Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Αυτό είναι το πιο smart ξενοδοχείο του Λονδίνου

Το ξενοδοχείο Eccleston Square Hotel που βρίσκεται στην αγγλική πρωτεύουσα θεωρείται ως ένα από τα πιο… high-tech ξενοδοχεία που υπάρχουν σε ολόκληρο τον κόσμο, με τεράστιες 3D τηλεοράσεις, κοντρόλ με οθόνη αφής, ένα πανάκριβο κρεβάτι μασάζ υπερπολυτελείας και μια υπερσύγχρονη εφαρμογή που… τακτοποιεί τα πάντα με το πάτημα ενός κουμπιού.

Σχεδόν τα πάντα ελέγχονται από οθόνες αφής, από το ανοιγοκλείσιμο των κουρτινών, μέχρι τη θερμοκρασία του δωματίου, το φωτισμό και την ειδοποίηση… "παρακαλώ μην ενοχλείτε" η οποία μπορεί να ενεργοποιηθεί με το πάτημα ενός κουμπιού δίπλα στο κρεβάτι.

Το μπάνιο στο δωμάτιο "king" διαθέτει θερμαινόμενο μαρμάρινο πάτωμα, καθρέφτη που "αντιστέκεται στον ατμό" και μια εντοιχισμένη τηλεόραση, που είναι συγχρονισμένη με την τρισδιάστατη τηλεόραση 46 ιντσών στο δωμάτιο.

Ένα από τα πιο ιδιαίτερα χαρακτηριστικά είναι το πολυτελέστατο, χειροποίητο κρεβάτι-μασάζ Hastens αξίας 12.000 λιρών. Με ένα τηλεκοντρόλ μπορεί κανείς να ενεργοποιήσει τη λειτουργία μασάζ στο κεφάλι, τα πόδια ή… και τα δύο μαζί, προσαρμόζοντας τόσο την ένταση της δόνησης, όσο και την κλίση του κρεβατιού για την ιδανική θέση για ύπνο ή για να δει τηλεόραση.
Κάθε δωμάτιο διαθέτει το δικό του iPad, ενώ μέσα από την αντίστοιχη εφαρμογή του ξενοδοχείου μπορεί κανείς να κανονίσει κάθε λεπτομέρεια της διαμονής του.



news.gr
Κάστρο τριών μέτρων καλυμμένο με αποτσίγαρα φτιάχτηκε στο Ντουμπάι
Κάστρο από άμμο το οποίο κάλυψαν με αποτσίγαρα φτιάχτηκε στο Ντουμπάι, μεταφέροντας μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος.

Το τριών μέτρων κάστρο σχεδιάστηκε για να επιστήσει την προσοχή στους λουόμενους που πετούν τα τσιγάρα τους στις παραλίες, τονίζοντας τους κινδύνους τόσο για το περιβάλλον όσο και για τα παιδιά.

Το 2014 εθελοντές που συγκεντρώθηκαν σε παραλία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για να την καθαρίσουν μάζεψαν 50.000 αποτσίγαρα μέσα σε μία ώρα.

«Στόχος μας είναι να δώσουμε στους ανθρώπους τροφή για σκέψη σχετικά με το πώς η ρύπανση των ακτών και των θαλασσών μπορεί να επηρεάσει το μέλλον των παιδιών μας και το περιβάλλον γενικότερα» τονίζουν αξιωματούχοι.

in.gr
Επισπεύδονται οι διαδικασίες πρόσληψης επιτυχόντων παλαιότερων διαγωνισμών του ΑΣΕΠ στους ΟΤΑ, όπως αναφέρθηκε, σύμφωνα με δημάρχους, στη διάρκεια της συνάντησης της ΚΕΔΕ με τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γιώργος Κατρούγκαλο.

Στη συζήτηση τονίσθηκε επίσης ότι πρέπει να υπάρξει μια συνολικότερη συνεργασία και ένας γενικότερος προγραμματισμός προσλήψεων στους δήμους. Αναφορικά με τους επιτυχόντες παλαιότερων διαγωνισμών του ΑΣΕΠ, οι τοποθετήσεις τους θα επισπευσθούν και θα σχηματιστεί ένα γενικότερο πλαίσιο για τον αριθμό των προσλήψεων στις οποίες θα μπορέσει να προχωρήσει κάθε δήμος. Υπόψη θα ληφθούν και οι ήδη υπάρχουσες λίστες των επιτυχόντων ανά ΟΤΑ. Υπενθυμίζεται ότι ο αριθμός των επιτυχόντων, ανέρχεται σε περίπου 3.500.

Αναφορικά με τη δημοτική αστυνομία, η επανασύσταση της οποίας συζητήθηκε στη σημερινή συνάντηση, η ΚΕΔΕ θα έχει νεώτερες συναντήσεις με τους αρμόδιους υπουργούς Νίκο Βούτση και Γιάννη Πανούση.

Τέλος, αναφορικά με την αξιολόγηση, οι δήμαρχοι συμφώνησαν με τον κ. Κατρούγκαλο ότι πρέπει να υπάρξει ένα αντικειμενικό σύστημα το οποίο θα αναφέρεται τόσο στους εργαζόμενους, αλλά και στις δομές και το οποίο θα επεξεργαστεί από κοινού με την ΚΕΔΕ.

http://www.aftodioikisi.gr 
Μούμια μοναχού κρυβόταν σε κινεζικό άγαλμα του Βούδα
Οι υπεύθυνοι ενός μουσείου στην Ολλανδία έμειναν άφωνοι όταν είδαν ακτινογραφίες ενός κινέζικου αγάλματος του Βούδα: μέσα στο γλυπτό κρυβόταν η μούμια ενός μοναχού που έζησε πριν από σχεδόν 1.000 χρόνια.

Καθισμένη στη στάση του λωτού, η μούμια χωράει μετά βίας μέσα στο άγαλμα, ανακοίνωσαν οι υπεύθυνοι του Μουσείου Ντρεντς στην πόλη του Άσσεν.

«Από έξω φαίνεται σαν μεγάλο άγαλμα του Βούδα» αναφέρει το μουσείο σε ανακοίνωσή του. «Στο εσωτερικό του βρίσκεται η μούμια ενός βουδιστή μοναχού που έζησε γύρω στο 1100 μΧ».

Μετά τις πρώτες ακτινογραφίες, το άγαλμα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο του Άμερσφουτ και υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία και εξέταση με ενδοσκόπιο. Εκεί διαπιστώθηκε τα όργανα του μοναχού είχαν αφαιρεθεί και αντικατασταθεί με λωρίδες χαρτιού στις οποίες υπήρχαν κινεζικά κείμενα.

Η μούμια, εκτιμούν οι ερευνητές, ανήκει πιθανώς στον βουδιστή ασκητή Λιου Κουαν, μέλος της Κινεζικής Σχολής Διαλογισμού.

Οι υπεύθυνοι του μουσείου εικάζουν μάλιστα ότι ο Λιου Καν δεν αποκλείεται να «αυτο-μουμιοποιήθηκε» για να μετατραπεί σε «ζωντανό βούδα».

Σύμφωνα με το Discovery News, η μακάβρια πρακτική της αυτο-μουμιοποίησης εφαρμοζόταν κυρίως στην Ιαπωνία.

Ενόψει της μουμιοποίησής τους, οι επίδοξοι ζωντανοί βούδες ακολουθούσαν για 1.000 μέρες μια αυστηρή δίαιτα με σπόρους προκειμένου να χάσουν λίπος. Στη συνέχεια, ακολουθούσαν για ακόμα 1.000 μέρες μια διαφορετική δίαιτα με φλοιούς δέντρων και ρίζες.

Στο τέλος αυτής της περιόδου, οι μοναχοί έπιναν ένα δηλητηριώδες ρόφημα από τον χυμό του δέντρου Toxicodendron vernicifluum, από το οποίο παραγόταν κανονικά βερνίκι για οικιακά σκεύη. Το τοξικό ρόφημα προκαλούσε ακατάσχετο εμετό και απώλεια σωματικών υγρών, και δεν αποκλείεται να έκανε το σώμα υπερβολικά τοξικό για να καταναλωθεί από βακτήρια και έντομα μετά θάνατον.

Όταν πια είχαν μετατραπεί σε ζωντανούς σκελετούς, οι μοναχοί έμπαιναν σε στενούς τάφους, εξοπλισμένους με ένα κουδούνι και έναν σωλήνα που έφερνε αέρα.

Καθισμένοι μόνιμα στη στάση του λωτού, οι μοναχοί χτυπούσαν το κουδούνι κάθε μέρα για να ενημερώσουν τους υπόλοιπους μοναχούς ότι ήταν ακόμα μοναχοί. Όταν το κουδούνι σταματούσε να χτυπά, ο αεραγωγός αφαιρούνταν και ο τάφος σφραγιζόταν.

Χίλιες μέρες αργότερα, ο τάφος ανοιγόταν για να ελεγχθεί η πορεία της μουμιοποίησης. Από τους εκατοντάδες μοναχούς που υποβλήθηκαν σε αυτή τη βασανιστική διαδικασία, ελάχιστοι κατάφεραν να μουμιοποιηθούν και να λατρευτούν ως Βούδες σε ναούς.

Στην περίπτωση του Λιου Κουαν, οι ερευνητές παραδέχονται ότι δεν γνωρίζουν πότε και πώς αφαιρέθηκαν τα εσωτερικά όργανα.


Ο εντοπισμός smartphones με Android είναι δυνατός χωρίς την αξιοποίηση του GPS ή δεδομένων Wi-Fi, αλλά απλά και μόνο μέσω της μελέτης της κατανάλωσης ενέργειας από την μπαταρία, σύμφωνα με μελέτη.
Ένα smartphone καταναλώνει περισσότερη ενέργεια όσο πιο μακριά βρίσκεται από κεραία και όσο περισσότερα εμπόδια βρίσκονται ανάμεσά τους, καθώς αναζητεί σήμα. Η επιπλέον χρήση από άλλες δραστηριότητας μπορεί επίσης να εξακριβωθεί μέσω αλγορίθμων, σύμφωνα με ερευνητές.
Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του BBC, ερευνητές του τμήματος Επιστήμης υπολογιστών του Stanford University (Γιαν Μικαλέφσκι, Νταν Μπόνεχ, Άαρον Σούλμαν), καθώς και από την Rafael Ltd (Γκάμπι Νακίμπλι) έγραψαν στο σχετικό paper ότι δημιούργησαν μια εφαρμογή σχεδιασμένη να συλλέγει δεδομένα για την κατανάλωση ενέργειας, η οποία δεν έχει δυνατότητα πρόσβασης στο GPS ή σε άλλες τεχνολογίες που «συμβατικά» επιτρέπουν εντοπισμό. Το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να «βλέπει» αν υπάρχει πρόσβαση σε δίκτυο και να «διαβάζει» την κατανάλωση ενέργειας, που είναι πολύ συνηθισμένο για μια εφαρμογή και δεν αποτελούν λόγους υποψίας.
Δραστηριότητες όπως η αναπαραγωγή μουσικής, ενεργοποίηση χαρτών, οι τηλεφωνικές κλήσεις κ.α. αντλούν επίσης ενέργεια, αλλά μπορούν να διαχωριστούν χάρη στη χρήση μεθόδων machine learning, σύμφωνα με το paper. Οπότε, όπως υποστηρίζουν οι ερευνητές, είναι δυνατή, μετά από μια διαδικασία μέτρησης κατανάλωσης ενέργειας διάρκειας λεπτών, η «ανάγνωσή» της μέσα από τον «θόρυβο».
Οι δοκιμές έγιναν σε τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν δίκτυα 3G, αλλά δεν μετρούσαν την ισχύο του σήματος, καθώς αυτό το δεδομένο προστατεύεται.
naftemporiki.gr
Όσκαρ:
Τα χαμηλότερα ποσοστά των τελευταίων έξι ετών κατέγραψε η τηλεθέαση της χθεσινής τελετής των 87ων βραβείων της αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου που έγινε στην επιβλητική αίθουσα του Dolby Theatre του Λος Άντζελες.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Nielsen την τελετή της απονομής των Όσκαρ που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο ABC παρακολούθησαν 36, 5 εκατομμύρια πολίτες. Το φετινό σόου που παρουσίασε ο ηθοποιός Πάτρικ Χάρις προσέλκυσε 16% λιγότερους τηλεθεατές από την περσινή τελετή με οικοδέσποινα την Έλεν ΝτεΤζένερις.
Η απονομή των περσινών βραβείων που παρουσίασε η διάσημη αμερικανίδα κωμικός προσέλκυσε 43,7 εκατομμύρια τηλεθεατές, που ήταν το μεγαλύτερο τηλεοπτικό κοινό από το 2000.
Η τελετή των βραβείων Όσκαρ προσελκύει κάθε χρόνο το μεγαλύτερο ποσοστό τηλεθέασης στις Ηνωμένες Πολιτείες εξαιρουμένων των μεγάλων αθλητικών γεγονότων. Η φετινή τελετή όμως κατέγραψε τη χαμηλότερη τηλεθέαση από το 2009.
Η μαύρη κωμωδία «Birdman» κέρδισε τέσσερα Όσκαρ, συμπεριλαμβανομένων αυτών της καλύτερης ταινίας και του καλύτερου σκηνοθέτη.
news.gr
e-bill info: Η ηλεκτρονική υπηρεσία της ΔΕΗ
H ΔΕΗ, συνεχίζοντας να εξελίσσει διαρκώς τις υπηρεσίες της για την ολοένα και καλύτερη εξυπηρέτηση των καταναλωτών, δημιούργησε την on-line υπηρεσία: e-bill info. Mέσω της υπηρεσίας αυτής, ο καταναλωτής έχει τη δυνατότητα οποιαδήποτε στιγμή, από όπου και αν βρίσκεται, να ενημερωθεί για τον λογαριασμό του, εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια, 24 ώρες το 24ωρο, έχοντας απλώς πρόσβαση στο internet.
 
Με τη νέα υπηρεσία e-bill info της ΔΕΗ παρέχεται η δυνατότητα άμεσης πρόσβασης σε όλους τους λογαριασμούς του τελευταίου 12μήνου, είτε αφορούν οικία, είτε εξοχική κατοικία ή επιχείρηση κλπ., με μία μόνο εγγραφή.
 
Βοηθά επίσης την ταχεία αρχειοθέτηση των λογαριασμών, δημιουργώντας ένα πλήρες ηλεκτρονικό αρχείο για την παρακολούθηση της εξέλιξης και μεταβολής των χρεώσεων, ανά πάσα στιγμή.
 
Επιπλέον η υπηρεσία e-bill info διευκολύνει ένα μεγάλο ποσοστό καταναλωτών που έχουν χάσει, για κάποιο λόγο, το λογαριασμό τους, αφού τώρα πια δε χρειάζεται να επισκεφτούν κάποιο κατάστημα για εκτύπωση του λογαριασμού τους, αλλά αυτό μπορεί να γίνει εύκολα από το σπίτι ή το γραφείο, μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας, εξοικονομώντας πολύτιμο χρόνο. 
 
Άλλο ένα πλεονέκτημα της υπηρεσίας e-bill info  είναι ότι ο καταναλωτής, εφόσον επιθυμεί, την ημέρα έκδοσης του νέου λογαριασμού, μπορεί να  ενημερώνεται αυτόματα στην ηλεκτρονική του διεύθυνση για τα βασικά στοιχεία του εκδοθέντος λογαριασμού του και να γνωρίζει πότε θα λάβει τον επόμενο λογαριασμό για καλύτερο οικονομικό προγραμματισμό.
 
Η εγγραφή στην υπηρεσία e-bill info, για να απολαμβάνει κανείς όλα τα οφέλη που προσφέρει, είναι πολύ απλή. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μπουν στο www.dei.gr και να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους, όπως και τον κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμής και τον Α/Α λογαριασμού που υπάρχουν στον λογαριασμό τους.
 
Η υπηρεσία e-bill info αναδεικνύεται σε μια από τις πιο ασφαλείς και λειτουργικές εφαρμογές του είδους που αξίζει κανείς να δοκιμάσει για να απλοποιήσει την καθημερινότητά του και αποτελεί ένα ακόμη βήμα από τη ΔΕΗ για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών της.

Πρόκειται για επαναλαμβανόμενα επεισόδια υπερβολικής και ανεξέλεγκτης κατανάλωσης τροφής κατά τη διάρκεια της νύχτας, όπου το άτομο νιώθει σαν να χάνει τον εαυτό του, να ξεχνάει ποιο είναι και υπνωτισμένο να οδηγείται στην ανεξέλεγκτη κατανάλωση τροφής. Η νύχτα χαρακτηρίζεται από επεισόδια ύπνου, τα οποία όμως διακόπτονται από πολλαπλά και αιφνίδια ξυπνήματα που ακολουθούνται από την ψυχαναγκαστική λήψη τροφής.
Είναι μια στιγμή μυστική, όπου το Ιραγητο μεταμορφώνεται σε όχημα συναισθηματικής ασφάλειας και ανακούφισης, ενώ το επόμενο πρωί το άτομο μπορεί να μη θυμάται τι έφαγε, να έχει μερική ή πλήρη αμνησία για το γεγονός. Κατά τη διάρκεια της ημέρας βυθίζεται σε αλυσιδωτές αρνητικές σκέψεις και επίπονα συναισθήματα, τα οποία όμως δυσκολεύεται να διαχειριστεί. Νιώθει θλίψη, σωματική και ψυχική κόπωση, ενοχές για τον εαυτό, άγχος για την επόμενη νύχτα, θυμό και απελπισία επειδή δυσκολεύεται να ανπσταθεί στη νυχτερινή αυτή παρόρμηση.
Τα συναισθήματα αυτά λειτουργούν ως συνέπειες και ως ερεθίσματα στην επανάληψη των βουλιμικών επεισοδίων.
Όπως και στην κατάθλιψη, έτσι και στη νυχτερινή βουλιμία οι γυναίκες είναι πιο ευάλωτες από τους άντρες, ιδίως εκείνες που βιώνουν χρόνια απογοήτευση με το σώμα τους. Η σύγκρουση με τον εαυτό τοας, τα δυσβάσταχτα συναισθήματα ντροπής, οι βαθιά ριζωμένες
ενοχές, η απουσία μιας ικανοποιητικής σχέσης με το άλλο φύλο η δυσκολία τους να διαχειριστούν τα διάσπαρτα συναισθήμ ατά τους κατά τη διάρκεια της ημέρας επιδεινώνουν το πρόβλημα.
Πώς θεραπεύεται η νυχτερινή βουλιμία;
Η ενεργητική αποδοχή του προβλήματος και όχι η παθητική συμφιλίωση με αυτό είναι ένα πρώτο βήμα. Για αρχή προτείνονται
τα παρακάτω βήματα αυτοβοήθειας:
-Καταγράψτε την καθημερινή λήψη φαγητού καθώς και τις παράλληλες σκέψεις και τα συναισθήματα που νιώθετε σε κάθε τσιμπολόγημα ή γεύμα.
> Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία για τα νυχτερ ινα cH πεισόδια.
> Μην παραλείπετε κανένα κύριο γεύμα.
> Παρατηρήστε ποια είναι τα συχνότερα αρνητικά συναισθήματα σας κατά τη διάρκεια της ημέρας, ποια ερεθίσματα τα προκαλούν συνήθως, ποιες σκέψεις ακολουθούν και τι επιπτώσεις έχουν στη διάθεση και στη συμπεριφορά σας.

Από την Δρ. Μυρσίνη Κωστοπούλου Κλινική Ψυχολόγο-Ψυχοθεραπεύτρια
Πηγή: boro.gr

Μέσα στον Μάρτιο θα προσληφθούν 2.685 μόνιμοι και συμβασιούχοι σε διάφορους φορείς του δημοσίου και ευρύτερου δημόσιου τομέα.
Οι φορείς που θα ενισχυθούν με προσωπικό είναι δήμοι, ΔΕΗ, ΕΛΤΑ, μουσεία, ΟΑΕΔ, Περιφέρειες, πανεπιστήμια κ.λ.π.
Η πλειονότητα των θέσεων αφορά ειδικότητες όπως διοικητικοί, οδηγοί, εργάτες, αρχαιολόγοι, καλλιτεχνικό προσωπικό, χειριστές μηχανημάτων, διανομείς, στελέχη κ.α.
Η επιλογή των υποψηφίων θα γίνει σύμφωνα με τα εξής κριτήρια: χρόνος ανεργίας, πολυτεκνία ή τέκνο πολύτεκνης οικογένειας, τριτεκνία ή τέκνο μονογονεϊκής οικογένειας, βαθμός βασικού τίτλου σπουδών και εμπειρία.
Δείτε αναλυτικά την κατανομή των θέσεων:

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Παραδοσιακά η απιστία θεωρείται ένα μεγάλο ταμπού, αλλά ο συνδυασμός της  ανόδου των ιστοσελίδων που προτείνουν εξωσυζυγικές περιπέτειες και της πιο ανοιχτόμυαλης στάσης της κοινωνίας απέναντι στο σεξ, έδωσε στους απίστους την ευκαιρία να μην νιώθουν τύψεις.
Η ιστοσελίδα The Richest ανέλυσε τα δεδομένα που της παρείχαν οι διάφορες ιστοσελίδες και η εταιρεία προφυλακτικών Durex και παρουσιάζει τον χάρτη με τους πιο απίστους λαού του κόσμου.  Χαρακτηριστικό της έρευνας είναι ότι οι Ευρωπαίοι καταλαμβάνουν τις εννέα από τις δέκα θέσεις της βαθμολογίας, με μια ασιατική χώρα να τους κλέβει την πρωτιά.
1. Ταϊλάνδη με 56% απίστων
Το 56% των Ταϊλανδών παραδέχεται ανερυθρίαστα ότι απάτα τον σύντροφό του. Βέβαια , υπάρχουν και οι παραδόσεις της ανεπίσημης συζύγου αλλά και του κικ, μις παροσης που επιτρέπει στους νέους να περνούν χρόνο με φίλους του αντίθετου φύλου, χωρίς να υπάρχει πάντα σεξουαλική επαφή. Τέλος, παραμένουν υψηλή τα ποσοστά του αγοραίου έρωτα που δίνουν την ευκαιρία στους άντρες να απατήσουν τις γυναίκες τους σε σαλόνια μασάζ, ιδιωτικές λέσχες και οίκους ανοχής.
2. Δανία με 46% απίστων
Η σκανδιναβική χώρα  έχει πάντα καλές επιδόσεις στις αξιολογήσεις που κρίνουν την ευτυχία των πολιτών της, αλλά φαίνεται επίσης ότι κατέχει και υψηλή θέση σε ότι αφορά την μοιχεία. Η σεξουαλική δραστηριότητα των κατοίκων της πρωτεύουσας Κοπεγχάγης ανεβάζει τον μέσο όρο της απιστίας καθώς ένας στους δύο άντρες παραδέχεται ότι απάτα την σύντροφο του.
3. Ιταλία με 45% απίστων
Η χώρα που γέννησε τον διάσημο εραστή Καζανόβα δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτή την λίστα, χωρίς να ξεχνάμε τον πρώην πρωθυπουργό Σί8λβι Μπερλουσκόνι και τα περίφημα Μπούνγκα Μπόυνγκα πάρτι του. Ωστόσο, η απιστία δεν φαίνεται να βλάπτει τις συζυγικές σχέσεις καθώς η Ιταλία έχει το μικρότερο ποσοστό διαζυγίων στον κόσμο.
4. Γερμανία με ποσοστό 45% απίστων 
Μπορεί οι Γερμανοί να δίνουν την εικόνα ενός πειθαρχημένου λαού αλλά οι έρευνες δείχνουν ότι είναι πιο διακριτικοί όσον αφορά τις εξωσυζυγικές τους σχέσεις από ότι οι Γάλλοι και οι Ισπανοί.
5. Γαλλία με ποσοστό 43% απίστων
Σε μια χώρα που έχει αναγάγει το φλερτ σε τέχνη, είναι λογικό οι άντρες να απατούν τις συντρόφους τους. Μάλιστα θεωρούν ότι οι παράνομες σχέσεις είναι ηθικά αποδεκτές και λίγοι άντρες μετανιώνουν για τις παράνομες περιπέτειες τους. Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν,  το γεγονός ότι η δημοτικότητα του προέδρου Ολάντ ανέβηκε μετά την αποκάλυψη της εξωσυζυγικής του σχέσης.
6. Νορβηγία με 41% απίστων
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Βικτόρια Μίλαν, η οποία παρέχει άλλοθι σε άπιστους και άπιστες, οι Νορβηγοί δείχνουν λιγότερη διάθεση για παράνομη σχέση τις κρύες μέρες του χειμώνα αλλά η διάθεση τους για μικρές ερωτικές περιπέτειες ανθίζει με τις πρώτες μέρες της άνοιξης.
7. Βέλγιο με 40% απίστων
Στο βασίλειο του Βελγίου, η ιστοσελίδα για ραντεβού παντρεμένων Gleeden αριθμεί 1.1 εκατομμύρια μέλη, γεγονός που αποδεικνύει πως η απιστία δεν αποτελεί πλέον ταμπού. Ο τρόπος σκέψης των Βέλγων είναι πολύ απλός : «Ο/η σύζυγός σου σε άπατα; Κάνε το ίδιο ή χώρισε».
8. Ισπανία με 39% απίστων
Για ένα λαό που είναι γνωστός για το φλογερό του ταμπεραμέντο και το πάθος του, η όγδοη θέση στην κατάταξη μπορεί να αποτελεί έκπληξη. Ωστόσο, η μεγάλη επιρροή της καθολικής εκκλησίας στην κοινωνία επηρεάζει τους Ισπανούς που θεωρούν την απιστία ως ένα μεγάλο ταμπού.
9. Ηνωμένο Βασίλειο με 36% απίστων
Αν και οι Βρετανοί δεν φημίζονται για το πάθος τους, στην χώρα έχουν ανθίσει οι ιστοσελίδες που προωθούν τις εξωσυζυγικές σχέσεις. Τουλάχιστον 1 εκατομμύριο Βρετανοί έχουν γραφτεί σε ιστοσελίδες και δείχνουν την διάθεση να απατήσουν τους συντρόφους τους.
10. Φιλανδία με 36%
Σαν γνήσιοι Σκανδιναβοί, οι Φιλανδοί έχουν μια ενδιαφέρουσα άποψη σε ότι αφορά την απιστία. Εχουν φανερές «παράλληλες» σχέσεις, οι οποίες αντιμετωπίζονται συγκαταβατικά από την κοινωνία. Πρόσφατα, μια έρευνα απέδειξε ότι ένας στους 5 παντρεμένους είχε παράλληλη σχέση με τουλάχιστον δέκα γυναίκες .
Πηγή: iefimerida.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!