Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

Δεν είναι λίγες οι φορές που η Ελλάδα έχει αποτελέσει πηγή έμπνευσης για το εξωτερικό, από την αρχαία χρόνια ως και σήμερα, στο τομέα της παιδείας, της αρχιτεκτονικής, της ιστορίας, των επιστημών και σίγουρα της τέχνης. Κομμάτι της τέχνης; Ο κινηματογράφος.
Αδύνατον επομένως να μην εμπνεύσουν τα ελληνικά νησιά μας μερικές από τις πιο σπουδαίες ταινίες, τις πιο μεγάλες παραγωγές και δημιουργίες που συζητήθηκαν με φυσικό σκηνικό την Ελλάδα, τα τοπία της και τους χαρακτήρες των ανθρώπων της!
Αυτές είναι μερικές από τις πολύ γνωστές ταινίες, παλαιότερες και πιο πρόσφατες, που γυρίστηκαν στα μαγικά ελληνικά νησιά και δημιούργησαν άριστες εντυπώσεις:
Mamma mia - Σκιάθος, Σκόπελος
Τα γραφικά τοπία σε συνδυασμό με την Meryl Streep να τραγουδάει η ίδια σχεδόν όλα τα τραγούδια (όπως εκεί στην πλαγιά και με την φουσκοθαλασσιά που λέει το “The Winner Takes It All”) νοιώθεις μία happy hour ανατριχίλα να περνάει από πάνω σου με το Mamma Mia. Τα δύο νησιά έβαλαν τα καλύτερά τους, όπως και η περιοχή Μούρεσι του ανατολικού Πηλίου όπου γυρίστηκε η σκηνή του Dancing Queen.
Το παιδί και το δελφίνι - Ύδρα
Σε ποιόν δεν έχει μείνει αξέχαστο το «Τι είναι αυτό που το λένε αγάπη;» δια στόματος Sophias Loren; Μετά το έξοχο «Το Παιδί και το Δελφίνι» ακολούθησαν τα «Phaedra» με την Μελίνα Μερκούρη (1962),  «Ραντεβού στην Ύδρα», στο νησί του έρωτα (1963) και το «Πλοίο της Τρελής» (2002).
Lara Croft: Tomb Raider, Το Λίκνο της Ζωής - Σαντορίνη
Το περίφημο ηλιοβασίλεμα του νησιού δεν έχει προκαλέσει μόνο το ενδιαφέρον εκατομμυρίων Ασιατών που πλημμυρίζουν με τις φωτογραφικές τους κάθε γωνιά του, αλλά και τους παραγωγούς του Hollywood. Τουλάχιστον σε τρεις περιπτώσεις. Πιο γνωστή φυσικά το «Lara Croft: Tomb Raider, Το Λίκνο της Ζωής – Cradle of Life» του 2003, όπου φυσικά η Angelina Jolie γύρισε τα περισσότερα πλάνα στο στούντιο παρά στο νησί, στη συνέχεια έχουμε το
 νεανικό «Ένα Μπλουτζίν για Τέσσερις» (2005), ενώ το 1982 γυρίστηκε στο νησί το «Summer Lovers» που εκμεταλλεύτηκε στο έπακρον τις ομορφιές του νησιού, όπως και την ομορφιά της Daryl Hannah.
Απέραντο Γαλάζιο – Αμοργός
Το «Απέραντο Γαλάζιο» με γυρίσματα και στην Ελλάδα, συγκεκριμένα στην Αμοργό και την Ιο, παρουσιάζεται στην αρχική του μορφή που αγγίζει κάθε ψυχή ρομαντική ή μη: ένα παραμύθι για κάποιον «άνθρωπο-δελφίνι» που έχει να διαλέξει ανάμεσα στην αγάπη του για τους βυθούς και στον έρωτα με μια «θνητή»...
Το μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι – Κεφαλονιά
Η αξέχαστη ιστορία της νεαρής Κεφαλλονίτισσας που ερωτεύεται έναν Ιταλό λοχαγό μεσάζοντος -Nicola Cage-  του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου είναι σκηνοθετημένη με επαγγελματισμό και όραμα. Απόλυτα κερδισμένη, από τα γυρίσματα της ταινίας, βγήκε η Κεφαλονιά, της οποίας τα θαυμάσια τοπία αναδεικνύονται μοναδικά.
Τα Κανόνια του Ναβαρόνε – Ρόδος
Έγραψε ιστορία αυτή η ταινία με το τρομερό καστ, αλλά και τις όμορφες σκηνές που έχουν γυριστεί κυρίως στη Λίνδο και κατά δεύτερο λόγο στην Παλιά Πόλη. Ενώ το φιλμ «Η Απόδραση στην Αθήνα» προτίμησε το χωριό Καλυθιές.
Shirley Valentine – Μύκονος
Στην Μύκονο έχουμε την βρετανίδα νοικοκυρά που πάει και ξεσαλώνει με τον ταβερνιάρη στην περιοχή του Αγ. Ιωάννη στο «Shirley Valentine» (1989), ενώ στο πρόσφατο «Kings of Mykonos» και η Ζέτα Μακρυπούλια έκανε το κινηματογραφικό κομμάτι της στο νησί.
Ζορμπά the Greek – Κρήτη
Το περίφημο συρτάκι στο all time classic «Ζορμπά the Greek», χορεύτηκε στη χερσόνησο του Ακρωτηρίου, στο χωριό Σταυρός! Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι στο πανέμορφο νησί γυρίστηκαν, την ίδια χρονιά μάλιστα, «Οι Χάντρες του Φεγγαριού», «Τα Ίχνη Οδηγούν στην Κρήτη», αλλά και «ο Χριστός Ξανασταυρώνεται».
Mediterraneo – Καστελόριζο
Ακόμα μια ταινία που θα μείνει στην μνήμη όλων με την Βάνα Μπάρμπα να προσπαθεί να ξελογιάσει τους ιταλούς στρατιώτες στο υπέροχο γραφικό νησάκι. Μετά, εμφανίστηκε ο Γιωργάκης…
Κάθε ταινία και ένα ξεχωριστό κομμάτι της Ελλάδας! Και αν δεν έχετε αποφασίσει ακόμα που θα πάτε διακοπές είτε είστε φανατικοί κινηματογραφόφιλοι ή όχι, μπορείτε φέτος να επιλέξτε άμεσα αρκεί να δείτε τις παραπάνω ταινίες. Και η επιλογή θα είναι ξεκάθαρη.
echoes.gr
Έρευνα του κρατικού πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης σχετικά με την επίδραση του στοματικού έρωτα στην ψυχολογική υγεία των γυναικών φέρνει... ικανοποίηση σε άντρες και γυναίκες σε όλο τον κόσμο.

Για τις ανάγκες της έρευνας, η οποία δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Archives of Sexual Behavior, οι επιστήμονες εξέτασαν τις περιπτώσεις 293 γυναικών. Συγκέντρωσαν στοιχεία για την σεξουαλική τους ζωή και την πνευματική τους υγεία και ευτυχία.

Διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες που επιδίδονταν σε στοματικό σεξ με τους ερωτικούς συντρόφους τους ήταν πιο ευτυχισμένες και ικανοποιημένες με την ζωή τους.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, το αντρικό σπέρμα περιέχει χημικές ουσίες, οι οποίες όχι μόνο βελτιώνουν την ψυχική διάθεση, αλλά βοηθούν τις γυναίκες να έχουν καλύτερο ύπνο και να αναπτύξουν περισσότερο τα συναισθήματα αγάπης προς τον σύντροφό τους.

Συγκεκριμένα, το αντρικό σπέρμα περιέχει:

-κορτιζόλη, η οποία αυξάνει τα συναισθήματα αγάπης και συντροφικότητας

-οιστρόνη και οξυτοκίνη, ορμόνες που βελτιώνουν την ψυχολογική διάθεση

-θυροτροπίνη, ορμόνη η οποία βοηθάει να καταπολεμήσει ο οργανισμός την κατάθλιψη, όπως και η σεροτονίνη

-μελατονίνη, η οποία βοηθάει τη γυναίκα να έχει καλύτερης ποιότητας ύπνο

Η έρευνα έδειξε επίσης ότι οι γυναίκες που δεν επιδίδονταν σε στοματικό σεξ παρουσίαζαν όμοια συμπτώματα κατάθλιψης με εκείνες τις γυναίκες που απείχαν εντελώς από κάθε σεξουαλική επαφή.

http://www.onmed.gr
Τα φιστίκια αποτελούν μια από τις πιο «δημοφιλείς» τροφές που προκαλούν αλλεργίες.

Με δεδομένο ότι τα φιστίκια βρίσκονται σε πλήθος αλμυρών και γλυκών τροφών όσοι είναι αλλεργικοί στα φιστίκια πρέπει να προσέχουν συνεχώς τι τρώνε για να μην αντιμετωπίσουν πρόβλημα.

Αμερικανοί ερευνητές έχουν ξεκινήσει την προσπάθεια δημιουργίας ενός νέου είδους φιστικιών που δεν θα προκαλούν αλλεργίες.

Οι πρωτεΐνες
Εχει διαπιστωθεί ότι τα φιστίκια περιέχουν κάποιες πρωτεΐνες που προκαλούν ηπιότερες αλλά και ιδιαίτερα έντονες (ακόμη και θανατηφόρες) αλλεργικές αντιδράσεις. Το ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπου εντοπίζει αυτές τις πρωτεΐνες και αντισώματα πηγαίνουν και «γαντζώνονται» πάνω τους προκαλώντας τις αλλεργικές αντιδράσεις.

Ερευνητές της Υπηρεσίας Γεωργικής Ερευνας του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ αναπτύσσουν ένα είδος φιστικιού (της ποικιλίας κάσιους) τις πρωτεΐνες του οποίου δεν θα αναγνωρίζει το ανοσοποιητικό σύστημα και έτσι θα περνούν απαρατήρητες από αυτό.

Οι ερευνητές αναφέρουν ότι έχουν βρει τον τρόπο να τροποποιήσουν τις πρωτεΐνες ώστε να μην εντοπίζονται από το ανοσοποιητικό σύστημα. Μένει τώρα η ολοκλήρωση της ανάπτυξης του φιστικιού και φυσικά οι κλινικές δοκιμές του.

Αν όλα πάνε καλά σε 2-3 χρόνια θα κυκλοφορήσει στην αγορά το νέο αντιαλλεργικό φιστίκι. Μάλιστα οι ερευνητές δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν την προσπάθεια τους για να δημιουργήσουν και άλλα είδη αντιαλλεργικών ξηρών καρπών.

tovima.gr
Τον επόμενο μήνα δεν θα δούμε μόνο ένα μεγαλύτερο iPhone

H Apple μπορεί και να παρουσιάσει αυτό που ονομάζουμε όλοι μέχρι στιγμή ως iWatch νωρίτερα από την ημερομηνία που υπολογίζαμε αν λάβουμε υπόψιν τα όσα είπε ο πολύ αξιόπιστος John Gruber της Daring Fireball.

Σε blog ποστ του σήμερα ο επί χρόνια πολύ καλά πληροφορημένος και δικτυωμένος σε θέματα Apple, Gruber, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η εταιρεία θα ανακοινώσει το «wrist wearable thing» τον επόμενο μήνα.

Η αναφορά αυτή του Gruber είναι τελείως αντίθετη με όλες τις τελευταίες φήμες που θέλανε την Apple να λανσάρει το iWatch της τον Οκτώβριο. Αν λάβουμε όμως υπόψιν την φανταστική ευστοχία του Gruber σε προηγούμενες ανακοινώσεις τότε ίσως το Σεπτέμβριο να δούμε πολλά περισσότερο από μόνο ένα μεγαλύτερο iPhone.

O Gruber απαντώντας λοιπόν σε δημοσίευμα της Verge για το Moto 360 dock φόρτισης έγραψε συγκεκριμένα:

«Όπως όλα δείχνουν οι σχεδιαστές της Motorola προσπάθησαν να τραβήξουν όσο καλύτερα μπορούσαν την προσοχή στην ηλίθια επίπεδη οθόνη του 360. Το όλο σκηνικό θα γίνει πιο αστείο αν δεν μπορέσουν να το βγάλουν στην αγορά πριν η Apple ανακοινώσει το δικό της wearable τον επόμενο μήνα».

Στην αντίπερα όχθη έχουμε τον επίσης έγκυρο ανταποκριτή σε θέματα της Apple John Paczkowski του Recode που ήταν ο πρώτος που έδωσε στην δημοσιότητα την είδηση πως η Apple ετοιμάζει ένα media event για τις 9 Σεπτεμβρίου αλλά για τον ίδιο η πρόβλεψη του για την παρουσίαση του iWatch είναι σε ένα διαφορετικό event τον Οκτώβριο.

Δύσκολο λοιπόν ακόμη και για τους έμπειρους δημοσιογράφους σε ανακοινώσεις της Apple να συγκλίνουν ως προς το πότε η Apple θα μας παρουσιάσει το «next big thing».

http://peiraxtiri.gr

Μετά από έναν χρόνο λειτουργίας της υπηρεσίας Android Device Manager, η Google προχωρά σε νέα αναβάθμιση που φέρνει πολλές επιδιορθώσεις μικροπροβλημάτων και ένα νέο πολύ χρήσιμο εργαλείο.

Όπως πιθανότατα γνωρίζετε, το Android Device Manager προσφέρει στον χρήστη τη δυνατότητα να εντοπίζει τη συσκευή του στην περίπτωση που την έχει χάσει ή έχει κλαπεί, να προχωρά σε απενεργοποίηση και διαγραφή των δεδομένων κλπ.

Η νέα λειτουργία επιτρέπει στον χρήστη να προσθέσει έναν αριθμό τηλεφώνου στον οποίο θα μπορεί να καλέσει αυτός που βρήκε τη συσκευή για να την επιστρέψει, αν φυσικά έχει την καλή θέληση.

Πηγή: techgear.gr
Αν θέλετε να καταπολεμήσετε τη χαλάρωση και να απαλλαχτείτε από το τοπικό λίπος στην κοιλιά, τότε δεν έχετε παρά να μπείτε γρήγορα στην κουζίνα και να παρασκευάσετε το χυμό που τονώσει τους κοιλιακούς σας.

Είναι εξαιρετικά θρεπτικός, ενεργοποιεί το μεταβολισμό και συμβάλλει στη διάλυση του συσσωρευμένου λίπους. Δοκιμάστε τον τώρα!

Υλικά:

Φουντούκια: σούπερ αντιοξειδωτικά και πλούσια σε βιταμίνη E
½ ποτήρι χυμό πορτοκάλι: πλούσιος σε βιταμίνη C ½
Μήλο: πλούσιο σε πηκτίνη και φυτικές ίνες ½
Μπανάνα: πλούσια σε κάλιο
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι: αντισηπτικό και μικροβιοκτόνο
Λίγη κανέλλα: αντιοξειδωτική με μηδέν θερμίδες

Εκτέλεση:
Ρίχνετε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και ανακατεύετε καλά μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί. Απολαύστε το χυμό σας παγωμένο ως πρωινό ή δεκατιανό.

http://www.4news.gr 
Νεκρός, σε καθιστή θέση, με μία ζώνη γύρω από τον λαιμό του βρέθηκε ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός Ρόμπιν Ουίλιαμς, ενώ νωρίτερα είχε προσπαθήσει να βάλει τέλος στη ζωή του, κόβοντας τις φλέβες του. Μέσα στο δωμάτιο δεν βρέθηκε σημείωμα.

Αργά το βράδυ ανακοινώθηκε και επίσημα ότι ο 63χρονος κωμικός αυτοκτόνησε σε δωμάτιο του σπιτιού του. Βρέθηκε με τη ζώνη του στον λαιμό, απαγχονισμένος.

Μάλιστα, πριν κρεμαστεί από την πόρτα του δωματίου, είχε προσπαθήσει να κόψει τις φλέβες του με ένα μαχαίρι, το οποίο βρέθηκε στο σημείο.

Ο προσωπικός του βοηθός τον αντίκρισε σε καθιστή θέση, ενώ το σώμα του ήταν λίγο πάνω από το έδαφος. Η σύζυγός του είχε φύγει από το σπίτι, καθώς θεώρησε ότι κοιμόταν.

Ο άνθρωπος που με τη ζωντάνια του, το χιούμορ και το αστείρευτο ταλέντο του έδινε ζωή σε εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο, αποφάσισε να δώσει τέλος στη δική του.

Φαίνεται ότι την μεγαλύτερη αλήθεια για τον Ρόμπιν Ουίλιαμς είπε ο κωμικός Τζιμ Νόρτον: «Δεν έβλεπε τον εαυτό του με τον τρόπο που τον βλέπαμε όλοι οι υπόλοιποι».

Οι 9 κορυφαίες στιγμές του Ουίλιαμς


Πίσω από το χαμόγελο του διάσημου ηθοποιού κρυβόταν μία πολύχρονη μάχη με την κατάθλιψη και τον εθισμό σε ναρκωτικά και αλκοόλ.

Η τελευταία φορά που ο Ουίλιαμς εισήχθη σε κλινική αποτοξίνωσης ήταν περίπου πριν έναν μήνα. Ο ίδιος δεν έκρυψε ποτέ τις αδυναμίες του.

Για τον λόγο αυτό, άλλωστε, και λατρεύτηκε ακόμη περισσότερο. Άνθρωποι από ολόκληρο τον κόσμο που δίνουν μάχη με την κατάθλιψη, βλέποντας το είδωλό τους να μιλά ανοικτά για το πρόβλημά του, ένιωσαν ότι δεν είναι μόνοι.
Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο Ουίλιαμς είχε και οικονομικά προβλήματα. Ένας οικογενειακός του φίλος είπε ότι είχε μιλήσει μαζί του το τελευταίο διάστημα και είχε ακουστεί πολύ απόμακρος.

Ο ίδιος ο κωμικός είχε τονίσει σε συνέντευξή του, πριν από έναν χρόνο, ότι του ήταν πολύ δύσκολο να αντιμετωπίσει το διαζύγιό του.

«Το διαζύγιο είναι ακριβό. Είναι σαν να ξεριζώνεις την καρδιά σου μέσα από το πορτοφόλι σου», είχε πει χαρακτηριστικά.

Το TMZ ανέφερε ότι ο οσκαρικός ηθοποιός είχε προνοήσει ώστε τα τρία του παιδιά να μην έχουν ποτέ οικονομικές δυσκολίες, ενώ φρόντιζε επίσης ώστε να μην είναι σπάταλοι, όσο είναι ακόμη νέοι. Έτσι, αποφάσισε ότι θα τους έδινε τα χρήματα σε τρεις δόσεις, αρχίζοντας από την ηλικία των 21 χρόνων.

Τραγική ειρωνεία
«Η αυτοκτονία είναι η μόνιμη λύση σε προσωρινά προβλήματα». Αυτή ήταν φράση που είχε πει ο Ρόμπιν Ουίλιαμς στην ταινία «Ο καλύτερος μπαμπάς του κόσμου» στην οποία υποδυόταν έναν καθηγητή αγγλικών και ανύπαντρο πατέρα που είχε όνειρο της ζωής του να γίνει διάσημος συγγραφέας.

real.gr
Ο 49χρονος Ντομένικο Μανκούζο Χόγιος από την Κολομβία που τα τελευταία χρόνια είχε εγκαταλείψει την πατρίδα του για την Ιταλία συνελήφθη από την ιταλική αστυνομία καθώς κατηγορείται για... 130 φόνους.

Ο Κολομβιανός που παρουσίαζε την εικόνα του βαθιά θρησκευόμενου ήταν ένας από τους πλέον καταζητούμενους εμπόρους ναρκωτικών και δολοφόνους της χώρας του.

Οι άνδρες των τοπικών αρχών σε συνεργασία με την Interpol και την αρμόδια υπηρεσία της ιταλικής αστυνομίας εντόπισαν τα ίχνη του, τον παρακολούθησαν και τον συνέλαβαν την ώρα που έμπαινε στο διαμέρισμά του. Μάλιστα, είχε το θράσος και την ψυχραιμία την ώρα της σύλληψης να ρωτήσει αν είχε βλάψει την Ιταλία.

Οι άνθρωποι που τον γνώριζαν έμειναν έκπληκτοι με την είδηση, ενώ ακόμα και ο ιερέας της εκκλησίας δυσκολευόταν να συνειδητοποιήσει ότι ο πιστός που συναντούσε σχεδόν πιο συχνά από όλους τους υπόλοιπους είχε εκτελέσει 130 ανθρώπους.

http://www.thestival.gr
Η Πάργα, το Ναύπλιο και η Σκιάθος αποτελούν τις δημοφιλέστερες των επιλογών των Ελλήνων για το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου, σύμφωνα με τη μηχανή αναζήτησης και σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών www.trivago.gr…
Η μικρή πόλη της Πρέβεζας, η Πάργα με τιμή διανυκτέρευσης 92 ευρώ, αποτελεί τη δημοφιλέστερη επιλογή των Ελλήνων για το επερχόμενο τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου.
Στη δεύτερη θέση βρίσκεται το Ναύπλιο με τιμή διανυκτέρευσης 85 ευρώ, όσο και η Σκιάθος η οποία βρίσκεται στην τρίτη θέση.
Η λίστα των δημοφιλέστερων προορισμών που κατήρτισε η μηχανή αναζήτησης και σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών www.trivago.gr, τα συνδυάζει όλα. Από αμιγώς οικογενειακούς προορισμούς όπως τα Σύβοτα Θεσπρωτίας και ο Νέος Μαρμαράς Χαλκιδικής, μέχρι προορισμούς γνωστούς για τις ξέφρενες βραδιές όπως η Καλλιθέα Χαλκιδικής και το νησί των Ανέμων.
Ακριβώς το ίδιο ισχύει και για τις μέσες τιμές διανυκτέρευσης των εν λόγω προορισμών για το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου, με την ψαλίδα να ανοίγει στα 51 ευρώ (Αγία Μαρίνα Αίγινα) και να κλείνει στα 252 ευρώ ανά διανυκτέρευση (Μύκονο).
Σημειώνεται ότι η εν λόγω λίστα προήλθε από τις αναζητήσεις που έλαβαν χώρα στην ελληνική πλατφόρμα από την 1η Μαΐου μέχρι και τις 31 Ιουλίου για ταξίδια διακοπών που θα πραγματοποιηθούν από τις 14 Αυγούστου μέχρι και τις 18 Αυγούστου:


Πηγή:euro2day.gr
Η Γκουίνεθ Μοντενέγκρο είναι μια επιτυχημένη επιχειρηματίας. Το παρόν της, όμως, είναι εντελώς αδιάφορο σε σχέση με το παρελθόν της. Διότι πριν φτάσει στο σημερινό σημείο επαγγελματικής καταξίωσης, ήταν συνοδός ανδρών. Ανήκε δηλαδή στη βιομηχανία του σεξ, στην οποία μάλιστα έκανε θραύση, κατά δήλωσή της. Αλλωστε λέει πως έχει κοιμηθεί με 10.091 άντρες! Όλα αυτά σε 15 συναπτά χρόνια καριέρας ως escort girl και μάλιστα υψηλού επιπέδου, καθώς για κάθε συνεύρεσή της χρέωνε από 500 έως 1000 δολάρια. Τιμή αρκετά τσιμπημένη την οποία μπορούσαν να αντέξουν συγκεκριμένες… τσέπες. Η ζωή της, εκείνη την περίοδο, όπως γράφει η Daily Mail ήταν γεμάτη από σεξ, αλκοόλ και ναρκωτικά και η βάση της ήταν η Μελβούρνη της Αυστραλίας.
aftodioikisi.gr
Ψάχνετε να βρείτε πράγματα που θα σας βοηθήσουν για να ζήσετε μία τρομερή ζωή; Η καλύτερη πηγή είναι ο Τσαρλς Μπουκόφσκι, ο Αμερικανός συγγραφέας, ποιητής και μυθιστοριογράφος, που μοιράστηκε τις «αφιλτράριστες» απόψεις του για τα πάντα, από την τέχνη μέχρι το θάνατο.
Απολαύστε τη σοφία του μέσα από τις πολύτιμες συμβουλές του, μέσα από γνωστά αποσπάσματα.

 

1. Μην συμβιβάζεστε

«Ηθελα όλο τον κόσμο ή τίποτα».
Δεν θα έπρεπε να συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο από αυτό που απολύτως αξίζετε ή επιθυμείτε. Προσπαθήστε για το καλύτερο και μην δέχεστε τίποτα άλλο εκτός από αυτό που θα σας ικανοποιήσει πλήρως. Δεν έχει αξία να παρατήσετε τους στόχους σας απλά και μόνο για να συμβιβαστείτε για κάτι λιγότερο που θα σας αφήσει να εύχεστε για κάτι περισσότερο και να ζείτε μέσα στη θλίψη.

 

2. Αγαπήστε τον εαυτό σας

«Ποτέ δεν γνώρισα κανέναν άλλο άνδρα, ο οποίος θα προτιμούσα να είμαι. Και ακόμα και αν αυτό είναι μια αυταπάτη, είναι μια τυχερή αυταπάτη».
Κανείς δεν είναι τέλειος, αυτό είναι σίγουρο, αλλά δεν υπάρχει λόγος να τυραννάτε τον εαυτό σας για αυτό το λόγο. Σταματήστε να κριτικάρετε το κάθε τι στον εαυτό σας, κάθε τι που θα μπορούσατε να αλλάξετε και δείξτε στον εαυτό σας λίγη αγάπη. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να προσπαθείτε για αυτοβελτίωση, αλλά απλά γίνετε ο μεγαλύτερος θαυμαστής του εαυτού σας, ό,τι και αν συμβαίνει.

 

3. Ζήστε τη ζωή στο έπακρο

«Αυτό που είναι τρομερό, δεν είναι ο θάνατος αλλά οι ζωές που οι άνθρωποι ζουν ή δεν ζουν μέχρι να πεθάνουν» – «Μερικοί άνθρωποι δεν τρελαίνονται ποτέ. Πραγματικά τι απαίσιες ζωές θα πρέπει να ζουν».
Θέλετε να κάνετε ελεύθερη πτώση αλλά δεν το έχετε κάνει ποτέ; Κάντε το βήμα. Θέλετε να πάρετε πτυχίο στην ιστορία της τέχνης αλλά δεν ξέρετε σε τι θα σας χρησίμευε; Είναι καιρός να γραφτείτε. Εχετε μόνο μια ζωή, οπότε καλύτερα να τη ζήσετε στο έπακρο , τώρα αμέσως. Γιατί να περιμένετε για αργότερα;

 

4. Μην φοβάστε τον πόνο,

χωρίς αυτόν δεν θα μπορούσατε να βιώσετε την ευτυχία.

«Πρέπει να πεθάνεις μερικές φορές, πριν μπορέσεις πραγματικά να ζήσεις»
Πόνος, θλίψη, θυμός, άγχος – αρνητικά αισθήματα σαν και αυτά μπορεί να είναι επίπονα μερικές φορές. Όμως, δεν μπορείς να εκτιμήσεις πλήρως τα καλά συναισθήματα που έχει να σου προσφέρει η ζωή χωρίς πρώτα να βιώσεις τα άσχημα. Οπότε, όταν νομίζετε πως έχετε πιάσει πάτο, θυμηθείτε πως ο μόνος δρόμος πλέον είναι η ανηφόρα και ο πόνος που νιώθετε τη συγκεκριμένη στιγμή θα κάνει την ευτυχία πιο γλυκιά αργότερα.

 

5. Να είστε ο εαυτός σας και χωρίς ντροπή να το εκφράζετε σε ο,τιδήποτε κάνετε.

«Είναι καλύτερο να κάνετε κάτι βαρετό με στυλ, παρά κάτι επικίνδυνο χωρίς στυλ».
Μην φοβάστε να είστε ο εαυτός σας – ο Τσαρλς Μπουκόφσκι σίγουρα δεν δίσταζε. Πάντα να δείχνετε τον πραγματικό σας εαυτό και τον πραγματικό σας χαρακτήρα. Είναι καλύτερα να ζήσετε πραγματικά παρά να προσπαθείτε να προσποιείστε να γίνετε κάτι που δεν είστε, μόνο και μόνο για να είστε αρεστοί στους άλλους. Αλλωστε, ποιος νοιάζεται για το τι πιστεύουν οι άλλοι;

 

6. Είστε δυνατότεροι απ’ ότι νομίζετε

«Μερικές φορές σηκώνεστε απ’ το κρεβάτι το πρωί και σκέφτεστε δεν πρόκειται να τα καταφέρω, αλλά γελάτε μέσα σας… θυμηθείτε όλες τις στιγμές που έχετε νιώσει έτσι».
Η ζωή είναι γεμάτη δοκιμασίες και δυσκολίες – το ξέρετε, και πιθανόν το έχετε ζήσει πολλές φορές. Παρ’ όλα αυτά πάντα καταφέρνετε να επιβιώσετε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Θυμηθείτε πάντα πως είστε δυνατότεροι απ’ ότι νομίζετε και ότι το έχετε μέσα σας αυτό που χρειάζεται για να ξεπεράσετε τις δυσκολίες.

 

7. Μην φοβάστε τον θάνατο

«Εχω τον θάνατο μέσα στην αριστερή μου τσέπη. Μερικές φορές τον βγάζω έξω και του μιλάω: Γεια σου μωρό μου, τι κάνεις; Πότε θα έλθεις να με πάρεις; Θα είμαι έτοιμος» – «Δεν υπάρχει τίποτα για να θρηνήσεις για τον θάνατο, περισσότερο απ’ ότι δεν υπάρχει για να θρηνήσεις για ένα λουλούδι που μεγαλώνει».
Ο θάνατος είναι αναπόφευκτος, οπότε γιατί να περάσεις τη ζωή του ανησυχώντας για αυτόν; Αντί να τρελαίνεστε για το πότε θα πεθάνετε, επωφεληθείτε από τη ζωή που έχετε. Είναι
πολύ πιο χρήσιμο να γιορτάζετε τη ζωή από το να φοβάστε τον θάνατο, και μάλλον θα είστε πολύ πιο ευτυχισμένοι.

 

8. Εχετε εμπιστοσύνη στον εαυτό σας

«Το πρόβλημα με τον κόσμο είναι ότι οι έξυπνοι άνθρωποι είναι γεμάτοι αμφιβολίες»
Είστε καταπληκτικοί και το μόνο που έχετε να κάνετε για να αφήσετε να λάμψουν τα πραγματικά σας ταλέντα είναι να τα πιστέψετε. Εχετε απόλυτη εμπιστοσύνη στον εαυτό σας και ίσως εκπλαγείτε με όσα μπορείτε να καταφέρετε.

 

9. Υπάρχουν πολύ χειρότερα πράγματα από την μοναξιά.

«Υπάρχουν πολύ χειρότερα πράγματα από το να είσαι μόνος, όμως συχνά παίρνει δεκαετίες να το συνειδητοποιήσετε και συχνά όταν το κάνετε είναι πολύ αργά και δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το πολύ αργά» – «Δεν ήμουν μισάνθρωπος ούτε μισογύνης, αλλά μου άρεσε να είμαι μόνος μου. Ενιωθε ωραία να κάθομαι μόνος σε έναν μικρό χώρο, να καπνίζω και να πίνω. Ημουν πάντα καλή παρέα για τον εαυτό μου».
Είναι εύκολο να φοβάσαι να είσαι μόνος σου, και η συντροφιά των άλλων πολλές φορές λειτουργεί σαν δίκτυ ασφαλείας. Όμως, υπάρχουν πολύ χειρότερα πράγματα από τη μοναξιά, και δεν υπάρχει λόγος να παγιδευτείτε στο να είστε μόνος σας όταν αυτός ο χρόνος μπορεί να «δαπανηθεί» σε πιο ικανοποιητικά και χαρούμενα πράγματα. Μάθετε να εκτιμάτε τον εαυτό σας χωρίς να υπάρχουν άλλοι και εκτιμήστε τον χρόνο που περνάτε μόνοι σας.

 

10. Η ζωή απλά συμβαίνει, μην την παίρνετε πάντα τόσο σοβαρά.

«Μερικές φορές απλά πρέπει να κατουρήσεις στον νεροχύτη».
Απρόσμενα, ακόμα και
τρελά πράγματα είναι βέβαιο ότι θα συμβούν στη ζωή και μερικές φορές απλά θα πρέπει να τα δέχεστε. Μην παγιδεύεστε στην τελειότητα και φροντίστε να ξελαφρώνετε μερικές φορές. Δεν υπάρχει λόγος να παίρνετε τα πάντα σοβαρά και μερικές φορές το μόνο που χρειάζεται είναι να διασκεδάσετε!

http://www.4news.gr
Κάλλιο αργά παρά ποτέ. Ο Ντάνιελ Ράντκλιφ, τρία χρόνια μετά την τελευταία ταινία της σειράς «Χάρι Πότερ», παραδέχτηκε αυτό που είχε καταλάβει και η πλειονότητα των θεατών· ότι η ερμηνεία του στον πρωταγωνιστικό ρόλο δεν είναι κάτι για το οποίο θα πρέπει να υπερηφανεύεται. Με διάθεση αυτοκριτικής, ο 25χρονος ηθοποιός μίλησε στη βρετανική Daily Mail και χαρακτήρισε το παίξιμό του «αυτάρεσκο» και «μονοδιάστατο». Θεωρεί ότι η καλύτερη στιγμή του ήταν η πέμπτη ταινία («Ο Χάρι Πότερ και το Τάγμα του Φοίνικα») - «εκεί φαίνεται μια πρόοδος» σημειώνει - και χειρότερη η έκτη («Ο Χάρι Πότερ και ο Ημίαιμος Πρίγκιψ») - «δεν αντέχω να με βλέπω» εξομολογείται ο Ράντκλιφ.
tanea.gr
Ο χολιγουντιανός αστέρας των ταινιών δράσης και τραγουδιστής Στίβεν Σιγκάλ για μια ακόμη φορά τάχθηκε πιστά υπέρ της Μόσχας δηλώνοντας «είμαι Ρώσος» κατά τη...
διάρκεια εμφάνισής του σε ποδηλατικό και πυγμαχικό σόου που διοργανώθηκε το Σαββατοκύριακο στην χερσόνησο της Κριμαίας την οποία πρόσφατα προσάρτησε στην επικράτεια της η ρωσική ομοσπονδία.
Ο Σιγκάλ όπως φαίνεται σε τηλεοπτική εκπομπή που μετέδωσε η ρωσική κρατική τηλεόραση την Κυριακή εμφανίστηκε στη Σεβαστούπολη όπου αφού ερμήνευσε ένα μπλουζ κομμάτι δήλωσε ότι η γιαγιά και ο παππούς του ήταν από το Βλαδιβοστόκ και την Αγία Πετρούπολη.

Ο χολιγουντιανός αστέρας του κινηματογράφου και προσωπικός φίλος του Βλαντιμίρ Πούτιν τιμήθηκε με ένα ογκώδες άγαλμα από τον γενειοφόρο ρώσο αυτονομιστή Αλεξάντερ Ζαλτοστάνοφ ο οποίος έχει το ψευδώνυμο "χειρούργος" και είναι ένθερμος οπαδός της προσάρτησης στη Ρωσία της Κριμαίας. Καθόλη τη διάρκεια της παρουσίας του Στίβεν Σιγκάλ οι θεατές που παρακολουθούσαν το σόου κυμάτιζαν σημαίες της αυτοαποκαλούμενης αυτονομιστικής Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ.

Ο Σιγκάλ κατά το παρελθόν έχει συναντηθεί με τον πρόεδρο Πούτιν και άλλους ανώτερους αξιωματούχους της Ρωσίας. Πέρυσι, ρωσικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι θα γίνει λομπίστας και κατασκευαστής όπλων τύπου Καλάσνικοφ.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Τις πινακίδες, άδειες οδήγησης και άδειες κυκλοφορίας οχημάτων που είχαν αφαιρεθεί λόγω παραβάσεων του ΚΟΚ επιστρέφει από σήμερα η τροχαία, μετά από απόφαση του υπουργού Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Βασίλη Κικίλια.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, η απόφαση ελήφθη για να διευκολύνει τις μετακινήσεις των πολιτών ενόψει της εορταστικής περιόδου του Δεκαπενταύγουστου.

Η επιστροφή των πινακίδων καθώς και των αδειών, οδήγησης και κυκλοφορίας αφορά αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες και μοτοποδήλατα, υπό την προϋπόθεση ότι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει προηγουμένως να έχουν καταβάλει το προβλεπόμενο χρηματικό πρόστιμο.

Από την παραπάνω Απόφαση εξαιρούνται και δεν επιστρέφονται τα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας οχημάτων, που αφορούν στις εξής παραβάσεις:
• Οδήγηση υπό την επήρεια μέθης.
• Οδήγηση με ταχύτητα πέραν της επιτρεπόμενης.
• Παραβίαση της ένδειξης ερυθρού σηματοδότη.
• Κυκλοφορία ανασφάλιστων οχημάτων.
• Κίνηση στο αντίθετο ρεύμα.

Οι Αποφάσεις, που έχουν εκδοθεί από Δικαστικές ή άλλες Αρχές, εκτελούνται κανονικά.
Επισημαίνεται ότι για την επιστροφή των παραπάνω στοιχείων οδήγησης και κυκλοφορίας θα πρέπει προηγουμένως να καταβληθεί αρμοδίως το προβλεπόμενο διοικητικό χρηματικό πρόστιμο.

http://www.thestival.gr
Σε υποχρεωτικές μεταθέσεις-εξπρές, προσωπικού από δήμο σε δήμο, προσανατολίζεται η κυβέρνηση μετά την αποτυχία -όπως όλα δείχνουν- της ενδοδημοτικής κινητικότητας, η οποία λήγει στις 29 Αυγούστου.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις κυβερνητικών στελεχών που επικαλείται το Έθνος της Τετάρτης, ο στόχος της ενδοδημοτικής κινητικότητας που αφορά την εθελοντική μετακίνηση 2.000 υπαλλήλων δεν φαίνεται δυνατό να επιτευχθεί παρά το γεγονός ότι έχει δοθεί τρίτη παράταση μέχρι τα τέλη Αυγούστου.

Και αυτό παρά το κίνητρο για τους μετακινούμενους υπαλλήλους, ότι θα εξαιρεθούν στο μέλλον από ένταξη σε καθεστώς διαθεσιμότητας και απόλυσης, όπως προβλέπει ο νόμος.

Ο «Κωστίκας» και ο «Γιωρίκας», όπως είχε ονομάσει τους δύο μετροπόντικες της Θεσσαλονίκης ο πρώην υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς, ξεκινούν το ταξίδι τους... εκτός εδάφους. Η αποσυναρμολόγησή τους και η μεταφορά τους στο τέλος της γραμμής του μετρό έχει ξεκινήσει και εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί μέσα στο φθινόπωρο. Το ερώτημα είναι βέβαια πόσο θα κοστίσει τελικά όλη αυτή η διαδικασία, καθώς ο ανάδοχος ζητούσε περί τα 16 εκατ. ευρώ και η Αττικό Μετρό υποστήριζε ότι αρκούν 2,5 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της Καθημερινής, τις τελευταίες εβδομάδες, οι δύο γερμανικής κατασκευής μετροπόντικες αποσυναρμολογούνται και μεταφέρονται κομμάτι κομμάτι με τη βοήθεια γερανών και φορτηγών σε όρυγμα στη Νέα Ελβετία, λίγο πριν από τον τελευταίο σταθμό της βασικής γραμμής του μετρό. Στόχος της κοινοπραξίας είναι η μεταφορά και επανασυναρμολόγηση να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του φθινοπώρου, προκειμένου οι μετροπόντικες να ξεκινήσουν να σκάβουν πριν από το τέλος του έτους.

Οι δύο μετροπόντικες (δύο, γιατί το μετρό της Θεσσαλονίκης κατασκευάζεται με δύο χωριστές σήραγγες και όχι με μία κοινή και για τα δύο ρεύματα, όπως στην Αθήνα) ξεκίνησαν το «ταξίδι» τους από τον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό (στο δυτικό άκρο της γραμμής) στις αρχές του 2009 με τελικό προορισμό τη Νέα Ελβετία (στο ανατολικό άκρο). Στη διαδρομή, οι μετροπόντικες πρέπει να συναντούν τους διαφραγματικούς τοίχους των μελλοντικών σταθμών, τους οποίους και διαπερνούν (οι σταθμοί κατασκευάζονται στη συνέχεια). Οταν για κάποιο λόγο η κατασκευή των διαφραγματικών τοίχων καθυστερήσει και η τελική σήραγγα κατασκευαστεί, τότε για την κατασκευή του σταθμού πρέπει να κατεδαφιστεί η σήραγγα, με σημαντικό επιπρόσθετο κόστος (αυτό συνέβη στην Αθήνα με την περίπτωση του σταθμού Αγίας Παρασκευής).

Όπως αναφέρει και το ρεπορτάζ της εφημερίδα, οι δύο μετροπόντικες, λοιπόν, παραμένουν ακινητοποιημένοι στον σταθμό της Ανάληψης από τον Απρίλιο του 2012, έχοντας διανοίξει το 73% της σήραγγας. Ο κύριος λόγος ακινητοποίησης των μηχανημάτων ήταν ότι δεν είχαν προχωρήσει οι απαλλοτριώσεις και συνεπώς η κατασκευή των τριών τελευταίων σταθμών: Πατρικίου, Βούλγαρη και Νέας Ελβετίας. Επιπλέον, ο χώρος που κατασκευάζεται ο σταθμός της Ανάληψης είναι ιδιαίτερα στενός και ο ανάδοχος υποστηρίζει ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί η πορεία των μετροποντικών χωρίς να προκληθούν σοβαρά προβλήματα.

Ετσι πριν από λίγους μήνες η Αττικό Μετρό τελικά υιοθέτησε την πρόταση του αναδόχου, να μεταφερθούν οι μετροπόντικες στο τέλος της σήραγγας και να σκάψουν τα τελευταία 2 χλμ. με αντίστροφη φορά (από τη Νέα Ελβετία προς την Ανάληψη). Το ζητούμενο, βέβαια, είναι το κόστος, αφού η εργασία είναι εκτός των όσων προβλέπει η σύμβαση, με τον ανάδοχο να διεκδικεί το αστρονομικό ποσό των 16 εκατ. ευρώ και το Δημόσιο να λέει ότι θα δώσει 2,5 εκατ. ευρώ (το θέμα έχει παραπεμφθεί σε διαιτησία).

Πάντως η τύχη του σταθμού Βούλγαρη παραμένει σε εκκρεμότητα, καθώς οι απαλλοτριώσεις δεν έχουν ολοκληρωθεί. Στους σταθμούς Βούλγαρη και Νέας Ελβετίας η κατασκευή του κελύφους των σταθμών έχει ξεκινήσει και εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί έγκαιρα, πριν ξεκινήσουν και πάλι οι μετροπόντικες.

http://www.thestival.gr
Μία ημέρα μετά την τραγική απώλεια του Ρόμπιν Γουίλιαμς το Χόλιγουντ θρηνεί ξανά, αφού μία από τις μεγάλες πρωταγωνίστριες της χρυσής...
εποχής του αμερικάνικου κινηματογράφου, η Λορίν Μπακόλ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα TMZ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της αμερικάνικης ιστοσελίδας η Λορίν Μπακόλ υπέστη εγκεφαλικό το πρωί της Τρίτης στο σπίτι της.

Την είδηση του θανάτου της Λορίν Μπακόλ επιβεβαίωσε και μέλος της οικογένειάς της στο CBS, καθώς και ο γιος της μιλώντας στο CNN.

Η Λορίν Μπακόλ γνωστή για τη βραχνή φωνή της και την θελκτική της εμφάνιση αποτέλεσε ίνδαλμα της μόδας κατά τη δεκαετία του 1940.

Έγινε περισσότερο γνωστή ως πρωταγωνίστρια σε φιλμ νουάρ, όπως οι ταινίες «Πάθος και αίμα» (1946) και «Σκοτεινή Διάβασις» (1947), αλλά και ως κωμικός, όπως για παράδειγμα στην ταινία του 1953 «Πώς να Παντρευτείτε έναν Εκατομμυριούχο».

Η Μπακόλ επίσης απόλαυσε επιτυχία πρωταγωνιστώντας στο Μπρόντγουεϊ, στα μιούζικαλ «Applause» (1970) και «Woman of the Year» (1981).

 Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου την έχει κατατάξει εικοστή στη λίστα με τις 25 μεγαλύτερες σταρ όλων των εποχών.

 Στις 21 Μαΐου 1945, η Μπακόλ παντρεύτηκε τον Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ. Ο γάμος και το ταξίδι του μέλιτος έλαβαν χώρα στη Φάρμα Μάλαμπαρ, στο Οχάιο.

Ήταν η εξοχική κατοικία του βραβευμένου με Πούλιτζερ συγγραφέα Λούις Μπρόμφιλντ, στενού φίλου του Μπόγκαρτ. Η Μπακόλ ήταν 20 και ο Μπόγκαρτ 45.

Έμειναν μαζί μέχρι το θάνατο του Μπόγκαρτ από καρκίνο το 1957. Ο Μπόγκαρτ συνήθιζε να την αποκαλεί «Μωρό», ακόμη κι όταν αναφερόταν σε αυτή μπροστά σε άλλους.

Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Η Βασίλισσα της Αφρικής», το ζεύγος έπιασε φιλία με την Κάθριν Χέπμπορν και το σύντροφό της Σπένσερ Τρέισι. Η Μπακόλ επίσης άρχισε να έρχεται σε επαφή και με κύκλους εκτός υποκριτικής, αποκτώντας φιλία με τον ιστορικό Άρθουρ Σκλέσινγκερ Τζούνιορ και το δημοσιογράφο Άλιστερ Κουκ.

Το 1952 έδωσε μια σειρά από ομιλίες για τον υποψήφιο των Δημοκρατικών Άντλαϊ Στίβενσον.

Λίγο καιρό μετά το θάνατο του Μπόγκαρτ το 1957, η Μπακόλ ξεκίνησε δεσμό με τον τραγουδιστή και ηθοποιό Φρανκ Σινάτρα.

Είπε στον Ρόμπερτ Όσμπορν, της Turner Classic Movies (TCM) σε μία συνέντευξη πως έδωσε τέλος στο ρομάντζο. Ωστόσο, στην αυτοβιογραφία της, έγραψε πως ο Σινάτρα διέκοψε ξαφνικά τη σχέση, θυμωμένος που η πρόταση γάμου προς τη Μπακόλ έφτασε στα αυτιά του Τύπου.

Η Μπακόλ ήταν παντρεμένη με τον ηθοποιό Τζέισον Ρόμπαρτς κατά την περίοδο 1961 έως 1969. Σύμφωνα με την αυτοβιογραφία της Μπακόλ, πήραν διαζύγιο εξαιτίας του εθισμού του στο αλκοόλ. Η Μπακόλ απέκτησε δύο παιδιά από το γάμο της με τον Μπόγκαρτ και ένα με τον Ρόμπερτς. Πρόκειται για το Στήβεν Μπόγκαρτ, παραγωγό ειδήσεων, δημιουργό ντοκιμαντέρ και συγγραφέα, τη Λέσλι Μπόγκαρτ, καθηγήτρια της γιόγκα και το Σαμ Ρόμπαρτς, ηθοποιό.

Η Μπακόλ δεν παντρεύτηκε άλλη φορά. Στην αυτοβιογραφία της, μνημονεύει ένα δεσμό της με τον Λεν Κάριου, συμπρωταγωνιστή της στο «Applause».

Η ηθοποιός έγραψε δυο αυτοβιογραφίες με τίτλους «Lauren Bacall By Myself» (1978) και «Now» (1994). Το 2005, επανέκδωσε τον πρώτο τόμο προσθέτοντας ένα κεφάλαιο ακόμη. Ο νέος του τίτλος ήταν «By Myself and Then Some».

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Σε μια χωρίς προηγούμενο στον χώρο του ποδοσφαίρου προχώρησε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία ενημέρωσε μέσω e-mail τα μέλη και τους κατόχους εισιτηρίων διαρκείας της ομάδας ότι πλέον απαγορεύονται τα τάμπλετ και τα λάπτοπ στο γήπεδο του «Ολντ Τράφορντ».

Οπως ανέφερε ο βρετανικός Τύπος, η επίσημη δικαιολογία των Μπέμπηδων είναι τα παράπονα ορισμένων φιλάθλων ότι δεν έβλεπε τον αγωνιστικό χώρο επειδή άλλοι κρατούν συνέχεια τις συσκευές ψηλά για να απαθανατίζουν και να μαγνητοσκοπούν στιγμές του αγώνα.

Ωστόσο πολλοί αναλυτές εκτιμούν ότι είναι μια πρώτη κίνηση για να τεθεί θέμα πνευματικών δικαιωμάτων: Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αναγνωρίζει τον εαυτό της ως πάροχο ποδοσφαιρικού θεάματος και ως εκ τούτου θέλει να περιορίσει την «κλοπή» της εικόνας των αγώνων της ακόμη και αν αυτή «διαπράττεται» από φιλάθλους που έχουν ήδη πληρώσει εισιτήριο.

Θέλει με λίγα λόγια να εφαρμόσει καθεστώς γενικής απαγόρευσης καταγραφής και αναπαραγωγής της εικόνας των αγώνων της, όπως συμβαίνει στους κινηματογράφους ανά τον κόσμο.

Αυτή η κίνηση είναι μια πρώτη αναγνώριση των νέων δεδομένων που έχουν δημιουργηθεί στην απόλαυση του ποδοσφαιρικού θεάματος λόγω της αμείωτης διείσδυσης του Διαδικτύου: Πολλοί «τηλεθεατές» αδιαφορούν για την τηλεοπτική μετάδοση - από κανάλια που έχουν χρυσοπληρώσει για τα δικαιώματα αναμετάδοσης των αγώνων - και προτιμούν στιγμιότυπα που αναρτώνται ταχύτατα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης - η εφαρμογή vine είναι χαρακτηριστικός τρόπος να δει κανείς άμεσα κρίσιμες φάσεις και γκολ ενός αγώνα.

«Θέλουμε να σας ενημερώσουμε για τη νέα μας πολιτική σχετικά με τα εντός έδρας ματς. Οι οπαδοί δεν μπορούν να έχουν μαζί τους μεγάλες ηλεκτρονικές συσκευές, διαστάσεων μεγαλύτερων από 150mmx100mm, μέσα στο στάδιο.

Για παράδειγμα, iPads ή άλλα tablets και laptops πλέον απαγορεύονται. Επίσης μεγάλες τσάντες, μεγάλες κάμερες και μεγάλα μπουκάλια με υγρά είναι στην λίστα με τα απαγορευμένα αντικείμενα» ανέφερε το e-mail που έλαβαν οι κάτοχοι των εισιτηρίων για το φιλικό ματς με τη Βαλένθια το βράδυ της Τρίτης στο «Ολντ Τράφορντ»

tanea.gr
Μετά από μια μεγάλη και πολύ επιτυχημένη Ευρωπαϊκή περιοδεία με το Rembetiko “Unplugged” και σε συνέχεια της πολύ επιτυχημένης sold out συναυλίας στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών τον Ιούλιο, ο Γιώργος Νταλάρας παρουσιάζει τη Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Δάσους στη Θεσσαλονίκη τη παράσταση Ρεμπέτικο “Unplugged”, ένα μεγάλο μουσικό ταξίδι - αφιέρωμα στο ρεμπέτικο.

Ένα είδος που ο Γιώργος Νταλάρας έχει προσεγγίσει όλα αυτά τα χρόνια με συνέπεια και γνώση. Γνώστης βαθύς της παράδοσης αυτού του τραγουδιού ο ίδιος, έδωσε στο ρεμπέτικο μια καινούργια ώθηση, κάνοντας γνωστά τα διαχρονικά στοιχεία αυτού του τραγουδιού σε κοινό όλων των ηλικιών στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Τραγούδια του Βαμβακάρη και του Τσιτσάνη, αλλά και μεγάλων Σμυρνιών συνθετών όπως ο Βαγγέλης Παπάζογλου και άλλων συνθετών όπως ο Απόστολος Καλδάρας, ο Απόστολος Χατζηχρήστος, τραγούδια κοσμήματα της μουσικής μας. Ο Γιώργος Νταλάρας στη σκηνή τραγουδιστής και μουσικός (κιθάρα, μπουζούκι, μπαγλαμά) με μια εξαιρετική ορχήστρα και δύο πολύ καλές τραγουδίστριες.

Την Ασπασία Στρατηγού συνεργάτη του τα τελευταία χρόνια και τη σχεδόν πρωτοεμφανιζόμενη Αθηνά Λαμπίρη, η οποία έχει εντρυφήσει στο ρεμπέτικο όχι μόνο ως ερμηνεύτρια, αλλά και ως μουσικός, ερμηνεύοντας αυτά τα τραγούδια με έναν πολύ γοητευτικό δικό της τρόπο. Μαζί τους τραγουδιστής μουσικός και ο Βασίλης Κορακάκης, γιος του σπουδαίου λαϊκού συνθέτη Βαγγέλη Κορακάκη.

Η μουσική επιμέλεια είναι του Γιώργου Νταλάρα και οι ενορχηστρώσεις έγιναν σε συνεργασία με τον Γιώργο Παπαχριστούδη. Μαζί τους στη σκηνή θα βρίσκονται οχτώ εξαιρετικοί σολίστες μουσικοί που «ντύνουν» τα τραγούδια με τη δεξιοτεχνία και το μεράκι τους.

Είναι οι: Γιώργος Παπαχριστούδης (πιάνο), Θανάσης Σοφράς (μπάσο), Χρήστος Ζέρβας (κιθάρα), Ανδρέας Κατσιγιάννης (σαντούρι), Ντάσσο Κούρτη (ακορντεόν).

Μπουζούκι παίζουν οι: Γιώργος Μάτσικας και Κωνσταντίνος Γεδίκης.
Μπουζούκι-τραγούδι: Βασίλης Κορακάκης.
Σχεδιασμός ήχου-Ηχοληψία: Παντελής Γιατζιτζόγλου, Αντώνης Ζαχόπουλος Σχεδιασμός φωτισμού-Φωτισμοί: Γιάννης Μανιατάκος

Ώρα Έναρξης: 21:30

Προπώληση
Ταμείο Πλ. Αριστοτέλους
Biscotto café
viva.gr (Public, Παπασωτηρίου, Ιανός, Seven Spots)

Τιμές Εισιτηρίων
Μειωμένο 10€
Προπώληση 12€
Είσοδος 15€

http://www.thestival.gr

Σ’ ένα αφιέρωμα στη μνήμη του Ρόμπιν Ουίλιαμς μετατράπηκε το παγκάκι στο οποίο γυρίστηκε η πιο σημαντική σκηνή της ταινίας «Ο ξεχωριστός Γουίλ Χάντινγκ», από την ώρα που ανακοινώθηκε ο θάνατος του διάσημου ηθοποιού.
H είδηση έγινε γνωστή από το tweet του Νίκολας Ράμπτσενουκ, ο οποίος λίγες ώρες μετά την είδηση του θανάτου του Ρόμπιν Ουίλιαμς έσπευσε στον δημοτικό κήπο της Βοστόνης για να δει το παγκάκι όπου γυρίστηκε η σκηνή από τον «Ξεχωριστό Γουίλ Χάντινγκ» του Γκας Βαν Σαντ, της ταινίας που χάρισε στον Ουίλιαμς το Όσκαρ Β΄ ανδρικού ρόλου, το 1997.

Ο Ράμπτσενουκ  και η κοπέλα του άφησαν λουλούδια στο παγκάκι ενώ με κιμωλία έγραψαν ατάκες από την ταινία όπως: «your move, chief»  και «sorry guys, I went to see about a girl». Θαυμαστές του Αμερικανού ηθοποιού συνέχισαν να συγκεντρώνονται στο σημείο, ενώ ο Ράμπτσενουκ ευχήθηκε η αρχή που έκαναν να έχει συνέχεια και να δει και άλλα μνημεία να ξεφυτρώνουν σε άλλα μέρη του κόσμου αλλά και σε άλλες περιοχές της Βοστόνης, όπου γυρίστηκε η ταινία.

Στην αμερικανική δραματική ταινία, παραγωγής 1997, σε σκηνοθεσία Γκας Βαν Σαντ, εκτός του Ρόμπιν Ουίλιαμς, συμμετείχαν οι Ματ Ντέιμον, Μπεν Άφλεκ, Μίνι Ντράιβερ και Στέλαν Σκάρσγκαρντ. Το σενάριο της ταινίας, που έγραψαν οι Άφλεκ και Ντέιμον, αφηγείται την ιστορία του 20χρονου επιστάτη Γουίλ Χάντινγκ, ενός ιδιοφυή νεαρού που αναγκάζεται να δει έναν ψυχολόγο και να κάνει μαθήματα προχωρημένων μαθηματικών με έναν καθηγητή, ώστε να αποφύγει τη φυλακή. Μέσω τη θεραπείας του, ο Γουίλ επανεκτιμά τις σχέσεις του με τον καλύτερό του φίλο και την κοπέλα του ενώ έρχεται αντιμέτωπος με τα συναισθηματικά του προβλήματα και παίρνει αποφάσεις για το μέλλον του.

Η ταινία, η οποία γνώρισε καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία, απέφερε παγκοσμίως 225,9 εκατομμύρια δολάρια και έλαβε εννιά υποψηφιότητες για Όσκαρ, κερδίζοντας δύο, στις κατηγορίες Β΄ ανδρικού ρόλου και πρωτότυπου σεναρίου.
naftemporiki.gr
Ο σεισμός των 8,8 Ρίχτερ που χτύπησε το 2010 τη Χιλή, ο έκτος ισχυρότερος σεισμός που έχει καταγραφεί ποτέ, προκάλεσε ρωγμές στους πάγους της Ανταρκτικής χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά.
Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι τα τσουνάμι που προκαλούν μεγάλοι σεισμοί μπορούν να επηρεάσουν τις παγοκρηπίδες της Ανταρκτικής, γιγάντιες πλάκες πάγου που επιπλέουν στη θάλασσα γύρω από την ξηρά της ηπείρου.

Ο σεισμός της Χιλής είναι το πρώτο σεισμικό συμβάν που δείχνει να επηρεάζει τους πάγους στην ηπειρωτική Ανταρκτική, αναφέρουν αμερικανοί ερευνητές στην επιθεώρηση Nature Geoscience.

Η ερευνητική ομάδα μελετούσε τα επιφανειακά κύματα του σεισμού στη Χιλή, ρηχά σεισμικά κύματα που διαδίδονται μέσα στο φλοιό της Γης αντί να κατεβαίνουν βαθύτερα μέχρι το μανδύα.

Η ανάλυση των δεδομένων από 42 ερευνητικούς σταθμούς της Ανταρκτικής έδειξε ότι 12 από τους σταθμούς κατέγραψαν σχετικά μικρές δονήσεις τις πρώτες έξι ώρες μετά το χτύπημα του Εγκέλαδου στη Χιλή.

Οι δονήσεις προκλήθηκαν πιθανότατα από την απότομη εμφάνιση ρωγμών στον πάγο καθώς τα επιφανειακά κύματα του σεισμού περνούσαν κάτω από την Ανταρκτική και παραμόρφωναν την ήπειρο.

Οι ερευνητές θα ανατρέξουν τώρα σε παλαιότερα δεδομένα των σεισμογράφων για να ελέγξουν αν υπήρξαν παρόμοιες δονήσεις από άλλους ισχυρούς σεισμούς όπως αυτός που προκάλεσε το φονικό τσουνάμι της Ιαπωνίας το 2011. Θα προσπαθήσουν επίσης να εκτιμήσουν αν οι ισχυροί σεισμοί απειλούν δυνητικά τη σταθερότητα του καλύμματος πάγου.

http://www.seleo.gr
Δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο παρέχει ο δήμος Θεσσαλονίκης σε 16 περιοχές της πόλης, στο πλαίσιο της υλοποίησης του έργου για την ανάπτυξη ευρυζωνικών υποδομών ασύρματης δικτύωσης (wi-fi hotspots).
Ήδη η υπηρεσία δωρεάν wi-fi παρέχεται, στην πλατεία Αριστοτέλους, τη ΧΑΝΘ, στην κάτω είσοδο της ΔΕΘ, στο Λευκό Πύργο, στο πάρκο Νέας Ελβετίας, στην πλατεία Μηνά Πατρικίου, στο Πάρκο Κρήτης, στο γήπεδο ΑΡΗ (οδός Αλκμήνης), στο πάρκο Παπαναστασίου, στην πλατεία Ρομφέη Β', στην Τούμπα (κολυμβητήριο-Κεντρο πολιτισμού), στην πλατεία Αίνου, στην πλατεία Π. Συνδίκα, στο Αρχαιολογικό Μουσείο (Ν. Γερμανού), στην πλατεία Καούδη και στο πάρκο Ανθοκομικής.
Οι εργασίες προβλέπεται να ολοκληρωθούν μέχρι τις 31 Αυγούστου και σε πρώτη φάση θα παρέχεται δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο σε περισσότερα από 20 κεντρικά σημεία, στα διοικητικά όρια του δήμου Θεσσαλονίκης.
«Η δημιουργία ζωνών ελεύθερης πρόσβασης στο διαδίκτυο θα συμβάλλει στην ανάπτυξη, προώθηση και αξιοποίηση προηγμένων τεχνολογιών πληροφορικής και πληροφόρησης και θα αποφέρει πολλαπλά οφέλη τόσο στους πολίτες όσο και στην τοπική οικονομία, καθώς πλέον με απλά βήματα, ακόμη και τα άτομα που δεν είναι εξοικειωμένα με την τεχνολογία θα έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Επιχειρηματικότητας και Απασχόλησης Χασδάι Καπόν.
news.gr
Θα λέγαμε ότι είναι το πιο άγνωστο- γνωστό μας όργανο, καθώς από την μία πλευρά, υπάρχουν αυτοί που περνούν ολόκληρη τη ζωή τους χωρίς να καταλάβουν την λειτουργία της και από την άλλη, υπάρχουν οι άνθρωποι, που ξαφνικά εισάγονται στο νοσοκομείο για να την αφαιρέσουν αφού έχει προκαλέσει φλεγμονή.

Μιλάμε φυσικά για την Σκωληκοειδίτιδα, ένα μυστήριο όργανο το οποίο αποτελεί στην κυριολεξία «Λιμάνι» για καλοήθη βακτήρια που βοηθούν τον οργανισμό.

Το 2007 στο Πανεπιστήμιο Duke επιστήμονες ανακάλυψαν ότι η σκωληκοειδίτιδα αποτελεί ένα ασφαλές καταφύγιο για τα καλοήθη βακτήρια σε περίπτωση που κάτι συνέβαινε στο πεπτικό σύστημα. Πιο συγκεκριμένα, έχουν την ικανότητα να αναπλάσουν το έντερο σε περίπτωση που κάποια λοίμωξη προκαλέσει βλάβη και εμποδίζουν τα βλαβερά, για τον οργανισμό μας, βακτήρια να εισέλθουν σε αυτόν.

Στις κοινωνίες που ζούμε σήμερα, τα βακτήρια μας προστατεύουν χωρίς να το καταλαβαίνουμε και γι'αυτό δεν έχουμε επίγνωση της ύπαρξης αυτού του παράξενου οργάνου που ονομάζεται σκωληκοειδίτιδα.

Το 2011 αυτή η θεωρία επαληθεύτηκε όταν ερευνητές από το «Winthrop University Hospital» στη Νέα Υόρκη κατέληξαν ότι η σκωληκοειδίτιδα βοήθησε στην ανάρρωση ασθενών που είχαν προσβληθεί από το βακτήριο Clostridium difficile. Ακόμα, η πιθανότητα επανεμφάνισης αυτού του βακτηρίου σε ασθενείς που είχαν την σκωληκοειδή απόφυση ήταν 11%. Αντίθετα εκείνοι που την είχαν αφαιρέσει οι πιθανότητες επανεμφάνισης ήταν πολύ περισσότερες και μπορούν και αγγίζουν το 48%.

Μετά από αυτή την έρευνα είναι ολοφάνερη η σημαντικότητα αυτού του «διακριτικού» οργάνου μας και ας ελπίσουμε ότι δεν θα χρειαστεί να το αποχωριστούμε ποτέ.

http://www.onmed.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!