Κυριακή 10 Μαρτίου 2019


Όλα συνέβησαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Βαλένθια, όπου μία νεαρή λευκή γυναίκα, 24 ετών, γέννησε ένα πανέμορφο και υγιέστατο αγοράκι βάρους 4,2 κιλών.
Το πρόβλημα, ωστόσο, ήταν πως παρότι ούτε εκείνη, ούτε ο σύζυγός της ήταν μελαμψοί, το μωράκι γεννήθηκε μαύρο! Μετά τη γέννα ο νεαρός άντρας ζήτησε από τη γυναίκα του εξηγήσεις. “Δεν είμαι ρατσιστής, δε με ενδιαφέρει το χρώμα του δέρματός του, αλλά με έχεις απατήσει;”.
Εκείνη του απάντησε: “Δεν σε έχω απατήσει, στο υπόσχομαι. Πίνεις τελευταία συνέχεια καφέδες, μέρα και νύχτα, αυτός είναι ο λόγος.”
«Αισθάνομαι άσχημα που αμφέβαλλα για τη γυναίκα μου, στην αρχή νόμιζα ότι με απάτησε, αλλά η αλήθεια είναι πως τελευταία όντως έπινα πολύ καφέ. Δεν έχω λόγο να την αμφισβητήσω, εμπιστεύομαι απόλυτα την σύντροφό μου, και γι’ αυτό το λόγο δεν θα κάνω τεστ πατρότητας” δήλωσε τελικά ο νεαρός άντρας λίγες ώρες αργότερα!

Οι κανόνες της μόδας στο αεροπλάνο, είναι διαφορετικοί από εκείνους του εδάφους.
Όταν βρίσκεστε καθηλωμένοι σε έναν μεταλλικό σωλήνα που πετάει στα 35.000 πόδια για ώρες, η άνεση υπερτερεί του στιλ.
Δείτε τι πρέπει να φοράτε στο αεροπλάνο ώστε να είστε άνετοι και τι να αποφύγετε.
Άρωμα
Κατά τη διάρκεια της πτήσης θα βρίσκεστε σ’ έναν μικρό χώρο. Αποφύγετε τα βαριά αρώματα για εσάς αλλά και για τους συνεπιβάτες σας. Τα βαριά αρώματα σε κλειστό χώρο μπορεί να προκαλέσουν από πονοκεφάλους μέχρι και αλλεργίες. Μόλις κατεβείτε απ’το αεροπλάνο, ψεκαστείτε ελεύθερα!
Στενά ρούχα
Αποφύγετε τα στενά ρούχα όταν ταξιδεύετε για περισσότερες από 4 ώρες. Όσοι φοράνε στενά ρούχα σε μια πτήση μεγάλης διάρκειας διατρέχουν τον κίνδυνο ενός θρόμβου.
Πρόκειται για έναν θρόμβο αίματος που σχηματίζεται συνήθως στο πόδι. Για να το αποφύγετε, μπορείτε να φορέσετε ειδικές κάλτσες συμπίεσης και άνετα ρούχα.
Περίπλοκα πράγματα
Γνωρίζετε πολύ καλά ότι οι τουαλέτες στο αεροπλάνο είναι μικροσκοπικές. Αν φοράτε μια ολόσωμη φόρμα, θα δώσετε μάχη… Φορέστε κάτι άνετο όπως μια φόρμα ή ένα τζιν.
Ρούχα ή αξεσουάρ που έχουν μεταλλικά στοιχεία
Απλά δεν μπορείτε να περάσετε απ’ τον έλεγχο! Δηλαδή, μπορείτε αλλά θα σας πάρει περισσότερη ώρα να τα βγάζετε, να τα ξαναβάζετε κλπ. Καθυστερείτε και τον υπόλοιπο κόσμο!
Καλοκαιρινά ρούχα
Δεν έχει σημασία τι εποχή ταξιδεύετε. Πάντα πρέπει να έχετε μια ζακέτα μαζί σας, ένα πανωφόρι κάτι! Αρχικά, στο αεροδρόμιο έχει πάντα κρύο και αυτό είναι νόμος. Ακόμα και το καλοκαίρι είναι σημαντικό να έχετε μια ζακέτα μαζί σας.
Φακούς επαφής
Σε ένα αεροπλάνο η μέση υγρασία μπορεί να φτάσει μέχρι και το 20%, πράγμα που θα κάνει τους φακούς σας να στεγνώσουν και να προκληθεί ερεθισμός στα μάτια σας. Αν έχετε μια μεγάλης διαρκείας πτήση καλύτερα να φορέσετε τα γυαλιά μυωπίας σας!
Τακούνια
Στο αεροδρόμιο μπορεί να σας ζητήσουν να βγάλετε τα παπούτσια σας. Τα τακούνια όχι μόνο μπορεί να θεωρηθούν ως απαγορευμένα, αλλά έχουν και μεταλλική βάση οπότε και πάλι θα χτυπήσει αυτό το μηχανηματάκι στον έλεγχο. Η καλύτερη λύση είναι τα αθλητικά!

Πάνω από 124.000 αιτήσεις έχουν ήδη υποβληθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα αίτησης Α21 για το επίδομα παιδιού 2019. Όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), η πλατφόρμα άνοιξε για τις αιτήσεις του 2019 από χθες, Πέμπτη 7 Μαρτίου. Μέσα σε λιγότερες από 24 ώρες και μέχρι τις 13:15 σήμερα, υποβλήθηκαν 124.664 αιτήσεις και έχουν ήδη εγκριθεί 104.597, δηλαδή το 84%.
Η πλατφόρμα αιτήσεων Α21 είναι και φέτος προσβάσιμη, όπως και πέρυσι, μέσω της ιστοσελίδας του ΟΠΕΚΑ (www.opeka.gr) και της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) (www.idika.gr). Η είσοδος γίνεται με χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης του δικαιούχου στο TAXISnet. Στην πρώτη σελίδα της πλατφόρμας, οι ενδιαφερόμενοι βλέπουν αναλυτικά τα επτά βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν, ώστε να υποβάλουν οριστικά την αίτησή τους. Στις Ερωτήσεις και Απαντήσεις (FAQ) της πλατφόρμας, οι δικαιούχοι θα βρουν χρήσιμες πληροφορίες για επιμέρους λεπτομέρειες αναφορικά με το επίδομα παιδιού.
Η πρώτη διμηνιαία δόση του 2019 (για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο) θα καταβληθεί στα τέλη Μαρτίου σε όλους όσοι θα έχουν υποβάλει νέα αίτηση για το 2019, μέχρι και τις 26 Μαρτίου και αυτή θα έχει εγκριθεί. Για τη χορήγηση της δόσης του Α’ διμήνου 2019, θα ληφθεί υπόψη το συνολικό οικογενειακό εισόδημα που οι δικαιούχοι είχαν το φορολογικό έτος 2017 (περυσινή φορολογική δήλωση). Το δικαιούμενο ποσό θα υπολογιστεί, βάσει των εξαρτώμενων τέκνων, που θα δηλωθούν φέτος στο Α21 του 2019.
«Όπως και πέρυσι, οι τεχνικές δυνατότητες της νέας πλατφόρμας εγγυώνται πως το σύνολο των δικαιούχων που επιθυμούν να υποβάλουν εγκαίρως αίτηση Α21 θα έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν» διευκρινίζει ο ΟΠΕΚΑ.
   Αιτήσεις Α21 για το επίδομα παιδιού 2019 θα υποβάλλονται διαρκώς, όπως και πέρυσι, μέχρι και τις 15 Ιανουαρίου 2020. Αμέσως μετά την εκκαθάριση της καταβολής της πρώτης δόσης για το 2019, η πλατφόρμα θα ενεργοποιηθεί εκ νέου για νέες αιτήσεις. Οι καταβολές θα είναι διμηνιαίες, όπως και το 2018. Τα δικαιούμενα ποσά θα καταβάλλονται αναδρομικά για το 2019, όποτε κι αν υποβάλλουν οι δικαιούχοι την αίτησή τους έως και τις 15 Ιανουαρίου 2020, όπως έγινε και πέρυσι.
Μετά την υποβολή της φορολογικής δήλωσης τρέχοντος έτους ή τροποποιητική αυτής, το ποσό του επιδόματος επανυπολογίζεται αυτόματα με βάση το εισόδημα και δεν απαιτείται υποβολή εκ νέου αίτησης Α21. Σε περίπτωση που ο δικαιούχος έλαβε διαφορετικό ποσό επιδόματος από αυτό που δικαιούται, τότε αυτό συμψηφίζεται αυτεπάγγελτα με το ποσό των επόμενων πληρωμών.
   Υπενθυμίζεται πως παγίως τα οικογενειακά επιδόματα δίδονται για ένα ημερολογιακό έτος και, ακολούθως, ο δικαιούχος πρέπει να επανυποβάλει νέα αίτηση. «Η νέα σύγχρονη πλατφόρμα ηλεκτρονικών αιτήσεων, που αναπτύχθηκε από την ΗΔΙΚΑ ΑΕ και λειτουργεί εκτός περιβάλλοντος taxis, τέθηκε εφέτος σε λειτουργία εγκαίρως, ώστε όλοι οι δικαιούχοι να έχουν τον απαραίτητο χρόνο να υποβάλουν τις αιτήσεις τους και να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία της οικογενειακής κατάστασής τους (π.χ. παιδιά που σπουδάζουν κ.λπ.), ώστε να λάβουν το επίδομα που δικαιούνται, παρότι δεν έχουν υποβάλει ακόμη τη φετινή δήλωση φορολογίας εισοδήματος» επισημαίνει ο ΟΠΕΚΑ.
Ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα ενημερώνεστε αν είστε δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού
Βήμα 1 – Υποβολή Ε1 Για την καταβολή της πρώτης δόσης (1ο δίμηνο 2019) πρέπει να έχει υποβληθεί το Ε1 φορολογικού έτους 2017. Από τη 2η δόση και μετά απαιτείται η υποβολή του Ε1 φορολογικού έτους 2018.
Βήμα 2 – Είσοδος Μπαίνετε στην εφαρμογή με τα διαπιστευτήρια TaxisNet πατώντας το link που ακολουθεί μετά τις οδηγίες. Με την είσοδό σας στο σύστημα θα σας ζητηθεί να επιβεβαιώσετε τον ΑΜΚΑ και να συναινέσετε στην επεξεργασία των στοιχείων που απαιτούνται, δηλαδή τα δικά σας, του/της συζύγου ή του αντισυμβαλόμενου στο σύμφωνο συμβίωσης και των προστατευόμενων τέκνων σας.
Βήμα 3 – Συναίνεση Μετά την είσοδο, θα εμφανισθεί φόρμα όπου θα πρέπει να επιλέξετε την τρέχουσα οικογενειακή σας κατάσταση. Οι έγγαμοι και οι εν διαστάσει θα πρέπει να εισάγουν τον ΑΦΜ και τον ΑΜΚΑ του/της συζύγου. Διαβάστε προσεχτικά το κείμενο που αφορά τη Συναίνεση για το Επίδομα Παιδιού και πατήστε [Συναίνεση] (για την έναρξη συμπλήρωσης και υποβολής της αίτησης-υπεύθυνσης δήλωσης επιδόματος παιδιού Α21).
Βήμα 4 – Συμπλήρωση Αίτησης Η αίτηση επιδόματος παιδιού θα περιέχει προ-συμπληρωμένα τα προσωπικά σας στοιχεία και τη σύνθεση της οικογένειας σας. Κάποια από τα πεδία της αίτησης θα πρέπει να συμπληρωθούν από εσάς, όπως στοιχεία ταυτότητας, στοιχεία διεύθυνσης και επικοινωνίας, καθώς και o ΙΒΑΝ στον οποίο είστε δικαιούχος ή συνδικαιούχος για την καταβολή του επιδόματος.
Βήμα 5 – Σύνθεση Οικογένειας Η αίτηση επιδόματος παιδιού περιλαμβάνει πίνακα με τη σύνθεση της οικογένειας σας. Για κάποια μέλη μπορεί να απαιτηθεί η συμπλήρωση πρόσθετων στοιχείων, όπως πχ. στοιχεία φοιτητή. Πατώντας [Αλλαγή Στοιχείων] θα κατευθυνθείτε στη φόρμα στοιχείων του μέλους για το οποίο θα εισάγετε και θα καταχωρήσετε συμπληρωματικά στοιχεία. Αν κάποιο από τα τέκνα δεν πρέπει να συμμετέχει στην αίτηση, θα πρέπει να κάνετε διαγραφή τέκνου. Επιπροσθέτως, αν κάποιο μέλος δεν περιλαμβάνεται στην προ-συμπληρωμένη σύνθεση της οικογένειας σας, θα πρέπει να πραγματοποιήσετε προσθήκη τέκνου. Στην ίδια λίστα υπάρχει σχετική ενημέρωση δίπλα στο όνομα του ατόμου που τυχόν χρειάζεται να συναινέσει για το επίδομα. Για την συναίνεση του απαιτείται η σύνδεση στην εφαρμογή με τα δικά του στοιχεία TaxisNet.
Βήμα 6 – Επισημάνσεις & Δικαιολογητικά Κατά την αποθήκευση ή την υποβολή της αίτησης, η εφαρμογή ενδέχεται να εμφανίσει στο κάτω μέρος της φόρμας επισημάνσεις με σημαντικές πληροφορίες που αφορούν την αίτηση. Μπορεί να σας ζητηθεί να επισυνάψετε δικαιολογητικά που αφορούν εσάς ή κάποιο προστατευόμενο μέλος. Κάποια από τα δικαιολογητικά είναι υποχρεωτικά για την υποβολή της αίτησης επιδόματος παιδιού.
Βήμα 7 – Καταχώρηση και Υποβολή Στο κάτω μέρος της αίτησης μπορείτε να πατήσετε [Αποθήκευση] ή [Υποβολή]. Με την αποθήκευση, η αίτηση καταχωρείται προσωρινά στο σύστημα και μπορείτε να επανέλθετε αργότερα μία ή περισσότερες φορές για να συμπληρώσετε επιπλέον στοιχεία των μελών ή και να επισυνάψετε δικαιολογητικά που μπορεί να απαιτηθούν. Μετά την υποβολή της αίτησης δεν θα είναι δυνατή η τροποποίηση της.
Ακύρωση Αίτησης Αν μετά την υποβολή της αίτησης, διαπιστώσετε πως υπάρχει λάθος, μπορείτε να την ακυρώσετε πατώντας [Οι Αιτήσεις Μου] / [Προβολή] / [Ακύρωση Αίτησης] και κατόπιν να εκκινήσετε νέα αίτηση-υπεύθυνη δήλωση (Α21) επιδόματος παιδιού.

Οι άνθρωποι με δεκαψήφιες περιουσίες μπορούν να ζουν όπου επιθυμούν. Όπως φαίνεται, πολλοί από αυτούς αρέσκονται να μένουν στις ίδιες πόλεις.
Από τα 2.153 μέλη της λίστας δισεκατομμυριούχων του Forbes για το 2019, οι 551 ζουν στις 10 από τις 1.860 πόλεις του κόσμου. Οι δισεκατομμυριούχοι λοιπόν που μένουν σε αυτήν τη δεκάδα πόλεων αθροιστικά συγκεντρώνουν πλούτο 2,3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, ξεπερνώντας το ΑΕΠ επτά ολόκληρων χωρών στον πλανήτη.
Η Νέα Υόρκη βρίσκεται πάλι στην κορυφή με 84 δισεκατομμυριούχους, των οποίων η συνολική καθαρή περιουσία αγγίζει τα 469,7 δισ. δολ. – μεγαλύτερη από το ΑΕΠ της Αυστρίας. Η μεγαλύτερη πόλη των ΗΠΑ και η πατρίδα των δύο μεγαλύτερων χρηματιστηρίων του κόσμου, η Νέα Υόρκη φιλοξενεί τους περισσότερους δισεκατομμυριούχους για πέντε συναπτά χρόνια. Η άνοδος της Νέας Υόρκης ξεκίνησε το 2015, όταν ξεπέρασε τη Μόσχα, η οποία καταλαμβάνει την 3η θέση από το 2016. Η ρωσική πρωτεύουσα είχε 85 δισεκατομμυριούχους το 2014, 14 περισσότερους σε σχέση σήμερα.
Η Κίνα έχει τις περισσότερες πόλεις στην πρώτη δεκάδα, με 145 από τους δισεκατομμυριούχους του έθνους να ζουν σε τρεις πόλεις: Νο 4 Πεκίνο, Νο 6 Σανγκάη και Νο 8 Σενζέν. Αν και οι τρεις κινεζικές πόλεις έχουν λιγότερους δισεκατομμυριούχους σε σχέση με πέρυσι, εξακολουθούν να έχουν το 45% των Κινέζων δισεκατομμυριούχων. Το ποσοστό αυτό μπορεί να γίνει ακόμη μεγαλύτερο, καθώς η Κίνα προωθεί την περαιτέρω αστικοποίηση. Ο πληθυσμός των κατοίκων της πόλης έχει αυξηθεί από 48% σε 59% από το 2009, σύμφωνα με τα στοιχεία της τελευταίας απογραφής.
Οι ίδιες 10 πόλεις ήταν οι πιο δημοφιλείς έδρες των δισεκατομμυριούχων και πέρυσι, αν και με ελαφρώς διαφοροποιημένες κατατάξεις. Το Σαν Φρανσίσκο σημείωσε τη μεγαλύτερη άνοδο μέσα σε ένα έτος, ανεβαίνοντας από το Νο 10 στο Νο 7, περιλαμβάνοντας οκτώ νέους δισεκατομμυριούχους, συμπεριλαμβανομένων του συνιδρυτή της Coinbase, Brian Armstrong, και της κληρονόμου της Levi Strauss, Mimi Haas. Η Μουμπάι είναι ο μεγαλύτερος χαμένος της δεκάδας, αφού έπεσε από το Νο 7 στο Νο 10, χάνοντας οκτώ δισεκατομμυριούχους.
Ακολουθούν οι δέκα πόλεις με τους περισσότερους δισεκατομμυριούχους, από το Νο 10 έως το Νο 1:
10. Μουμπάι (37 δισεκατομμυριούχοι, μείον οκτώ από το 2018)
Συνολική καθαρή περιουσία: 184,4 δισ. δολ.
Πλουσιότερος κάτοικος: Ο επιχειρηματίας πετρελαίου και φυσικού αερίου, Mukesh Ambani, 50 δισ. δολ.
Η Μουμπάι φιλοξενεί την πιο ακριβή κατοικία του πλανήτη: το 27 ορόφων παλάτι, αξίας 1 δισ. δολ., του Ambani. Σε αυτή την πόλη έλαβε χώρα, ακόμη, ο πιο πολυδάπανος γάμος, αυτός της κόρης του Ambani, της Isha, με τον Ajay Piramal, γιο επίσης δισεκατομμυριούχου, τον Δεκέμβριο του 2018.
9. Σεούλ (38 δισεκατομμυριούχοι, μείον 3)
Συνολική καθαρή περιουσία: 99,9 δισ. δολ.
Πλουσιότερος κάτοικος: Ο πρόεδρος της Samsung,  Lee Kun-hee, 16,9 δισ. δολ.
Όλοι, εκτός από έναν, οι δισεκατομμυριούχοι της Νότιας Κορέας μένουν στη Σεούλ και όλοι είναι Νοτιοκορεάτες. Οι πλούσιοι κάτοικοι της πόλης ελέγχουν τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις της χώρας, όπως η Samsung και η Hyundai. Η Νότια Κορέα, επίσης, είναι η τέταρτη μεγαλύτερη αγορά videogaming του κόσμου (πάνω από 5,7 δισ. δολ. σε κέρδη).
8. Σενζέν (39 δισεκατομμυριούχοι, μείον πέντε)
Συνολική καθαρή περιουσία: 190,5 δισ. δολ.
Πλουσιότερος κάτοικος: Ο διευθύνων σύμβουλος της Tencent, Ma Huateng, 38,8 δισ. δολ.
Σχεδιασμένη ως «ειδική οικονομική ζώνη» κατά τη διάρκεια των κινεζικών μεταρρυθμίσεων της δεκαετίας του ’80, η πολη που γειτνιάζει με το Χονγκ Κονγκ έχει μετατραπεί σε οικονομικό και τουριστικό κόμβο. Κάθε δισεκατομμυριούχος που ζει στη Σενζέν είναι αυτοδημιούργητος, με τον δεύτερο πλουσιότερο κάτοικο της πόλης, τον Hui Ka Yan, να έχει δουλέψει για διάρκεια 10 χρόνων ως τεχνικός σε εργοστάσιο προτού δημιουργήσει την εταιρεία του που δραστηριοποιείται στην αγορά ακινήτων.
7. Σαν Φρανσίσκο (42 δισεκατομμυριούχοι, συν οκτώ)
Συνολική καθαρή περιουσία: 109,2 δισ. δολ.
Πλουσιότερος κάτοικος: Ο συνιδρυτής του Facebook, Dustin Moskowitz, 11,1 δισ. δολ.
Η τεχνολογική πρωτεύουσα των ΗΠΑ, το Σαν Φρανσίσκο, είναι η έδρα των ιδρυτών της Uber, της Airbnb και του Pinterest. Η πόλη λόγω της εγκατάστασης των τεχνολογικών εταιρειών είναι η πιο ακριβή πόλη των ΗΠΑ. Μόνο ένας δισεκατομμυριούχος έφυγε από την πόλη: ο συνιδρυτής του PayPal και υποστηρικτής του Trump, ο Peter Thiel, που μετακόμισε το 2018 στο Λος Άντζελες, λόγω της πολιτικής διαφοροποίησής του.
6. Σανγκάη (45 δισεκατομμυριούχοι, μείον πέντε)
Συνολική καθαρή περιουσία: 110,7 δισ. δολ.
Πλουσιότερος κάτοικος: Ο επιχειρηματίας του ηλεκτρονικού εμπορίου, Colin Huang, 13,5 δισ. δολ.
Καθώς το ηλεκτρονικό εμπόριο επεκτείνεται διεθνώς, έτσι συμβαίνει και με την περιουσία του Huang, η οποία συνδέεται με το ηλεκτρονικό κατάστημα εμπορίου Pinduoduo. Η Σανγκάη, επίσης, είναι έδρα τεσσάρων μεγάλων εταιρειών μεταφοράς-διανομής.
5. Λονδίνο (55 δισεκατομμυριούχοι, όπως και πέρυσι)
Συνολική καθαρή περιουσία: 226 δισ. δολ.
Πλουσιότερος κάτοικος: Ο ιδρυτής ρωσικών τραπεζών, Mikhail Fridman, 15 δισ. δολ.
Το Λονδίνο, που έχει περισσότερα πεντάστερα ξενοδοχεία από οποιαδήποτε άλλη πόλη, είναι η μέκκα των πλουσίων. Ενώ 20 Βρετανοί θεωρούν πατρίδα τους την κοσμοπολίτικη πόλη, 35 δισεκατομμυριούχοι από άλλες χώρες (από Ινδία, Ισλανδία και Ρωσία) έχουν μετεγκατασταθεί στο Λονδίνο. Πέντε εξ αυτών, περιλαμβανομένων των διαδόχων της Ikea, προέρχονται από τη Σουηδία που έχει τους υψηλότερους φόρους από όλες τις άλλες χώρες. Τέσσερις είναι Ρώσοι, όπως η πλουσιότερη Ρωσίδα Elena Baturina, της οποίας ο σύζυγος παραιτήθηκε από δήμαρχος της Μόσχας το 2010.
4. Πεκίνο (61 δισεκατομμυριούχοι, μείον τρεις)
Συνολική καθαρή περιουσία: 193,3 δισ. δολ.
Πλουσιότερος κάτοικος: Επιχειρηματίας της αγοράς επιχειρηματικών ακινήτων, Wang Jianlin, 22,6 δισ. δολ.
Το Πεκίνο είναι η έδρα των δύο νεότερων δισεκατομμυριούχων της Κίνας, που ανήκουν στην εποχή του διαδικτύου: του 33χρονου Jihan Wu και του 35χρονου Zhang Yiming. Στην κορυφή βρίσκεται ο Wang, του οποίου η περιουσία προέρχεται από την αγορά ακινήτων. Οι τεχνολογικές εταιρείες και της κτηματαγοράς προσελκύουν τους περισσότερους δισεκατομμυριούχους του Πεκίνου.
3. Μόσχα (71 δισεκατομμυριούχοι, μείον έξι)
Συνολική καθαρή περιουσία: 336,5 δισ. δολ.
Πλουσιότερος κάτοικος: Ο ολιγάρχης του φυσικού αερίου Leonid Mikhelson, 24 δισ. δολ.
Το 80% των Ρώσων δισεκατομμυριούχων ζουν στη Μόσχα, που είναι η πολυπληθέστερη πόλη της Ρωσίας. Στη Μόσχα ζουν πέντε Ρώσοι πλούσιοι στους οποίους το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών είχε επιβάλει κυρώσεις τον Απρίλιο του 2018: οι Oleg Deripaska, Viktor Vekselberg, Andrei Skoch,  Arkady Rotenberg, Suleiman Kerimov.
2. Χονγκ Κονγκ (79 δισεκατομμυριούχοι, συν δύο)
Συνολική καθαρή περιουσία: 355,5 δισ. δολ.
Πλουσιότερος κάτοικος: Ο επενδυτής Li Ka-shing, 31,7 δισ. δολ.
Οι τιμές των ακινήτων έχουν τετραπλασιαστεί και η εν λόγω αγορά έχει αποτελέσει περιβάλλον ανάπτυξης για τους επιχειρηματίες Lee Shau Kee και Peter Woo, καθώς και για 29 ακόμη δισεκατομμυριούχους του Χονγκ Κονγκ. Αλλά μια διόρθωση μπορεί να επίκειται – μια έρευνα της Citigroup λέει ότι το 57% των κατοίκων του Χονγκ Κονγκ προβλέπουν πτώση στις τιμές των ακινήτων κατά το 2019.
1. Νέα Υόρκη (84 δισεκατομμυριούχοι, συν ένας)
Συνολική καθαρή περιουσία: 469,7 δισ. δολ.
Πλουσιότερος κάτοικος: Ο μεγιστάνας των media, Michael Bloomberg, 55,5 δισ. δολ.
Ορισμένοι δισεκατομμυριούχοι της Νέας Υόρκης γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην πόλη, όπως οι Estee Lauder, κληρονόμος του Ronald Lauder, ο επικεφαλής της JPMorgan, Jamie Dimon, και ο συνιδρυτής της Highbridge Capital, Henry Swieca. Οι  Dimon και Swieca είναι δύο από τους 40 δισεκατομμυριούχους της πόλης των οποίων οι περιουσίες στηρίχθηκαν στα χρηματοοικονομικά. Στη Νέα Υόρκη, ακόμη, ζει ο γηγενής Steven Roth, ο οποίος κατέχει το 70% του ουρανοξύστη του Donald Trum (1290 Avenue of Americas).
Πηγή: capital.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!