Σάββατο 27 Ιουλίου 2019


Ένα από τα πρώτα ζευγάρια αθλητικά παπούτσια που παρήγαγε ποτέ η αμερικανική εταιρεία Nike πωλήθηκε χθες Τρίτη έναντι 437.500 δολαρίων σε ηλεκτρονική δημοπρασία του οίκου Sotheby’s, ποσό χωρίς ιστορικό προηγούμενο για «σνίκερς».
Το λεγόμενο Moon Shoe της πολυεθνικής εταιρείας αθλητικών ειδών προοριζόταν για τα μέλη της ομάδας στίβου των ΗΠΑ που θα έπαιρνε μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1972. Το ζευγάρι που πωλήθηκε χθες Τρίτη, το μοναδικό ανάμεσα στα 12 δείγματα που είναι γνωστό ότι φορέθηκαν ποτέ, είχε εκτιμηθεί πριν από τη δημοπρασία ότι θα συγκέντρωνε ποσό μεταξύ 110.000 και 160.000 δολαρίων.
Το προηγούμενο ρεκόρ για ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια είχε καταγραφεί το 2017, όταν πωλήθηκαν τα Converse Fastbreak που φόραγε ο Μάικλ Τζόρνταν στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων του Λος Άντζελες το 1984, έναντι 190.373 δολαρίων σε μια δημοπρασία που οργάνωσε ο οίκος SCP Auction.Αγοραστής του ζευγαριού είναι ο καναδός επιχειρηματίας Μάιλς Ναντάλ, 61 ετών, που θα εκθέτει το ζευγάρι στο ιδιωτικό του μουσείο στο Τορόντο, αναφέρει ανακοίνωση την οποία δημοσιοποίησε ο οίκος Σόθμπις.

Η Aline Asmar d'Amman επιλέχθηκε να επανασχεδιάσει το διάσημο εστιατόριο «Jules Verne», που βρίσκεται στον Πύργο του Άιφελ, 125 μέτρα πάνω από το έδαφος.
«Το να μπορείς να λες “γεια σας κυρίες” κατά την άφιξή σου σε ένα εργοτάξιο μπορεί να μην ακούγεται σημαντικό, αλλά είναι ένα μεγάλο βήμα για την ανθρωπότητα» είπε η Aline Asmar d'Amman, η αρχιτέκτονας που επιλέχθηκε να ανακαινίσει το «Jules Verne», το εστιατόριο που βρίσκεται στον δεύτερο όροφο του Πύργου του Άιφελ, 125 μέτρα πάνω από το έδαφος.
Η αρχιτέκτονας από τον Λίβανο είναι μέλος της νέας δημιουργικής ομάδας που ανέλαβε το εστιατόριο, δουλεύοντας παράλληλα με τον σεφ Frederic Anton του εστιατορίου Le Pre Catelan με αστέρι Michelin, ο οποίος στοχεύει να μετατρέψει το εστιατόριο σε «ένα μαγευτικό γαστρονομικό προορισμό στο Παρίσι».«Υπήρξαν πολλές γυναίκες που συμμετείχαν σε αυτό το πρότζεκτ» δήλωσε η αρχιτέκτονας στο WWD προσθέτοντας ότι τα περίτεχνα μεταλλικά τραπέζια είναι δημιουργίες της Marie Khouri, η οποία είναι καλλιτέχνης από τον Λίβανο με έδρα το Βανκούβερ του Καναδά.
Τα πάνελ τοίχου από καθρέφτες δημιουργήθηκαν από τη Γαλλο-Σουηδέζα καλλιτέχνη, Ingrid Donat.
«Ήθελα να προβάλλω την καλύτερη γυναικεία δημιουργικότητα» ανέφερε η Asmar d'Amman, η οποία ίδρυσε το αρχιτεκτονικό στούντιο Culture in Architecture το 2011
Το κύριο χαρακτηριστικό του εστιατορίου παραμένει η εκπληκτική πανοραμική θέα από τον Πύργο του Άιφελ, που εκτείνεται από τη Βασιλική της Ιερής Καρδιάς της Μονμάρτης έως τον Πύργο του Μονπαρνάς και τον ποταμό Σηκουάνα.
Η αρχιτέκτονας και διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων, Aline Asmar d'Amman σπούδασε Αρχιτεκτονική στην Ακαδημία Καλών Τεχνών του Λιβάνο (Α.Β.Α.) στη Βηρυτό και αποφοίτησε το 1998 με τιμητικές διακρίσεις. Το τελικό της πρότζεκτ είχε θέμα την ισχυρή σχέση μεταξύ ανθρώπου, φύσης και αρχιτεκτονικής και απέσπασε βραβείο του Υπουργείου Περιβάλλοντος της χώρας της.
Το 1999, εγκαταστάθηκε στη Γαλλία και άρχισε να συμμετέχει σε διεθνή προγράμματα, συνέδρια και εργαστήρια για το θέμα της αειφορίας, αναζητώντας δημιουργικό διάλογο μεταξύ των πολιτισμών.
Συμμετείχε στο έργο ανακαίνισης του εικονικού ξενοδοχείου στο Παρίσι Hοtel de Crillon στη διάρκεια του οποίου είχε το προνόμιο της συνεργασίας με τον εκλιπόντα Γερμανό μόδιστρο Καρλ Λάγκερφελντ.
Το εστιατόριο «Jules Verne» άνοιξε τις πύλες του ανανεωμένο στις 20 Ιουλίου.

Περίπου 13 εκατομμύρια άνθρωποι στη Βρετανία έχουν πρόβλημα με τις κλιματολογικές αλλαγές των εποχών και παρουσιάζουν αλλεργίες αλλά και συμπτώματα κρυώματος. Την κατάσταση αυτή, η χρήση του κλιματισμού στο αυτοκίνητο, την επιβαρύνει. Η Skoda, αναγνωρίζοντας το πρόβλημα, λανσάρει στο νέο Skoda Scala την τεχνολογία που επιτρέπει τη χρήση του κλιματισμού ακόμα και σε όσους έχουν σχετική ευαισθησία.
Το πρόβλημα της εποχιακής καταρροής είναι αρκετά σημαντικό για πολύ κόσμο. Για αυτούς, η Skoda προτείνει τη χρήση του κλιματισμού, με τα παράθυρα κλειστά και την ανακύκλωση του αέρα ενεργοποιημένη. Ο διζωνικός κλιματισμός του νέου Scala, χρησιμοποιεί μια νέα τεχνολογία φίλτρων με αισθητήρα ποιότητας αέρα. Έτσι εξασφαλίζεται η καλύτερη δυνατή ποιότητα στον αέρα της καμπίνας του αυτοκινήτου. Εκτός αυτού, στο τμήμα έρευνας και εξέλιξης της Skoda, έχει μελετηθεί επισταμένα η ροή του αέρα στην καμπίνα από όλους τους αεραγωγούς, στο ταμπλό αλλά και στην πίσω κονσόλα, προκειμένου να γίνεται η πιο ομαλή μεταφορά και μείωση της θερμοκρασίας.
Πηγή: newsauto.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!