Σάββατο 1 Απριλίου 2017


Οπως είναι γνωστό ο διάσημος βρετανός θεωρητικός φυσικός Στίβεν Χόκινγκ μιλάει με συνθετική φωνή. Αρχικά η προφορά ήταν αμερικανική αλλά η Intel κατάφερε να κάνει την συνθετική φωνή να ακούγεται με βρετανική προφορά.
Ο Χόκινγκ δήλωσε ότι βαρέθηκε να ακούει την συνθετική του φωνή και εξήγγειλε μια οντισιόν για τον νέο του φωνητικό εκπρόσωπο. Στην οντισιόν πήραν μέρος διάσημοι σταρ του Χόλιγουντ αλλά και διάφοροι άλλοι celebrities οι οποίοι παρακαλούν ο καθένας με τον δικό του τρόπο τον Στίβεν Χόκινγκ να τον επιλέξει. Ο διάσημος επιστήμονας σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα απαντά αναλόγως όπως για παράδειγμα στον αθυρόστομο σεφ Γκόρντον Ράμσει.
Ο Λίαμ Νίσον, ο Στίβεν Φράι, ο Εντι Ρέντμειν (που υποδύθηκε τον Χόκινγκ στην μεγάλη οθόνη), ο Τζον Μπογιέκα (πρωταγωνιστής στον νέο κύκλο ταινιών του «Πολέμου των Αστρων») και η Αννα Κέντρικ είναι ορισμένοι από τους διάσημους σταρ του Χόλιγουντ που παίρνουν μέρος στην οντισιόν. Την θέση διεκδικούν επίσης ο διάσημος συνθέτης Αντριου Λόιντ Βέμπερ και η μις Πίγκι. Τελικά η επιλογή του Στίβεν Χόκινγκ είναι μία από τις πιο χαρακτηριστικές βρετανικές φωνές, εκείνη του Μάικλ Κέιν.
Ολα αυτά βέβαια δεν έχουν πραγματική βάση αλλά έγιναν για λογαριασμό της φιλανθρωπικής οργάνωσης Comic Relief που μαγνητοσκόπησε την οντισιόν η οποία έγινε αμέσως viral στο Διαδίκτυο.
Γελάει ο κόσμος (και ο Κριστιάνο Ρονάλντο) με αυτή την προτομήΤο αεροδρόμιο της Μαδέιρα στην Πορτογαλία φέρει το όνομα του πλέον διάσημου τέκνου της: του Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος γεννήθηκε στην πρωτεύουσα Φουνσάλ στις 5 Φεβρουαρίου 1985.

 Επιλέξτε εδώ για να δείτε την εικόνα σε μεγέθυνση

Είπαν να του φτιάξουν και μια προτομή, αλλά ο καλλιτέχνης κάτι άλλο είχε στο μυαλό του. Τα εγκαίνια έγιναν με κάθε επισημότητα, παρουσία του προέδρου της Πορτογαλίας Ρεμπέλου ντε Σόουζα, του πρωθυπουργού Αντόνιο Κόστα, αλλά και του διάσημου ποδοσφαιριστή της Ρεάλ Μαδρίτης.

Τα χαμόγελα περίσσευαν, ενδεχομένως και η αμηχανία, καθώς η προτομή δεν έμοιαζε ιδιαίτερα με τον Κριστιάνο. Για την ακρίβεια, δεν έμοιαζε καθόλου με τον ποδοσφαιριστή.

»» Τι λέει ο καλλιτέχνης για το θέμα;

Δεν είναι βέβαια και η πρώτη φορά που στο νησί πέφτουν έξω στο θέμα. Ο Ρονάλντο είχε βρεθεί στα εγκαίνια ανδριάντα του στην πόλη Φουνσάλ πριν από αρκετά χρόνια. Χαμογελούσε και τότε, παρά το γεγονός ότι το άγαλμα πάλι είχε αστοχίες:


Οι άνθρωποι με επιπλέον σωματικό βάρος, σύμφωνα με έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου σε 5.000 άνδρες που το επισκέφθηκαν την τελευταία 5ετία, φαίνεται πως έχουν την απιστία στο αίμα τους.

«Σε συνδυασμό με τα ευρήματα γονιδιακών ερευνών, οι οποίες δείχνουν πως τα γονίδια που ελέγχουν το βάρος μας είναι ίδια με εκείνα που ελέγχουν τη σεξουαλική μας συμπεριφορά, οι παχύσαρκοι είναι δύο φορές πιο άπιστοι από τους αδύνατους και απολαμβάνουν διπλάσιο αριθμό σεξουαλικών επαφών», επισημαίνει ο ουρολόγος-ανδρολόγος Κωσταντίνος Κωσταντινίδης, πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών.

Η σεξουαλική συμπεριφορά είναι πρωταρχική εντολή επιβίωσης και αναπαραγωγής, όπως το αίσθημα της πείνας, υπογραμμίζει και αναφέρει πως «οι πρόγονοί μας που επιβίωσαν, ήταν αυτοί που έτρωγαν καλύτερα, αλλά και αυτοί που θα διάλεγαν τον καλύτερο και πιο υγιή σύντροφο. Δηλαδή η σεξουαλική ευφυΐα συνυπάρχει με τη διατροφική ευφυΐα».

Ίδια η αιτία που κάνει τους άνδρες ακόρεστους στο φαγητό και το σεξ;

Κάνοντας αναφορά σε πρόσφατη πολυκεντρική μελέτη στις ΗΠΑ με 100.000 υπέρβαρους και παχύσαρκους («Journal of Sexual Medicine», 2016) η οποία ερεύνησε ένα γονίδιο που βρίσκεται στα οστά και έχει σχέση με την αυξητική ορμόνη, ο κ. Κωσταντινίδης επισημαίνει ότι η μελέτη αυτή, έδειξε πως όσοι έχουν πλεονάζον σωματικό βάρος, ήταν κατά μέσο όρο πέντε εκατοστά ψηλότεροι από τους αδύνατους, έχοντας παράλληλα διπλάσια συχνότητα σεξουαλικών επαφών από εκείνους.

«Μια γνωστή πρωτεΐνη που λέγεται λεπτίνη φαίνεται πως είναι υπεύθυνη για τον έλεγχο του βάρους και της σεξουαλικής απόδοσης. Η πρωτεΐνη αυτή στους παχύσαρκους κάνει ένα αντίγραφο, που “ξεγελά” το γονίδιο κορεσμού πείνας και σεξουαλικής βουλιμίας, με τον ίδιο τρόπο. Είναι ένα γονίδιο “παραμορφωτικός καθρέπτης” γιατί ο οργανισμός που το φέρει δεν έχει την αίσθηση του κορεσμού στο φαγητό και της βαρεμάρας στο σεξ» , εξηγεί ο πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου.

Οι ανορεξικοί βόρειοι και οι ζωηροί νότιοι

Πολλοί αδύνατοι άνδρες κάνουν πρωταθλητισμό με στερήσεις και προσπάθεια για να διατηρήσουν ένα σώμα με ιδανικές αναλογίες.

Δεν πίνουν, δεν καπνίζουν, δεν φλερτάρουν, γιατί έχουν ασκητικού τύπου πρόγραμμα. Αντίθετα, πολλοί άνδρες με παραπάνω κιλά βγαίνουν, τρώνε, πίνουν, καπνίζουν, αλλά και φλερτάρουν ασύστολα. Ζουν, δηλαδή, μια πιο επικούρεια ζωή συγκριτικά με τους αδύνατους και «προγραμματισμένους» στην υγιεινή διατροφή και γυμναστική.

«Όπως οι παχύσαρκοι δεν είναι πιστοί σε δίαιτες και παραβιάζουν όλους τους κανόνες υγιούς διατροφής, έτσι και στην ερωτική ζωή παραβιάζουν τους κανόνες πίστης. Είναι οι άπιστοι της διατροφής, αλλά και του έρωτα», προσθέτει ο δρ Κωνσταντινίδης και καταλήγει: «Η έρευνά μας επιβεβαιώνει ως ένα βαθμό τη διαπίστωση του ανορεξικού, ξερακιανού Ευρωπαίου, που μας κατηγόρησε ότι τρώμε, πίνουμε και χαλάμε λεφτά στις γυναίκες, ενώ αυτοί πάνε μόνο γυμναστήριο.

Τα ευρήματά μας νομίζω ότι απενοχοποιούν τη συμπεριφορά μας ως κακομαθημένου λαού, αφού η φύση πρόβλεψε να χαρίσει τη χαρά της ζωής στους νότιους και την υγιή, ανόητη ζωή στους βόρειους, που δεν πεθαίνουν από καρδιά, αλλά αυτοκτονούν από δυστυχία.

Η έρευνα αυτή δεν είναι πρωταπριλιάτικο ψέμα, αλλά κι αν είναι, μοιάζει τόσο αληθινή, γιατί επιβεβαιώνεται από την κοινωνική παρατήρηση του κοινού νου και όχι από στατιστικές μελέτες, που συνήθως πέφτουν έξω.

Στις βόρειες χώρες έχουν γίνει μελέτες που έδειξαν πως οι κακομαθημένοι διατροφικά και σεξουαλικά άνθρωποι, είχαν προσδόκιμο ζωής δέκα χρόνια παραπάνω από τους «φρόνιμους» συμπολίτες τους».

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ:

To (θανάσιμο) εθιστικό πάθος για τον καφέ!

Εάν δεν μπορείτε να φανταστείτε μία ημέρα χωρίς μια κούπα καφέ, δεν είστε οι μόνοι. Πολλές από τις πιο διάσημες ιστορίες του κόσμου έχουν σχέση με ανθρώπους που λάτρεψαν τον καφέ.
Γνωρίζατε ότι ο Βενιαμίν Φραγκλίνος ήταν εθισμένος σε αυτό το ρόφημα; Εχετε ακούσει ότι οι Μότσαρτ, Μπαχ, Μπαλζάκ και Ναπολέων δεν μπορούσαν να ζήσουν χωρίς αυτό; Οι ιστορίες πάθους για τους αρωματικούς κόκκους του καφέ δεν έχουν τελειωμό.
Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς αυτό το «ποτό των θεών», που δημιουργήθηκε από την αντίδραση του νερού και των κόκκων καφέ. Από τον 10ο αιώνα ο καφές είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας πολλών ανθρώπων. Σήμερα, οι επιστήμονες έχουν επιβεβαιώσει ότι η κατανάλωσή του έχει πολλά πλεονεκτήματα, αλλά η υπερβολική δόση καφεΐνης μπορεί να έχει τραγικές συνέπειες για τον οργανισμό.
Η ιστορία διάσημων ανθρώπων που έπιναν μανιωδώς καφέ ξεκίνησε πριν από αιώνες και συνεχίζεται μέχρι σήμερα.
Τουλάχιστον δύο από τους πιο διάσημους κλασικούς συνθέτες του 18ου αιώνα δεν μπορούσαν να αρχίσουν τις μουσικές μελέτες τους χωρίς αυτό το ρόφημα. Ο Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ αγάπησε τον καφέ τόσο πολύ, που έγραψε μια όπερα γι' αυτόν, την περίφημη «Καντάτα του καφέ», το 1732. Το κομμάτι περιγράφει τον ρόλο του στην καθημερινή ζωή. Η όπερα περιστρέφεται γύρω από την ιστορία ενός πατέρα και της κόρης του που ήταν εθισμένοι στον καφέ. Η κόρη αναγκάστηκε στη συνέχεια να απαρνηθεί την αγάπη της για το γευστικό ποτό και παντρεύτηκε. Ωστόσο, αντί να απεξαρτηθεί από τον καφέ αποφάσισε να ψάξει για έναν άνθρωπο, ο οποίος να ήταν εθισμένος στον καφέ, όπως ήταν η ίδια. Η καντάτα τελειώνει με μια σκηνή, στην οποία οι δύο ήρωες τραγουδούν ένα σονέτο που περιγράφει πόσο καταπληκτικό είναι να πίνει κάποιος καφέ.
Ομοίως, ο Μπετόβεν είχε τεράστιο ενδιαφέρον για τον καφέ. Σύμφωνα με τον βιογράφο του, προτιμούσε το ποτό του να γίνεται με 60 κόκκους καφέ!
Οι τελευταίες στιγμές του Ναπολέοντα

Ο Ναπολέων Βοναπάρτης (φωτό πάνω) είχε πολλές περίεργες συνήθειες. Ο ηγέτης της Γαλλίας δεν μπορούσε να ζήσει χωρίς την πολιτική, τον πόλεμο, τις όμορφες γυναίκες ή έναν καφέ. Εχουν γραφτεί αρκετές ιστορίες για το πάθος του Βοναπάρτη για τον καφέ.
Λίγες ημέρες πριν από τον θάνατό του ο Marech al Bertrand καταγράφει ότι ο Ναπολέων ζητιάνευε για έναν καφέ από τον νέο «γιατρό» του Antommarchi (ήταν στην πραγματικότητα φυσικοθεραπευτής), ο οποίος του επέτρεψε μερικές κουταλιές. Ενα πρωινό είχε ρωτήσει περισσότερες από 20 φορές αν του επιτρεπόταν ένας καφές. «Μήπως οι γιατροί μού επέτρεψαν έστω μόνο μία κουταλιά;» ρωτούσε, με τον γιατρό να απαντά: «Οχι, μεγαλειότατε, δεν είναι η κατάλληλη στιγμή, το στομάχι σας είναι πολύ ερεθισμένο, θα κάνετε εμετό»!
Ο Ναπολέων πέθανε χωρίς να μπορεί να απολαύσει το ρόφημα που αγαπούσε τόσο πολύ, ωστόσο κατά τη διάρκεια των τελευταίων οδυνηρών ημερών της ζωής του κανείς δεν μπορούσε να του απαγορεύσει να πιει έστω και ένα φλιτζάνι καφέ...
Η σύντομη ζωή του Μπαλζάκ
Ο Μπαλζάκ είναι ένας από τους πιο διάσημους συγγραφείς στην ιστορία της Γαλλίας. Εζησε κατά τη διάρκεια του 19ου αιώνα στο Παρίσι και έγραψε περισσότερα από 100 βιβλία στα 51 χρόνια της ζωής του. Ο ίδιος πίστευε ότι ο καφές τού προσέφερε την έμπνευση που ζητούσε. Ο τρόπος ζωής του ήταν περισσότερο από ό,τι θα έπρεπε ανθυγιεινός. Για να αποφύγει τον ύπνο κατά τη διάρκεια της νύχτας, έπινε καφέ.
Σύμφωνα με έναν από τους πιο αγαπητούς φίλους του, τον διάσημο συγγραφέα Βίκτορ Ουγκό, ο Μπαλζάκ (φωτό δεξιά) θα μπορούσε να πίνει έως και 30 φλιτζάνια καφέ την ημέρα. Δυστυχώς, κάποια στιγμή το σώμα του είχε τόσο δηλητηριαστεί από την καφεΐνη, ώσπου πέθανε.
Οι ηγέτες της Αμερικής 
Αν ο Βενιαμίν Φραγκλίνος ζούσε σήμερα, θα μπορούσε πιθανότατα να είναι ένας μεγάλος καταναλωτής καφέ στις σύγχρονες καφετέριες. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Λονδίνο ήταν συχνός επισκέπτης στα στέκια όπου σεβιριζόταν καφές!
Ο 26ος πρόεδρος των ΗΠΑ Θεόδωρος Ρούσβελτ (φωτό δεξιά) έπινε πάνω από 4 λίτρα καφέ την ημέρα.
Σύμφωνα με τον Τόμας Τζέφερσον, ο καφές ήταν το ποτό του πολιτισμένου κόσμου. Με την πάροδο του χρόνου οι Αμερικανοί βρέθηκαν στην κορυφή της κατανάλωσης καφέ!

Μειώσεις-σοκ που φτάνουν και στο 30% στις νέες συντάξεις του Δημοσίου προκαλεί ο νέος τρόπος υπολογισμού με τις ρυθμίσεις του νόμου Κατρούγκαλου (ν. 4387/2016) που μπαίνουν σε εφαρμογή με τρεις υπουργικές αποφάσεις.
Οι μεγάλες περικοπές περιγράφονται σε εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών που περιλαμβάνει οδηγίες για την εφαρμογή των διατάξεων της παρ. 2α του άρθρου 8 του ν. 4387/2016 (A 85): “προσδιορισμός συντάξιμων αποδοχών και σχετικών κρατήσεων δημοσίων λειτουργών και υπαλλήλων”,
Να σημειωθεί ότι με τις διατάξεις του άρθρου 8 παρ. 2α του ν. 4387/2016, προσδιορίζονται οι συντάξιμες αποδοχές με βάση τις οποίες υπολογίζεται το ανταποδοτικό μέρος της σύνταξης και επί των οποίων υπολογίζονται οι ασφαλιστικές εισφορές ασφαλισμένου και εργοδότη.
Τις μεγαλύτερες απώλειες θα υποστούν όσοι αποχωρούν με 35 ή και περισσότερα έτη ασφάλισης, ειδικά αν είχαν υψηλές αποδοχές τα τελευταία 15 χρόνια, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών. Τα πλασματικά έτη συνυπολογίζονται μόνον εάν η αίτηση εξαγοράς έχει γίνει από το 2002 και μετά. Επίσης, σταματούν να απονέμονται συντάξεις σε άγαμες θυγατέρες.
Σε ό,τι αφορά τις συντάξεις χηρείας, σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών, θεσπίζεται το 55ο έτος ως όριο ηλικίας του επιζώντος συζύγου, ενώ μειώνεται σε 50% από 70% το ποσό της σύνταξης που χορηγείται στον χήρο ή τη χήρα.
Ο υπολογισμός
Ο νέος τρόπος υπολογισμού προβλέπει 2+1 στάδια:
  1. Πρώτα βγαίνει η σύνταξη που θα έπαιρνε με τον παλιό τρόπο υπολογισμού.
  2. Ακολουθεί ο υπολογισμός της νέας σύνταξης με τα ποσοστά αναπλήρωσης του νόμου 4387 για την ανταποδοτική σύνταξη. Στα 35 έτη το ποσοστό αναπλήρωσης, είναι 33,81% των συντάξιμων αποδοχών. Με το μέσο όρο αποδοχών στα 1.538 ευρώ η ανταποδοτική σύνταξη είναι 520 ευρώ. Στο ποσό αυτό προστίθεται η Εθνική Σύνταξη των 384 ευρώ και το σύνολο της σύνταξης βγαίνει στα 904 ευρώ.
  3. Υπολογίζεται η μείωση της νέας με παλιά σύνταξη που είναι 363 ευρώ ή σε ποσοστό 29% και ενεργοποιείται ο μηχανισμός της προσωπικής διαφοράς. Ο μηχανισμός αυτός προστατεύει όσους αποχωρήσουν από 13/5/2016, το 2017 και το 2018 και έχουν μειώσεις άνω του 20%.
Με τον μηχανισμό προσωπικής διαφοράς:
– Όσοι έφυγαν Δεκέμβρο 2016 και έχουν μείωση 30% θα πάρουν ως προσωπική διαφορά το 50% της μείωσης (π.χ. αν η μείωση είναι 363 ευρώ, θα έχουν μείωση 183 ευρώ και τα άλλα 183 ευρώ θα τα λαμβάνουν ως προσωπική διαφορά που μπορεί να φύγει από το 2019). Η σύνταξη του 2016 δεν θα είναι 904 ευρώ, αλλά 1.085 ευρώ λόγω της προσωπικής διαφοράς.
– Όσοι φύγουν το 2017 θα πάρουν προσωπική διαφορά το 1/3 της μείωσης, δηλαδή από τα 363 ευρώ θα έχουν μείωση 242 ευρώ και τα άλλα 121 ευρώ καταβάλλονται ως προσωπική διαφορά μέχρι νεωτέρας. Η σύνταξη του 2017 θα είναι 1.025 ευρώ.
– Όσοι φύγουν το 2018 θα πάρουν το ¼ της μείωσης ως προσωπική διαφορά, δηλαδή τα 363 της αρχικής μείωσης θα έχουν περικοπή 272 ευρώ και 91 ευρώ θα καταβάλλονται ως προσωπική διαφορά που ανά πάσα στιγμή μπορεί να καταργηθεί. Η σύνταξη με έξοδο το 2018 θα είναι 995 ευρώ.
– Όσοι φύγουν από το 2019 και μετά δεν θα έχουν καμία προσωπική διαφορά και θα υπολογιστεί ολόκληρη η μείωση, δηλαδή 363 ευρώ και σύνταξη στα 904 ευρώ.
Δεν προστατεύονται από την προσωπική διαφορά όσοι έχουν μείωση μέχρι 19,99% καθώς η εγκύκλιος προβλέπει ότι επιβαρύνονται εξαρχής όλο το ποσοστό μείωσης.
Έτσι υπάλληλος με 29 έτη (ΠΕ κατηγορία) που θα έπαιρνε 1.004 ευρώ με το παλιό καθεστώς και 818 ευρώ με το νέο τρόπο, θα έχει μείωση 19% και τη φορτώνεται εξαρχής, χωρίς καμία προσωπική διαφορά.
Δείτε περισσότερα στην ΕΓΚΥΚΛΙΟ

Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, η τρέλα που έχει πιάσει τους πάντες με το Survivor δεν περιορίζεται μόνο στη μανιώδη παρακολούθηση των επεισοδίων και τις συζητήσεις επί συζητήσεων για τις εξελίξεις.
Μέσα σε όλα, αρκετοί ζήλεψαν και τις καρύδες που τρώνε οι παίκτες, κι ας παραπονιούνται οι ίδιοι ότι δεν θέλουν ούτε να τις βλέπουν πια. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου των εμπόρων της λαχαναγοράς στου Ρέντη, Γιάννη Σιδέρη, οι πωλήσεις της καρύδας έχουν εκτιναχθεί το τελευταίο διάστημα.
“Η ινδική καρύδα είναι ένας “άγνωστος” καρπός για τους καταναλωτές. Πριν από το Survivor πουλούσαμε περίπου 10 καρύδες το δίμηνο σε πολύ συγκεκριμένους πελάτες, πλέον η ζήτηση έχει πολλαπλασιαστεί και πουλάμε τον ίδιο αριθμό την εβδομάδα. Η ζήτηση δηλαδή έχει οκταπλασιαστεί!”, ανέφερε χαρακτηριστικά.
Αν πάλι η ιδέα της ωμής καρύδας -ή και της ψητής όπως την τρώνε στο Survivor-, δεν αρέσει πολύ και κάποιοι θέλουν να απολαύσουν την ξεχωριστή της γεύση, υπάρχουν και άλλα προϊόντα καρύδας που μπορούν να το κάνουν και επίσης κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά.
ΠΗΓΗ: olivemagazine.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!