Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Υπάρχουν ορισμένοι τόποι στην Ελλάδα που καλύπτονται από ένα... πέπλο μυστηρίου.

Τοποθεσίες με σημασία ιστορική, αρχαιολογική αλλά και μεταφυσική. Θρύλοι, περίεργες ιστορίες και μύθοι έχουν δημιουργηθεί γύρω από τις περιοχές αυτές, καθιστώντας τες αντικείμενο συζήτησης αλλά και πεδίο... έρευνας.
Οι οκτώ τόπου που παρουσιάζονται παρακάτω τραβούν το ενδιαφέρον επισκεπτών για λόγους άλλοτε δικαιολογημένους, άλλοτε αδικαιολόγητους και έχουν επιλεγεί, όπως αναφέρει ο ιστότοπος Dinfo, βάσει του ενδιαφέροντος που δημιουργούν:

Πυραμίδα Ταΰγετου (Λακωνία)
Μια από τις βουνοκορφές του Ταϋγέτου, υποστηρίζουν ότι από μακριά μοιάζει με λαξευμένη πυραμίδα. Για το λόγο αυτό πολλοί είναι αυτοί που συρρέουν στην περιοχή για να τη δουν από κοντά και να την εξερευνήσουν, ενώ, δεν είναι και λίγοι αυτοί που η περιοχή εκλύει μια ιδιαίτερη ενέργεια...

Ναός Αγίας Θεοδώρας (Αρκαδία)
Το κτίσμα είναι ιδιαίτερα μικρό, ωστόσο από μακριά φαντάζει τεράστιος. Αυτό οφείλεται στα 17 μεγάλα δένδρα που έχουν φυτρώσει στην σκεπή του. Το αξιοπερίεργο είναι ότι οι ρίζες του δεν φαίνονται πουθενά, κάτι το οποίο αποτελεί αίνιγμα για τους ειδικούς.
Η παράδοση θέλει εκεί να βρίσκεται η Αγία Θεοδώρα που μαρτύρησε άδικα και το σώμα της έγινε ναός, τα μαλλιά της δέντρα και το αίμα της ποτάμι.

Ασκληπιείο Επιδαύρου (Αργολίδα)
Κοντά στο θέατρο της Επιδαύρου, σύμφωνα με τη μυθολογία εκεί βρίσκεται το μεγαλύτερο θεραπευτήριο της Αρχαίας Ελλάδας, όπου ο Ασκληπιός θεράπευε τους πιστούς του.
Οι ιστορίες που υπάρχουν για τη συγκεκριμένη περιοχή. Κάποιοι περιορίζονται στο να πουν ότι ο ο τόπος εκλύσει απλά θετική ενέργεια, ωστόσο, δεν λείπουν και εκείνοι που υποστηρίζουν ότι έχουν δει στην περιοχή να κινούνται ιπτάμενα αντικείμενα αλλά και παράξενα πλάσματα...

Σπήλαιο Νταβέλη (Αττική)
Ιερό του Πανός και των Νυμφών κάποτε, ο πιο γνωστός μεταφυσικός τόπος της Ελλάδας που συνοδεύεται από πλήθος θρύλων και ένα ευρύ πέπλο μυστηρίου σήμερα.
Περίεργα ηλεκτρομαγνητικά φαινόμενα, ιστορίες για φαντάσματα, Κούφια Γη, Βριλ, συγχρονικότητες, θεωρίες συνωμοσίας, αλλόκοτα πλάσματα, μυστικές υπόγειες βάσεις, στρεβλώσεις του χωροχρονικού συνεχούς, υπόγειες στοές, ο θρύλος του Νταβέλη, θεάσεις ιπτάμενων και όχι μόνο αντικειμένων, ισχυρά γεωδαιτικά πεδία, οριακά φαινόμενα, είναι μερικά από αυτά που έχουν γραφτεί για το Σπήλαιο του Νταβέλη. Σημειώνεται, πάντως, ότι η είσοδος στην περιοχή τη νύχτα απαγορεύεται.

Αχερουσία
Σύμφωνα με τη μύθο στην Αχερουσία βρισκόταν η πύλη για τον Αδη. Ο Χάροντας μετέφερε τις ψυχές των νεκρών μέσω του ποταμού Αχέρωντα, στο βασίλειο του κάτω κόσμου. Εκεί βρισκόταν και ένα πασίγνωστο νεκρομαντείο της αρχαιότητας. Οσοι επισκέπτονται την περιοχή αναφέρονται στην ιδιαίτερη ενέργεια που ελκύει ο τόπος...

Ολυμπος (Πιερία)
Το σπίτι των 12 Θεών αποτελεί ένα χώρο τον οποίο ακόμη και σήμερα συνοδεύεουν πολλές παράξενες ιστορίες.
Εχουν αναφερθεί θεάσεις άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενων αντικειμένων και μυστηριωδών φώτων στις απότομες χαράδρες του, ενώ πολλά λέγονται και για την τοποθεσία Καλάγια.
Οπως σημειώνει ο ιστότοπος Dinfo, θεωρίες θέλουν τον Ολυμπο να συνδέεται με τη φιλολογία της Κούφιας Γης και τη συνομωσιολογία, καθώς υποθέτουν την ύπαρξη τεράστιων βάσεων στο εσωτερικό του...

Σαμοθράκη
Αποτελεί έναν από τους πλέον ισχυρούς ενεργειακούς τόπους στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Αποτελούσε την έδρα των περίφημων Καβείριων Μυστηρίων, ενώ ακόμη και σήμερα πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι στο ρέμα του φονιά υπάρχει ένα ισχυρό ενεργειακό πεδίο, το οποίο διαπιστώνει κανείς από τον αλλόκοτο τρόπο με τον οποίο εκφύονται οι κορμοί και τα κλαδιά των δέντρων.

Τσούτσουρος (Κρήτη)
Το σπήλαιο του Τσούτσουρου βρίσκεται σε μη προσβάσιμη περιοχή και η ακριβής του τοποθεσία παραμένει άγνωστη. Σύμφωνα με την ιστορία, ένας βοσκός που είχε χάσει την κατσίκα του, βρέθηκε στο εσωτερικό ενός σπηλαίου, όπου και είδε υπόγειες πυραμίδες, αυτοκινούμενα αγάλματα και ιπτάμενα οχήματα που αντιστοιχίστηκαν με την πτώση των Αρπυιών στο νησί, κατόπιν της καταδίωξης τους από τους γιους του Βορέα, Ζήτη και Κάλαϊ. Η συνέχεια της ιστορίας περιλαμβάνει συνωμοσίες και όλα τα χαρακτηριστικά μιας καλής ταινίας, όπως αναφέρει το Dinfo.
http://www.newsbomb.gr 

Το υποβρύχιο αυτό μπαρ βρίσκεται σεμια μεγάλη πισίνα της Νέας Υόρκης. Εδώ, όπως και στα κανονικά μπαρ, οι άνθρωποι έρχονται για χορό, κουβέντα και γευστικά κοκτέιλ.
 Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αυτού του τόπου, το οποίο το καθιστά διαφορετικό από τα άλλα κοινά μπαρ είναι ότι βρίσκεται στο κάτω μέρος της πισίνας! Έτσι οι επισκέπτες πρέπει να φορούν ειδική στολή κολύμβησης και καταδύσεων για να μπούνε μέσα. Το έργο σχεδιάστηκε και δημιουργήθηκε ως διαφήμιση για λογαριάσμο των Techno Marine (αδιάβροχα ρολόγια) για την εταιρεία Sea Track. Η ιδέα της δημιουργίας υποβρύχιου μπαρ ανήκει στην εταιρεία Thinkmodo.





http://smilepanic.com
Αύριο Τετάρτη λήγει το «τελεσίγραφο» του υπουργείου Παιδείας για την παράδοση των ονομάτων των διοικητικών υπαλλήλων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα. Οι Πρυτάνεις λένε ότι η λειτουργία των τμημάτων είναι αδύνατη.

Ανεβαίνει ο υδράργυρος στον χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης καθώς αύριο, Τετάρτη, λήγει η προθεσμία υποβολής στο ΑΣΕΠ από τις διοικήσεις των πανεπιστημίων των καταλόγων με τα ονόματα των διοικητικών υπαλλήλων που τίθενται σε διαθεσιμότητα.
Στις διοικήσεις των οκτώ πανεπιστημίων έχει αποσταλεί σχετική εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας από την περασμένη εβδομάδα.
Επιστολή απέστειλε και ο υπουργός Παιδείας, ενώ ακολούθησε εισαγγελική παραγγελία με την οποία οι διοικήσεις καλούνταν να παραδώσουν τα στοιχεία εντός της προθεσμίας που έχει ορισθεί.
Η απεργία διαρκείας των διοικητικών υπαλλήλων, ωστόσο, κατέστησε αδύνατη τη συγκέντρωση των στοιχείων και την αποστολή τους στο ΑΣΕΠ.
Ως εκ τούτου, αναμένεται να κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία σε βάρος των διευθυντών των διοικητικών υπηρεσιών για παράβαση καθήκοντος, ενώ δεν αποκλείεται να ελεγχθούν ποινικά και οι πρυτανικές αρχές επειδή αμέλησαν να ορίσουν προσωπικό ασφαλείας ώστε να λειτουργήσουν τα ιδρύματα που διευθύνουν.
«Από την πλευρά τους, οι πρυτανικές αρχές των οκτώ πανεπιστημίων (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Πανεπιστήμιο Πατρών, Πανεπιστήμιο Κρήτης, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών) ζητούν να αποσυρθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση και στη συνέχεια να συμφωνηθεί με το υπουργείο μια κοινά αποδεκτή μέθοδος αξιολόγησης των δομών των πανεπιστημίων.

Πρυτάνεις: Αδύνατη η λειτουργία των πανεπιστημίων
Σε χθεσινή του ανακοίνωση, εξάλλου, το Συντονιστικό Οργανο της Συνόδου των Πρυτάνεων κάνει λόγο για επιδείνωση της κατάστασης στα οκτώ πανεπιστήμια επισημαίνοντας ότι η απεργία διαρκείας αλλά και η συμμετοχή των μελών ΔΕΠ στις κινητοποιήσεις καθιστά αδύνατη τη λειτουργία τους.
Σημειώνεται ότι αύριο Τετάρτη, ημέρα εκπνοής του «τελεσίγραφου» του υπουργείου Παιδείας για τα ονόματα των 1.349 υπαλλήλων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα, οι απεργοί θα πραγματοποιήσουν εκδηλώσεις υποδοχής και ενημέρωσης των πρωτοετών φοιτητών.
Η πρώτη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Τελετών του Κτιρίου Διοίκησης στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου στις 11:00 το πρωί για τους πρωτοετείς φοιτητές του ΕΜΠ, ενώ στις 12.00 το μεσημέρι θα ακολουθήσει εκδήλωση υποδοχής και ενημέρωσης των πρωτοετών φοιτητών Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στα Προπύλαια.

Στο ΣτΕ εκ νέου το διάταγμα για τις μεταθέσεις
Επανακατατέθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος του υπουργού Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλου για τις μεταθέσεις των υπεράριθμων εκπαιδευτικών της δημόσιας πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Υπενθυμίζεται ότι το επίμαχο Προεδρικό Διάταγμα είχε κριθεί τον περασμένο Ιούνιο νόμιμο και το ΣτΕ είχε κάνει μόνο ορισμένες νομοτεχνικού περιεχομένου παρατηρήσεις επί του περιεχομένου του.

http://www.efsyn.gr 
Πραγματικά θα μείνετε εντυπωσιασμένοι!
 Όταν λέμε ότι αυτό το φάρμακο είναι σαρκοφάγο, εννοούμε ότι σαπίζει το δέρμα σας, ενώ είστε ζωντανοί. ΠΡΟΣΟΧΗ: σκληρές εικόνες.
Η Sammee Matthews ζυγίζει 177 κιλά και έχει διαγνωσθεί με… »σιτοφιλία»
Όπως αναφέρει η Mirror η μητέρα δυο παιδιών από το Λας Βέγκας των ΗΠΑ
πάσχει από έναν εθισμό, που την κάνει να θέλει να τρώει συνέχεια, ακόμα και κατά τη διάρκεια του σeξ!
Η »σιτοφιλία», όπως αποκαλούν τον εθισμό οι Αμερικανοί, γράφει η εφημερίδα, προκαλεί μια ερwτική έλξη προς το φαγητό.
Η ιστορία και ο περίεργος εθισμός της Matthews έχει παρουσιαστεί και στην τηλεόραση.

http://gr.omg.yahoo.com 
Απίστευτο!






Ο πολλαπλασιασμός των 111.111.111 επί 111.111.111 μας κάνει...

... = 12.345.678.987.654.321 !!



Για δείτε λίγο πιο προσεκτικά τα νούμερα του αποτελέσματος...
http://www.tsekouratoi.gr

Γιορτή Μελιού στο Πάρκο Πεδίο του Άρεως στη Θεσσαλονίκη.
Τριήμερο εκδηλώσεων της 6ης Γιορτής Μελιού και προϊόντων Κυψέλης, με δωρεάν λουκουμάδες και γιαούρτι με μέλι για το κοινό, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 11, Σάββατο 12 και Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013, στο πάρκο Πεδίου του Άρεως (απέναντι από την ΕΡΤ3).
Τη Γιορτή διοργανώνουν από κοινού η 5η Δημοτική Κοινότητα, ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Νομού Θεσσαλονίκης και το Εργαστήριο Μελισσοκομίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης. Η είσοδος για το κοινό, από τις 9:00 έως και τις 22:00, θα είναι ελεύθερη.
Μία νέα εφαρμογή για το κινητό σας επιτρέπει να ελέγξετε αν το μωρό σας αναπνέει σωστά παρακολουθώντας το σφυγμό και τα επίπεδα οξυγόνου στο αίμα του.
Το Owlet Baby Monitor είναι ουσιαστικά μία «έξυπνη κάλτσα» που στέλνει άμεσα ειδοποιήσεις στο κινητό σας σε περίπτωση που παρατηρήσει αλλαγή στην αναπνοή ή τους σφυγμούς του μωρού.
«Κατανοούμε το άγχος των γονιών που ξαπλώνουν στο κρεβάτι να ξεκουραστούν και σκέφτονται το μωρό στην κούνια», ανέφερε στη Daily Mail ο ιδρυτής της εταιρείας Jacob Colvin.
http://www.techzine.gr
 Αν πάλι είστε αισιόδοξοι, τότε το ρολόι λέει πόσο θα ζήσεις... Όπως και να 'χει είναι ένα ρολόι που κυριολεκτικά μετράει το χρόνο που έχει ο καθένας μας πάνω σε τούτο τον πλανήτη. Είναι ένα ρολόι... ελβετικής φυσικά φίρμας που υπολογίζει κάποια ιατρικά και όχι μόνο δεδομένα για να υπολογίσει και τη διάρκεια ζωής του κατόχου του...
Κάποιοι το ονόμασαν και ρολόι του θανάτου, αλλά ας μην είμαστε μακάβριοι. Το tikker, όπως λέγεται είναι ένα δημιούργημα του Σουηδού εφευρέτη Φρέντρικ Κόλτινγκ.

Ο εφευρέτης του το ονομάζει μάλιστα αλλιώς , το αποκαλεί «ρολόι της ευτυχίας», επειδή, όπως ισχυρίζεται, ο στόχος που το σχεδίασε, είναι να θυμίζει στους ανθρώπους ότι η ζωή είναι σύντομη και συνεπώς κάθε στιγμή θα πρέπει να την χαίρονται σαν να είναι η τελευταία.




http://www.newsit.gr 
Δείτε εικόνες από εργάτες - αχθοφόρους από τα παλιά οι οποίοι για να ζήσουν κουβαλούσαν ότι πιο απίθανο μπορείτε να φανταστείτε.Όλες οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες στην Κίνα και μόνο η τελευταία είναι από Ινδία. Στις φτωχές κοινωνίες και χώρες μπορεί να δεις τα πιο τραγικά πράγματα...
Αυτή είναι η πιο σέξι γυναίκα στον κόσμο

Για δεύτερη φορά, μετά από επτά χρόνια αναδείχθηκε ως η πιο σέξι γυναίκα στον κόσμο. Ο λόγος για την εκρηκτική ξανθιά, Σκάρλετ Γιόχανσον.



Το στέμμα της «πιο σέξι γυναίκας» έδωσε στην 29χρονη ηθοποιό το περιοδικό Esquire και έτσι έγινε η πρώτη γυναίκα που κέρδισε τους αναγνώστες για δεύτερη φορά. Η Σκάρλετ κατέλαβε την πρωτιά και το 2006.

http://www.enikos.gr
Νερό. Οι γιατροί, καθώς και οι διαιτολόγοι επιμένουν να πίνουμε δύο λίτρα νερό την ημέρα. Το νερό κάνει καλό. Αυτό το γνωρίζουμε όλοι. Σε τι όμως κάνει καλό; Σε τι μας βοηθάει; Πάμε να δούμε μερικά από τα βασικότερα πλεονεκτήματά του:
1. Το δέρμα μας χρειάζεται ενυδάτωση για να διατηρείται λαμπερό και υγιές. Το νερό, λοιπόν, είναι η ιδανικότερη λύση. Η επιδερμίδα σας δεν πρέπει να διψάει
2. Σύμμαχος στο αδυνάτισμα. Το νερό σας βοηθάει στη μάχη σας με τα κιλά. Προκαλεί κορεσμό και φυσικά αν ξεδιψάτε με αυτό, δε θα αναζητάτε παχυντικά ροφήματα και αναψυκτικά
3. Βοηθάει στη χώνεψη. Για να χωνευτεί σωστά η τροφή, θα πρέπει να λάβετε αρκετή ποσότητα νερού. Επιπλέον, βοηθάει στην αντιμετώπιση της καούρας/ξινίλας
4. Μελετητές ανακάλυψαν ότι το νερό μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του εντέρου κατά 45%
5. Αποτοξίνωση: Το νερό βοηθάει τον οργανισμό σας να αποτοξινωθεί. Επιπλέον του χαρίζει ενέργεια
6. Το νερό αγαπάει την καρδιά σας. Σύμφωνα με αμερικάνους ερευνητές, η κατανάλωση νερού μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής
7. Βοηθάει να είσαστε αποδοτικοί στην προπόνησή σας. Αν είσαστε αφυδατωμένοι δεν έχετε την απαραίτητη δύναμη, όρεξη και ενέργεια για να γυμναστείτε. Φροντίστε να μην αφήνετε αφυδατωμένο τον οργανισμό σας ποτέ
Θέλετε και άλλους λόγους; Το νερό μόνο καλό σας κάνει! Φροντίστε να πίνετε τουλάχιστον 2 λίτρα την ημέρα.

Θα μείνεις μέσα; Και πού αλλού να πας με τέτοιο καιρό;
Άρχισε η βροχή και το κρύο και σκέφτεσαι ταινίες και παρεούλα; Δεν είσαι η μόνη. Ας φτιάξουμε το χώρο μας λοιπόν, ώστε να έχουμε καλύτερη ενέργεια.
Το καθιστικό είναι ο χώρος που, κατά το faysbook, περνάμε τις περισσότερες ώρες στο σπίτι. Είναι ο χώρος της ψυχαγωγίας μας. Ταινίες, φίλοι, φαγητό, ξεκούραση. Ας ρίξουμε λοιπόν μια Feng shui ματιά.
Αρχίζουμε από το χρώμα:
· Αν βρίσκεται στα Νότια, τότε ένα απαλό μοβ ή κίτρινο θα ζεστάνει την ατμόσφαιρα.
· Στα Νοτιοδυτικά επιλέξτε καρό σχέδια και πινελιές του καφέ.
· Στα δυτικά ένα ροζ θα φωτίσει και θα γλυκάνει τον χώρο.
Όπως έχουμε ξαναπεί τα απαλά χρώματα είναι η καλύτερη επιλογή. Ένα έντονο χρώμα μπορεί να τονώσει αρνητικά την ενέργεια. Ένας κόκκινος τοίχος στο νότο είναι κίνδυνος πυρκαγιάς. Στο βορρά μπορεί να φέρει εντάσεις και τσακωμούς. Προτιμήστε λοιπόν μαλακά χρώματα. Αν θέλετε έντονο χρώμα κάπου είναι καλύτερα να συμβουλευτείτε έναν ειδικό.
Για να υπάρξει αρμονική ροη της ενέργειας θα πρέπει να δώσετε προσοχή στην τοποθέτηση των επίπλων και αντικειμένων.
Ο αρμονικός τρόπος, σύμφωνα πάντα με το Feng-Shui είναι να τοποθετήσετε κυκλικά τους καναπέδες, τα σκαμπό ή τις πολυθρόνες, ώστε να υπάρχει αρμονία στην οικογενειακή και κοινωνική σας ζωή.
Κάντε το τεστ για να καταλάβετε αν ένα έπιπλο εμποδίζει στην αρμονική ροή της ενέργειας. Πως; Πολύ απλά, αν σκοντάφτετε συνέχεια επάνω του καθώς περνάτε, τότε σημαίνει ότι βρίσκεται σε λάθος θέση. Μετακινήστε τα έπιπλα που ενοχλούν και ως δια μαγείας θα αισθανθείτε καλύτερα.
Στα ανατολικά, νοτιοανατολικά και νότια τοποθετούμε φυτά για να τονώσουμε την ενέργεια του ξύλου.
Διακοσμητικά βάζα, αγάλματα, γλυπτά και κεραμικά, συνδέονται με την ενέργεια της γης και η ιδανική θέση είναι τα νοτιοδυτικά και βορειοανατολικά.
Και φυσικά, αυτό που λέω πάντα. Ο απόλυτος κανόνας, είναι η τάξη και η καθαριότητα που πρέπει να επικρατεί στο χώρο. Ακαταστασία στο σπίτι σημαίνει και ακαταστασία στο μυαλό. Καθαρίζετε συχνά κάτω από τους καναπέδες, πίσω από την τηλεόραση και όπου μπορεί να υπάρχει στασιμότητα και σκόνη. Η ενέργεια που λιμνάζει εκεί μετατρέπεται σε αρνητική και αυτό είναι κάτι που δεν θέλετε.
Ανάψτε ένα αρωματικό κερί ή ένα στικ. Διαλέξτε μυρωδιές που σας ενεργοποιούν ή σας χαλαρώνουν τις αισθήσεις σας και ανάλογα με την ώρα της ημέρας και ανάψτε τα στο χώρο. Θα νιώσετε υπέροχα.
Ένας ζεστός καθαρός χώρος, που μυρίζει όμορφα, πάντα μας μαγνητίζει.
Και ο χώρος που μας ελκύει έχει πάντα θετική ενέργεια.
http://www.thestival.gr
Μετά από ένα δείπνο, οι κύριοι αποσύρονται στο γραφείο για να καπνίσουν πίπα. Ξεκινούν λοιπόν μια συζήτηση περί πιπών και κατασκευή τους.
- Το καλύτερο ξύλο για πίπες είναι της βελανιδιάς, λέει ο πρώτος

- Μπα, η καρυδιά κάνει τις καλύτερες πιπες, λέει ο δεύτερος.


Και απαντά ο τρίτος :
- Είστε άσχετοι. Την καλύτερη πίπα την κάνει η Ουκρανιδιά...!!!

---------------------

Με ρωτάει η άλλη σ αρέσει το ξύλο στο κρεβάτι? Ναι της λέω μ αρέσει το πεύκο αλλά κ η οξιά δεν έχω θέμα.. Εε μην με περάσει κ για κανέναν άσχετο...

------------------------

-Τελικά τι πρόβλημα έχει το αμάξι μου??
-Κυρία μου τα μπουζί σας χρειάζονται πίπες...
-Οκ το 'χω, απλά δείξτε μου που είναι τα μπουζί!!
 
Παγκόσμιο θέμα, μέσω της πρώτης σελίδας της κυριακάτικης έκδοσης της κορυφαίας αμερικανικής εφημερίδας New York Times, γίνονται οι ελληνικές διεκδικήσεις των γερμανικών αποζημιώσεων για τις σφαγές αμάχων και τις καταστροφές, που διέπραξαν στην Ελλάδα τα γερμανικά στρατεύματα Κατοχής αλλά και το αναγκαστικό δάνειο, το οποίο ουδέποτε επέστρεψαν.
«Όσο οι Γερμανοί πιέζουν με μέτρα λιτότητας, τόσο οι Έλληνες διεκδικούν τις γερμανικές αποζημιώσεις», είναι ο τίτλος του εκτενούς ρεπορτάζ της δημοσιογράφου Suzanne Daley και αποτυπώνει τη σημερινή διάσταση του θέματος, με αφορμή τα σκληρά οικονομικά μέτρα, που, πρωτοστατούντος του Βερολίνου, επιβάλει στον ελληνικό λαό η τρόικα των δανειστών. Αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα: «Ο κ. Συγγελάκης, ο οποίος ήταν 7 χρονών τότε (το 1943, όταν οι Γερμανοί εκτέλεσαν τον πατέρα του στην Βιάννο), εξακολουθεί να επιζητά αποκατάσταση. Και με την επιδίωξη αποζημιώσεων από τη Γερμανία εκφράζει ένα διογκούμενο κίνημα, το οποίο τροφοδοτείται όχι μόνο από τις ιστορικές αναφορές αλλά και από την βαθιά δυσαρέσκεια μεταξύ των συμπατριωτών του για τη σημερινή ισχύ της Γερμανίας να επιβάλλει λιτότητα στην δημοσιονομικά μειονεκτούσα ελληνική κυβέρνηση».
Σε άλλο σημείο, κάνοντας ειδική αναφορά στο Ολοκαύτωμα της Βιάννου με τους 401 νεκρούς το μαύρο Σεπτέμβρη του 1943, στις φρικαλεότητες που διέπραξαν οι ναζί στο Δίστομο στις 10 Ιουνίου του 1944, αλλά και στην συνολική οικονομική αφαίμαξη, που υπέστη η Ελλάδα επισημαίνει: «Οι ειδικοί λένε ότι η γερμανική κατοχή στην Ελλάδα ήταν βάναυση. Η Γερμανία προέβαινε σε επίταξη των τροφίμων από την Ελλάδα ακόμη και όταν οι Έλληνες λιμοκτονούσαν. Μέχρι το τέλος του πολέμου, περίπου 300.000 πέθαναν από την πείνα».
Ειδική αναφορά κάνει και στην δικαστική διεκδίκηση του Διστόμου και τον Γιάννη Σταμούλη, που κέρδισε ιστορικής σημασίας δικαστική απόφαση, η οποία επιδίκασε τριάντα οκτώ εκατομμύρια δολάρια στα θύματα του Διστόμου.
Το ρεπορτάζ, που έγινε «ζωντανά» κατά την διάρκεια του 2ου Πανελλήνιου Συνεδρίου για τα Ολοκαυτώματα και τις γερμανικές αποζημιώσεις στην Βιάννο Ηρακλείου Κρήτης (13-15.9.2013), περιλαμβάνει μεταξύ άλλων δηλώσεις του Μανώλη Γλέζου, της δικηγόρου Χριστίνας Σταμούλη (που χειρίζεται την υπόθεση Διστόμου) του κ. Γιάννη Συγγελάκη ο οποίος ήταν μικρό παιδί όταν οι Γερμανοί εκτέλεσαν τον πατέρα του στον Αμιρά της Βιάννου.
«Τότε μας εξόντωσαν με τα όπλα. Τώρα το κάνουν με τα οικονομικά μέτρα» είναι η φράση του τελευταίου και με αυτή ουσιαστικά κλείνει το ρεπορτάζ, που φιλοξενείται στην πρώτη σελίδα των Νew York Times.
http://www.newsbomb.gr 

Αγαπημένη συσκευή των αντρών αναμένεται να γίνει το RapidCool!

Μια πρωτότυπη συσκευή, που αναμένεται να λατρέψουν οι άντρες της υφηλίου, παρουσίασε μια ομάδα πέντε εταιρειών, συμπεριλαμβανομένης της, φιλικής προς το περιβάλλον, Enviro-Cool.

Το όνομα της πρωτότυπης συσκευής είναι RapidCool και πρόκειται για τον πρώτο ψύκτη που παγώνει μπουκάλια μπίρας μέσα σε 45 δευτερόλεπτα!

Ο νέος ψύκτης προορίζεται μελλοντικά τόσο για οικιακή όσο και για επαγγελματική χρήση. Μάλιστα, χάρη στη νέο πρωτοποριακή του μέθοδο ψύξης, παγώνει τη μπύρα καταναλώνοντας 54% λιγότερη ενέργεια από τους κοινούς ψύκτες. Η ομάδα των πέντε εταιρειών που ανέπτυξε το πρόζεκτ χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Όπως έγινε γνωστό, η τεχνολογία που χρησιμοποιεί ο RapidCool είναι η V-Tex. Η συγκεκριμένη μέθοδος επιτρέπει την περιστροφή του μπουκαλιού της μπύρας σε γρήγορους ρυθμούς γύρω από επιφάνειες με παγωμένο νερό, επιτυγχάνοντας να παγώσει το μπουκάλι χωρίς όμως να «κρυσταλλώσει» το περιεχόμενο.

http://www.newsbeast.gr 
Με δυο νέα, φιλόδοξα, μεζεδοπαντοπωλεία «Έργον», σε Αθήνα και Λονδίνο, οι Θεσσαλονικείς αδελφοί Θωμάς και Γιώργος Δούζης αποδεικνύουν πως, όταν έχεις μια καλή ιδέα και την πιστέψεις με όλη σου την ψυχή, μπορείς να πετύχεις ακόμα κι όταν η Ελλάδα αναστενάζει.
Τα τρόφιμα, οι συσκευασίες, τα ξύλινα ράφια, η μυρωδιά του παντοπωλείου ήταν ανέκαθεν στο αίμα μας. Ο παππούς μας ήταν παλαιάς κοπής παντοπώλης στη Θεσσαλονίκη και συχνά πυκνά επισκεπτόμασταν το μαγαζί με τον αδερφό μου –θυμάμαι ακόμα το δέος που μου προκαλούσε το θηριώδες ψυγείο με τα αλλαντικά: στεκόμουν και το κοίταζα με μάτια ορθάνοιχτα, λες κι επρόκειτο για κάτι «εξωτικό», λέει ο Θωμάς Δούζης.
Κάθε τόσο ερχόταν ο παππούς και με ρωτούσε: «Τι είναι βρε, δεν έχεις ξαναδεί ψυγείο;». Εκείνη την εποχή ο πατέρας μας εκτελούσε δρομολόγια στο παντοπωλείο και μας έπαιρνε μαζί του πότε για παρέα και πότε για να μαθαίνουμε τη δουλειά. Το 2004 –κι αφού πρώτα είχε θητεύσει για πολλά χρόνια σε μία πολυεθνική τροφίμων– αποφάσισε να δημιουργήσει μια εταιρεία διανομής ελληνικών προϊόντων. Το δίκτυό του αποτελούνταν από μικρούς παραγωγούς της επαρχίας με καλά προϊόντα, που όμως υπολείπονταν σε επίπεδο branding.
Σιγά σιγά αρχίσαμε να ασχολούμαστε κι εμείς –παράλληλα με τις σπουδές μας. Το όνειρό μας, τότε, ήταν να συσκευάσουμε ένα ελληνικό προϊόν, ποντάροντας στη δική μας σύγχρονη αισθητική. Ο πρώτος που μας εμπιστεύτηκε (και λέω «εμπιστεύτηκε» γιατί ήμασταν δυο παιδάκια κοντά στα 22, 23) ήταν ένας Θασίτης παραγωγός μελιού. Ονομάσαμε το προϊόν –ένα blend μελιών από τη Θάσο και την Κρήτη– «Μέλισσας Έργον» και προσπαθήσαμε να το λανσάρουμε αρχικά σε μικρά μπακάλικα. Σύντομα μας άνοιξε η όρεξη… Οραματιζόμασταν ολοένα και περισσότερα νέα προϊόντα με την ετικέτα «Έργον» και σύγχρονο packaging. Στην ανοιχτή κουζίνα ο σεφ Δημήτρης Σκαρμούτσος θα συστήσει στο αθηναϊκό κοινό πολλά από τα πιάτα μας, αλλά και νέες συνταγές –έχετε δοκιμάσει ποτέ μαύρο τζατζίκι;
http://www.4news.gr

Συνεχίζονται με αμείωτο ενδιαφέρον οι εγγραφές σε όλα τα τμήματα καλλιτεχνικών  και επιμορφωτικών μαθημάτων της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δημοτικού Οργανισμού Εκπαίδευσης Παιδιού, Αθλητισμού και Πολιτισμού-Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου (Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.) του Δήμου Βόλου. Θα λειτουργήσουν τμήματα στους τομείς του Θεάτρου, της  Μουσικής, του Χορού, των Εικαστικών και των ξένων γλωσσών και μπορούν να συμμετάσχουν σ’ αυτά ενδιαφερόμενοι  κάθε  ηλικίας.

Συγκεκριμένα εγγραφές γίνονται για τα τμήματα:

Ερασιτεχνικό Θεατρικό Εργαστήρι
Το ερασιτεχνικό Θεατρικό Εργαστήρι μετά από 20 χρόνια αμείωτης παρουσίας συνεχίζει και φέτος την επιτυχημένη πορεία του. Αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή τμήματα στο οποίο συμμετέχει πλήθος μαθητών. Το Ερασιτεχνικό Θεατρικό Εργαστήρι έχει παρουσιάσει με ιδιαίτερη επιτυχία, έργα τόσο από το ελληνικό όσο και από το ξένο δραματολόγιο αλλά και σπουδαία κείμενα της λογοτεχνίας μας, ενισχύοντας έτσι τη θεατρική παιδεία. Θα λειτουργήσει φέτος στη μικρή αίθουσα του κινηματοθέατρου «Αχίλλειον» και παράλληλα στο γνωστό εργαστήριο του Καραγάτς.
Πληροφορίες για εγγραφές: Κέντρο Πληροφόρησης  «Δίαυλος» Τοπάλη και Δημητριάδος, τηλέφωνο 2421025363

Εργαστήρια Εικαστικών Τεχνών.
Στις εγκαταστάσεις των εργαστηρίων εικαστικών τεχνών (Τέρμα Κύπρου στην περιοχή  Καραγάτς) θα λειτουργήσουν τμήματα ζωγραφικής & κεραμικής ενηλίκων, ενώ  παράλληλα θα πραγματοποιηθούν και ταχύρρυθμα σεμινάρια  ψηφιδωτού, χειροτεχνημάτων (π.χ. κοσμήματα, είδη δώρων, κεριά κά.) και υαλογράφημα-βιτρώ, προάγοντας έτσι τη δημιουργική απασχόληση στον ελεύθερο χρόνο.
Πληροφορίες για εγγραφές: Κέντρο Πληροφόρησης  «Δίαυλος» Τοπάλη και Δημητριάδος, τηλέφωνο 2421025363

Χορός
Στη Δημοτική σχολή χορού θα λειτουργήσουν τμήματα κλασσικού και σύγχρονου χορού αλλά και κινησιολογικός αυτοσχεδιασμός και χορογυμναστική Με την ποιοτική και συγκροτημένη διδασκαλία των άρτια καταρτισμένων και διπλωματούχων καθηγητριών της, η Δημοτική σχολή χορού έχει κατορθώσει να φέρει  βραβεία, επαίνους και διακρίσεις από διαγωνισμούς, αποδεικνύοντας ότι η τέχνη του χορού καλλιεργείται και διδάσκεται σωστά, μεθοδευμένα και συμβαδίζει με τις σύγχρονες τάσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, προσπαθώντας να ανεβάζει τον πήχη κάθε χρόνο όλο και πιο ψηλά.
Πληροφορίες για εγγραφές : Κέντρο Πληροφόρησης  «Δίαυλος» Τοπάλη και Δημητριάδος, τηλέφωνο 2421025363 & Γραμματεία Δημοτικής Σχολής Χορού ( Κουταρέλια – Ρ. Φεραίου  στο κτίριο της Π. Ηλεκτρικής), από τις 10.00- 13.00  και  18.00 – 21.00,   τηλέφωνο 24210-54244

Εργαστήρι Ζωγραφικής για εφήβους
Στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας θα λειτουργήσει όπως κάθε χρόνο το Εργαστήρι Ζωγραφικής για εφήβους και  το τμήμα προετοιμασίας για τις εξετάσεις στις Σχολές Καλών Τεχνών και Αρχιτεκτονικής.
Πληροφορίες για εγγραφές: Κέντρο Πληροφόρησης «Δίαυλος», Τοπάλη και Δημητριάδος, τηλέφωνο 2421025363 & στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν.Ιωνίας, 10.00-13.00 και 17.00-21.00 και στο τηλέφωνο 2421085536.

Τμήματα ξένων γλωσσών
Στο Κέντρο Πληροφόρησης Δίαυλος θα λειτουργήσουν τα τμήματα ξένων γλωσσών (τούρκικα, ισπανικά, ρωσικά, αραβικά, κινέζικα και γιαπωνέζικα), με στόχο την γνωριμία άλλων πολιτισμών, προάγοντας την κατανόηση και την αποδοχή. Τα μαθήματα θα γίνονται στο Κέντρο Πληροφόρησης «Δίαυλος»
Πληροφορίες για εγγραφές: Κέντρο Πληροφόρησης «Δίαυλος», Τοπάλη και Δημητριάδος, τηλέφωνο 2421025363

Εκμάθηση Η/Υ
Τα μαθήματα απευθύνονται σε όλους, είτε θέλουν να πιστοποιηθούν με το Ευρωπαϊκό Δίπλωμα Κατάρτισης σε Υπολογιστές ECDL είτε απλά για να αποκτήσουν γνώση και δεξιότητες στη χρήση υπολογιστή. Τα τμήματα θα λειτουργήσουν στο Κέντρο Πληροφόρησης Δίαυλος
Πληροφορίες για εγγραφές: Κέντρο Πληροφόρησης  «Δίαυλος», Τοπάλη και Δημητριάδος, τηλέφωνο 2421025363

Τμήμα Φωτογραφίας
Περιλαμβάνει την εκμάθηση της φωτογραφικής τέχνης και τεχνικής με στόχο οι μαθητές να εκφραστούν καλλιτεχνικά, να εκθέσουν τη δουλειά τους και να προβάλλουν τις ευαισθησίες τους. Τα τμήματα θα λειτουργήσουν στο Κέντρο Πληροφόρησης Δίαυλος
Πληροφορίες για εγγραφές: Κέντρο Πληροφόρησης «Δίαυλος», Τοπάλη και Δημητριάδος, τηλέφωνο 2421025363

Ταχύρρυθμα σεμινάρια στην ψηφιακή επεξεργασία εικόνας
Απευθύνεται σε όλους όσοι ενδιαφέρονται να μάθουν τον τρόπο για να επεξεργάζονται ψηφιακά τις φωτογραφίες τους. Περιλαμβάνει εκπαίδευση στις βασικές και τις προηγμένες λειτουργίες του Photoshop, του κορυφαίου προγράμματος ψηφιακής επεξεργασίας εικόνων, όπως: ρετουσάρισμα ψηφιακών φωτογραφιών, χρήση επιπέδων και μασκών, , προετοιμασία εικόνων για εμφάνιση στην οθόνη, στο Internet και εκτύπωση. Παρουσίαση των καλύτερων τεχνικών για γρήγορη οργάνωση και διόρθωση ψηφιακών εικόνων με το πιο ισχυρό πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνων παγκοσμίως. Τα τμήματα θα λειτουργήσουν στο Κέντρο Πληροφόρησης Δίαυλος
Πληροφορίες για εγγραφές: Κέντρο Πληροφόρησης «Δίαυλος», Τοπάλη και Δημητριάδος, τηλέφωνο 2421025363

Σχολή   Μουσικής και Χορού της Δημοτικής Ενότητας Ιωλκού
θα λειτουργήσουν τα τμήματα  μουσικής προπαιδείας,  θεωρητικών, πιάνου, κιθάρας, αρμονίου και μπουζουκιού.
Πληροφορίες-εγγραφές στο τηλέφωνο 2421051904 – Δήμος Ιωλκού και στο Κέντρο Πληροφόρησης  «Δίαυλος», Τοπάλη και Δημητριάδος, τηλέφωνο 2421025363

Τμήμα χορού λάτιν και τμήματα παραδοσιακών και λαϊκών  χορών
Μαθήματα Latin και παραδοσιακών και λαϊκών  χορών θα γίνουν και φέτος στο Δίαυλο με στόχο οι μαθητές να ανακαλύψουν  τη μαγεία του χορού και να τους  δοθεί η ευκαιρία να εκφραστούν μέσα από τη χορευτική τέχνη
Πληροφορίες-εγγραφές στο τηλέφωνο 2421051904 και στο Κέντρο Πληροφόρησης  «Δίαυλος», Τοπάλη και Δημητριάδος, τηλέφωνο 2421025363

Τμήματα παραδοσιακών χορών Δημοτικές Ενότητες Αγριάς και Ν.Αγχιάλου
Θα λειτουργήσουν τμήματα παραδοσιακών χορών για παιδιά, νέους και ενήλικες. Πληροφορίες για εγγραφές: Κέντρο Πληροφόρησης  «Δίαυλος», Τοπάλη και Δημητριάδος, τηλέφωνο 2421025363

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ
Το γεγονός ότι στην πρώτη λίστα της διαθεσιμότητας των 12.500 δημοσίων υπαλλήλων περιλαμβάνονται οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών δεν είναι καθόλου τυχαίο.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες της aftodioikisi.gr, έχει συζητηθεί σε υψηλότατο κυβερνητικό επίπεδο η κατάργηση των υπηρεσιών καθαριότητας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και η ανάθεση του έργου σε ιδιωτικές εταιρείες οι οποίες θα εξυπηρετούν τις ανάγκες καθαριότητας που έχει στο σύνολό του το Δημόσιο.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, έχει γίνει γίνει εκτίμηση δημοσιονομικού κόστους/οφέλους από μια τέτοια "διευθέτηση" και κρίθηκε ότι είναι συμφέρουσα.
Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχει ζητήσει παράταση για το δεύτερο κύμα της διαθεσιμότητας, άλλων 12.500 υπαλλήλων, το Δεκέμβριο.
Αν η Τρόικα δεν ανταποκριθεί θετικά στο αίτημα, τότε η κυβέρνηση θα βρεθεί προ αδιεξόδου, αφού ήδη λείπουν 1.349 ονόματα από την πρώτη λίστα (αυτά των διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ-ΤΕΙ).
Στις συζητήσεις παρασκηνίου αναζητώνται δεξαμενές "διαθέσιμων" και όλα δείχνουν ότι οι πρώτοι στη σειρά είναι οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες καθαριότητας της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Βασική δεξαμενή για τις 11.000 απολύσεις
Θεωρείται μάλιστα από κυβερνητικούς παράγοντες ότι, λόγω των απεργιών που γίνονται συχνά με αποτέλεσμα να γεμίζουν οι δρόμοι σκουπίδια και να ανακύπτουν προβλήματα δημόσιας υγείας, αυτός ο κλάδος είναι απαξιωμένος στα μάτια της κοινωνικής πλειοψηφίας, επομένως δεν θα χυθούν πολλά δάκρυα. Κατά τις ίδιες πηγές, αν υπάρξει και η κατάλληλη επικοινωνιακή διαχείριση, δηλαδή η δημοσιοποίηση πόσων προσλήφθηκαν ως οδοκαθαριστές και πόσων βρίσκονται σήμερα στο δρόμο και όχι σε κάποιο γραφείο, τότε το πολιτικό κόστος για την κυβέρνηση θα περιοριστεί σημαντικά.
Μάλιστα, με βάση την υπουργική απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την αξιολόγηση των δήμων, σε περίπτωση που καταργηθεί ο συγκεκριμένος κλάδος κατ" αντιστοιχία με αυτούς των σχολικών φυλάκων και των δημοτικών αστυνομικών, οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα που θα ενταχθούν σε διαθεσιμότητα, καθώς είναι στη συντριπτική τους πλειοψηφία χαμηλών προσόντων, θα αποτελέσουν τη βασική δεξαμενή για τις 11.000 απολύσεις για τις οποίες έχει δεσμευθεί η κυβέρνηση εντός του 2014.
http://www.fpress.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!