Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017


Η Google προσφέρει στους ερευνητές ασφαλείας 1.000 δολάρια, αν μπορέσουν να «σπάσουν» επιτυχώς εφαρμογές της στο Play Store και να τη βοηθήσει να τις επιδιορθώσουν.
Τα προγράμματα Bug Bounty είναι ένας δημοφιλής τρόπος για τις εταιρείες για να ανταμείβουν τους χάκερς που βρίσκουν τρωτά σημεία στο λογισμικό τους και να τα αποκαλύπτουν στους προγραμματιστές τους ώστε να μπορούν να διορθώνονται.
Η εστίαση στην ασφάλεια εφαρμογών έρχεται την ώρα που η Google εγκαινιάζει τα νέα smartphones Pixel 2 και Pixel 2 XL, τα οποία λειτουργούν με Android.
Η Google έχει δεχθεί έντονες κριτικές για την μετριοπαθή ασφάλεια του Play Store.
Έρευνες από την εταιρεία ασφαλείας Check Point προτείνουν πως το αυτόματο σύστημα της Google απέτυχε να ανιχνεύσει 50 εφαρμογές κακόβουλου λογισμικού που λήφθησαν πάνω από 4,2 εκατομμύρια φορές προτού τελικά αφαιρεθούν.
Η Google, με έδρα την Καλιφόρνια, έχει συνεργαστεί με την δημοφιλή πλατφόρμα HackerOne, προκειμένου να ανταμείψει εκείνους που βρίσκουν, αποκαλύπτουν και βοηθούν στην επίλυση των πιο σοβαρών αδυναμιών ασφαλείας. Μόνο οκτώ προγραμματιστές έχουν επιλεγεί μέχρι στιγμής για το πρόγραμμα.
Εκτός όμως από αυτό, η Google τρέχει επίσης προγράμματα επιβράβευσης για τους χάκερ που εντοπίζουν τρωτά σημεία στο πρόγραμμα περιήγησης Chrome, προσφέροντας μάλιστα αμοιβή μέχρι και 100.000 δολάρια.

H διδακτορική διατριβή που έγραψε το 1966 ο 24χρονος, τότε, μεταπτυχιακός φοιτητής του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ, Στίβεν Χόκινγκ, είναι πλέον διαθέσιμη για «κατέβασμα» από το διαδίκτυο, μέσω του ηλεκτρονικού αποθετηρίου Apollo.
Και παρόλο που πολλοί είναι εκείνοι που έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για την «ιστορική» -σύμφωνα με το πανεπιστήμιο- μελέτη, πιθανότατα είναι λίγοι εκείνοι που θα μπορέσουν να κατανοήσουν πλήρως το περιεχόμενό της. Σε κάθε περίπτωση, ο Χόκινγκ, ίσως ο διασημότερος επιστήμονας του κόσμου ελπίζει πως με την απόφασή του να μοιραστεί το έργο του, θα δώσει το παράδειγμα και σε άλλους συναδέλφους του, να κάνουν το ίδιο.
«Δίνοντας ανοικτή πρόσβαση στη διατριβή για το PhD μου, ελπίζω να εμπνεύσω τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να κοιτάξουν ψηλά στα αστέρια και όχι χαμηλά στα πόδια τους, να αναρωτηθούν για τη θέση μας στο σύμπαν και να προσπαθήσουν να το κατανοήσουν. Ο καθένας οπουδήποτε στον κόσμο θα πρέπει να έχει ελεύθερη και απεριόριστη πρόσβαση όχι μόνο στην έρευνά μου, αλλά επίσης στην έρευνα κάθε μεγάλου και διερευνητικού νου σε όλο το φάσμα της ανθρώπινης κατανόησης», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Το γεγονός, πως η διατριβή του αποτελεί πλέον το δημοφιλέστερο κείμενο, το οποίο έχει την μεγαλύτερη ζήτηση για «κατέβασμα» από το ηλεκτρονικό αποθετήριό του ανοικτής πρόσβασης έδωσε φυσικά μεγάλη χαρά στον Χόκινγκ, ο οποίος, σύμφωνα και με την ιστοσελίδα της Guardian δήλωσε: «Κάθε γενιά στηρίζεται στους ώμους εκείνων που προηγήθηκαν, όπως εγώ ως νεαρός διδακτορικός φοιτητής στο Κέιμπριτζ εμπνεύσθηκα από το έργο του Ισαάκ Νεύτωνα, του Τζέημς Κλερκ Μάξγουελ και του ‘Αλμπερτ Αϊνστάιν. Είναι θαυμάσιο που ακούω ότι τόσοι πολλοί άνθρωποι έχουν ήδη δείξει ενδιαφέρον να ‘κατεβάσουν’ τη διατριβή μου και ελπίζω να μην απογοητευθούν τώρα που επιτέλους έχουν πρόσβαση σε αυτήν».
Ο Χόκινγκ σπούδασε φυσικομαθηματικά στην Οξφόρδη παρά την επιθυμία του πατέρα του να γίνει γιατρός, διετέλεσε καθηγητής μαθηματικών του Κέιμπριτζ από το 1979 έως το 2009 (στην ίδια έδρα που κάποτε κατείχε ο Νεύτων) και μέχρι σήμερα διατηρεί ένα γραφείο στο πανεπιστήμιο.
Μετά και από την επιτυχία του εγχειρήματος, οι υπεύθυνοι στο Κέμπριτζ προτίθεται σκοπεύουν να προτρέψουν όλους τους πρώην καθηγητές της ακαδημαϊκής κοινότητας -μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται 98 νομπελίστες– να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Χόκινγκ.
Η βιβλιοθήκη του Κέμπριτζ διαθέτει περίπου οκτώ εκατομμύρια βιβλία και περιοδικά, καθώς κι ένα εκατομμύριο χάρτες, που συνολικά καταλαμβάνουν ράφια μήκους 125 μιλίων, τα οποία κάθε χρόνο επεκτείνονται. Το ηλεκτρονικό αποθετήριο Apollo (Απόλλων) περιλαμβάνει 15.000 άρθρα ερευνητών και 2.400 διδακτορικές διατριβές.
Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ / The Guardian

Βρετανοί δικηγόροι δηλώνουν ξεκάθαρα πως τo Facebook και το Linkedlin μπορεί να κάνουν καλό στην κοινωνική ζωή, ωστόσο μπορεί να καταστρέψουν την ερωτική. Η υπερβολική χρήση των κοινωνικών δικτύων μπορεί να κάνει σοβαρή -έως ανεπανόρθωτη- ζημιά στις σχέσεις μερικών ζευγαριών, υποστηρίζει έρευνα που δημοσιεύει η βρετανική εφημερίδα “Daily Mail”.
Υπάρχουν δικηγόροι που υποστηρίζουν πως έχει αυξηθεί ο αριθμός των διαζυγίων τα τελευταία χρόνια καθώς πολλά ζευγάρια έχουν συνάψει σχέσεις -ακόμη και με πέντε άτομα ταυτόχρονα- μέσω του Διαδικτύου. Η τεχνολογία επιτρέπει στους περισσότερους συζύγους να ερωτοτροπούν μέσω του Facebook και του Linkedlin, όπως υποστηρίζει το δημοσίευμα.
Τα κοινωνικά δίκτυα έχουν φέρει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι επικοινωνούν, όμως παράλληλα μπορεί να αποδειχτούν καταστροφικά για μια σχέση ή ένα γάμο. Οι ερευνητές έχουν διαπιστώσει πως οι χρήστες αποκτούν οnline ερωτικές σχέσεις  ακόμα και πέντε ταυτόχρονα παραμελώντας τους συντρόφους τους.
Το αποτέλεσμα είναι το ζευγάρι να μαλώνει και πολλές να οδηγείται στο διαζύγιο.
«Όσο πιο πολύ χρησιμοποιούμε τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα τριβών, απιστίας, χωρισμού και διαζυγίου», επισημαίνουν οι δικηγόροι.
Όσο πιο πολύ χρησιμοποιούμε το Facebook, τόσο συχνότερα μπαίνουμε στον… πειρασμό να παρακολουθούμε κρυφά τις ηλεκτρονικές δραστηριότητες του συντρόφου του στο διαδίκτυο, πράγμα που αυξάνει τον βαθμό ζήλιας. Η ζήλια, με τη σειρά της, ανοίγει το δρόμο για προστριβές στο ζευγάρι.
Επιπλέον, σύμφωνα με τους δικηγόρους, οι φανατικοί χρήστες του Facebook είναι πιθανότερο να έρχονται σε online επαφές με πρώην συντρόφους τους, γεγονός που διευκολύνει την αναζωογόνηση μιας παλαιότερης ερωτικής σχέσης και την απιστία απέναντι στον σύντροφο. Για την Τζόαν Έντουαρντς, δικηγόρο στην νομική εταιρεία της Βρετανίας “Forsters”,υπάρχει πράγματι μία σχέση τεχνολογίας και απιστίας.
“Η τεχνολογία μπορεί να αναζωπυρώσει τη φλόγα παλιών σχέσεων αφού ένας σύζυγος μπορεί να… απατήσει τον σύζυγό του ενώ κάθεται δίπλα του, στο ίδιο δωμάτιο”, προσθέτει η Έντουαρντς.

Το Good Housekeeping Institute αποκάλυψε πόσο καιρό μπορούν να παραμείνουν στην κατάψυξη διάφορα τρόφιμα, προτού αλλοιωθούν.
Και δεν είναι ο χρόνος που μπορείτε να φανταστείτε.
Ορισμένα τρόφιμα διαρκούν μόνο δυο μήνες στον καταψύκτη και θα πρέπει να καταλήγουν στον κάδο των αχρήστων μετά το πέρας του χρονικού αυτού διαστήματος.
Ψάρια
  • Λευκά ψάρια: 6-8 μήνες
  • Λιπαρά ψάρια: 3-4 μήνες
  • Οστρακοειδή: 2-3 μήνες
Φρούτα
  • Σιρόπι φρούτων: 9-12 μήνες
  • Ανοικτή σακούλα με κατεψυγμένα φρούτα: 6-8 μήνες
  • Πουρές φρούτων: 6-8 μήνες
  • Χυμός φρούτων: 4-6 μήνες
Λαχανικά
  • Ζεματισμένα λαχανικά: 10-12 μήνες
  • Λαχανικά: 3-4 μήνες
  • Τομάτες: 6-8 μήνες
Κρέας
  • Μοσχαρίσιο και βοδινό κρέας: 4-6 μήνες
  • Αρνί: 4-6 μήνες
  • Χοιρινό: 4-6 μήνες
  • Φέτες μπέικον: 2-3 μήνες
  • Σαλάμι: 3-4 μήνες
  • Κοτόπουλο και γαλοπούλα: 4-6 μήνες
  • Κρέας ελαφιού: 4-6 μήνες
  • Κουνέλι: 4-6 μήνες
Προψημένο φαγητό
  • Σούπες: 3 μήνες
  • Ζωμοί: 6 μήνες
  • Κέικ: 4-6 μήνες
  • Ψωμί: 4-6 μήνες
  • Σάντουιτς: 2-3 μήνες
  • Γλυκά: 3-4 μήνες
Γαλακτοκομικά
  • Αλατισμένο βούτυρο: 3-4 μήνες
  • Μη αλατισμένο βούτυρο: 6-8 μήνες
  • Παγωτό: 3-4 μήνες
πηγή:iefimerida.gr

Κατηγορούμενος για απρεπή συμπεριφορά σε δημόσιο χώρο και για κατανάλωση αλκοόλ είναι ένας 27χρονος τουρίστας ονόματι Τζέιμι Χάρον από τη Σκωτία, που βρέθηκε στο Ντουμπάι ως ενδιάμεση στάση ενός επαγγελματικού ταξιδιού
Οι δικηγόροι του Τζέιμι Χάρον λένε ότι ο πελάτης τους απλά ακούμπησε έναν άντρα στο γοφό, προσπαθώντας να μην ρίξει το ποτό που κρατούσε στο χέρι του στο δημοφιλές μπαρ Rock Bottom στο Ντουμπάι.
«Το όλο πράγμα μοιάζει με εφιάλτη, με κακό όνειρο και με έχει τσακίσει οικονομικά, συναισθηματικά και ψυχολογικά», δήλωσε ο Σκωτσέζος. «Πίστευα ότι αυτή η δοκιμασία θα τελείωνε γρήγορα, αλλά έχω την αίσθηση πως δεν θα τελειώσει ποτέ», πρόσθεσε.
Ο τουρίστας κρίθηκε ένοχος και «έφαγε» τρεις μήνες φυλακή, ωστόσο ο δικηγόρος του δηλώνει ότι θα ασκήσει έφεση. Ο Τζέιμι κινδυνεύει από αυτή την περιπέτεια να χάσει τη δουλειά του.
Ο πατέρας του 27χρονου άσκησε δριμεία κριτική στο υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας που συνεχίζει να προωθεί τον τουρισμό στο Ντουμπάι. «Ο κόσμος θα έπρεπε να σταματήσει να πηγαίνει εκεί για διακοπές. Είναι ντροπή».

Το ερχόμενο Σάββατο είναι μία από τις εναπομείνασες αργίες του 2017. Πρόκειται για την 28η Οκτωβρίου, όπου έχουμε την επέτειο του “Όχι”.
Στην Ελλάδα, ωστόσο, υπάρχουν διάφορες θρησκευτικές ή εθνικές εορτές οι οποίες συχνά αποτελούν ημέρες αργίας για τους εργαζόμενους και τους μαθητές. Κάποιες από αυτές είναι σταθερές, ενώ κάποιες άλλες είναι κινητές και προσδιορίζονται από την ημερομηνία του Πάσχα για το κάθε έτος.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:
Ημέρα του Όχι-28 Οκτωβρίου 2017, Σάββατο
Χριστούγεννα- 25 Δεκεμβρίου 2017, Δευτέρα
Σύναξη της Θεοτόκου- 26 Δεκεμβρίου 2017, Τρίτη

Ένας ελληνικής καταγωγής επιχειρηματίας βρέθηκε στη λίστα Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους της Αμερικής. Πρόκειται για τον Τζιμ Ντέιβις ο οποίος βρίσκεται στην 315η θέση της λίστας Forbes και η περιουσία του φτάνει τα 2,6 δισ. δολαρία. Οι γονείς του είχαν μεταναστεύσει από την Ελλάδα στις ΗΠΑ, όπου και γεννήθηκε το 1943.

Είναι ιδιοκτήτης της εταιρείας υποδημάτων New Balance. Αγόρασε την εταιρεία το 1972 στη Βοστώνη. Τότε ο νεαρός Τζιμ μαζί με έξι άτομα προσωπικό, έφτιαχνε περίπου 30 ζευγάρια παπούτσια για τρέξιμο την ημέρα. Σήμερα, η εταιρεία έχει καταφέρει να έχει στο δυναμικό της πάνω από 4.000 άτομα, ενώ θεωρείται μία από τις πιο επιτυχημένες επιχειρήσεις παγκοσμίως.
Όσον αφορά τις σπουδές του, ο Ντέιβις αποφοίτησε το 1966 από το Middlebury College από όπου έλαβε πτυχίο στη Βιολογία και τη Χημεία. Αξίζει να σημειωθεί ότι παλαιότερα δώρισε 5 εκατομμύρια δολάρια στο Πανεπιστήμιο του Maine, ενώ το Middlebury College έχει δώσει σε μία βιβλιοθήκη προς τιμήν του το όνομα του.
Πηγή: in.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!