Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

Βλέποντας τη φωτογραφία αρχικά νομίζεις ότι το αυτοκίνητο κινείται αλλά με μια πιο προσεκτική ματιά καταλαβαίνεις ότι το όχημα είναι παρκαρισμένο. Που;

Σε ένα από τα πιο πολυσύχναστα σημεία της Θεσσαλονίκης. Στη συμβολή των οδών Αλεξάνδρου Παπαναστασίου και Μάρκου Μπότσαρη. Άγνωστο πως το όχημα που βλέπετε απέμεινε μόνο του σταθμευμένο προκαλώντας την απορία των μελών της ομάδας Active Thessaloniki στο Facebook οπου και δημοσιεύτηκε η φωτογραφία.
















Τουλάχιστον οκτώ Αφγανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι 11 τραυματίστηκαν στο βόρειο τμήμα του Αφγανιστάν, σε επίθεση εναντίον της βάσης τους, την ευθύνη για την οποία ανέλαβαν οι Ταλιμπάν, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Νταουλάτ Ουαζίρι, με τον οποίο επικοινώνησε το Γαλλικό Πρακτορείο, η επίθεση διαπράχθηκε το μεσημέρι από άνδρες που φορούσαν στολές στα περίχωρα της Μαζάρ-ι-Σαρίφ και «τουλάχιστον ένας ένοπλος» συνέχιζε να προβάλει αντίσταση, καθώς έπεφτε η νύχτα.

«Μέχρι στιγμής έχουμε καταμετρήσει οκτώ νεκρούς και άλλους 11 τραυματίες, όλους στρατιωτικούς, δεν υπάρχει κανένα θύμα μεταξύ των αμάχων», δήλωσε ο στρατηγός Ουαζίρι.

«Είναι δύσκολο σε αυτό το στάδιο να πούμε ακριβώς πόσοι ήσαν οι δράστες της επίθεσης», πρόσθεσε ο ίδιος. Κατά τον στρατηγό, «ένας εχθρός σκοτώθηκε και ένας άλλος συνελήφθη από τις αφγανικές δυνάμεις».

Ο διοικητής του σώματος στρατού στην επαρχία, στρατηγός Μοχμάντ Καταουάζι, δήλωσε επίσης ότι οι ανταλλαγές πυρών «ανάμεσα στον στρατό και τους δράστες της επίθεσης» στο τέλος της ημέρας.

http://www.thestival.gr

Νιγηρία: Νεκροί 30 φίλαθλοι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από ηλεκτροπληξίαΜια ανείπωτη τραγωδία εκτυλίχθηκε το βράδυ της Πέμπτης στη Νιγηρία με τουλάχιστον 30 ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους από ηλεκτροπληξία, ενώ παρακολουθούσαν τον αγώνα της Μάνστεστερ Γιουνάιτεντ με την Άντερλεχτ. Όπως γράφει το protothema.gr, οι οπαδοί των «κόκκινων διάβολων» είχαν συγκεντρωθεί σε έναν χώρο που μεταδίδονται αγώνες στην πόλη Καλαμπάρ, την πρωτεύουσα της πολιτείας Κρος Ρίβερ, όταν ξαφνικά εξερράγη ένας μετασχηματιστής. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, όπως μεταδίδει το protothema.gr, μετά την έκρηξη ένα καλώδιο υψηλής τάσης έπεσε στο χώρο που βρίσκονταν οι θεατές με αποτέλεσμα τουλάχιστον 30 από αυτούς να χάνουν ακαριαία τη ζωή τους. «Όλα έγιναν κατά τη διάρκεια του αγώνα. Άκουσα έναν εκκωφαντικό θόρυβο και έτρεξα να δω τι συμβαίνει. Καθώς επέστρεφα είδα ένα καλώδιο να πέφτει πάνω στην αίθουσα και να κεραυνοβολεί όσους βρίσκονταν μέσα» δήλωσε σε τοπικά μέσα ενημέρωσης ένας από τους επιζώντες. «Ήταν τραγικό το θέαμα. Μακάρι να μην είχα βγει ποτέ να δω τον αγώνα. Αν και έχω δορυφορικό πιάτο στο σπίτι μου, μου αρέσει να βλέπω τα παιχνίδια με κόσμο. Θα μπορούσα να ήμουν εγώ στη θέση τους. Δεν πιστεύω ότι αυτοί οι άνθρωποι με τους οποίους συζητούσα και έκανα αστεία πέθαναν μέσα σε λίγα λεπτά» πρόσθεσε. Τα συλλυπητήριά της για τον άδικο χαμό των 30 οπαδών της εξέφρασε με ανάρτησή της στο Twitter η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: "Οι σκέψεις μας πηγαίνουν στους οπαδούς της Γιουνάιτεντ, τους φίλους και τους συγγενείς τους στο Καλιμπάρ της Νιγηρίας."

Μια ανείπωτη τραγωδία εκτυλίχθηκε το βράδυ της Πέμπτης στη Νιγηρία με τουλάχιστον 30 ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους από ηλεκτροπληξία, ενώ παρακολουθούσαν τον αγώνα της Μάνστεστερ Γιουνάιτεντ με την Άντερλεχτ.

Όπως γράφει το protothema.gr, οι οπαδοί των «κόκκινων διάβολων» είχαν συγκεντρωθεί σε έναν χώρο που μεταδίδονται αγώνες στην πόλη Καλαμπάρ, την πρωτεύουσα της πολιτείας Κρος Ρίβερ, όταν ξαφνικά εξερράγη ένας μετασχηματιστής.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, όπως μεταδίδει το protothema.gr, μετά την έκρηξη ένα καλώδιο υψηλής τάσης έπεσε στο χώρο που βρίσκονταν οι θεατές με αποτέλεσμα τουλάχιστον 30 από αυτούς να χάνουν ακαριαία τη ζωή τους.

«Όλα έγιναν κατά τη διάρκεια του αγώνα. Άκουσα έναν εκκωφαντικό θόρυβο και έτρεξα να δω τι συμβαίνει. Καθώς επέστρεφα είδα ένα καλώδιο να πέφτει πάνω στην αίθουσα και να κεραυνοβολεί όσους βρίσκονταν μέσα» δήλωσε σε τοπικά μέσα ενημέρωσης ένας από τους επιζώντες.

«Ήταν τραγικό το θέαμα. Μακάρι να μην είχα βγει ποτέ να δω τον αγώνα. Αν και έχω δορυφορικό πιάτο στο σπίτι μου, μου αρέσει να βλέπω τα παιχνίδια με κόσμο. Θα μπορούσα να ήμουν εγώ στη θέση τους. Δεν πιστεύω ότι αυτοί οι άνθρωποι με τους οποίους συζητούσα και έκανα αστεία πέθαναν μέσα σε λίγα λεπτά» πρόσθεσε.

Τα συλλυπητήριά της για τον άδικο χαμό των 30 οπαδών της εξέφρασε με ανάρτησή της στο Twitter η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: "Οι σκέψεις μας πηγαίνουν στους οπαδούς της Γιουνάιτεντ, τους φίλους και τους συγγενείς τους στο Καλιμπάρ της Νιγηρίας."

http://www.thestival.gr 
Το κατάλληλο επάγγελμα για κάθε ζώδιοΜήπως νιώθεις ότι δεν σε ικανοποιεί η δουλειά σου; Αισθάνεσαι πως τα ταλέντα σου πάνε στράφι στον χώρο εργασίας σου; Σκέφτηκες ποτέ ότι μπορεί να μην φταίει το στρες, η κοινωνία στην οποία ζούμε και η οικονομική κρίση; Σκέφτηκες ότι μπορεί να φταίει το ζώδιό σου;

Άφησέ μας να σου εξηγήσουμε, με πολύ επιστημονικά επιχειρήματα, ποια είναι η κατάλληλη καριέρα για ‘σένα…

Κριός
Ανταγωνιστικός, πολύχρωμος και έντονη προσωπικότητα, ο Κριός θα γινόταν τέλειος διακοσμητής εσωτερικών χώρων. Είναι ένα επάγγελμα που προσφέρει τεράστια ανέλιξη, πολλά λεφτά και την δυνατότητα να φωνάζει σε κόσμο στο τηλέφωνο αξιοποιήσει στο φουλ το εκκεντρικό του στυλ.

Ταύρος
Τέλεια αισθητική, λατρεία για το καλό φαγητό και μια κρυφή εσωτερική ανάγκη να ηγείται: ο Ταύρος είναι φτιαγμένος για να ακολουθήσει καριέρα σεφ σε κάποιο πανάκριβο εστιατόριο.

Δίδυμοι
Σε αυτό το ζώδιο ταιριάζει γάντι η δουλειά του δημοσιογράφου. Προφανώς με απόλυτο όνειρο να έχει το δικό του talk show, στο οποίο λογικά θα μιλάει περισσότερο από τους καλεσμένους—και λογικά θα τα λέει και καλύτερα.

Καρκίνος
Υπάρχει πιο ταιριαστή δουλειά για αυτό το τρυφερό ζώδιο από αυτή του νοσοκόμου; Η προσωπικότητά του και η ανάγκη του να φροντίζει τους άλλους θα τον κάνουν να είναι ο καλύτερος μέσα στον, συνήθως άβολο, χώρο ενός νοσοκομείου.

Λέων
Ο κόσμος είναι η σκηνή του, και ο Λέων είναι γεννημένος ηθοποιός. Λατρεύει να εξερευνά τον εαυτό του και να ανακαλύπτει συνεχώς τα όριά του, όπως και να λέει ιστορίες για να βοηθήσει τους συνανθρώπους του.

Παρθένος
Αν ο Καρκίνος είναι ο νοσοκόμος, ο Παρθένος είναι ο γιατρός. Η τελειομανία του σου εμπνέει εμπιστοσύνη, και η προσγειωμένη, ψυχρή λογική του θα φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη όποτε πρέπει να δώσει κακά νέα.

Ζυγός
Αυτό το ζώδιο μισεί τους καυγάδες, αλλά πάντα βρίσκεται στην μέση τους, προσπαθώντας να τους μονοιάσει όλους. Είναι, λοιπόν, να απορούμε που οι Ζυγοί γίνονται οι καλύτεροι κοινωνικοί λειτουργοί;

Σκορπιός
Μπορεί να μιλάει για ώρες. Δεν σταματάει μέχρι να κερδίσει. Μπορεί να είναι γοητευτικός, αλλά ταυτόχρονα είναι θανάσιμος. Ο Σκορπιός είναι ο ορισμός ενός πετυχημένου (και λίγο τηλεοπτικού) δικηγόρου.

Τοξότης
Όπου και να τον βάλεις, θα περάσει καλά. Ίσως και λίγο καλύτερα από τους άλλους, αλλά έχει τόση αυτοπεποίθηση, που τίποτα δεν τον σταματά. Και έχει τεράστια ανάγκη να κάνει τους συνανθρώπους του να περνάνε καλά, οπότε ο Τοξότης θα γινόταν σούπερ stand-up κωμικός. Ή παρουσιαστής reality.

Αιγόκερως
Οι Αιγόκεροι περνούν την μισή τους ζωή μαζεύοντας τα σπασμένα των ανίκανων ανθρώπων τριγύρω τους. Και επειδή κανείς δεν τους δίνει αρκετά εύσημα για αυτό, η καλύτερη καριέρα για αυτό το ζώδιο είναι εκείνη του λογιστή. Θα κάνει κάτι στο οποίο είναι καλός, και θα αμείβεται αδρά.

Υδροχόος
Καταλαβαίνει τους ανθρώπους, μα είναι και απόμακρος. Ό,τι χρειάζεται, δηλαδή, να έχει ένας καλός ψυχολόγος. (Ο οποίος, προφανώς, μετά θα χρειάζεται και τον δικό του ψυχολόγο.)

Ιχθείς
Ευαίσθητη καλλιτεχνική ψυχή, αυτό που στην πραγματικότητα χρειάζεται αυτό το ζώδιο είναι μια κιθάρα, τρεις συγχορδίες και πολλές αλήθειες. Εντάξει, και κοινό, αλλιώς δεν έχει νόημα.
Γιατί το ελληνικό internet μισεί τον Χανταμπάκη;
Ξεκίνησε ως ένας από τους πιο συμπαθείς και δυνατούς παίκτες της ομάδας των Διασήμων στο ελληνικό Survivor. Στη συνέχεια όμως, κάτι πήγε πολύ στραβά για τον Στέλιο Χανταμπάκη. Γιατί όμως όλο το ελληνικό ίντερνετ έχει πέσει να τον φάει; Ακόμα και όσοι (ελάχιστοι, όπως δείχνουν τα νούμερα τηλεθέασης) δεν παρακολουθούν το παιχνίδι, θα έχουν ακούσει να σχολιάζεται ο συγκεκριμένος παίκτης. Παρακάτω, αυτοί οι λίγοι που λέγαμε, θα μάθουνε για ποιο λόγο γίνεται ο "σπαραγμός". Οι υπόλοιποι, προχωρήστε κατευθείαν στα memes.

Εν ολίγοις λοιπόν, ο παρουσιαστής-μοντέλο, αφού «έχτισε» όνομα στο παιχνίδι χάρη στις επιδόσεις του στα αγωνίσματα, έγινε ένας από τους «αρχηγούς» της cool κλίκας της ομάδας του, αλλά έκανε κάποια σημαντικά «λάθη». Αυτά ήταν που του κόστισαν όχι μόνο την παραμονή του στο Survivor, αλλά και την δημοτικότητά του στο ελληνικό κοινό, που εδώ και μερικές εβδομάδες βρήκε το νέο «θύμα» του για να δημιουργεί εμπνευσμένα memes για τα social media.

Τι έκανε όμως ο Χανταμπάκης για να δημιουργηθούν για χάρη του τα hashtags #fidi και #xantavlakas; Κατ’ αρχήν, τα έβαλε με το «αγαπημένο παιδί του λαού», τον Γιώργο Αγγελόπουλο aka «Ντάνος». Τον ειρωνεύτηκε την ώρα της προσευχής του πριν το φαγητό, τον απομόνωσε και παρ’ ολίγον να έρθει στα χέρια μαζί του. Μάλιστα, για μία εβδομάδα το ελληνικό ίντερνετ βούιζε για την συνομωσία ενάντια στον Αγγελόπουλο, για ένα περιστατικό που κανείς ποτέ δεν είδε – η παρέα του Στέλιου τον κατηγόρησε ότι ψάρεψε και έφαγε κρυφά από τους άλλους.

Στη συνέχεια, τα έβαλε με την Ειρήνη Παπαδοπούλου. Η τραγουδίστρια απομονώθηκε από την «κλίκα» και ένιωσε θύμα bullying από τον συμπαίκτη της, κυρίως μετά από το περίφημο περιστατικό του… σουτιέν (ο Στέλιος παρίστανε τον παρουσιαστή σε ψηφοφορία του παιχνιδιού, διαβάζοντας το όνομα της Ειρήνης ως υποψήφια ανοίγοντας αντί για χαρτί… ένα σουτιέν). Κι όσο η συμπάθεια του κοινού στην Ειρήνη για αυτά που περνούσε αυξανόταν, τόσο μειωνόταν η συμπάθειά του στο πρόσωπο του Στέλιου.

Με καθόλου καλό μάτι δεν είδαν οι τηλεθεατές ούτε το περιστατικό του αγωνίσματος στο οποίο ο Χανταμπάκης κέρδισε τον αντίπαλό του, αλλά αντί να σηκώσει τη σημαία για να τερματίσει την παρτίδα, περίμενε στωικά τον αντίπαλο να τελειώσει για να του πάρει την «μπουκιά» απ’ το στόμα την τελευταία στιγμή.

Πιθανότατα σίγουρος για την δημοφιλία του, δεν περίμενε ούτε να βγει σχετικά νωρίς υποψήφιος για αποχώρηση (από το χέρι της Ειρήνης Παπαδοπούλου φυσικά), ούτε να αποχωρήσει με την ψήφο του τηλεοπτικού κοινού. Όσο για το τελευταίο… τον «γλέντησε» δεόντως. Παρακάτω, έχουμε συγκεντρώσει τα πιο χαρακτηριστικά memes που έγιναν viral το τελευταίο διάστημα.


Όλη η Ελλάδα πανηγύρισε την αποχώρησή του




Και τον αποχαιρέτισε με τον καλό το λόγο



Το ροζ σουτιέν έγινε θέμα συζήτησης



Το κοινό του αφιέρωσε τραγούδια για να του θυμίζουν την πατρίδα



Έκανε συγκρίσεις με άλλους αγαπημένους «ήρωες» της τηλεόρασης



Θαύμασε το μαλλί του μετά τα αγωνίσματα με νερό


…και την ψυχραιμία του ενώ γύρω του σχηματίζονται εχθροί


Αποθέωσε την Ειρήνη Παπαδοπούλου που τον ψήφισε προς αποχώρηση


Τον ειρωνεύτηκε για την ωριμότητά του


Του «κόλλησε» ατάκες που δεν είπε ποτέ


Καταμέτρησε με χαρά τις ψήφους του την βραδιά της αποχώρησης



Και έκανε άκρως πασχαλινούς συνειρμούς


Σας ενοχλεί η θέα ενός βρώμικου αυτοκίνητου; Προσβάλλει την αισθητική σας;

Καιρός να αναθεωρήσετε. Εκεί που κάποιος βλέπει μια βρώμικη επιφάνεια αυτοκινήτου, κάποιος άλλος βλέπει έναν καμβά για καλλιτεχνική δημιουργία. Και αν ζείτε στη Μόσχα, το αυτοκίνητό σας μπορεί να γίνει στόχος ενός τέτοιου «βανδαλισμού».

Ο Ρώσος εικονογράφος Νικίτα Γκόλουμπεφ θέλει να περιλάβει βρώμικα οχήματα και να τα μετατρέψει σε έργα τέχνης δρόμου. Στο παρελθόν - όπως αποδεικνύει και ο λογαριασμός του στο Facebook - ο Νικίτα επιδόθηκε στη ζωγραφική, στο σχέδιο, σε ψηφιακή τέχνη.

Τώρα, έχει αφοσιωθεί στην τέχνη του εφήμερου. Η τέχνη δρόμου είναι εξ ορισμού τέχνη του εφήμερου, υπόκειται στις διαθέσεις του καιρού, στις διαθέσεις ιδιοκτητών ακινήτων (στις επιφάνειες των οποίων φιλοξενούνται τα έργα). Η τέχνη δρόμου του Γκόλουμπεφ είναι το πιο εφήμερο «εφήμερο», μιας κι ένα πλυντήριο αυτοκινήτων ή απλώς μια μάνικα θα τη σβήσει για πάντα.

Σύμφωνα με το αθηναϊκό πρακτορείο, πάντως, αν δεν ενδιαφέρεστε και τόσο για το «καθαρό πρόσωπο» του οχήματός σας, ή μάλλον αν ενδιαφέρεστε να είναι πραγματικά ενδιαφέρουσα η όψη του, ο άνθρωπός σας είναι ο Νικίτα Γκόλουμπεφ!

Κι αν κάποιος σας κακοχαρακτηρίσει για το βρώμικο αμάξι σας, απαντήστε ότι ενδιαφέρεστε για τους καλλιτέχνες δρόμου (προσφέροντάς τους «καμβά» για τα έργα τους).











ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: boredpanda.com

Αποζημίωση πήρε ένας πρώην υπάλληλος εταιρίας κινητής τηλεφωνίας, ο οποίος έπαθε καρκίνο μετά από 15 χρόνια συνεχούς χρήσης του υπηρεσιακού του κινητού. Ο άνδρας χρησιμοποιούσε το υπηρεσιακό κινητό τηλέφωνό του για πάνω από 3 ώρες την ημέρα.
«Η απόφαση αυτή αναγνωρίζει την σχέση ανάμεσα σ’ αυτή την περίπτωση καρκίνου του εγκεφάλου και την χρήση κινητού τηλεφώνου», τόνισαν οι δικηγόροι του Ιταλού πρώην υπαλλήλου της εταιρίας Telecom.
H αποζημίωση θα πρέπει να καταβληθεί από το Ιταλικό Ίδρυμα Εργατικών Ατυχημάτων. Ο πρώην υπάλληλος, ο οποίος ονομάζεται Ρομπέρτο Ρομέο, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου δήλωσε ότι «επί σειράν ετών έκανε συνεχή επαγγελματικά τηλεφωνήματα, διάρκειας ενός τετάρτου ή και είκοσι λεπτών». Το 2010 του διαγνώσθηκε καλοήθης όγκος στο δεξί αυτί και υπεβλήθη σε ιατρική επέμβαση. Η ζωή του δεν διατρέχει κίνδυνο, αλλά έχασε την ακοή από το δεξί αυτί, διότι του αφαιρέθηκε το ακουστικό νεύρο.
Οι δικηγόροι του Ρομέο ζητούν τώρα από το ιταλικό κράτος να εγκρίνει ευρεία εκστρατεία ενημέρωσης σχετικά με τους κινδύνους από την υπερβολική χρήση των κινητών τηλεφώνων. Δημιούργησαν παράλληλα τον ιστότοπο neurinoma.info, στον οποίο έχουν αναρτήσει όλα τα στοιχεία που έχουν συλλέξει. «Οι πιο ευάλωτες κατηγορίες πολιτών, σε ό,τι αφορά τυχόν κινδύνους από υπερβολική χρήση κινητού, είναι τα παιδιά και οι έγκυες γυναίκες», δήλωσε στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης ο δικηγόρος Στέφανο Μπερτόνε.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!