Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019

Γιατί η πίτσα είναι καλύτερη από... τα δημητριακά για πρωινό!
Η διατροφολόγος – διαιτολόγος Chelsey Amer λέει ότι ένα κομμάτι πίτσα για πρωινό γεύμα μπορεί στην πραγματικότητα να είναι πιο έξυπνη επιλογή από το τυπικό μπολ δημητριακών με γάλα.
Υποστηρίζει ότι ένα κανονικό κομμάτι πίτσας έχει σχεδόν τις ίδιες θερμίδες με ένα μπολ δημητριακών με πλήρες γάλα, ενώ παράλληλα έχει και μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη. Έτσι, ενισχύεται το αίσθημα του κορεσμού και νιώθουμε χορτάτοι περισσότερη ώρα. Προφανώς, αυτό εξαρτάται από το είδος της πίτσας.
Αν και η πίτσα μπορεί να περιέχει αρκετό λίπος, εντούτοις έχει σαφώς λιγότερη ζάχαρη από πολλά δημητριακά. Και η ζάχαρη δεν βοηθάει καθόλου για την ικανοποίηση της πείνας σας. Φυσικά, υπάρχουν πολλά που πρέπει να ληφθούν υπόψη, όπως για παράδειγμα το είδος δημητριακών ή πίτσας, για παράδειγμα.

Μια μερίδα από ένα τυπικό προϊόν δημητριακών με ζάχαρη περιέχει 130 θερμίδες, 3 γραμμάρια λίπους και 9 γραμμάρια ζάχαρης. Όμως, πολλοί άνθρωποι δεν τρώνε μια κανονική μερίδα, αλλά αρκετά περισσότερη ποσότητα.
Σε σχετική έρευνα αποδείχτηκε ότι πολλοί άνθρωποι έχουν εντελώς λανθασμένη άποψη για την ποσότητα δημητριακών που συνιστούν μία μερίδα σερβιρίσματος. Επί συνόλου 124 συμμετεχόντων, το 92% κατανάλωνε ποσότητα που ξεπερνούσε την μία μερίδα. Βασική αιτία είναι το μέγεθος του μπολ. Επειδή τα μπολ που σερβίρουμε είναι αρκετά μεγάλα, οι μερίδες γίνονται τεράστιες.
Αντίθετα, ένα μεγάλο κομμάτι πίτσα σπέσιαλ έχει 290 θερμίδες, 11 γραμμάρια λίπος, 13 γραμμάρια πρωτεΐνη και 3 γραμμάρια φυτικές ίνες. Βέβαια, αυτό προϋποθέτει πως θα φάτε μόνο ένα κομμάτι πίτσα για πρωινό.
Παρ' όλα αυτά, παραδέχεται ότι η πίτσα δεν πρέπει να καταναλώνεται καθημερινά. Μπορεί να είναι μια πιο υγιεινή επιλογή στα χαρτιά, συγκριτικά με τα ζαχαρούχα δημητριακά. Η πρόληψη όμως νατρίου, υδατανθράκων και λίπους νωρίς το πρωί, μπορεί να δώσει απότομα ενέργεια για μερικές ώρες αλλά διαλύει κάθε προσπάθεια υγιεινούς διατροφής την υπόλοιπη ημέρα. Ένα κομμάτι πίτσας με λιγότερο τυρί, ζύμη ολικής αλέσεως και περισσότερα λαχανικά ή δημητριακά που είναι καλές πηγές υδατανθράκων ολικής αλέσεως και πλούσια σε φυτικές ίνες, ίσως είναι η καλύτερη επιλογή για ένα ισορροπημένο πρωινό.
Γιατί το SMS παραμένει το δημοφιλέστερο εργαλείο επικοινωνίας παγκοσμίως
Το SMS παραμένει σήμερα το δημοφιλέστερο εργαλείο επικοινωνίας παγκοσμίως, 28 χρόνια από την αποστολή του πρώτου γραπτού μηνύματος.
Καθημερινά, αποστέλλονται πάνω από 18 δισ. SMS ανά τον κόσμο δηλαδή περίπου 200.000 σύντομα γραπτά μηνύματα ανά δευτερόλεπτο. Η εκρηκτική άνοδος των smartphones, σε συνδυασμό με την εμφάνιση των εφαρμογών ανταλλαγής μηνυμάτων (messaging), αλλά και την πρωτοφανή διείσδυση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, οδήγησαν αρκετούς στο συμπέρασμα ότι το SMS δεν θα μακροημερεύσει.
Τα γραπτά μηνύματα, ωστόσο, όχι μόνο αντιστέκονται, αλλά συνεχίζουν να αποτελούν ένα πολυχρηστικό μέσο γραπτής επικοινωνίας που χρησιμοποιείται από δισεκατομμύρια χρήστες. Τάση που αναμένεται να διατηρηθεί λόγω της πτώσης του κόστους χρήσης των υπηρεσιών. Σύμφωνα μάλιστα με απόφαση της ΕΕ, από τις 15 Μαΐου 2019, η αποστολή SMS από μια χώρα της ΕΕ σε μια άλλη θα έχει ανώτατη χρέωση τα 6 λεπτά του ευρώ. Τα βασικά πλεονεκτήματα των γραπτών μηνυμάτων εντοπίζονται στην αμεσότητα, την ευχρηστία, την απλότητα και την ασφάλεια του μέσου. Ως αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις επιλέγουν ολοένα και περισσότερο το SMS ως εργαλείο επικοινωνίας με τους πελάτες τους. Εκατομμύρια επιχειρήσεις κάθε είδους και μεγέθους χρησιμοποιούν το SMS για την επικοινωνία με τους πελάτες τους με εντυπωσιακά αποτελέσματα.
Με αφορμή τη συμπλήρωση 28 ετών από την αποστολή του πρώτου γραπτού μηνύματος, η πλατφόρμα επικοινωνίας SMSAPI, που δραστηριοποιείται στο SMS marketing, ετοίμασε ένα ιστορικό σχετικά με την πορεία του SMS στον χρόνο. «Στις 3 Δεκεμβρίου του 1992, ο Rica Jarvis που εργαζόταν τότε στη Vodafone διάβασε στην οθόνη του κινητού του τηλεφώνου, ενός Orbitel 901, τις εξής δύο λέξεις: «Καλά Χριστούγεννα». Το πλατύ χαμόγελο που σχηματίστηκε στο πρόσωπό του δεν οφειλόταν τόσο στην πρόωρη ευχή που δέχτηκε, όσο στο ότι είχε λάβει το πρώτο SMS που στάλθηκε στην ιστορία μέσω τηλεφωνικού δικτύου GSM.
Αποστολέας ήταν ο Neil Papworth από την εταιρεία Πληροφορικής, Sema Group. Κανείς από τους δύο, όμως, δεν μπορούσε να φανταστεί ότι το SMS θα αναδεικνυόταν σε μία από τις δημοφιλέστερες μορφές επικοινωνίας στην ιστορία της ανθρωπότητας» αναφέρει η πλατφόρμα SMSAPI. Όπως εξηγεί η εταιρεία στο ιστορικό της, στα πρώτα τους βήματα τα σύντομα γραπτά μηνύματα δεν ήταν ιδιαίτερα δημοφιλή.
Οι βασικότεροι λόγοι ήταν ότι η ανταλλαγή τους δεν υποστηριζόταν από το σύνολο των παρόχων κινητής τηλεφωνίας καθώς και η υψηλή τιμή τους. Το κλειδί της «απογείωσης» των SMS ήταν το λανσάρισμα του Nokia 2010, του πρώτου μαζικής κυκλοφορίας κινητού που επέτρεπε τη λήψη γραπτών μηνυμάτων. Όταν τα κινητά που υποστήριζαν την αποστολή SMS πολλαπλασιάστηκαν, ενώ παράλληλα άρχισε να πέφτει σταδιακά το κόστος αποστολής, η δημοφιλία του μέσου αυξήθηκε εκθετικά.
Στην Ελλάδα, ένα χρόνο αργότερα, στάλθηκε και το πρώτο SMS από ελληνικό δίκτυο κινητής τηλεφωνίας. Αρχικά, οι πάροχοι χρησιμοποιούσαν τα γραπτά μηνύματα για ειδοποιήσεις προς τους χρήστες (π.χ. για αναπάντητες κλήσεις ή λήψη ηχητικών μηνυμάτων). Το 2000 εμφανίστηκαν τα μηνύματα πολυμέσων (MMS), χάρη στα οποία έγινε εφικτή η αποστολή εικόνων και βίντεο παράλληλα με τα μηνύματα κειμένου.
Λόγοι χρήσης
Σύμφωνα με τη SMSAPI, η απλότητα, η ευχρηστία και η αμεσότητα του SMS είναι και οι λόγοι που πολυάριθμες επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο, το επιλέγουν για την επικοινωνία με τους πελάτες τους, αλλά και για την προώθηση των προϊόντων και των υπηρεσιών τους. «Ο βασικότερος λόγος είναι ότι SMS μπορούν να λάβουν όλοι οι κάτοχοι κινητών τηλεφώνων, σε αντίθεση με τα messaging apps που απαιτούν την κατοχή smartphones.
Τα SMS είναι επίσης ιδιαίτερα αξιόπιστα, καθώς δεν απαιτούν 3G ή 4G συνδεσιμότητα, ούτε βέβαια πρόσβαση σε Wi-Fi, ενώ χρησιμοποιούν πολύ μικρό εύρος ζώνης στο δίκτυο τηλεφωνίας, ώστε να παραδίδονται ακόμη και σε περιοχές με περιορισμένη κάλυψη. Εξάλλου, τα SMS είναι πολύ πιο ασφαλή από τις υπόλοιπες πλατφόρμες messaging, κυρίως γιατί ο αποστολέας είναι εύκολα εντοπίσιμος» σημειώνει η εταιρεία.
Όπως προσθέτει, αυτός είναι και ο λόγος που οι διαδικτυακές πλατφόρμες και υπηρεσίες όπως η Google, η Facebook ή το WhatsApp χρησιμοποιούν τα SMS για να επαληθεύσουν την ταυτότητα των χρηστών τους.
Το ίδιο συμβαίνει και με τις τράπεζες που χρησιμοποιούν το SMS ως μέσο πρόσθετης ασφάλειας για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, με τις αεροπορικές που το αξιοποιούν για ειδοποιήσεις και αποστολή καρτών επιβίβασης, αλλά και εταιρείες ταχυμεταφορών που ενημερώνουν μέσω γραπτών μηνυμάτων για την παράδοση μιας παραγγελίας. «Μια ελάχιστα γνωστή χρήση του SMS στη χώρα μας, είναι η δυνατότητα γραπτής ειδοποίησης της Ελληνικής Αστυνομίας. Εφόσον βρεθείτε σε κίνδυνο, ή δεν έχετε τη δυνατότητα να τηλεφωνήσετε στο 100, μπορείτε να ειδοποιήσετε την Αστυνομία, στέλνοντας SMS από το κινητό σας στον ίδιο αριθμό – και μάλιστα εντελώς δωρεάν» καταλήγει η SMSAPI, σημειώνοντας ότι το SMS βρίσκει ευρύ πεδίο αξιοποίησης και σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και επικοινωνίας των κεντρικών και τοπικών αρχών με τους πολίτες.
Πηγή: sepe.gr
Αν ακούσετε αυτή τη φράση, κλείστε το τηλέφωνο αμέσως!
Μια νέα τηλεφωνική απάτη εξαπλώνεται στην Ευρώπη, θύμα της οποίας έχουν ήδη πέσει χιλιάδες πολίτες στις ΗΠΑ. Οι Αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή και προειδοποιούν τους πολίτες.
Η απάτη είναι απλή: Λαμβάνετε τηλεφώνημα από κάποιον τοπικό αριθμό. Στη συνέχεια, ο συνομιλητής σας, σας ενημερώνει ότι η κλήση καταγράφεται και σας λέει το όνομά του και την εταιρεία που εργάζεται.
Αμέσως μετά, σας ρωτά: «Με ακούτε;».
Αν σας κάνει αυτή την ερώτηση, κλείστε αμέσως το τηλέφωνο, διότι, αν απαντήσετε «ναι», τότε κινδυνεύετε η ηχογράφηση να μονταριστεί και η εταιρεία να σας «δέσει» με φωνητικό συμβόλαιο, αντίστοιχο με το «Συμφωνώ» που «κλικάρουμε» στο τέλος των Όρων Χρήσης κάποιου προγράμματος στον υπολογιστή μας.
Οι απατεώνες που χρησιμοποιούν αυτή τη μέθοδο επιχειρούν να χρεώσουν τα θύματά τους για υπηρεσίες και προϊόντα και στη συνέχεια απειλούν με προσφυγή στη Δικαιοσύνη, καθώς έχουν στα χέρια τους την ηχογραφημένη συνομιλία.
Μάλιστα, στις ΗΠΑ έχουν καταγραφεί και περιπτώσεις που οι απατεώνες χρησιμοποιούν την ηχογράφηση της φωνής του θύματος για την έκδοση πιστωτικών καρτών!
Τα πιο παράξενα πράγματα που έχουν απαγορευτεί στον κόσμο
Σε αυτή την ξεκαρδιστική συλλογή θα απολαύστε τις πιο εντυπωσιακές απαγορεύσεις που έχουν νομοθετηθεί ποτέ ανά τον κόσμο.
Δείτε την λίστα με τα 30 πιο παράξενα πράγματα που έχουν απαγορευτεί
Ο ΣΑΡΚΑΣΜΟΣ
Το καθεστώς της Βόρειας Κορέας απαγόρευσε την έμμεση κριτική της κυβέρνησης και του ηγέτη της Kim Jong-un. Σαρκαστικές και ειρωνικές φράσεις όπως "Για όλα φταίνε οι Αμερικάνοι" και "Ένας ηλίθιος που δεν μπορεί να δει τον έξω κόσμο" (μια έμμεση αναφορά στον ηγέτη Kim Jong-un) έχουν πλέον απαγορευτεί. Οι πολίτες ενημερώθηκαν επίσης ότι απαγορεύεται να κριτικάρουν ανοικτά την κυβέρνηση.
LADY GAGA
Αποτέλεσμα εικόνας για lady gaga
Μετά τη συνάντηση του Dalai Lama με τη διάσημη τραγουδίστρια στην Αμερική τον Ιούνιο του 2016, λέγεται ότι η Lady Gaga συμπεριλαμβάνεται πλέον στη λίστα με τα μη επιθυμητά πρόσωπα από το κυβερνών κομμουνιστικό κόμμα της Κίνας. Το κόμμα εξέδωσε επίσης οδηγία απαγορεύοντας τα τραγούδια της σε όλη την ηπειρωτική Κίνα.
ΒΙΝΤΕΟΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
Η Κίνα αποφάσισε να άρει την επί 14 χρόνια απαγόρευση της κατασκευής και πώλησης βιντεοπαιχνιδιών.
ΣΑΓΙΟΝΑΡΕΣ
Αποτέλεσμα εικόνας για σαγιοναρες
Στο Κάπρι απαγορεύονται οι σαγιονάρες επειδή κάνουν φασαρία.
ΤΑ ΤΖΙΝ
jeans button hole closeup fashion denim background
Η απέχθεια της Βόρειας Κορέας για την Αμερική είναι γνωστή και η χώρα αποφάσισε να απαγορεύσει τα τζιν επειδή το μπλε χρώμα είναι συνδεδεμένο με τις ΗΠΑ. Η συγκεκριμένη απαγόρευση ισχύει μόνο για τα μπλε τζιν κι όχι για τα μαύρα.
ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ
Δεν επιτρέπεται σε κανέναν να πεθάνει στο Κοινοβούλιο καθώς όποιος πεθαίνει εκεί δικαιούται να κηδευθεί δημοσία δαπάνη. Ο συγκεκριμένος νόμος ψηφίστηκε ως ο πλέον παράλογος στη Βρετανία σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2008.
ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΝΑ ΝΤΥΝΟΝΤΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ
Στη Μελβούρνη της Αυστραλίας απαγορεύεται οι άντρες να ντυθούν σαν γυναίκες. Ένας παλιός νόμος απαγορεύει στους άντρες να φορούν στράπλες δημοσίως.
ΤΟ ΦΤΥΣΙΜΟ
Για να αποτρέψει την εξάπλωση της γρίπης των χοίρων, η Coulaines, μια πόλη στη Γαλλία απαγόρευσε το φτύσιμο το 2009.
ΝΑ ΜΕΝΕΙΣ ΑΠΟ ΒΕΝΖΙΝΗ
Pumping gas at gas pump
Όσοι κινούνται στην Autobahn στη Γερμανία δεν επιτρέπεται να μένουν από βενζίνη. Αυτό που περιπλέκει ακόμα περισσότερο τα πράγματα ότι δεν μπορεί κάποιος να βγει από το αυτοκίνητό του για να φέρει βενζίνη γιατί οι πεζοί απαγορεύονται επίσης δια νόμου στην Autobahn.
ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΜΕ ΤΑΞΙΔΙΑ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ
Παρόλο που τα ταξίδια στο χρόνο δεν είναι δυνατά, η ιδέα έκανε θραύση στην κινεζική τηλεόραση, γεγονός που δεν άρεσε στις αρχές και αποφάσισαν να απαγορεύσουν τις εκπομπές με παρόμοιο περιεχόμενο θεωρώντάς το ασέβεια προς την ιστορία. Η απαγόρευση εφαρμόστηκε το 2011 και ισχύει ακόμη. (Φωτο) Σκηνή από το "Back to The Future".
Ο ΧΟΡΟΣ ΣΤΑ ΚΛΑΜΠ
Η πρωτεύουσα της Ιαπωνίας, το Τόκιο είναι γνωστή για τη νυχτερινή της ζωή αλλά η χώρα απαγορεύει το χορό στα κλαμπ μετά τα μεσάνυχτα. Ο νόμος θεσπίστηκε το 1948 αλλά η χώρα σχεδιάζει να άρει την απαγόρευση λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020.
ΤΑ ΚΙΤΡΙΝΑ ΡΟΥΧΑ
Τα κίτρινα ρούχα απαγορεύθηκαν στη Μαλαισία το 2011 επειδή η κυβέρνηση είχε έρθει σε σύγκρουση με μια ομάδα ακτιβιστών που διαδήλωναν για τους εκλογικούς νόμους.
ΤΖΟΓΚΙΝΓΚ
Παρόλο που η άσκηση θεωρείται ευεργετική, το Μπουρουντί απαγόρευσε το τζόγκινγκ το 2014. Ο Πρόεδρος Pierre Nkurunziza πιστεύει πως το ομαδικό τρέξιμο είναι ένας τρόπος συγκάλυψης ανατρεπτικών κινήσεων. Ο νόμος είναι τόσο αυστηρός που προβλέπει ακόμα και την ισόβια κάθειρξη. Η συγκεκριμένη απαγόρευση ισχύει μόνο για το ομαδικό τρέξιμο, μεμονωμένα άτομα επιτρέπεται ακόμα να τρέχουν για να αθλούνται.
Η ΚΕΤΣΑΠ
Η Γαλλία απαγόρευσε την κέτσαπ από το 2011 από τα σχολεία και τις καφετέριες των κολεγίων επειδή η κατάχρηση της συγκεκριμένης σάλτσας καταστρέφει τη γεύση της γαλλικής παραδοσιακής κουζίνας και έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη.
ΤΣΙΧΛΑ
Η Σιγκαπούρη απαγορεύει την πώληση και την εισαγωγή τσίχλας, κάτι που σημαίνει ότι οι ντόπιοι δεν μπορούν να βρουν πουθενά τσίχλες. Γίνονται βέβαια και εξαιρέσεις για ιατρικούς λόγους, σε άτομα που πρέπει να μασούν τσίχλα. Η απαγόρευση ξεκίνησε το 1992 και ισχύει μέχρι σήμερα.
ΑΥΓΑ KINDER
Αποτέλεσμα εικόνας για kinder eggs
Εάν πάτε στις ΗΠΑ και θέλετε να χαρίσετε στους αγαπημένους αυγά της Kinder, ξανασκεφτείτε το γιατί έχουν απαγορευθεί. Σε όλες τις χώρες του κόσμου τα συγκεκριμένα αυγά αποτελούν μια ευχάριστη έκπληξη για τα παιδιά, στις ΗΠΑ όμως οι αρμόδιοι αποφάσισαν ότι το παιχνίδι που περιλαμβάνεται μπορεί να προκαλέσει πνιγμό. Οι ΗΠΑ έχουν απαγορεύσει τα γλυκά που περιέχουν παιχνίδια από το 1938.
CLAIRE DANES
Στη Μανίλα, την πρωτεύουσα των Φιλιπίννων, απαγορεύεται η προβολή όλων των ταινιών στις οποίες συμμετέχει η ηθοποιός Claire Danes. Η απαγόρευση αυτή εφαρμόστηκε το 1998, όταν η ηθοποιός είχε επισκεφθεί την πόλη για τις ανάγκες μιας ταινίας της και ανέφερε ότι η πόλη μυρίζει άσχημα, είναι γεμάτη ποντίκια και είναι παράξενη.
RED BULL
Η Γαλλία επέδειξε ιδιαίτερη ανησυχία για το χημικό πρόσθετο της ταυρίνης και η εισαγωγή του αρχικού προϊόντος της Red Bull απαγορευόταν μέχρι το 2008. Στη χώρα επιτρεπόταν η πώληση ενός τροποποιημένου προϊόντος της εταιρείας αυτής κατά την απαγόρευση. Η απαγόρευση, η οποία υιοθετήθηκε το 1996 έπαυσε να ισχύει με οδηγία της Ε.Ε. σύμφωνα με την οποία ένα προϊόν το οποίο επιτρέπεται να διατίθεται σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες δεν είναι δυνατόν να απαγορεύεται σε ένα από τα κράτη μέλη χωρίς εκείνο να μπορεί να αποδείξει την αιτία της εν λόγω απαγόρευσης.
Η ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Όσο παράξενο κι ακούγεται, η Κίνα έχει απαγορεύσει τη μετενσάρκωση χωρίς την άδεια της κυβέρνησης, Η κίνηση αυτή εμπίπτει στα πλαίσια των "μέτρων για τη μετενσάρκωση για τους εν ζωή Βούδες στον Θιβετιανό Βουδισμό" και μόνο τα βουδιστικά μοναστήρια έχουν δικαίωμα να κάνουν αίτηση για τη σχετική άδεια. Η απαγόρευση ξεκίνησε το 2007 και ισχύει μέχρι σήμερα.
ΧΑΓΓΙΣ ΜΕ ΕΝΤΟΣΘΙΑ
.PNG



Οι ΗΠΑ έχουν θεσπίσει αυστηρότατους νόμους για την σκωτσέζικη λιχουδιά "χάγγις" που φτιάχνεται από εντόσθια. Το συγκεκριμένο προϊόν έχει απαγορευθεί στις ΗΠΑ εδώ και πάνω από 40 χρόνια για λόγους υγιεινής.
ΒΙΝΤΕΟΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΟNLINE ΜΕΤΑ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ
Το 2011, στη Νότια Κορέα θεσπίστηκε ένας νόμος που απαγόρευε στα παιδιά να παίζουν βιντεοπαιχνίδια online από τα μεσάνυχτα μέχρι τις έξι το πρωί. Το μέτρο αυτό λήφθηκε προκειμένου να αποτραπεί η εξάρτηση από τα συγκεκριμένα παιχνίδια. Το 2013 ωστόσο η κυβέρνηση χαλάρωσε τα μέτρα και έδωσε στους γονείς το δικαίωμα να ζητούν την εξαίρεση από την απαγόρευση.
ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΚΟΥΡΕΜΑΤΑ
Το 2010 η Ιρανική κυβέρνηση απαγόρευσε συγκεκριμένα κουρέματα και χτενίσματα όπως τις κοτσίδες, τη χαίτη και τις έντονες μύτες στις άκρες. Η κίνηση αυτή έγινε στα πλαίσια της αποφυγής της δυτικής επιρροής. Η κυβέρνηση, την εποχή εκείνη, δημοσίευσε σε περιοδικό εικόνες με τα επιτρεπόμενα κουρέματα. Η απαγόρευση αυτή εξακολουθεί να ισχύει.
ΝΑ ΚΟΥΝΑΣ ΤΑ ΧΕΙΛΗ ΣΟΥ ΣΤΟΝ ΑΚΟΥΣΜΑ ΚΑΠΟΙΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙΣ ΗΧΟ
Close up of microphone on stage in audience room blur background.
Στο Τουρκμενιστάν το να τραγουδάς χωρίς να βγάζεις ήχο, απλά κουνώντας τα χείλη σου ακούγοντας κάποιο τραγούδι είναι παράνομο. Οι αρχές το απαγόρευσαν για λόγους διατήρησης της πολιτιστικής ταυτότητας της χώρας. Δεν είναι όμως το μόνο που απαγορεύεται στη συγκεκριμένη χώρα. Ακόμη και η όπερα και το μπαλέτο έχουν απαγορευτεί.
ΝΑ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΛΑΜΠΑ
Στη Βικτώρια, μία από τις πολυπληθέστερες πολιτείες της Αυστραλίας, το να αλλάζεις λάμπα είναι παράνομο εκτός κι εάν είσαι ηλεκτρολόγος με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.
ΣΑΜΟΖΑΣ
Η εξτρεμιστική ομάδα της Σομαλίας, η Al-Shabaab απαγόρευσε τα σαμόζας επειδή θεωρούνται πολύ Χριστιανικά και προσβλητικά. Επειδή τα σαμόζας έχουν τρεις πλευρές, σκέφτηκαν πως θυμίζουν την Αγία Τριάδα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑΤΩΔΩΝ
Η Ινδία απαγορεύει τη διαφήμιση των οινοπνευματωδών ποτών αλλά οι διαφημιστές έχουν βρει έμμεσους τρόπους διαφήμισης. Η απαγόρευση θεσπίστηκε τη δεκαετία του '90 και ισχύει μέχρι σήμερα.
OVALTINE ΚΑΙ MARMITE
Τα συγκεκριμένα προϊόντα απαγορεύονται στη Δανία γιατί η νομοθεσία δεν επιτρέπει την πώληση τροφίμων που περιέχουν επιπρόσθετες βιταμίνες ή ιχνοστοιχεία. Η πολιτεία πιστεύει ότι η ισορροπημένη διατροφή εξασφαλίζει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για τον άνθρωπο. Ο νόμος θεσπίστηκε το 2004.

Άφωνοι έμειναν σε αστυνομικό τμήμα όταν γυναίκα πήρε τηλέφωνο και κατήγγειλε πως ήθελε να αγοράσει κοκαΐνη από ντίλερ, αλλά αυτός της πούλησε τελικά καστανή ζάχαρη.
Το περιστατικό ανέβηκε και στον λογαριασμό του αστυνομικού τμήματος στη Βόρεια Ιρλανδία στο facebook.
«Με εξαπάτησαν»
«Οk, σας πήραν χρήματα;»
«Ναι, πλήρωσα πάνω από 200 λίρες και μου έδωσαν καστανή ζάχαρη»
«Αντί για τι;»
«Κοκαΐνη»
«Εχμ…».
Σύμφωνα με δημοσίευμα των Irish Times, επρόκειτο για γυναίκα. Όπως υπογραμμίζεται στην ανάρτηση, δεν ήταν αστείο, μια απόλυτα πραγματική συνομιλία, και (όλως παραδόξως!!!) δεν ακολούθησε κανονική κατάθεση.

«Το έχουμε ξαναπεί και θα το ξαναπούμε: Οι έμποροι ναρκωτικών δεν νοιάζονται για τίποτα άλλο από το να τσεπώνουν χρήματα…δεν θα έπρεπε να εκπλήσσεται κανείς που είναι απατεώνες!» συμπληρώνεται στην ανάρτηση, η οποία καταλήγει: «Ένας ανέντιμος έμπορος ναρκωτικών. Πού πάει ο κόσμος».
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!