Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Στον ψηφιακό κόσμο η εικόνα που χρησιμοποιεί κανείς στο προφίλ του στα διάφορα κοινωνικά δίκτυα αντικαθιστά την πρώτη εντύπωση, που κάποτε προκαλούσε η φυσική παρουσία ενός ατόμου.
Όπως λοιπόν, τότε, ρόλο έπαιζαν τα ρούχα και τα χρώματα που φόραγε κάποιος, οι εκφράσεις του προσώπου του και η δυναμική της χειραψίας του, τώρα καθοριστικό ρόλο παίζει η εικόνα ή φωτογραφία που προσεκτικά ή απρόσεκτα, επιλέγουμε να μας εκπροσωπήσει στο διαδικτυακό κόσμο.
Τι όμως προδίδει για εσάς η profile picture σας, έχετε, όντως, επίγνωση των  πληροφοριών που δίνετε άθελά σας ή έχετε πλήρη συνείδηση και τελικά ο αρχικός σας στόχος είναι να δημιουργήσετε ψηφιακά μια τελείως διαφορετική περσόνα από την αληθινή σας προσωπικότητα...
1. Στοιχεία για τον τρόπο ζωής σας
Μπορεί να μην το είχατε σκοπό, αλλά ανάλογα με τη φωτογραφία που χρησιμοποιείτε δίνετε πληροφορίες για το πως περνάτε την καθημερινότητά σας, αν σας αρέσει να κάνετε μαθήματα χορού ή κεραμικής. Αν δε επιλέξετε μια φωτογραφία από τα παιδικά σας χρόνια, που υπεξαιρέσατε από το οικογενειακό album και σκανάρατε, τότε δείχνετε μάλλον μια προσκόλληση στο παρελθόν, ότι κάνετε τα πράγματα που κάνατε σε αυτή την ηλικία, ότι σας αρέσει η μουσική που σας άρεσε και τότε και ότι αν μπορούσατε θα γυρίζατε το χρόνο πίσω.  Σκεφτείτε πρώτα καλά αν θέλετε να γνωρίζουν οι τρίτοι γι’ αυτές σας τις δραστηριότητες και αντιλήψεις και μετά επιλέξτε τη φωτογραφία που θα ανεβάσετε.
2. Το αν είστε σε σχέση
Εάν έχετε επιλέξει μια φωτογραφία που δείχνει εσάς, με το ζευγάρι σας, σε τρυφερό ενσταντανέ ή έστω εσάς με ένα άλλο άτομο του αντίθετου φύλου, ακόμα και αν είναι φίλος σας πάλι δίνετε την εικόνα δεσμευμένου ατόμου. Μόνο εσείς ξέρετε ότι είστε φίλοι με αυτόν στη φωτογραφία και όλοι οι άλλοι απλά υποθέτουν ότι δεν είστε ελεύθεροι.
Εάν δε έχετε για προφίλ, τη φωτογραφία του γάμου σας τότε θέλετε να διατυμπανίσετε πόσο μοδάτο γάμο κάνατε και πως πια είστε δοσμένοι στον σύντροφό της ζωής σας και δεν θα ανταποκριθείτε σε online flirting.

3. Στοιχεία για τα ενδιαφέροντά σας
Ανάλογα με την εικόνα που θα επιλέξετε, είτε είστε μέσα σε αυτή είτε όχι, μπορείτε, εφόσον το θέλετε, να δείξετε ποια είναι τα χόμπυ σας, τι σας ενδιαφέρει και τις σας ευχαριστεί περισσότερο, όπως είναι η φωτογραφίες με βιβλία ή τα καινούρια σας πατίνια. Αν επιλέξετε μια φωτογραφία με εσάς να πλέκετε ή με το νέο σας εργόχειρο θα περάσετε το αντίστοιχο μήνυμα, όπως αν σας αρέσει να μαγειρεύετε και ανεβάζετε καθημερινά φωτογραφίες με τις γαστρονομικές σας δημιουργίες.
4. Το πόσο αυτοεποίθηση έχετε
Ένα άτομο που νιώθει καλά με τον εαυτό του και την εικόνα του, θα φροντίσει να έχει στο προφίλ του μια φωτογραφία του που γελάει και κοιτάει ευθέως στην κάμερα. Είναι πολύ πιθανό μάλιστα, να αλλάζει συχνά τις φωτογραφίες του, γιατί έχει πολλές καλές και θέλει να τις δείξει όλες.
Από την άλλη ένα άτομο, με λιγότερη αυτοπεποίθηση, θα βάλει μόνο μια φωτογραφία του εαυτού του, και είναι πολύ πιθανό σύντομα να την αλλάξει με μια εικόνα που δείχνει κάτι τελείως άσχετο. Καλό είναι να δουλέψετε την αυτοπεποίθησή σας, όχι φυσικά για να έχετε περισσότερες γωνίες λήψης σας στο facebook, αλλά για να νιώθετε εσείς πρώτα καλά με την εικόνα σας.
5. Το πόσο καλλιτεχνικός είστε
Ανάλογα με τη γωνία λήψης της φωτογραφίας, την επεξεργασία στο photoshop, το φωτισμό και το φόντο, μπορεί να καταλάβει κανείς πόσο σας ενδιαφέρει η απλή απαθανάτιση της στιγμής ή η δημιουργική έκφραση της καλλιτεχνικής σας φλέβας. Εάν δεν αρκείστε σε ένα selfie, τότε ανήκετε στον καλλιτεχνικό τύπο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ένα πρόσφορο πεδίο να βγάλετε το άχτι σας που δεν γίνατε ζωγράφος.

6. Ποιο είναι το στυλ σας
Εάν αλλάζετε ανά εβδομάδα εικόνα προφίλ επιδεικνύοντας το καινούριο σας φόρεμα ή τα νέα αθλητικά που πήρατε, δίνετε την ευκαίρια στους ψηφιακούς σας φίλους να ανακαλύψουν και να διαπιστώσουν πόσο ενδιαφέρεστε για την εμφάνισή σας.
Εάν αλλάζετε την εικόνα σας, επίσης συχνά, αλλά με φωτογραφίες που σας δείχνουν να ψαρεύετε, να κάνετε σκι, να τραγουδάτε σε karaoke, να ξεχορταριάζετε την αυλή και να απλώνετε τραχανά, τότε δείχνετε στον κόσμο πόσο πολυπράγμων είστε και δεν σας ενδιαφέρει διόλου η εικόνα που δίνετε στους τρίτους. Και τα δυο στυλ είναι αποδεκτά, αρκεί να κάθε φορά να είναι αυτή είναι η εικόνα, που θέλετε να λανσάρετε.
7. Πώς βλέπετε εσείς τον εαυτό σας
Ανάλογα με το πόσο εκτίθεστε στη φωτογραφία, προδίδετε και την εικόνα που έχετε εσείς οι ίδιοι για τον εαυτό σας. Εάν αχνοφαίνεστε στη φωτογραφία, είναι πάντα υπό μια συγκεκριμένη γωνία ή επιλέγετε πάντα να φαίνεται το πρόσωπο και ποτέ το σώμα σας, αργά ή γρήγορα θα αναρωτηθεί κάποιος, γιατί οι φωτογραφίες σας είναι ενός συγκεκριμένου παντα στυλ.
Αν νιώθετε άσχημα για τον εαυτό σας, μη βιαστείτε να τον εκθέσετε στο διαδίκτυο, αλλά δώστε έμφαση στο να τον αγαπήσετε και να τον αποδεχτείτε όπως είναι.
Αν δε επιλέγετε για εικόνα προφίλ μια φωτογραφία με τα παιδιά σας και την οικογένειά σας, το μήνυμα είναι ξεκάθαρο και δηλώνει πως ο μοναδικός τρόπος που βλέπετε τον εαυτό σας είναι του γονέα και μέχρι εκεί φτάνουν τα ενδιαφέροντά σας.
Δεν είναι κακό, αλλά δεν είναι και πάντα καλό.
clickatlife.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!