Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Η Αγία Ελένη, που πήρε το όνομά της από την Αγία Ελένη της Κωνσταντινούπολης, είναι ένα ηφαιστειογενές νησί στο Νότιο Ατλαντικό ανάμεσα στη Νότια Αμερική και την Αφρική και αποτελεί ιδανικό προορισμό για όσους επιλέγουν ένα ουσιαστικό διάλειμμα από τους έντονους ρυθμούς της καθημερινότητας.
Πρωτεύουσα και κύριο λιμάνι του είναι το Jamestown το οποίο πήρε το όνομά του από τον James, Δούκα της Νέας Υόρκης που αργότερα έγινε ο βασιλιάς James Β της Αγγλίας. Η Αγία Ελένη είναι γνωστή ως τόπος εξορίας του Ναπολέοντα ο οποίος έζησε εκεί από το 1815 έως το θάνατό του το 1821.
Λιγότερο γνωστή είναι μία άλλη ιστορία ενός ασυνήθιστου ναυαγού που έφτασε στο νησί 300 χρόνια πριν τον Γάλλο στρατηγό και αυτοκράτορα. Η ιστορία του Πορτογάλου στρατιώτη Fernando López, ο οποίος επέλεξε να μείνει στο ακατοίκητο νησί ολομόναχος για 30 ολόκληρα χρόνια. Βρήκε εκεί καταφύγιο μετά τα φρικτά βασανιστήρια που υπέστη από τον διοικητή του, έχοντας μοναδική συντροφιά έναν κόκορα ο οποίος ήταν και ο μοναδικός του φίλος.
Ο López έγινε θρύλος για τους Πορτογάλους ναυτικούς, οι οποίοι κάθε φορά που έριχναν άγκυρα στο νησί άφηναν κάποια ρούχα και τροφή για τον ερημίτη της Αγίας Ελένης. Αργότερα μάλιστα του έφερναν εκτρεφόμενα ζώα και σπόρους για καλλιέργεια....
Πάντως ο μεγαλύτερος σε ηλικία “κάτοικος” του νησιού είναι ο φημισμένος Jonathan, μια γιγάντια χελώνα 182 ετών που ενδέχεται να είναι η παλαιότερη εν ζωή στον κόσμο ή ακόμα και το παλαιότερο από τα χερσαία είδη ζώων στον πλανήτη. Υπολογίζεται πως ο Jonathan είναι γεννημένος το 1832 και πως έφτασε στο νησί της Αγίας Ελένης το 1882.
Η Αγία Ελένη, ένα από τα πιο απομονωμένα μέρη του πλανήτη, είναι ένας τόπος απίστευτης ομορφιάς με απότομες ακτές που φτάνουν και τα 400 μέτρα καταλήγοντας στο χάος! Σε πολλές περιπτώσεις δημιουργούνται χαράδρες που φτάνουν μέχρι την ακτή δημιουργώντας ένα απίστευτο θέαμα.
Ενώ το νησί με την πρώτη ματιά φαίνεται “γυμνό”, στο εσωτερικό του υπάρχουν καταπράσινες κοιλάδες και δασωμένες πλαγιές που εντυπωσιάζουν. Από τις διαδρομές που αξίζει να κάνει κανείς είναι η ανάβαση της “Σκάλας του Ιακώβ” με τα 699 σκαλιά. Όσοι καταφέρουν να τα ανέβουν όλα και να φτάσουν στην κορυφή του λόφου, αποζημιώνονται από την συγκλονιστική θέα!
echoes.gr
Τραγικό θάνατο βρήκε ένας 8χρονος, όταν παρακολουθώντας από τις κερκίδες αγώνα χόκεϊ για το γαλλικό πρωτάθλημα, χτυπήθηκε στο κεφάλι από το πακ!

Σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα ενημέρωσης, ο νεαρός Hugo Vermeersc, ο οποίος ανήκε μάλιστα στα τσικό της Dunkirk, παρακολουθούσε την αγαπημένη του ομάδα κόντρα στη Reims από ένα σημείο του γηπέδου που δεν είχε τοποθετηθεί προστατευτικό. Τρία λεπτά πριν το τέλος του αγώνα, το πακ βγήκε εκτός γηπέδου προσκρούοντας με μεγάλη ταχύτητα στο κεφάλι (πίσω από το αυτί) του άτυχου αγοριού, το οποίο υπέστη καρδιακή προσβολή και σταμάτησε να αναπνέει.

Παρά τις απέλπιδες προσπάθειες των γιατρών που βρίσκονταν στο γήπεδο να επαναφέρουν τον μικρό Hugo στη ζωή, κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό. Τελικά μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Λιλ, όπου και διαπιστώθηκε ο τραγικός θάνατος του…

«Ήταν πάντα με ένα χαμόγελο στα χείλη όταν έπιανε το μπαστούνι. Aγαπούσε πάρα πολύ το χόκεϊ», ανέφερε ο προπονητής της Δουνκέρκης, Carl Michaelson, λίγο μετά τη διακοπή του παιχνιδιού.

Από την πλευρά της, η τοπική αστυνομία ξεκίνησε έρευνα ώστε να διευκρινιστούν οι ακριβείς συνθήκες του δυστυχήματος.

http://www.newsbomb.gr
Πρόσφατα έγινε γνωστό το πιο ασυνεπές ουράνιο σώμα που έχει ανακαλυφθεί μέχρι σήμερα.
Ο μικρός πλανήτης εντοπίστηκε σε απόσταση 2.300 ετών φωτός από την Γη και έχει ένα μοναδικό και ασυνήθιστο χαρακτηριστικό. Η Πρωτοχρονιά κάθε χρόνο έρχεται σε διαφορετική ημερομηνία, με αποτέλεσμα να αλλάζει συνέχεια και η διάρκεια του εκάστοτε έτους.
Ο πλανήτης που ονομάστηκε PH3c, έχει χαμηλή πυκνότητα και μικρή μάζα, ενώ διαθέτει ατμόσφαιρα πλούσια σε ήλιο και υδρογόνο.
Τα ίχνη του εντοπίστηκαν με την βοήθεια του Planet Hunters, ενός ερευνητικού προγράμματος των πανεπιστημίων Yale και Oxford. Το παραπάνω πρόγραμμα στηρίζεται στη βοήθεια εθελοντών από όλο τον κόσμο για την ανάλυση δεδομένων του διαστημικού τηλεσκοπίου Kepler, με τα αποτελέσματα να δημοσιεύονται στο επιστημονικό περιοδικό Monthly Notices of the Royal Astronomical Society.
Το τηλεσκόπιο παρακολουθεί το φως από 156.000 άστρα (!!) ψάχνοντας για περιοδικές μεταβολές της λαμπρότητάς τους, που πιθανόν να οφείλονται σε πλανήτες οι οποίοι περιστρέφονται γύρω από αυτά, ενώ οι εθελοντές χρήστες του διαδικτύου που προσφέρθηκαν μέχρι σήμερα να βοηθήσουν τους επαγγελματίες αστρονόμους ξεπερνούν τους 300.000!
Η περίοδος της περιφοράς του κάθε πλανήτη γύρω από το μητρικό άστρο, δηλαδή η διάρκεια του έτους του, αλλάζει δραματικά λόγω της βαρυτικής επίδρασης γειτονικών πλανητών, οι οποίοι τον επιταχύνουν ή τον επιβραδύνουν.
«Στην περίπτωση της Γης, οι επιδράσεις αυτές είναι πολύ μικρές, της τάξης του ενός δευτερολέπτου το χρόνο» εξηγεί ο Joseph Smith του πανεπιστημίου Yale. «Στην περίπτωση του PH3c, η τροχιακή περίοδος άλλαξε κατά 10,5 ώρες σε μόλις 10 περιφορές» επισημαίνει.
Το διαστημικό τηλεσκόπιο Kepler συνεχίζει ασταμάτητα την ανακάλυψη εξωπλανητών πέραν του ηλιακού μας συστήματος, που περιστρέφονται γύρω από άστρα σαν τον Ήλιο. Πολύ πιθανόν μεταξύ τους να υπάρχουν και εξωπλανήτες παρόμοιοι με τη Γη, που θα μπορούσαν στο κοντινό ή μακρινό μέλλον να φιλοξενήσουν ζωή.

Ο George Lucas, ο δημιουργός της σειράς των ταινιών “Star Wars”, φαντάστηκε τον πλανήτη Tatooine όπου μεγάλωσε ο Luke Skywalker με δύο ήλιους.
Τέτοιος πλανήτης την εποχή που γυρίστηκε η ταινία δεν είχε ανακαλυφθεί ακόμα. Για πρώτη φορά παρατηρήθηκε πλανήτης σαν τον Tatooine πριν από δύο χρόνια, από το διαστημικό τηλεσκόπιο Kepler.
Στην περίπτωση αυτή, μπορούμε να πούμε πως η επιστημονική φαντασία βρέθηκε μπροστά από την επιστημονική έρευνα. Τελικά όμως, η πραγματικότητα ξεπερνάει και την πιο τολμηρή φαντασία.
echoes.gr
Μέχρι το 2100 θα υπάρχουν μανδύες αορατότητας και θα είναι εφικτή η τηλεμεταφορά

Τηλεμεταφορά, μανδύες αορατότητας, ταξίδι στο χωρο-χρόνο… όλα αυτά θα μπορούσαν να γίνουν πραγματικότητα μέσα στις επόμενες δεκαετίες.

Για την ακρίβεια το ταξίδι στο χρόνο μπορεί να είναι εφικτό μέχρι το 2100, ενώ η τηλεμεταφορά να αποτελεί συνηθισμένο φαινόμενο ήδη από το 2080.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν επιστήμονες από το ImperialCollegeLondon και το πανεπιστήμιο της Γλασκώβης.

«Το καλό με την τηλεμεταφορά είναι ότι δεν υπάρχει θεμελιώδης νόμος που να μας λέει ότι δε μπορεί να γίνει και με την τεχνική και τεχνολογική πρόοδο, θα υπολόγιζα ότι θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα μέχρι το 2080» δήλωσε η Dr. Mary Jacquiline Romero από τη Σχολή Φυσικής και Αστρονομίας του πανεπιστημίου της Γλασκώβης. «Η τηλεμεταφορά ενός προσώπου, άτομο προς άτομο, θα είναι πολύ δύσκολη, ωστόσο οι εξελίξεις στη χημεία ή τη μοριακή βιολογία θα μπορέσουν να μας επιτρέψουν να το κάνουμε πιο γρήγορα. Δεν υπάρχει θεμελιώδης νόμος που να την “απαγορεύει”» πρόσθεσε η ίδια.

Από την πλευρά του ο Colin Stuart, συγγραφέας του βιβλίου «The Big Questions in Science» σημείωσε, ότι το ταξίδι στο χρόνο –στο μέλλον- έχει ήδη επιτευχθεί, ωστόσο σε μικροσκοπικά ποσά.

«Το ταξίδι στο μέλλον έχει ήδη γίνει, όμως σε ελάχιστες ποσότητες. Το ρεκόρ είναι 0,02 δευτερόλεπτα και έχει τεθεί από τον κοσμοναύτη Sergei Krikalev. Κι ενώ αυτό δεν ακούγεται τόσο εντυπωσιακό, ωστόσο δείχνει ότι το ταξίδι στο χρόνο, στο μέλλον, είναι εφικτό» υποστήριξε ακόμη. «Αν ταξιδεύατε μέσα στο χώρο στο 10% της ταχύτητας του φωτός για έξι μήνες, στη Γη θα είχαν περάσει έξι μήνες και μία ημέρα. Θα είχατε ταξιδέψει μια μέρα στο μέλλον. Αν ταξιδεύατε για 10 χρόνια σε αυτήν την ταχύτητα, θα είχατε καταφέρει να ταξιδέψετε σχεδόν τρεις εβδομάδες στο μέλλον. Θα έλεγα ότι μέχρι το 2100 είναι ένα αισιόδοξο χρονοδιάγραμμα για το ταξίδι στο μέλλον».

Για τον καθηγητή Πειραματικής Φυσικής Στερεάς Κατάστασης, Chris Phillips, από το πανεπιστήμιο Imperial College του Λονδίνου, οι μανδύες αορατότητας –όπως αυτοί στις ταινίες Χάρι Πότερ- θα μπορούσαν να είναι «απολύτως εφικτοί» μέσα στα επόμενα 10-20 χρόνια.

«Ένας τρόπος για να δημιουργήσει κανείς έναν τέτοιο μανδύα, είναι να χρησιμοποιήσει προσαρμοστικό καμουφλάζ, με τη λήψη ενός φιλμ του φόντου ενός αντικειμένου ή ατόμου και την προβολή του στο μπροστινό μέρος, για να δώσει την ψευδαίσθηση της διαφυγής» εξήγησε ο ίδιος.

http://www.news.gr
«Σιωπή, μια κάποια αίσθηση στοχασμού». Αυτή είναι η αντίδραση που ελπίζει ο Μπράιαν Ανταμς ότι θα προκαλέσουν τα πορτρέτα του στους επισκέπτες του Σόμερσετ Χάουζ στην καρδιά του Λονδίνου, στην έκθεση που ανοίγει τις πύλες της στις 12 Νοεμβρίου.

Ο Μπράιαν Ανταμς διάσημος τραγουδιστής είναι και ένας εξαιρετικός φωτογράφος - ήδη από τη δεκαετία του 2000 όταν μετρούσε πολλές και θρυλικές επιτυχίες στη δισκογραφία, αναλάμβανε δουλειές ως πορτρετίστας για το Marie Claire και φωτογράφιζε διασήμους.

Τώρα όμως, η δουλειά του ξεπερνάει το χόμπι ή και την «ελαφρότητα» κάποιων πορτρέτων για σπουδαία γυναικεία περιοδικά. Στην έκθεση «Wounded: The Legacy of War», ο Μπράιαν Ανταμς σοκάρει καθώς κάνει αυτό που λέει και ο τίτλος του φωτογραφικού πρότζεκτ: Αναδεικνύει με τα κάδρα του την φρικτή κληρονομιά του πολέμου.

Επί τέσσερα χρόνια ο 54χρονος σήμερα Καναδός, δούλεψε με τραυματίες βρετανούς στρατιώτες που επέστρεφαν από το Ιράκ και το Αφγανιστάν.

Τα πορτρέτα έγιναν βιβλίο και τώρα έκθεση. Που μεταφέρει στην καρδιά του Ηνωμένου Βασιλείου το αληθινό αποτέλεσμα των εκστρατειών: Νέοι άνθρωποι τσακισμένοι, χωρίς άκρα, περισσότεροι θύματα των αυτοσχέδιων βομβών των ταλιμπάν και των φατριών του Ιράκ - το ασύμμετρο αυτών των σύγχρονων πολέμων έφερε και μια ασύμμετρη κληρονομιά.

«Δεν πιστεύω ότι κανείς θα περίμενε να δει τόσους ανθρώπους να επιστρέφουν τραυματίες» σχολιάζει ο Μπράιαν Ανταμς.

Εναν χρόνο μετά την κυκλοφορία του βιβλίου του, ο Ανταμς επιστρέφει με το ίδιο θέμα για να πει στον κόσμο ότι ο πόλεμος δεν είναι αυτό που βλέπει στην τηλεόραση. Και να υπενθυμίσει στους Βρετανούς ότι έναν αιώνα μετά τη φρίκη του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, οι τραυματίες των νέων πεδίων των μαχών θα συνεχίσουν να στοιχειώνουν τις φιλήσυχες κοινότητες.


tanea.gr
Μετά από ένα ανάλογο περιστατικό στην Ινδία, τώρα και στο Πακιστάν οι προεστοί του χωριού έδωσαν εντολή να βιαστεί ομαδικά μία 45χρονη χήρα για να τιμωρηθεί ο αδερφός της!

Η αστυνομία συνέλαβε έξι άνδρες μετά την καταγγελία μιας γυναίκας ότι έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού «για λόγους τιμής», κατ' εντολή των προεστών του χωριού της και αναζητά άλλους τέσσερις. Η απόφαση ελήφθη από ένα «αυτοσχέδιο δικαστήριο», το οποίο διέταξε τον ομαδικό βιασμό της 45χρονης χήρας για να τιμωρήσει τον αδελφό της ο οποίος διατηρούσε παράνομο ερωτικό δεσμό με μια συγχωριανή του, όπως ανέφερε ο αξιωματικός της αστυνομίας Ασαντουλάχ Χαν μιλώντας στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο βιασμός έγινε στις 24 Ιανουαρίου και η γυναίκα, μολονότι σε κακή ψυχολογική κατάσταση, βρήκε την Πέμπτη το θάρρος να καταγγείλει τους δράστες στην αστυνομία. Οι δίκες σε αυτοσχέδια δικαστήρια των προεστών του χωριού είναι σύνηθες φαινόμενο σε πολλές περιοχές του Πακιστάν καθώς οι κάτοικοι συχνά δεν εμπιστεύονται τα κανονικά δικαστήρια.

Μια άλλη Πακιστανή, η Μουχταράν Μάι, έγινε παγκοσμίως γνωστή όταν αψήφησε τα ταμπού και αγωνίστηκε για να καταδικαστούν οι άνδρες που την βίασαν ομαδικά το 2002, κατ' εντολή ενός τέτοιου δικαστηρίου. Η Μάι έχει ιδρύσει ένα κέντρο αποκατάστασης για θύματα βιασμών στην περιοχή του Πουντζάμπ, περιοχή όπου συνέβη και αυτό το αποτρόπαιο περιστατικό.

http://ksipnistere.blogspot.gr 
Μπορεί η κρίση να έχει «γονατίσει» πολλά νοικοκυριά, όμως μερικές συνήθειες δεν αλλάζουν.

Έτσι χθες, πρώτη μέρα της εμφάνισης των νέων iPhone 6 και iPhone 6 plus στην ελληνική αγορά, αρκετοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν στα καταστήματα για να προμηθευτούν τις νέες συσκευές.

Οι περισσότεροι βέβαια είχαν παραγγείλει ή ακόμα και προαγοράσει τα νέα κινητά από την προηγούμενη εβδομάδα.

Από τα στελέχη της αγοράς υπολογίζεται ότι, μέχρι και σήμερα το βράδυ, που θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα, θα έχουν πουληθεί 10.000 συσκευές, ενώ έως το τέλος του χρόνου θα έχουν πουληθεί συνολικά 50.000 νέα iPhones, σύμφωνα με το Έθνος.

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα μεγάλο νούμερο αν αναλογιστεί κανείς ότι οι τιμές πώλησης ξεκινούν από 739 ευρώ για το iPhone 6 και τα 859 ευρώ για τα iPhone 6 plus.

Την επόμενη εβδομάδα αναμένονται νέες παραγγελίες, ενώ σύμφωνα με όσες έχουν ήδη γίνει οκτώ στους δέκα προτίμησαν το iPhone 6. Δεν ήταν λίγοι και εκείνοι που παρήγγειλαν τα μοντέλα με μεγαλύτερο αποθηκευτικό χώρο (64 αντί για 16 GM), παρά το γεγονός ότι κοστίζουν 100 ευρώ ακριβότερα.

real.gr
Νοσηλεύεται σε άσχημη κατάσταση
Δραματικές στιγμές έζησε μια 22χρονη γυναίκα όταν για να ξεφύγει από τους βιαστές της, πήδηξε από τον τρίτο όροφο. Η ρωσίδα Lola Taylor που εργάζεται με αυτό το όνομα  ως πορνοστάρ στη χώρα της, είχε ραντεβού με τους δράστες Dmitry Kosenkov, 30 ετών και Maksim Pilipenko, 33 ετών, στο διαμέρισμά τους προκειμένου να συζητήσουν για μια επικείμενη ταινία.

Φυσικά ήταν παγίδα. Οι δύο άντρες βίασαν την άτυχη γυναίκα, ενώ εκείνη στη προσπάθειά της να δραπετεύσει από το σπίτι, έσπασε το παράθυρο και πήδηξε στο κενό.

Την γυναίκα βρήκε ένας περαστικός με σκισμένα ρούχα να αιμορραγεί. Το θύμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ότι έχει σπάσει και τα δύο της πόδια. Σύμφωνα με την αστυνομία, ήταν σε κακή κατάσταση εξαιτίας του πολύωρου βιασμού και της κακοποίησης που είχε υποστεί.

Οι δράστες συνελήφθησαν.

http://www.pinnokio.gr

Σε ένα χρόνο φυλάκιση, καταδικάστηκε η νεαρή Ιρανοβρετανή, που συνελήφθη τον Ιούνιο στην Τεχεράνη επειδή θέλησε να παρακολουθήσει έναν διεθνή αγώνα βόλεϊ ανδρών, όπως ανακοίνωσε σήμερα η δικηγόρος της.
«Η απόφαση δεν μου έχει ανακοινωθεί ακόμη επισήμως, όμως μου την έδειξε ο δικαστής και η πελάτης μου καταδικάστηκε σε ένα χρόνο φυλάκιση», δήλωσε η Μαχμούντ Αλιζαντέχ Ταμπαταμπαγέ, χωρίς όμως να εξηγήσει τους λόγους της καταδίκης της Γοντσέχ Γαβαμί.
«Καθώς δεν έχει προηγούμενες καταδίκες, το δικαστήριο μπορεί να της επιβάλει μια ποινή με αναστολή», πρόσθεσε η δικηγόρος.
Η Γαβαμί, 25 ετών, συνελήφθη στις 20 Ιουνίου επειδή συμμετείχε σε μια κινητοποίηση γυναικών, οι οποίες ήθελαν να παρακολουθήσουν τον αγώνα βόλεϊ ανδρών μεταξύ του Ιράν και της Ιταλίας.
Η νεαρή γυναίκα, αφού αφέθηκε ελεύθερη λίγες ώρες μετά τη σύλληψή της, συνελήφθη εκ νέου λίγες ημέρες αργότερα. Τον Σεπτέμβριο ένας αξιωματούχος του υπουργείου Δικαιοσύνης είχε επισημάνει ότι η κράτηση της Γαβαμί δεν συνδέεται πλέον με τη συμμετοχή της στην κινητοποίηση, όμως δεν έδωσε άλλες διευκρινίσεις.
Σε ένα μήνυμα που ανήρτησε στις αρχές Οκτωβρίου στη σελίδα της στο Facebook (Free Ghoncheh Ghavami) η μητέρα της Σούζαν Μοσταγιάν δήλωσε ότι η Γοντσέχ αποφάσισε να σταματήσει να δέχεται τροφή.
Η οικογένεια της Γοντσέχ είχε ξεκινήσει εκστρατεία στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης για την απελευθέρωσή της και είχε απευθυνθεί στο βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών για βοήθεια.
Στο μήνυμά της στο Facebook η Μοσταγιάν επισημαίνει ότι οι ιρανικές αρχές προσπάθησαν να πείσουν την κόρη της να αλλάξει δικηγόρο και να δηλώσει ένοχη για νέες κατηγορίες.
Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό πρακτορείο
Μαυροντυμένοι, γενειοφόροι άνδρες ορκίζονται πίστη στο Ισλάμ και εκτελούν εκατοντάδες αθώων ανθρώπων στο όνομα του Αλλάχ. Αποκεφαλίζουν ομήρους, απειλούν τη Δύση και σπέρνουν τον πανικό. Η φρίκη των εγκλημάτων των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους δε φαίνεται να αποτρέπει τις γυναίκες, οι οποίες ερωτεύονται τους εξτρεμιστές, για τον έρωτα των οποίων εγκαταλείπουν τις χώρες τους και ταξιδεύουν στη Συρία και το Ιράκ.

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από δημοσίευμα του δικτύου Al-Monitor, σύμφωνα με το οποίο πολλές νεαρές γυναίκες ηλικίας 18-25 ετών εγκαταλείπουν την Ευρώπη για να βρουν τον έρωτα στο πρόσωπο των φανατικών ισλαμιστών του ΙΚ.

Ανάμεσα σε αυτές και η 19χρονη Βανέσα από την Ολλανδία, η οποία αφού διένυσε μία ταραχώδη εφηβική ηλικία, άρχισε να συνομιλεί μέσω Διαδικτύου με έναν νεαρό από τη Συρία. Τον ερωτεύθηκε από απόσταση, προσηλυτίστηκε στο Ισλάμ και εγκατέλειψε το σχολείο της και την οικογένειά της σε ηλικία 16 ετών για να βρεθεί με αυτόν που νόμιζε έρωτα της ζωής, ο οποίος αποδείχθηκε ότι είναι μέλος του ΙΚ.

Αφού έφτασε στην Τουρκία, μετέβη στα σύνορα με τη Συρία, όπου την περίμενε η οικογένεια του νεαρού. Παρά τον αρχικό της φόβο για το νέο περιβάλλον στο οποίο βρέθηκε, η Βανέσα εξακολούθησε να ζει με τους φανατικούς ισλαμιστές. Λίγες ημέρες αργότερα, άρχισε να αναρτά φωτογραφίες της νέας της ζωής στους τόπους κοινωνικής δικτύωσης, καλώντας και άλλα κορίτσια να αφήσουν τις οικογένειές τους για να μεταβούν στη Συρία.

«Αν ο Αλλάχ θέλει να μεταναστεύσετε σε μία μουσουλμανική χώρα, τότε θα γίνει το θέλημά του. Αδελφές, μην διστάζετε. Θα νιώσετε σαν στο σπίτι σας εδώ», έγραψε στο Twitter, ενώ δύο ημέρες αργότερα, παντρεύτηκε με τον αγαπημένο της εξτρεμιστή.

Τα τελευταία δύο χρόνια εκατοντάδες Ευρωπαίες μετέβησαν σε Συρία και Ιράκ για να ενταχθούν στους κόλπους του ΙΚ, αλλά και της Αλ Νούσρα. Σύμφωνα με πληροφορίες οι γυναίκες αυτές υπολογίζονται στις 70 Γαλλίδες, 60 Βρετανίδες, 40 Γερμανίδες, 20 Βελγίδες και 35 Ολλανδές. Κάποιες εξ αυτών ταξίδεψαν μόνες, άλλες με τους συζύγους και τα παιδιά τους, ενώ πολλές με φίλες και συγγενείς.

Όλα αυτά, ενώ κορίτσια που ήδη ζουν στη Συρία προσφέρουν βοήθεια και δίνουν οδηγίες στις φιλόδοξες τζιχαντίστριες μέσω Διαδικτύου. «Χρειαζόμαστε περισσότερες γυναίκες για να φροντίσουν παιδιά και άλλες γυναίκες. Δεν έχει σημασία είναι είσαι νέα ή όχι, αν έχεις παιδιά, αν είσαι χωρισμένη ή χήρα. Όσες γυναίκες ενδιαφέρονται μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μου», αναφέρει μία εξτρεμίστρια από το Βέλγιο στον προσωπικό λογαριασμό της. Κίνητρο αποτελεί η αιώνια αγάπη στον παράδεισο των Μουσουλμάνων, δίπλα στα «λιοντάρια», όπως χαρακτηρίζουν τα μέλη των τρομοκρατικών οργανώσεων.

Εάν κουνήσετε το κεφάλι σας θετικά στις παρακάτω υποθέσεις, τότε θα πρέπει να βρείτε άμεσα τρόπο να αρχίσετε να το κουνάτε αρνητικά...
Έχετε βουλιάξει στον καναπέ
Οι αμέτρητες ώρες μπροστά από την τηλεόραση και πάνω στον καναπέ, κάνουν κακό όχι μόνο στα μάτια και τη φαντασία σας, αλλά και στην καρδιά σας. Ακόμα και αν γυμνάζεστε σε τακτική βάση, η πολύωρη ακινησία έχει αρνητικές συνέπειες στα επίπεδα του ζαχάρου και του λίπους στο αίμα, αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες ενός καρδιακού επεισοδίου. Φροντίστε τουλάχιστον να βάζετε το τηλεκοντρόλ στην άλλη άκρη του δωματίου, ώστε να έχετε έστω ενα λόγο να σηκώνεστε από τον καναπέ.
Δεν πλένετε τα δόντια σας
Η στοματική υγιεινή πέραν της αυτονόητης σημασίας της, σχετίζεται ακόμα και με την υγεία της καρδιάς. Τα ασθενή ούλα, είναι μια εύκολη είσοδος βακτηρίων στα αιμοφόρα αγγεία, τα οποία καταλήγουν στην περιοχή της καρδιάς δυσκολεύοντας έτσι αργά και σταδιακά τη ροή του αίματος στο μυ της καρδιάς και οδηγώντας την καρδιά σε δυσλειτουργία.

Δεν κοιμάστε σωστά
Είτε κοιμάστε λιγότερο από πέντε ώρες, είτε περισσότερες από εννιά αυξάνετε το ρίσκο εμφράγματος και προβλημάτων στην καρδιά, καθώς και στις δυο περιπτώσεις επηρεάζεται η αρτηριακή πίεση και τα επίπεδα απελθέρωσης των ορμονών του άγχους στον οργανισμό. Επιμένετε, λοιπόν, πάντα στον οχτάωρο ύπνο και τις ευεργετικές του συνέπειες. 
Ροχαλίζετε
Το ροχαλητό, εκτός του ότι διαταράσσει τον ύπνο εκείνου που κοιμάται δίπλα σας, μπορεί να σημαίνει κάτι πιο σοβαρό και για τη δική σας υγεία, καθώς το ροχαλητό είναι σημάδι μιας κατάστασης που χαρακτηρίζεται ως υπνική άπνοια και ανεβάζει απότομα στον ύπνο σας την αρτηριακή πίεση. Αν λοιπόν σας έχουν πει ότι ροχαλίζετε ή ξυπνάτε μετά από επαρκείς ώρες ύπνου, κουρασμένοι, τότε καλό είναι κλείσετε άμεσα ένα ραντεβού με το γιατρό σας.

Υπερβάλλετε στη γυμναστική
Μην ξεκινάτε με υψηλής έντασης γυμναστική, μετά από μια μακρά περίοδο αδράνειας, καθώς και θα τραυματίσετε τους μύες σας και θα ζορίσετε υπερβολικά την καρδιά σας. Ξεκινήστε την επανένταξή σας στο γυμναστήριο με μέτριας έντασης ασκήσεις, ώστε να συνηθίσει σταδιακά το σώμα και η καρδιά σας στα νέα δεδομένα.
Δεν έχετε όριο στο ποτό
Το να ξεφύγετε κάποιες φορές σε ένα πάρτυ ή σε ένα γάμο και να πιείτε λίγο παραπάνω δεν είναι κακό. Το να πίνετε όμως καθημερινά μεγάλες ποσότητες αλκοόλ, ώστε να καταλήγετε καθημερινά μεθυσμένοι δεν είναι καλό. Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, αυξάνει το ρίσκο της υπέρτασης, τα επίπεδα του λίπους στο αίμα και τα πιθανά προβλήματα στη λειτουργία της καρδιάς. Να θυμάστε να μην υπερβαίνετε το ένα ποτήρι αλκοόλ την ημέρα και μόνο σε ειδικές περιστάσεις να ξεπερνάτε αυτό το όριο.

Είστε λαίμαργοι
Το βάρος είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες για την υγεία της καρδιάς και κάθε φορά που τρώτε επειδή βαριέστε, επειδή είστε στενοχωρημένοι ή επειδή δεν έχετε κάτι καλύτερο να κάνετε, δυσκολεύετε τις συνθήκες λειτουργίας της καρδιάς σας. Να θυμάστε να μην υπερβαίνετε τις μερίδες που σας αντιστοιχούν και να τρώτε μόνο όταν πραγματικά πεινάτε και για κανένα άλλο λόγο.
Έχετε το «σύνδρομο της άσπρης μπλούζας»
Εάν δεν έχετε κάνει συμφωνία με το Θεό, τότε είστε κι εσείς το ίδιο ευάλωτος, όπως όλοι οι άνθρωποι στις ασθένειες και τους ιούς που τις προκαλούν. Μη φοβάστε για τα όσα θα σας πει ο γιατρός, αλλά να φοβάστε για το πόσο παρατημένη έχετε την υγεία σας, αποφεύγοντας τα ετήσια τσεκ-απ. Επενδύστε στην προληπτική ιατρική ελέγχοντας τακτικά την πίεσή σας, τη χοληστερίνη, τα επίπεδα του ζαχάρου στο αίμα και τα κιλά σας και δεν θα έχετε να φοβάστε τίποτα.
clickatlife.gr
To Internet Archive ο αμερικάνικος μη-κερδοσκοπικός οργανισμός που έχει στόχο να διασώσει κάθε ψηφιακό αρχείο που
δημιουργήθηκε ποτέ, δημοσίευσε το Σαββατοκύριακο, μια σελίδα ονόματι 'The Internet Arcade' που περιέχει πάνω από 900 κλασικά arcade βιντεοπαιχνίδια, που κοσμούσαν τις αίθουσες ψυχαγωγίας τις δεκαετίες του '80 και του '90.
Οι επισκέπτες της σελίδας έχουν τη δυνατότητα να παίξουν εντελώς δωρεάν και χωρίς καμία εγκατάσταση από την οθόνη του υπολογιστή τους και το πληκτρολόγιο, τα αυθεντικά παιχνίδια (Super Pac-Man, Track and Field, Phoenix) εταιρειών όπως η NAMCO και η Sega, στην μορφή που εμφανίστηκαν στα ηλεκτρονικάδικα των περασμένων δεκαετιών. Το κοινό έχει στη διάθεσή του 900 κλασικά arcade παιχνίδια από τα 1980s' και 1990s'. Να σημειωθεί ότι το Internet Archive έχει ήδη δημοσιεύσει και ένα τεράστιο αρχείο με την ονομασία 'The Console Living Room', που περιέχει κλασσικά παιχνίδια για κονσόλες της δεκαετίας του 80, όπως ATARI και NES, μέσω προσομοίωσης των 'αρχαίων' λογισμικών τους, διασώζοντας έτσι τον αρχικό κώδικα των παιχνιδιών στην αυθεντική του μορφή.
Τo project αρχειοθέτησης και διάθεσης στο κοινό όλων των βίντεοπαιχνιδιών που κυκλοφόρησαν ποτέ του Internet Archive γίνεται σταδιακά πραγματικότητα σε συνεργασία με το JSMESS project που ανέλαβε να προσομοιώσει όλο αυτό τον όγκο τίτλων video games και των συστημάτων ψυχαγωγίας.

Με ένα ενδιαφέρον άρθρο που δημοσιεύτηκε στο ladylike.gr, η Ναταλί Σαϊτάκη περιγράφει το πώς είναι να αποχαιρετάς την επί 7 χρόνια “σύζυγό” σου, που λέγεται δουλειά.
«Παραιτήθηκα τη δεύτερη μέρα του περασμένου Σεπτέμβρη. Δεν έχει σημασία ποια ήταν η δουλειά μου. Η 30ή Σεπτεμβρίου ήταν η τελευταία εργάσιμη μέρα μου σε έναν χώρο όπου δούλευα για 7 συνεχόμενα χρόνια, επί πολλές ώρες καθημερινά και, συχνά, τα σαββατοκύριακα. Η απόφαση αυτή γύριζε στο μυαλό μου επί σχεδόν ενάμιση χρόνο. Είχα δώσει ευκαιρίες στον εαυτό μου να συμπαθήσει ξανά το αντικείμενο εργασίας. Είχα δώσει ευκαιρίες και στο αντικείμενο εργασίας, μήπως και προέκυπτε στο πλαίσιό του κάτι που θα με εξίταρε.
Τίποτα δε δούλεψε. Κι αφού δε δούλεψε τίποτα, κι όλα μπλέχτηκαν άσχημα, είπα να σταματήσω κι εγώ να δουλεύω.
Η παραίτηση ως διαδικασία είναι αρκετά πολύπλοκη. Πρέπει να τακτοποιήσεις τις εκκρεμότητές σου, να σκεφτείς τι μπορεί να αντιμετωπίσει αυτός που θα σε αντικαταστήσει, ώστε να τον διευκολύνεις με τις οδηγίες σου, να συνεννοηθείς με τον προϊστάμενό σου για οτιδήποτε μπορεί να συμβεί, να αφήσεις γραπτά ενημερωτικά σημειώματα για ό,τι χειριζόσουν και, βέβαια, να μαζέψεις όλα σου τα υπάρχοντα σε δυο σακούλες. Όλα αυτά έγιναν.
Κι ύστερα ξημέρωσε η 1 Οκτωβρίου, χωρίς να χτυπήσει το ξυπνητήρι. Άνοιξα τα μάτια μου κι ήταν 9:30. Έφτιαξα καφέ κι όπως ήμουν με τις πιτζάμες έβαλα να δω ένα επεισόδιο σειράς. Το ένα επεισόδιο έγινε τέσσερα. Το μεσημέρι μαγείρεψα, έφαγα, κοιμήθηκα ξανά. Είδα ακόμα δυο επεισόδια. Το βράδυ δε θυμάμαι τι έκανα. Μπορεί να πήγα για ποτό, μπορεί να είδα κι άλλα επεισόδια κι απλώς να έπεσα για ύπνο νωρίς. Αυτό συνεχίστηκε για μια βδομάδα περίπου. Ένιωθα ότι βρισκόμουν στη μέση μιας άδειας, που δε θυμόμουν πότε είχε αρχίσει και δε μπορούσα να προσδιορίσω πότε θα τελείωνε. Το πρώτο σαββατοκύριακο ήταν πολύ δύσκολο. Αλλού πατούσα, αλλού βρισκόμουν. Δεν ξεχώριζα τις μέρες. Ενώ ήθελα απεγνωσμένα να φύγω από τη δουλειά αυτή και είχα σοβαρούς λόγους για να το πράξω.
Κι όμως, είχαν δημιουργηθεί μέσα μου δυο κουτιά που άνοιγαν εναλλάξ: ένα κενό κι ένα με μαύρα συναισθήματα.
Όταν ήταν ανοιχτό το κενό κουτί, έκλεινα το τηλέφωνό μου, για να μη μιλήσω με κανέναν κι ύστερα είτε έκλεινα τα μάτια μου, είτε έτριβα το νεροχύτη με μανία, είτε έβαζα πλυντήρια. Για λίγο. Κι ύστερα άνοιγε το κουτί με τα μαύρα συναισθήματα κι έκλαιγα καθιστή στον καναπέ.
Η «απεξάρτηση»
Αισθανόμουν σα να βρισκόμουν σε διαδικασία απεξάρτησης, χωρίς να έχω προσδιορίσει ποια ακριβώς ήταν η εξάρτησή μου.Μόνο το γεγονός ότι είχα καταφέρει να απεγκλωβιστώ από μια κατάσταση που με δυσκόλευε πάρα πολύ, δε μου είχε φέρει τη χαρά που περίμενα. Νόμιζα ότι θα επέστρεφα σπίτι και αμέσως θα καταπιανόμουν με ό,τι ανέβαλλα να κάνω τόσο καιρό (ναι, 7 χρόνια), διότι το πρόβλημα της έλλειψης χρόνου είχε πλέον εξαλειφθεί. Νόμιζα ότι αμέσως θα συνέχιζα να γράφω το βιβλίο μου (που έχει καταντήσει το γεφύρι της Άρτας), ότι θα έβλεπα συνέχεια τους φίλους μου, θα διάβαζα τα βιβλία που έχω στοκάρει εδώ και πολύ καιρό, θα παρακολουθούσα τις ταινίες που έχω στη watchlist μου, θα έκανα όλες τις δουλειές του σπιτιού στην ώρα τους.Όχι. Μέσα στις τρεις πρώτες εβδομάδες δε συνέβη τίποτα απ’ όλα αυτά. Απλώς τα κουτιά μέσα μου ανοιγόκλειναν κατά βούλησή τους. Το μόνο που κατάφερα, ήταν να είμαι πιο ξεκούραστη, αφού κοιμόμουν παραπάνω ώρες συγκριτικά με όσο δούλευα.
Η ζωή μιας «άλλης»
Μέσα σε όλη αυτή την αίσθηση ότι παρακολουθώ τη ζωή κάποιας άλλης και ότι δεν ζω εγώ όλες αυτές τις στιγμές, ευχάριστες, δυσάρεστες ή ουδέτερες, άρχισα να σκέφτομαι και κάτι πάρα πολύ βασικό. Το οποίο φυσικά και είχα συνυπολογίσει πριν πάρω την απόφασή μου. Τα λεφτά. Τα «μπικικίνια». Πόσο καιρό θα μπορούσα να βρίσκομαι σ’ αυτή την κατάσταση της «απεξάρτησης», της «ανάρρωσης» στο σπίτι, δεδομένου πως, σχεδόν ό,τι είχα αποταμιεύσει ως την 30ή Σεπτεμβρίου θα πήγαινε πολύ σύντομα υπέρ πίστεως και πατρίδος (δηλαδή στην εφορία και τους λογαριασμούς);
Ποτέ δεν έκανα «μεγάλη ζωή». Οπότε, δε θα μου έλειπε αυτό, τα ταξίδια, τα άπειρα ψώνια, οι ακριβές έξοδοι. Έπρεπε, όμως, να ξεκινήσω άμεσα την ανασύνταξη του εαυτού μου. Διότι κάποια στιγμή θα ξεκινούσα να ζητάω λεφτά από τους γονείς μου και θα ντρεπόμουν γι’ αυτό. Στο ενδιάμεσο, έπρεπε να έχω βρει τα «πατήματά» μου.
Άλλα θέλω κι άλλα κάνω
Άλλο, λοιπόν, περίμενα, κι άλλο μου βγήκε. Περίμενα την ανακούφιση, το χωρίς τύψεις κατέβασμα των ρολών για ένα εύλογο χρονικό διάστημα, την εξαφάνιση του στρες και την ηρεμία. Αντί γι’ αυτά, ακροβατούσα ανάμεσα στο κενό και τα αρνητικά συναισθήματα. Και σε όσο χρόνο περίσσευε, υποδυόμουν τον επικριτικό/ανακριτικό αστυνομικό του εαυτού μου, επαναλαμβάνοντας διαρκώς: «Εσύ τι κάνεις τώρα; Τίποτα δεν κάνεις».Το συζήτησα με αρκετό κόσμο. Τους φάνηκε φυσιολογικό: ήταν η πρώτη φορά μετά το σχολείο που δεν είχα κανένα πρόγραμμα. Σχεδόν καμία σταθερά. Η ζωή μου έπρεπε να διαμορφωθεί από την αρχή. Και μάλιστα, με βάση τις επιθυμίες μου και με τους λιγότερους δυνατούς συμβιβασμούς. Πρόκειται για μια δύσκολη πίστα. Θεωρούσα ότι δε μπορώ να μου κάνω αυτή την τεράστια χάρη και να μείνω αδρανής, χωρίς άγχος, αλλά ταυτόχρονα και λειτουργική.
Τα στάδια προς την αυτογνωσία
Την τελευταία βδομάδα, μετά από πολλές κουβέντες, πολλά επεισόδια σειρών και πολλούς καφέδες, το μυαλό μου άρχισε να καθαρίζει.
Τι πάει να πει «παραίτηση»; Ότι δεν ήσουν φτιαγμένη για τη δουλειά που άφησες. Ή ότι δε σε άφησαν να την κάνεις όπως μπορούσες. Ότι προσπάθησες, και μάλιστα πολύ, αλλά δεν υπήρξε ευνοϊκό αποτέλεσμα.
Πέρα από αυτά, σημαίνει και κάτι άλλο: ότι έχεις δικαίωμα να αφεθείς στην καθημερινότητα, χωρίς αυτή να σε καταπιεί, αλλά και χωρίς να έχεις τύψεις που μπορείς να καθίσεις στο σπίτι σου. Εφόσον έχεις στήριγμα για κάποιο χρονικό διάστημα, εκμεταλλεύσου το. Ζήσε κάθε στιγμή, ακόμα και τις άσχημες, για να ξέρεις πώς είναι η ολοκλήρωση ενός κύκλου. Πέρνα, ει δυνατόν χωρίς φόβο, τα στάδια του θυμού (γιατί δεν έφευγα τόσον καιρό, γιατί τώρα να έχω μείνει ταπί), της άρνησης (δηλαδή τώρα για ποιο λόγο δεν κάνω τίποτα) και της κατάθλιψης (μάλλον είμαι άχρηστη για τα πάντα).Έλα σε επαφή με τα συναισθήματά σου, όπως ξεκίνησα να κάνω κι εγώ, αν και φοβόμουν πως θα φτάσω στο σημείο να σπάω πράγματα. Για τα λάθη μου, για όσα έκανα και πήγαν στράφι, για τις κατά καιρούς επιλογές μου. Και τι έγινε δηλαδή αν σπάσεις μερικά πιάτα; Καλύτερα να σπας υλικά αντικείμενα, παρά τον εαυτό σου.
Η ζωή μετά την παραίτηση ξεκινάει σαν ένας μικρός θάνατος, τον οποίο είσαι αναγκασμένη να βιώνεις με γενναιότητα. Κλείνει ένας κύκλος. Χωρίς, όμως, ο επόμενος να ανοίγει αμέσως. Εκεί στο ενδιάμεσο χρονικό κενό θα χάσεις τη μπάλα. Αν το θέλεις πραγματικά, θα κάνεις ένα μικρό βήμα τη φορά και με το χρόνο θα εντοπίσεις τι θέλεις και τι δεν θέλεις. Θα σταματήσεις να αισθάνεσαι θεατής στην ίδια σου τη ζωή.
Ποτέ δεν τα κάνουμε όλα ταυτόχρονα. Ένα βήμα τη φορά, μια απόφαση κάθε μέρα, μια προσθήκη στην καθημερινότητα. Χωρίς ζόρι. Αφήνεις πίσω, πολύ πίσω τα παλιά, κρατάς το απόσταγμά τους και κάθε πρωί που ξυπνάς σκέφτεσαι ότι η σημαντικότερη λέξη δεν είναι το «σήμερα». Είναι το «τώρα».Και κάπως έτσι, αν παραμείνεις χαλαρά συγκεντρωμένη στο χτίσιμο της ζωής σου, θα φτάσεις και στο «αύριο». Στο λέει μια προσφάτως παραιτηθείσα, που στην τέταρτη εβδομάδα ανεργίας, μετά από όλα τα παραπάνω, βρίσκεται ήδη με ένα (νοητό) τούβλο στο αριστερό χέρι κι ένα (εξίσου νοητό) μυστρί στο δεξί.
Τη χρήση κινητών από πολύ μικρή ηλικία ξεκινάνε οι μαθητές στην Ελλάδα σύμφωνα με έρευνες της ΕΛΣΤΑΤ.
Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην Καθημερινή καθηγητής σε Γυμνάσιο της Δυτικής Αττικής «Είχαμε πάει ημερήσια εκδρομή με την Α΄ Γυμνασίου. Όταν φτάσαμε στον προορισμό μας, ζητήσαμε από όσα παιδιά είχαν κινητό τηλέφωνο να μας δώσουν τον αριθμό τους σε περίπτωση ανάγκης. Από τα 65 παιδιά κινητό δεν είχαν μόλις επτά».
Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ αποκαλύπτουν ότι.... περίπου το 80% 85% των εφήβων 12-15 ετών έχουν κινητό, ενώ το 90% αυτών κάνει καθημερινή χρήση, με ένα σημαντικό τμήμα (20%) να μιλάει στο τηλέφωνο πάνω από πέντε λεπτά την ημέρα.
Η συσκευή του κινητού για τους εφήβους είναι κάτι παραπάνω από τηλέφωνο: Είναι μία πλατφόρμα πολλαπλών επιλογών, από το ίντερνετ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μέχρι εφαρμογές μουσικής, φωτογραφίας, βίντεο και παιχνιδιών και σύμφωνα με γονείς και καθηγητές η χρήση των κινητών τηλεφώνων αρχίζει ήδη από τις τελευταίες τάξεις του δημοτικού.
Ωστόσο οι συνέπειες στην Υγεία είναι ανησυχητικές: «το 2011, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας παρουσίασε την εκτίμηση της Διεθνούς Υπηρεσίας Ερευνών για τον καρκίνο, σύμφωνα με την οποία η ακτινοβολία των κινητών τηλεφώνων είναι «πιθανώς καρκινογόνος για τον άνθρωπο».

http://simantra.blogspot.gr 
Τηλεμεταφορά, μανδύες αορατότητας, ταξίδι στο χωρο-χρόνο… όλα αυτά θα μπορούσαν να γίνουν πραγματικότητα μέσα στις επόμενες δεκαετίες.
Για την ακρίβεια το ταξίδι στο χρόνο μπορεί να είναι εφικτό μέχρι το 2100, ενώ η τηλεμεταφορά να αποτελεί συνηθισμένο φαινόμενο ήδη από το 2080.
Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν επιστήμονες από το ImperialCollegeLondon και το πανεπιστήμιο της Γλασκώβης.
«Το καλό με την τηλεμεταφορά είναι ότι δεν υπάρχει θεμελιώδης νόμος που να μας λέει ότι δε μπορεί να γίνει και με την τεχνική και τεχνολογική πρόοδο, θα υπολόγιζα ότι θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα μέχρι το 2080» δήλωσε η Dr. Mary Jacquiline Romero από τη Σχολή Φυσικής και Αστρονομίας του πανεπιστημίου της Γλασκώβης. «Η τηλεμεταφορά ενός προσώπου, άτομο προς άτομο, θα είναι πολύ δύσκολη, ωστόσο οι εξελίξεις στη χημεία ή τη μοριακή βιολογία θα μπορέσουν να μας επιτρέψουν να το κάνουμε πιο γρήγορα. Δεν υπάρχει θεμελιώδης νόμος που να την “απαγορεύει”» πρόσθεσε η ίδια.
Από την πλευρά του ο Colin Stuart, συγγραφέας του βιβλίου «The Big Questions in Science» σημείωσε, ότι το ταξίδι στο χρόνο –στο μέλλον- έχει ήδη επιτευχθεί, ωστόσο σε μικροσκοπικά ποσά.
«Το ταξίδι στο μέλλον έχει ήδη γίνει, όμως σε ελάχιστες ποσότητες. Το ρεκόρ είναι 0,02 δευτερόλεπτα και έχει τεθεί από τον κοσμοναύτη Sergei Krikalev. Κι ενώ αυτό δεν ακούγεται τόσο εντυπωσιακό, ωστόσο δείχνει ότι το ταξίδι στο χρόνο, στο μέλλον, είναι εφικτό» υποστήριξε ακόμη. «Αν ταξιδεύατε μέσα στο χώρο στο 10% της ταχύτητας του φωτός για έξι μήνες, στη Γη θα είχαν περάσει έξι μήνες και μία ημέρα. Θα είχατε ταξιδέψει μια μέρα στο μέλλον. Αν ταξιδεύατε για 10 χρόνια σε αυτήν την ταχύτητα, θα είχατε καταφέρει να ταξιδέψετε σχεδόν τρεις εβδομάδες στο μέλλον. Θα έλεγα ότι μέχρι το 2100 είναι ένα αισιόδοξο χρονοδιάγραμμα για το ταξίδι στο μέλλον».
Για τον καθηγητή Πειραματικής Φυσικής Στερεάς Κατάστασης, Chris Phillips, από το πανεπιστήμιο Imperial College του Λονδίνου, οι μανδύες αορατότητας –όπως αυτοί στις ταινίες Χάρι Πότερ- θα μπορούσαν να είναι «απολύτως εφικτοί» μέσα στα επόμενα 10-20 χρόνια.
«Ένας τρόπος για να δημιουργήσει κανείς έναν τέτοιο μανδύα, είναι να χρησιμοποιήσει προσαρμοστικό καμουφλάζ, με τη λήψη ενός φιλμ του φόντου ενός αντικειμένου ή ατόμου και την προβολή του στο μπροστινό μέρος, για να δώσει την ψευδαίσθηση της διαφυγής» εξήγησε ο ίδιος.
news.gr
Η κολοκύθα είναι πεντανόστιμη και εποχιακή. Μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε σε πάρα πολλές συνταγές, χωρίς να... φοβάστε ότι θα πάρετε κιλά, διότι είναι πολύ χαμηλή σε θερμίδες.

Για παράδειγμα, 100 γραμμάρια έχουν μόνο 26 θερμίδες και δεν περιέχει κορεσμένα λίπη ή χοληστερόλη. Άρα εντάσσοντας αυτό το λαχανικό στη διατροφή σας θα έχετε πάρα πολλά οφέλη, μερικά από αυτά θα τα δείτε παρακάτω.

Αισθάνεστε χορτάτοι και έχετε μια υγιή καρδιά. Η κολοκύθα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, οι οποίες βοηθούν ώστε να νιώθετε χορτάτοι για μεγάλο χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα να τρώτε συνολικά λιγότερη ποσότητα φαγητού. Μελέτες έχουν διαπιστώσει, ότι όσοι καταναλώνουν μια δίαιτα υψηλή σε φυτικές ίνες, έχουν 40 τοις εκατό χαμηλότερο κίνδυνο στεφανιαίας νόσου, σε σύγκριση με εκείνους που τρώνε μια διατροφή χαμηλή σε φυτικές ίνες. Μια πιο πρόσφατη μελέτη από Σουηδούς ερευνητές διαπίστωσε, ότι οι γυναίκες που έτρωγαν μια διατροφή πλούσια σε φυτικές ίνες είχαν 25 τοις εκατό χαμηλότερο κίνδυνο καρδιακής νόσου, συγκριτικά με τις γυναίκες που έτρωγαν μια δίαιτα χαμηλή σε φυτικές ίνες.

Ενισχύστε την όραση σας. Ένα φλιτζάνι κολοκύθας περιέχει σχεδόν τη διπλάσια συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη της βιταμίνης Α, η οποία προωθεί την καλή όραση, διότι συμμετέχει στο σχηματισμό της ροδοψίνης, μιας χρωστικής των οφθαλμών. Επίσης, η βιταμίνη Α είναι απαραίτητη για το σχηματισμό νέων κυττάρων, παίζει όλο στη διατήρηση της συνοχής και της υγείας του δέρματος και των βλεννογόνων και βοηθάει στη πρόληψη των λοιμώξεων του λάρυγγα, των πνευμόνων και του ουροποιητικού συστήματος.

Μειώστε την αρτηριακή πίεση. Αυτό το λαχανικό είναι γεμάτο από φυτοοιστρογόνα, τα οποία συμβάλουν στην πρόληψη της υπέρτασης. Μελέτες έχουν δείξει, ότι όσοι κατανάλωναν κολοκύθα ή το λάδι της, είχαν χαμηλότερη συστολική όσο και διαστολική πίεση σε μόλις 12 εβδομάδες.
Κοιμάστε καλύτερα. Οι σπόροι κολοκύθας είναι πλούσιοι σε τρυπτοφάνη, ένα αμινοξύ που συμβάλλει στην υπνηλία και επίσης, συμβάλει στην έκκριση της σεροτονίνης, έναν νευροδιαβιβαστή που σας βοηθά να χαλαρώσετε και να ξεκουραστείτε. Καταναλώστε τους σπόρους της κολοκύθας, όχι μόνο για να έχετε έναν ιπποτικό ύπνο, αλλά και για να φτιάξει η διάθεση σας.

Άρα, για έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, προσθέστε τη κολοκύθα στη διατροφή σας, βάζοντας την σε ένα ψητό φαγητό ή στη σαλάτας σας. Αν θέλετε να είστε πιο δημιουργικοί, δοκιμάστε να φτιάξετε πουρέ κολοκύθας ή ένα smoothie, με γάλα καρύδας, οι σπόροους Κία και πολτοποιημένα κομμάτια κολοκύθας, για ένα δυναμωτικό πρωινό.
 
Νομίζετε ότι μπορείτε να έχετε υπό έλεγχο το τι κάνουν τα παιδιά σας όταν είναι συνδεδεμένα διαδίκτυο; Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα που επικαλείται η Jenna Kagel σε άρθρο της στο fastcolabs.com, τα παιδιά γνωρίζουν πολύ περισσότερα από τους γονείς τους σε ό,τι αφορά τη χρήση του διαδικτύου και σίγουρα γνωρίζουν πολύ καλά πώς να… παρακάμψουν το… γονικό έλεγχο!
Η έκθεση της Ανεξάρτητης Ρυθμιστικής Αρχής Ανταγωνισμού στον κλάδο των Επικοινωνιών του Ηνωμένου Βασιλείου (Ofcom) γύρω από τα μέτρα ασφαλείας στο διαδίκτυο, επικυρώνει το χειρότερο φόβο κάθε γονιού γύρω από τη διαδικτυακή συμπεριφορά του παιδιού του: Τα παιδιά γνωρίζουν πολύ περισσότερα για την πλοήγηση στο ίντερνετ σε σχέση με τους γονείς τους.
Αυτό σημαίνει ότι όλα εκείνα τα φίλτρα και συστήματα ελέγχου που χρησιμοποιούν οι γονείς ενδέχεται να είναι… μάταια.
Πράγματα, οι ερευνητές βρήκαν ότι το 18% των παιδιών γνωρίζουν πώς να απενεργοποιήσουν τα φίλτρα προστασίας, ακόμη κι αν μόλις το 6% αυτών παραδέχτηκε ότι το έχει κάνει.
Σχεδόν οι μισοί έφηβοι ηλικίας 12-15 ετών ξέρουν πώς να διαγράφουν το ιστορικό περιήγησής τους, ενώ το 29% μπορεί να αλλάξει τις ρυθμίσεις για να αποκρύψει τη δραστηριότητά του. Καθώς τα παιδιά έχουν όλο και μεγαλύτερη επίγνωση του γεγονότος ότι οι γονείς τους μπαίνουν στις ιστοσελίδες που έχουν επισκεφθεί νωρίτερα τα ίδια, γίνονται ολοένα και πιο ικανά στο να… κρύβουν τα ίχνη τους.
Φυσικά οι γονείς γνωρίζουν πολύ καλά την… διαδικτυακή κατωτερότητά τους. «Σχεδόν οι μισοί γονείς –ποσοστό 44%- που έχουν παιδιά ηλικίας από 8 έως 11 ετών δηλώνουν ότι γνωρίζουν πως το παιδί τους γνωρίζει πολύ περισσότερα για το διαδίκτυο από τους ίδιους. Το ποσοστό αυτό αυξάνεται στο 63% για όσους έχουν παιδιά ηλικίας 12-15 ετών» αναφέρει το BBC.
Μια μελέτη που είχε γίνει το 2012 στην Αυστραλία είχε καταλήξει σε παρόμοια συμπεράσματα. Σύμφωνα με την έρευνα αυτή, το 59% των παιδιών παραδέχεται ότι έχει ανακαλύψει τρόπους για να αποκρύπτει το τι κάνει όταν είναι συνδεδεμένο στο διαδίκτυο, όπως αναφέρει το News.com.au.
Τα παιδιά άλλωστε λειτουργούν ως «σφουγγάρια» και όπως ακριβώς συμβαίνει με τη γλώσσα, τη χρήση της οποίας μαθαίνουν σε πολύ μικρή ηλικία, δεν είναι απορίας άξιο πώς οι νεότερες γενιές γίνονται ολοένα και πιο… ικανές σε ό,τι αφορά τη χρήση των υπολογιστών.
Νέο τζακ ποτ προέκυψε μετά τη χθεσινοβραδινή κλήρωση του τζόκερ που για μία ακόμη φορά δεν βρέθηκε τυχερός με αποτέλεσμα η αγωνία να μεταφέρεται για την ερχόμενη Πέμπτη, όπου θα μοιραστούν 17 εκατομμύρια ευρώ. Οι αριθμοί που κληρώθηκαν στις 9 το βράδυ είναι: 5, 9, 16, 39, 42 και Τζοκερ ο αριθμός: 12.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, έως τις 20:30 το βράδυ της Κυριακής στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ, παίχτηκαν 4.110.983 δελτία και 30.277.569 στήλες.
Η τελευταία φορά που είχε βρεθεί κερδισμένο δελτίο στο τζόκερ ήταν στις 11 Σεπτεμβρίου, όταν ένας νικητής είχε κερδίσει 603.000 ευρώ.
Σημειώνεται ότι σε πολλά πρακτορεία σημειώθηκαν ουρές από κόσμο που ήθελε να δοκιμάσει την τύχη του.
Ο χαμηλός πυρετός, τα λεγόμενα δέκατα, είναι η θερμοκρασία που αναπτύσσει το σώμα πάνω από τα φυσιολογικά επίπεδα, δηλαδή πάνω από 37,0 για τις πρωινές ώρες και πάνω από 37,2 για τις απογευματινές ώρες.

Αποτελεί δε ένα είδος άμυνας απέναντι σε κάθε παθογόνο παράγοντα που προσπαθεί να αναπτυχθεί στο σώμα.

Συνήθως είναι ακίνδυνος, αφού τις περισσότερες φορές σχετίζεται με κάποιο απλό κρυολόγημα ή μια γενικότερη ταλαιπωρία του οργανισμού. Όταν όμως είναι επίμονος και δεν υποχωρεί, μπορεί να αποτελεί καμπανάκι για κάποιες πολύ σοβαρές ασθένειες.

Σκωληκοειδίτιδα

Αν ο πυρετός συνοδεύεται από επιγαστρικό ή περιομφαλικό πόνο, ναυτία και εμετό και μετά από μερικές ώρες ο πόνος εντοπίζεται στη δεξιά βουβωνική χώρα, είναι πολύ πιθανό να αποτελεί ένδειξη φλεγμονής στην σκωλικοειδή απόφυση. Η διάγνωση χρήζει κλινικής εξέτασης.

Πνευμονία

Αν ο πυρετός επιμένει για περισσότερο από μία βδομάδα στους 37,5, δεν υποχωρεί παρά τη θεραπεία και συνοδεύεται από ρίγη, πόνο στους μύες, βήχα, έντονο πονοκέφαλο και δύσπνοια, μπορεί να κρύβει μία ιογενή πνευμονία. Σε αυτήν την περίπτωση γίνεται ακτινογραφία θώρακα και καλλιέργεια πτυέλων για την ακριβή διάγνωση.

Υπερθυρεοειδισμός

Ένα από τα συμπτώματα της πάθησης είναι ο επίμονος χαμηλός πυρετός.

Καρκίνος

Τα παρατεταμένης διάρκειας δέκατα συνδέονται με πολλούς τύπους καρκίνου, όπως του πνεύμονα και του ήπατος.

http://www.onmed.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!