Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Δεν θα είναι το πιο ακριβό σκάφος στον κόσμο – αυτός ο τίτλος ανήκει σταθερά στο περίφημο Eclipse του ρώσου ολιγάρχη Ρομάν Αμπράμοβιτς. Θα είναι όμως το πιο εντυπωσιακό απ’ όσα έχουμε δει μέχρι στιγμής, σε επίπεδο φουτουριστικού σχεδιασμού.

Το γιοτ «Star» - που σχεδίασε ο Ιγκορ Λομπανόφ, ρωσος ντιζάινερ σκαφών που εργάζεται στην Ιταλία - πήρε το όνομα του από την πρόβλεψη ότι όταν αυτό θα πλέει στη θάλασσα, θα φαίνεται στο νερό η απεικόνιση ενός αστεριού.

Το γιότ έχει μήκος 132 μέτρα και ύψος 61,15 μέτρα, έχει οκτώ καταστρώματα, διαθέτει ελικοδρόμιο, τέσσερα ασανσέρ και μπορεί να φιλοξενήσει 200 επιβάτες – και οι 36 εξ’ αυτών να διανυκτερεύσουν σε αυτό.

Το πιο εντυπωσιακό όμως με αυτό το γιοτ είναι ότι ένα κομμάτι του πατώματος, στο μεγάλο σαλόνι του, είναι φτιαγμένο από γυαλί… για να πατάς «πάνω» στον βυθό και να βλέπεις ανά πάσα στιγμή τον βυθό.

Το γιοτ αποτελεί τον «καρπό» της δημιουργικής σύμπραξης ανάμεσα στον Λομπανόφ και τον ρώσο διαφημιστή Αλεξ Μαλιμπάεφ της εταιρείας FIRMA.



 Το «Αστέρι» πήρε την τελική του μορφή του σε μια συζήτηση ανάμεσα στους δυο άντρες, με τον Μαλιμπάεφ να σχεδιάζει το γιότ πάνω σε μια… χαρτοπετσέτα!

«Η ιδέα του ήταν απίθανη. Μόλις είδα το σχέδιο στη χαρτοπετσέτα είπα αμέσως "ναι, πάμε να το κάνουμε"», δήλωσε ο Λομπανόφ, προσθέτοντας πως ήθελαν να κατασκευάσουν ένα γιοτ που να απομακρύνεται από τα μέχρι τώρα στερεότυπα για το πώς πρέπει να μοιάζει ένα πολυτελές ιδιωτικό πλοίο.

«Ενα γιότ πρέπει να είναι ένας συνδυασμός τέχνης και επιστήμης και το «Αστέρι» αποτελεί ένα απτό και τρανό παράδειγμα για το πώς θα πρέπει να ερμηνεύουμε στον 21ο αιώνα την Τέχνη και την Επιστήμη. Είμαστε προνομιούχοι να ζούμε σε μια εποχή όπου η τεχνολογία μπορεί να μας προσφέρει ακόμη πιο τολμηρά, σε επίπεδο σχεδιασμού, έργα για πελάτες που είναι και οι ίδιοι περιπετειώδεις και καινοτόμοι στη σκέψη», καταλήγει με νόημα ο Τζέιμς Ρόι, διευθυντής σχεδιασμού σκαφών της αρχιτεκτονικής εταιρείας BMT Nigel Gee που ειδικεύεται στη κατασκευή γιότ.

Ο Ιγκορ Λομπανόφ δήλωσε πως το γιοτ θα κοστίσει περί τα 320 εκατομμύρια ευρώ. Πολύ λιγότερα από τα 400 εκατ. ευρώ που κόστισε στον Αμπράμοβιτς το Eclipse.
tanea.gr
Σύμφωνα με έρευνα της Square Trade, σχεδόν το 40% των Ελλήνων, Ιταλών και Ισπανών κατόχων smartphones έχουν υποστεί ζημιές στις συσκευές τους, την τελευταία διετία.
Πιο συγκεκριμένα, η Square Trade, εταιρεία που ειδικεύεται στην παροχή συμβολαίων  προστασίας ηλεκτρονικών συσκευών, ανακοίνωσε τα στοιχεία της έρευνας που καταδεικνύει ότι οι κάτοικοι των χωρών του μεσογειακού Νότου -με προεξάρχοντες τους Έλληνες- αναγκάστηκαν να αντικαταστήσουν ή να επισκευάσουν τα κατεστραμμένα τους smartphones, σε ποσοστό περίπου 40% των κατόχων.
Η πανευρωπαϊκή έρευνα της Square Trade διήρκησε δύο χρόνια και κατατάσσει στο βάθρο των πιο «αδέξιων» τους Έλληνες σε ποσοστό 40%. Ακολουθούν σε μικρή απόσταση οι Ιταλοί (39,8%) και οι Ισπανοί (38,9%). Ωστόσο, η λίστα δεν κυριαρχείται από τη Μεσόγειο αφού στις επόμενες θέσεις συναντάμε τη Νορβηγία (37,8%), τη Μ. Βρετανία (37,2%) και την Ιρλανδία (37%).
Στον αντίποδα, οι πιο προσεκτικοί ανάμεσα στις 18 ευρωπαϊκές χώρες που συμμετείχαν στην έρευνα, αναδεικνύονται οι Βέλγοι και οι Πολωνοί, με ποσοστά κάτω του 25% των κατόχων smartphones. Η έρευνα έδειξε ότι περίπου ένας στους τρεις παθόντες περίμενε τουλάχιστον επί 7 ημέρες για να επισκευαστεί η συσκευή του.
Ο Kevin Gillan, διευθύνων σύμβουλος της Square Trade στην Ευρώπη, δήλωσε: «Σε γενικές γραμμές, φαίνεται ότι οι λαοί του ευρωπαϊκού νότου είναι λιγότερο προσεκτικοί, μεταξύ των κατόχων κινητών τηλεφώνων».
Και πρόσθεσε: «Αν και το ποσοστό των smartphones που έχουν υποστεί βλάβες, ποικίλλει από χώρα σε χώρα, είναι σαφές ότι τελικά υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που έχουν βιώσει ζημιές στο τηλέφωνό τους με κάποιο τρόπο. Το να μιλά και να βαδίζει κανείς είναι μεν ασφαλές, αλλά είναι πιθανό τα -ολοένα και εξυπνότερα- τηλέφωνά μας, να μας βάζουν σε κίνδυνο, αποσπώντας την προσοχή και τη ματιά μας από το δρόμο».
Καθώς η έρευνα κατέγραψε ένα ποσοστό 53% περιστατικών πρόσκρουσης ανθρώπων πάνω σε άλλους, λόγω απόσπασης της προσοχής τους από τη χρήση του smartphone, ο Kevin Gillan σχολίασε: «Όλοι θα θέλαμε να παραμένουμε διαρκώς “συνδεδεμένοι”, αλλά υπάρχουν και στιγμές που θα χρειαστεί να “κατεβάσουμε διακόπτες”, όπως για παράδειγμα όταν περπατάμε στο δρόμο. Αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι όσο πιο έξυπνα γίνονται τα κινητά, τόσο πιο συχνά γίνονται τα ατυχήματα».
[Δ.Τ. Square Trade]
Τα βότανα είναι, ομολογουμένως, ένα από τα καλύτερα δώρα της φύσης στον άνθρωπο. Όχι μόνο μπορούν να κάνουν το πιο βαρετό φαγητό, νόστιμο και γευστικό, αλλά μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά και πλήθος παθήσεων.
Το ακόμα καλύτερο δε, είναι ότι μπορείτε με λίγη φροντίδα να έχετε τον δικό σας βοτανόκηπο στον μπαλκόνι σας και να βρίσκετε κάθε ώρα και στιγμή και δεντρολίβανο και βασιλικό και μαϊντανό, φρέσκο και μυρωδάτο.
Αν δεν χρησιμοποιείτε τα βότανα στο φαγητό σας, ήρθε η ώρα να το ξανασκεφτείτε, γιατί τα πλεονεκτήματα τους είναι περισσότερα από όσα νομίζατε και πιο θεραπευτικά από ό,τι φανταζόσασταν.
Σημείωση: Μην καταναλώνετε άκριτα και σε υπερβολικές ποσότητες τα βότανα, νομίζοντας πως έτσι θα επωφεληθείτε, στο μέγιστο δυνατό, των θεραπευτικών τους ιδιοτήτων. Ζητήστε τη βοήθεια του γιατρού σας ή κάποιου ειδικού, γιατί πολλά από τα παρακάτω βότανα, αν και εκ φύσης προερχόμενα έχουν πολύ δυνατές ιδιότητες, μέχρι και παρενέργειες, αν καταναλωθούν χωρίς μέτρο.
Δεντρολίβανο
Το δεντρολίβανο βοηθάει στην καταπολέμηση της πιτυρίδας και προωθεί την ανάπτυξη και υγεία της τρίχας. Για τη θεραπευτική του χρήση, βράστε μερικά φύλλα δεντρολίβανου σε δύο κούπες νερό, για περίπου 5-7 λεπτά, αφήστε το νερό να κρυώσει και ξεπλύντε με αυτό τα μαλλιά σας. Όσο πιο συχνά το κάνετε τόσο καλύτερα τα αποτελέσματα.
Άλλες θεραπευτικές του ιδιότητες περιλαμβάνουν την ανακούφιση από τις ημικρανίες, ενώ βελτιώνει και την κυκλοφορία του αίματος στον εγκέφαλο, ενισχύοντας τις γνωστικές λειτουργίες και ανεβάζει και τη διάθεση.
Ρίγανη
Η ρίγανη έχει θαυματουργή δράση όσον αφορά την ανακούφιση από το κρυολόγημα ή τη βουλωμένη μύτη. Βρείτε λάδι ρίγανης σε κάποιο εξειδικευμένο κατάστημα και στάξτε μερικές σταγόνες κάτω από τη γλώσσα σας ή σε ένα ποτήρι νερό ή χυμό και πιείτε το. Οι πολύ ισχυρές αντιμικροβιακές ιδιότητες των φύλλων της ρίγανης είναι που την κάνουν ένα από τα καλύτερα φάρμακα της φύσης.

Κόλιανδρος
Ο κόλιανδρος καταφέρνει να ρίχνει την κακή χοληστερίνη και να ανεβάζει τα επίπεδα της καλής, χρησιμοποιείται σε σαλάτες και στο κόκκινο κρέας, ενώ μια από τις λιγότερο γνωστές χρήσεις του είναι στην ανακούφιση από τον πονοκέφαλο. Απλώστε πάστα από κόλιανδρο στο κεφάλι σας και θα διαπιστώσετε πως βρήκατε το νέο σας παυσίπονο. Οι σπόροι του έχουν θαυματουργές ιδιότητες ενώ η αντιμικροβιακή του δράση πολύ δυνατή και άκρως αποτελεσματική.
Βασιλικός
Ο βασιλικός, εκτός από βασικό συστατικό της σάλτσας πέστο, είναι το καλύτερο βότανο για την αντιμετώπιση της επινεφριδιακής κόπωσης, ενώ έχει δράση και ενάντια στην ακμή. Βράστε φύλλα βασιλικού για 20-30 λεπτά και αφού κρυώσει το νερό, απλώστε με λίγο βαμβάκι το υγρό στις περιοχές που έχουν το πρόβλημα της ακμής και οι αντιφλεγμονώδεις και αντιβακτηριακές ιδιότητες του βασιλικού θα βοηθήσουν σημαντικά την κατάσταση του δέρματός σας.
Το δε, αφέψημα του βασιλικού, βοηθά στην πρόληψη κατά του καρκίνου του μαστού, με τη σύμφωνη, πάντα, γνώμη του γιατρου σας, ενώ έχει και καταπραϋντικές ιδιότητες, όσον αφορά τα εντερικά και πεπτικά προβλήματα.

Μαϊντανός
Ο μαϊντανός κάνει θαύματα στους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια και στην κακοσμία του στόματος. Λιώστε στο γουδί μερικά φύλλα μαϊντανού και απλώστε τα στην ευαίσθητη περιοχή κάτω από τα μάτια, για την πρώτη περίπτωση, και μασήστε μερικά από αυτά τα φύλλα για το δεύτερο σενάριο. Οι βιταμίνες C, K και άλλα συστατικά του μαϊντανού ελαχιστοποιούν το πρήξιμο, τις σακούλες κάτω από τα μάτια και σφίγγουν το δέρμα, ενώ η καθημερινή κατανάλωση μαϊντανού διατηρεί σε φυσιολογικά επίπεδα την αρτηριακή πίεση και ενισχύει την καθαρτική λειτουργία των νεφρών, όντας και διουρητικό.
Θυμάρι
Το λάδι από το θυμάρι είναι γνωστό για τις αντισηπτικές και απολυμαντικές του ιδιότητες, ενώ το αφέψημα του θυμαριού μαζί με λίγο μέλι και λεμόνι κάνει θαύματα στην αντιμετώπιση της βρογχίτιδας και του βήχα. Διευκολύνει την πεπτική λειτουργία, ενώ ανακουφίζει και από τους εντερικούς σπασμούς, ενώ έχει και ηρεμιστικές ιδιότητες κατά του άγχους.
Εστραγκόν
Το εστραγκόν, που παίζει πρωτεύοντα ρόλο στη γαλλική κουζίνα και ταιριάζει πολύ στο ψάρι και το αυγό, βοηθάει επίσης στην αποτοξίνωση και τον καθαρισμό του οργανισμού από τις καθημερινές τοξίνες. Αυτή τη δουλειά την κάνουν ουσιαστικά τα φλαβονοειδή και οι τανίνες που περιέχει στη σύστασή του, ενώ παρουσιάζει και ήπιες ηρεμιστικές ιδιότητες. Αντιμετωπίζει τη δυσπεψία και το φούσκωμα, ενώ το έλαιο του μπορεί να ανακουφίσει από τα συμπτώματα της δυσμηνόρροιας.

Μαντζουράνα
Η μαντζουράνα θεωρείται μια από τις καλύτερες πηγές βιταμίνης Κ και παίζει έτσι σημαντικό ρόλο στην ενδυνάμωση των οστών. Η μυρωδιά της αναβαθμίζει πολλές συνταγές, μια εκ των οποίων και το κοκτέιλ μοχίτο. Πέρα όμως από το πολύ ιδιαίτερο άρωμά της, έχει παυσίπονη δράση απέναντι στους πόνους από αρθρίτιδα, στη δυσκοιλιότητα και τη δυσμηνόρροια, ενώ ανακουφίζει και τα αναπνευστικά προβλήματα.
Τσουκνίδα
Η τσουκνίδα είναι πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών βιταμινών, όπως είναι η βιταμίνη C και η Α, οι οποίες καθαρίζουν το αίμα και καίνε το λίπος. Ένα ρόφημα τσουκνίδας κάνει πολύ καλό στην υγεία ενισχύοντας σημαντικά την καλη λειτουργία του κυκλοφορικού. Φακελάκια με το βότανο κυκλοφορούν στην αγορά, ενώ εναλλακτικά μπορείτε να βράσετε μερικά φύλλα για 5-7 λεπτά, να προσθέσετε λίγο μέλι  για γεύση και να τονώστε, άκρως αποτελεσματικά, την υγεία σας.
 clickatlife.gr
Το νέο Mercedes Benz Vision G-Code είναι ένα Sport Utility Coupe που παρουσιάζει πολύ ενδιαφέροντα τεχνικά χαρακτηριστικά, κυρίως στο κομμάτι των κινητήρων. 
Πρόκειται για ένα φουτουριστικό όχημα, το οποίο έχει έναν ηλεκτρικό κινητήρα για τους πίσω τροχούς και έναν turbo κινητήρα υδρογόνου για τους μπροστινούς τροχούς. Τις εντυπώσεις κλέβει ο πίσω ηλεκτρικός κινητήρας, ο οποίος εκτός από την ανάκτηση ενέργειας από το φρενάρισμα και την τεχνολογία plug in, αντλεί ενέργεια και από την… μπογιά του οχήματος.
Η επικάλυψη που χρησιμοποιεί η Mercedes Benz για το αμάξωμα ονομάζεται multi voltaic silver και αντλεί ενέργεια όχι μόνο από τον ήλιο, σαν ένα φωτοβολταϊκό σύστημα, αλλά και από τον στατικό ηλεκτρισμό που δημιουργείται από τον αέρα καθώς το όχημα κινείται. Πρακτικά, κάθε κίνηση του G-Code μπορεί να το τροφοδοτήσει με ενέργεια.
Ένα άλλο εντυπωσιακό στοιχείο του οχήματος αυτού είναι το παρμπρίζ, το οποίο είναι συνεχόμενο από εμπρός έως και τα πλαϊνά μέρη, θυμίζοντας ένα πολυτελές γιοτ, ή όπως πολύ έξυπνα αναφέρει το Verge, στους φίλους της επιστημονικής φαντασίας θα θυμίζει ένα Cylon Raider. Το συγκεκριμένο όχημα δεν προορίζεται για παραγωγή από τη Mercedes, αλλά αποτελεί ένα πεδίο δοκιμαστικής εφαρμογής νέων τεχνολογιών, πολλές από τις οποίες δεν αποκλείεται να δούμε αργότερα να ενσωματώνονται στα μοντέλα παραγωγής της Mercedes-Benz.
pestaola.gr
Ακόμη μια εικονική αναπαράσταση του μνημείο της Αμφίπολης εμφανίζεται για να «κόψει την ανάσα». Πρόκειται για ζωγραφισμένη στο χέρι απεικόνιση από το εσωτερικό του μνημείου και την πύλη των Καρυάτιδων με χρώμα, όπως ήταν στην αρχαιότητα.
Την έγχρωμη αναπαράσταση δημιούργησε ο σχεδιαστής-ζωγράφος Γεράσιμος Γερολυμάτος, την οποία ανάρτησε το μπλογκ peritexnisologos, εκεί όπου ο ίδιος έχει αναρτήσει και άλλες πανέμορφες αναπαραστάσεις από τον τάφο.
karyatides-psifidoto-apeikonisi1
Ο κ. Γερολυμάτος αναφέρει οτι βασίστηκε μόνο στα χρώματα που έχουν βρεθεί μέσα στο μνημείο και τονίζει ότι σε λίγες ημέρες θα παρουσιάσει και δεύτερη.
Γράφει ο Γεράσιμος Γερολυμάτος στο peritexnisologos.blogspot.gr:
«Η έγχρωμη αναπαράσταση από το εσωτερικό του μνημείου της Αμφίπολης, που παρουσιάζω σήμερα, είναι η πρώτη από τις δύο που έχω σκοπό να παρουσιάσω και είναι ζωγραφισμένη με το χέρι.
Αυτήν την αναπαράσταση, θα την ονόμαζα χαριτολογώντας του «Υπουργείου», διότι βασίζεται μόνο στα χρώματα που έχουν βρεθεί μέσα στο μνημείο και τα οποία έχουν ανακοινωθεί από τα δελτία τύπου του ΥΠΠΟΑ. Επιπλέον, έχω χρησιμοποιήσει για τον σκοπό αυτό και όσες φωτογραφίες μπόρεσα να ανακαλύψω με ορατά ίχνη χρωμάτων, προκειμένου να αποδώσω, όσο είναι εφικτό, την χρωματολογική σύνθεση του μνημείου. Δυστυχώς, η δημόσια έκκληση μου για την παροχή κάποιων χρωματολογικών πληροφοριών που θα με βοηθούσαν στην καλύτερη αναπαράσταση δεν εισακούστηκε, οπότε προχώρησα σε αυτή την πρώτη φάση με όσα χρώματα γνώριζα και μόνο.
Σχετικά με την πρώτη αναπαράσταση, που έχει διάσταση 0,64Χ0,53, θα ήθελα κατά χρωματική περίπτωση να προσθέσω τα εξής.
Στο δάπεδο του πρώτου θαλάμου με το κόκκινο μωσαϊκό και τα μαρμαράκια, παρουσιάζω ταυτόχρονα δύο πιθανές περιπτώσεις, μιας και δεν διάβασα σε κάποια ανακοίνωση τη μορφή που είχε το μωσαϊκό. Η πρώτη περίπτωση το δείχνει να αποτελείται από πλάκες με αρμούς που ακολουθούν τη δομή των τοίχων, ενώ η δεύτερη το παρουσιάζει να είναι συνεχές. Θεωρώ πως η πρώτη είναι η πιθανότερη, καθώς η κατασκευή του μωσαϊκού σε μικρότερα τμήματα-πλάκες και η τοποθέτηση τους, θα ήταν πιο εύχρηστη για τους κατασκευαστές. Επίσης αποτύπωσα την ύπαρξη μια φάσας λίγων εκατοστών χωρίς μαρμαράκια, που διατρέχει τις άκρες του μωσαϊκού. (εικ. 1)
karyatides-psifidoto-apeikonisi2
Στην πρόσοψη του μικρού σκαλοπατιού κάτω από τα βάθρα των Καρυατίδων εντοπίστηκε μπλε χρώμα. (εικ. 2)
karyatides-psifidoto-apeikonisi3
Σχετικά με τα χρώματα των επίκρανων των παραστάδων, δίπλα στις Καρυάτιδες, που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι σβησμένα, χρησιμοποίησα τα χρώματα από τα επίκρανα των παραστάδων της εισόδου, καθώς είναι πολύ πιθανό το ίδιο χρωματικό και διακοσμητικό μοτίβο να επαναλαμβανόταν και σε αυτές, αφού στην ουσία αφορούσαν τα τέσσερα άκρα του ίδιου πρώτου θαλάμου. Σε αυτά, διέκρινα πέρα των άλλων χρωμάτων και ίχνη από μπλε, ενώ στην κάτω ταινία διακρίνονταν αχνά μισοσβησμένα ίχνη από άνθη, ίσως ρόδακες. (εικ. 3-4)
karyatides-psifidoto-apeikonisi4
karyatides-psifidoto-apeikonisi5
Ρόδακες του επιστηλίου. Για αυτούς, χρησιμοποίησα τα χρώματα που βρέθηκαν στους ρόδακες κάτω από τον οριζόντιο δοκό του δεύτερου θαλάμου, δηλαδή κόκκινο και κίτρινο, ενώ πρόσθεσα μια ακόμα σειρά ροδάκων πάνω από την «Ιωνική» Θύρα, χάριν της συμμετρίας. (εικ.5)
karyatides-psifidoto-apeikonisi6
Επιφάνεια βάθρων. Τουλάχιστον στο σημείο όπου πατούν οι Καρυάτιδες, η ανακοίνωση ανέφερε την ύπαρξη κόκκινου χρώματος επί της επιφάνειας τους.
Στους χιτώνες των Καρυατίδων και σε εσοχές του μαρμάρου πάνω σε αυτούς, βρέθηκαν ίχνη μπλε χρώματος. (εικ.6)
karyatides-psifidoto-apeikonisi7
Οι κόθορνοι των Καρυατίδων φέρουν ίχνη κίτρινου και κόκκινου χρώματος. (εικ.7)
karyatides-psifidoto-apeikonisi6 8
Στο ύψος του επιστηλίου, επί των πλαϊνών τοίχων, ανακοινώθηκε η ύπαρξη τριών χρωμάτων, κόκκινο, μπλε και μαύρο. (εικ.8)
karyatides-psifidoto-apeikonisi9
Στην δεύτερη έγχρωμη αναπαράσταση, που θα αρχίσω να ζωγραφίζω τις επόμενες ημέρες, στα ήδη γνωστά χρώματα θα προσθέσω και άλλα υποθετικά, που κατά τη γνώμη μου είναι πολύ πιθανό να υπήρχαν, ώστε να παρουσιάσω πλέον μια πλήρη εικόνα του πως μπορεί να έμοιαζε το μνημείο τις πρώτες ημέρες της ομορφιάς του. Η προσθήκη των επιπλέον χρωμάτων που θα καλύψουν τα άχρωμα κενά, στα σημεία όπου τα χρώματα σβήστηκαν για πάντα, μπορεί να είναι μεν υποθετική, αλλά δεν θα είναι αυθαίρετη, αφού θα χρησιμοποιήσω χρωματικά και διακοσμητικά στοιχεία από άλλους μακεδονικούς τάφους, που είναι πολύ πιθανό να επαναλαμβάνονταν και στον τάφο της Αμφίπολης, εφόσον οι κατασκευαστές θα είχαν σίγουρα υπόψη τους την ταφική παράδοση της περιοχής. Εννοείται, φυσικά, πως η δεύτερη αναπαράσταση, θα είναι πιο πλούσια χρωματικά από την πρώτη που βλέπετε εδώ.
Σε γενικές γραμμές μπορεί να πει κάποιος, πως εκτός από το λευκό χρώμα των μαρμάρων, που αποτελεί το βασικό χρωματικό υπόβαθρο του μνημείου, τα χρώματα που κυριαρχούν στον χώρο είναι δύο, το κόκκινο και το μπλε, ενώ τα υπόλοιπα, όπως το κίτρινο ή το μαύρο, χρησιμοποιούνται σε μικρότερη ποσότητα, ως συμπληρωματικές νότες μιας χρωματικής ποικιλίας. Ειδικά για τα χρώματα, θα αναφερθώ λεπτομερέστερα στην επόμενη αναπαράσταση, όπου θα εξηγώ και τους λόγους των υποθετικών επιλογών».
Πηγή: iefimerida
Μπορεί το οινόπνευμα να είναι ιδανικό για την απολύμανση των πληγών, ωστόσο σύμφωνα με μία πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Ρediatrics», η τακτική της εντριβής που εφαρμόζουν πολλοί εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους για την υγεία. Συγκεκριμένα, πολλές φορές οι γονείς το χρησιμοποιούν για να δροσίζουν τα παιδιά τους, όταν έχουν πυρετό, με τη λογική ότι καθώς αυτό εξατμίζεται, ρίχνει τελικά και τη θερμοκρασία του σώματος. Ωστόσο, σύμφωνα με τους ειδικούς, η μέθοδος αυτή αποδεικνύεται ιδιαίτερα επικίνδυνη, καθώς απορροφάται γρήγορα από το δέρμα, ενώ στις περιπτώσεις κατά τις οποίες εφαρμόζεται τοπικά σε μεγάλες ποσότητες, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην αναπνοή. Επίσης, δεν είναι σπάνιες σχετικές αναφορές στην ιατρική βιβλιογραφία που αφορούν σε μικρά παιδιά, ενώ σε ενήλικους έχουν αναφερθεί προβλήματα καρδιολογικής και νευρολογικής φύσεως. Οι ειδικοί συμβουλεύουν, λοιπόν, σε περιπτώσεις πυρετού να καταφεύγετε σε ένα χλιαρό μπάνιο και κάποιο αντιπυρετικό και όχι στις εντριβές.
Επιλογή ακριβή, αλλά σίγουρη. Μπορεί να μην κερδίσετε και τα 17 εκατομμύρια, αλλά θα σας μείνουν καθαρά γύρω στο 1,5 εκατομμύριο! Όχι και άσχημα…
Ο τρόπος απλός. Αν θελήσετε να τσεκάρετε και τα 45 νούμερα του Τζόκερ, όπως και όλα τα τζόκερ, τότε η νίκη σας είναι σίγουρη. Πόσο όμως θα αναγκαστείτε να πληρώσετε; Δυστυχώς -για όλους μας- ο νούμερο είναι τεράστιο ακόμη και για το τζακ ποτ των 17 εκατομμυρίων…
Η φρενίτιδα που έχει προκαλέσε το νέο τζακ ποτ με τα 17 εκατομμύρια ευρώ που κληρώνει αύριο (Πέμπτη) έχει στρέψει πολύ κόσμο στην επιλογή συστημάτων που θα κάνουν το δελτίο τους κερδοφόρο.
Τώρα, αν αναρωτιέστε πόσο στοιχίζει ένα δελτίο με συμπληρωμένους όλους τους αριθμούς και όλα τα τζόκερ η απάντηση είναι η εξής:
Θα πρέπει να είστε ο μοναδικός που θα έχει πετύχει 5+1. Για να συμπληρώσετε όλα τα πεδία θα χρειαστεί να πληρώσετε 12.217.590 ευρώ ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι ο φόρος των κερδών στο Τζόκερ ανέρχεται στο 20% του συνολικού ποσού.
Συνεπώς στην περίπτωση που κληρωθεί ένας νικητής θα κερδίσει το ποσό των 13.600.000 ευρώ, καθώς 3.400.000 ευρώ θα είναι μόνο ο φόρος. Έτσι θα μείνετε με 1.382.410 ευρώ καθαρά στην τσέπη. Καλή επιτυχία!
aftodioikisi.gr
Την ενίσχυση του ΕΣΥ με προσλήψεις τουλάχιστον 4.000 ατόμων εντός του 2014 και 4.000 (1.500 γιατροί και 2.500 νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό) το 2015, έχει προγραμματίσει το υπουργείο Υγείας.
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που παρουσίασε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος και αναφέρει η Ημερησια, εντός του 2014 έχουν ενταχθεί ή εντάσσονται 2.486 γιατροί, 1.363 αγροτικοί γιατροί, 200 διασώστες και πληρώματα ασθενοφόρων στο ΕΚΑΒ. Παράλληλα, ο κ. Γρηγοράκος διασφάλισε τη συμμετοχή του υπουργείου Υγείας στην κατανομή θέσεων από το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας. Πρόκειται για 2.500 θέσεις διάρκειας 5 μηνών και θα προκηρυχθούν άμεσα.
Ειδικότερα: α. Αυτή τη στιγμή είναι σε διαδικασία διορισμού 416 ιατροί, εκ των οποίων έχει ήδη τοποθετηθεί το 50%. Έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διοικητικές διαδικασίες για την πρόσληψη επιπλέον 370 ιατρών (αναμένεται εντός των ημερών η εγγραφή του σχετικού προϋπολογισμού από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους).
Πρόκειται για θέσεις για τις οποίες είχαν ολοκληρωθεί οι κρίσεις το 2011 και έκτοτε παρέμεναν ανενεργές. β. Προσλήψεις 800 επικουρικών γιατρών στα νοσοκομεία. Ήδη ολοκληρώθηκε η πρόσληψη 498 ατόμων, ενώ εντός των επόμενων ημερών θα δημοσιοποιηθεί προκήρυξη για άλλες 302 θέσεις. γ. Προσλήψεις 2.486 επικουρικών γιατρών στο ΠΕΔΥ. Από τον Οκτώβριο είναι σε ισχύ σχετική πρόσκληση για 900 άτομα. δ. Έχουν ολοκληρωθεί όλες οι σχετικές διοικητικές διαδικασίες και εντός των επόμενων ημερών θα αποσταλεί στο ΑΣΕΠ σχετικό αίτημα για την πρόσληψη 200 διασωστών και πληρωμάτων ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ. ε. Τον Ιούλιο και τον Οκτώβριο προκηρύχθηκαν 767 και 596 θέσεων αγροτικών ιατρών αντίστοιχα (είχαν προηγηθεί άλλες δύο προκηρύξεις τον Ιανουάριο και τον Απρίλιο).
Ο ντράμερ του συγκροτήματος AC/DC Φιλ Ραντ εμφανίστηκε σήμερα σε δικαστήριο της Νέας Ζηλανδίας κατηγορούμενος ότι προσέλαβε εκτελεστή για να δολοφονήσει δύο ανθρώπους τον Σεπτέμβριο.
Ο 60χρονος μουσικός κατηγορείται ακόμη για απειλή κατά της ζωής τρίτων και για κατοχή ναρκωτικών (κάνναβης και μεθαμφεταμίνης).
Ο Ραντ αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση και κλήθηκε να εμφανιστεί εκ νέου ενώπιον δικαστηρίου στις 27 Νοεμβρίου.
Σε περίπτωση που καταδικαστεί, αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως δέκα χρόνια.
 
Η αστυνομία συνέλαβε τον Ραντ, το πραγματικό όνομα του οποίου είναι Φιλ Γουίτσκε, στη διάρκεια εφόδου στο σπίτι του στην πόλη Ταουράνγκα της Νέας Ζηλανδίας νωρίς σήμερα το πρωί, ύστερα από πληροφορία που έλαβε από κάποιον πολίτη.
Γεννημένος στην Αυστραλία, ο Ραντ εγκαταστάθηκε στην Ταουράνγκα το 1983 όταν εκδιώχθηκε από το συγκρότημα. Το 1994, έγινε και πάλι μέλος των AC/DC, αλλά παρέμεινε στη Νέα Ζηλανδία όπου διατηρεί εστιατόριο.
Το 2010 καταδικάστηκε για κατοχή κάνναβης και του επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο.
Οι AC/DC πρόκειται να κυκλοφορήσουν το πρώτο τους άλμπουμ έπειτα από πέντε χρόνια στις 2 Δεκεμβρίου.
news247.gr
Η Πολεμική Αεροπορία πραγματοποιεί εορταστική εκδήλωση στο Στρατιωτικό Αεροδρόμιο της Μίκρας, για τον Προστάτη της Αρχάγγελο Μιχαήλ στις 6,7,8 και 9 Νοεμβρίου 2014. Το Στρατιωτικό Aεροδρόμιο της Μίκρας θα είναι ανοικτό για το κοινό (ελεύθερη είσοδος-δεν απαιτείται συνεννόηση) το Σάββατο 8-11-2013 από τις 12:00 π.μ. έως τις 17:00 μ.μ. ενώ τις υπόλοιπες ημέρες (6,7,9 Νοεμβρίου) από τις 09:00 π.μ. έως τις 17:00 μ.μ.Κατά τις εορταστικές εκδηλώσεις το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά το προσωπικό, το υλικό και τα μέσα της Πολεμικής Αεροπορίας στη στατική έκθεση αεροσκαφών, οπλισμού και εξοπλισμού που θα δημιουργηθεί σε ανοικτό και κλειστό χώρο.

Για να επισκεφτείτε το Στρατιωτικό Αεροδρόμιο της Μίκρας ακολουθείτε το δρόμο Θεσσαλονίκης-Περαίας. Αφού προσπεράσετε τη διασταύρωση του Κρατικού Αερολιμένα "Μακεδονία", τη διασταύρωση του καζίνο "REGENCY" και τη διασταύρωση του κτιρίου της ασφαλιστικής εταιρίας "INTERSALONIKA", συναντάτε τους φωτεινούς σηματοδότες στο κέντρο διασκέδασης "ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ-ΝΕΡΑΪΔΑ" (αριστερά κατευθύνεστε προς το Ν. Ρύσιο) όπου στα δεξιά σας υπάρχει πινακίδα με την ένδειξη "113 ΠΜ". Στρίβετε δεξιά και στα 50 μέτρα συναντάτε την πύλη του Στρατιωτικού Αεροδρομίου Μίκρας.

http://www.thestival.gr
Κάποτε ο Λουκιανός Κηλαηδόνης είχε γράψει το στίχο: Αρχίζει το ματς, αδειάζουν οι δρόμοι. Κάτι ανάλογο είναι πολύ πιθανόν να συμβεί απόψε στις 20:55 όταν και είναι προγραμματισμένη η κλήρωση υπ' αριθμ. 1546 στην ιστορία του Τζόκερ.

Τα τουλάχιστον 17.000.000 ευρώ στην πρώτη κατηγορία του παιχνιδιού αποτελούν δέλεαρ για μικρούς και μεγάλους να δοκιμάσουν την τύχη τους για το μεγάλο έπαθλο.

Μετά από δεκαπέντε συνεχόμενα τζακ ποτ όλοι ελπίζουν ότι αυτό που βγήκε από την κληρωτίδα της περασμένης Κυριακής θα είναι το τελευταίο και έτσι το αστρονομικό ποσό - μολονότι δεν είναι το μεγαλύτερο στην ιστορία του παιχνιδιού - επιτελούς θα βρει έναν ή περισσότερους κατόχους. Όχι ότι πάντως και η δεύτερη κατηγορία δεν μπορεί να είναι αρκούντως κερδοφόρα καθώς στην τελευταία κλήρωση οι 17 νικητές μοιράστηκαν από 78.000 ευρώ έκαστος.

Κι αν για το ποσό που θα μοιραστεί το ρεκόρ παραμένει στον Απρίλιο του 2010 όταν είχαν μοιραστεί, μετά από 14 τζακ ποτ, 20 εκατομμύρια ευρώ, το ίδιο μάλλον δεν θα συμβεί με τις στήλες που θα συμπληρωθούν καθώς είναι πολύ πιθανόν να ξεπεραστούν οι 40 εκατομμύρια του ίδιου μήνα αν κρίνει κανείς από την πορεία των τελευταίων κληρώσεων: 16 εκατομμύρια πριν από δύο Κυριακές, 22 εκατομμύρια την περασμένη Πέμπτη, 30 εκατομμύρια την Κυριακή που μας πέρασε.

Κι αν κάποιος θέλει και μπορεί να ποντάρει στα σίγουρα, να παίξει δηλαδή όλους τους αριθμούς - και τους 45 επάνω και τους 20 του τζόκερ - τότε θα πρέπει να γνωρίζει ότι θα του κοστίσει 12.217.590 ευρώ με τα προσδοκόμενα έσοδα - αν υποθέσουμε ότι θα είναι ο μόνος υπερτυχερός - να είναι της τάξης των 1.382.410 ευρώ καθώς από τα 17 εκατ. ευρώ θα πρέπει να αφαιρεθεί ο φόρος της τάξης του 20%.

Καλή τύχη σε όλους!

http://www.thestival.gr 
Ένας από τους πιο διαδεδομένους αστικούς μύθους για τη Νέα Υόρκη αναφέρει πως στην πόλη αναλογεί ένας αρουραίος για κάθε άνθρωπο. Οι αριθμοί των αρουραίων μπορεί να μην είναι στην πραγματικότητα τόσο υψηλοί, όμως ερευνητές ισχυρίζονται ότι η μεγαλούπολη φιλοξενεί περίπου δύο εκατομμύρια από τα διαβόητα τρωκτικά.

Οι αρουραίοι της Νέας Υόρκης ανήκουν όλοι στο ίδιο είδος, το νορβηγικό αρουραίο (Rattus norvegicus), το οποίο χρησιμοποιείται επίσης ευρέως σε επιστημονικά πειράματα και έχει μήκος κατά μέσο όρο 25 εκατοστά αλλά μπορεί να φτάσει και τα 40.

Η μελέτη ταξινόμησε τις θεάσεις αρουραίων κατά οικόπεδο, τα οποία εκτιμάται ότι είναι 842.000 εντός των συνόρων της πόλης. Οι ερευνητές υπολόγισαν πως σε 40.500 εξ αυτών υπάρχουν αποικίες αρουραίων, στην κάθε μία από τις οποίες κατοικούν 40 με 50 αρουραίοι, συμπεραίνοντας έτσι πως ο συνολικός τους πληθυσμός είναι 2 εκατομμύρια.

«Ενώ ο πληθυσμός των αρουραίων παραμένει ένα σοβαρό πρόβλημα στην πόλη της Νέας Υόρκης, δε φαίνεται να υπάρχει κανένα στοιχείο που να υποστηρίζει ότι υπερβαίνουν τα 8 εκατομμύρια», δήλωσε ο Τζόναθαν Άουρμπαχ, επικεφαλής της μελέτης.

Ο αστικός μύθος περί ενός αρουραίου για κάθε κάτοικο προήλθε από την εφαρμογή του συμπεράσματος ενός βιβλίου του 1909 για το πρόβλημα των τρωκτικών στην Αγγλία.

Ο συγγραφέας Γ.Ρ. Μπέλτερ εκτιμούσε πως ένας αρουραίος αντιστοιχούσε σε κάθε εκτάριο γης, και καθώς εκείνη την περίοδο ο πληθυσμός της χώρας ήταν 40 εκατομμύρια και η έκταση της χώρας 40 εκατομμύρια στρέμματα, κατέληξε στο συμπέρασμα αυτό το οποίο μετά λανθασμένα εφαρμόστηκε στη Νέα Υόρκη και παραμένει δημοφιλές ως τις μέρες μας.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr
Με απόφαση του Υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, μέσω προγραμμάτων του ΟΑΕΔ, θα γίνουν άμεσα 6.000 προσλήψεις ανέργων σε επιχειρήσεις.
Η απόφαση αφορά σε ανέργους ηλικίας από 25 ως και 66 ετών που θα μπορούν να απασχοληθούν σε ιδιωτικές εταιρείες ανά την Ελλάδα με επιδότηση των επιχειρήσεων για ένα χρόνο.
Όπως γράφουν “τα νέα” το πρόγραμμα έχει ύψος 59,4 εκατομμύρια ευρώ και αφορά στην ενίσχυση επιχειρήσεων για την πρόσληψη ανέργων. Ουσιαστικά πρόκειται για ενίσχυση του ήδη υπάρχοντος προγράμματος με αύξηση των θέσεων εργασίας από τις 5.000 στις 11.000.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν κάρτα ανεργίας, να έχουν συμφωνήσει με τον ΟΑΕΔ σε ατομικό σχέδιο δράσης, να είναι έλληνες πολίτες ή πολίτες άλλους κράτους μέλους της Ε.Ε. και να είναι ηλικίας από 25 ως 66 ετών.
Ο ηγέτης της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, ο Άμπου Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, περιλαμβάνεται για πρώτη φορά στον ετήσιο κατάλογο των "πιο ισχυρών προσωπικοτήτων του κόσμου" που συντάσσει το περιοδικό Forbes.
Στην πρώτη θέση της λίστας αυτής εδραιώθηκε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν ο οποίος ξεπερνά, για δεύτερη χρονιά, τον Αμερικανό ομόλογό του Μπαράκ Ομπάμα.
Ο Ιρακινός Άμπου Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, που τον περασμένο Ιούνιο αυτοανακηρύχθηκε "χαλίφης" όλων των μουσουλμάνων του κόσμου, βρίσκεται στην 54η θέση της λίστας. Οι ΗΠΑ, που από τον Αύγουστο εξαπολύουν αεροπορικές επιθέσεις εναντίον θέσεων του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και τη Συρία, τον έχουν επικηρύξει για το ποσό των 10 εκατομμυρίων δολαρίων.
Ο Πούτιν, μετά την προσάρτηση της χερσονήσου της Κριμαίας, την κρίση με την Ουκρανία, τη συμφωνία με την Κίνα για την κατασκευή ενός πετρελαιαγωγού κόστους πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, κατακτά και πάλι την πρώτη θέση της λίστας. "Ποιος είναι λοιπόν ο πιο ισχυρός: ο παντοδύναμος ηγέτης μιας διεφθαρμένης, πολεμοχαρούς δύναμης ή ο ηγέτης της ισχυρότερης χώρας του κόσμου, τα χέρια του οποίου είναι δεμένα;" διερωτάται το περιοδικό.
Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο ηγέτης της Κίνας Σι Τζινπίνγκ και στην τέταρτη ο πάπας Φραγκίσκος. Πέμπτη —και πρώτη γυναίκα— είναι η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ.
Στους 12 "νεοεισερχόμενους" στον κατάλογο για το 2014 βρίσκονται ο πρωθυπουργός της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι (15ος) και ο πλουσιότερος Κινέζος, ο ιδρυτής του ιστοτόπου ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba, Τζακ Μα (30ός).
Από τους 100 ισχυρότερους ανθρώπους του κόσμου, οι 26 είναι Αμερικανοί και οι 19 προέρχονται από χώρες της Ασίας. Εκτός από την Άγγελα Μέρκελ, στη λίστα περιλαμβάνονται άλλες οκτώ γυναίκες μεταξύ των οποίων και η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ που βρίσκεται στην 33η θέση.
news247.gr
Ο Λιονέλ Μέσι πέτυχε δύο γκολ στη νίκη της Μπαρτσελόνα επί του Αγιαξ στο Αμστερνταμ (2-0) και έφτασε τα 71 γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Ραούλ. Ο Μέσι έφτασε τα 71 γκολ σε 90 αγώνες, ενώ ο Ραούλ χρειάστηκε 142 παιχνίδια. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει πετύχει 70 γκολ σε 106 αγώνες.

Στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, προκρίθηκαν οι Μπάγερν, Παρί Σεν Ζερμέν, Μπαρτσελόνα και Πόρτο. Σε αγώνα για τον 5ο όμιλο η ΤΣΣΚΑ νίκησε τη Σίτι στο Μάντσεστερ 2-1, αλλά η αγγλική ομάδα έχει πολλά παράπονα από τον διαιτητή Τάσο Σιδηρόπουλο, ο οποίος απέβαλε τους Φερναντίνιο (70’) και Γιάγια Τουρέ (82’). Με δέκα παίκτες τέλειωσε το ματς με την Μπαρτσελόνα και ο Αγιαξ (αποβολή Βέτμαν στο 71’).

Ο Αζαρ έχασε πέναλτι στο 85’ (απέκρουσε ο Χαντάνοβιτς) και η Τσέλσι έφερε 1-1 στο Μάριμπορ. Στο Σαν Μαμές του Μπιλμπάο η Πόρτο έχασε πέναλτι (Μαρτίνες, δοκάρι και άουτ), αλλά έφυγε με το διπλό που της εξασφάλισε την πρόκριση.

Τέλος, ο Λουίς Αντριάνο πέτυχε χατ-τρικ στο 5-0 της Σαχτάρ με την Μπάτε Μπορίσοφ και έφτασε τα εννέα γκολ στην εφετινή διοργάνωση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Τα παιχνίδια:

5ος όμιλος:
Μπάγερν-Ρόμα 2-0 ( Ριμπερί 38’, Γκέτσε 64’)
Μάντσεστερ Σίτι-ΤΣΣΚΑ 1-2 (Τουρέ 8’ – Ντούμπια (2’ και 34’)

Βαθμολογία: Μπάγερν 12, Ρόμα 4, ΤΣΣΚΑ 4, Μάντσεστερ Σίτι 2.

6ος όμιλος:
Αγιαξ-Μπαρτσελόνα 0-2 (Μέσι 36’ και 76’)
Παρί Σεν Ζερμέν-ΑΠΟΕΛ 1-0 (Καβάνι 2’ )

Βαθμολογία: Παρί Σεν Ζερμέν 10, Μπαρτσελόνα 9, Αγιαξ 2, ΑΠΟΕΛ 1.
7ος όμιλος:

Μάριμπορ-Τσέλσι 1-1 (48’ Ιμπραίμι- 73’ Μάτιτς)
Σπόρτιγκ Λισ-Σάλκε 4-2 (Σαρ 26’, Τζέφερσον 52’, Νάνι 72’ Σλιμανί 90+1 - Τσούπο-Μότινγκ 17’, Αόγκο 88’)

Βαθμολογία: Τσέλσι 8, Σάλκε 5, Σπόρτιγκ 4, Μάριμπορ 3.

8ος όμιλος:
Μπιλμπάο-Πόρτο 0-2 (Μαρτίνες 58’, 73’ Μπραχίμι)
Σαχτάρ-Μπάτε Μπορίσοφ 5-0 (Σρνα 19’, Τεϊσέιρα 48’, Λουίς Αντριάνο 58’, 83’, 90+3)

Βαθμολογία: Πόρτο 10, Σαχτάρ 8, Μπάτε Μπορίσοφ 3, Μπιλμπάο 1.
tanea.gr
 
Είναι γενικά αποδεκτό, ότι ο αυτο-καθορισμός ενός ατόμου ως "λάτρη των γατιών ή των σκύλων" μπορεί να φανερώσει πράγματα για την προσωπικότητά του
 
Σε ό,τι αφορά τους ιδιοκτήτες σκύλων, μάλιστα, η ράτσα του ζώου που επιλέγουν να υιοθετήσουν αποκαλύπτει, επίσης, διάφορα επιπλέον στοιχεία.
 
Για παράδειγμα, οι ιδιοκτήτες λαμπραντόρ είναι ευχάριστοι τύποι και πιο πιθανό να είναι single, ενώ όσοι επιλέγουν παγκ (pug) είναι πιο πιθανό να αναφέρουν ότι ζουν ένα ευτυχισμένο γάμο.
 
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Mother Nature Network, μια πρόσφατη έρευνα που έγινε σε 2.000 ιδιοκτήτες σκύλων στη Μ. Βρετανία βρήκε, ότι η ράτσα ενός σκύλου μπορεί να παρέχει πληροφορίες για την προσωπικότητα, την εκπαίδευση, ακόμη και το εισόδημα του ιδιοκτήτη του.
 
Ανάμεσα στα ευρήματα της συγκεκριμένης έρευνας περιλαμβάνονται τα εξής:
  • Οι ιδιοκτήτες γιορκσάιρ τεριέ δηλώνουν "ευτυχισμένοι" και ισχυρίζονται ότι γελούν κατά μέσο όρο δέκα φορές την ημέρα.
  • Όσοι έχουν γκόλντεν ριτρίβερ θεωρούνται ως οι πιο μορφωμένοι, με σχεδόν το ένα τέταρτο αυτών που συμμετείχαν στην έρευνα να έχει μεταπτυχιακό τίτλο ή διδακτορικό. 
  • Οι ιδιοκτήτες των τσιουάουα αναφέρουν, ότι περνούν τον περισσότερο χρόνο με το κατοικίδιό τους –κατά μέσο όρο 16 ώρες την ημέρα- έχοντας δίπλα τους το ζωάκι τους. 
  • Αυτοί που επιλέγουν σκύλους Δαλματίας τείνουν να κακομαθαίνουν τα σκυλιά τους περισσότερο από όλους, ξοδεύοντας περίπου 21,5 ευρώ σε παιχνίδια και λιχουδιές την εβδομάδα. Επίσης, οι ιδιοκτήτες αυτής της ράτσας είναι πιο πιθανό να έχουν στην κατοχή τους ένα σπορ αυτοκίνητο.
  • Οι ιδιοκτήτες γαλλικών μπουλντόγκ αυτοχαρακτηρίζονται ως οι "μεγαλύτεροι ροκάδες" και ανέφεραν ότι τα σκυλιά τους γνωρίζουν τι σκέφτονται οι ίδιοι.
  • Όσοι έχουν λαμπραντόρ είναι πιο πιθανό να είναι single, ενώ ένας στους 12 από τους ιδιοκτήτες μπουλντόγκ δήλωσε ότι είχε σχέση, αλλά "ήθελε να βγει από αυτή".
  • Οι ιδιοκτήτες παγκ δήλωσαν με μεγαλύτερη συχνότητα, ότι έχουν ένα ευτυχισμένο γάμο, ενώ ανέφεραν και τα μεγαλύτερα κατά μέσο όρο εισοδήματα, περίπου 110.000 ευρώ.
  • Τέλος, όσοι έχουν γερμανικούς μολοσούς τείνουν να είναι οι χαμηλότερα αμειβόμενοι, με μέσο όρο εισοδημάτων τα 45.000 ευρώ.
  • news.gr
Το Αμερικανικό Κολλέγιο Ιατρών (ACP) δημοσιοποίησε νέες κατευθυντήριες γραμμές που απευθύνονται σε άτομα επιρρεπή στην εμφάνιση πέτρας στα νεφρά.

Στόχος είναι να προληφθεί η επανεμφάνιση της πέτρας στο μέλλον.

Οι πέτρες σχηματίζονται λόγω της συσσώρευσης στερεών υπολειμμάτων στα νεφρά. Βασικό σύμπτωμα είναι ο έντονος πόνος (να σημειωθεί πως τα νεφρά βρίσκονται εκατέρωθεν του παγκρέατος, ακριβώς επάνω από το λεπτό έντερο), εάν οι πέτρες δεν απορριφθούν μέσω των ούρων. Μία από τις πιθανές επιπλοκές που μπορεί να προκύψουν από τις πέτρες στα νεφρά είναι η αιμορραγία.

Βασικό σημείο των νέων οδηγιών είναι η προτροπή κατανάλωσης μεγάλης ποσότητας υγρών –δύο λίτρα σε ημερήσια βάση– καθώς τα διαθέσιμα ερευνητικά δεδομένα υποδεικνύουν ότι το μέτρο αυτό είναι αποτελεσματικό ώστε να μειωθεί τουλάχιστον κατά το ήμισυ ο κίνδυνος να επανεμφανιστούν οι πέτρες στα νεφρά.

Το νερό –και η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας υγρών γενικότερα– βοηθά ώστε τα μικροσκοπικά τμήματα πέτρας που έχουν σχηματιστεί στα νεφρά να απομακρύνονται μέσω των ούρων και παράλληλα να μη συσσωρεύονται υπολείμματα ούρων στα νεφρά.

Το Αμερικανικό Κολλέγιο Ιατρών συνιστά επίσης μεταβολές στις διατροφικές συνήθειες, όπως η μειωμένη κατανάλωση κόκκινου κρέατος και τροφίμων που περιέχουν μεγάλες ποσότητες οξαλικών ενώσεων, φυσικά συστατικά που βρίσκονται στη σοκολάτα, τους ξηρούς καρπούς, τα παντζάρια και τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά.

Η μειωμένη κατανάλωση αναψυκτικών είναι επίσης απαραίτητη για την πρόληψη της πέτρας στα νεφρά. Τα αναψυκτικά περιέχουν οξαλικές ενώσεις αλλά και φωσφορικό οξύ, δύο συστατικά που προωθούν το σχηματισμό της πέτρας. Παράλληλα, τα αναψυκτικά είναι διουρητικά κι έτσι αφυδατώνουν τον οργανισμό.

Οι νέες οδηγίες δημοσιεύθηκαν στο επίσημο περιοδικό του Αμερικανικού Κολλεγίου Ιατρών Annals of Internal Medicine.

http://www.onmed.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!