Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον των Γεωφυσικών που χαρτογραφούν τα μαγνητικά πεδία της Γης, με ένα πολύ μυστήριο φαινόμενο.
Στην περιοχή εντοπίζεται μία μεγάλη μαγνητική ανωμαλία με την ονομασία «Bangui Magnetic Anomaly», που θα μπορούσε να δώσει την απαραίτητη γνώση που χρειάζεται για την κατανόηση μεγάλων φυσικών φαινόμενων στον πλανήτη μας.
Στη κεντρική περιοχή της χώρας και σε απόσταση 600 μιλίων, οι πυξίδες γυρίζουν τρελά, προκαλώντας αμηχανία και αναπάντητα ερωτήματα μέχρι σήμερα.
Σύμφωνα με τις έρευνες του γεωφυσικού της NASA Patrick T. Taylor, πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες μαγνητικές ανωμαλίες του πλανήτη που έχει παρατηρηθεί μέσω δορυφόρων και οφείλεται σε μεγάλες ποσότητες υλικού πλούσιο σε σίδηρο που πιθανόν υπάρχει κάτω από την επιφάνεια του μανδύα της Γης.
Το γεγονός ότι στην χώρα της Αφρικής υπάρχει και μεγάλη αρνητική ανωμαλία βαρύτητας, με αποτέλεσμα όλα τα αντικείμενα να ζυγίζουν λιγότερο, διχάζει επιπλέον τους ειδικούς σχετικά με το υπέδαφος της περιοχής.
Ερευνητές με επικεφαλής τους RW Girdler και JJ Frawley υποστήριξαν το 1991, ότι η επιφάνεια της χώρας έχει τα χαρακτηριστικά ενός τεράστιου και ρηχού κρατήρα με κυκλικό χείλος.
«Όταν σημειώνονται συγκρούσεις μετεωριτών, σχηματίζονται κρατήρες και κυκλικά χείλη. Αυτός θα μπορούσε να είναι ο μεγαλύτερος μετεωρίτης που έπεσε στη Γη»
Με βάση τη θεωρία τους, η σύγκρουση με τον μετεωρίτη πριν δισεκατομμύρια χρόνια, προκάλεσε την υπερθέρμανση της περιοχής μετατρέποντας τον σίδηρο πιο μαγνητικό, αφήνοντας για τρόπαιο ένα πολύ μεγάλο θύλακα στη Γη.
Διαφορετική άποψη εκφράζει ο πλανητικός γεωφυσικός του πανεπιστημίου Berkeley στην Καλιφόρνια, Raymond Jeanloz, βρίσκοντας την υπόθεση του μετεωρίτη ενδιαφέρουσα, αλλά αναπόδεικτη.
Η μαγνητική ανωμαλία Bangui προσδιορίστηκε πριν 60 χρόνια από Γάλλους χαρτογράφους και εξακολουθεί να απασχολεί και να διχάζει τους επιστήμονες, με όλους ωστόσο να συμφωνούν ότι χρειάζονται επιπλέον μελέτες για να λυθεί το μυστήριο φαινόμενο.
echoes.gr
Μαθηματικά, αστρονομία, δίκαιο, φυσική, ιταλικά, χημεία, βιολογία… και εκατοντάδες ακόμη μαθήματα, όπως διδάσκονται στα έδρανα και τα αμφιθέατρα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από τους καθηγητές του – μέλη ΔΕΠ, έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν διαδικτυακά, όχι μόνο οι ίδιοι οι φοιτητές του ιδρύματος, αλλά και κάθε ενδιαφερόμενος εκτός πανεπιστημίου, μέσα από τη χρήση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας των “opencourses”, δηλαδή του έργου που ετοιμάζει και φιλοξενεί ψηφιακά μαθήματα και διαλέξεις στο διαδίκτυο.
Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το έργο “opencourses” χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και αναπτύσσεται σε όλα τα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, με σκοπό τη διάνοιξη της γνώσης στο ευρύ κοινό, την εξωστρέφεια και το άνοιγμα των ακαδημαϊκών δραστηριοτήτων προς την κοινωνία για ανοιχτή πρόσβαση σε όλους, όπως, για παράδειγμα, της πρόσβασης από ΑμεΑ. Τα “ανοιχτά μαθήματα” χρησιμοποιούνται πρωτίστως από τους ίδιους τους φοιτητές που θέλουν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα του εξαμήνου τους διαδικτυακά, να βρίσκουν ηλεκτρονικά τις σημειώσεις, τη βιβλιογραφία και την αξιολόγηση των μαθημάτων.
Στο ΑΠΘ, η προετοιμασία του έργου ξεκίνησε εδώ και χρόνια, αλλά ουσιαστικά από το Φεβρουάριο του 2013 βρίσκεται σε χρήση η ηλεκτρονική πλατφόρμα “eclass.auth.gr”, όπου μπορεί κανείς να βρει το ψηφιακό υλικό (ηχογραφημένες και βιντεοσκοπημένες διαλέξεις καθηγητών, σημειώσεις μαθημάτων, ασκήσεις, προτεινόμενη βιβλιογραφία και αξιολόγηση) για 27 προπτυχιακά και μεταπτυχιακά μαθήματα από κάθε τμήμα και σχολή του πανεπιστημίου. Κάθε μάθημα αποτελεί μία πλήρη σειρά διδασκαλιών ενός εξαμήνου.
“Οι νέες δυνατότητες μετάδοσης της γνώσης που προσφέρει η τεχνολογία είναι ενδιαφέρουσες. Τα πανεπιστήμια πρέπει να υιοθετούν τέτοιες καλές πρακτικές με κριτικό βλέμμα και να είναι έτοιμα να εντάξουν τις νέες τεχνολογίες προς χρήση στο ακαδημαϊκό τους έργο” τόνισε ο υπεύθυνος του έργου opencourses στο ΑΠΘ, καθηγητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Περικλής Μήτκας.
Σύμφωνα με τη συντονίστρια των ακαδημαϊκών δραστηριοτήτων του “opencourses” του ΑΠΘ, Αγγελική Μονέδα, αυτή τη στιγμή, είναι έτοιμα προς επεξεργασία 250 μαθήματα από τα 42 τμήματα του ιδρύματος, τα οποία αναμένεται να “ανεβούν” στην πλατφόρμα μέχρι τα Χριστούγεννα. Στόχος είναι να ετοιμαστούν και να δημοσιοποιηθούν συνολικά 1.000 μαθήματα μέχρι τον Οκτώβριο του 2015, οπότε αναμένεται να ολοκληρωθεί το έργο. “Τα μαθήματα είναι στατικά, δηλαδή δεν ανανεώνονται – εκτός εάν υπάρχει σχετική πρωτοβουλία του καθηγητή – δεν είναι διαδραστικά και δεν δίνονται για την παρακολούθησή τους βεβαιώσεις” εξήγησε η κ. Μονέδα, επισημαίνοντας ότι ένα μάθημα λογίζεται ως μία πλήρης σειρά διδασκαλιών ενός εξαμήνου.
Παρ” όλα αυτά πολλοί είναι οι ενδιαφερόμενοι εκτός πανεπιστημίου που μπορούν να ωφεληθούν από το έργο, όπως επαγγελματίες που αναζητούν να εμπλουτίσουν την εμπειρία τους και να καταρτιστούν περαιτέρω, αλλά και ερασιτέχνες λάτρεις των επιστημών, που θέλουν να διευρύνουν τις γνώσεις τους μέσα από τα ψηφιακά – ανοιχτά μαθήματα.
Ελληνική και ιταλική γαστρονομία… ψηφιακά
Είναι χαρακτηριστική η ένταξη στο έργο opencourses, του μαθήματος Μεταφραστικής Διαμεσολάβησης για τον Τουρισμό του τμήματος Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ, το οποίο θα αναρτηθεί στην πλατφόρμα από το νέο ακαδημαϊκό έτος.
Στο πλαίσιο του μαθήματος, οι προπτυχιακοί φοιτητές του τμήματος παρακολούθησαν μία βιωματική εμπειρία διαπολιτισμικής εκπαίδευσης, σκοπός του οποίου ήταν η κατανόηση της παράδοσης αιώνων που ενώνουν, αλλά και διαφοροποιούν τους μεσογειακούς λαούς και συγκεκριμένα, την Ιταλία και την Ελλάδα, μέσα από την προετοιμασία θερινών συνταγών της ελληνικής και ιταλικής παραδοσιακής κουζίνας. Στο μάθημα δίδαξε η δασκάλα ιταλικής γλώσσας, Rosaria Gulisano και η καθηγήτρια Μεταφρασεολογίας του τμήματος Ιταλικής του ΑΠΘ, Ελένη Κασάπη, ενώ οι φοιτητές γεύτηκαν τα εδέσματα που ετοιμάστηκαν.
“Δεν μπορείς να επικοινωνήσεις διαγλωσσικά, εάν δεν μπορείς να επικοινωνήσεις διαπολιτισμικά” είπε η κ. Κασάπη και εξήγησε ότι στη μεταφραστική διαμεσολάβηση για τις τουριστικές υπηρεσίες, η γαστρονομία, τα μουσεία, η χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς κ.α. αποτελούν πληροφορίες πολύ συχνά χρήσιμες σε συνέδρια, ανταλλαγές επισκέψεων με erasmus, κ.α. και χρήζουν μετάφρασης μεταξύ των διαφορετικών πολιτισμών.
“Το συγκεκριμένο βιωματικό μάθημα γαστρονομίας, όταν αναρτηθεί στο διαδίκτυο, από τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά, θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από επαγγελματίες των τουριστικών υπηρεσιών” είπε χαρακτηριστικά η κ. Κασάπη, υποδεικνύοντας τη χρησιμότητα των ψηφιακών μαθημάτων για τους εκτός πανεπιστημίου χρήστες τους.
aftodioikisi.gr
Συγκαταλέγεται στο Top 10 των καλύτερων παραλιών του κόσμου και όχι άδικα! Με την πρώτη ματιά αντιλαμβάνεται κανείς ότι πρόκειται για μια ειδυλλιακή τροπική όαση στον Ειρηνικό.
Η εντυπωσιακή παραλία με την ονομασία Whitehaven βρίσκεται στο νησί Whitsunday, το οποίο είναι το μεγαλύτερο του συμπλέγματος των νησιών Whitsunday κοντά στο Queensland της Αυστραλίας.Το συγκεκριμένο σύμπλεγμα νησιών φημίζεται για τις λευκές του παραλίες αλλά και για τα καταγάλανα νερά του.
Η Whitehaven οφείλει το λευκό της χρώμα στην άμμο της που αποτελείται από 98% καθαρό διοξείδιο του πυριτίου. Το περίεργο είναι ότι τα βράχια της παραλίας δεν περιέχουν το ίδιο υλικό και οι ερευνητές υποθέτουν ότι η άμμος έφτασε στην περιοχή από τα θαλάσσια ρεύματα εδώ και εκατομμύρια χρόνια. Αίσθηση προκαλεί στους επισκέπτες το γεγονός ότι η άμμος δεν διατηρεί την θερμότητα από τον ήλιο και έτσι μπορεί κανείς να περπατήσει ή να ξαπλώσει πάνω της χωρίς να καεί.
Με μήκος που φτάνει περίπου τα 7 χιλιόμετρα, αποτελεί έναν παράδεισο για κολύμβηση, ιστιοπλοΐα και κατάδυση, ενώ συγκαταλέγεται στα συγκλονιστικότερα τουριστικά αξιοθέατα του κόσμου! Επειδή το νησί είναι ακατοίκητο, η πρόσβαση στην συγκεκριμένη παραλία γίνεται μόνο με καραβάκι, ενώ το κάπνισμα σε αυτήν απαγορεύεται αυστηρά! Επίσης, οι επισκέπτες φεύγοντας είναι υποχρεωμένοι να πάρουν μαζί τους τα σκουπίδια τους.
Έχει ανακηρυχθεί ως η καθαρότερη παραλία του Queensland το 2008, ενώ το 2010 κέρδισε ακόμη μία διάκριση από το CNN.com, ως η κορυφαία Eco Friendly παραλία.
echoes.gr
Ευοίωνες είναι οι εκτιμήσεις για αύξηση των φετινών τουριστικών αφίξεων στην Ελλάδα. Την ίδια ώρα, ο διεθνής ταξιδιωτικός οδηγός tripadvisor έκανε δημοψήφισμα για τις καλύτερες ελληνικές παραλίες το 2014 και τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά.
Βεβαίως, στη λίστα δεν χωράνε όλες οι πανέμορφες παραλίες που βρίσκονται στα νησιά μας. Ωστόσο, τα εκατομμύρια των επισκεπτών που θα έρθουν στην Ελλάδα φέτος μπορούν να απολαύσουν την ελληνική ομορφιά.
Δείτε το top-10 των παραλιών μεταξύ των οποίων βρίσκονται τρεις παραλίες στην Κρήτη και τέσσερις που τις συναντά κάποιος στα μέρη του Ιονίου:
1. Ελαφονήσι – Κρήτη
2. Λιμνοθάλασσα Μπάλου – Κρήτη
3. Κόλπος Αγίου Παύλου – Ρόδος
4. Παλαιοκαστρίτσα – Κέρκυρα
5. Εγκρεμνοί – Λευκάδα
6. Ναυάγιο – Ζάκυνθος
7. Μύρτος – Κεφαλονιά
8. Πόρτο Κατσίκι – Λευκάδα
9. Σταλίδα – Κρήτη
10. Περίσσα – Σαντορίνη
aftodioikisi.gr
Εκτός από ένα καλό αποσμητικό (που είναι το αυτονόητο για κάποιους), υπάρχουν ακόμα 10 τρόποι και συνήθειες κοινωνικής συμπεριφοράς, τις οποίες αν ασκήσετε θα γοητεύσετε τους άλλους, στον ίδιο βαθμό που γοητεύεστε κι εσείς όταν κάποιος θυμάται το όνομά σας, ακόμα και αν έχετε καιρό να βρεθείτε και ρωτάει για εσάς σαν πραγματικά να ενδιαφέρεται για εσάς.
Δοκιμάστε, λοιπόν, τις ακόλουθες 10 συμβουλές και δείτε τον κόσμο να χαμογελάει όλο και πιο διάπλατα όταν τον προσεγγίζετε.
1. Δείχνετε πάντα χαρούμενοι, όταν συναντάτε κάποιον και κάνετε τους άλλους να νιώθουν αγαπητοί. Δείξτε ότι σέβεστε τις απόψεις τους, ακόμα και αν διαφωνείτε με αυτές και ότι έχετε τη διάθεση να επικοινωνήσετε μαζί τους.
Διατηρήστε επαφή με τα μάτια και χαμογελάτε, όταν και ο άλλος χαμογελάει. Μιμηθείτε διακριτικά και με νόημα τις κινήσεις τους και έτσι θα καταλάβουν, ότι έχουν την αμέριστη προσοχή σας σε ό,τι τους λέτε.
2. Δεν χρειάζεται και δεν πρέπει να δείχνετε πάντα αλώβητοι από τα χτυπήματα της ζωής. Άλλωστε όλοι πληγώνονται κάποια στιγμή της ζωής τους και δείχνοντας ένα πιο ανθρώπινο πρόσωπο, πιο εύκολα κάνετε τους άλλους να σας συμπαθήσουν, όχι επειδή θα σας λυπηθούν, αλλά επειδή θα ταυτιστούν περισσότερο.
Η κάθε νέα γνωριμία δεν είναι διαγωνισμός για τον πιο επιτυχημένο και θα παρατηρήσετε πως τα πιο γοητευτικά άτομα που συναντήσατε στη ζωή σας δεν σας κοιτούσαν αφ’ υψηλού, αλλά ήταν εκείνα που παραδέχονταν γενναιόδωρα και με θάρρος τις αδυναμίες και τα κουσούρια τους. Έχετε την αυτοπεποίθηση να μη φοβάστε να δείξετε τις αδυναμίες σας, καθώς όλοι εκτιμούν εκείνον,  που θα δείξει το αληθινό ανθρώπινο πρόσωπό του και όχι κάποιον που θα τους παρουσιάσει μια επίπλαστη βιτρίνα.

3. Επιδιώκετε τη συμφωνία σε μια κουβέντα και όχι την ανούσια αντιπαράθεση. Άν  θέλετε όντως να ασκείτε ουσιαστική γοητεία σε όσους συναντάτε, μην ψάχνετε κάθε ευκαιρία για να τους πάτε κόντρα. Αν και οι περισσότεροι συνηθίζουμε τέτοιες αντιδράσεις και συχνά καταλήγουμε να τσακωνόμαστε, αντί απλά να συζητάμε, προσπαθήστε να βρείτε πρώτα τα σημεία που συμφωνείτε στην επιχειρηματολογία του άλλου και στη συνέχεια διαφωνήστε εποικοδομητικά και όχι από αντίδραση, ώστε να αναπτυχθεί μια ενδιαφέρουσα κουβέντα και όχι ένας καυγάς.
4. Αναζητάτε την επαφή με τους άλλους, χωρίς απαραίτητα ερωτικό υπονοούμενο. Μπορεί και το ερωτικό υπονοούμενο να υπάρξει φυσικά, αλλά αυτό είναι το θέμα ενός άλλου κειμένου. Η ανθρώπινη επαφή έχει μεγάλη δύναμη και ιδιαίτερα στις μέρες μας που ολόκληρα μοντέλα επικοινωνίας καταρρίπτονται μπροστά σε οθόνες και ψηφιακούς τρόπους επικοινωνίας.
Ενισχύστε τα λεγόμενα σας σε κάποιον, αγγίζοντάς τον, δείξτε του πόσο χαρήκατε για την προαγωγή του με ένα χτύπημα στην πλάτη και εκφράστε τη λύπη σας για κάτι που του συνέβη με μια αγκαλιά. Η γοητεία της ανθρώπινης επαφής είναι αδιαμφισβήτητη και πάντα επιθυμητή.

5. Αποδεχτείτε τα κουσούρια σας και μην πασχίζετε να τα κρύψετε, γιατί αυτό είναι φύσει αδύνατο. Κανείς δεν είναι τέλειος, όλοι το γνωρίζουν αυτό και αν προσπαθήσετε να λανσάρετε μια τέλεια εικόνα, τότε θα φανείτε περισσότερο αστείοι παρά  γοητευτικοί.
Μη φοβάστε να σαρκάσετε τα ψεγάδια σας και να δώσετε το ελεύθερο να γελάσουν και οι άλλοι μαζί σας. Όλοι εκτιμούν τον ακομπλεξάριστο τύπο που θα τους κάνει να νιώσουν κι εκείνοι άνετα με τα δικά τους τα κουσούρια. Δεν χρειάζεται άλλωστε να τα καταφέρνετε και να είστε ο καλύτερος σε ό,τι κάνετε. Κάποια πράγματα τα κάνουμε για πλάκα και αυτή η χαλαρή διάθεση είναι που κάνει κάποιον πέρα ως πέρα γοητευτικό.
6. Ρωτήστε να μάθετε πράγματα για τους άλλους, χωρίς να φοβάστε μη φανείτε αδιάκριτοι. Ρωτήστε πάντα με ευγένεια και ειλικρινές ενδιαφέρον και θα διαπιστώσετε, πως όλοι έχουν τη διάθεση να ανοίξουν τις καρδιές τους, αρκεί να τους γίνει η κατάλληλη ερώτηση με το κατάλληλο ύφος. Κάντε  τους άλλους να νιώσουν πως λένε κάτι ενδιαφέρον, δεδομένου ότι πάντα έχει ενδιαφέρον, όταν κάποιος μιλάει για τη ζωή του σε κάποιον που μόλις γνώρισε. Όσοι μας ασκούν τελικά γοητεία, είναι εκείνοι που δείχνουν αληθινό ενδιαφέρον για τις ζωές μας, κάνοντας έτσι κι εμάς να νιώθουμε λίγο πιο γοητευτικοί, όταν είμαστε ανάμεσά τους.

7. Φέρεστε το ίδιο καλά σε όλους. Είτε πρόκειται για τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, είτε για τον σερβιτόρο στην καφετέρια που πίνετε τον καφέ σας, πρέπει να φέρεστε σε όλους με τον ίδιο σεβασμό και την ίδια ευγένεια.  Υπάρχει μάλιστα ο κλασικός τρόπος για να διαπιστώσετε το χαρακτήρα ενός ατόμου, αν βγείτε για φαγητό και παρατηρήσετε πως μιλάει και απευθύνεται στον σερβιτόρο του μαγαζιού. Εκεί θα καταλάβετε το ποιόν του και όχι στον τρόπο που απευθύνετε σε εσάς.
8. Βρείτε ένα τρόπο να θυμάστε τα ονόματα των άλλων. Επειδή είναι πολύ άσχημο το συναίθημα να απευθύνεται ο άλλος σε εσάς με το όνομά σας κι εσείς να αγωνιάτε να πεί κάποιος τρίτος το δικό του όνομα, για να το θυμηθείτε και επειδή είναι, επίσης, άσχημο να μην θυμούνται το δικό σας όνομα, προσπαθείτε πάντα να θυμάστε ονόματα και πρόσωπα.
Γοητεύετε βαθιά όσους νομίζουν ότι τους έχετε ξεχάσει αλλά εσείς αποδεικνύετε το αντίθετο αποκαλώντας τους με το όνομά τους και αναφέροντας δυο πιο προσωπικά πράγματα για εκείνους. Έτσι νιώθουν όμορφα για τον εαυτό τους και τον αντίκτυπο που έχουν καταφέρει εν αγνοία τους και μαζί με αυτούς νιώθετε όμορφα κι εσείς.

9.  Μην κομπάζετε για τις γνωριμίες σας και τα κατορθώματά σας. Μπορεί όντως να έχετε κύκλο ανθρώπων με σημαίνουσες προσωπικότητες μέσα σε αυτόν, αλλά αυτό δεν αποδεικνύει κάτι, ώστε να το αναφέρετε σε κάθε δεύτερη κουβέντα σας. Είναι εντυπωσιακό φυσικά να πίνατε κοκτέηλ την περασμένη εβδομάδα με την Jennifer Lopez, αλλά αυτό είναι πια παρελθόν.
Άλλωστε είστε αρκετά αγαπητοί, ώστε να χρησιμοποιείτε τέτοιου είδους φτηνά κόλπα για να γίνετε ακόμα πιο δημοφιλείς.
10. Μην φλυαρείτε και μάθετε να είστε λακωνικοί. Εσείς γνωρίζετε ποιος είστε και τι θέλετε από τη ζωή. Το θέμα είναι να μάθετε ποιος είναι και τι θέλει από τη ζωή το άτομο που βρίσκεται απέναντί σας και κουβεντιάζετε μαζί του. Αν δείξετε πρώτοι τη γοητεία σας, να είστε σίγουροι πως δεν θα αργήσει κι εκείνος να θέλει να μάθει τα πάντα για εσάς και θα έχετε το χρόνο να μιλήσετε κι εσείς για τον εαυτό σας, αφού το κρίνετε απαραίτητο.
 clickatlife.gr
Ο Βρετανός αγρότης, Ίαν Χάμοντ είχε μία καταπληκτική ιδέα για να βιντεοσκοπήσει τον ποδηλατικό γύρο της Γαλλίας που ξεκινά κάθε Ιούλιο από την πόλη Λιντς της Βρετανίας και καταλήγει στα Ηλύσια Πεδία, στο κέντρο του Παρισιού.
Έβαλε κάμερες στην πλάτη μερικών προβάτων και τα άφησε ελεύθερα στα χωράφια.
perierga.gr - Πρόβατα με κάμερες βιντεοσκοπούν τον ποδηλατικό Γύρο της Γαλλίας!

Οι μικρές αυτές κάμερες είναι αδιάβροχες και ελεγχόμενες από τον ίδιο τον Ίαν. Υπηρεσία GPS θα ακολουθεί την πορεία των προβάτων ώστε να υπάρχει καλύτερο αποτέλεσμα και να μη χαθεί καμία εικόνα από τον διάσημο ποδηλατικό γύρο.
perierga.gr - Πρόβατα με κάμερες βιντεοσκοπούν τον ποδηλατικό Γύρο της Γαλλίας!


Πηγή: perierga.gr
Ζάχαρη
Οι αρνητικές συνέπειες της κατανάλωσης ζάχαρης σχετίζονται με την τακτική πρόσληψή της. Όταν την καταναλώνουμε, απελευθερώνεται η ντοπαμίνη και ο καταναλωτής νιώθει ικανοποίηση. Μόλις η ανταπόκριση στην ινσουλίνη αποβάλλει τη ζάχαρη από το αίμα, τότε νιώθετε «πεινασμένοι» και πάλι, αλλά η πείνα είναι συνήθως μια λαχτάρα για περισσότερη ζάχαρη.

Τυρί
Μπορεί να το λατρεύετε, όμως πρέπει να το καταναλώνετε με μέτρο. Όποιο τυρί και να επιλέξετε, να θυμάστε ότι καλό είναι να μην καταναλώνετε ποσότητα μεγαλύτερη από το μέγεθος ενός σπιρτόκουτου. Έτσι, θα διατηρήσετε σε υγιή επίπεδα το σωματικό σας βάρος και θα γευτείτε χωρίς τύψεις αυτό το ιδιαίτερο γεύμα.

Αλκοόλ
Αν θέλετε να βγείτε στη παραλία με το κεφάλι ψηλά, ξανασκεφτείτε το πριν πείτε στο μπάρμαν «Άλλο ένα ποτηράκι». Το αλκοόλ είναι διουρητικό, με αποτέλεσμα να χάνετε περισσότερα υγρά και να είστε αφυδατωμένοι, ενώ παράλληλα παχαίνει. Όχι μόνο δεν θα σας κλείνει το παντελόνι, αλλά σύντομα θα δείτε στο καθρέφτη σας σημάδια πρόωρης γήρανσης. «Ένα ποτηράκι αλκοόλ για τις γυναίκες και δύο για τους άντρες» συνιστούν οι ειδικοί. Σταματήστε να πίνετε σαν άλλος «Ορέστης Μακρής» και θα δείτε το είδωλο σας στο καθρέφτη, όπως του αξίζει!

Αλάτι
Το αλάτι παίζει ρόλο στη κακή σας  σχέση με τη… ζυγαριά. Τρώγοντας πάρα πολλά αλμυρά, κάνουμε παρακράτηση υγρών. Σας ενοχλούν οι κύκλοι κάτω απ’ τα μάτια; «Το αλάτι προκαλεί το πρήξιμο, υποστηρίζουν οι δερματολόγοι και προτείνουν να καταναλώνετε τροφές με ποτάσσιο, ώστε να ενυδατώνετε ο οργανισμός σας και να φύγουν οι κύκλοι από τα μάτια σας.

Τηγανητές πατάτες
Περιέχουν τρανς λιπαρά, που όχι μόνο παχαίνουν αλλά δημιουργούν και προβλήματα στο δέρμα, αφού μπλοκάρουν τους πόρους και έτσι δημιουργείται ακμή, προειδοποιούν οι επιστήμονες.Τα τρανς λιπαρά είναι ό,τι χειρότερο για την υγεία σας  και τα αποτελέσματα φαίνονται στη σιλουέτα, αλλά και την επιδερμίδα σας.

Σόδα διαίτης
Πείτε «όχι» σ’ αυτό το διατροφικό πειρασμό, που δεν έχει τίποτε να σας προσφέρει! Στη διατροφή σας δεν έχουν θέση τα φαγητά και τα ποτά με τεχνητά γλυκαντικά κι αυτό όχι  μόνο γιατί δεν σας προσφέρουν απολύτως τίποτα, αλλά  ένα κουτάκι διαιτητική σόδα την ημέρα μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στην υγεία σας και σίγουρα θα σας προσθέσει κιλά, σύμφωνα με μια  πρόσφατη έρευνα.
clickatlife.gr
Ο Δρ. Ανδρέας Βλαχόπουλος, ειδικός της προϊστορικής αρχαιολογίας, πραγματοποιεί ανασκαφές στο νησί της Αστυπάλαιας τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Εκεί ήταν παρών και στην εύρεση του αρχαιότερου ερωτικού “γκραφίτι” που έχει ανακαλυφθεί διεθνώς μέχρι σήμερα.
Πρόκειται για μερικές άσεμνες επιγραφές και μεγάλα φαλλικά σύμβολα που βρέθηκαν χαραγμένα πάνω σε βράχο της χερσονήσου της Αστυπάλαιας, και πιο συγκεκριμένα στην τοποθεσία Βαθύ. Οι βραχογραφίες χρονολογούνται στον 5ο -6ο π.Χ αιώνα, και δεν εκφράζουν μόνο την σεξουαλική επιθυμία, αλλά κάνουν λόγο και για την ίδια την πράξη, γεγονός εξαιρετικά σπάνιο σύμφωνα με τον Δρ. Βλαχόπουλο. «Θα μπορούσαμε να πούμε ότι αποτελούν κάποιου είδους “θριαμβευτικές” επιγραφές», είπε ο ίδιος στην Guardian.
Μία απ” αυτές αναγράφει: Ο Nικασίτιμος συνουσιαζόταν με τον Τιμίονα (Νικασίτιμος οἶφε Τιμίονα). «Γνωρίζουμε ότι στην αρχαία Ελλάδα η σεξουαλική επιθυμία μεταξύ ανδρών δεν ήταν ταμπού», συνεχίζει ο κ. Βλαχόπουλος.
Το “γκραφίτι” αυτό βρέθηκε στο υψηλότερο σημείο του ακρωτηρίου, σε ένα βραχώδες ύψωμα με θέα στον κόλπο του Βαθύ, στο βορειο-δυτικό άκρο του νησιού, πράγμα που οδηγεί τους αρχαιολόγους στο συμπέρασμα ότι επρόκειτο πιθανόν για σημείο φρουράς στρατιωτών.
Δύο πέη χαραγμένα σε ασβεστόλιθους ανακαλύφθηκαν πιο χαμηλά στο ίδιο ακρωτήρι, και σύμφωνα με τον αρχαιολόγο υπαινίσσονται παρόμοια ομοφυλοφιλική συμπεριφορά. Σύμφωνα με τον ειδικό μελετητή των επιγραφών, κ. Άγγελο Ματθαίου, εκτός από μια ματιά στην πολύ ιδιωτική ζωή των αρχαίων, οι πρόσφατες αυτές ανακαλύψεις μας προσφέρουν και μία ακόμα σημαντική πληροφορία: «Οι προτάσεις των επιγραφών μαρτυρούν ανθρώπους εξαιρετικά μορφωμένους, πράγμα που αποδεικνύει ότι δεν ήταν μόνο οι φιλόσοφοι, οι μελετητές και οι ιστορικοί που εκπαιδεύονταν στην τέχνη της γραφής, αλλά και οι απλοί άνθρωποι που ζούσαν στα νησιά, όπως αυτοί εδώ οι φρουροί.»  
Σύμφωνα, τέλος, με τον αρχαιολόγο κ. Βλαχόπουλο, ελάχιστα από τα ελληνικά νησιά έχουν διερευνηθεί επαρκώς μέχρι σήμερα, και τα ευρήματα αυτά είναι ενδεικτικά του πόσο σημαντικές είναι οι ανασκαφές σ” αυτά.
Πηγή: lifo.gr
Σε μια δήλωση που θα συζητηθεί προχώρησε ο Μπαστιάν Σβαϊνστάιγκερ, λίγες ώρες πριν τον ημιτελικό της Γερμανίας απέναντι στη Βραζιλία.

Συγκεκριμένα ο μεσοεπιθετικός της Μπάγερν σε ερώτηση για το αν «φοβάται» τους διοργανωτές, απάντησε πως τα «πάντσερ» δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν καθώς οι Βραζιλιάνοι δεν είναι πια οι μάγοι του παρελθόντος.

Ενώ άφησε και αιχμές για το πολύ σκληρό παιχνίδι που παίζουν.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Η εθνική Γερμανίας έχει βελτιωθεί από το 2010. Έχουμε περισσότερους ποδοσφαιριστές με ποιότητα. Είναι η ιδανική ευκαιρία να κερδίσω κάποιον τίτλο.

»Εάν όλα εξελιχθούν καλά, ίσως μπορώ να παίξω και στο επόμενο Μουντιάλ, οπότε δεν είναι η τελευταία μου ευκαιρία. Είμαι υπέρ του να υπάρχει σκληρό παιχνίδι, αλλά να είναι υγιές. Κάποιοι έχουν χάσει το μέτρο, όπως στη περίπτωση του Νεϊμάρ.

»Αλλά οι Βραζιλιάνοι δεν είναι οι μάγοι του παρελθόντος. Τα πράγματα έχουν αλλάξει, και τωρινή εθνική παίζει πολύ διαφορετικά σε σχέση με τις προηγούμενες. Είναι επίσης σκληροί και πρέπει αυτό να το λάβουμε υπόψιν. Και εμείς και οι διαιτητές».
tanea.gr
Κάτι που ίσως να μην γνωρίζετε είναι ότι έρευνες έχουν δείξει ότι το απόγευμα (17:00 μ.μ. έως 20:00 μ.μ.) είναι ίσως οι καλύτερες ώρες για την προπόνηση.

Το γεγονός αυτό οφείλεται στο ότι:

Για τους περισσότερους ανθρώπους η θερμοκρασία του σώματος και τα επίπεδα ορμονών τις παραπάνω ώρες είναι στην κορύφωση τους, με αποτέλεσμα καλύτερες επιδόσεις τόσο σε αντοχή όσο και σε δύναμη..

Η πνευμονική λειτουργία είναι στα καλύτερα της επίπεδα από τις 17:00. έως τις 18:00.

Οι μύες είναι ζεστοί και ευκίνητοι.

Βοηθάει στο να ξεδώσουμε και να εκτονώσουμε το άγχος μιας κουραστικής ημέρας.

Έχουμε φάει ήδη 2 γεύματα τουλάχιστον, όποτε έχουμε αρκετή ενέργεια για προπόνηση

Ορισμένα ίσως μειονεκτήματα που θα μπορούσε να εντοπίσει κανείς είναι :

Άλλες δεσμεύσεις που μπορεί να σας κρατήσουν μακριά απ' την προπόνηση, π.χ. εργασία, οικογένεια ,φαγητό, υποχρεώσεις.

Αρκετός κόσμος στο γυμναστήριο, όπου μπορεί να σταθεί εμπόδιο στην προπόνηση μας.

Αν είστε εργαζόμενος, προσπαθήστε να ξεκουραστείτε και μετά να πάτε για προπόνηση. Αφήστε να μεσολαβήσουν τουλάχιστον τρεις ώρες από το μεσημεριανό φαγητό και είστε έτοιμοι για την καλύτερη περίοδο για άθληση μέσα στην ημέρα.

ΠΗΓΗ: neadiatrofis.gr
Η Logitech έχει μακρά πορεία στην αγορά των gaming περιφερειακών και μετά από ένα σύντομο διάλειμμα (που έδωσε σε αρκετούς ακόμη τη δυνατότητα να βγουν στην επιφάνεια), επανέρχεται με αρκετά δυνατό line-up.
Το Logitech G502 Proteus Core είναι το νέο gaming mouse της γνωστής εταιρείας που έρχεται να διαδεχτεί το G500s που κατάφερε να ξεχωρίσει στην κοινότητα των φανατικών παικτών.
Αρχικά, η συσκευή μπορεί να σκανάρει έως και σε ανάλυση 12.000 dpi, κάτι που μπορεί να βοηθήσει ακόμη και αυτούς που απολαμβάνουν το gaming σε 3 μόνιτορ!
Η ρύθμιση της επιφάνειας μπορεί να γίνει με το πάτημα ενός πλήκτρου, ενώ χάρη στο ειδικό software που μπορεί να κατεβάσει ο χρήστης από το επίσημο site της εταιρείας, είναι δυνατόν να γίνουν όλες οι περαιτέρω αλλαγές στα χαρακτηριστικά και τη συμπεριφορά.
Ανήκοντας στην κατηγορία των gaming επαγγελματικών περιφερειακών, το G502 έρχεται με μία σειρά από βαρίδια που μπορούν να τοποθετηθούν στο κάτω μέρος του, κάτω από ένα ειδικό καπάκι που βρίσκεται κοντά στην επιφάνεια του μηχανισμού ανάγνωσης.
Με αυτό τον τρόπο, ο κάτοχός του μπορεί να ορίσει αν θέλει να του δώσει αρκετά μεγαλύτερο βάρος από το φυσικό του.
Κάτι που παρουσιάζει εξίσου ενδιαφέρον είναι τα 11 πλήκτρα που βρίσκονται περιμετρικά του περιφερειακού. Ο παίκτης έχει τη δυνατότητα να κάνει ρυθμίσεις ξεχωριστά ανά game, έτσι ώστε να γλιτώνει πολύτιμο χρόνο.
Η κατασκευή του G502 είναι από αντιολισθητικό υλικό, κάτι που το βοηθάει ιδιαίτερα για να μη γλιστράει το χέρι του παίκτη την ώρα της δράσης. Μέσα σε όλα, η Logitech έχει τονίσει και το λογότυπό της με ένα ειδικό φωτιζόμενο πεδίο στο επάνω και αριστερά τμήμα της συσκευής.
Αν όλα αυτά σας φαίνονται ιδανικά, μη σκεφτείτε καν πριν δαπανήσετε τα 80€ που ζητάει!
Πηγή: sport-fm.gr
Συνολικά 1.536 πρώην δημοτικοί αστυνομικοί παρουσιαστήκαν σήμερα ως όφειλαν σε αστυνομικά τμήματα, ως διαθέσιμοι, χωρίς ωστόσο να έχουν καθοριστεί τα καθήκοντά τους.

Κατά πάσα πιθανότητα, όσοι αναλάβουν καθήκοντα σε αστυνομικά τμήματα θα χρησιμοποιηθούν για μεικτές περιπολίες μαζί με αστυνομικούς ή ειδικούς φρουρούς.

Οι περιπολίες θα αφορούν τον εντοπισμό αδικημάτων που σχετίζονται, μεταξύ άλλων, με το παραεμπόριο, ενώ όσοι παρουσιαστούν σε τμήματα Τροχαίας θα συνδράμουν σε περιπολίες για βεβαιώσεις παραβάσεων, όπως στάθμευσης κτλ.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Αν μέχρι τώρα το τσάι το χρησιμοποιούσατε σαν ρόφημα, καιρός να το ξανασκεφτείτε μιας και μπορείτε να διώξτε τα γκρίζα μαλλιά με ένα μείγμα βοτάνων.
Φτιάξτε τη δική σας φυσική χρωστική ουσία χρησιμοποιώντας ένα φλιτζάνι τσαγιού και βότανα. Χρησιμοποιήστε 3 φακελάκια τσαγιού σε 1 φλιτζάνι βραστό νερό.
Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας δεντρολίβανο και μια φασκόμηλο (νωπά ή αποξηραμένα) και αφήστε το να ηρεμήσει όλη τη νύχτα πριν από το στράγγισμα.
Χρησιμοποιήστε το σαμπουάν ως συνήθως και στη συνέχεια ρίξτε ή ψεκάστε το μείγμα στα μαλλιά σας και βεβαιωθείτε ότι έχει εισχωρήσει σε βάθος.
Στεγνώστε με μια πετσέτα και μην τα ξεπλύνετε. Μπορεί να χρειαστούν αρκετές θεραπείες για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Πηγή: neadiatrofis.gr
Τον διαγωνισμό για την πρόσληψη 122 υπαλλήλων του κλάδου κύριου προσωπικού για την κάλυψη αναγκών των μονάδων του δικτύου της ,ανακοίνωσε η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος. Η διενέργεια του διαγωνισμού θα ανατεθεί στο ΑΣΕΠ.
Οι υποψήφιοι θα υποβάλουν αίτηση – δήλωση συμμετοχής σε ειδικό έντυπο το οποίο θα διατίθεται και θα συμπληρώνεται στο κατάστημα της τράπεζας στο οποίο θα υποβάλλεται η αίτηση.
Η κατάθεση των αιτήσεων θα γίνεται από 14/07/2014 μέχρι και την 22/07/2014.
Περισσότερες πληροφορίες δίνονται στα τηλέφωνα 2103341431, 2103341243, 2103342328, 2103342634, 2103341428, 2103341322, 2103341432.
Δείτε αναλυτικά την προκήρυξη για τα εξεταζόμενα μαθήματα, τα απαραίτητα προσόντα και την  κατανομή των θέσεων ανά περιφέρεια εδώ.
Πρεμιέρα για τον αθόρυβο diesel στο Astra GTC: Ο νέος 1.6 CDTI προσφέρει τώρα ισχυρές και ‘καθαρές’ επιδόσεις στο σπορ Astra GTC.
Ο turbo diesel των 100 kW/136 hp με μέγιστη ροπή 320 Nm διατίθεται για όλη την οικογένεια Astra. Αντικαθιστά τον 1.7 CDTI και αποδίδει περισσότερη ισχύ και υψηλότερη ροπή από λιγότερα κυβικά.
Ο 1.6 CDTI καταναλώνει μόλις 4,1 lit diesel/100 km με εκπομπές CO2109 g/km. Με τις τιμές αυτές, το Astra GTC αποκτά τη Γερμανική ετικέτα ενεργειακής κλάσης Α, ενώ με τις ισχυρές επιδόσεις του, ο turbo diesel δικαιολογεί απόλυτα το σπορ χαρακτήρα του coupé.
Η νεότερη γενιά του αλουμινένιου turbo παράγει μέγιστη ροπή 320 Nm – 20 Nm παραπάνω από το προηγούμενο μοντέλο των 1.7 lit με 130 hp. Ο αθόρυβος diesel αποδίδει περισσότερη ισχύ από την προηγούμενη γενιά παρά το μικρότερο κυβισμό του. Με ιπποδύναμη αυξημένη κατά 6 hp, το Astra GTC επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 10,2 δευτ. Η εν κινήσει επιτάχυνση (ρεπρίζ) 80 - 120 km/h με 5η σχέση επιτυγχάνεται σε 8,9 αντί 10,5 δευτ. της προηγούμενης έκδοσης και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 198 km/h.
Η Opel ανανέωσε την οικογένεια κινητήρων του Astra GTC σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Η ποικίλη γκάμα ολοκληρώνεται με τον κορυφαίο OPC 206 kW/280 hp, τον υψηλών επιδόσεων diesel 2.0 BiTurbo CDTI με 143 kW/195 hp και μέγιστη ροπή 400 Nm, τον ισχυρό 1.6 ECOTEC Direct Injection Turbo με 125 kW/170 hp και 147 kW/200 hp και τον αθόρυβο 1.6 CDTI με 100 kW/136 hp.

Ο νέος κινητήρας 1.6 CDTI διατίθεται με Start/Stop και ένα σύστημα ανάκτησης ενέργειας μέσω πέδησης στάνταρ, ενώ συνδυάζεται με το πιο εξελιγμένο, βελτιωμένο 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, που εγγυάται υψηλότερη άνεση στις αλλαγές σχέσεων. Μία σειρά βελτιώσεων στα εξαρτήματα του κιβωτίου, τον επιλογέα και το σύστημα ενσωμάτωσής τους στο όχημα, είχαν σαν αποτέλεσμα σημαντικές βελτιώσεις στον τομέα της άνεσης.
Ο αποδοτικός, αθόρυβος diesel της Opel είναι ο πρώτος στη γκάμα του Astra που ήδη πληροί τις μελλοντικές προδιαγραφές Euro 6, όντας ο καθαρότερος diesel που έχει κατασκευάσει ποτέ η εταιρία. Ο κινητήρας αυτός είναι ο καλύτερος στην κατηγορία σε χαρακτηριστικά θορύβων και κραδασμών χάρη στο βελτιστοποιημένο σχεδιασμό των εξαρτημάτων και μία ιδιαίτερα αποδοτική διαδικασία καύσης με πολλαπλό ψεκασμό.
Στις ισχυρές και "καθαρές" επιδόσεις του συμβάλλουν επίσης ο υπερσυμπιεστής VTG (τουρμπίνα μεταβλητής γεωμετρίας), το σύστημα ψεκασμού common rail υψηλής πίεσης και το σύστημα μετεπεξεργασίας καυσαερίων NOx (LNT). Το LNT προηγείται στην εξαγωγή του φίλτρου σωματιδίων diesel και μπορεί να συγκρατήσει και να μειώσει τα οξείδια του αζώτου από τα καυσαέρια, αποτελώντας μία καθαρή λύση που δεν καταλαμβάνει πολύ χώρο.
news.gr
Στην Αθήνα επιστρέφουν την επόμενη εβδομάδα οι επικεφαλής των δανειστών, ανοίγοντας εκ νέου το θέμα της απόλυσης 6.500 εργαζόμενων και απαιτώντας από την ελληνική κυβέρνηση να καταθέσει λίστα με τους φορείς που πρέπει να μειώσουν το προσωπικό τους.
Οι απολύσεις αναμένεται να ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο και να ολοκληρωθούν μέχρι τον Δεκέμβριο, αφού πρώτα εκδικαστούν οι υποθέσεις που αφορούν την απομάκρυνση 500 επίορκων δημοσίων υπαλλήλων.
Υπενθυμίζουμε ότι η μνημονιακή δέσμευση προβλέπει ότι το διάστημα 2013 -2014 θα πρέπει να πραγματοποιηθούν 15.000 απολύσεις. Το 2013 έγιναν 3.600 απολύσεις, ενώ άλλες 5.000 έγιναν το πρώτο εξάμηνο του 2014 και προήλθαν από επιόρκους (500), σχολικούς φύλακες (1.400), εργαζομένους στον ΕΟΠΥΥ (2.500), δημοτικούς αστυνομικούς (200), εκπαιδευτικούς των ΕΠΑΛ (100), καταργήσεις 21 Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου (100) καθώς και από καταργήσεις θέσεων σε διάφορα υπουργεία (100).
Επομένως υπολείπονται 6.500 απολύσεις μέχρι το τέλος του 2014 οι οποίες αναμένεται να προέλθουν από τα εξής:
• Από την εκδίκαση των πειθαρχικών υποθέσεων. Γίνεται προσπάθεια επιτάχυνσης και το πρώτο εξάμηνο του 2014 οδηγήθηκαν στην έξοδο 500 επίορκοι.
• Από τους ελέγχους που διεξάγονται από το Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για τον εντοπισμό υπαλλήλων που έχουν διοριστεί και εργάζονται με πλαστά πιστοποιητικά.
• Από τους ελέγχους που διεξάγονται για παράνομες μετατροπές συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου.
• Από όσους «διαθέσιμους» μετά τη λήξη του οκταμήνου δεν τοποθετηθούν σε νέες θέσεις.
• Από τη μείωση του προσωπικού σε «μεγάλα» Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου.
aftodioikisi.gr
Η Διοίκηση Ασφάλειας των Μεταφορών των ΗΠΑ (TSA) δεν θα επιτρέπει τα κινητά τηλέφωνα ή άλλες ηλεκτρονικές συσκευές σε πτήσεις προς τις ΗΠΑ από αεροδρόμια του εξωτερικού αν οι συσκευές δεν είναι φορτισμένες, ανακοίνωσε την Κυριακή 6 Ιουλίου η υπηρεσία.
Το νέο μέτρο εντάσσεται στα μέτρα που ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα λάβει η υπηρεσία με στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας εν μέσω ανησυχίας ότι η Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο, η οποία εδρεύει στην Υεμένη, και το Ισλαμιστικό Μέτωπο Αλ Νούσρα, παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία, σχεδιάζουν να ανατινάξουν αεροσκάφος, όπως ανακοίνωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι.
Στο πλαίσιο των αυξημένων ελέγχων σε συγκεκριμένα αεροδρόμια, οι άνδρες της υπηρεσίας ασφαλείας ενδεχομένως να ζητούν από τους επιβάτες να ενεργοποιήσουν τις ηλεκτρονικές τους συσκευές σε συγκεκριμένα σημεία ελέγχου του αεροδρομίου και αν αυτές δεν είναι φορτισμένες να μην τους επιτρέπεται να τις πάρουν μαζί τους, είπε η TSA.
Αμερικανική πηγή που γνωρίζει το θέμα είπε ότι και οι φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές (laptop) συγκαταλέγονται στις συσκευές, τις οποίες οι επιβάτες θα καλούνται να ενεργοποιήσουν στα σημεία ελέγχου.
Αμερικανοί αξιωματικοί εκφράζουν φόβους ότι ένα κινητό τηλέφωνο, μία συσκευή tablet, laptop ή κάποια άλλη ηλεκτρονική συσκευή μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως βόμβες.
Οι αρχές ζήτησαν επιπλέον ελέγχους ασφαλείας σε συσκευές smartphone-- περιλαμβανομένων των iPhones της εταιρείας Apple και των Galaxy της Samsung-- σε απευθείας πτήσεις προς τις ΗΠΑ από αεροδρόμια της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής, ενώ η TSA έκανε έκκληση για αυστηρότερους ελέγχους στα παπούτσια των επιβατών.
news.gr
Στα μέσα Ιουλίου πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr,  να ανακοινώσει ο ΟΑΕΔ τις λεπτομέρειες του προγράμματος ύψους 112 εκατ. ευρώ για 16.000 μακροχρόνια ανέργους που έχουν χαμηλά προσόντα.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η πρόσκληση θα αφορά ανέργους:
-       Ηλικίας 30 έως 55 ετών
-       Που εργάζονταν ως εργάτες-τεχνίτες σε παραγωγικούς τομείς της οικονομίας όπως τα έργα υποδομής, η ενέργεια, η ανακύκλωση και οι νέες τεχνολογίες
Το πρόγραμμα που έχει προεγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο της νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020, δηλαδή του Συμφώνου Εταιρικής Σχέσης (ΣΕΣ) ως εμπροσθοβαρές στο κεφάλαιο της καταπολέμησης της ανεργίας θα περιλαμβάνει:
• θεωρητική κατάρτιση
• πρακτική άσκηση των ωφελουμένων σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της  οικονομίας
• πιστοποίηση των επαγγελματικών προσόντων που θα αποκτηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος καθώς και
• εγγυημένη απασχόληση 6 μηνών μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος αλλά και παροχή σημαντικών κινήτρων στις επιχειρήσεις, ώστε να συνεχίζουν και μετά το τέλος του, να απασχολούν τους συγκεκριμένους εργαζόμενους. Παράλληλα καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος οι εργαζόμενοι θα είναι ασφαλισμένοι.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ θα εφαρμοστεί μετά την πρόσκληση του υπουργείου Εργασίας προς τον Οργανισμό ως Δικαιούχο, για την υποβολή προτάσεων σχετικά με τη δράση «Επιταγή κατάρτισης ανέργων σε τομείς οικονομικής δραστηριότητας με υποχρεωτική εγγυημένη απασχόληση» προκειμένου να ενταχθούν και να χρηματοδοτηθούν στο πλαίσιο των Αξόνων Προτεραιότητας 07, 08, 09 «ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ».
aftodioikisi.gr
Στάση εργασίας πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09:00 και από τις 20:00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Σε ανακοίνωση του ΟΑΣΘ αναφέρεται ότι το Δημόσιο δεν συμμορφώνεται στις υποχρεώσεις του, που προκύπτουν από τη συμφωνία που υπογράφηκε το 2001, με αποτέλεσμα ο Οργανισμός να έχει φθάσει σε οικονομικό αδιέξοδο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τελικό σαν αυτόν που αρμόζει στο Wimbledon παρακολουθήσαμε άπαντες! Σε ένα συγκλονιστικό ματς που καθήλωσε όλο τον κόσμο, ο Νόβακ Τζόκοβιτς εμφανίστηκε πιο δυνατός και κατέκτησε το τρόπαιο για δεύτερη φορά στην καριέρα του (2011 η πρώτη του).
Ο "Νόλε" –που έκλαψε κατά την απονομή- επικράτησε με 3-2 σετ (6-7, 6-4, 7-6, 5-7, 6-4) του μεγάλου Ρότζερ Φέντερερ, ύστερα από 4 ώρες και έφτασε τους επτά τίτλους σε grand slam, αποδεικνύοντας ξανά πως είναι πραγματικά "ατσάλινος".
Το μπόνους της κατάκτησης του Wimbledon είναι ότι από τη Δευτέρα θα βρίσκεται ξανά στο νούμερο 1 του κόσμου, υποβιβάζοντας τον Ναδάλ!
Απ’ την άλλη, ο "βασιλιάς", αν και πήγε να φέρει τα πάνω κάτω στον αγώνα και να γυρίσει απ’ την… κόλαση (έχανε 5-2 γκέιμ στο τέταρτο σετ, αλλά το πήρε και οδήγησε τον αγώνα στα πέντε σετ), στο τέλος τα χάλασε κι έμεινε στα 17 grand slam, σπαταλώντας "χρυσή" ευκαιρία για να πάρει άλλη μία κούπα, ωστόσο, από τη Δευτέρα, ανεβαίνει κι αυτός στο Νο 3 της παγκόσμιας κατάταξης (σ.σ.: ήταν στο Νο 4).


Το ματς:


Οι δύο τενίστες εξ’ αρχής έδειξαν πως είχαν πολλή όρεξη. Και τα σερβίς τους δούλευαν «ρολόι» με αποτέλεσμα να μην αφήνουν περιθώρια για κάποιο μπρέικ. Κι ως εκ τούτου, το tie break ήταν φυσιολογική εξέλιξη, με τον Φέντερερ να σώζει δύο set points του Τζόκοβιτς και να παίρνει κεφάλι στο σκορ (9-7).
Στη συνέχεια ήταν η ώρα του Σέρβου να… μιλήσει. Διότι με μπρέικ νωρίς στο δεύτερο σετ (κι αφού αντιμετώπισε κι ένα μίνι πρόβλημα) μπήκε σε θέση οδηγού και κάνοντας σωστή συντήρηση κατάφερε να ισοφαρίσει (6-4). Και δεν έμεινε εκεί ο Νόλε, γιατί πήρε και σαφές προβάδισμα τίτλου, φτάνοντας στην κατάκτηση και του τρίτου σετ, εκμεταλλευόμενος τα λάθη του Ελβετού στο tie break (7-4).
Το τέταρτο σετ ήταν, πραγματικά, το κάτι άλλο! Την ώρα, λοιπόν, που ο Σέρβος είχε προηγηθεί με 5-2 γκέιμ και σέρβιρε για την κούπα, ο Φέντερερ έδειξε γιατί είναι βασιλιάς και γιατί ποτέ δεν τα παρατάει. Διότι όχι μόνο έσωσε ένα championship point του αντιπάλου του, όχι μόνο έκανε break back, αλλά "έσπασε" και δεύτερη σερί φορά το σερβίς του Τζόκοβιτς με αποτέλεσμα να έρθουν τα πάνω-κάτω στον τελικό! Ο Ελβετός είχε ισοφαρίσει σε 2-2 (με πέντε σερί (!) κερδισμένα games (7-5)!
Το ματς είχε πάρει φωτιά. Ήταν ένας ονειρικός τελικός. Αλλά ο King Roger λύγισε. Γιατί στην μοναδική του ευκαιρία για μπρέικ, δεν κατάφερε να φέρει την αποστολή εις πέρας και παρά το γεγονός πως επέστρεψε απ’ το 0-40, ισοφαρίζοντας σε 4-4, όταν κλήθηκε να σερβίρει για να μείνει "ζωντανός", έμεινε από… φαντασία και ο μεγάλος Τζόκοβιτς έφτασε στη νίκη με 6-4, φιλώντας το χορτάρι και πανηγυρίζοντας τον θρίαμβό του!
Πηγή: sport-fm.gr
Η ερωτική επαφή δεσμεύει τις πέντε αισθήσεις και καθεμιά από αυτές παίζει το δικό της ρόλο στη διέγερση και την απόλαυση.

Δείτε πώς μπορείτε να τις... δαμάσετε για να δημιουργήσετε την ιδανική σεξουαλική ατμόσφαιρα.

Όσφρηση
Το οσφρητικό σύστημα είναι στενά συνδεδεμένο με τις αναμνήσεις μας. Για παράδειγμα, ένα γνώριμο άρωμα που θυμίζει μια παθιασμένη βραδιά μπορεί να εκτοξεύσει. Από την άλλη, αρώματα όπως το αιθέριο έλαιο υλανγκ-υλανγκ, το σανδαλόξυλο και το περγαμόντο έχουν εξαιρετικές αφροδισιακές ιδιότητες.

Ακοή
Για να επιτευχθεί η διέγερση, επιβάλλεται αρχικά η χαλάρωση και αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τις γυναίκες. Γι' αυτό και η απαλή ερωτική μουσική είναι η ιδανική υπόκρουση σε ένα ρομαντικό τετ-α-τετ.

Αφή
Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει πως ένα μασάζ είναι άκρως ερωτικό. Χρησιμοποιώντας ένα αιθέριο έλαιο, τα οφέλη είναι διπλά.

Όραση
Τα οπτικά ερεθίσματα παίζουν σημαντικότατο ρόλο στην ερωτική διέγερση. Το χρώμα των εσωρούχων, για παράδειγμα, είναι μια καλή αρχή.

Γεύση
Εκτός από τα αφροδισιακά αρώματα, υπάρχουν βέβαια και αφροδισιακές γεύσεις. Προτιμήστε ένα ελαφρύ γεύμα ή σνακ όπως ο σολομός, οι μπανάνες και το κόκκινο κρασί, καθώς διευκολύνουν την κυκλοφορία του αίματος στα... επίμαχα σημεία.

http://www.onmed.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!