Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Δόθηκαν στη δημοσιότητα ύστερα από σχετική Εισαγγελική Διάταξη τα στοιχεία και οι φωτογραφίες των δύο τσιγγάνων, στο σπίτι των οποίων στον καταυλισμό στα Φάρσαλα βρέθηκε το μικρό ανήλικο ξανθό αγγελούδι.







Πρόκειται για τους:

ΣΑΛΗ Χρήστο του Γεωργίου και της Μαρίας, ο οποίος γεννήθηκε την 15/08/1974 στη Λάρισα


ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ Ελευθερία του Αργυρίου και της Σοφίας, η οποία γεννήθηκε την 22/06/1973 στα Τρίκαλα ή ΣΑΛΗ Σελήνη του Παύλου και της Μαρίας, η οποία γεννήθηκε την 08/06/1972 στη Λάρισα.


Σε βάρος των δυο ΡΟΜΑ έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για αρπαγή ανηλίκου, που δεν έχει συμπληρώσει τα δεκατέσσερα έτη από κοινού και υφαρπαγή ψευδών βεβαιώσεων κατ’ εξακολούθηση από κοινού. Με αυτές τις κατηγορίες και οι δύο προφυλακίστηκαν και θα οδηγηθούν στις φυλακές Λάρισας!

Η δημοσίευση των παραπάνω στοιχείων ταυτότητας και των φωτογραφιών αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό του αδικήματος της αρπαγής ανηλίκων.

Παρακαλείται όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά με τα άτομα που απεικονίζονται στις δημοσιευθείσες φωτογραφίες και γενικότερα με την συναφή υπόθεση του ανήλικου κοριτσιού να επικοινωνήσει στους αριθμούς κλήσης 2410-683171 και 2410-683184-5 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας. Υπενθυμίζεται ότι εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας
Υπόθεση μικρής Μαρίας: “Βούλγαροι Ρομά μας την έδωσαν”

Η μικρή Μαρία είναι παιδί βουλγάρας ρομά που παρέδωσε το παιδί μαζί με το φίλο της σ’ εμένα και την γυναίκα μου, φέρεται να είπε στην απολογία του στον ανακριτή ο τσιγγάνος είχε στο σπίτι του το παιδί.

Ζήτησε από τον ανακριτή να αρθεί το τηλεφωνικό του απόρρητο για να εντοπισθεί ο Βούλγαρος που τους έδωσε το παιδί. Μάλιστα ζήτησε και να αφεθεί ελεύθερος και να πάει να συναντήσει το ζευγάρι των Βουλγάρων γιατί όπως είπε ζουν στην Ελλάδα. Είπε επίσης ότι οι πραγματικοί γονείς του παιδιού, το παρέδωσαν με τη θέλησή τους.

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ο 39χρονος ρομά έριξε όλες τις ευθύνες στην γυναίκα του λέγοντας ότι εκείνη τον παρέσυρε να δεχθεί το παιδί από τους Βούλγαρους Ρομά.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, μάλωνε κάθε μέρα με την γυναίκα του, γιατί ζούσαν δύσκολα οικονομικά και δεν μπορούσαν να αναθρέψουν ούτε τα δικά τους παιδιά. Μάλιστα φέρεται να είπε ότι όταν της είπε να δώσουν πίσω το παιδί στους βιολογικούς του γονείς, εκείνη αρνήθηκε γιατί όπως είπε το αγαπούσε…

‘Οταν ο 39χρονος ρωτήθηκε για τα υπόλοιπα παιδιά, είπε ότι για τα πέντε εξ αυτών ο 39χρονος ανά πάσα στιγμή μπορεί να γίνει τεστ DNA και να αποδειχτεί, όπως είπε, ότι είναι δικά του. Για τα υπόλοιπα… παρέπεμψε στη 40χρονη σύντροφό του.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ολοκληρώθηκε και η απολογία της 40χρονης κατηγορούμενης. Το ζευγάρι των τσιγγάνων από τα Φάρσαλα εχει διαφορετικούς δικηγόρους.

Το παιδί είναι μεγαλύτερο σε ηλικία

Μεγαλύτερη απ’ ότι πιστευόταν είναι τελικά η μικρή Μαρία σύμφωνα με τον ιατροδικαστή ο οποίος εξέτασε σήμερα την μικρή.
Είπε ότι εξετάζοντας τα δόντια της κρίνει ότι είναι μεταξύ 5 έως 6 ετών. Αυτό γκρεμίζει τις ελπίδες πολλών ζευγαριών από την Ελλάδα και το εξωτερικό που έβλεπαν στο πρόσωπο της μικρούλας το χαμένο τους παιδί.

http://www.4news.gr





 Η πρακτική δείχνει ότι τα σπίτια είναι κατασκευασμένα από διαφορετικά υλικά. Ένας πολύ διαδεδομένος τρόπος στο εξωτερικό είναι τα κοντείνερ. Αυτό θα έχειΣτην πραγματικότητα αυτή είναι μια πρακτική δομή, η οποία μπορεί εύκολα να αποσυναρμολογηθεί και να μεταφερθεί σε άλλο μέρος. Ρίξτε μια ματιά στα σπίτια και δείτε πόσο όμορφα μπορούν να γίνουν.
Κατά τη δημιουργία ενός τέτοιου σπιτιού θα πρέπει να γνωρίζετε ότι είναι περίπου 28 τ.μ.









http://www.oddities123.com
Το Λίθγκοου, μια πόλη κοντά στα Γαλάζια Όρη, πιστεύεται ότι αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο κίνδυνο από ενδεχόμενη συγχώνευση τριών πυρκαγιών σε ένα μέτωπο της φωτιάς.

Υπαρκτός είναι ο κίνδυνος οι δασικές πυρκαγιές που μαίνονται επί ημέρες στη Νέα Νότια Ουαλία της Αυστραλίας να ενωθούν για να σχηματίσουν ένα τεράστια πύρινο μέτωπο, μια "σούπερ πυρκαγιά" όπως δήλωσε αξιωματούχος της πυροσβεστικής.

Το Λίθγκοου, μια πόλη κοντά στα Γαλάζια Όρη, πιστεύεται ότι αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο κίνδυνο από ενδεχόμενη συγχώνευση τριών πυρκαγιών σε ένα μέτωπο της φωτιάς.

Η Νέα Νότια Ουαλία
έχει υποστεί βαρύ πλήγμα από τις πυρκαγιές, μετά τον πιο θερμό Σεπτέμβριο που έχει καταγραφεί ποτέ στην ιστορία της περιοχής, ενώ έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Αξιωματούχοι δηλώνουν μάλιστα ότι οι κλιματολογικές συνθήκες είναι πιθανό να επιδεινωθούν αυτή την εβδομάδα. Συνολικά 58 πυρκαγιές μαίνονται στη Νέα Νότια Ουάλια.

http://www.skai.gr

Ενας μυστηριώδης ιός φαίνεται ότι  «χτύπησε» το Facebook τη Δευτέρα. Τα μέλη του μεγαλύτερου σάιτ κοινωνικής δικτύωσης ανέφεραν ότι δεν δημοσιεύει post, σχόλια, φωτογραφίες, δεν μεταφέρει μηνύματα και δεν καταγράφει «Like».

Όσοι προσπάθησαν να δημοσιεύσουν μια κατάσταση ή έναν σύνδεσμο, στην οθόνη τους εμφανίστηκε το εξής: «Το μήνυμα δε μπορεί να αναρτηθεί στο Χρονολόγιο», ενώ σε άλλους εμφάνιζε: «Υπάρχει πρόβλημα με την ανανέωση των καταστάσεων. Παρακαλώ προσπαθήστε ξανά σε λίγα λεπτά».

Το Mashable.com επιβεβαίωσε ότι το πρόβλημα δεν αφορά σε συγκεκριμένη δεξαμενή IP -δηλαδή σε κάποιες μόνο χώρες- και έτσι η διακοπή της ομαλής λειτουργίας του Facebook θεωρείται συνολική.

Η γαλλική εφημερίδα Les Echos, κάνει λόγο για ένα ισχυρό «ιό» που έχει κάνει την εμφάνισή του στη Γαλλία και το εξωτερικό.  

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση από το Facebook, ενώ το πρόβλημα αυτή την ώρα φαίνεται να έχει αποκατασταθεί.

http://www.seleo.gr


Οι δείκτες των ρολογιών στις διαφημίσεις δείχνουν σχεδόν πάντα 10.10' - ανεξάρτητα από τη μάρκα του ρολογιού. Δύο λόγοι υπάρχουν γι' αυτό:

Αγωνιστικό πρωτότυπο αξίας 3,3 εκατομμυρίων ευρώ

Είναι το αυτοκίνητο που επέλεξε η Automobili Lamborghini να κατασκευάσει για να γιορτάσει την επέτειο των 50 χρόνων από την ίδρυσή της. Το Veneno Roadster είναι ένα ανοιχτό αγωνιστικό πρότυπο με ακραία σχεδίαση και μοναδικά χαρακτηριστικά.

Δεν είναι μόνο η απόδοσή του που το κάνει ξεχωριστό, όσο το γεγονός ότι θα κατασκευαστούν μόλις εννέα αυτοκίνητα το 2014 και θα πωληθούν έναντι ποσού 3,3 εκατ. ευρώ χωρίς ΦΠΑ. Το Roadster Veneno δεν έχει οροφή, αλλά μόνο ένα roll bar για προστασία σε περίπτωση ανατροπής.

Το σχήμα θυμίζει ιπτάμενη κατασκευή, επικεντρωμένη στην αεροδυναμική όπου παράλληλος στόχος ήταν να παρέχει τη μέγιστη ευστάθεια στις καμπές υψηλών ταχυτήτων. Παρόλα αυτά είναι street legal, δηλαδή μπορεί να κυκλοφορεί όπως τα συμβατικά καθαρόαιμα roadsters αρκεί να βρεθεί επιδέξιος χειριστής με εμπειρία οδήγησης αγωνιστικών μονοθέσιων.

Υπεύθυνος για την κίνηση του πρωτοτύπου είναι ένας V12 με κυβισμό 6,5 λίτρα που αποδίδει μέγιστη ισχύ 750 ίππων. Επιταχύνει τη Veneno Roadster από 0-100km/h σε 2,9 sec με την τελική να αγγίζει τα 355 km/h. Το κιβώτιο είναι αυτόματο αγωνιστικού τύπου με 5 mode λειτουργίας και η κίνηση μεταδίδεται μόνιμα και στους τέσσερις τροχούς. Οι αναρτήσεις αποτελούνται από διατάξεις με διπλά ψαλίδια, μοχλοβραχίονες και οριζόντια τοποθετημένα ελατήρια κι αμορτισέρ όπως και στα μονοθέσια της F1.



Αεριωθούμενο εδάφους

Η Roadster Lamborghini Veneno έχει σχεδιαστεί και μελετηθεί με γνώμονα τη βέλτιστη αεροδυναμική. Το εμπρός μέρος λειτουργεί ως μια μεγάλη πτέρυγα και σε συνδυασμό με το εντελώς επίπεδο πάτωμα παράγεται η μέγιστη δυνατή κάθετη δύναμη που είναι απαραίτητη για την πρόσφυση στις υψηλές ταχύτητες.

Ο μεγάλος διαχύτης πίσω με τα κάθετα flaps ενσωματώνει την τετράδα των εξατμίσεων σε ένα ενιαίο οπτικά σύνολο. Τα ανοίγματα για την ψύξη του κινητήρα είναι πολλά και μεγάλα και χρησιμεύουν παράλληλα στο να κατευθύνουν τη ροή του αέρα προς την πίσω πτέρυγα, η οποία είναι ηλεκτρονικά ελεγχόμενη.

Το εξωτικό σχήμα της Veneno Roadster δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί αν οι ιταλοί μηχανικοί δεν είχαν στη διάθεσή τους τα ανθρακονήματα. Το monocoque πάτωμα διασφαλίζει τη μέγιστη αντοχή με το λιγότερο δυνατό βάρος, ενώ ακόμη και τα εξωτερικά πάνελ είναι από το ίδιο υλικό.

Το εσωτερικό παραπέμπει σε μονοθέσιο με τα ανθρακονήματα να πρωταγωνιστούν όπου δεν υπάρχει μαλακή δερμάτινη επένδυση. Τα καθίσματα είναι κι αυτά από συνθετικό πολυμερές με πατενταρισμένη τεχνική κατασκευής από τη Lamborghini.

Στο αυτοκίνητο υπάρχει αρκετός πρόσθετος εξοπλισμός ασφαλείας όπως αερόσακοι, ESP προκειμένου να πάρει έγκριση τύπου και να κυκλοφορεί στο δρόμο. Έτσι έγινε τεράστια προσπάθεια να εξοικονομηθεί βάρος και να επιτευχθεί η εκπληκτική αναλογία 1,99 κιλών ανά ίππο.















Πηγή: gocar.gr

 Δείτε μια συλλογή από εικόνες που προκαλούν ανατριχίλα!
Το ρόδι εκτιμάται από πολλούς λαούς, από τα αρχαία κιόλας χρόνια για τη νοστιμιά του, αλλά και για την σημαντική του συμβολή στην υγεία και την ομορφιά μας.
Ένα από τα πιο αγαπημένα φρούτα, το ρόδι, προσφέρει κάτι περισσότερο από απίστευτη γεύση. Είναι ιδιαίτερα θρεπτικό, έχει θεραπευτικές υπερδυνάμεις και φυσικά είναι και… γούρικο. Πλούσιος σε βιταμίνες (Α, C, Ε, φυλλικό οξύ), σίδηρο, κάλιο και φυτικές ίνες, αυτός ο κόκκινος καρπός, έχει επίσης λίγες θερμίδες.
Εκτός λοιπόν από το να το… σπάτε για γούρι, βάλτε κι εσείς το ρόδι στη διατροφή σας και φέρτε καλοτυχία στην υγεία σας.
1. Αντιγηραντικές ιδιότητες: τα ρόδια περιέχουν σημαντικές ποσότητες αντιοξειδωτικών, τα οποία καταπολεμούν τις βλαβερές ελεύθερες ρίζες. Σε μελέτη έχει βρεθεί ότι το ρόδι και τα μούρα, έχουν την ισχυρότερη αντιοξειδωτική δράση σε κυτταρικό επίπεδο, σε σύγκριση με άλλα 25 φρούτα που εξετάστηκαν. Επίσης, το ρόδι βοηθά και στην καταπολέμηση της ακμής και στην αντιμετώπιση της ξηροδερμίας.
2.Προστασία των νεφρών: Νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε πρόσφατα, έδειξε ότι ένα εκχύλισμα από το ρόδι, εμποδίζει τη νεφρική βλάβη και προστατεύει τα νεφρά από τις επιβλαβείς τοξίνες.
3. Προστασία του ήπατος: Νέα έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό Toxicology and Industrial Health, έδειξε ότι ο χυμός του ροδιού, όχι μόνο προστατεύει το ήπαρ, αλλά και βοηθά στην αναγέννησή του όταν υπάρχει βλάβη.
4. Τόνωση του ανοσοποιητικού: Τα ρόδια και ο χυμός τους έχουν σημαντικές ποσότητες βιταμίνης C, που τονώνει το ανοσοποιητικό και μας προστατεύει από ασθένειες.

5. Αντιαλλεργικές ιδιότητες: Τα ρόδια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ουσίες που ονομάζονται πολυφαινόλες, οι οποίες έχει αποδειχθεί ότι μειώνουν τις βιοχημικές διεργασίες που συνδέονται με αλλεργίες.
6. Προστατεύει από καρδιακές παθήσεις: Νέα έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό Atherosclerosis, δείχνει ότι το ρόδι βελτιώνει την ικανότητα του σώματος να συνθέσει τη χοληστερόλη και καταστρέφει τις ελεύθερες ρίζες στο αγγειακό σύστημα.
7. Προστασία από τον καρκίνο του προστάτη: Έρευνα που έγινε στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας Riverside και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Translational Oncology, έδειξε ότι ο χυμός και το εκχύλισμα του ροδιού, καταστρέφουν τα συγκεκριμένα καρκινικά κύτταρα.
8. Προστασία από τον καρκίνο του μαστού: Επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, Riverside, μελέτησαν τις επιδράσεις του χυμού του ροδιού και τα θρεπτικά συστατικά του και βρήκαν ότι κάποια από αυτά δρουν κατά του καρκίνου του μαστού. Η έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο χυμός ροδιού και τα εκχυλίσματά του «είναι δυνητικά μια πολύ αποτελεσματική θεραπεία για την πρόληψη της εξέλιξης του καρκίνου ...».
9. Προστασία από τον καρκίνο του δέρματος: Η κατανάλωση ροδιού συσχετίστηκε με μείωση και στους δύο κύριους τύπους καρκίνου του δέρματος -το βασικοκυτταρικό καρκίνωμα και το ακανθοκυτταρικό καρκίνωμα, σύμφωνα με νέα έρευνα στο British Journal of Dermatology.
10. Προστασία του DNA: Τα αντιοξειδωτικά και/ή τα φυτοθρεπτικά συστατικά στα ρόδια, φαίνεται επίσης να αλληλεπιδρούν με το γενετικό υλικό του σώματος για την προστασία του.

11. Ομαλοποίηση της αρτηριακής πίεσης: Πρόωρη έρευνα διαπίστωσε ότι το εκχύλισμα ροδιού μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της αύξησης της αρτηριακής πίεσης που συνδέεται με την κατανάλωση τροφών υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά.
12. Ρύθμιση του μεταβολικού συνδρόμου: Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Food and Function, έδειξε ότι το ρόδι βοηθά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα, βελτιώνει την ευαισθησία του σώματος στην ινσουλίνη, μειώνει τη φλεγμονή και βελτιώνει πολλούς άλλους παράγοντες που έχουν να κάνουν με το μεταβολικό σύνδρομο, που συχνά οδηγεί στην παχυσαρκία και είναι πρόδρομος του διαβήτη. Λόγω αυτών, το ρόδι μπορεί να βοηθήσει την απώλεια βάρους.
12. Κατά των λοιμώξεων: Νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Food and Chemical Toxicology, διαπίστωσε ότι ένα εκχύλισμα του ροδιού, αυξάνει την αποτελεσματικότητα ενός φαρμάκου που χρησιμοποιείται ενάντια στα «αρνητικά κατά Γκραμ» βακτήρια.
Πώς να απολαύστε τα ρόδια
Μπορείτε να τα φάτε φρέσκα, για ένα νόστιμο σνακ ή επιδόρπιο ή να χρησιμοποιήσετε τους σπόρους τους σε σαλάτες.
Επίσης, πίνετε χυμό ροδιού για ένα δροσιστικό ποτό που καταπολεμά το σάκχαρο, είτε περιχύστε με αυτόν τις σαλάτες σας ή και τα smoothies.

http://www.clickatlife.gr
Αν μπορείτε να προσδιορίσετε αυτή την εικόνα σε 3 δευτερόλεπτα, τότε είστε ένας καλλιτέχνης ή σχεδιαστής. Αν σας διαρκεί λιγότερο από ένα λεπτό, τότε είστε σε καλή κατάσταση Ωστόσο, αν σας παίρνει περισσότερο από 3 λεπτά, τότε σαφώς είστε πολύ κουρασμένοι και είναι καιρός να σταματήσετε και να πάτε για ύπνο.
Η τύχη εξακολουθεί να χαμογελά στην Ελλάδα, καθώς η Ρουμανία είναι αντίπαλος στα μπαράζ για την πρόκριση στο Μουντιάλ. Πρώτο ματς στο «Καραϊσκάκης» στις 15 Νοέμβρη.





Την καλύτερη δυνατή κλήρωση είχε η Εθνική ομάδα, καθώς απέφυγε Γαλλία και Σουηδία, ενώ και η Ισλανδία με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται κάτω από το 0 τον Νοέμβριο στο Ρεϊκιάβικ, δεν ήταν ομάδα που θα αντιμετώπιζες εύκολα. Η Ρουμανία είναι ομάδα στα μέτρα της Ελλάδας και φυσικά ένα εμπόδιο που μπορεί να ξεπεραστεί στα μπαράζ.
Ο πρώτος αγώνας θα γίνει στις 15 Νοεμβρίου στην Αθήνα και η ρεβάνς στη Ρουμανία στις 19 του μηνός.

Τα ζευγάρια των μπαράζ:
Πορτογαλία – Σουηδία
Ουκρανία – Γαλλία
Ελλάδα - Ρουμανία
Ισλανδία - Κροατία

http://www.gazzetta.gr

Το «Σχέδιο Β'» για τις 1.000 απολύσεις που υπολείπονται προκειμένου να συμπληρωθούν οι 4.000 υποχρεωτικές απομακρύνσεις στο Δημόσιο μέχρι του τέλος του έτους βάζει σε εφαρμογή ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τους υπαλλήλους χαμηλών προσόντων να βρίσκονται να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.

Οι απολύσεις, θα προκύψουν από την αξιολόγηση των δομών των περίπου 129 Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου και των Ανώνυμων Εταιρειών του Δημοσίου, προκειμένου να συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός, αποφάσισε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης σύμφωνα με το Εθνος, ενώ παράλληλα αποφασίσθηκε να μην μπουν «λουκέτα» σε δημόσιους οργανισμούς, αλλά να προχωρήσει σε αναλογική κατανομή υποχρεωτικών αποχωρήσεων σε κάθε τομέα ανάλογα με το δυναμικό του, αφού πρώτα γίνει αξιολόγηση.

Επίσης, στη συνεδρίαση υιοθετήθηκε η εισήγηση του υπουργού να προσμετρηθούν στον τελικό αριθμό των απολύσεων, τυχόν απολύσεις που θα προκύψουν στις αμυντικές βιομηχανίες ή απολύσεις συμβασιούχων που εργάζονται με προσωρινές διαταγές.

Τι προβλέπει το Σχέδιο Β΄:

Το εναλλακτικό πλάνο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στριμώχνει στη «γωνία» τους υπαλλήλους χαμηλών προσόντων όπως καθαρίστριες, φύλακες και διοικητικό προσωπικό, οι οποίοι βρίσκονται στην «κόκκινη γραμμή» της απόλυσης.

Από που θα γίνουν οι απολύσεις των υπαλλήλων:
  • Από τις 6 εταιρείες του υπουργείου Συγκοινωνιών: ΟΣΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΟΣΥ, ΓΑΙΑΟΣΕ, ΣΤΑΣΥ, ΤΕΟ
  • Από τα 34 Ινστιτούτα και Ερευνητικά Κέντρα που εποπτεύουν όλα τα υπουργεία
  • Από 24 φορείς διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών και πάρκων
  • Από 32 Αθλητικές Ομοσπονδίες
  • Από 19 μουσεία και εποπτευόμενους φορείς του υπουργείου Πολιτισμού
  • Από 12 μεγάλους φορείς
Ποιοι εξαιρούνται από την αξιολόγηση
  • Οι εταιρείες που ανήκουν στο ΤΑΙΠΕΔ
  • Οι φορείς που έχουν συγχωνευθεί
Σε κάθε περίπτωση πάντως, το «Σχέδιο Β' για τις 1.000 απολύσεις θα αποτελέσει το εναλλακτικό πλάνο σε περίπτωση που «βαλτώσουν» οι διαπραγματεύσεις με την Τρόικα, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να έχει αναλάβει εποπτικό ρόλο στην εφαρμογή των απολύσεων και της κινητικότητας.


http://www.iefimerida.gr
Την πρώτη ενδιάμεση εκπτωτική περίοδο προανήγγειλε σήμερα η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), σε μία προσπάθεια να αντιμετωπιστεί το «πάγωμα» της αγοράς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΣΕΕ, ο Ν. 4177/2013 προβλέπει τον θεσμό των ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων (mid-season sales), ενώ με το νέο πλαίσιο η πώληση εμπορευμάτων ή η παροχή υπηρεσιών με μειωμένες τιμές, επιτρέπεται πλέον τέσσερις φορές το χρόνο.

Συγκεκριμένα, προβλέπονται τακτικές εκπτώσεις από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιανουαρίου μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου και από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιουλίου μέχρι το τέλος του Αυγούστου, αλλά και ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι κατά το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου και κατά το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου.

Στο πλαίσιο αυτό, η φθινοπωρινή ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος θα ξεκινήσει την 1η Νοεμβρίου 2013 και θα λήξει στις 10 Νοεμβρίου 2013.

Η ΕΣΕΕ επισημαίνει παράλληλα ότι οι 10 ημέρες των εκπτώσεων, όπως αναφέρονται στο νόμο είναι ημερολογιακές και όχι εργάσιμες, άρα φέτος τελευταία ουσιαστικά ημέρα των εκπτώσεων είναι το Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013.
Κατά το χρονικό διάστημα μέχρι την έναρξη των εκπτώσεων οι προσφορές επιτρέπονται κανονικά.

http://www.koutipandoras.gr 
Δεν έχει τέλος ο κατάλογος με τα λουκέτα 


Η κρίση που χτύπησε τα εμπορικά καταστήματα της Πάτρας, τείνει να τα...ξεκάνει, καθώς στο εμπορικό της κέντρο φιγουράρουν άδειες βιτρίνες με "ενοικιάζεται", εκεί όπου κάποτε γινόταν καβγάς για να πιάσει κανείς το κατάστημα- φιλέτο, ενώ υπάρχουν δρόμοι που σου προκαλούν θλίψη καθώς αποτυπώνουν απόλυτα την οικονομική κατάσταση της σύγχρονης Ελλάδας.

Ένας από αυτούς η οδός Γούναρη, στην οποία ακούγονται περισσότερα ¨λουκέτα" παρά φωνές πελατών.

Το thebest.gr μέτρησε 53 ανοίκιαστα καταστήματα στην Γούναρη, από την Όθωνος Αμαλίας έως την πλατεία Μαρούδα.

Απογοητευτική είναι η κατάσταση στο ύψος της Αθανασίου Διάκου, από όπου και η φωτογραφία. Το συγκεκριμένο σημείο, στην άνοδο των Υψηλών Αλωνίων, κάποτε έσφυζε από ζωή. Τώρα προκαλεί θλίψη.

Παρόμοια η εικόνα και στο κομμάτι μέχρι την Ομόνοια, όπου κάποτε δραστηριοποιούνταν δεκάδες επιχειρήσεις και θυεωρείτο κομμάτι σημαντικής εμπορικής αξίας.

http://thebest.gr 
Πιο «ακριβά» θα είναι για την τσέπη των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ τα φάρμακα από τη Δευτέρα. Πλέον θα καλούνται να καλύψουν ολόκληρη τη διαφορά ανάμεσά στην ασφαλιστική και τη λιανική τιμή τους όταν επιλέγουν πρωτότυπα ή ακριβότερα σκευάσματα.

Εως από την τσέπη των ασφαλισμένων έβγαινε το 25%, αν η λιανική τιμή τού φαρμάκου ήταν ίδια με την ασφαλιστική τιμή. Αν όμως επέλεγαν ακριβότερο φάρμακο τότε πλήρωναν τη συμμετοχή του 25% συν το 50% της διαφοράς λιανικής και ασφαλιστικής τιμής. Με βάση την υπουργική απόφαση, από τη Δευτέρα καταργείται η από κοινού συνεισφορά EOΠΥΥ- ασφαλισμένων της επιπλέον διαφοράς μεταξύ ασφαλιστικής και λιανικής τιμής των φαρμάκων και οι ασθενείς θα πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους το 100% της διαφοράς.

Η απόφαση πάντως δεν αφορά πρωτότυπα φάρμακα που δεν έχουν γενόσημο, καθώς ο ΕΟΠΥΥ σε αυτή την περίπτωση θα συνεχίσει να καταβάλλει το 50% της διαφοράς. Ο νέος τρόπος υπολογισμού της συμμετοχής έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, ο οποίος κάνει λόγο για ασθενείς δύο ταχυτήτων.

«Ουσιαστικά οδηγούμαστε στον διπλασιασμό της συμμετοχής του ασθενή σε πολλές κατηγορίες φαρμάκων που αφορούν στις παθήσεις με τη μεγαλύτερη συχνότητα. Πρόκειται για μία ακόμα δυσβάσταχτη και απαράδεκτη επιβάρυνση του ασθενή ο οποίος έχει φτάσει πλέον στα όρια των αντοχών του» αναφέρει ο ΙΣΑ, και προσθέτει ότι το μέτρο τίθεται σε εφαρμογή με μεγάλη προχειρότητα και χωρίς την επαρκή επεξεργασία.

«Ο ασθενής θα βρεθεί στο δίλημμα να επιλέξει είτε το φθηνό φάρμακο είτε να πληρώσει από την τσέπη του το πρωτότυπο. Η αλλαγή της αγωγής μπροστά στον πάγκο του φαρμακείου εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους καθώς υπάρχει πιθανότητα να οδηγήσει σε απορρύθμιση της πάθησης» σημειώνει ο ΙΣΑ.

http://www.iefimerida.gr

Τελικά πόσο έξυπνος”νομίζεις” ότι είσαι ???
Απάντησε γρήγορα στις παρακάτω ερωτήσεις !!!











Ποιοι εργαζόμενοι «επιστρέφουν» στο Ταμείο Ελεύθερων Επαγγελματιών από το ΙΚΑ και τον ΟΓΑ.

Προσωρινή λύση στα μεγάλα ταμειακά προβλήματα που έχει ο Οργανισμός Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) θα δοθεί με διεύρυνση της ασφαλιστικής του βάσης, αποφεύγοντας νέες μειώσεις συντάξεων ή αυξήσεις εισφορών σε όλους. Ειδικότερα, επαναφέρονται στον ΟΑΕΕ από τον ΟΓΑ και το ΙΚΑ περίπου 60.000 ασφαλισμένοι, οι οποίοι, είτε είχαν παραχωρηθεί με διαδοχικές ρυθμίσεις, είτε είχαν αφεθεί σε ένα θολό καθεστώς ασφάλισης. Πρόκειται για 16 κατηγορίες ασφαλισμένων που είχαν εξαιρεθεί προκειμένου να ελαφρυνθούν από το υψηλό ασφάλιστρο. Σημειώνεται ότι το μέσο ετήσιο ασφάλιστρο στον ΟΓΑ δεν ξεπερνά τα 600 ευρώ, ενώ στον ΟΑΕΕ ανέρχεται στα 3.500 ευρώ.

Μεταξύ άλλων, οι ιδιοκτήτες ταξί μπορούσαν να σταματήσουν να ασφαλίζονται στον ΟΑΕΕ, εάν μεταβίβαζαν το Δ.Χ. αυτοκίνητό τους σε ανήλικο τέκνο. Στη συνέχεια μπορούσαν να ασφαλιστούν ως κάτοχοι αγροτικής περιουσίας, εξακολουθώντας να οδηγούν... ταξί. Με τη διεύρυνση της ασφαλιστικής του βάσης, επαναφέροντας από ΟΓΑ και ΙΚΑ τους περίπου 60.000 ασφαλισμένους, οι οποίοι είτε είχαν παραχωρηθεί με διαδοχικές ρυθμίσεις, είτε είχαν αφεθεί σε ένα θολό καθεστώς ασφάλισης, θα επιχειρηθεί η τόνωση των εσόδων του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών.

Ενα μεγάλο τμήμα των υπό μετακίνηση ήταν και στο πρόσφατο παρελθόν ασφαλισμένοι στον ΟΑΕΕ. Ωστόσο, με διαδοχικές νομοθετικές ρυθμίσεις και προκειμένου να ελαφρυνθεί από το υψηλό ασφάλιστρο η οικονομική δραστηριότητα μέρους των ελεύθερων επαγγελματιών, τους δόθηκε ως παροχή η δυνατότητα να ασφαλίζονται στον ΟΓΑ. Σε όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες; Οχι βέβαια. Σε κάθε περίπτωση, όμως, όσοι και λόγω του συσχετισμού των οικονομικών ομάδων κατόρθωναν να έχουν την εκάστοτε υπουργική ηγεσία με το μέρος τους, γλίτωναν το υψηλό ασφαλιστικό κόστος. Αυτό αφορούσε κυρίως τη σχέση ΟΓΑ και ΟΑΕΕ. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι το μέσο ετήσιο ασφάλιστρο στον ΟΓΑ δεν ξεπερνά τα 600 ευρώ, ενώ στον ΟΑΕΕ ανέρχεται στα 3.500 ευρώ.

Τελευταία και χαρακτηριστική παροχή εξαίρεσης ήταν η αφαίρεση των «ενοικιαζόμενων δωματίων» από τον ΟΑΕΕ με νόμο που κατέθεσε προς ψήφιση ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας. Μάλιστα, η σχετική διάταξη του κ. Γ. Βρούτση προωθήθηκε πριν από λίγους μήνες, μέσα στο 2013 κι ενώ ήταν εμφανή τα προβλήματα του ΟΑΕΕ. Με τη ρύθμιση (Ν. 4144/13) εξαιρέθηκε από την ασφάλιση του ΟΑΕΕ ένα σημαντικό κομμάτι υπόχρεων που λόγω και της αναμενόμενης τουριστικής κίνησης θα συνέβαλαν στην αύξηση των εσόδων. Με τη ρύθμιση Βρούτση (με ισχύ σε όλη την επικράτεια κι όχι μόνο σε τουριστικούς προορισμούς) προς τους ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων δυναμικότητας μέχρι και 5 δωματίων καταργήθηκε ο έλεγχος του εισοδηματικού κριτηρίου και καθιερώθηκε η υποχρεωτική ασφάλιση στον ΟΓΑ. Ταυτοχρόνως, όπως αναφέρεται σε μελέτη του ΟΑΕΕ για τις επιπτώσεις αυτής της μεγάλης φυγής ασφαλισμένων προς τα φτηνότερα Ταμεία, επιβεβαιώθηκε -και επί Μνημονίουγια πολλοστή φορά ότι «το καθεστώς που ισχύει επί σειράν ετών ανέτρεψε τους σκοπούς σύστασης τόσο του ΟΑΕΕ όσο και του ΟΓΑ».

Σήμερα, μπροστά στη δυσκολία να αντιμετωπιστούν -χωρίς νέες μειώσεις συντάξεων- τα ελλείμματα (ήδη για το 2014 ο ΟΑΕΕ, παρόλο που θα χρηματοδοτηθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό με 1,40 δισ. ευρώ, ξεκινά με «μαύρη τρύπα» 800 εκατ. ευρώ) το υπουργείο Εργασίας είναι αναγκασμένο να σταματήσει αυτές τις διαρροές και να ξαναδεί τις 16 εξαιρέσεις που κατά καιρούς επιβλήθηκαν. Λύνεται έτσι το πρόβλημα βιωσιμότητας του Ταμείου, στο οποίο ασφαλίζονται για σύνταξη και νοσοκομειακή περίθαλψη 750.000 ελεύθεροι επαγγελματίες; Οχι. Το πρόβλημα και στον ΟΑΕΕ αγγίζει το μεγάλο έλλειμμα ανταποδοτικότητας εισφορών - παροχών. Είναι εντυπωσιακή η τελευταία αναλογιστική μελέτη, σύμφωνα με την οποία οι ασφαλιστικές εισφορές είναι ανταποδοτικές μόνο για τα πρώτα 6,5 χρόνια της συνταξιοδότησης.

Ωστόσο, η διεύρυνση της ασφαλιστικής βάσης θα προσφέρει μια ανάσα, χωρίς να χρειαστούν νέες μειώσεις συντάξεων ή αυξήσεις εισφορών σε όλους όσοι δεν είχαν την τύχη να εξαιρεθούν από το υψηλό ασφάλιστρο.

Ας επικεντρώσουμε όμως σε ορισμένες από τις 16 εξαιρούμενες κατηγορίες, πέραν αυτής των ενοικιαζόμενων δωματίων. Κατ’ αρχάς είναι οι κατ’ ευφημισμόν, πλέον, αποκαλούμενοι «νέοι ασφαλισμένοι». Δηλαδή, όσοι εισήλθαν στην αγορά μετά την 1.1.93. Οι αυταπασχολούμενοι αυτής της ομάδας μπορούν να εξαιρεθούν από τον ΟΑΕΕ εάν έχουν έστω και μία ημέρα ασφάλισης στο ΙΚΑ. Συνήθως μένουν παντελώς ακάλυπτοι. Στις εξαιρέσεις εντάσσονται (νόμος 3846/2010) έμποροι και βιοτέχνες σε περιοχές κάτω των 2.000 κατοίκων. Με ποια λογική άραγε μπορεί να εξηγηθεί η διάταξη του Π.Δ. 258/2005 για την εξαίρεση των οδηγών ταξί; Σύμφωνα με αυτήν οι ιδιοκτήτες ταξί σταματούν να ασφαλίζονται στον ΟΑΕΕ και διαγράφονται από τα μητρώα του, εάν μεταβιβάσουν το Δ.Χ. αυτοκίνητό τους σε ανήλικο τέκνο. Στη συνέχεια μπορούν να ασφαλιστούν ως κάτοχοι αγροτικής περιουσίας, εξακολουθώντας να οδηγούν... ταξί.

http://www.kathimerini.gr
Μια καρέκλα στο κενό δημιούργησε ο Αμερικανός σχεδιαστής Ντάλιν Σμιθ, ο οποίος είναι λάτρης της ορειβασίας.

Χρησιμοποιώντας πολλά μέτρα σχοινί και έναν ειδικό σκελετό ο Σμιθ έφτιαξε μία πολυθρόνα για όσους επιχειρούν να σκαρφαλώσουν στο Ροκ Κάνιον στην Γιούτα.

Για την ολοκλήρωση του έργου του χρειάστηκαν τέσσερις μήνες ανάβασης και κατάβασης, κατά τους οποίους δεν έλειπε από το πλευρό του η σύντροφός του.

http://www.thestival.gr
Την τιμητική τους απέκτησαν και πάλι τα τάπερ, καθώς πέρα από τη μητρική φροντίδα που ούτως ή αλλιώς θεωρείται δεδομένη, η οικονομική κρίση και ο περιορισμός των εξόδων ενός φοιτητή, οδηγούν ολοένα και περισσότερες νοικοκυρές να στέλνουν τακτικά σπιτικό μαγειρευτό φαγητό στα παιδιά τους.

Καθημερινά από το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Αχαΐας γίνονται τακτικά δρομολόγια προς όλες τις μεγάλες πόλεις, παραδίδοντας το φαγητό από την κουζίνα της μαμάς, όχι μόνο στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, αλλά και όπου αλλού υπάρχουν πανεπιστημιακά και τεχνολογικά ιδρύματα.

Τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με τους υπεύθυνους της αποθήκης του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Αχαΐας έχει αυξηθεί κατά μεγάλο ποσοστό η αποστολή δεμάτων με σπιτικό φαγητό. Άλλωστε το κόστος της αποστολής είναι σχετικά μικρό, ενώ όταν πρόκειται για φοιτητές, υπάρχουν μειωμένες τιμές. Λόγω της κρίσης, έχουν αυξηθεί αυτού του είδους τα δέματα. Καθημερινά φεύγουν από την Πάτρα πακέτα με φαγητά, ενώ αντίστοιχα, φθάνουν ακόμη περισσότερα, αφού η πόλη έχει πολλούς φοιτητές που σπουδάζουν από άλλες πόλεις.

Όμως δέματα δεν στέλνονται μόνο σε φοιτητές, αλλά και σε εργαζόμενους κυρίως στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη που λόγω φόρτου εργασίας δεν έχουν χρόνο για να ασχοληθούν με το μαγείρεμα. Επίσης, αρκετοί γονείς στέλνουν φαγητό και στους γιους τους, που υπηρετούν σε στρατιωτικές μονάδες, αναφέρει η τοπική εφημερίδα «Γνώμη».

http://www.iefimerida.gr

Με μικρές αλλαγές στη δοσολογία των φαρμάκων της εξωσωματικής γονιμοποίησης, οι επιστήμονες κατόρθωσαν μεγαλύτερα ποσοστά επιτυχίας, λιγότερες παρενέργειες και μείωση της όλης διαδικασίας σε 5 λεπτά. Μάλιστα, η μέθοδος εμφανίζει να έχει καλύτερα ποσοστά σε γυναίκες ηλικίας 40 ετών.

Πρόκειται για μία νέα τεχνική εξωσωματικής γονιμοποίησης η οποία διαρκεί λιγότερο από πέντε λεπτά και έχει το μισό κόστος σε σύγκριση με τις συμβατικές μεθόδους.

Τη νέα μίνι IVF, ανέπτυξαν αμερικάνοι επιστήμονες από το Κέντρο για την Υπογονιμότητα του Σεντ Λούις στο Μιζούρι, οι οποίοι θεωρούν ότι ανάμεσα στα πλεονεκτήματα της μεθόδου είναι και η σύντομη διαδικασία, καθώς μία γυναίκα μπορεί να την εφαρμόσει μάι εργάσιμη ημέρα κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού διαλείμματός της.

Δοκιμές στις οποίες συμμετείχαν περισσότερες από 500 γυναίκες έδειξαν ότι τα ποσοστά επιτυχίας ήταν καλύτερα κατά 1/3 σε σύγκριση με εκείνα της συμβατικής IVF σε γυναίκες στη δεκαετία των 30 και κατά περισσότερο από 50% καλύτερα σε γυναίκες στα 40 τους.
Η τεχνική αφορά χορήγηση πολύ μικρότερων δόσεων φαρμάκων για διέγερση των ωοθηκών στην αρχή της θεραπείας σε σύγκριση με αυτές που χορηγούνται στην «παραδοσιακή» IVF.

Με τη νέα μέθοδο αποφεύγεται η πρόωρη ωορρηξία με αποτέλεσμα να παράγονται ωάρια καλύτερης ποιότητας.
Ο δρ Σέρμαν Σίλμπερ από το Κέντρο για την Υπογονιμότητα του Σεντ Λούις που παρουσίασε τα σχετικά ευρήματα στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής στη Βοστώνη. Το οποίο έληξε την Παρασκευή, τόνισε: «Πρόκειται για σημαντικό επίτευγμα, κυρίως σε ό,τι αφορά τις γυναίκες άνω των 40 ετών».

Το κόστος της διαδικασίας ήταν 50% μικρότερο σε σύγκριση με τη συμβατική IVF επειδή τα φάρμακα χρησιμοποιούνται σε πολύ μικρές δόσεις και η θεραπεία διεξάγεται πολύ ταχύτερα.

Από τις δοκιμές, μέσω της συγκεκριμένης τεχνικής επετεύχθησαν ποσοστά γέννησης ζώντων βρεφών της τάξεως του 38% σε γυναίκες ηλικίας 35 ετών – το ποσοστό αυτό είναι σημαντικά υψηλότερο σε σύγκριση με αυτό που επιτυγχάνεται με τις συμβατικές μεθόδους αντιμετώπισης της υπογονιμότητας.

Σε ό,τι αφορούσε γυναίκες 43 ετών και άνω οι οποίες σπάνια καταφέρνουν να αποκτήσουν παιδί μέσω της συμβατικής IVF, τα ποσοστά γέννησης ζώντων βρεφών ήταν της τάξεως του 13% - περισσότερο από διπλάσια σε σύγκριση με εκείνα που επιτυγχάνονται με τις συμβατικές μεθόδους.

Σύμφωνα με τον δρα Σίλμπερ, οι γυναίκες αυτές θα μπορούσαν να επιτύχουν ποσοστά γέννησης της τάξεως του 50% με τέσσερις κύκλους των πεντάλεπτων θεραπειών.

http://www.onmed.gr 
Το απόγευμα αναμένεται να φτάσουν στο Ραδιομέγαρο της λεωφόρου Μεσογείων
Στην Αττική βρίσκονται από το απόγευμα της Κυριακής οι σχολικοί φύλακες που κάλυψαν πεζή την απόσταση Θεσσαλονίκη-Αθήνα διαμαρτυρόμενοι για την κατάργηση του θεσμού που οδήγησε στη διαθεσιμότητα 2.234 συναδέλφους τους.

Περίπου στις οκτώ το πρωί ξεκίνησαν από τον τύμβο του Μαραθώνα με προορισμό το Ραδιομέγαρο της λεωφόρου Μεσογείων, όπου αναμένεται να φτάσουν το απόγευμα, ενώ για την Τρίτη είναι προγραμματισμένη η κάθοδός τους στην πλατεία Συντάγματος.

Οι πεζοπόροι έφτασαν στα διόδια των Αφιδνών την Κυριακή όπου συναντήθηκαν με τους σχολικούς φύλακες των Αθηνών.

Σε όλους τους σταθμούς της πορείας τους θα τους υποδέχονται εργαζόμενοι μετά από κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ για τη στήριξή τους στα τελευταία χιλιόμετρα της πεζοπορίας τους.

Επίσης, η ΑΔΕΔΥ, καλεί τους εργαζομένους να πλαισιώσουν τους πεζοπόρους και στην πορεία που θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί της Τρίτης από την Αγία Παρασκευή έως το κέντρο της Αθήνας, όπου θα γίνει συγκέντρωση για την υποδοχή τους στις 12.30 το μεσημέρι στο Σύνταγμα

http://www.seleo.gr

Ένας gay μπαίνει σε ένα μπαρ και βλέπει ένα γορίλα να κάθεται σε μια γωνιά..
Γεμάτος περιέργεια ρωτάει τον μπάρμαν..
-Τι γυρεύει εδώ μέσα ο γορίλας;;
Ο μπάρμαν με σοβαρό ύφος του λέει:

O ελληνικής καταγωγής Criss Angel (κατά κόσμο Χριστόφορος Σαραντάκος) έχει γίνει εδώ και χρόνια τεράστιο όνομα στον χώρο των illusionists με μια πάρα πολύ πετυχημένη παγκόσμια καριέρα. Κάνει ….

σόου στο Las Vegas ενώ έχει εδώ και χρόνια δική του εκπομπή σε μεγάλο τηλεοπτικό δίκτυο.
Τώρα λοιπόν, η εκπομπή του με τίτλο Believe ξεκίνησε μια νέα σεζόν και εμείς σας δείχνουμε άλλο ένα εκπληκτικό τρικ του μοναδικού Criss Angel.



Ανακαλύπτουμε την Αθήνα. Το πρόγραμμα δωρεάν ξεναγήσεων που διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου σε συνεργασία με το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών μας προσφέρουν δωρεάν βόλτες από επαγγελματίες ξεναγούς.

Αλλά προσοχή: Εξασφαλίζουμε τη συμμετοχή μας στα τηλ.: 210.33.13.038 και 210.32.40.472 (κα. Ε. Βαλκανά-Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων, Δευτ.-Παρ., 10:00-13:00). Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Info: Δωρεάν ξεναγήσεις στην Αθήνα, Κυριακή 20.10, 10:30, Κεραμεικός, Ξεναγός: Στέλλα Γαλανοπούλου. Σημείο συγκέντρωσης: Είσοδος Αρχαιολογικού χώρου, Ερμού. Σάββατο 26.10, 10:30, Αλικοκό-Πλάκα-Ριζόκαστρο-Παλαιό Πανεπιστήμιο. Ξεναγός: Άρτεμις Σκουμπουρδή. Σημείο συγκέντρωσης: Πλατειά Φιλομούσου Εταιρείας. Συμμετοχή: Δωρεάν

http://zoixorisxrimata.blogspot.gr 
Τα πλήθη έχει τρελάνει ο μικρός από το Βέλγιο που εντυπωσιάζει τους κριτές ενός σόου ταλέντων  χορεύοντας το Gangnam Style καλύτερα από πολλούς ενήλικες.

Η εντυπωσιακή χορογραφία του 4χρονου Τριστιάν παρουσιάστηκε σύμφωνα με το axiaplus.gr στην πρώτη φάση του ριάλιτι «Βέλγιο έχεις ταλέντο» την περασμένη εβδομάδα και άφησε άφωνους κοινό και κριτικούς, αφού ο χαριτωμένος μικρός είναι προφανές ότι «το έχει» με το χορό.



Σήμερα το μεσημέρι, λίγο μετά τις 3:00 θα ξέρουμε ποιός θα είναι ο αντίπαλος της εθνικής μας στους αγώνες μπαράζ για πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ 2014.

Η κλήρωση θα γίνει στην έδρα της FIFA στη Ζυρίχη. Θ'αρχίσει στις 3:00 και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το Eurosport και live streaming από την ιστοσελίδα της FIFA.

Η Ελλάδα (Νο 15 στην παγκόσμια κατάταξη) θα βρίσκεται στο γκρουπ των «ισχυρών», μαζί με την Πορτογαλία (14η), την Κροατία (18η) και την Ουκρανία (20η).
 Ο αντίπαλος της που θα αναδειχθεί από την κλήρωση θα είναι μία από τις  4 ομάδες του γκρουπ των «αδύναμων»: Γαλλία (21η), Σουηδία (25η), Ρουμανία (29η) και Ισλανδία (46η)

http://www.sofokleousin.gr 
Γράφει ο Πλαστικός Χειρουργός, Ζήσης K. Μπουκουβάλας:
 
Τα τατουάζ σαν μόδα και συχνότητα εφαρμογής γνωρίζουν άνθηση στις ημέρες μας. Μολονότι αρχαίο έθιμο σε κάποιες φυλές γνώρισε πρώτα έντονη αποδοχή ανάμεσα στους ναυτικούς στις αρχές του αιώνα ενώ αργότερα εγκαταλείφθηκε, τέθηκε στο περιθώριο από τα κοινωνικά δεδομένα ενώ αναβιώνει σήμερα σε έντονο βαθμό. Παράλληλα όμως με αυτή την νέα άνθηση δημιουργείται και η ανάγκη για την αφαίρεσή τους ή ακόμα και κατά σημεία απομάκρυνση τους προκειμένου να γίνει ένα νέο τατουάζ στο ίδιο σημείο.

Η Πλαστική χειρουργική μπορεί να συνεισφέρει σε αυτήν την κατεύθυνση μέσω των σύγχρονων laser.

Τα laser επικεντρώνοντας την δέσμη τους στο τατουάζ προκαλούν καταστροφή των κοκκίων χρωστικής που τα απαρτίζουν, και κατάτμησή τους ενώ από εκεί και πέρα έρχεται το σώμα μας να τα απομακρύνει προοδευτικά μία διαδικασία που κρατά αρκετό χρονικό διάστημα.

Είναι ολά τα laser κατάλληλα για αυτή την δουλειά; Σίγουρα όχι! Το κάθε χρώμα σε ένα έγχρωμο τατουάζ απορροφά καλύτερα και σε διαφορετικού μήκους κύματος laser. Γενικά όμως τα laser αλεξανδρίτη στα 755 nm διαχειρίζονται πολύ ικανοποιητικά τα σκούρα χρώματα (μπλέ,πράσινο,μαύρο).

Η αφαίρεση ενός τατουάζ προγραμματίζεται σε συνεδρίες που γίνονται ανά 40 περίπου ημέρες ενώ βασική προϋπόθεση είναι να μην εκτίθεται η περιοχή σε ηλιακή ακτινοβολία για όσο διαρκεί η θεραπεία. Ο λόγος γι αυτό είναι πως διαφορετικά κινδυνεύει να αλλοιωθεί μόνιμα το χρώμα στο δέρμα της περιοχής μιας και στην ακτινοβολία του laser έρχεται να προστεθεί και η ηλιακή κάτι που δρα ασφαλώς επιβαρυντικά.

Η αφαίρεση ενός τατουάζ με το σύγχρονο laser Candela Gentlelase που διαθέτουμε γίνεται με ακρίβεια και χωρίς καθόλου πόνο χάρη στο εξελιγμένο ψυκτικό σύστημα που διαθέτει και το οποίο απομακρύνει εντελώς την θερμική ενέργεια από το δέρμα. Έτσι όχι μόνο εξαφανίζει προοδευτικά το τατουάζ αλλά και το κάνει ανώδυνα γρήγορα και πολύ αποτελεσματικά. Η εγγύηση του καλού αποτελέσματος σε συνδυασμό με την αποφυγή του πόνου έχουν αναγάγει την αφαίρεση των τατουάζ με το Candela Gentlelase σε μία εξαιρετικά δημοφιλή θεραπεία.

http://www.boro.gr 
Χωρίς κριτήρια (δεν) πραγματοποιείται η αξιολόγηση των δομών των δήμων, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να οδηγείται σε οριζόντιες λύσεις,  προκειμένου να βρεθούν οι τουλάχιστον 5 έως 6.000 δημοτικοί υπάλληλοι που θα ενταχθούν στο κύμα διαθεσιμότητας του Δεκεμβρίου αλλά για να αποτελέσουν «δεξαμενή» για τις τουλάχιστον 15.000 απολύσεις μέχρι το τέλος του 2014.
Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr η Επιτροπή Ραπακούλια, όπως ονομάζεται η ομάδα υπό τον διευθυντή του γραφείου του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Λεωνίδα Γρηγοράκου, που ορίσθηκε στα τέλη Αυγούστου για να προσδιορίσει τα κριτήρια αξιολόγησης των δομών των δήμων δεν έχει αποστείλει ούτε ένα σχετικό σημείωμα στους ΟΤΑ, με αποτέλεσμα αυτοί να πορεύονται στο «άγνωστο με βάρκα την ελπίδα», κατά την έκφραση κορυφαίου δημάρχου από το προεδρείο της ΚΕΔΕ.
Τι εννοούσε ο εν λόγω δήμαρχος: Ένα 23σέλιδο «κείμενο ιδεών», κατά την έκφραση έτερου δημάρχου, μέλους του δ.σ. της ΚΕΔΕ, της ΕΕΤΑΑ που είχε δοθεί στους Δήμους από το υπουργείο Εσωτερικών τον περασμένο Απρίλιο.
Η κυβέρνηση θα αποφασίσει
Αποτέλεσμα, κάθε δήμος να κάνει την αξιολόγηση όπως αυτός νομίζει, καταλήγοντας, όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, συνήθως, στο συμπέρασμα ότι έχει έλλειψη προσωπικού και στο τέλος να κληθεί η κυβέρνηση να αποφασίσει ποιοι θα είναι οι δημοτικοί υπάλληλοι που θα οδηγηθούν σε διαθεσιμότητα και απόλυση.
Όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, στο στόχαστρο της κυβέρνησης έχουν μπει κατά καιρούς:
-          Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, οι οποίοι είναι και οι πρωταγωνιστές στο τελευταίο σενάριο που συζητείται από κυβερνητικής πλευράς
-          Οι καθαρίστριες των σχολικών μονάδων
-          Οι συμβασιούχοι που έγιναν αορίστου χρόνου με το ΠΔ Παυλόπουλου
-          Οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις και στα Νομικά Πρόσωπα των Δήμων.

http://www.aftodioikisi.gr 
ΚΡΙΟΣ
Γενικά: Τσεκάρετε αν οι αξίες σας ταιριάζουν με αυτές των άλλων κι ίσως να βρείτε μια ασυμφωνία με κάποια άτομα ή ακόμα και με θεωρίες που μέχρι τώρα τις πιστεύατε έντονα. Αποφύγετε όμως τις ακρότητες.
Ερωτικά: Η σχέση με ένα πρόσωπο που μερικές φορές σας έχει στεναχωρήσει ίσως χρειαστεί μια αναθεώρηση και κυρίως τι προσφέρει ο καθένας στην μεταξύ σας επαφή. Σίγουρα θα δείτε ότι ο Σκορπιός σας δίνει πολλά αλλά υπάρχει μια πίεση και από τις δυο πλευρές. Η επαφή από έναν Τοξότη που επιστρέφει θα σας συγκλονίσει.
Καριέρα & Οικονομικά: Συνεχίζετε να έχετε την διάθεση να εξασφαλίσετε όλα σας τα κεκτημένα, αλλά συγχρόνως θα κάνετε και κάποια άλματα γιατί υπάρχει και μια διάθεση αναρρίχησης η οποία σίγουρα σας ανεβάζει πάρα πολύ τον πήχη.

ΤΑΥΡΟΣ
Γενικά: Έχετε επωφεληθεί αρκετά αυτές τις ημέρες από την δύναμη που έχετε νιώσει σε πιο εσωτερικό επίπεδο. Οι εσωτερικές μεταβολές έχουν μειωθεί και ίσως να νιώθετε μεγαλύτερη ασφάλεια. Πιθανή υποστήριξη από ένα γυναικείο πρόσωπο θα σας κάνει πολύ καλό.
Ερωτικά: Θέλετε να ξεπεράσετε ένα κομμάτι από το παρελθόν σας και ένα πρόσωπο που έχει μείνει βαθιά μέσα στην καρδιά σας ή ακόμα κάνετε προσπάθειες να αυτονομηθείτε για να διαχειρίζεστε καλύτερα την προσωπική σας σχέση με Καρκίνο ή Σκορπιό.
Καριέρα & Οικονομικά: Αναλαμβάνετε μεγαλύτερες ευθύνες και ίσως αυτό να σας βοηθάει να βγάλετε τις δυνάμεις που έχετε κρυμμένες αυτή την στιγμή. Μην εγκαταλείπετε τον αγώνα για την καλυτέρευση των στόχων σας και κυρίως για ένα ακίνητο.

ΔΙΔΥΜΟΙ
Γενικά: Θέλετε δεν θέλετε, θα βρεθείτε κατά κάποιο τρόπο κλεισμένοι στον εαυτό σας και σίγουρα θα κάνετε ένα απολογισμό εφ' όλης της ύλης. Επειδή έχετε αναλάβει να βρείτε κάποιες λύσεις μέσα στον χώρο της δουλειάς και δεν τα καταφέρνετε, μην εγκαταλείπετε εύκολα τον αγώνα.
Ερωτικά: Αναθεωρείτε τις εσωτερικές σας απόψεις για μια σχέση και ίσως θα αναλάβετε την ευθύνη για κάποια λάθη μέσα σε αυτήν. Από την άλλη ανταμείβεστε από ένα πρόσωπο που ίσως να είναι Λιοντάρι ή Τοξότης και βρίσκετε τις ισορροπίες σας.
Καριέρα & Οικονομικά: Χρειάζεται να κάνετε μεγαλύτερες προσπάθειες για να κερδίσετε αυτά που θέλετε γιατί μερικές φορές δεν ανταποκρίνεστε άμεσα σε οποιαδήποτε επαγγελματική ανάγκη αλλά ευτυχώς σας σώνουν κάποιες σωστές συνεργασίες.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Γενικά: Εντυπωσιάζεστε με την εσωτερική δύναμη που έχετε γιατί μέσα σας νιώθετε την αλλαγή και την αισιοδοξία και κυρίως οι γεννημένοι το τρίτο δεκαήμερο.
Ερωτικά: Αναλαμβάνετε την ευθύνη της σχέσης σας και σίγουρα έχετε γίνει πιο υπεύθυνοι για κάποια λάθη που μπορεί να έχουν συμβεί με έναν Τοξότη. Με τον Υδροχόο για να πάτε καλά δεν χρειάζεται να είστε τόσο κτητικοί.
Καριέρα & Οικονομικά: Ο Δίας που υπάρχει στο ζώδιό σας θα σας ανταμείψει πάνω σε πολλά θέματα, αρκεί να μπορέσετε να αντιληφθείτε τι καλό υπάρχει αυτή την στιγμή στην ζωή σας. Ίσως να περιμένετε κάτι πολύ μεγάλο και τελικά να σας έχει ακουμπήσει η εύνοια και να μην την έχετε αντιληφθεί.

ΛΕΩΝ
Γενικά: Η δυναμική σας συμπεριφορά θα σας βγάλει από ένα αδιέξοδο κυρίως προσωπικό. Κάποιες εσωτερικές ανησυχίες θα σας ενοχλήσουν γιατί πιθανόν να μην μπορείτε να ξεπεράσετε το παρελθόν. Καλό θα ήταν να προχωρήσετε μπροστά.
Ερωτικά: Παρόλο που υπάρχει μεγάλη προσπάθεια από την πλευρά του συντρόφου σας να επαναφέρει την σχέση σας στην πρωταρχική καλή κατάσταση, εσείς μερικές φορές αρνείστε από πείσμα ή δεν βλέπετε την προσπάθεια που κάνει γιατί έχετε κολλήσει στο παρελθόν.
Καριέρα & Οικονομικά: Θέλετε να δοκιμάσετε τις δυνάμεις σας γιατί δεν μπορείτε να κάνετε πίσω σε κάποια θέματα. Σίγουρα θα βρείτε λύσεις, αρκεί να είστε έτοιμοι να αντιμετωπίσετε κάποια λάθη του παρελθόντος.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Γενικά: Δείχνετε έτοιμοι να ανοιχτείτε σε κάθε νέα ευκαιρία γιατί χρειάζεστε να κάνετε κάτι καινούργιο για να μην βαριέστε. Ο Άρης έχει το χάρισμα να σας τροφοδοτεί με την σωστή ενέργεια για να έχετε μεγαλύτερη δράση.
Ερωτικά: Είστε αρκετά ερωτικοί γιατί έχετε την διάθεση να βγείτε από όλα τα αδιέξοδα και να δημιουργήσετε κάτι καινούργιο και πολύ διαφορετικό. Θέλετε να είστε ο εαυτός σας και αυτό τελικά θα σας δώσει την αυθεντικότητα που μερικές φορές σας λείπει.
Καριέρα & Οικονομικά: Υπάρχει μια εύνοια η οποία θα σας φέρει χρήματα για αυτό προσπαθήστε να μαζέψετε τα μυαλά σας αλλά και να μην επηρεάζεστε από τους γύρω σας. Μπορεί να δοκιμάζονται οι αντοχές σας και να πρέπει να αποδείξετε ότι αξίζετε.

ΖΥΓΟΣ
Γενικά: Προσπαθείτε να συνδυάσετε και να ισορροπήσετε τις ανάγκες σας για αυτό θα κάνετε μεγαλύτερες υποχωρήσεις ακόμα και σε κάποια θέματα που πάνε κόντρα στις αρχές σας. Ένας καλό τρόπος για να εκτονωθείτε θα είναι η δημιουργία και η τέχνη.
Ερωτικά: Αναζητάτε την ασφάλεια για αυτό ίσως να επιλέξετε ένα πρόσωπο που μπορεί να μην σας πηγαίνει και πάρα πολύ αλλά τελικά υποχωρείτε για να επιλύσετε το βαθύ κενό σας. Η σχέση με Ταύρο, Παρθένο ή Ιχθύ ίσως είναι μια επιλογή που δεν σας καλύπτει σε βάθος αλλά βρίσκετε κοινά σημεία.
Καριέρα & Οικονομικά: Προσπαθώντας να εξασφαλίσετε κάτι πολύ σταθερό ίσως χρειαστεί να υποχωρήσετε στις απαιτήσεις των συνεργατών σας κι αυτό να μην σας αρέσει και πολύ. Μπορεί να χρειάζεται κι αυτό γιατί μέσα από έναν συνεργάτη που δεν τα πάτε και τόσο καλά κάτι θα εξασφαλίσετε.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Γενικά: Διαθέτετε τον χρόνο σας ανάμεσα στις ανάγκες των συνεργατών και των δικών σας ανθρώπων. Μπορεί να βγάλετε τα απωθημένα σας και να δείξετε ένα κρυμμένο σας κομμάτι. Ευτυχώς έχετε μια βαθιά αισιοδοξία και κυρίως οι γεννημένοι το τρίτο δεκαήμερο και σίγουρα ξεπερνάτε τις αντιξοότητες.
Ερωτικά: Έχετε την βαθιά ευαισθησία να κοιτάτε το πρόσωπο που σας ενδιαφέρει στα μάτια. Σήμερα θέλετε να δώσετε πολλά και κυρίως οι γεννημένοι το τρίτο δεκαήμερο. Η ιδιαίτερη σχέση με τον Καρκίνο θα σας κάνει να σκεφτείτε και για κάτι πιο σίγουρο και σταθερό.
Καριέρα & Οικονομικά: Όταν φροντίζετε και κυρίως προστατεύετε τα άτομα που συνεργάζεστε, τότε πετυχαίνετε να ανοίξετε ένα καινούργιο κανάλι και ένα νέο είδος συναισθηματικής επικοινωνίας που σίγουρα θα σας βοηθήσει να προχωρήσετε.

ΤΟΞΟΤΗΣ
Γενικά: Νιώθετε καλά παρόλο που όταν ασχολείστε με θέματα πρακτικά σας κουράζουν και ίσως να σας αποσυντονίζουν. Η ενεργητικότητά σας θα ξεπεράσει όλες τις εντάσεις και τις δυσκολίες.
Ερωτικά: Πετάτε, γοητεύετε και σίγουρα ο μαγνητισμός που έχετε θα σας δώσει μεγαλύτερη ακτινοβολία, οπότε και ένας δύσκολος στόχος για σας θα είναι πρόκληση. Κριός, Δίδυμοι, Καρκίνος και Υδροχόος είναι τα άτομα που σας πηγαίνουν περισσότερο.
Καριέρα & Οικονομικά: Χρειάζεται να βιαστείτε και να μην καθυστερήσετε γιατί υπάρχουν προτάσεις οι οποίες όμως εξαρτώνται κι από τους άλλους και καλό θα είναι να πιέσετε τους πάντες με έναν ήπιο τρόπο όμως.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Γενικά: Υπάρχει μια διάθεση και περισσότερο για όσους έχετε γεννηθεί το τρίτο δεκαήμερο να χαλαρώσετε και να αφεθείτε στη ροή της ημέρας. Υποθέσεις με παιδιά θα σας είναι πιο εύκολο να τις διαχειριστείτε.
Ερωτικά: Χρειάζεται να πείτε τα πράγματα με το όνομά τους γιατί έχετε ανάγκη να διασφαλιστείτε και σίγουρα μπορεί να είστε και κάπως υπερβολικοί στις απαιτήσεις σας. Η επαφή με Δίδυμο θα σας αναγκάσει να μεγαλώσετε τις γνώσεις σας.
Καριέρα & Οικονομικά: Ρισκάρετε και δεν μπορείτε να κάνετε πίσω γιατί ίσως θέλετε να βγείτε έξω από τα στενά σας όρια. Ένα ποσόν που περιμένατε θα δοθεί με ευκολία.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Γενικά: Η προσωπικότητά σας αναζητάει την ποιότητα αλλά και κάποιες αποδείξεις οι οποίες μερικές φορές μπορεί να μην σας δοθούν όπως τις περιμένετε και να μην νιώθετε και τόσο δυνατοί.
Ερωτικά: Είστε κτητικοί και μπορεί να κάνετε κάποιες κινήσεις πολύ περίεργες. Κάντε ένα βήμα παρακάτω προσπαθώντας να ξεκολλήσετε από ένα Σκορπιό. Ίσως θα ήταν καλό να παραμείνετε φίλοι για να περιορίσετε τα δύσκολα συναισθήματά σας.
Καριέρα & Οικονομικά: Είστε στο τέλος μιας ταλαιπωρίας για αυτό δεν πρέπει να απογοητεύεστε από κάποιες αναποδιές που μπορεί να έχουν δημιουργηθεί και από την επέμβαση ενός Ταύρου.

ΙΧΘYΕΣ
Γενικά: Η γνώμη σας μετράει για αυτό θα έχετε κάποιες επικοινωνιακές επιτυχίες. Η προσωπική σας εμπειρία σε σχέση με την κλασική γνώση θα μετρήσει πολύ και για αυτό θα είναι πιο εύκολο να επιτύχετε τους στόχους σας. Ένα μικρό ταξίδι θα σας ανανεώσει.
Ερωτικά: Είστε επηρεασμένοι από ένα πρόσωπο που σας ξεσηκώνει και ίσως να μην σας καλύπτει όπως τελικά σας δείχνει. Αποφύγετε τις φανταστικές προβολές για να μπορείτε να έχετε διαυγή κρίση.
Καριέρα & Οικονομικά: Υπάρχουν προτάσεις που θα πρέπει να τις σταχυολογήσετε πολύ καλά. Ο λόγος είναι ότι θα γίνουν κάποια λάθη σε σχέση με την πραγματικές ευκαιρίες. Η βοήθεια ενός Παρθένου θα είναι σημαντική αλλά προσπαθήστε να μην εκνευριστείτε μαζί του.
Πηγή: astrology.gr


Η Ίντερ των 10 παικτών λύγισε στο τέλος στο Τορίνο και περιορίστηκε στην ισοπαλία 3-3 που την αφήνει ακόμα πιο μακριά από την κορυφή μετά από 8 αγωνιστικές. Η Φιορεντίνα βρέθηκε να χάνει με 2 γκολ, αλλά ο εκπληκτικός Τζιουζέπε Ρόσι σημείωσε χατ τρικ μέσα σε 14 λεπτά και υπέταξε τη Γιουβέντους με 4-2 στην Τοσκάνη.
Η Ίντερ τα έβαλε με διαιτητή, με κούραση, με ομίχλη, με την Τορίνο,αλλά νικήθηκε από τον εαυτό της. Μία λάθος εκτίμηση του αναπληρωματικού τερματοφύλακα Χουάν Πάμπλο Καρίσο σε εκτέλεση φάουλ του Νίκολα Μπελόμο διαμόρφωσε το τελικό 3-3 στο Πιεμόντε και άφησε πικρή γεύση στους "νερατζούρι", παρότι έμειναν για 19ο σερί παιχνίδι της Serie A αήττητοι από την "γκρανάτα". Η αρχή ίσως να ήταν το ήμισυ του παντός, αφού στο 7ο λεπτό ο Αλέσιο Τσέρτσι κέρδισε (ανύπαρκτο) πέναλτι από τον Σαμίρ Χαντάνοβιτς και ο διαιτητής όχι μόνο καταλόγισε παράβαση, αλλά απέβαλε και τον τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων. Ο Καρίσο έσωσε την προσπάθεια του Ιταλού επιθετικού και προέβη και σε μερικές ακόμα σημαντικές επεμβάσεις, αλλά μία απίθανη συνεργασία των γηπεδούχων στο 21' κατέληξε στο γκολ του Αλεξάντερ Φάρνερουντ. Ακόμα και με παίκτη λιγότερο, η ομάδα του Βάλτερ Ματσάρι έδειξε χαρακτήρα και ισοφάρισε στις καθυστερήσεις του 1ου μέρους με "ψαλιδάκι" του Φρέντι Γκουαρίν.
Ο Τσίρο Ιμόμπιλε πέρασε στη θέση του τραυματία σκόρερ της Τορίνο και αποδείχθηκε αρκετά ορεξάτος. Στο 52' έχασε σημαντική ευκαιρία και ένα λεπτό αργότερα βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα, αλλά ο Ροδρίγο Παλάσιο απάντησε άμεσα. Ο Ματσάρι ρίσκαρε κι έκανε ακόμα πιο επιθετική την Ίντερ με την είσοδο του Ισάκ Μπελφοντίλ και δικαιώθηκε, αφού στο 71' ο Παλάσιο έκανε το 3-2 με κοντινό πλασέ. Οι "νερατζούρι" προσπαθούσαν να ελέγξουν τον ρυθμό και να κρατήσουν τη νίκη και τα κατάφεραν σε μεγάλο βαθμό, αλλά μία στημένη φάση τους στέρησε τη νίκη.
Με απίθανη αντεπίθεση στο 2ο ημίχρονο, η Φιορεντίνα επικράτησε 4-2 της Γιουβέντους στο "Αρτέμιο Φράνκι" και της έδωσε ένα καλό μάθημα με πρωταγωνιστή τον Τζιουζέπε Ρόσι που σημείωσε χατ τρικ σε λιγότερο από ένα τέταρτο. Τελευταία φορά που η Φιορεντίνα κέρδιζε τη Γιουβέντους στο "Αρτέμιο Φράνκι", ο Γκαμπριέλ Μπατιστούτα σκόραρε κατά ριπάς για τους "βιόλα", η ομάδα του Τζιοβάνι Τραπατόνι αναδεικνυόταν πρωταθλήτρια χειμώνα και ο Πολ Πογκμπά ήταν μόλις 5 ετών. Εν έτει 2013, η "γηραιά κυρία" όδευε προς μία πολύ εύκολη νίκη με το αποτέλεσμα του ημιχρόνου οδηγό, αλλά υπολόγιζε χωρίς έναν κορυφαίο αλλά άτυχο Ιταλό φορ. Το πέναλτι του Κάρλος Τέβες στο 37' και το τέρμα του Πογκμπά τρία λεπτά αργότερα από το τραγικό λάθος του Χουάν Κουαδράδο έδιναν σοβαρό πλεονέκτημα στους φιλοξενούμενους, απέναντι σε μία ομάδα που είχε χάσει ήδη έναν σημαντικό κρίκο της φετινής αλυσίδας, τον τραυματία Μάσιμο Αμπροζίνι.
Στο 2ο ημίχρονο, μάλιστα, οι παίκτες του Αντόνιο Κόντε μπήκαν δυνατά, παρότι στο πρόγραμμα της επόμενης εβδομάδας υπάρχει η γιγαντομαχία με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Μέχρι το 66ο λεπτό, όταν η ομάδα του Βιτσέντζο Μοντέλα κέρδισε πέναλτι και ο Ρόσι άνοιξε λογαριασμό. Το μεγάλο ατού των "μπιανκονέρι" τα τελευταία δύο χρόνια, η αμυντική λειτουργία, έγινε σπαράλια μέσα σε λίγα λεπτά. Το εκπληκτικό οργανωτικό παιχνίδι του Ντάβιντ Πισάρο στο χώρο του κέντρου τοποθέτησε τα θεμέλια για την αντεπίθεση της εμπροσθοφυλακής και δύο φορές ο Ρόσι και μία ο Χοακίν απέδειξαν ότι ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν, στα 36 χρόνια του, είναι τρωτός. Η Φιορεντίνα σημείωσε για πρώτη φορά 4 γκολ στη Γιουβέντους από τον Μάιο του 1975 κι επέστρεψε σε τροχιά Champions League.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!