Σάββατο 5 Μαΐου 2018


«Επιστρέψαμε στο δίκτυο, υπό τα χειροκροτήματά σας και την προτροπή σας να πάμε να γαμ@σουμε τις μάνες μας». Με αυτή την ανάρτηση, η σατιρική εβδομαδιαία εφημερίδα Charlie Hebdo επέστρεψε σήμερα στο twitter μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις του Ιανουαρίου 2015.
«Έπειτα από μια τεχνική βλάβη, πέρα από τον έλεγχό μας, τον Ιανουάριο του 2015, η παρουσία μας στο Twitter διεκόπη προσωρινά», ανέφερε η ανάρτηση της εφημερίδας, που συνοδεύεται με ένα σκίτσο, όπου ένα περιστέρι, του ίδιου χρώματος με το πτηνό του λογότυπου του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, πετά κουτσουλώντας μνημεία του Παρισιού.
Το τελευταίο tweet του Charlie Hebdo αναρτήθηκε στις 7 Ιανουαρίου 2015, την μέρα της τζιχαντιστικής επίθεσης στα κεντρικά γραφεία του εντύπου στο Παρίσι που είχε αποτέλεσμα 12 συντάκτες και εργαζόμενοι της εφημερίδας να χάσουν τη ζωή τους.
Το σκίτσο ήταν του σκιτσογράφου Ονορέ ο οποίος σκοτώθηκε στην επίθεση μαζί με άλλους εμβληματικούς συντάκτες και σκιτσογράφους της εφημερίδας, όπως τους Βολίνσκι, Καμπί, Σαρμπ και Τινιού.
ον βουλευτή Μουχαρέμ Ιντζέ όρισε το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) για να αντιμετωπίσει τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις πρόωρες προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 24 Ιουνίου.
«Με την άδεια του Θεού και τη βούληση του έθνους, στις 24 Ιουνίου θα εκλεγώ πρόεδρος», δήλωσε στη διάρκεια τελετής στην Άγκυρα ο Ιντζέ, σημαντικό στέλεχος του CHP και δεινός ρήτορας ο οποίος επιβλήθηκε τα τελευταία χρόνια ως ένας από τους δριμύτερους επικριτές του Ερντογάν.
Ο υποψήφιος των Κεμαλιστών γεννήθηκε το 1964 στη Γιάλοβα, ενώ οι παππούδες του από την πλευρά του πατέρα του κατάγονταν από τη Θεσσαλονίκη.
Από την στιγμή που ανακοινώθηκε επίσημα η υποψηφιότητά του, άρχισε να κάνει τον γύρο των social media ένα βίντεο, στο οποίο χόρευε με πολίτες, σε πόλη της ανατολικής Τουρκίας.
Πόσο κακό σου κάνει το ψωμί με τη μαρμελάδα;
Το παραδοσιακό πρωϊνό για μικρά και μεγάλα παιδιά που το απολαμβάνουμε όσο λίγα πράγματα. Φρέσκο, ζεστό ψωμάκι και από πάνω μια γενναία δόση μαρμελάδας!
Ιδανικό έτσι δεν είναι; Kι όμως εκείνη τη στιγμή σοκάρουμε τον οργανισμό μας με...το καλημέρα!
Οι υδατάνθρακες στο λευκό ψωμί οδηγούν σε απότομη αύξηση του σακχάρου στο αίμα, και έρχεται η μαρμελάδα με τα μεγάλα ποσοστά ζάχαρης για να το αποτελειώσει!
Ο οργανισμός καταπονείται για να επαναφέρει στο φυσιολογικό τα επίπεδα του σακχάρου, καθώς πρέπει το πάγκρεας να απελευθερώσει μεγάλη ποσότητα ινσουλίνης, ενώ αυτό σημαίνει και απότομη άνοδος και πτώση στα επίπεδα ενέργειας!

 
Δανοί αρχιτέκτονες κατασκεύασαν το πιο όμορφο εξοχικό στο Πλωμάρι
Η αγάπη τριών αρχιτεκτόνων από τη Δανία για τη Λέσβο και συγκεκριμένα το Πλωμάρι, ήταν το κίνητρο για να δώσουν ζωή σε ένα εγκαταλελειμμένο σιδηρουργείο του 1930, το οποίο μετέτρεψαν σε μια πολυτελή εξοχική κατοικία. Φαίνεται πως όλα ξεκίνησαν χρόνια πριν, όταν η Dorte Mandrup-Poulsen, ο Louis Becker και ο Jens Thomas Arnfred παραθέριζαν στο συγκεκριμένο μέρος του νησιού με τις οικογένειες τους. Λάτρεψαν τόσο πολύ το Πλωμάρι, που θέλησαν να δουλέψουν σε αυτό και να δημιουργήσουν κάτι πραγματικά αξιοθαύμαστο.
Όπως ανέφερε η Dorte, η ομάδα προσπάθησε να διατηρήσει την αυθεντικότητα του χώρου, μιας και οι ατέλειες του κτιρίου είναι αυτές που διηγούνται την ιστορία του, ενώ ανέφερε πως πολλές φορές ξένοι αγοραστές αποκτούν οικίες σε άλλα μέρη και τις αλλάζουν, ώστε να τις προσαρμόσουν στα μέτρα τους, καταλήγοντας όμως να σβήνουν κάθε παραδοσιακό στοιχείο του τόπου όπου βρίσκονται.
Έτσι λοιπόν, το παλιό σιδηρουργείο ανακατασκευάστηκε με βάση την παλιά του εμφάνιση, με πολλά από τα κομμάτια του να έχουν διατηρηθεί ανέπαφα, όπως π.χ. ο ξύλινος σκελετός της οροφής και το πάτωμα από μπετόν. Επίσης, η παλιά θερμάστρα που υπήρχε ήδη εκεί, έμεινε και χρησιμοποιείται και πάλι για να ζεσταίνει τον χώρο, ενώ κτίστηκε και μια ξύλινη επέκταση, ώστε να στεγαστούν περισσότερα δωμάτια. Τέλος, όσον αφορά την εξωτερική όψη του κτηρίου, αυτή ανακαινίσθηκε και παρέμεινε όπως ήταν πριν.

 
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!