Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

Το Twitter ξεκινάει να διαγράφει λογαριασμούς που προάγουν τη βία

Το Twitter γνωστοποίησε ότι πλέον θα εφαρμόζει νέους πιο σαφείς κανονισμούς και θα διαγράφει λογαριασμούς που προάγουν το μίσος και τη βία εναντίον άλλων συγκεκριμένων ομάδων ανθρώπων. 

Η πρωτοβουλία αυτή του Τwitter, πιστεύεται ότι αποτελεί μια απάντηση στην κριτική που έχει δεχθεί τελευταία ότι δεν έχει κάνει αρκετά πράγματα για να περιορίσει την αξιοποίησή του ως μέσου προπαγάνδας και προσέλκυσης νέων πιστών στην «ιερή» υπόθεση χωρίς φυσικά να κατονομάζονται ρητά το Ισλαμικό Κράτος ή άλλες ισλαμικές φανατικές ομάδες.
Όπως πάντα υιοθετούμε και ενθαρρύνουμε τις διαφορετικές απόψεις και πεποιθήσεις, όμως θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε μέτρα σε σχέση με λογαριασμούς που περνούν τα όρια και καταφεύγουν σε κατάχρηση", δήλωσε η εκπρόσωπος του Twitter Μέγκαν Κριστίνα, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς.
Οι νέοι κανόνες, μεταξύ άλλων, αναφέρουν ότι οι χρήστες "δεν πρέπει να προωθούν τη βία εναντίον άλλων ανθρώπων ή να τους επιτίθενται άμεσα ή να τους απειλούν λόγω φυλής, εθνικότητας, ηλικίας, αναπηρίας ή ασθένειας”. 
Σύμφωνα με εκτιμήσεις, το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) έχει υπό τον έλεγχό του τουλάχιστον του 46.000 λογαριασμούς στο Twitter. Το Κογκρέσο των ΗΠΑ νωρίτερα εντός του Δεκεμβρίου άρχισε να προωθεί νομοθεσία που θα απαιτεί από τα κοινωνικά δίκτυα (Facebook, Twitter κ.α.) να αναφέρουν στις αρχές ασφαλείας ύποπτες «τρομοκρατικές δραστηριότητες».
newsit.gr


Η Kate Moss, το φορούσε από πάντα, το ίδιο και η Diane Kruger αλλά και η Sienna Miller.

Η στρατιωτική τραγιάσκα λοιπόν έρχεται για να μας δώσει στιλ στο καθημερινό μας ντύσιμο.

Διαβάστε περισσότερα στο boro.gr

Έχοντας αφήσει πίσω μας τα μεγάλα media event της Apple για το 2015 πλέον στρέφουμε την εστίαση μας στο 2016.

Θα πρέπει κάποιος να αγοράσει ένα νέο Apple Watch, MacBook, iPad, ή iPhone αυτή την εποχή ή είναι καλύτερο να περιμένει για αργότερα μέσα στον χρόνο;

Παρακάτω σας έχουμε μια λίστα με το τι περιμένουμε να δούμε από την εταιρεία μέσα στο 2016 καθώς και με βάση τις φήμες αυτή την στιγμή κάποιες πιθανές ημερομηνίες.

Apple Watch 2 τον Μάρτιο

Το Apple Watch έκανε το επίσημο ντεμπούτο του πέρυσι στην αγορά τον Απρίλιο και έτσι το 2ης γενιάς Apple Watch μάλλον θα κυκλοφορήσει σε κάποια παρόμοια ημερομηνία. Σύμφωνα με το 9to5 Mac η Apple προγραμματίζει ένα τέτοιο event παρουσίασης τον Μάρτιο του 2016.

Το τι θα φέρει το νέο Apple Watch κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά αυτή την στιγμή αλλά οι φήμες θέλουν την Apple να ενσωματώνει στην νέα wearable συσκευή της μια FaceTime κάμερα, περισσότερα χαρακτηριστικά που θα το ανεξαρτητοποιήσουν από το iPhone, αισθητήρα για την καταμέτρηση του ύπνου του χρήστη και ίσως και κάποιους ακόμη αισθητήρες υγείας.

Αν επαληθευτούν τα παραπάνω τότε η Apple θα μπορέσει να λανσάρει το Apple Watch 2 τον Απρίλιο του 2016.

Ένα 4 ιντσών iPhone

H Apple έχει ακόμη πάρα πολλούς καταναλωτές που προτιμούν τηλέφωνα με 4 ιντσών οθόνη και έτσι έχει εστιάσει στο να τους ικανοποιήσει με το iPhone 5S.

Σύμφωνα με τις φήμες και την πιθανή διαρροή που είδαμε από την China Mobile ίσως η εταιρεία παρουσιάσει ένα νέο iPhone 4 ιντσών τον Μάρτιο μαζί με το νέο Apple Watch 2.

To φημολογούμενο λοιπόν iPhone 6c θα έχει μια 4 ιντσών οθόνη και μερικές αλλαγές στο εσωτερικό του με βάση πάντα το iPhone 5S που υπάρχει αυτή την στιγμή στην αγορά.

Έτσι μπορεί να δούμε μια συσκευή με 1642mAh μπαταρία, έναν A9 επεξεργαστή, 16GB αποθηκευτικού χώρου, Touch ID, και 2GB RAM. Έτσι θα είναι μια πάρα πολύ σημαντική αναβάθμιση από την έκδοση του 5c.

Στον σχεδιασμό ίσως δούμε να δανείζεται πολλά στοιχεία από το iPhone 6 και με την επιλογή περισσότερων χρωμάτων.

Νέα MacBooks

Η Apple αναβάθμισε τα περισσότερα MacBooks της σειράς της πέρυσι ενώ μας παρουσίασε και το 12 ιντσών MacBook. Για φέτος όμως περιμένουμε την αναβάθμιση και του MacBook Air – ίσως μάλιστα να δούμε και ένα 15 ιντσών μοντέλο που θα είναι λεπτότερο.

Με την έλευση του 12 ιντσών MacBook έχει πλέον πολύ ενδιαφέρον να δούμε πως θα διαφοροποιήσει και αναβαθμίσει την γραμμή των MacBook της η Apple.

Σε κάθε περίπτωση η έλευση τον Skylake επεξεργαστών από την Intel θα σηματοδοτήσει εσωτερικές αλλαγές σχεδόν σε όλα τα MacBooks της Apple. Οι νέοι αυτοί επεξεργαστές θα ενισχύσουν ακόμη περισσότερο την αυτονομία των συσκευών αυτών.

Πιθανά να δούμε και περισσότερα Macs με USB-C και Thunderbolt 3 θύρες με τα MacBook Pro να δέχονται πρώτα αυτή την αλλαγή.

iPad Air 3

H πιο έγκυρη πληροφορία για τα νέα iPads μας έρχεται από τον αναλυτή Ming-Chi Kuo. Στην αναφορά του προβλέπει πως ένα νέο iPad Air θα κάνει την εμφάνιση του αυτό τον χρόνο.

Κάτι τέτοιο είναι απόλυτα φυσιολογικό αν αναλογιστεί κάποιος πως η Apple αναβάθμισε πέρυσι το iPad Mini ενώ παράλληλα παρουσίασε και το νέο iPad Pro. Έτσι λοιπόν σειρά όπως όλα δείχνουν έχει το iPad Air.

To επερχόμενο iPad Air 3 αναμένεται να μοιάζει εξωτερικά με τον προκάτοχο του ενώ περιμένουμε αλλαγές και μάλλον σημαντικές στο εσωτερικό του καθώς και την προσθήκη της τεχνολογίας 3D Touch.

To iPad Air 3 θα μπορούσε και αυτό να παρουσιαστεί σε ένα media event της Apple τον Μάρτιο του 2016.

iPhone 7

To iPhone 7 σίγουρα δεν αποτελεί έκπληξη αν πούμε πως το περιμένουμε και φέτος και μάλιστα με την κυκλοφορία του ακολουθεί το κλασσικό πρόγραμμα της Apple.

Οι φήμες θέλουν την εταιρεία να παραμένει απτόητη στο κυνήγι μιας λεπτότερης συσκευής κάτι που ίσως σημαίνει πως για πρώτη φορά ίσως έχουμε ένα iPhone χωρίς μια θύρα 3.5 χιλιοστών για τα ακουστικά.

Μπορεί λοιπόν να έχουμε Lightning ακουστικά με την Apple να πουλάει ξεχωριστά κάποιον αντάπτορα για σύνδεση με τα γνωστά 3.5 χιλιοστών ακουστικά. Ναι ξέρουμε δεν έχετε ενθουσιαστεί πολύ με αυτή την ιδέα…

Η Apple μπορεί επίσης να αλλάξει την τεχνολογία της οθόνης και έτσι να έχουμε ένα AMOLED iPhone επίσης για πρώτη φορά.

Εν συνεχεία ίσως δούμε ακόμη και αδιαβροχοποιήση του iPhone που μπορεί να γίνει συμβατό με ένα πρωτόκολλο IPX7.

Apple TV streaming service

Η Apple συνεχίζει να ετοιμάζει την πρώτη υπηρεσία streaming τηλεόρασης. Με την έλευση του Apple TV 4 φέτος ίσως είναι η χρονιά που θα δούμε την παρουσίαση αυτής της υπηρεσίας.

Μάλιστα οι φήμες θέλουν την Apple να κάνει διαθέσιμη αυτή την υπηρεσία ακόμη και στους χρήστες του Apple TV 3.

Apple Pay

Η Apple θα συνεχίσει να ενσωματώνει όλο και περισσότερα καταστήματα και τράπεζες στην νέα υπηρεσία πληρωμών της και κατά πάσα πιθανότητα φέτος θα δούμε το Apple Pay να λανσάρετε στην Κίνα.

Κάποιες αλλαγές επίσης στην τεχνολογία πίσω από αυτό τον τρόπο mobile πληρωμών ίσως πραγματοποιηθούν από την Apple.
Μπαλαντέρ

Η έλευση Thunderbold 3 θυρών σημαίνει 5K βίντεο και έτσι πιστεύουμε ή τουλάχιστον ευχόμαστε πως η Apple θα αναβαθμίσει φέτος την Thunderbold οθόνη της και αναμένουμε να μοιάζει με αυτή που συναντούμε σήμερα στον 27 ιντσών iMac.

ΠΗΓΗ: appleworldhellas.com
Κινηματογραφικοί ήρωες που η μεγάλη αυτοπεποίθηση δεν τους βγήκε σε καλό!
Η αυτοπεποίθηση είναι απαραίτητη στη ζωή. Εδώ όμως μιλάμε για αυτοπεποίθηση... κινηματογραφικών διαστάσεων. Συχνά στην έβδομη τέχνη, οι πρωταγωνιστές (και όχι μόνον) έχουν μεγάλη ιδέα για τον εαυτό τους και κάποιες φορές το πληρώνουν ακριβά τη μεγάλη ιδέα!
Κινηματογραφικοί χαρακτήρες που κοίταξαν αγέρωχα στα μάτια τον ήρωα ή τον κακό, αν και πλήρωσαν την αναίδειά τους ακριβά.
Η εμπιστοσύνη στον εαυτό μας μπορεί να μας πάει πολύ μακριά ή αντιθέτως να υπονομεύσει καθοριστικά τη θέση μας στον κόσμο, όπως υποδεικνύουν τα παθήματα των τύπων που θα δούμε αμέσως…

«Ο Ιντιάνα Τζόουνς και οι Κυνηγοί της Χαμένης Κιβωτού»: Ξίφος εναντίον πιστολιού

iindnabbafjnne1
Όπως ξέρουν όλοι οι φαν του Ίντι, η πλέον αξιομνημόνευτη σκηνή των «Κυνηγών της Χαμένης Κιβωτού», εκεί δηλαδή που ο αρχαιολόγος πυροβολεί τον άραβα εκτελεστή με το σπαθί που βγήκε στο κατόπι του, ήταν ιδέα του ίδιου του Χάρισον Φορντ. Ο πρωταγωνιστής είχε χτυπηθεί από δυσεντερία τη μέρα των γυρισμάτων και στην κακή κατάσταση που ήταν δεν μπορούσε να εκτελέσει την περίτεχνη και χορογραφημένη ξιφομαχία που ήθελε το σενάριο, κι έτσι πρότεινε να πυροβολήσει απλώς τον τύπο στο κεφάλι! Ο Σπίλμπεργκ συμφώνησε κι έτσι γεννήθηκε μια σκηνή κινηματογραφικής ανθολογίας.
Στο θέμα μας όμως, ο άραβας δολοφόνος συναντά τον Ιντιάνα στο Κάιρο και βλέπει ξεκάθαρα ότι κουβαλά πιστόλι. Αντί λοιπόν να τον πλησιάσει στα μουλωχτά και να τον βγάλει από τη μέση, αποφασίζει αντιθέτως να κάνει αισθητή την παρουσία του, κάνοντας τα κόλπα του με το σπαθί και καταστρέφοντας κάθε ευκαιρία αιφνιδιασμού. Η σκηνή είχε νόημα στο αρχικό σενάριο, όπου θα ακολουθούσε επικών προδιαγραφών μονομαχία, μόνο που στην τελική και συντομευμένη εκδοχή έχασε το νόημά της.
Δευτερόλεπτα μετά τα περίτεχνα κόλπα με το σπαθί, ο Άραβας πέφτει νεκρός από το ρεβόλβερ του Ιντιάνα Τζόουνς. Αν και όλοι απομείναμε να θαυμάζουμε το θάρρος και την αυτοπεποίθησή του να πάει με το σπαθί του κόντρα στις σφαίρες…

«Transformers: Revenge of the Fallen»: Ποιος απειλεί τον Optimus Prime;

iindnabbafjnne2
Αν έχουμε μάθει κάτι από το σύμπαν των Transformers, αυτό είναι ότι κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να τα βάλει με τις μηχανές. Πόσο μάλλον με τον Optimus Prime! Είναι γιγαντιαίο ρομπότ, πιθανότατα άφθαρτο με ανθρώπινα μέσα, και άριστος πολεμιστής.
Κι έτσι μοιραία αναρωτιέσαι πού βρήκε τα κότσια ο Theodore Galloway στη δεύτερη ταινία να τον απειλήσει; Όχι μόνο ασκεί κριτική στον Optimus που δεν μοιράζεται με τους ανθρώπους την προηγμένη τεχνολογία των Autobots, αλλά του λέει κιόλας πως θέλει να εγκαταλείψουν τα ρομπότ τη Γη! Και βέβαια ο πάντα διαλλακτικός Optimus αντί να τον συντρίψει με τα τεράστια μηχανικά του χέρια, υποδέχεται με χιούμορ το σχόλιο του διευθυντή λέγοντάς του πως θα έφευγε αν του το ζητούσε ευγενικά. Τώρα γιατί θέλει να διώξει από την Αμερική την ισχυρότερη δύναμη πυρός που γνώρισε η ανθρώπινη επικράτεια, μόνο ο Galloway το ξέρει…

«The Dark Knight Rises»: Φοβερίζεται άραγε ο Bane;

iindnabbafjnne3
Ο κροίσος John Daggett προσλαμβάνει τον υπερκακό τρομοκράτη Bane για να πτωχεύσει τον Bruce Wayne, ώστε όλη η επιχειρηματική αυτοκρατορία του να περάσει σε κείνον. Μόνο ο Bane τον προδίδει θέλοντας να περάσει η Wayne Enterprises στον δικό του αφέντη, Talia al Ghul. Όταν μαθαίνει λοιπόν ο μεγιστάνας Daggett ότι η περιουσία του Batman έχει περάσει σε χέρια που δεν είναι ξεκάθαρα τα δικά του, ουρλιάζει οργισμένος στη φάτσα του Bane, λες και ήταν το καλύτερο που μπορούσε να κάνει!
Τρομακτικότατος και πρωτοπαλίκαρο του υποκόσμου, ο Bane δεν είναι ένας χαρακτήρας που παίζεις μαζί του και η κορμοστασιά του το προσυπογράφει αυτό. Παρά τα ομολογουμένως μεγάλα κότσια του, όταν ο Bane τον ρωτά με την ηρεμία που εξασφαλίζουν τα μούσκουλά του αν «νιώθεις ότι είσαι επικεφαλής;», ο μεγιστάνας αλλάζει τακτική και πάει να τον καλοπιάσει καθώς ξέρει ότι η μπόρα επίκειται…

«The Terminator»: Τρεις εναντίον ενός και τι ενός!

iindnabbafjnne4
Με το που επιστρέφει ο Εξολοθρευτής στη Γη, τρία τυπάκια του την πέφτουν, αγνοώντας προφανώς ποιος είναι ο γυμνός άντρας με τα μούσκουλα που ξεχειλίζουν. Κι ενώ δεν ξέρουν στα σίγουρα ποιος είναι, παραμένει ωστόσο πολύ κακή ιδέα για μια συμμορία τριών να την πέσει σε ένα φουσκωτό «κτηνάκι» που κυκλοφορεί μάλιστα γυμνό!
Είναι όμως και το άλλο: αφού βλέπουν ότι είναι τσιτσίδι, τι περιμένουν πως θα βρουν πάνω του για να κλέψουν; Είναι ξεκάθαρα μια χαζή κίνηση από τρεις τύπους που πάνε γυρεύοντας, αν και αναγνωρίζεις τα κότσια τους να τα βάλουν με τον παραφουσκωμένο τύπο που γλυκοκοιτάζει τα ρούχα τους…

Ναύαρχε Motti, τι στο καλό σκεφτόσουν;

iindnabbafjnne5
Εδώ μιλάμε για μια από τις διασημότερες σκηνές στην ιστορία της έβδομης τέχνης που περιγραφές δεν χρειάζεται. Το να κοροϊδέψεις πάντως τον Darth Vader για την αφοσίωσή του στη σκοτεινή πλευρά της Δύναμης θέλει γερά κότσια, καθώς όλοι ξέρουμε ποιος είναι ο πανίσχυρος Άρχοντας Σιθ! Είναι όμως και το άλλο: ως ανώτατος διοικητής των Αυτοκρατορικών Δυνάμεων, ο Darth Vader είναι πρακτικά ανώτερος από τον Admiral Motti, κάθε απείθεια δεν θα μπορούσε να μείνει λοιπόν ατιμώρητη.
Την ώρα που όλοι τρέμουν τον Άρχοντα Σιθ, που δεν έχει κανένα πρόβλημα να στραφεί στους δικούς του σε κάθε τους αποτυχία, το να τον κοροϊδέψεις στα μούτρα για το κόλλημά μου με τη Δύναμη δεν φαντάζει καθόλου σοφό.
Και να γιατί…
news.gr
Η Super League όρισε για τις 20 Ιανουαρίου, ημέρα Τετάρτη, τους δύο αναβληθέντες αγώνες της 16ης αγωνιστικής. Πρόκειται για τα παιχνίδια Λεβαδειακός – Ατρόμητος και Ξάνθη – ΠΑΟΚ.

Και τα δύο ματς αναβλήθηκαν λόγω καιρικών συνθηκών και της κατάστασης των αγωνιστικών χώρων που θα τους φιλοξενούσαν.

Το ματς Λεβαδειακός-Ατρόμητος θα αρχίσει στις 5.15 μ.μ. και το Ξάνθη-ΠΑΟΚ στις 7.30 μ.μ.

http://simantra.blogspot.gr

Δυνατότητα για μεγαλύτερες αναρτήσεις σχεδιάζει να δώσει το Twitter, παρέχοντας την ευκαιρία στους χρήστες που το επιθυμούν να επεκταθούν πολύ πέρα από τους 140 χαρακτήρες.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το μέσο κοινωνικής δικτύωσης σκοπεύει να λανσάρει μέχρι το τέλος του τρίτου τριμήνου την υπηρεσία των μεγάλων tweets ή supertweet, όπως αποκαλεί χαρακτηριστικά.

Το όριο για τις μεγάλες αναρτήσεις θα επεκταθεί στους 10.000 χαρακτήρες. Όσο δηλαδή είναι και το όριο στα απευθείας μηνύματα.

Ωστόσο, επειδή οι 140 χαρακτήρες αποτελούν μέχρι στιγμής το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό γνώρισμα του Twitter το οποίο το ξεχωρίζει και από τα υπόλοιπα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι ιθύνοντες της εταιρείας πιστεύουν ότι ο σχεδιασμός παίζει σημαντικό ρόλο γι ‘ αυτό και θέλει ιδιαίτερη προσοχή.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το Twitter δοκιμάζει αυτή τη στιγμή μία εκδοχή του προϊόντος όπου οι αναρτήσεις θα εμφανίζονται όπως ακριβώς είναι σήμερα στην αρχική σελίδα του χρήστη, με τη διαφορά ότι θα παρέχεται η δυνατότητα για περισσότερο περιεχόμενο.

Έτσι, με ένα κλικ στο tweet αυτό θα επεκτείνεται αποκαλύπτοντας το επιπλέον κείμενο.

Το σχέδιο όμως αυτό ενδέχεται να μην είναι το τελικό.

http://www.aftodioikisi.gr 
Στήνουν κολοσσιαίο άγαλμα του Μάο -Χρυσό, ύψους 36 μέτρων [εικόνα]
Με ένα άγαλμα γιγαντιαίων διαστάσεων που βρίσκεται υπό κατασκευή και φωτογραφίες του, δόθηκαν στη δημοσιότητα, η Κίνα τιμά τον Μάο Τσε Τουνγκ.
Όπως αποτυπώνεται στη φωτογραφία, πρόκειται για ένα έργο μεγάλης κλίμακας που φαίνεται πως σχεδόν έχει ολοκληρωθεί, χρυσού χρώματος, ύψους 36 μέτρων.
Το άγαλμα βρίσκεται στο χωριό Ζουσιγκάγνκ.
Με αυτό τον τρόπο η Κίνα θέλει να τιμήσει τον Μάο Τσε Τουνγκ, ιδρυτή της Λαϊκής Δημοκρατίας της Kίνας το 1949 και ηγετική προσωπικότητα της χώρας μέχρι το θάνατό του το 1976.

Πηγή: iefimerida.gr

Η κακιά συνήθεια του καπνίσματος επηρεάζει αρνητικά τον καπνιστή σε πολλά επίπεδα της ζωής του, σύμφωνα με τους επιστήμονες. Η ανάγκη τους να καπνίσουν πολλές φορές είναι μεγαλύτερη από το να κάνουν σημαντικότερα πράγματα και ας κινδυνεύουν να υποστούν κάποια ανεπανόρθωτη βλάβη, όπως ένα καρδιαγγειακό επεισόδιο.
Μια μελέτη που έγινε με τη σύμπραξη έξι χωρών (Γαλλία, Βρετανία, Γερμανία Ολλανδία, Ισπανία, Βέλγιο) σε 2.000 άτομα από την αντικαπνιστική ομάδα δράσης SCAPE (Smoking Cessation in Primary Care), οδήγησε στο συμπέρασμα ότι οι καπνιστές προτιμούν να ζήσουν χωρίς να κάνουν σεξ αλλά όχι χωρίς να καπνίσουν.
Συγκεκριμένα, το 80% των Βρετανών καπνιστών, το 70% των Γάλλων, Γερμανών και Ολλανδών καπνιστών, και το 55% των Βέλγων και Ισπανών καπνιστών απάντησαν ότι τους είναι πολύ πιο εύκολο να αποχωριστούν το σεξ παρά το τσιγάρο τους.
Μάλιστα παρά το γεγονός ότι το 60% των συμμετεχόντων δήλωσε ότι θα δοκίμαζε να σταματήσει το κάπνισμα αν αυτό επηρεάζει την ερωτική του ζωή, μόνο το 35% έχει ποτέ δοκιμάσει να το κάνει. Σύμφωνα με τη μελέτη, το 60% των συμμετεχόντων είχε υποστεί κάποιο καρδιακό επεισόδιο και παρόλα αυτά συνέχιζε να καπνίζει.
Όπως τονίζουν οι ερευνητές, το κάπνισμα ήταν η αιτία του θανάτου σε 50% των καπνιστών, αλλά παρόλα αυτά οι καπνιστές δεν κάνουν τίποτα για να το αποφύγουν. Εύλογα όπως λένε, τίθεται το ερώτημα για ποιο λόγο δεν μπορούν να το σταματήσουν ενώ γνωρίζουν ότι κινδυνεύουν.
Η απάντηση, σύμφωνα με τους επιστήμονες είναι στις εξαιρετικά ισχυρές εξαρτησιογόνες ιδιότητες όπως είναι η νικοτίνη. Είναι τόσο εθιστική όσο και η ηρωίνη και δημιουργεί στον οργανισμό του καπνιστή σωματικά και ψυχικά ευχάριστα φαινόμενα. Η νικοτίνη περνά στο αίμα μέσω των πνευμόνων και φτάνει στον εγκέφαλο όπου προκαλεί την έκκριση της ντοπαμίνης, η οποία με τη σειρά της κάνει τον καπνιστή να νιώθει πολύ καλά. Έτσι δημιουργείται η εξάρτηση.
Αυτή η εξάρτηση και η καλή διάθεση που τους προσφέρει, είναι αυτό που κάνει τον καπνιστή να προτιμά το κάπνισμα από το να κάνει σεξ.
naftemporiki.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!