Κυριακή 25 Μαΐου 2014

Το Σάο Πάολο, όπου στις 12 Ιουνίου θα διεξαχθεί το εναρκτήριο ματς του Μουντιάλ ποδοσφαίρου, έσπασε ένα νέο ρεκόρ στα μποτιλιαρίσματα, καταγράφοντας 344 χιλιόμετρα μποτιλιαρισμένων αυτοκινήτων.
Το θλιβερό ρεκόρ σημειώθηκε στη μεγαλύτερη πόλη της Βραζιλίας χθες, Παρασκευή, το απόγευμα, σύμφωνα με τη δημόσια εταιρεία που διαχειρίζεται την κυκλοφορία στο Σάο Πάολο.

Η μεγαλούπολη αυτή των 20 εκατομμυρίων κατοίκων, η οποία φημιζόταν ήδη για τη χαοτική κυκλοφορία στους δρόμους της, ταλαιπωρείται εδώ και πολλές ημέρες από μια απεργία των οδηγών λεωφορείων.
Έπειτα από μια 48ωρη απεργία την Τρίτη και την Τετάρτη των οδηγών λεωφορείων του ίδιου του Σάο Πάολο, από την Πέμπτη απήργησαν για δύο ημέρες οι οδηγοί των λεωφορείων των προαστίων. Στόχος των απεργών είναι να επιτύχουν μισθολογικές αυξήσεις ύψους 10%.

Η κινητοποίηση εντάσσεται στην αύξηση των απεργιών και των διαδηλώσεων στη Βραζιλία καθώς πλησιάζει το Παγκόσμιο Κύπελλο, το κόστος της διοργάνωσης του οποίου υπολογίζεται σε 11 δισεκ. δολάρια. Το τουρνουά θα ολοκληρωθεί στις 13 Ιουλίου.
tanea.gr
Θυμάστε τον Ζακ Γαλιφιανάκη στο Hangover στο ρόλο του απροσάρμοστου Άλαν, που βάζει σε περιπέτειες τους φίλους του; Ξεχάστε τον γιατί έγινε… αγνώριστος.

Ο ελληνικής καταγωγής ηθοποιός αποφάσισε να ξυρίσει το μούσι του και, όπως αποκάλυψε, σταμάτησε να πίνει μπύρες, με αποτέλεσμα να χάσει είκοσι κιλά. Η αλλαγή του είναι εντυπωσιακή.






http://www.enikos.gr
Την επιθυμία  να επισκεφτεί την Ελλάδα για άλλη μια φορά και ειδικά το νησί από όπου έλκει την καταγωγή του, την Ίο, εξέφρασε ο διάσημος αυστραλός ηθοποιός Χιου Τζάκμαν.

Ο Τζάκμαν βρέθηκε στη Μελβούρνη για την πρεμιέρα της νέας του ταινίας X-men: Days of Future Past όπου υποδύεται και πάλι τον ρόλο του Wolverine.

Κατά το πέρασμά του από το κόκκινο χαλί και ενώ τον αποθέωναν πολυάριθμες θαυμάστριες και θαυμαστές, δεχόταν συγχρόνως και ερωτήσεις από δημοσιογράφους.

 Η δημοσιογράφος του Νέου Κόσμου, Μάγια Τζόβιτς τού συστήθηκε λέγοντας ότι εκπροσωπεί μια ελληνική εφημερίδα αλλά δεν πρόλαβε καν να του υποβάλει ερώτηση.

Χειμαρρώδης ο Τζάκμαν της απάντησε: «Ξέρεις πως έχω κι εγώ ελληνικό αίμα; Ο προπάππους μου ήταν Έλληνας, Μπέλας το επώνυμο και καταγόταν από την Ίο».

Ο Χιου Τζάκμαν πρόσθεσε πως αν και έχει επισκεφθεί στο παρελθόν την Ελλάδα, εντούτοις δεν έχει πάει στην Ίο.
«Ο πατέρας μου και ο αδελφός του πήγαν πολλές φορές. Εγώ όχι. Τώρα όμως είμαι έτοιμος να πάω. Το θέλω πολύ. Να γνωρίσω το νησί του προπάππου μου. Και θα το κάνω» είπε.

Η βραδιά της πρεμιέρας στη Μελβούρνη είχε φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Τα έσοδα διατέθηκαν υπέρ του Ιδρύματος Καταπολέμησης του Καρκίνου ( Fight Canser Foundation) του οποίου ο Τζάκμαν είναι πρεσβευτής.

Τα σημάδια από την πρόσφατη, δεύτερη, αφαίρεση μελανώματος από τη μύτη του Τζάκμαν ήταν εμφανή στην πρεμιέρα της Μελβούρνης.

Ο ίδιος έχει κάνει έκκληση στους ανθρώπους να χρησιμοποιούν αντηλιακό.
tanea.gr
Αποφάσισε τα χρήματα που θα διέθετε ... να πιάσουν τόπο, κι έτσι σκέφτηκε πρακτικά. Ο λόγος για την κυρία Γεωργία, μητέρα τριών παιδιών, που βαπτίζοντας το μωρό της, αποφάσισε αντί να προσφέρει μπομπονιέρες στους καλεσμένους της, να διαθέσει το χρηματικό ποσό για τρόφιμα, τα οποία έστειλε στο ΕΕΕΕΚ Τυμπακίου Hρακλείου: κρέας, γάλατα, πατάτες κ.α

Σε ανάρτησή του στο facebook ο διευθυντής του σχολείου Ζαχαρίας Καψαλάκης ευχαριστεί την κ. Γεωργία αλλά και την εκπαιδευτικό Άλεξ, που έφερε σε επαφή τη μητέρα με το σχολείο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η κ.Γεωργία είναι από την Κύπρο, μια χώρα που έχει επίσης χτυπηθεί από την κρίση...




http://www.enikos.gr 

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το έργο του Στέφανου Τσιβόπουλου Ιστορία Μηδέν (History Zero), το οποίο εκπροσώπησε τη χώρα μας στην 55η Μπιενάλε της Βενετίας το 2013.

Το έργο αποτελείται από ένα φιλμ δομημένο σε τρία επεισόδια (11 λεπτά το καθένα), συνοδευόμενο από ένα αρχείο 32 κειμένων και εικόνων με θέμα τα εναλλακτικά, μη–νομισματικά συστήματα συναλλαγών. Κεντρικό θεματικό άξονα αποτελεί η έννοια του χρήματος, η αξία των υλικών αγαθών στη σημερινή εποχή και τα εναλλακτικά συστήματα συναλλαγών.
Μέσα από τις ιστορίες τριών διαφορετικών ανθρώπων διερευνάται, με τρόπο ποιητικό, ο ρόλος του χρήματος στις ανθρώπινες σχέσεις, και οι πολιτικές και κοινωνικές διαστάσεις της κατοχής του. Στο φιλμ βλέπουμε έναν μετανάστη από την Αφρική που ψάχνει μεταλλικά αντικείμενα στα σκουπίδια, έναν καλλιτέχνη από το εξωτερικό που συλλέγει εικόνες στους δρόμους της Αθήνας αναζητώντας έμπνευση για το επόμενο έργο του και μία συλλέκτρια έργων τέχνης που πάσχει από Αλτσχάιμερ και ζει απομονωμένη στο σπίτι της. Οι αρχικά ασύνδετες ιστορίες των τριών αυτών ηρώων συναντώνται μέσα από μικρά τυχαία γεγονότα.
Το έργο παρουσιάζεται ακριβώς όπως και στο Ελληνικό περίπτερο στην Βενετία πέραν από κάποιες αναγκαίες μετατροπές στην κλίμακα τον εκθεμάτων. Επίσης, υπάρχει και μια σειρά από 7 νέα αρχεία «εναλλακτικών νομισμάτων» που εξετάζουν την ιστορία του νομίσματος στην Ελλάδα από τον Οβελό μέχρι το Eυρώ. Αυτά τα 7 νέα αρχεία είναι ειδικά σχεδιασμένα για τοΜουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.
Επιμέλεια έκθεσης: Συραγώ Τσιάρα, Διευθύντρια του Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης στη Θεσσαλονίκη.
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ: 23/5 - 28/9/2014
Μέγαρο Σταθάτου
Βασ. Σοφίας & Ηροδότου 1
news.gr
Η ιδέα ενός σούπερ μάρκετ, όπου τα προϊόντα δεν θα διατίθενται συσκευασμένα, δεν είναι εντελώς καινούρια. Έχει εφαρμοστεί σε αρκετές περιπτώσεις, άλλοτε με μεγαλύτερη κι άλλοτε με μικρότερη επιτυχία. Φιλοδοξώντας να ανοίξουν ένα τέτοιο κατάστημα στην καρδιά του Βερολίνου, δύο νεαρές Γερμανίδες κατέφυγαν στο crowdfunding - και η επιτυχία της εκστρατείας τους ξεπερνά κάθε προσδοκία.
Η ιδέα είναι απλή: ο πελάτης επιλέγει τα προϊόντα που θέλει να αγοράσει, τα ζυγίζει και, αντί συσκευασίας, τα τοποθετεί σε βαζάκια, δοχεία, κουτιά ή τσάντες που έχει φέρει από το σπίτι του.
Εάν η σκέψη και μόνο τον αποθαρρύνει, τότε μπορεί να αγοράσει ή ακόμη και να νοικιάσει επαναχρησιμοποιούμενες συσκευασίες από το κατάστημα.
Προϊόντα που είναι αδύνατο να συσκευαστούν διαφορετικά, θα τυλίγονται με ειδικό χαρτί από κερί μέλισσας. Στόχος φυσικά είναι να ελαχιστοποιηθούν τα υλικά που καταλήγουν στα σκουπίδια μόλις τα τρόφιμα καταναλωθούν.
Το σούπερ μάρκετ θα ονομάζεται Original Unverpackt - σε ελεύθερη απόδοση «αυθεντικό απακετάριστο/χύμα».
Στόχος των δημιουργών του είναι η διάθεση περίπου 600 προϊόντων - οργανικών και μη - τα οποία θα είναι πρωτίστως ντόπια, έτσι ώστε να επιτυγχάνεται περιορισμός του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του καταστήματος και από τις μεταφορές.
Η ιδέα της Μιλένα Γκλιμπόφσκι και της Σάρα Βολφ, 23 και 30 ετών αντίστοιχα, φαίνεται πως έχει κερδίσει τις εντυπώσεις στη γερμανική ιστοσελίδα startnext, καθώς λιγότερες από 10 ημέρες μετά από την έναρξη της εκστρατείας, έχει συγκεντρώσει δωρεές ύψους 88.477 ευρώ - όταν ο στόχος ήταν 45.000 - ενώ απομένουν 26 ημέρες για την ολοκλήρωσή της.
Οι δύο γυναίκες σκέφτηκαν να φέρουν ένα τέτοιο κατάστημα στη γερμανική πρωτεύουσα έχοντας απηυδήσει με τις ποσότητες πλαστικών που διαπίστωναν ότι πετούν μετά από κάθε βόλτα στο σούπερ μάρκετ.
Οι δύο γυναίκες σκέφτηκαν να φέρουν ένα τέτοιο κατάστημα στη γερμανική πρωτεύουσα έχοντας απηυδήσει με τις ποσότητες πλαστικών που διαπίστωναν ότι πετούν μετά από κάθε βόλτα στο σούπερ μάρκετ.
«Η συσκευασία ζυγίζει περισσότερο από το ίδιο το προϊόν», διαμαρτυρήθηκε η Βολφ σε συνέντευξή της στη Süddeutsche Zeitung. «Η φύση έχει ήδη τυλίξει το αγγούρι. Τι είναι αυτό το πλαστικό περιτύλιγμα; Είναι ανόητο!», είπε από την πλευρά της η Γκλιμπόφσκι.
Οι νεαρές επιχειρηματίες δεν γνωρίζουν ακριβώς πότε ή πού θα ανοίξει το κατάστημα, όμως προς το παρόν επικεντρώνουν τις προσπάθειές τους στη χρηματοδότηση του πρότζεκτ και από ιδιώτες επενδυτές, τελειοποιώντας παράλληλα την ιδέα τους και ελπίζοντας η υλοποίησή της να είναι εξίσου επιτυχής με την εκστρατεία τους.


Στην τούρκικη ταινία “Ο ύπνος του χειμώνα” του Νούρι Μπίλγκε Τσεϊλάν απονεμήθηκε -όπως ήταν αναμενόμενο- ο Χρυσός Φοίνικας του φετινού 67ου κινηματογραφικού φεστιβάλ των Κανών, γεγονός που καταχειροκροτήθηκε από όλους τους καλεσμένους, τόσο στην αίθουσα του Μεγάρου του φεστιβάλ, όσο και στην αίθουσα των δημοσιογράφων.

Παραλαμβάνοντας το βραβείο του, ο Τσεϊλάν ανέφερε πως το αφιερώνει στους νεαρούς Τούρκους, που σκοτώθηκαν στα πρόσφατα επεισόδια. Το βραβείο απένειμαν στον Τούρκο σκηνοθέτη η Ούμα Θέρμαν και ο Κουέντιν Ταραντίνο.

Παρούσα στην τελετή ήταν και η Ιταλίδα σταρ Σοφία Λόρεν, που απένειμε το Μέγα Βραβείο της κριτικής επιτροπής στη συμπατριώτισσά της, σκηνοθέτρια Άλις Ρόρβαχερ για την ταινία της "Le Meraviglie" (Τα θαύματα). Τα υπόλοιπα βραβεία παρουσίασαν προσωπικότητες όπως η Μόνικα Μπελούτσι, η Νικόλ Γκαρσία, ο Ντανιέλ Οτέιγ, ο Αμπάς Κιαροστάμι, ο πρόεδρος του φεστιβάλ Ζιλ Ζακόμπ (που φέτος ήταν ο τελευταίος χρόνος του), Ντανιέλ Μπρουλ, Εντριαν Μπρόντι.
ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ

• Χρυσός Φοίνικας: "Ο ύπνος του χειμώνα" του Νούρι Μπίλγκε Τσεϊλάν
• Μέγα Βραβείο: "Le Meraviglie" της Άλις Ρόρβαχερ
• Ειδικό Βραβείο της επιτροπής εξίσου στις ταινίες: "Mommy" του Ξαβιέ Ντολάν και "Αντίο στη γλώσσα" του Ζαν-Λικ Γκοντάρ
• Βραβείο σκηνοθεσίας: Μπένετ Μίλερ για την ταινία του "Foxcatcher"
• Βραβείο σεναρίου: Αντρέι Ζβιαγκίντσεβ και Ολεγκ Νεγκίν για την ταινία "Λεβιάθαν"
• Καλύτερου ανδρικού ρόλου: Τίμοθι Σπόλ για το ρόλο του στην ταινία "Mr. Turner" του Μάικ Λι
• Καλύτερου γυναικείου ρόλου: Τζουλιάν Μουρ για το ρόλο της στην ταινία "Χάρτες για τα αστέρια" του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ
• Καλλιτεχνικής επίτευξης:
• Χρυσής Κάμερας: "Party Girl" των Μαρί Αματσουκελί, Κλερ Μπεργκέρ και Σαμουέλ Τεϊς
• Χρυσός Φοίνικας ταινίας μικρού μήκους: Σιμόν Μέσα Σότο
news.gr
Μια ξανθιά είχε πρόβλημα με την ταμειακή της. Οπότε παίρνει τηλέφωνο τον τεχνικό και τον ρωτάει:

- «Έχω πρόβλημα με την ταμειακή. Δεν σβήνει την τιμή.»

Και ο τεχνικός της λέει:
- «Πάτα το CL κουμπί.»

Και απαντάει η ξανθιά:
- «Μα ποιο σιέλ κουμπί; Όλα πράσινα είναι!!»





Από τα κρύα και ζεστά σάντουιτς, στα πλαστικά κουτάκια με πολύχρωμες σαλάτες, μακαρονάδες και άλλα “γρήγορα φαγητά”, οι επιλογές που προσφέρονται στους ταξιδιώτες στις αίθουσες αναμονής των αεροδρομίων είναι πολλές.

Σε ορισμένα μάλιστα, τα λίγα λεπτά που αφιερώνει κανείς για να γεμίσει το στομάχι του με κάτι πριν από την πτήση του μπορεί να μεταμορφωθεί στην… απόλυτη γαστρονομική εμπειρία. Κι αυτό γιατί οι καλύτεροι σεφ του κόσμου πλέον στρέφουν το ενδιαφέρον τους στα… αεροδρόμια!
Δείτε παρακάτω τα 14 καλύτερα εστιατόρια αεροδρομίων στον κόσμο, σύμφωνα με μια λίστα που συνέταξε η Natasha Stokes για τη στήλη Travel του CNN.

1. Airbräu Brauhaus, Διεθνές αεροδρόμιο Μονάχου


Είναι το μοναδικό εστιατόριο αεροδρομίου στην Ευρώπη που διαθέτει το δικό του ζυθοποιείο. Οι γεύσεις που προσφέρονται στους ταξιδιώτες είναι φυσικά επηρεασμένες από τη βαυαρική κουζίνα και οι μεζέδες ταιριάζουν απόλυτα με… μπύρα!

2. Altitude, Διεθνές αεροδρόμιο Γενεύης


Ιδιοκτήτες του είναι οι βραβευμένοι με αστέρι Michelin σεφ Gilles Dupont και Thomas Byrne. Σερβίρουν κλασική γαλλική κουζίνα σε έναν πολύ κομψό χώρο με γυάλινο διαχωριστικό στο διάδρομο. Το business lunch μενού αλλάζει δύο φορές το μήνα, ενώ το a la carte μενού αλλάζει ανάλογα με την εποχή.

3. Asian Kitchen by Susur Lee, Διεθνές αεροδρόμιο Pearson του Τορόντο


Θα ανοίξει τις πύλες του στις αρχές του 2015 με τη «γαστρονομική υπογραφή» του διάσημου σεφ Susur Lee, γνωστού από τις τηλεοπτικές σειρές "Top Chef Canada" και "Iron Chef America".

4. Boccone Trattoria, Διεθνές αεροδρόμιο Pearson του Τορόντο


Ιδιοκτήτης του Boccone Trattoria είναι ο καναδός σελέμπριτι σεφ Massimo Capra, συνιδιοκτήτης των εστιατορίων Mistura και Sopra στο Τορόντο. Οι επισκέπτες του έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν γευστικά μέχρι την Ιταλία, μέσα από μια ποικιλία μακαρονάδων, πίτσας και μιας καλά ενημερωμένης λίστας κρασιών.

5. Cat Cora's Kitchen, Διεθνές αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο


Η τηλεοπτική σεφ και ιδιοκτήτρια εστιατορίων Cat Cora εκτός από το Σαν Φρανσίσκο έχει ανοίξει τα φτερά της και στα αεροδρόμια του Salt Lake City και του Χιούστον. Χρησιμοποιεί βιολογικά, εποχιακά υλικά και οι δημιουργίες της περιστρέφονται γύρω από την καλιφορνέζικη κουζίνα, με πολλά θαλασσινά.

6. Dani Garcia DeliBar, Αεροδρόμιο Málaga-Costa del Sol, Ισπανία


Κλασικά ισπανικά τάπας από τον ισπανό σεφ Dani Garcia, με σύγχρονες "πινελιές" σε παραδοσιακές γεύσεις της Ανδαλουσίας. Οι επισκέπτες έχουν τους μεζέδες απλωμένους μπροστά τους και μπορούν να επιλέξουν αυτούς που τους κάνουν περισσότερο "κλικ".

7. Hung's Delicacies, Διεθνές αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ


Η μικρή αυτή γωνιά στο διεθνές αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ ειδικεύεται στα μαριναρισμένα κρέατα.

8. Ink.sack, Διεθνές αεροδρόμιο του Λος Άντζελες


Πρόκειται για το δεύτερο κατάστημα που εξειδικεύεται σε «πειραγμένα» σάντουιτς από το διάσημο σεφ Michael Voltaggio, νικητή του "Top Chef", ο οποίος έχει ανακηρυχτεί ως «καλύτερος νέος σεφ» από το Food & Wine και ο οποίος είναι γνωστός για την εφευρετικότητά του και την αγάπη του στο υγρό άζωτο.

9. Perfectionists' Cafe, Διεθνές αεροδρόμιο Heathrow στο Λονδίνο


Θα ανοίξει τις πύλες του τον Ιούνιο του 2014 και θα προσφέρει κλασικές βρετανικές γεύσεις, με την υπογραφή του Heston Blumenthal.

10. Porta Gaig, Διεθνές αεροδρόμιο El Prat της Βαρκελώνης


Ιδιοκτήτης του είναι ένας από τους πιο γνωστούς σεφ της Βαρκελώνης, ο βραβευμένος με αστέρι Michelin Carles Gaig. Προσφέρει σύγχρονη καταλανική κουζίνα και παραδοσιακά ισπανικά τάπας.

11. Prime Tavern, Διεθνές αεροδρόμιο LaGuardia της Νέας Υόρκης


Το μενού του συγκεκριμένου εστιατορίου υπογράφει ο γνωστός από την τηλεόραση σεφ Michael Lomonaco από το NYC steakhouse Porterhouse. Σερβίρονται κλασικά αμερικάνικα μπέργκερ και μπριζόλες, ενώ οι χορτοφάγοι μπορούν να δοκιμάσουν σαλάτες και κρύα σούπα από αγγούρι.

12. The Gorgeous Kitchen, Διεθνές αεροδρόμιο Heathrow στο Λονδίνο


Θα ανοίξει τον Ιούνιο του 2014. Το μενού υπογράφουν τέσσερις διάσημοι σεφ στη Μ. Βρετανία, ανάμεσα στους οποίους είναι η Sophie Mitchell από το Pont St restaurant, που βρίσκεται στη βρετανική πρωτεύουσα.

13. Top Air, Διεθνές αεροδρόμιο Στουτγάρδης


Το μοναδικό εστιατόριο αεροδρομίου που έχει πάρει αστέρι Michelin βρίσκεται στη Στουτγάρδη και το μενού υπογράφει ο σεφ Marco Akuzun.

14. Twist, Διεθνές αεροδρόμιο Pearson στο Τορόντο


Θα ανοίξει τον Αύγουστο του 2014 και θα εγκαινιαστεί από τον καναδό σελέμπριτι σεφ και συγγραφέα βιβλίων μαγειρικής Roger Mooking, ενώ το μενού θα περιλαμβάνει γνωστές γεύσεις της Βόρειας Αμερικής
news.gr
Καρχαρίες “οργώνουν” τα νερά στον κόλπο του Μεξικού με στόχο να προειδοποιήσουν τους επιστήμονες για την έλευση τυφώνων.
Σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ, πενήντα καρχαρίες κόβουν… βόλτες αυτές τις μέρες στα νερά του κόλπου του Μεξικού με ενσωματωμένους βιολογικούς αισθητήρες – μοιάζουν με μικροτσίπ- οι οποίοι καταγράφουν τη θερμοκρασία του νερού. Τα στοιχεία αυτά ενημερώνουν τους επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο του Μαιάμι για το αν τις επόμενες ώρες, θα πλήξουν την περιοχή ακραία καιρικά φαινόμενα.
Οι Αμερικανοί ερευνητές έχουν επιστρατεύσει εκτός από καρχαρίες και άλλα ψάρια όπως ξιφίες, τόνους και όρκες για να προβλέψουν τη έλευση των τυφώνων.
Όπως οι ίδιοι επισημαίνουν, η μέθοδος αυτή τους έχει βοηθήσει τα τελευταία 10 χρόνια να καταγράψουν τις μεταβολές της θερμοκρασίας του νερού και της αλμυρότητάς του σε διαφορετικά βάθη. Φέτος, όμως οι επιστήμονες στη διάρκεια μελέτης τους, διαπίστωσαν ότι οι αλλαγές στην θερμοκρασία του νερού “δείχνουν” την έλευση τροπικών κυκλώνων. Τα σαρκοφάγα ψάρια έχουν ενσωματωμένα τσιπ με την βοήθεια των οποίων συλλέγουν πληροφορίες για την κατάσταση των υδάτων.
Η θερμοκρασία του νερού δείχνει αν τις επόμενες ώρες, η περιοχή θα πληγεί από ακραία καιρικά φαινόμενα που μπορούν να απειλήσουν την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου σε εγκαταστάσεις μεγάλων πετρελαικών εταιρειών που βρίσκονται στην περιοχή του κόλπου του Μεξικού. Εταιρείες, όπως οι BP, Exxon Mobil, Anadarko Petroleum, Chevron, Apache και Transocean έχουν τις εγκαταστάσεις τους στην περιοχή και εξαιτίας των κυκλώνων που έχουν πλήξει πολλές φορές τον κόλπο του Μεξικού, έχει ανασταλεί η παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου.Το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων των ΗΠΑ καλωσόρισε την προσπάθεια του Πανεπιστημίου του Μαιάμι.
Σύμφωνα με το Reuters, ο Κόλπος του Μεξικού καλύπτει το 30% της συνολικής πετρελαϊκής παραγωγής στις ΗΠΑ.

http://www.4news.gr 
Η αμερικανική εταιρεία διαδικτύου και τεχνολογίας Google σχεδιάζει τον πρώτο στον κόσμο υπολογιστή - ταμπλέτα με δυνατότητα λήψης τρισδιάστατων φωτογραφιών, σύμφωνα με το δίκτυο BBC.

Μέσα στον επόμενο μήνα, όπως δημοσιεύει η έγκυρη αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal, η Google αναμένεται να προχωρήσει στην κατασκευή 4.000 υπολογιστών - ταμπλετών.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η νέα συσκευή θα διαθέτει διπλή κάμερα στο πίσω μέρος καθώς και εξελιγμένο λογισμικό λήψης αλλά και επεξεργασίας φωτογραφιών.

Μέχρι στιγμής, τα επίσημα χείλη της Google παραμένουν «σφραγισμένα» αρνούμενα κάθε τοποθέτηση επί του θέματος.

Το Μάρτιο, ωστόσο, ο αμερικανικός κολοσσός παρουσίασε το φιλόξοδο πρόγραμμά του με την ονομασία Project Tango.

Στο πρόγραμμα, γίνεται σαφής αναφορά στην πολυεπίπεδη ανάπτυξη της τρισδιάστατης τεχνολογίας από πλευράς της εταιρείας.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ιαπωνική εταιρεία ανέπτυξε ένα νέο τύπο μπαταρίας, βασισμένο σε ηλεκτρόδια άνθρακα, η οποία μπορεί να φορτίζει 20 φορές ταχύτερα από τις κοινές μπαταρίες ιόντων λιθίου.
Για την ανάπτυξη της νέας μπαταρίας η Power Japan συνεργάστηκε με το Πανεπιστήμιο Kyushu.
Οι ίδιοι οι επιστήμονες που τη δημιούργησαν την αποκαλούν σαν μπαταρία «διπλού άνθρακα» καθώς και τα δύο ηλεκτρόδιά της προέρχονται από τον άνθρακα.
Η Power Japan θεωρεί ότι η «Ryden» προσφέρει χωρητικότητα ενέργειας συγκρίσιμη με τις κορυφαίες μπαταρίες ιόντων λιθίου, με κατασκευαστικό κόστος ίσο ή και ακόμη χαμηλότερο.
Αιτία είναι το γεγονός ότι ο άνθρακας είναι ευρέως διαθέσιμος στη φύση, αποτελεί το μόνο ενεργό συστατικό και οι μπαταρίες άνθρακα μπορούν να χωρέσουν σε μία κυψέλη 18650, σαν αυτές που χρησιμοποιούνται σε laptops και αυτοκίνητα.
Δηλαδή δεν απαιτείται σημαντική αλλαγή στις ήδη υπάρχουσες γραμμές παραγωγής
Άλλα χαρακτηριστικά που την κάνουν ιδανική για χρήση σε ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα είναι η μακρά διάρκεια κύκλου ζωής που ορίζεται στις 3.000 φορτίσεις/ αποφορτίσεις, τη στιγμή που οι μπαταρίες ιόντων λιθίου έχουν κύκλο ζωής στις 1.000 φορτίσεις/ αποφορτίσεις.
Παράλληλα, έχει την ικανότητα να αποφορτίζεται πλήρως χωρίς να υπάρχει κίνδυνος πρόκλησης βλάβης στην μπαταρία.
Επιπρόσθετα, ο νέος τύπος μπαταρίας δεν υπερθερμαίνεται, οπότε δεν είναι απαραίτητη η χρήση συστημάτων ψύξης, όπως συμβαίνει στα σύγχρονα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα.
Η Power Japan Plus σχεδιάζει την παραγωγή της μπαταρίας χρησιμοποιώντας οργανικό σύμπλεγμα άνθρακα, το οποίο θα αναπτύσσεται στις εγκαταστάσεις της εταιρείας από οργανικό βαμβάκι, ώστε να επιτευχθεί μεγαλύτερος έλεγχος στο μέγεθος των κρυστάλλων άνθρακα στα ηλεκτρόδιά του.
Η αρχική παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει εντός του έτους, αρχικά για χρήση σε εφαρμογές ιατρικών συσκευών και δορυφόρους, ενώ στον σχεδιασμό εντάσσεται η πιστοποίηση της τεχνολογίας και σε άλλες εταιρείες για χρήση σε ηλεκτρικά οχήματα.

http://www.thestival.gr
Ένα ή δύο ποτηράκια κόκκινο κρασί την ημέρα μπορεί να προστατεύουν τα δόντια και να μειώνουν τον κίνδυνο ανάπτυξης τερηδόνας, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.

Όπως γράφουν στην «Επιθεώρηση Αγροτικής & Διατροφικής Χημείας» (JAFC) επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Autonoma της Μαδρίτης (UAM), οι ασθένειες των δοντιών (τερηδόνα, περιοδοντική νόσος, απώλεια δοντιών) είναι εξαιρετικά συχνές σε όλο τον κόσμο, προσβάλλοντας το 60% έως 90% των κατοίκων του πλανήτη.

Οι ασθένειες αυτές αρχίζουν όταν ορισμένα βακτήρια του στόματος προσκολλώνται μεταξύ τους και δημιουργούν βιομεμβράνες, οι οποίες αποτελούνται από βακτήρια που «κρατιούνται» μεταξύ τους με έναν ιστό εξωκυττάριου DNA, ο οποίος ενώνει τα βακτήρια το ένα με το άλλο και με μία στερεή επιφάνεια.

Οι βιομεμβράνες αυτές δημιουργούν την οδοντική πλάκα και παράγουν οξέα, που αρχίζουν να βλάπτουν τα δόντια.

Το καθημερινό βούρτσισμα, το καθάρισμα με οδοντικό νήμα, η φθορίωση του νερού και άλλες μέθοδοι μπορούν να συμβάλλουν στην απομάκρυνση των βακτηριακών πλακών, αλλά η επίδρασή τους είναι περιορισμένη.

Οι ερευνητές με επικεφαλής την δρα Μ. Βικτώρια Μορένο-Αρριμπάς, καθηγήτρια Οινολογίας στο UAM, θέλησαν να διερευνήσουν κατά πόσον οι πολυφαινόλες μπορούν να επιβραδύνουν την ανάπτυξη των βακτηρίων, όπως είχαν δείξει προγενέστερες μελέτες.

Οι πολυφαινόλες είναι ισχυρές αντιοξειδωτικές ουσίες, που κατ’ εξοχήν υπάρχουν στο κόκκινο κρασί και στο εκχύλισμα από τα κουκούτσια των σταφυλιών.

Οι ερευνητές καλλιέργησαν αποικίες των βακτηρίων που προκαλούν τις οδοντικές ασθένειες, ώστε να δημιουργηθούν βιομεμβράνες, τις οποίες στη συνέχεια άρχισαν να εκθέτουν για 2 λεπτά σε τέσσερα υγρά.

Τα υγρά αυτά ήταν κόκκινο κρασί, κόκκινο κρασί χωρίς αλκοόλ, κόκκινο κρασί εμπλουτισμένο με εκχύλισμα από κουκούτσια σταφυλιών και νερό με περιεκτικότητα 12% σε αλκοόλ (αυτό χρησιμοποιήθηκε για λόγους συγκρίσεως).

Όπως διαπίστωσαν, όλα τα είδη κρασιού καταπολέμησαν αποτελεσματικά τις βιομεμβράνες, διασπώντας τη στερεή δομή τους και αποδιοργανώνοντάς τες.

ΠΗΓΗ: tanea.gr
Μία νέα υπηρεσία με την ονομασία Rent-A-Gent δίνει την δυνατότητα στις γυναίκες να διαλέξουν έναν άνδρα συνοδό από μία λίστα με “έξυπνους και γοητευτικούς” άνδρες.Έτσι με 200 ευρώ την ώρα, άντρες έχουν την δυνατότητα να γίνουν συνοδοί για όποια γυναίκα το επιθυμεί, με έναν μόνο όρο.

Η σχέση δεν μπορεί να προχωρήσει παραπάνω.Αν και το θέμα έχει βγει στην δημοσιότητα αρκετό καιρό, τώρα το ABC 7 του Σικάγο βρήκε μία γυναίκα που μίλησε για την εμπειρία της.Η Marina αναφέρει πως μπορεί να χρησιμοποιήσει το Rent-A-Gent ευκολότερα από τα συνηθισμένα σάιτ γνωριμιών γιατί τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα. “Απλά πληρώνεις και παίρνεις αυτό που θέλεις αντί να επενδύεις σε κάποιο… συναίσθημα”, αναφέρει.“Ήταν δύο ώρες πλάκας”, σημειώνει η Marina που αναφέρει πως “δεν υπήρξε καμία δέσμευση από κανέναν”.Σύμφωνα με τους ειδικούς η νέα πρακτική θα μπορούσε να πληγώσει τις γυναίκες και “την ευκαιρία που έχουν να βρουν την πραγματική αγάπη”.“Αν μπορείς απλά να νοικιάσεις κάποιον που σε ελκύει, θα αποκλείσεις αυτούς που θέλουν να σε κάνουν ευτυχισμένο χωρίς ταμπελάκι τιμής”, αναφέρουν.Η CEO του Rent-A-Gent, η Sara Shikhman, σε συνέντευξή της αναφέρει πως κάποτε χρειάστηκε να πάρει συνέντευξη από 100 άνδρες για να βρει τον κατάλληλο.Στην ερώτηση αν θέλει μέσω της εταιρείας που ηγείται να κάνει αντικείμενα του άνδρες, απάντησε πως είναι ένας “μοντέρνος κόσμος” όπου υπάρχουν πολλές διαφορετικές απόψεις.

http://www.seleo.gr 
Τις τελευταίες εβδομάδες έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας μελέτες που υποστηρίζουν ότι το λιώσιμο των πάγων της Δυτικής Ανταρκτικής έχει εισέλθει σε μια μη αναστρέψιμη τροχιά, ενώ στην Ανατολική Ανταρκτική τον πλανήτη απειλούν οι πάγοι της λεκάνης Γουίλκς.

Η ιστοσελίδα LiveScience συγκέντρωσε τα υπάρχοντα στοιχεία για την πραγματική κατάσταση που επικρατεί στους Αντίποδες της Υδρογείου και παρουσιάζει πέντε κοινές παρανοήσεις σχετικά με τις αλλαγές που συμβαίνουν στην παγωμένη Ήπειρο.

1. Οι πάγοι της Ανταρκτικής επεκτείνονται δεν συρρικνώνονται

Η αλήθεια είναι ότι οι θαλάσσιοι πάγοι της Ανταρκτικής επεκτείνονται τις τελευταίες δεκαετίες. Ωστόσο, πρέπει να τονίσουμε τη διαφορά ανάμεσα στους θαλάσσιους και τους χερσαίους πάγους. Όταν οι επιστήμονες κάνουν λόγο για τήξη του παγοκαλύμματος της Ανταρκτικής αναφέρονται στους χερσαίους πάγους.

Σε αντίθεση με το παγοκάλυμμα της Αρκτικής, το οποίο διατηρείται καθόλη τη διάρκεια του έτους, στην Ανταρκτική οι θαλάσσιοι πάγοι λιώνουν κατά τους θερινούς μήνες. Έτσι, περισσότεροι θαλάσσιοι πάγοι σημαίνουν λίγα πράγματα για τη συνολική μάζα πάγου στην περιοχή.

Ενδιαφέρουσα είναι η σύνδεση ανάμεσα στους αυξανόμενους θαλάσσιους πάγους και το λιώσιμο των παγετώνων. Ισχυρότεροι άνεμοι, μαζί με τις μεταβαλλόμενες θερμοκρασίες και την αλατότητα των ωκεανίων υδάτων συμβάλλουν στην αύξηση των θαλάσσιων πάγων διανοίγοντας περιοχές όπου ευνοείται η δημιουργία τους και μειώνοντας την τήξη τους.

Οι ίδιες συνθήκες συνδέονται με τη συρρίκνωση των παγετώνων, καθώς οι άνεμοι ωθούν ένα σύστημα θερμών ωκεανίων ρευμάτων που «ροκανίζουν» τους πάγους από κάτω.

2. Μπορεί να φταίνε τα ηφαίστεια

Η Δυτική Ανταρκτική, όπου οι πάγοι λιώνουν ταχεώς, φιλοξενεί επίσης μια σειρά από ενεργά ηφαίστεια. Μήπως φταίνε αυτά για το λιώσιμο των πάγων και όχι η κλιματική αλλαγή;

Η απάντηση που δίνουν οι επιστήμονες είναι απερίφραστα «όχι».

Για παράδειγμα στην Ισλανδία υπάρχουν πολλά ενεργά ηφαίστεια, αλλά οι παγετώνες στην επιφάνεια υφίστανται. Δεύτερον, κατά τη διάρκεια της Εποχής των Παγετώνων σημειώθηκαν εκρήξεις ηφαιστείων ανάμεσα στα στρώματα πάγου χωρίς να λιώσουν οι πάγοι. Τρίτον, η ηφαιστειακή δραστηριότητα στο υπέδαφος της Δυτικής Ανταρκτικής δεν έχει μεταβληθεί σημαντικά τις τελευταίες δεκαετίες. Τέλος, θα χρειαζόταν μια πρωτοφανής έκρηξη για να λιώσουν οι πάγοι που καλύπτουν τα υπόγεια ηφαίστεια της Ανταρκτικής.

3. Η υπερθέρμανση του πλανήτη είναι συνωμοσία

Τα νούμερα είναι αμείλικτα και δεν συνηγορούν με την άποψη της μειονότητας εκείνων των σκεπτικιστών του κλίματος που διαφωνούν με το 97% των κλιματικών επιστημόνων περί της ανθρωπογενούς “ρίζας του κακού”.

Οι τελευταίες μελέτες για τους πάγους της Δυτικής Ανταρκτικής δεν βασίζονται σε μαθηματικά μοντέλα και κλιματικά σενάρια, αλλά σε άμεσες παρατηρήσεις πεδίου. Η μελέτη καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι έξι μεγαλύτεροι παγετώνες συρρικνώνονται χωρίς επιστροφή.

4. Η Γη θα εισέλθει σε νέα Εποχή Παγετώνων ούτως ή άλλως

Οι κλιματικοί επιστήμονες συμφωνούν ότι η Γη πέρασε από διάφορους κύκλους θέρμανσης και ψύξης. Οι κύκλοι αυτοί επαναλαμβάνονται κάθε 100.000 χρόνια τα τελευταία 900.000 χρόνια.

Δύσκολα μπορεί η Γη να εισέλθει σε μια νέα Εποχή των Παγετώνων καθώς τα ανθρωπογενή αέρια του θερμοκηπίου, τα αερολύματα και άλλες αλλαγές έχουν μεταβάλλει τους φυσικούς κύκλους.

Επίσης, τα επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα διαμορφώνονται σε επίπεδα που είχε «ξαναδεί» ο πλανήτης πριν από 3 εκατ. έτη.

5. Ο πάγος συρρικνώνεται όταν λιώνει έτσι η στάθμη των ωκεανών θα κατέβει

Το παγοκάλυμμα της Ανταρκτικής είναι χερσαίο όχι θαλάσσιο. Αυτό σημαίνει ότι η συντριπτική πλειονότητα των πάγων δεν εκτοπίζουν θαλάσσιες μάζες. Αντιθέτως, όταν οι πάγοι λιώσουν θα διαρρεύσουν στον ωκεανό ανεβάζοντας τη στάθμη των υδάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Δυτική Ανταρκτική καταγράφεται το εντυπωσιακό φαινόμενο της «ανάκαμψης των παγετώνων»: το έδαφος ανασηκώνεται εκεί όπου υποχωρούν οι πάγοι.

Πηγή: newsbeast.gr
Μαζί με τον Απρίλιο του 2010, ο περασμένος μήνας ήταν ο θερμότερος Απρίλιος που έχει καταγραφεί από το 1880, ανακοίνωσε η αμερικανική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (NOAA). Η μέση παγκόσμια θερμοκρασία ήταν 0,77 βαθμούς Κελσίου υψηλότερη σε σχέση με το μέσο όρο του 20ού αιώνα για τον ίδιο μήνα.

«Πολλές περιοχές στον κόσμο ήταν πολύ θερμότερες από το μ.ο., με μεγάλο τμήμα της κεντρικής Σιβηρίας να καταγράφει θερμοκρασίες τουλάχιστον 5 βαθμών Κελσίου πάνω από το μ.ο. της περιόδου 1981-2010. Σε αυτή την περιοχή, καθώς και σε τμήματα της ανατολικής Αυστραλίας και διάσπαρτα σημεία σε κάθε μεγάλο ωκεανό, κατεγράφησαν θερμοκρασίες-ρεκόρ», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η υπηρεσία.

Η μέση θερμοκρασία ξηράς και ωκεανών ήταν 14,5 βαθμοί Κελσίου, έναντι 13,7 βαθμών που είναι ο μ.ο. του περασμένου αιώνα για το μήνα Απρίλιο. Ο περασμένος μήνας μαζί με τον αντίστοιχο του 2010 είναι «ισόπαλοι» και στη μεγαλύτερη απόκλιση θερμοκρασιών σε σχέση με το μ.ο. - όχι μόνο για τον Απρίλιο, αλλά για όλους τους μήνες - από το 1880, οπότε και άρχισε η επίσημη καταγραφή αυτών των δεδομένων.

Ο περασμένος μήνας συνέχισε επίσης το «σερί» των 350 μηνών με μέση παγκόσμια θερμοκρασία ίση ή υψηλότερη σε σχέση με τον 20ό αιώνα. Ο τελευταίος Απρίλιος με θερμοκρασία χαμηλότερη από το μ.ο. για το συγκεκριμένο μήνα ήταν το 1976, ενώ η τελευταία φορά που κατεγράφη θερμοκρασία χαμηλότερη από το μ.ο. για οποιονδήποτε μήνα ήταν το Φεβρουάριο του 1985.

Πάντως παρά το ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών σε παγκόσμιο επίπεδο, υπήρξαν και κάποιες περιοχές - συμπεριλαμβανομένων ηπειρωτικών πολιτειών της Αμερικής - όπου ο υδράργυρος κυμάνθηκε σε επίπεδα χαμηλότερα από το μ.ο. «Τμήματα του νοτίου και ανατολικού Καναδά, οι βόρειες πολιτείες της Αμερικής και το νότιο Καζακστάν ήταν ψυχρότερα από το μέσο όρο», σημειώνει στην ανακοίνωσή της η NOAA διευκρινίζοντας όμως ότι «σε καμία χερσαία τοποθεσία δεν κατεγράφη ρεκόρ ψύχους».

http://www.thestival.gr 
Λάμψης... βασίλισσας και 10ο για την Ρεάλ Μαδρίτης στο «Ντα Λουζ».

Τελικά χρειάστηκαν 120 λεπτά αγώνα για να πάρει αυτή την κούπα η Ρεάλ Μαδρίτης, φτάνοντας στη μεγάλη επιτυχία με 4-1 κόντρα στην Ατλέτικο, ενώ κατάφερε να ισοφαρίσει σε 1-1 στην κανονική διάρκεια στο 90’+3 με κεφαλιά (και ήρωα) του Σέρχιο Ράμος.



Την ώρα που οι «ροχιμπλάνκος» προσπαθούσαν να κρατήσουν με... νύχια και με δόντια το υπέρ τους σκορ που είχαν με τέρμα του Γκοντίν από το 36'.



Με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να βάζει και αυτός την... πινελιά του, να σκοράρει, και έτσι να γίνεται ο μοναδικός παίκτης που έχει πετύχει 17 γκολ στη διοργάνωση σε μια σεζόν.



Από την άλλη, ο Κάρλο Αντσελότι έγινε ο 2ος τεχνικός που σήκωσε το... ιερό δισκοπότηρο τρεις φορές, ενώ έχει σηκώσει και δυο ως παίκτης.


real.gr
Η δικαιοσύνη -το γνώρισμα του δικαίου- λέει πολλά για έναν τόπο. Πόσω μάλλον όταν αποφασίζει να καταδικάσει σε δημόσιο απαγχονισμό έναν ελέφαντα!
Πριν από περίπου 100 χρόνια ένα πλήθος 2.500 κατοίκων εμφανίστηκε στη μικρή πόλη Erwin, στο Τεννεσί των ΗΠΑ, για να παρακολουθήσει τον απαγχονισμό ενός ασιατικού, θηλυκού ελέφαντα βάρους 5 τόνων.
Η Mary, όπως είχε ονομαστεί ο ελέφαντας, ήταν "το καμάρι" του τσίρκου SparksBrothersCircus.
Ο θηλυκός αυτός ελέφαντας, που αργότερα έγινε γνωστός ως "Η Δολοφονική Mary" ευθυνόταν για το θάνατο ενός ανθρώπου. Το πώς και το γιατί στις 12 Σεπτεμβρίου του 1916 η Mary σκότωσε τον RedEldridge αποτέλεσε για πολλά χρόνια αφορμή για την κυκλοφορία διάφορων προφορικών ιστοριών.
Για τους κατοίκους της περιοχής, ωστόσο, έπρεπε να αποδοθεί δικαιοσύνη. Άλλωστε, πώς θα μπορούσε οποιαδήποτε πόλη να καλέσει το τσίρκο στον τόπο της, αν πήγαινε μαζί και ο ελέφαντας-δολοφόνος;
Στην περίπτωση της Mary, η δικαιοσύνη ήρθε με τη μορφή μιας χοντρής αλυσίδας, που ήταν δεμένη σε έναν γερανό 100 τόνων.
Προτού καταλήξουν στην εκτέλεση της "δίκαιης απόφασης" οι κάτοικοι της πόλης έπρεπε να συσκεφτούν, για να αποφασίσουν με ποιο τρόπο έπρεπε να τιμωρήσουν το ζώο, γράφει ο Slade Sohmer στο hypervocal.com.
Η πρώτη σκέψη ήταν αυθόρμητη κι ενστικτώδης: ο σιδηρουργός HenchCox πυροβόλησε πέντε φορές προς τη μεριά του ζώου, όμως χωρίς κανένα αποτέλεσμα.
Στη συνέχεια δοκίμασε την "τύχη" του και ο σερίφης Gallahan, όμως ούτε οι δικές του σφαίρες έφεραν κάποιο αποτέλεσμα.
"Δεν υπάρχει όπλο στη χώρα αυτή, που θα μπορούσε να τη σκοτώσει" φέρεται να είχε πει ο διευθυντής του τσίρκο.

Πώς όμως κατάφερε η Mary να σκοτώσει τον Eldridge;

Σύμφωνα με παλιές προφορικές ιστορίες και αποκόμματα εφημερίδων της εποχής, που βρίσκονται στο αρχείο (ArchivesofAppalachia) του πανεπιστημίου EastTennesseeStateUniversity, οι εκδοχές που υπάρχουν είναι οι εξής:
Εκδοχή 1η: Μετά την παράσταση στο Kingsport, ανατέθηκε στον RedEldridge να οδηγήσει τη Mary σε μια δεξαμενή, όπου θα μπορούσε να πιει νερό και να δροσιστεί μαζί με άλλους ελέφαντες. Σύμφωνα με τον 19χρονο W.H. Coleman, ο οποίος ήταν μάρτυρας στη "δολοφονία":
"Υπήρχε μια μεγάλη τάφρος τότε που περνούσε από την Center Street... και έστελναν αυτά τα παιδιά να καθοδηγούν τους ελέφαντες... υπήρχαν επτά ή οκτώ ελέφαντες και πήγαν κάτω να τους βρέξουν… στο δρόμο της επιστροφής κάθε αγόρι είχε ένα μικρό ραβδί, το οποίο στην άκρη του ήταν μυτερό ή είχε ένα μικρό γάντζο... Ο μεγάλος, αυτός παλιοελέφαντας πήγε να πάρει ένα καρπούζι και το αγόρι τον χτύπησε μία φορά... τότε ο ελέφαντας τον άρπαξε από τη μέση και τον πέταξε στην άλλη πλευρά... υποθέτω ότι αυτό τον σκότωσε, αλλά όταν έπεσε στο έδαφος ο ελέφαντας πήγε από πάνω του και του πάτησε με το πόδι το κεφάλι… αίματα και μυαλά γέμισαν το δρόμο".
Εκδοχή 2η: Όπως αναφέρει ένα τεύχος του JohnsonCityStaff στις 13 Σεπτεμβρίου του 1916, η Mary… "χτύπησε με την προβοσκίδα της τον Eldridge, τον σήκωσε 3 μέτρα ψηλά στον αέρα και τον πέταξε με δύναμη στο έδαφος… και με όλη τη δύναμή της τον κάρφωσε με τους χαυλιόδοντές της. Στη συνέχεια, το ζώο ποδοπάτησε τον ετοιμοθάνατο Eldridge –σαν να αναζητούσε κάποιο δολοφονικό θρίαμβο- και με μια ξαφνική κίνηση του ποδιού της… πέταξε το πτώμα του στο πλήθος".
Εκδοχή 3η: Η Mary ίσως απλά βαριόταν, υποστήριξε ένας δημοσιογράφος της JohnsonCityPress-Chronicle το 1936. "Ο φύλακας του ελέφαντα περπατούσε ανυποψίαστος ανάμεσα σε αυτόν και τον τοίχο, την ώρα που το ζώο έτρωγε. Για κάποιο λόγο, που δε μπορούμε να γνωρίζουμε, η Mary θύμωσε και με ένα απότομο τίναγμα του κορμού της του επέφερε ένα μοιραίο χτύπημα στο κεφάλι".
Εκδοχή 4η: Μήπως η Mary σκότωσε τον RedEldridge επειδή πονούσε πολύ; Σύμφωνα με ένα θρύλο που κυκλοφορεί στην πόλη Erwin, η Mary είχε δύο αποστήματα στα δόντια, τα οποία της προκαλούσαν αφόρητους πόνους, με αποτέλεσμα όταν ο Eldridge τη χτύπησε με το ραβδί του, το ζώο να νιώσει μεγάλη αγωνία. Φυσικά, οι μολύνσεις ανακαλύφθηκαν αφού σκοτώθηκε το ζώο.
Έγιναν δύο προσπάθειες για τον απαγχονισμό της: Την πρώτη φορά η αλυσίδα έσπασε, με αποτέλεσμα το βαρύ ζώο να πέσει στο έδαφος και να παραμείνει ακινητοποιημένο κάτω, καθώς είχε σπάσει κάποια κόκκαλα.
Βλέποντας το ζώο κάτω και όχι δεμένο, χωρίς να γνωρίζουν ότι είχε σπάσει τα κόκκαλα της και δε μπορούσε να κινηθεί, το συγκεντρωμένο πλήθος κυριεύτηκε από πανικό και άρχισε να τρέχει για να κρυφτεί.
Τότε, κάποιος έτρεξε και της πέρασε μια πιο χοντρή αλυσίδα από το λαιμό…
Την άφησαν να κρέμεται για μισή ώρα –όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες- και στη συνέχεια την έριξαν σε ένα λάκκο, που είχαν σκάψει εκεί δίπλα.
news.gr
Νέα έρευνα αποκαλύπτει πως τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες παίρνουν περισσότερα κιλά μετά από μια ορισμένη ηλικία.

Αυτό οφείλεται τόσο στο μεταβολισμό που επιβραδύνει όσο και στις πολλές ώρες δουλειάς, τη μόνιμη σχέση και το μεταμεσονύκτιο τσιμπολόγημα.

Η «επικίνδυνη» ηλικία είναι για τις γυναίκες τα 35 με 40, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρίας συμπληρωμάτων Forza.

Οι γυναίκες δήλωσαν πως είναι πολύ πιθανό να απαλλαγούν από τα περιττά κιλά μετά από αυτήν την ηλικία, καθώς τα 40 είναι για τις περισσότερες από αυτές μια «τρομακτική» ηλικία που τις κάνει να προσέχουν περισσότερο τον εαυτό τους και τη διατροφή τους.

Για τους άνδρες, η «επικίνδυνη» ηλικία είναι λίγο αργότερα – μεταξύ 40 και 45 ετών.

Κατά μέσο όρο, οι περισσότεροι άνδρες δήλωσαν πως είναι πιο πιθανό να πάρουν βάρος συγκεκριμένα στα 44, καθώς είναι μια ηλικία που η καριέρα τους βρίσκεται στο απόγειό της και δεν έχουν χρόνο να γυμναστούν.

Όσο περνούν τα χρόνια, χρειαζόμαστε λιγότερες θερμίδες σε καθημερινή βάση για να καλύψουμε τις ανάγκες μας σε ενέργεια. Έτσι, απαιτούνται μικρές αλλαγές στις καθημερινές μας συνήθειες ώστε να παραμείνουμε στο επιθυμητό μας βάρος.

http://www.onmed.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!