εβδομάδας, όποια ομάδα θέλει να πάρει το πρωτάθλημα πρέπει να περάσει από το Anfield και αυτό φέτος  δεν είναι καθόλου εύκολο. Το ντέρμπι  με τη ManCity που πιθανόν να κρίνει και την πρωτιά είναι την επόμενη αγωνιστική αλλά μέχρι τότε οι κόκκινοι πρέπει να περάσουν από το Boleyn Ground της  West Ham, Κυριακή 18.00. Η Chelsea, που τον τελευταίο καιρό δείχνει τάσεις αυτοκτονίας, υποδέχεται τη Stoke City, Σάββατο 19.30, ενώ η Manchester City την επικίνδυνη Southampton, Σάββατο 14.45. Είναι αυτονόητο πως αμφότεροι δεν έχουν κανένα περιθώριο απώλειας βαθμών. Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον παιχνίδι με φόντο την τέταρτη θέση γίνεται στο Goodison Park όπου η Everton υποδέχεται την Arsenal,Κυριακή 15.30. Στη μάχη για τις Ευρωπαϊκές θέσεις σημαντική η μάχη μεταξύ Newcastle-Manchester United, Σάββατο 17.00.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ : ΚΥΡΙΑΚΗ 18.00 WEST HAM LIVERPOOL

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

 Η 29η αγωνιστική στη Bundesliga άνοιξε χθες με την νέα ήττα της Leverkusen από το Hamburg με 2-1 που στοίχισε τη θέση του προπονητή της Sami Hyypia και έθεσε υπό αμφισβήτηση ακόμα και την έξοδο της στην Ευρώπη . Το νέο στραβοπάτημα των «ασπιρινών»  καλούνται να εκμεταλλευτούν οι διώκτες τους που έχουν όμως δύσκολες αποστολές. Η Wolfsburg ταξιδεύει στο Dortmund, Σάββατο 19.30, στο πιο αμφίρροπο παιχνίδι της αγωνιστικής. Η Gladbach έχει δύσκολη αποστολή στη Nurnberg που καίγεται για βαθμούς, Σάββατο 16.30, ενώ η Mainz την ίδια ώρα θα δοκιμάζεται στο Commerzbank Arena της Φρανκφούρτης απέναντι στην Eintracht. Τέλος, στο κυνήγι της δεύτερης θέσης, η Schalke παίζει εκτός με τη Bremen, Σάββατο 16.30, που βρίσκεται χαμηλά στη βαθμολογία και δεν έχει εξασφαλιστεί ακόμα. Για τους φίλους της πρωταθλήτριας Bayern υπάρχει το τοπικό ντέρμπι της Βαυαρίας με την Augsburg, Σάββατο 16.30.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ : ΣΑΒΒΑΤΟ 19.30 DORTMUND WOLFSBURG

ΙΣΠΑΝΙΑ

Αμετάβλητη η κατάσταση στην κορυφή της Primera μετά τις νίκες των τριών μονομάχων την προηγούμενη αγωνιστική. Το 32ο επεισόδιο της φετινής συναρπαστικής La Liga παίζεται αυτό το weekend με τα παιχνίδια των πρωτοπόρων να γίνονται όλα  Σάββατο. Την αυλαία ανοίγει η Atletico που υποδέχεται στις 17.00 ,χωρίς το βαρύ πυροβολικό της Diego Costa, την πάντα επικίνδυνη Villareal. Δυο ώρες μετά η Barcelona φιλοξενεί την, μάλλον καταδικασμένη, Betis σε ένα παιχνίδι με ιδιαιτερότητες εξωαγωνιστικές μετά την πρόσφατη ποινή της FIFA που έχει φέρει δικαιολογημένη αναστάτωση στις τάξεις των Καταλανών. Αμέσως μετά, 21.00, η Real, χωρίς το Ronaldo, δοκιμάζεται στο Anoeta απέναντι στη Sociedad, στη δυσκολότερη αποστολή που έχει να φέρει εις πέρας σε ένα γενικά βατό πρόγραμμα. Μπορεί βέβαια η μάχη του τίτλου να έχει μονοπωλήσει το ενδιαφέρον, αυτό όμως δεν πρέπει να αδικήσει μια άλλη μάχη, αυτή της αποφυγής του υποβιβασμού στην οποία εμπλέκονται ούτε λίγο ούτε πολύ 9 ομάδες, αφού η απόσταση από την 19η Almeria μέχρι τη 11η Celta είναι μόλις 6 βαθμοί. Αποτέλεσμα αυτού του ανταγωνισμού είναι  η απουσία αδιάφορων βαθμολογικά ομάδων που κάνει το πρωτάθλημα ακόμα πιο απρόβλεπτο και συναρπαστικό.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ : ΣΑΒΒΑΤΟ 21.00 REAL SOCIEDAD – REAL MADRID

ΙΤΑΛΙΑ

Στους 8 βαθμούς μειώθηκε η διαφορά ανάμεσα σεJuventus και Roma αλλά 7 στροφές πριν το τέλος δεν υπάρχει άνθρωπος που να πιστεύει πως αυτή μπορεί να ανατραπεί. Η Μεγάλη Κυρία ,που πέρασε θριαμβευτικά από τη Λυών και πλησιάζει ακόμα περισσότερο στο όνειρο του τελικού μέσα στο σπίτι της, υποδέχεται τη Δευτέρα 20.00 τη Livorno που μπορεί να καίγεται για βαθμούς αλλά η διαφορά δυναμικότητας είναι τεράστια. Η Roma ταξιδεύει στη Σαρδηνία για να αντιμετωπίσει την Cagliari, Κυριακή 16.00, ενώ η Napoli έχει να φέρει σε πέρας δύσκολη αποστολή στο Ennio Tardini της Parma, Κυριακή 21.45.Ντέρμπι φωτιά στη Βερόνα ανάμεσα σε Chievo και Hellas,Σάββατο 19.00,  με μονόπλευρο βαθμολογικό ενδιαφέρον για τους γηπεδούχους που στις ιδιαιτερότητες των τοπικών ντέρμπι όμως λίγη σημασία έχει.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ : ΚΥΡΙΑΚΗ 21.45 PARMA NAPOLI


ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ !!!
Τα ζώα της άγριας ζωής αλλά και τα κατοικίδια έχουν ορισμένα χαρακτηριστικά, τα περισσότερα άγνωστα σε εμάς, τα οποία προκαλούν ενδιαφέρον. Και όχι μόνο αυτό αφού στις περισσότερες περιπτώσεις μας κάνουν να χαμογελάσουμε κιόλας!...


Συνήθειες που έχουν να κάνουν με τα μωρά τους, το φαγητό τους, τη διαβίωσή τους αλλά και τη συμβίωσή τους με άλλα ζώα… και πολλά ακόμα!

1. Οι θαλάσσιες ενυδρίδες κρατούν τα χέρια τους όταν κοιμούνται πάνω στο νερό για να μην απομακρύνονται.

2. Οι σκίουροι φυτεύουν άθελά τους χιλιάδες νέες βελανιδιές κάθε χρόνο, κρύβοντας βελανίδια για μια δύσκολη ώρα!

3. Όταν τα αρσενικά κουτάβια παίζουν με τα θηλυκά τα αφήνουν να κερδίζουν έστω κι αν έχουν φυσικό πλεονέκτημα.

4. Οι χελώνες αναπνέουν από τα οπίσθιά τους!

5. Οι αγελάδες έχουν τους πιο πιστούς φίλους.

6. Οι πιγκουίνοι κάνουν πρόταση στο θηλυκό με ένα βότσαλο.

7. Οι μακάκοι στην Ιαπωνία χρησιμοποιούν τα νομίσματα που βρίσκουν για να αγοράσουν σνακ από μηχανήματα αυτόματης πώλησης.

8. Στην Κίνα ο θάνατος ενός Panda σημαίνει αυτόματα την τιμωρία με θάνατο του υπαίτιου.

9. Οι αρουραίοι γαργαλιούνται και γελούν.

10. Οι αράχνες δεν μπορούν να πετάξουν.

11. Ο οργασμός ενός γουρουνιού διαρκεί 30 λεπτά.

12. Τα δελφίνια έχουν ονόματα το ένα για το άλλο.

13. Οι αγελάδες παράγουν περισσότερο γάλα όταν ακούνε μουσική.

14. Τα στρείδια αλλάζουν φύλλο για το ζευγάρωμα ανάλογα με τι τους βολεύει.

15. Πριν από την εκκόλαψη οι νεοσσοί επικοινωνούν μεταξύ τους και με τη μητέρα τους μέσω ενός συστήματος ήχων.

16. Οι ραβδώσεις στις μύτες των σκυλιών είναι μοναδικές σαν τα αποτυπώματα.

17. Τα κοράκια έχουν νοημοσύνη 7χρονου παιδιού.

18. Οι πεταλούδες γεύονται με τα πόδια τους.

19. Οι σκίουροι υιοθετούν τα σκιουράκια που εγκαταλείπουν οι γονείς τους.

20. Το είδος μέδουσας Turritopsis nutricula Immortal ζει για πάντα.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Ένα νέο ατομικό ρολόι που «χάνει» ένα δευτερόλεπτο κάθε 300 εκατομμύρια χρόνια αποκάλυψε την Πέμπτη το αμερικανικό Ινστιτούτο Τεχνολογίας.
Το NIST-F2 αναπτυσσόταν εδώ και 10 χρόνια και είναι τρεις φορές πιο ακριβές από τον προκάτοχό του το F1 που είναι εν λειτουργία από το 1999.
Τα δεδομένα του NIST-F2 μοιράζονται με το διεθνές γραφείο Βαρών και Μέτρων στο Παρίσι.
«Τα μοντέρνα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα απαιτούν συγχρονισμό επιπέδου του 1 εκατομμυριοστού του δευτερολέπτου. Τα πλέγματα ενέργειας και τα συστήματα GPS απαιτούν ακρίβεια ενός δισεκατομμυριοστού κάθε μέρα» δήλωσε ο επικεφαλής του ινστιτούτου Τομ Ο’ Μπράιαν επιχειρώντας να εξηγήσει γιατί ήταν αναγκαίο ένα ακόμα πιο ακριβές ατομικό ρολόι.
Το NIST-F2 εκτιμάται ότι θα «χάνει» ένα τρισεκατομμυριοστό του δευτερολέπτου ανά ημέρα, ακρίβεια που εκτιμάται ότι θα καλύψει τις ανάγκες για την επόμενη τεχνολογική γενιά.

http://www.thestival.gr 
Ως το καλύτερο μέσο προπαγάνδας για τη δύναμη του φασιστικού καθεστώτος και του μεγαλείο της Ιταλίας είδε ο Μουσολίνι τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1934. Αν μάλιστα η «σκουάντρα ατζούρα» κατακτούσε και το τρόπαιο θα υπήρχε η μέγιστη δυνατή αναγνώριση και προβολή. Έτσι οι Ιταλοί άρχισαν να κινούνται μεθοδικά. Κατόρθωσαν να τους ανατεθεί η διοργάνωση από τη ΦΙΦΑ, έφτιαξαν καινούργια γήπεδα και έφεραν παίκτες από τη Νότια Αμερική που είχαν ιταλικές ρίζες (τους λεγόμενους «οριούντι»  «επαναπατριζόμενους».

Οι Ιταλοί είχαν μια πολύ καλή ομάδα (μαζί με την Αυστρία ήταν οι καλύτερες ευρωπαϊκές ομάδες της εποχής) και ήταν από τα φαβορί για το τίτλο της παγκόσμιας πρωταθλήτριας. Στο πρώτο παιχνίδι του Μουντιάλ νίκησαν πολύ εύκολα τις ΗΠΑ με 7 – 1 και προκρίθηκαν στα προημιτελικά. Επόμενος αντίπαλος ήταν η Ισπανία που είχε μια καλή ομάδα, ωστόσο δεν φαινόταν ικανή να σταματήσει τους «Azzuri». Αυτό που προβλημάτιζε περισσότερο τον Ιταλό προπονητή Βιτόριο Πότσο ήταν ένας πανύψηλος (1.94 μέτρα ύψος) καταλανός που άκουγε στο όνομα Ρικάρντο Μαρτίνεζ Θαμόρα. Ο Θαμόρα ή Ζαμόρα όπως τον λένε πολλοί στην Ελλάδα ήταν τη δεκαετία του ’30 ο κορυφαίος τερματοφύλακας του κόσμου.
Γεννήθηκε στη Βαρκελώνη το 1901 και άρχισε την καριέρα του από την Εσπανιόλ και λίγο αργότερα πήγε στη Μπαρτσελόνα. Στην  εθνική Ισπανίας πρωτόπαιξε το 1920 και μάλιστα κατά τύχη καθώς ο βασικός τερματοφύλακας συνελήφθη την παραμονή του αγώνα να συμμετέχει σε πάρτι με καλλίγραμμες νεαρές.  Αυτό ήταν. Αμέσως φάνηκαν τα σπουδαία προσόντα του. Ασυναγώνιστος στις εξόδους, σπουδαίος κάτω από τα δοκάρια, μαέστρος στο να κατευθύνει την άμυνα, σπεσιαλίστας στις αποκρούσεις πέναλτι, δεν δίσταζε να πέφτει στα πόδια των επιθετικών και δεχόταν πολύ δύσκολα γκολ. Λίγο πριν το Μουντιάλ στην Ιταλία είχε αποκτήσει τεράστια φήμη όχι μόνο στην Ισπανία (ξεπερνώντας ακόμα και διάσημους ταυρομάχους της εποχής όπως οι Ιοσελίτο και Μπελμόντε) αλλά και σε όλη την Ευρώπη. Τον αποκαλούσαν «Εl Divino» Θεϊκός και η αμοιβή του για κάθε αγώνα ήταν 2.000 πεσέτες. Έπαιζε πάντα φορώντας τραγιάσκα κάτι πρωτοποριακό για την εποχή.

Στις 31 Μαίου 1934 στη Φλωρεντία έγινε το μεγάλο ματς. Οι Ισπανοί προηγήθηκαν νωρίς με 1- 0 αλλά οι Ιταλοί λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου κατάφεραν να ισοφαρίσουν. Ο Θαμόρα με σπουδαίες αποκρούσεις είχε καταφέρει να σταματήσει τους επιθετικούς της Σκουάντρα Ατζούρα ενώ οι Ισπανοί απειλούσαν σε κάθε επίθεση με γκολ. Ο κίνδυνος να χαθεί το ματς ήταν μεγάλος. Ο Μουσολίνι και οι παράγοντες της Ιταλικής ομοσπονδίας δεν άφησαν τα πράγματα στην τύχη τους. Ο σκοπός ήταν νίκη πάση θυσία. Έτσι στο ημίχρονο δόθηκε η εντολή «Σακατέψτε τον». Τη δουλειά ανέλαβε ο Ιταλό – Αργεντινός Ραϊμούντο Όρσι. Σε κάθε σέντρα που γινόταν προς την περιοχή των Ισπανών, σε κάθε κόρνερ έπεφτε με λύσσα πάνω στον Θαμόρα αδιαφορώντας για την πορεία της μπάλας. Ο Βέλγος διαιτητής Μπαέρτ αρκέστηκε σε μερικές παρατηρήσεις. Το παιχνίδι έληξε ισόπαλο με τον Θαμόρα να αποχωρεί από το γήπεδο με τη βοήθεια των συμπαικτών του. Στη ρεβάνς της επόμενης ημέρας η Ισπανία έπαιξε χωρίς αυτόν και η Ιταλία κέρδισε με 1 – 0 , προκρίθηκε και τελικά πήρε και το κύπελλο.

Τον Ιούλη του 1936, κι ενώ είχε αρχίσει ο ισπανικός εμφύλιος, ο Θαμόρα θα κυνηγηθεί από τους φασίστες του Φράνκο και θα γλυτώσει κατά τύχη σε δύο περιπτώσεις η ζωή του. Βρήκε καταφύγιο στη Γαλλία και έπαιξε για περίπου δύο χρόνια στην Νις. Το 1938 επέστρεψε στην Ισπανία και έγινε προπονητής με σημαντικές επιτυχίες. Είχε προβλήματα με το καθεστώς του Φράνκο καθώς ο πατέρας του ήταν από τις μεγαλύτερες μορφές του αναρχικού κινήματος στη Βαρκελώνη. Έτσι του απαγορεύτηκε αρχικά να προπονεί ομάδες στην Ισπανία. Μετά το τέλος του πολέμου μπόρεσε να συνεχίσει την καριέρα του. Μέχρι το τέλος της ζωής του παρέμεινε θρύλος για όλους τους Ισπανούς, Πέθανε το 1978 και στην κηδεία του βρέθηκαν πάνω από 30.000 άνθρωποι.



Η Ταυτότητα του Μουντιάλ

Ημερομηνία διεξαγωγής :  27 Μαίου – 10 Ιουνίου 1934

Ομάδες  : 16

Αγώνες :  17

Παίκτες :  208

Γκολ : 70   (4.1  μ.ο.)

Θεατές : 408.602   ( 24.035  μ.ο.)

Τελικός : Ιταλία – Τσεχοσλοβακία  2 – 1

Μικρός Τελικός : Γερμανία – Αυστρία   3 – 2

Πρώτος σκόρερ : Ολντρικ Νέγιεντλυ (Τσεχοσλοβακία)   5 γκολ
aftodioikisi.gr
Πρόσφατα ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, που κυκλοφορεί πλέον και με το προσωνύμιο «σουλτάνος του Βοσπόρου, μπλόκαρε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης You tube και Twitter, με τη δικαιολογία ότι αποτέλεσαν μέσο διάδοσης παράνομα μαγνητοφωνημένων συνομιλιών που βλάπτουν τα εθνικά συμφέροντα. Η αρχή έγινε με το Youtube, το οποίο η κυβέρνηση του Ερντογάν μπλόκαρε ύστερα από την ανάρτηση ενός βίντεο με Τούρκους αξιωματούχους να συζητούν για πιθανό πόλεμο με τη Συρία. Στη συνέχεια η κυβέρνηση μπλόκαρε το Twitter μετά την άρνηση του εν λόγω δικτύου να διαγράψει ένα λογαριασμό που κατηγορούσε ένα πρώην υπουργό για διαφθορά.
Ωστόσο η Τουρκία δεν είναι η πρώτη χώρα που προσπαθεί να κατευνάσει την κοινωνική δυσαρέσκεια με το να «χτυπάει» τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τουλάχιστον έξι άλλες χώρες έχουν μπλοκάρει το Facebook, το Twitter και το Youtube ή έχουν προχωρήσει σε προσωρινά «μπλοκαρίσματα» τα τελευταία χρόνια.
Κίνα: Η Κίνα μπλόκαρε το 2009 το Facebook, το Twitter και το Youtube ύστερα από μία ειρηνική διαμαρτυρία μίας μουσουλμανικής μειονότητας στην επαρχία Ξινγιάνγκ η οποία κατέληξε σε σύγκρουση μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών και εντέλει στο θάνατο μεγάλου αριθμού διαδηλωτών.
Ιράν: Από τις προεδρικές εκλογές του 2009, όταν μπλόκαρε όλα τα πολιτικά ιστολόγια (blogs), το Ιράν συνέχισε με το μπλοκάρισμα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιώντας από τα πιο εκτενή συστήματα φιλτραρίσματος στον κόσμο.
Βιετνάμ: Τα τελευταία δύο χρόνια έχουν γίνει πάρα πολλές αναφορές για «μπλοκάρισμα» της σελίδας του Facebook στο Βιετνάμ. Τα «μπλοκ» είναι γενικώς εύκολο να προσπελαστούν. Ωστόσο, το 2013 ψηφίστηκε ένας νόμος ο οποίος απαγορεύει στους Βιετναμέζους πολίτες να δημοσιεύουν αναρτήσεις με αντικυβερνητικό περιεχόμενο.
Πακιστάν: Τον Σεπτέμβριο του 2012 το Πακιστάν μπλόκαρε τη πρόσβαση στο You Tube όταν αρνήθηκε να «κατεβάσει» ένα βίντεο με αντι-ισλαμικό περιεχόμενο το οποίο προκάλεσε αναταραχές στη χώρα. Το μπλοκ συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.
Βόρεια Κορέα: Γενικώς η χρήση του διαδικτύου στη Β. Κορέα γίνεται υπό πολλούς περιορισμούς.
Ερυθραία: Σύμφωνα με τους Δημοσιογράφους χωρίς Σύνορα το 2011 δύο από τους βασικούς παρόχους ίντερνετ της χώρας απαγόρευσαν την πρόσβαση στο You Tube. Το FreedomHouse ένας ελεγκτικός μηχανισμός για την καταπάτηση των πολιτικών ελευθεριών το έχει καταγγείλει σε σχετική έκθεσή του από το 2013. «Η κυβέρνηση απαιτεί όλοι οι πάροχοι υπηρεσιών ίντερνετ να χρησιμοποιούν μόνο τις διαδικτυακές υποδομές που ελέγχονται από το κράτος».
Εκτός από τα μόνιμα μπλοκ πολλές χώρες σε περιόδους κοινωνικών εξεγέρσεων εφαρμόζουν προσωρινές φραγές σε ιστοσελίδες και σελίδες κοινωνικής δικτύωσης τα οποία θεωρούν ότι υποδαυλίζουν τις κοινωνικές αναταραχές. Τα παραδείγματα είναι πολλά. Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα φυλάκισαν πέρυσι ένα Αμερικανό ο οποίος ανάρτησε ένα σατυρικό βίντεο στο You Tube. Στο Μπαγκλαντές απαγορεύτηκε για 4 ημέρες η πρόσβαση στο You Tube με αφορμή την ανάρτηση ενός βίντεο με τη συνάντηση αξιωματούχων του στρατού με τον Πρωθυπουργό που συζητούσαν για αναταραχές στους κόλπους του στρατού. Η Λιβύη μπλόκαρε το You Tube (καθώς και άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης) για 574 ημέρες από το 2010 έως το 2011, όταν ανάρτησε βίντεο με τις οικογένειες φυλακισμένων που διαδήλωναν στη Βεγγάζη.
Με το ένα πόδι στους τέσσερις του Europa League βρίσκεται η Βασιλεία και φαίνεται ότι κάνει θρίλερ την υπόθεση της διεκδίκησης της 12ης θέσης στη βαθμολογία της UEFA.

Συγκεκριμένα, η Ελβετία, με μία εκπρόσωπο να της έχει απομείνει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, έχει 33.225 βαθμούς και η Ελλάδα, χωρίς πια εκπρόσωπο, έχει 33.600.

Υπενθυμίζουμε ότι η νίκη δίνει σε κάθε χώρα με πέντε εκπροσώπους 500 βαθμούς και η ισοπαλία 250, όπως και η πρόκριση από τους οκτώ στους τέσσερις.

Συνεπώς, η Βασιλεία, που έχει κερδίσει με 3-0 στο άδειο -λόγω τιμωρίας- Ζανκτ Γιάκομπ Παρκ τη Βαλένθια, αν ηττηθεί στο Μεστάγια, αλλά προκριθεί, δε θα έχει βοηθήσει τη χώρα της να προσπεράσει τη δική μας, αλλά θα έχει δύο ακόμη ευκαιρίες να τα καταφέρει με μία έστω ισοπαλία στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Υπενθυμίζουμε ότι ουσιαστικά, η υποχώρηση της χώρας μας στη 13η θέση της βαθμολογίας της UEFA θα σημάνει μόνο τη στέρηση απευθείας εισόδου του κυπελλούχου Ελλάδας ή του τρίτου της βαθμολογίας στους ομίλους του Europa League τη σεζόν 2015/16, καθώς ο πρωταθλητής εκτός συγκλονιστικού απροόπτου (να πάρει το Champions League η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ή να το πάρουν η Τσέλσι ή η Ντόρτμουντ (!) και να βγουν τέταρτες (!!) στα πρωταθλήματά τους) θα έχει θέση στους χρυσοφόρους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Από την άλλη, η μάχη έχει ήδη αρχίσει για το UEFA Country Ranking του 2015 και το έργο για τη χώρα μας αναμένεται δύσκολο.

Συγκεκριμένα, θα ξεκινήσει από τη 13η θέση, με 25.700 βαθμούς, νιώθοντας ήδη καυτή την ανάσα της Τσεχίας, με 25.250, ενώ η Τουρκία είναι 12η με 26.600, η Ελβετία 11η με 27.475 και το Βέλγιο 10ο με 27.600 βαθμούς. Συνεπώς, η θέση του πρωταθλητή Ελλάδας απευθείας στους ομίλους του Champions League -για τη σεζόν 2016/17- μόνο σίγουρη δεν είναι...

news.gr
Η αεροβική άσκηση σε νεαρή ηλικία μπορεί να θωρακίσει τον εγκέφαλο στη μετέπειτα ζωή, υποστηρίζουν Αμερικανοί ερευνητές.

Τα είδη σωματικής άσκησης που στοχεύουν συγκεκριμένα στη βελτίωση της καρδιαγγειακής λειτουργίας – όπως το τρέξιμο, η κολύμβηση και η ποδηλασία – φαίνεται πως προστατεύουν τις γνωστικές λειτουργίες και τη μνήμη ακόμη και 20 χρόνια μετά.

Η ομάδα από το Πανεπιστήμιο της Μινεσότα τονίζει ότι η νέα μελέτη επιβεβαιώνει τα ευρήματα παλαιότερων ερευνών που υποδεικνύουν την άμεση σχέση υγιούς καρδιάς και υγιούς μυαλού.

Η φυσική κατάσταση της καρδιάς αποτελεί βασικό μέτρο για το πόσο καλά απορροφά το σώμα το οξυγόνο κατά τη σωματική άσκηση και πόσο καλά το μεταφέρει στους μύες.

Η νέα μελέτη, η οποία δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση Neurology, περιελάμβανε σχεδόν 3.000 υγιή άτομα. Στο ξεκίνημα των δοκιμών, η μέση ηλικία των συμμετεχόντων ήταν τα 25 έτη. Οι ερευνητές πραγματοποίησαν τεστ φυσικής κατάστασης κατά το πρώτο έτος της μελέτης αλλά και 20 χρόνια μετά.

Επίσης, οι συμμετέχοντες πραγματοποίησαν μια σειρά από γνωστικά τεστ ώστε να μετρηθούν λειτουργίες της μνήμης και της νοητικής επεξεργασίας.

Οι συμμετέχοντες που παρουσίασαν τους καλύτερους δείκτες καρδιαγγειακής υγείας ήταν και αυτοί που είχαν τις καλύτερες επιδόσεις στα γνωστικά τεστ 20 χρόνια μετά.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!