Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Κεϊλόκο: Η πόλη του ενός και μοναδικού κατοίκου στην έρημο της Αριζόνα
Το BBC πραγματοποίησε ένα οδοιπορικό στην μικρότερη σε πληθυσμό οικισμό των ΗΠΑ, το Κεϊλόκο στην Αριζόνα. Το Κεϊλόκο βρίσκεται 60 χλμ. έξω από το Τούσον της Αριζόνα, στο μέσον μιας άγονης έκτασης, κοντά στο αστεροσκοπείο Κιτ Πικ. Ο δρόμος για να φτάσει κανείς στο Κεϊλόκο είναι κακοτράχαλος και στην είσοδο του χωριού τους επισκέπτες υποδέχονται… τρία γουρούνια και ένα άλογο. Και ο μοναδικός του κάτοικος, ο ηλικιωμένος καουμπόη Εντ Κεϊλόκο.
Ο 83χρονος Εντ Κέιλοκ γεννήθηκε το 1931 στη Νότια Καρολίνα, σε μια οικογένεια τόσο φτωχή ώστε η βιολογική του μητέρα αφού τον γέννησε τον άφησε στο κατώφλι ενός γειτονικού σπιτιού, ανήμπορη η ίδια να τον μεγαλώσει λόγω ανέχειας.
















Ο ίδιος ωστόσο ορθοπόδησε και κατάφερε να μπει στο πανεπιστήμιο της Αριζόνα –ειδικά σε μια εποχή όπου η παρουσία ενός μαύρου φοιτητή ήταν σχεδόν… απαγορευτική. Πήρε το πτυχίο του στις Γεωργικές Καλλιέργειες, αλλά ακόμη αναρωτιόταν ποιο είναι το νόημα της ζωής (του).
Μέχρι που το ανακάλυψε το 1974, όταν κι ίδρυσε την πόλη αυτή, σε ηλικία 43 ετών. Στόχος του, όπως λέει, ήταν να ζήσει μια απλή ζωή, όπως ένας καουμπόη του Φαρ Γουέστ –και αυτό θα το πετύχαινε ακόμη κι αν χρειαζόταν να χτίσει ο ίδιος τη δική του πόλη.
Όπερ κι εγενετο:  τον Δεκέμβριο του 1974 μετακόμισε μόνιμα εκεί, άλλαξε το όνομα του σε Κεϊλόκο, έχτισε το σπίτι του και έδωσε στην «πόλη» το όνομα του: Κάουταουν Κεϊλόκο, δηλαδή «Αγελαδούπολη Κεϊλόκο». Στην πορεία, ο αφροαμερικανός καουμπόη κατασκεύασε μια βιβλιοθήκη, ένα σαλούν (φυσικά), μια τράπεζα, ένα νεκροταφείο, ένα παντοπωλείο καθώς και μερικούς πρόχειρους αχυρώνες.

Η πόλη διαθέτει επίσης και μια εκκλησία, όπου ιερουργεί ο ίδιος ο Κεϊλόκο, που έχει αυτοανακηρυχθεί και πάστορας! Το όραμα του ενστερνίστηκαν αρχικά μερικοί ακόμη ρομαντικοί νοσταλγοί του Φαρ Γουέστ και κάποτε το Κεϊλόκο είχε… πέντε κατοίκους. Πλέον όμως έχει απομείνει μόνος του ο Εντ, ιερέας, δήμαρχος και… κλητήρας μαζί σε ένα μέρος που μπορεί να καυχιέται πως είναι η «πόλη του».
Ιδού κι ένα πρόσφατο ρεπορτάζ για τον Κεϊλόκο:


in.gr
Όσοι χρησιμοποιείτε Android smartphones θα έχετε παρατηρήσει ότι υπάρχει προεγκατεστημένη η εφαρμογή Google Earth και το πιθανότερο είναι ότι δεν την έχετε ανοίξει ποτέ, αλλά ακόμη και αν ασχοληθήκατε τότε είναι μάλλον απίθανο να ξοδέψατε $399 (ετησίως) για να έχετε πρόσβαση στην premium έκδοση.

Η έκδοση Google Earth Pro περιλαμβάνει εργαλεία που απευθύνονται σε αρκετά πιο εξειδικευμένο κοινό ή κρατικούς οργανισμούς για να δημιουργήσουν λεπτομερείς χάρτες, fly-through videos σε ποιότητα HD κλπ. χρησιμοποιώντας το υλικό που έχει καταγράψει η Google.

Η εταιρεία αποφάσισε τελικά να καταργήσει την ετήσια συνδρομή και προσφέρει σε όλους τους χρήστες τη δυνατότητα να αναβαθμίσουν δωρεάν στην premium έκδοση μέσα από την εφαρμογή για desktop ή φορητές συσκευές. Να σημειωθεί, ωστόσο, ότι οι εταιρείες που ενσωματώνουν υλικό από το Google Earth σε υπηρεσίες-προϊόντα θα συνεχίσουν κανονικά να πληρώνουν την ετήσια συνδρομή.

http://www.enikos.gr 

Γεννημένος στις 8 Μαρτίου του 1967, μεγάλωσε σε μία οικογένεια που λάτρευε την πεζοπορία και δεν έχανε ευκαιρία να πραγματοποιεί εκδρομές σε βουνά.
Στα 8 του χρόνια δοκίμασε την πρώτη του αναρρίχηση μαζί με τον πατέρα του στα Βραχώδη Όρη, στα 14 ξεκίνησε το καγιάκ, στα 16 του αγόρασε το πρώτο του σχοινί αναρρίχησης, στα 25 του έκανε την πρώτη του “πτήση” με αλεξίπτωτο πλαγιάς και στα 41 του έγινε για πρώτη φορά πατέρας!
Το πάθος του ήταν και παραμένει η ελεύθερη αναρρίχηση και οι φίλοι του τον αποκαλούν "Captain Adventure" (καπετάνιο της περιπέτειας).
Έχει κερδίσει κάθε σημαντικό τίτλο σε πολλούς εθνικούς αλλά και διεθνείς διαγωνισμούς αναρρίχησης, έχει σπάσει παγκόσμια ρεκόρ και συνεχίζει απτόητος να αναζητά νέες περιπέτειες, μια και η ενέργεια που διαθέτει είναι ανεξάντλητη.
Είναι ο Will Gadd, ένας από τους καλύτερους και διασημότερους ορειβάτες του κόσμου, ο οποίος στις 27 Ιανουαρίου 2015 πραγματοποίησε ένα εγχείρημα που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Αναρριχήθηκε στους παγωμένους καταρράκτες του Νιαγάρα και έτσι καταχωρήθηκε ως ο πρώτος άνθρωπος που κατάφερε να πετύχει κάτι τέτοιο.
Όπως δήλωσε ο ίδιος "Έχω ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο αναζητώντας τις πιο δύσκολες αναβάσεις, αλλά οι καταρράκτες του Νιαγάρα, ένα από τα πιο εμβληματικά μνημεία της πατρίδας μου, υπήρξε μία αποστολή που στο παρελθόν την θεωρούσα αδύνατη".
echoes.gr
Για πολλούς ανθρώπους η περίοδος Ιανουαρίου – Μαρτίου, εκτός από το κρύο χαρακτηρίζεται και από την αυξημένη υγρασία στο σπίτι...

Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, οι αυξημένες δραστηριότητες εντός του σπιτιού μπορεί να οδηγήσουν σε αντίστοιχα αυξημένη υγρασία και αυτή η υγρασία στους εσωτερικούς χώρους, δυστυχώς, προκαλεί την ανάπτυξη της μούχλας.

Τι είναι η μούχλα;

Η μούχλα είναι μια μορφή μύκητα. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές μορφές και μπορούν να βρεθούν τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους. Η μούχλα εξαπλώνεται μέσω της παραγωγής σπόρων, που βρίσκονται σε όλους τους εσωτερικούς χώρους και δεν μπορούν να αφαιρεθούν από αυτούς. Οι σπόροι αυτοί είναι ικανοί να επιβιώνουν σε σκληρές συνθήκες.

Η μούχλα αυξάνεται σε ζεστό και υγρό περιβάλλον, κάτι που είναι εύκολο να δημιουργηθεί στο σπίτι κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Όταν οι σπόροι της μούχλας βρουν ένα υγρό σημείο μπορούν να αρχίσουν να αυξάνονται, "χωνεύοντας" το υλικό στο οποίο αναπτύσσονται. Μάλιστα, η μούχλα είναι ικανή να αναπτύσσεται σε μια ποικιλία από διαφορετικές επιφάνειες, συμπεριλαμβανομένου του υφάσματος, του χαρτιού και του ξύλου.

Τα πιο διαδεδομένα είδη μούχλας περιλαμβάνουν:

-Alternaria: Εντοπίζεται σε υγρούς και κλειστούς χώρους, όπως το ντους ή οι υδροροές.
-Aspergillus: Εντοπίζεται σε εσωτερικούς χώρους που έχουν αρκετή σκόνη, τροφές σε μορφή σκόνης και οικοδομικά υλικά, όπως γυψοσανίδες.
-Cladosporium: Μπορεί να αναπτυχθεί τόσο σε δροσερές, όσο και σε ζεστές περιοχές του σπιτιού. Συνήθως εντοπίζεται σε υφάσματα και ξύλινες επιφάνειες.
-Penicillium: Εντοπίζεται συνήθως σε υλικά που έχουν καταστραφεί από το νερό και συχνά έχει ένα μπλε ή πράσινο χρώμα.

Η μούχλα μπορεί να πάρει διάφορες μορφές και υφές, αλλά εμφανίζεται συνήθως σε λευκό, μαύρο, κίτρινο, μπλε ή πράσινο χρώμα και συχνά μοιάζει σαν να έχει επέλθει ένας "αποχρωματισμός" ή σαν να υπάρχει ένας "λεκές" σε μια επιφάνεια.

Πιθανές επιπτώσεις της μούχλας στην υγεία

Η έκθεση στην μούχλα δεν προκαλεί πάντα κάποιο πρόβλημα υγείας, ωστόσο, μερικοί άνθρωποι, είναι ευαίσθητοι σε αυτή. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) λέει ότι ένα μουχλιασμένο περιβάλλον συνδέεται με και θα μπορούσε να επιδεινώσει την εσωτερική ατμοσφαιρική ρύπανση ενός κλειστού χώρου, κάτι που είναι παράγοντας κινδύνου για ορισμένες αναπνευστικές παθήσεις.
Η υπερβολική υγρασία σχεδόν σε κάθε υλικό οδηγεί στην ανάπτυξη μικροβίων, όπως η μούχλα, οι μύκητες και τα βακτήρια, τα οποία στη συνέχεια εκπέμπουν σπόρους, κύτταρα και πτητικές οργανικές ενώσεις στην ατμόσφαιρα των εσωτερικών χώρων. Επιπλέον, η υγρασία αρχίζει μια χημική ή βιολογική αποικοδόμηση των υλικών αυτών, διαδικασία που επίσης μολύνει τον αέρα στους εσωτερικούς χώρους.

Η μούχλα μπορεί να παράγει μια σειρά από ουσίες που μπορεί να είναι επιβλαβείς για τον άνθρωπο. Αλλεργιογόνα, ερεθιστικά και μυκοτοξίνες (δυνητικά τοξικές ουσίες) μπορεί να επηρεάσουν άτομα που είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα σε αυτά.

Ειδικότερα, η έκθεση σε μούχλα μπορεί να ερεθίσει τα μάτια, τους πνεύμονες, τη μύτη, το δέρμα και τους λαιμούς των ανθρώπων, ακόμη και αν δεν έχουν αλλεργία στη μούχλα.
Η αλλεργία στη μούχλα έχει παρόμοια συμπτώματα με άλλες αλλεργίες σε αερομεταφερόμενες ουσίες που επηρεάζουν το ανώτερο αναπνευστικό σύστημα, όπως η γύρη. Αυτά τα συμπτώματα περιλαμβάνουν:

-Φραγμένη μύτη ή/και καταρροή
-Φαγούρα στην μύτη
-Φαγούρα στον λαιμό
-Φτάρνισμα
-Δακρύρροια

Επιπλέον, τα άτομα με αλλεργία στη μούχλα που υποφέρουν από άσθμα διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να εμφανίσουν συμπτώματα άσθματος που επιδεινώνονται από ένα μουχλιασμένο περιβάλλον.

Επίσης, ορισμένα είδη μούχλας μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές λοιμώξεις του πνεύμονα και ουλές στο δέρμα. Για παράδειγμα, σε ορισμένους ασθματικούς ανθρώπους, η εισπνοή των σπόρων από το είδος μούχλας Aspergillus μπορεί να οδηγήσει σε μια κατάσταση που ονομάζεται αλλεργική βρογχοπνευμονική ασπεργίλλωση, η οποία μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την αναπνοή.
Τα άτομα των οποίων το ανοσοποιητικό και το αναπνευστικό σύστημα έχουν ήδη αποδυναμωθεί από χρόνιες παθήσεις, είναι πιο ευαίσθητα στις αρνητικές επιπτώσεις από την μούχλα στο σπίτι. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η εισπνοή μούχλας θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμη και σε θανατηφόρες επιπλοκές στην υγεία του ατόμου.

Έρευνες δείχνουν ότι θα μπορούσε να υπάρχει μια συσχέτιση μεταξύ της έκθεσης σε μούχλα σε εσωτερικούς χώρους και στην ανάπτυξη αναπνευστικών παθήσεων ακόμη και σε υγιείς ανθρώπους.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 

Το κύριο μέλημα όλων στη δίαιτα είναι αφενός να μειώσουν την ποσότητα φαγητού που καταναλώνουν κι αφετέρου να αρχίσουν δραστηριότητες που θα τους βοηθήσουν να «κάψουν» θερμίδες και να μειώσουν τα κιλά τους. Κι όσο κι αν το δεύτερο εξαρτάται από τη δική σας επιλογή και θέληση, για το πρώτο μπορούμε να σας βοηθήσουμε με τις 3 παρακάτω ιδέες, που θα σας βοηθήσουν να μην βλέπετε το πιάτο σας… μισοάδειο και να χάσετε βάρος χωρίς να το καταλάβετε.
-Επιλέξτε πιρούνια με μικρά δόντια: Όσο πιο μεγάλο είναι το πιρούνι σας, τόσο μεγαλύτερες είναι οι μπουκιές σας και τόσο πιο γρήγορα τρώτε το φαγητό σας, χωρίς να καταλαβαίνετε αν χορτάσατε. Με ένα πιρούνι με μικρά δόντια θα πιάνετε λιγότερο φαγητό, θα τρώτε πιο αργά και κατ’ επέκταση θα νιώθετε εγκαίρως τον κορεσμό, σταματώντας έχοντας τελικά καταναλώσει λιγότερο φαγητό –συν του ότι έτσι απολαμβάνετε περισσότερο το φαγητό σας.
-Προτιμήστε μπολ με μεζούρα: Υπάρχουν στο εμπόριο μπολ με μεζούρα, τα οποία σας βοηθούν να μην ξεφεύγετε όταν τρώτε τα δημητριακά σας το πρωί, όταν τρώτε το γιαούρτι σας κ.ο.κ. Κι αν δεν πιστεύετε ότι μια τέτοια παρέμβαση μπορεί να παίξει ρόλο, ίσως σας πείσει παλιότερη μελέτη του Πανεπιστημίου Κάλγκαρι στην Αλμπέρτα του Καναδά που έδειξε ότι το 17% αυτών που χρησιμοποιούσαν τέτοια μπολ, έχασαν τουλάχιστον 5% του βάρους τους μέσα σε έξι μήνες.
-Φάτε σε μικρότερα πιάτα: Όταν σε ένα μεγάλο πιάτο βάζετε μικρή ποσότητα φαγητού, η διαφορά είναι εμφανής και μπορεί να σας επηρεάσει ψυχολογικά, κάνοντάς σας να αισθάνεστε ότι τρώτε λίγο. Σε ένα μικρότερο πιάτο, όμως, η λιγότερη ποσότητα φαγητού θα καταφέρει να το γεμίσει κι εσείς θα αισθάνεστε ότι δεν στερηθήκατε ούτε μπουκιά.
clickatlife.gr
Ιδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είναι οι χρήστες του facebook καθώς τον τελευταίο καιρό έχει κάνει την εμφάνισή του ένας νέος ιός.

Το κακόβουλο λογισμικό και αυτή τη φορά εμφανίζεται ως "tag" σε ένα link το οποίο αν το ανοίξει ο χρήστης, αυτόματα το μεταφέρει σε όλους τους φίλους του με τον ίδιο τρόπο.

Σε περίπτωση που δείτε το παρακάτω link ξεtagάρετε τον εαυτό σας και αναφέρετε το πρόβλημα στα κεντρική του facebook, ώστε να ελεγχθεί ως κακόβουλο.

http://www.thestival.gr 
Δεν χαμογελάει ποτέ για να μην κάνει ρυτίδες
Ούτε θυμάται πότε ήταν η τελευταία φορά που γέλασε. Έχουν περάσει περίπου 40 χρόνια, αφού η 50χρονη Tess Christian αποφάσισε από την εφηβεία της να μην ξαναγελάσει ποτέ στη ζωή της για να μην κάνει ρυτίδες!

Η ιστορία της κάνει το γύρο των αγγλικών μέσων ενημέρωσης και η ίδια δηλώνει πως έχει εκπαιδεύσει τον εαυτό της να ελέγχει τους μυς του προσώπου ώστε να μην κάνουν συσπάσεις. Σκοπός της είναι να παραμείνει για πάντα νέα. Στην αρχή, όπως περιγράφει, ήταν δύσκολο να συγκρατηθεί αλλά με τον καιρό το συνήθισε και μάλιστα θεωρεί πώς άξιζε τον κόπο.

Η «αγέλαστος» Tess λέει πως δεν χαμογέλασε ούτε όταν γεννήθηκε η κόρη της, ενώ στις παρέες όσο αστείο κι αν είναι το κλίμα, εκείνη παραμένει ανέκφραστη. «Διασκεδάζω και περνάω καλά, αλλά έχω αποφασίσει να μην το δείχνω. Όλοι με ρωτούν αν έχω κάνει επεμβάσεις, όμως εγώ έχω βρει αυτό τον φυσικό τρόπο για να μείνω νέα, που είναι πιο αποτελεσματικός από οποιαδήποτε κρέμα κυκλοφορεί», λέει.

Υποστηρίζει ότι είναι ευτυχισμένη. «Αγαπάω τη ζωή αλλά δεν αισθάνομαι την ανάγκη να το δείχνω στους άλλους έχοντας στο πρόσωπό μου ένα χαμόγελο» λέει και κάνει τους ψυχολόγους που λένε πως το γέλιο μακραίνει τη ζωή και καταπολεμά την κατάθλιψη να σκίζουν τα πτυχία τους!

Μπορεί η Tess να το... παρατράβηξε, όμως και πολλές διάσημες - όπως η Κιμ Καρντάσιαν - ακολουθούν τη φιλοσοφία της και περιορίζουν τις εκφράσεις του προσώπου χάριν της ομορφιάς.
in.gr
Μόλις τρία χρόνια μετά τον θάνατο της διάσημης μητέρας της η 21χρονη Μπόμπι Κριστίνα Μπράουν, κόρη της Γουίτνεϊ Χιούστον, βρέθηκε αναίσθητη σε μπανιέρα μετά από χρήση ναρκωτικών

Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης δεν επρόκειτο για απόπειρα αυτοκτονίας της Μπόμπι Κριστίνα αλλά για μια υπόθεση που έχει πολύ μεγάλες ομοιότητες με τον θάνατο της μητέρας τις πριν από περίπου τρια χρόνια.

Η διάσημη τραγουδίστρια είχε βρεθεί νεκρή σε μπανιέρα στις 11 Φεβρουαρίου του 2012 με την τοξικολογική μελέτη να δείχνει ότι είχε κάνει χρήση κοκαΐνης, μαριχουάνα, Xanax και μυοχαλαρωτικού. Πλέον η 21χρονη βρίσκεται σε ιατρικό κώμα και υπό αναπνευστική υποστήριξη και δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή

http://www.4news.gr 

Η πολλή άσκηση είναι περιττή, αν όχι επιβλαβής, ενώ αντίθετα ωφελεί, αν γίνεται με μέτρο.

Έτσι, το τζόκινγκ έχει καλύτερα αποτελέσματα, χαρίζοντας περισσότερα χρόνια ζωής, όταν είναι ήπιο και όχι έντονο, σύμφωνα με μια νέα δανική επιστημονική έρευνα.

Η μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το πολύ συχνό και εντατικό τζόκινγκ μπορεί να γυρίσει «μπούμερανγκ» και να αποδειχτεί επιβλαβές για την υγεία.

Οι ερευνητές, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό του Αμερικανικού Κολλεγίου Καρδιολογίας, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, μελέτησαν για 12 χρόνια σχεδόν 1.100 άτομα που έκαναν τζόκινγκ, σε σύγκριση με 413 που δεν έκαναν καθόλου.

Η μελέτη κατέγραψε τις ώρες που έκανε τζόκινγκ ο καθένας μέσα στην ημέρα, τη συχνότητα μέσα στην εβδομάδα και τον ρυθμό της άσκησης, συσχετίζοντάς τα με την υγεία κάθε ατόμου, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
Το συμπέρασμα είναι ότι όσοι έκαναν τζόκινγκ «με το μαλακό», είχαν τον μικρότερο κίνδυνο πρόωρου θανάτου. Οι μανιακοί με το τζόκινγκ είχαν ίδια πιθανότητα να πεθάνουν πρόωρα, με όσους προτιμούσαν... τον καναπέ.

Το ιδανικό τζόκινγκ -που σχετίζεται με την χαμηλότερη θνησιμότητα- φαίνεται να είναι αυτό στο οποίο αφιερώνει κανείς μία έως δυόμιση ώρες την εβδομάδα, με συχνότητα όχι πάνω από τρεις φορές την εβδομάδα.

Επίσης, χαμηλότερη είναι η θνησιμότητα όσων κάνουν τζόκινγκ με αργό έως μέτριο ρυθμό (έως οκτώ χιλιόμετρα την ώρα), ενώ όσοι προτιμούν τον γρήγορο ρυθμό (με πάνω από 11 χιλιόμετρα την ώρα), σαν να τρέχουν, έχουν σχεδόν τον ίδιο κίνδυνο πρόωρου θανάτου με όσους κάνουν καθιστική ζωή.

Σε γενικές γραμμές, οι τζόγκερ έχουν χαμηλότερη αρτηριακή πίεση, μικρότερο δείκτη σωματικής μάζας (αναλογία βάρους/ύψους), ενώ καπνίζουν λιγότερο.

«Είναι σημαντικό να κατανοηθεί ότι ο ρυθμός του αργού τζόκινγκ ισοδυναμεί με έντονη άσκηση, ενώ του γρήγορου τζόκινγκ αντιστοιχεί με πολύ έντονη άσκηση.

Όταν κάποιος κάνει τζόκινγκ επί δεκαετίες, αυτό το επίπεδο δραστηριότητας μπορεί να επιφέρει κινδύνους για την υγεία του, ιδίως για το καρδιαγγειακό σύστημά του» δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας.

Και άλλες μελέτες στο παρελθόν έχουν καταλήξει στη διαπίστωση πως η έντονη άσκηση μπορεί να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό.

«Η σχέση ανάμεσα στο τζόκινγκ και στη θνησιμότητα δείχνει πως μπορεί να υπάρχει ένα άνω όριο για την άσκηση, μια ″δόση″ που είναι η άριστη για την υγεία.

Αν ο στόχος κάποιου είναι να μειώσει τον κίνδυνο θανάτου και να βελτιώσει το προσδόκιμο ζωής του, τότε το τζόκινγκ λίγες φορές την εβδομάδα με μέτριο ρυθμό είναι μια καλή στρατηγική.

Οτιδήποτε περισσότερο δεν είναι απλώς περιττό, αλλά μπορεί να αποβεί και βλαβερό» πρόσθεσε ο Δανός επιστήμονας.
real.gr
Ως ύποπτος για τη δολοφονία του συγκατοίκου του στο Λος Άντζελες συνελήφθη ο 36χρονος Ρικάρντο Μεντίνα, ηθοποιός που έπαιζε στη σειρά Power Rangers.

Ο συγκάτοικός του είχε βρεθεί δολοφονημένος στο σπίτι από τραύμα που προκλήθηκε με σπαθί.

Σύμφωνα με τους Los Angeles Times, το περιστατικό συνέβη όταν ο Μεντίνα και η κοπέλα του βρίσκονταν στο σπίτι, αλλά υπήρξε λογομαχία μεταξύ των δύο συγκατοίκων.

Το γραφείο του σερίφη ανέφερε ότι ο Μεντίνα κάλεσε ο ίδιος την αστυνομία και έμεινε στο διαμέρισμα μέχρι να φτάσουν οι Αρχές. Η εγγύησή του ορίστηκε στο ένα εκατ. δολάρια.

O Μεντίνα είχε το ρόλο του «κόκκινου Power Ranger» στη σειρά το 2002.
Χημικές αλλαγές στο DNA «δείχνουν πόσο θα ζήσετε»
Χημικές αλλαγές του DNA που ρυθμίζουν την ενεργοποίηση και απενεργοποίηση γονιδίων μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως προγνωστικό δείκτης για το προσδόκιμο ζωής, αναφέρει διεθνής ομάδα ερευνητών.

Η μελέτη βασίστηκε σε προηγούμενες έρευνες, οι οποίες είχαν δείξει ότι η βιολογική ηλικία ενός ανθρώπου μπορεί να εκτιμηθεί από τα επίπεδα «μεθυλίωσης» του DNA.

Μεθυλίωση ονομάζεται η χημική τροποποίηση του DNA με την προσθήκη ομάδων μεθυλίου. Οι μεθυλομάδες δεν αλλάζουν την αλληλουχία των βάσεων του DNA, λειτουργούν όμως ως «επιγενετικοί παράγοντες», δηλαδή ως χημικοί διακόπτες που ρυθμίζουν τη λειτουργία των γονιδίων.

Στη νέα μελέτη, ερευνητές από τη Βρετανία, τις ΗΠΑ και την Αυστραλία, αναφέρουν ότι οι άνθρωποι των οποίων η πραγματική ηλικία είναι μικρότερη από τη βιολογική ηλικία, όπως αυτή μετράται από τα επίπεδα μεθυλίωσης, είναι πιθανότερο να πεθάνουν σε σχετικά μικρή ηλικία.

Αντίστοιχα, τα άτομα των οποίων η βιολογική ηλικία είναι μικρότερη από την πραγματική είναι πιθανότερο να φτάσουν σε μεγάλη ηλικία.

Η ερευνητική ομάδα χρησιμοποίησε δεδομένα από τέσσερις προηγούμενες μελέτες, με άσχετο αντικείμενο, οι οποίες παρακολούθησαν σχεδόν 5.000 ηλικιωμένους εθελοντές για διάστημα μέχρι 14 χρόνια. Η βιολογική τους ηλικία εκτιμήθηκε από τα επίπεδα μεθυλίωσης σε δείγματα αίματος που είχαν δώσει στην αρχή των μελετών.

Η ανάλυση έδειξε ότι η σχέση των επιπέδων μεθυλίωσης με τον πρόωρο θάνατο παρέμεινε ισχυρή ακόμα και όταν οι ερευνητές στάθμισαν τα αποτελέσματα για παράγοντες όπως το κάπνισμα, ο διαβήτης και τα καρδιαγγειακά προβλήματα.

«Είναι επομένως δυνατό να σκεφτεί κανείς την μεθυλίωση του DNA ως "επιγενετικό ρολόι" που μετρά τη βιολογική ηλικία και τρέχει ταυτόχρονα, αλλά όχι πάντα παράλληλα, με τη χρονολογική ηλικία, και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε προβλέψεις για το προσδόκιμο ζωής» γράφουν οι ερευνητές στην επιθεώρηση Genome Biology.

Η μεθυλίωση του DNA είναι μια διαδικασία που επηρεάζει πολλά γονίδια και συμβαίνει σε όλη τη διάρκεια της ζωής, ωστόσο ο λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι διαφέρουν μεταξύ τους ως προς τα επίπεδα μεθυλίωσης παραμένει άγνωστος.

Οι ερευνητές υποψιάζονται ότι οι διαφορές οφείλονται τόσο σε περιβαλλοντικούς όσο και σε γενετικούς παράγοντες.

Τα ευρήματά τους, πάντως, θα πρέπει να επιβεβαιωθούν με περαιτέρω μελέτες.

in.gr
Αν ανήκετε σε εκείνους που τους αρέσει να πίνουν μπύρα… είστε σε καλό δρόμο. Σύμφωνα με νέα έρευνα που διεξήχθη στην Κίνα και δημοσιεύτηκε από την American Chemical Society, η μπύρα δεν μας φέρνει απλώς στο κέφι, δεν μας δροσίζει μόνο το καλοκαίρι, αλλά προστατεύει και τον εγκέφαλό μας από διάφορες νόσους, όπως Αλτσχάιμερ και Πάρκινσον.

Φαίνεται πως μια χημική ουσία που βρίσκεται στον λυκίσκο, το άνθος που δίνει στην μπύρα την πικρή γεύση της, εμποδίζει τον εκφυλισμό του εγκεφαλικού ιστού και έτσι κρατά το μυαλό μας σε εγρήγορση.

Ο λόγος για την ξανθοχουμόλη, η οποία σταματά την οξείδωση, δηλαδή τη διαδικασία καταστροφής των κυττάρων από υπερβάλλον οξυγόνο – διαδικασία που θεωρείται από τους βασικούς παράγοντες εμφάνισης ασθενειών που ξεκινούν από τον εγκέφαλο.

Αν υπάρχει ξανθοχουμόλη η οξείδωση είναι λιγότερο πιθανή, άρα και οι ασθένειες τις οποίες προκαλεί. Άρα μια μπύρα είναι ό,τι πρέπει για να μην… κοιμάται ο εγκέφαλος και τα κύτταρα να μην αλλοιώνονται.

http://www.enikos.gr 

Στις 14 Φεβρουαρίου θα κάνει την επίσημη πρώτη του εμφάνιση στην Αθήνα το Dinner In The Sky, στέλνοντας τους καλεσμένους για δείπνο κυριολεκτικά στα ουράνια.
Το πρωτότυπο «εστιατόριο» έχει ταξιδέψει μέχρι σήμερα σε 45 πόλεις, ενώ στη χώρα μας η «απογείωση» θα γίνεται κάθε βράδυ στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι.

Το Dinner In The Sky είναι ένα τραπέζι που μπορεί να φιλοξενήσει 22 άτομα, σερβίροντας πιάτα υψηλής γαστρονομίας.
Η πλατφόρμα-εστιατόριο ανυψώνεται με τη βοήθεια γερανού και αιωρείται σε ύψος 50 μέτρων από το έδαφος, ενώ έχει τη δυνατότητα να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε σημείο της χώρας, με σκοπό να απογειώσει εμάς και τις…αισθήσεις μας!

Τα καθίσματα τύπου bucket μπορούν να περιστρέφονται 90 μοίρες δεξιά και αριστερά διευκολύνοντας την επικοινωνία με όσους παρευρίσκονται στο τραπέζι, ενώ παράλληλα μας προσφέρουν τη δυνατότητα και την απόλαυση να θαυμάσουμε τη θέα που απλώνεται κάτω από τα πόδια μας.

Παρά το υψόμετρο, το Dinner In The Sky μπορεί να αντεπεξέλθει σε δύσκολες καιρικές συνθήκες, καθώς καλύπτεται από μεγάλη τέντα για προστασία από τη βροχή και τον αέρα, ενώ διαθέτει και ειδικές θερμάστρες για τις κρύες νύχτες του χειμώνα.
Βέβαια όπως υποστηρίζουν οι δημιουργοί του «...πιστέψτε μας, η εμπειρία θα σας συναρπάσει και το κρύο θα είναι το τελευταίο που θα σας απασχολεί».

Και επειδή δεν είναι λίγοι αυτοί που αισθάνονται άβολα στην ιδέα ενός αιωρούμενου δείπνου, οι υπεύθυνοι υποστηρίζουν με απόλυτη βεβαιότητα πως έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα.
Συγκεκριμένα, η πλατφόρμα έχει σχεδιαστεί σύμφωνα με το ευρωπαϊκό πρότυπο ΕΝ 13814, το οποίο αφορά την κατασκευή και τη λειτουργία των ψυχαγωγικών πάρκων.
Επιπλέον, έχοντας παρουσία σε πάνω από 45 χώρες σε όλο τον κόσμο, έχει περάσει με απόλυτη επιτυχία όλους τους ελέγχους ασφαλείας.

Όσοι λοιπόν επιθυμούν να δειπνήσουν στα…σύννεφα μπορούν να ενημερωθούν για το μενού στο site του Dinner In The Sky, ενώ παράλληλα θα μπορούν να κάνουν κράτηση on line, με το κόστος για ένα πλήρες δείπνο να ανέρχεται στα120 ευρώ ανά άτομο.
Play
Current Time 0:00
/
Duration Time 0:00
Remaining Time -0:00
Stream TypeLIVE
Loaded: 0%
Progress: 0%
00:00
Fullscreen
00:00
Mute
Playback Rate
1
    echoes.gr

    Σε αναπροσαρµογή του προγράµµατος προσλήψεων προχώρησε µετά τις εκλογές το ΑΣΕΠ, δίνοντας προτεραιότητα σε αιτήµατα που είχαν εγκριθεί από το 2014. Ετσι σχεδιάζεται η έκδοση επτά νέων προκηρύξεων για οργανικές θέσεις, η κάλυψη των οποίων θεωρείται αναγκαία. Στη ΔΕΗ θα προκηρυχθούν 450 θέσεις τεχνικών και 110 θέσεις πτυχιούχων. Στο υπουργείο Οικονοµικών έχουν δροµολογηθεί 465 προσλήψεις νοµικών και οικονοµολόγων για τη Γενική Γραµµατεία Εσόδων. Μια µεγάλη προκήρυξη θα αφορά θέσεις Πληροφορικής σε υπηρεσίες των πρώην υπουργείων Ανάπτυξης, Πολιτισµού, Διοικητικής Μεταρρύθµισης, Δικαιοσύνης και στην ΗΔΙΚΑ ΑΕ. Ειδικοί επιστήµονες θα προσληφθούν σε ορισµένους δήµους, διοικητικοί στο Ταµείο Παρακαταθηκών, φύλακες στο Μουσείο Ακρόπολης και ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.
    Η Αθηνά Ωνάση την περασμένη Πέμπτη έγινε 30 χρονών και μπορεί να μην το γιόρτασε με τρελά και ξέφρενα πάρτι ή αλόγιστες σπατάλες, όμως έχει πολλούς λόγους για να νιώθει ευτυχισμένη.

    Ο κυριότερος είναι ότι πήρε επιτέλους καθ' ολοκληρίαν την περιουσία της οικογένειάς της στα χέρια της, ύψους 800 εκ. ευρώ. Έτσι είχε οριστεί από όταν ακόμα η Αθηνά ήταν μικρό κοριτσάκι . Η αμύθητη περιουσία του Αριστοτέλη Ωνάση και της κόρης του Χριστίνας μετά τον θάνατό τους χωρίστηκε στα δύο: το ένα μέρος πέρασε στο Ίδρυμα Ωνάση για κοινωφελείς σκοπούς και το δεύτερο στην Αθηνά. Όμως μέχρι σήμερα, η τελευταία, σύμφωνα με τη real, δεν είχε πάρει την περιουσία στα χέρια της, καθώς βρισκόταν σε καταπίστευμα που προέβλεπε να ανοίξει την ημέρα που θα συμπλήρωνε τα 30 της χρόνια, όπως είχε οριστεί από το δικαστήριο. Πλέον, η Αθηνά είναι ελεύθερη να κάνει ό,τι θέλει τα χρήματα και την περιουσία που άφησε πίσω του ο αξέχαστος Έλληνας κροίσος αλλά και η μητέρα της Χριστίνα.

    http://www.thestival.gr
    Την αλήθεια για το ότι δεν απέκτησε ποτέ παιδί με τη σύζυγό του Έφη Μουρίκη αποκαλύπτει ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης...

    Μιλώντας για τη σχέση του με την σύζυγό του, αποκάλυψε: «Εντάσεις πάντα υπάρχουν και θα υπάρχουν. Δεν είναι απαραίτητα κακό, όμως όχι, ποτέ δεν είπα το τέλος. Γιατί ποτέ δεν το θελήσαμε. Αυτό έχει να κάνει με τη σύντροφο που βρίσκεις. Γιατί οι πατεράδες μας που ζούσαν με άλλα πρότυπα, είχαν τη γυναίκα πιο πίσω κι ο άντρας ήταν ο αρχηγός. Κι όμως τότε τα ζευγάρια έμεναν μαζί. Φυσικά και υπήρχαν πολλά διαζύγια, αλλά και τώρα υπάρχουν. Δεν ξέρω αν υπάρχουν μυστικά. Είναι να βρεις την ισορροπία», είπε στο Down Town Κύπρου ενώ επίσης επεσήμανε πως ποτέ δε θέλησε ένα παιδί γιατί θα τάραζε την καθημερινότητά του: «Ε, βέβαια θα την τάραζε και θα την έκανε χειρότερη. Πρώτα απ' όλα δεν υπάρχουν ώρες. Ένα παιδί θέλει να ασχοληθείς μαζί του. Πώς να ασχοληθείς; Θα ήταν πολύ εγωιστικό να υπάρχει ένα παιδί. Χαρά φέρνει, αλλά μπορεί να του φέρεις εσύ λύπη ή δυστυχία. Όσο για την ολοκλήρωση, δεν είμαι τόσο σίγουρος. Υπάρχουν κάποιες κοινωνικές δομές που δεν με απασχόλησαν ποτέ».
     
    Ice Hotel Λαπωνία: Πώς να γίνετε... χιονάνθρωποι σε δευτερόλεπτα!
    Σε ελάχιστα δευτερόλεπτα οι βλεφαρίδες μου παγώνουν. Η θερμοκρασία είναι στους μείον 30 βαθμούς Κελσίου, το κρύο είναι τσουχτερό κι εγώ ετοιμάζομαι να κοιμηθώ σε ένα δωμάτιο φτιαγμένο εξ ολοκλήρου από πάγο. Δεν επιτρέπεται να πάρω μαζί μου προσωπικά αντικείμενα, γιατί θα παγώσουν.
    Με αυτά τα λόγια ξεκινά το αφιέρωμά της για το ξενοδοχείο Ice Hotel της Σουηδίας η Emily Payne σε άρθρο της για τη MailOnline.
    Το περίφημο «ξενοδοχείο του πάγου» βρίσκεται στην περιοχή Jukkasjärvi της σουηδικής Λαπωνίας, στον Αρκτικό Κύκλο, και φέτος γιορτάζει τα 25α γενέθλιά του… έστω και «κουτσουρεμένα» μιας και η παρουσία του κατά τη διάρκεια του έτους εκτείνεται σε μερικούς μόλις μήνες.
    Το Μάρτη τεράστια κομμάτια πάγου απομακρύνονται από τον ποταμό Torne και αποθηκεύονται σε μια παγωμένη αποθήκη κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, όπου σκαλίζονται και προετοιμάζονται για να αποτελέσουν τη βάση για τη δημιουργία 55 μαγευτικών δωματίων, ενός ice bar και ενός μικρού παγωμένου παρεκκλησιού.
    «Το μυστικό για να καταφέρεις να αντέξεις, είναι να φοράς τόσα ρούχα, ώστε να σε κρατούν ζεστό, αλλά όχι περισσότερα που θα μπορούσαν να σε κάνουν να ιδρώσεις. Γιατί αν ιδρώσεις, ο ιδρώτας σου σε λίγη ώρα θα παγώσει… και μαζί με αυτόν κι εσύ» αναφέρει η αρθρογράφος και συνεχίζει: «Περιέργως κοιμήθηκα πολύ καλά. Μου πήρε λίγη ώρα μέχρι να καταφέρω να απομακρύνω τη σκέψη ‘κρυώνω’ από το μυαλό μου, όμως ομολογώ ότι το πρωί ξύπνησα αναζωογονημένη. Ο ύπνος στον πάγο λειτουργεί κάπως καθαρτικά. Η εμπειρία μπορεί να μην είναι για πολλούς, για όσους όμως μπορούν να αντέξουν το κρύο μπορεί να αποδειχθεί μαγική».





     news.gr

    Ιδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είναι οι χρήστες του facebook καθώς τον τελευταίο καιρό έχει κάνει την εμφάνισή του ένας νέος ιός. Συγκεκριμένα, στο timeline των χρηστών εμφανίζεται κάποιος από τους “φίλους” να έχει αναρτήσει ένα link σαν αυτό που εμφανίζεται στην παρακάτω φωτογραφία. Στην πραγματικότητα όμως αυτός ο σύνδεσμος είναι κακόβουλο λογισμικό.
    Δείτε τη φωτογραφία με τον επικίνδυνο σύνδεσμο
    syndesmos
    Σε περίπτωση που ο χρήστης ανοίξει αυτό το link για να δει περί τίνος πρόκειται, ο ίδιος εμφανίζεται να στέλνει τον παραπάνω ιό στα προφίλ των φίλων του στο facebook.
    Αντέχουμε περισσότερο τον πόνο όταν φωνάζουμε
    Οι ήχοι που χρησιμοποιούμε όταν πονάμε μας βοηθούν να αντέξουμε τον πόνο, σύμφωνα με μία νέα επιστημονική μελέτη.
    Οι λεκτικές εκφράσεις του πόνου είναι κοινές σε όλους τους λαούς και οι ήχοι της παραπλήσιοι. Οι Άγγλοι, για παράδειγμα φωνάζουν «άου» ή «άουτς», οι Νοτιοαφρικανοί «έια», οι Ιταλοί «άια» και οι Κινέζοι «άιο».
    «Κοινός μεταξύ τους είναι ο τρόπος παραγωγής του ήχου, κατά τον οποίο το στόμα απλώς ανοίγει, η γλώσσα παραμένει επίπεδη και τα χείλη δεν στρογγυλεύουν», γράφουν στην επιθεώρηση «Journal of Pain» οι επικεφαλής της μελέτης.
    Οι ερευνητές, από τα τμήματα της ψυχολογίας και νευροβιολογίας του Εθνικού Πανεπιστήμιου της Σιγκαπούρης, εξέτασαν για πόσο χρονικό διάστημα οι εθελοντές μπορούσαν να κρατήσουν τα χέρια τους σε οδυνηρά κρύο νερό. Οι 56 συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να φωνάξουν «ωχ», όταν ένιωθαν πόνο, και στη συνέχεια το πείραμα επαναλήφθηκε πέντε φορές όπου ζητήθηκε στους εθελοντές να παραμείνουν σιωπηλοί. Συγκεκριμένα, στο δεύτερο πείραμα που ακολούθησε, οι εθελοντές έπρεπε απλώς να βγάλουν τα χέρια τους από το νερό όταν δεν άντεχαν άλλο, στο τρίτο να πιέσουν ένα κουμπί μόλις ένιωθαν πόνο, στο τέταρτο να ακούσουν μία ηχογράφηση του εαυτού τους να λέει «άου» και στο πέμπτο να ακούσουν την ηχογράφηση ενός άλλου ατόμου.

    Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι συμμετέχοντες ήταν σε θέση να αντέξουν τον πόνο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα όταν τους επιτράπηκε να φωνάξουν. Συγκεκριμένα, κατά μέσον όρο άντεξαν τον πόνο επί 30 δευτερόλεπτα - πέντε περισσότερα απ’ ό,τι όταν δεν έλεγαν λέξη.

    «Αυτό υποδηλώνει ότι η λεκτική έκφραση ενδεχομένως δρα αναλγητικά, επιτρέποντας στο άτομο να αντέχει περισσότερο τον πόνο», εξήγησαν οι επιστήμονες. Ωστόσο οι ερευνητές δεν ξέρουν πως ακριβώς λειτουργούν τα επιφωνήματα του πόνου, αλλά πιστεύουν ότι τα αυτόματα μηνύματα που μεταδίδονται προς το κέντρο της ομιλίας στον εγκέφαλο, επεμβαίνουν στη μετάδοση των μηνυμάτων του πόνου.
    news.gr
    Οι έξυπνες συσκευές, δεν κάνουν έξυπνα παιδιά!
    Όλο και περισσότεροι γονείς χρησιμοποιούν τους υπολογιστές - ταμπλέτες και τα έξυπνα κινητά, αντί για την τηλεόραση όπως έκαναν κάποτε, προκειμένου να κρατούν απασχολημένα τα μικρά παιδιά τους. Όμως, μια νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη εγείρει σοβαρές αμφιβολίες κατά πόσο αυτό, πέρα από βολικό για τους γονείς, είναι πράγματι καλό για τα παιδιά, καθώς μπορεί να "φρενάρει" την κοινωνική και συναισθηματική ανάπτυξη του εγκεφάλου τους.
    Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Βοστώνης, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Pediatrics" της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής, αξιολόγησαν τις έως τώρα δημοσιευμένες μελέτες πάνω στις πιθανές επιπτώσεις της συχνής χρήσης υπολογιστών και κινητών από τα παιδάκια.
    Οι ερευνητές προειδοποιούν ότι ναι μεν μπορεί ένας γονιός να αποσπάσει την προσοχή του παιδιού με αυτό τον τρόπο και έτσι το παιδί να απορροφηθεί με το νέο "παιγνίδι" του και να ησυχάσει, όμως το τίμημα μπορεί να είναι η ελλιπής ανάπτυξη του παιδιού, ιδίως όσον αφορά την ικανότητά του να αυτοελέγχεται και να επικοινωνεί με τους άλλους.
    Οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι ενώ μέχρι σήμερα έχει μελετηθεί εκτενώς η επίπτωση της τηλεόρασης και των βιντεοπαιγνιδιών στα μικρά παιδιά σε προσχολική ηλικία, δεν συμβαίνει το ίδιο με τις ταμπλέτες (tablets) και τα έξυπνα κινητά (smartphones).
    "Αν αυτές οι συσκευές γίνουν η κυρίαρχη μέθοδος για να ηρεμούν και να απασχολούνται τα παιδιά, θα μπορέσουν άραγε να αναπτύξουν τους δικούς τους εσωτερικούς μηχανισμούς αυτορύθμισης;" θέτουν το ερώτημα οι ερευνητές. Μεταξύ άλλων, επισημαίνουν ότι υπάρχουν ενδείξεις πως όσα παιδιά κάτω των τριών ετών περνούν πολλή ώρα μπροστά σε μια διαδραστική οθόνη αφής, δυσκολεύονται να αναπτύξουν τις αναγκαίες ικανότητες για τα μαθηματικά και για τις επιστήμες γενικότερα.
    Η Τζένι Ραντέσκι συστήνει στους γονείς να ενθαρρύνουν στα παιδιά τους έγκαιρα την "άμεση διαδραστική επαφή ανθρώπου με άνθρωπο". Όπως είπε, είναι ζωτικό όλη η οικογένεια να αφιερώνει καθημερινά χρόνο για επαφή και επικοινωνία, αφήνοντας στην άκρη την τηλεόραση, τους υπολογιστές και τα κινητά.
    Μελέτες, ήδη δείχνουν ότι τα παιδιά μαθαίνουν περισσότερα πράγματα και αναπτύσσονται πιο φυσιολογικά σε αυτή την περίπτωση, παρά μέσα από τις οθόνες, καθώς, μεταξύ άλλων, αναπτύσσουν ενσυναίσθηση (την ικανότητα να νιώθουν τους γύρω τους και να μπαίνουν στη θέση τους), καθώς και να λύνουν προβλήματα με ομαδικό τρόπο.
    Επιπλέον, κατά τους ερευνητές, το να παίζει ένα μικρό παιδί με τα "τουβλάκια" του, μπορεί τελικά να το βοηθήσει περισσότερο να αναπτύξει μαθηματικές ικανότητες, παρά όταν είναι "καρφωμένο" σε μια οθόνη, έστω και διαδραστική. Τα διαδραστικά προγράμματα (π.χ. τα ηλεκτρονικά παιδικά βιβλία) που προσφέρουν οι ταμπλέτες και τα έξυπνα κινητά, γίνονται πιο χρήσιμα από εκπαιδευτική άποψη όσο ένα παιδί πλησιάζει στη σχολική ηλικία, αλλά όχι μέχρι να γίνει δύο έως τριών ετών.
    Το βασικό συμπέρασμα των ερευνητών είναι ότι η επίπτωση των ηλεκτρονικών συσκευών στην ανάπτυξη και στη συμπεριφορά των μικρών παιδιών παραμένει ένα μεγάλο ερωτηματικό προς το παρόν, γι’ αυτό οι γονείς πρέπει να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί και να μην δίνουν με ευκολία -επειδή αυτό τους βολεύει- μια ταμπλέτα ή ένα κινητό στο παιδί τους για να περνάει την ώρα του.
    Πηγή: ΑΠΕ

    Ο Γιώργος Τζαβέλλας έβγαλε την πίκρα του πριν από λίγο μέσω Instagram με πολλές "μπηχτές" για τον Άγγελο Αναστασιάδη.
    Διαβάστε τι έγραψε...
    "Μπορώ να αντέχω να με βρίζουν, να με φθείρουν, και να διαρρέουν ψέμματα όσοι αντίπαλοι θέλουν. Μπορούν να το κάνουν και μέλη της οικογένειάς μου, αφού όμως μάθουν την αλήθεια. Κι εγώ πιστεύω στον Θεό, αλλά θεωρώ ότι την πίστη σου την υπηρετείς μόνο με αλήθεια. Πέρασα ένα δύσκολο εξάμηνο και δεν μίλησα, για να μην κάνω κακό στην ομάδα, που μου φέρεται άψογα.
    Παρότι εξασφάλισα ειδική άδεια να επισκεφτώ τον προσωπικό μου γιατρό (ενώπιον των συμπαικτών μου) κι ενώ ενημέρωσα την επόμενη μέρα τον προπονητή ότι θα μπορέσω να συμμετέχω κανονικά στην αποστολή για το Καραϊσκάκη, προς έκπληξή μου ενημερώθηκα μέσω σάιτ ότι βρίσκομαι εκτός αποστολής.
    Τις επόμενες μέρες κι ενώ ο προπονητής αναγνώρισε το λάθος του και με διαβεβαίωσε πως θα το κάνει αυτό δημόσια, ποτέ δεν το έκανε αυτό πειστικά. Έπειτα, μετά το παιχνίδι της Τρίπολης, μου ανακοίνωσε πως επειδή είμαι εγώ ο φταίχτης της ήττας, δεν πρόκειται με εκείνον προπονητή να ξαναπαίξω και με έθεσε για μια ακόμη φορά εκτός ομάδας.
    Εγώ μιλάω με το όνομά μου μπροστά. Δεν βάζω τον “πλαϊνό” μου να διοχετεύει επανειλλημένα ψέματα στα μίντια. Εξάλλου, η Παναγιά και το ψέμα δεν πάνε μαζί".
    Η ΠΛΗΡΩΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στο κράξιμο του Τζήμερου για Αναστασιάδη! "Κλικ" ΕΔΩ  
    sportdog.gr
    Η χοληδόχος κύστη είναι ένα μικρό "σακουλάκι" που έχει το σχήμα ενός "αχλαδιού" και βρίσκεται πίσω από το ήπαρ.

    Βασική του λειτουργία είναι να συλλέγει την χοληστερόλη που εκκρίνεται από το ήπαρ. Η χολή βοηθά το σώμα να αφομοιώσει τις λιπαρές τροφές. Ως εκ τούτου, όταν το λίπος φτάνει στα έντερα, δίνεται το σήμα έκκρισης χολής από τη χοληδόχο κύστη.

    Έτσι οι λιπαρές τροφές είναι πιο εύκολο να αφομοιωθούν και να περάσουν από το υπόλοιπο του πεπτικού συστήματος. Ορισμένες φορές, αυτή η σημαντική διαδικασία επηρεάζεται αρνητικά από την δημιουργία μικρών πετρών (χολόλιθων) στη χοληδόχο κύστη σας.

    Δείτε πώς μπορείτε με φυσικό τρόπο να διασπάσετε τις πέτρες και να τις αποβάλλετε από τον οργανισμό σας ανώδυνα:

    Χυμός λεμονιού
    Πιείτε τον χυμό από 4 φρεσκοστιμμένα λεμόνια κάθε μέρα με άδειο στομάχι. Συνεχίστε την θεραπεία αυτή για μια εβδομάδα. Μπορεί να σας βοηθήσει να αποβάλετε τις πέτρες στη χολή. Η αποβολή των χολόλιθων γίνεται ευκολότερη όταν πίνετε άφθονο νερό.

    Χυμός λαχανικών
    Ανακατέψτε το χυμό από παντζάρια, καρότα και αγγούρια και πιείτε το μείγμα δύο φορές ημερησίως για 2 εβδομάδες.

    Άλατα τύπου Epsom
    Τα άλατα Epsom επιτρέπουν στους χολόλιθους να μετακινηθούν εύκολα διαμέσου της χοληδόχου οδού. Ρίξτε ένα κουταλάκι του γλυκού από άλατα Epsom σε ένα ποτήρι χλιαρό νερό και πιείτε το πριν πέσετε για ύπνο.

    Εσπεριδοειδή
    Τα εσπεριδοειδή φρούτα περιέχουν πηκτίνη, η οποία είναι χρήσιμη στην διάσπαση των χολόλιθων.

    Χυμός μήλου και μηλόξυδο
    Το μήλο είναι ικανό να διαλύσει τις πέτρες στη χοληδόχο κύστη, όταν καταναλώνεται σε μορφή χυμού μαζί με μηλόξυδο. Το μηλικό οξύ βοηθάει στο να μαλακώσουν οι πέτρες στην χολή και το ξύδι σταματά το συκώτι από το να παράγει χοληστερόλη, που είναι υπεύθυνη για το σχηματισμό λίθων στη χοληδόχο κύστη. Αυτό το φρούτο διαλύει τις πέτρες στη χοληδόχο κύστη, αλλά, επίσης, εμποδίζει και την επανεμφάνισή τους.

    http://www.onmed.gr 

    Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!